Sierpnióweczki 2016! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-06, 20:10   #2101
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Agus87 - No właśnie ja nie miałam prenatalnego w pierwszej ciąży. Dowiedziałam się dop w 20 tyg. Młoda miała wytrzewienie jelitowe - brzuch się jej nie zasklepil i pętle jelit były na wierzchu. Poród naturalny, zwiększone ciśnienie mógł uszkodzić te jelita.
Ale teraz już jest wszystko dobrze i oprócz blizny i smierdzacych bakow nie ma żadnych innych problemów
ojej brzmi strasznie delikatnie!
rewelacja, że wszystko się dobrze skończyło
Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Też rodziłam w 2011...i wtedy jeszcze testy PAPPA nie były tak popularne, tak samo to drugie badanie sprawdzajace stany przedrzucawkowe itp...Pappa robiło sie wyłacznie na prosbe matki, jeśli przeziernośc wychodziła wysoka. A Ty którego nie robiłas????Bo przezierność, przepływy, serduszko i narzady były chyba od zawsze obowiazkowe?

Zapisałam sie na PAPPA ale chyba zrezygnuje. Mam 31 lat, w rodzinie zadnych wad genetycznych i chyba niepotrzebnie bede sie martwic...
ja Pappa też nie robię, chyba, że przezierność będzie zła, ale tak jak Ty przypadków w rodzinach obu - zero
ale jeśli chodzi o zespół downa
to wcale nie chodzi o genetykę, tzn nie tylko
czytalam otym mnostwo i doczytalam, ze mozna sie poprostu urodzin z nieprawidlowa iloscia chromosomow a to ile i jak sie polacza podczas ciazy to juz sila wyzsza i ze ZAWSZE istnieje ryzyko takiej wady genetycznej..

ale nie, nie robię
przeziernosc, przeplywy, serce etc. miałam robione i w 12 tyg przez mojego gina i na polowkowym 3d, na ktore specjalnie pojechalam

moj gin twierdzi, ze prenatalne to bez sensu w moim przypadku bom za młoda - 29 w tym roku mam
a na pytanie, kiedy bedzie robil przeziernosc odpowiedzial mi, ze robil na poprzednim badaniu i wyszla prawidlowa
no to sie pytam, a czemu mi pan dr nic nie powiedzial ? to mi odpowiedzial, ze jest dobra i nie bylo potrzeby

zobaczymy w piątek, bo będzie 11 tydzień

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
U mnie objawy mijają. Mdlosci sporadycznie, wymiotów brak, nawet zgaga rzadko. Choć wczoraj dała mi popalić. Ale wieczorem byłam juz glodna z ochotą na zupkę chińską i po tej zupce wszystko przeszło. A ja się pół dnia męczyłam.
Może trochę bardziej czuję zapachy, ale tylko czuję. Nic poza tym nie powodują.
zupki chińskie
też mnie ciągnie do tego a to takie śmieci, że masakra
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A co do poziomu cukrów po owocach, bo to mi się jeszcze przypomniało. Mój tata ma problemy trochę z cukrami, więc mierzy, chodzi do diabetologa itp i ostatnio własnie okazało się, że ma dziwnie podwyższone cukry rano na czczo. I po analizie z lekarzem, tego, co je, okazało się, że to od tego, że wieczorami zAmiast kolacji brał sobie 3-4'jabłka i je zjadał przed tv. Przestał to robić, cukry spadły.

Podobno owoce powinno się jeść tylko w pierwszej połowie dnia.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
o to to,
ja mam przyzwolenie na owoce, ale na 1 jabłko dziennie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie 7t+3d dzidzia wielkości 12 mm, widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko
super
Stary 2016-01-06, 20:26   #2102
kasia_ruda
Zakorzenienie

Talantea, przykro mi. Rozumiem Twój stach i poczucie niesprawiedliwości, sama sporo przeszłam w drodze do macierzyństwa i też dostawałam szału od tych wszystkich bezproblemowych ciąż, wpadek w moim otoczeniu.

Powiem szczerze, że i mnie zdziwiło, że tak wcześnie zakładają ci pessar, moja siostra z niewydolnością szyjki miała leżeć do 20 tyg i jak dotrzyma, to wtedy pessar. Ale rzeczywiście u ciebie to inna sytuacja, więc i działanie gina niestandardowe.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:30   #2103
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Ja juz po wizycie 7t+3d dzidzia wielkości 12 mm, widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko
Super gratuluję
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 20:35   #2104
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Talantea, przykro mi. Rozumiem Twój stach i poczucie niesprawiedliwości, sama sporo przeszłam w drodze do macierzyństwa