|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Cytat:
mój mąż powtarza młodemu ze te cynku go w życiu zgubia ale nic sobie nie robi ciągle na nich wisiWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Spędzałam aktywnie czas Szkoda, że całą ciążę nie mogłam takich kilometrów trzaskać
|
|
|
|
#3933 |
|
Zadomowienie
|
Mnie dotąd kompletnie nic nie bylo a dziś od 5 rano bole krzyża i jak na @ i delikatne brązowe plamienie na wkladce, dosłownie kilka kropel. Właśnie jadę 40 km na pobranie krwi, bo mam wizytę w pon. Ciekawe czy dotrwam. Jak obstawiacie? Czy u tych, które mają juz od jakiegoś czasu bóle @ jest też plamienie? Nie wiem czy to czop bo śluzu żadnego niet. A i przed pobraniem nie wezmę nospy. Muszę szybko wrócić do domu...
|
|
|
|
#3934 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
A która ma porównanie dochodzenia do siebie po CC i po laparoskopii?
Eleo- ja Ci nie pomogę Bo u mnie jak są bóle na @, to nic nie leci.
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to po laparoskopii jednak łatwiej wg mnie, bo ranki małe a tu na dole duży szew. No i po laparoskopii te ranki mniej bolały, a tutaj rana na początku to mocno piecze. Ale uczucie słabości podobne. I też miałam tak że pierwsza doba była ciężka a potem już jakoś z górki. Tu chyba podobnie.
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
woreczek miałam usuwany w zeszłym roku. Pionizowali mnie po jakiś 20 godzinach i czułam się fatalnie teraz była rewelacja po 4h niecałychWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3938 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadaniu i zaraz jadę na ściągnięcie szwów. Co do metody 7-5-3 nie słyszałam ale pewnie się przyda. Do pupy stosuję bephanten ale jest drogi i już kończymy drugie małe opakowanie. Mam w szafce linomag zielony i chyba się przerzucę. Jasiek rano przeszedł sam siebie z kupą. Leżał w łóżku między nami i jak zasmierdzialo to aż sami się zdziwilismy. Nasz mały śmierdzioch pierdzioch :P
|
|
#3939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3940 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trzymam mocno ale tylko jak nie prowadze auta,chyba zebardzo ci zależy to bede jedna reka prowadzić :-P Cytat:
jaka farba malujesz? Ja od soboty codziennie maluje stolik i poleczki,zostawiam na noc na schniecir,wracam rano a tam ptasie kupy,szlifuje i maluje od nowa,wrrr. Zobaczymy czy wypracuje sobie jakiś sposob z tym smarowaniem,bo w sumie z tego co widze to ile ludzi tyle opinii... I nie mów nic o zamowieniach,wczoraj malo nie kliknelam na 200 euro,na szczęście rozsadek sie odezwal (ale nowa torba skip hop za 32 euro dalej kusi :-(), mam nadzieje ze rodzina meza na narodziny kupi nam Bon do tego sklepu internetowego z ktorego zamawiam rzeczy ![]() Cytat:
Miłego dnia dziewczyny :-* jade do szwagra do laboratorium, pobierze mi krew zeby proby watrobowe zrobic :-D pozniej ikea,auchan i dalsze ogarnianie mieszkanka...jak wszystko dobrze pojdzie bez niespodzianek to Dzisiaj pokoj Olivii uznam za skonczony tymczasowo (bez dekoracji i kilku detali ale gotowy na nowa lokatorke),naszej sypialni też niewiele brakuje
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||||
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po laparo też nie brałam żadnego środka przeciwbolowego. I też prawie mnie nie bolało.
A po cc w standardzie dostałam kółka dawek morfiny i 2 kroplowki paracetamolu i dalej pobolewalo.
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myślę że chodzi bardziej o indywidualne predyspozycje. I poziom motywacji, bo jakby nie dzieci to moglibyśmy i tydzień w łóżku dochodzić do siebie
Co mnie zdziwiło po cc - mam mega obrzęki stóp, cała ciążę nie puchly mi nogi a teraz mam dwa balony.
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka dziękuję za kciuki kochana
![]() Ty już sobie coraz lepiej radzisz, wielkie brawa ![]() niepozorna i super, że z laktacją się rozkręciło ![]() zuken ja na cc jadę z hybrydami ![]() mocne kciuki dla Was! ruda jak tak opisujesz cc to sobie zaczynam od nowa przypominać dlaczego jestem nim tak przerażona ![]() i wielkie gratulacje oczywiście ![]() candy w sumie to Ci chyba nawet zazdroszczę, że to juz jutro, to czekanie już samo w sobie jest upierdliwe ![]() pietrusiowata haha ciekawe czy wszystkie Jaśki to takie małe smrodki :P Ja juz po ostatnim badaniu krwi, czekam na wyniki i teczka z dokumentami skompletowana uf. dzisiaj aktywny dzień bo jade jeszcze w końcu wybrac tą położną środowiskową, a potem jedziemy do farby do pokoju Małego
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wszystko ok, cesarka zaplanowana na 11:30 ale mam juz od jakiegoś czasu skurcze takze nie jest wesolo
mam nadzoeje ze dotrzymam jeszcze te 2 godziny! Dodatkowo troche mnie czysci wiec masakra :/ |
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi powiedziała babka, ze nie za każdym razem. Co za dużo to nie zdrowo. Ze skora dziecka musi się sama nauczyć wytwarzać naturalną warstwę ochronną. Więc na pewno nie przy każdej zmianie pieluszki. A najlepiej obserwować. Jak się pojawi cos czerwonego, odparzenie od pieluchy to wtedy użyć. Najlepiej alantan w maści. Gdy cos poważniejszego to sudocrem. Wszystko z umiarem
|
|
|
|
|
#3947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także wszystkiego po trochu składa się na sukcesWysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3948 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny - zwlekłam się na te badania, mam nadzieje ze będą przed wizytą bo oczywiście nieprzytomna nie dopytałam o to
![]() Cytat:
ja sie nawet nie nastawiam na ogarnianie czegoś więcej poza dzieckiem czy sobą ![]() Nam na SR mówiła położna że nie ma czegoś takiego jak "opróżnianie do końca"piersi bo mleko się produkuje na bieżąco więc nigdy nie będzie tak żeby nic nie leciało ![]() Cytat:
smarować na pewno po kąpieli i początkowo chyba przy zmianach pieluchy a potem wedle potrzeby ![]() Cytat:
Cytat:
To klikaj to zamówienie w końcu bo urodzisz zanim klikniesz ale powiem szczerze ze szybko wysyłają - moje chyba dziś przyjdzie Cytat:
żeby samo ruszyło a nie żeby musieli Ci wywoływać po tych wszystkich wyrzeczeniach i leżeniu przez tyle czasu ![]() Cytat:
|
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Zuken - jak akcja zacznie się wcześniej, to na pewno przełożą i nie będą czekać do wyznaczonej godzin. Trzymam mocne kciuki
Ruda - no nic, mam nadzieję, że szybko dojdę do siebie Mojakaren - ja aż tak bardzo staram się o tym nie myśleć, dlatego pracuję
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
jestem po obchodzie i będzie kroplowka
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zadzwoniłam w końcu do położnej środowiskowej - babeczka prawie z krzesła spadła jak się dowiedziała, że już 37 tc i dziś mam jechać na ktg i spotkanko z nią, ale emocje
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Co do rozmiarów łóżka I tak jej czasem nam brakuje.. ![]() Cytat:
Już niedługo i będziesz się tulić z kolejnym skarbem ![]() Może masz bardziej wrażliwą od prawej? |
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy nie powinnaś ich zdjąć (hybryd). W razie czego lekarze sprawdzają kolor płytek, podłączają jakies aparatury przez palec i czasem nie zadziała przez lakier na palcu... Ja bym nie ryzykowała. |
|
|
|
|
#3954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, życzę szybkiego powrotu do zdrowia :-*
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w dodatku 2 kołdry "jedynki" - wygoda przede wszystkim
|
|
#3957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ruda żebyś doszła do siebie szybciutko ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Proponowałam Tż pojedyncze kołdry, ale stwierdził, że nie, bo nie będzie mnie szukał po całym łóżku i taka sytuacja i tak pewnie skończy się tym, że ja swoją będę miała na ziemi albo między nogami, a jego na sobie, a on biedny będzie spał pod niczym
|
|
|
|
#3959 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken mocne
Ja mam tak jak Magda 160cm, a koldra 200x220 nie wyobrazamy sobie z mezem inaczej. Jak jedziemy do moich rodzicow to zabieramy ze soba swoja koldre :PZe wzgledu na to ze umowilam sie do fryzjerki na 15.01 oswiadczam, ze wczesniej nie rodze :P Candy za Ciebie oczywiscie jutro tez bede trzymala ![]() Wyslane z Lumia920. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Btw ciekawe jak Uaoo ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

mój mąż powtarza młodemu ze te cynku go w życiu zgubia

Bo u mnie jak są bóle na @, to nic nie leci.

woreczek miałam usuwany w zeszłym roku. Pionizowali mnie po jakiś 20 godzinach i czułam się fatalnie teraz była rewelacja po 4h niecałych

21.06.2014r.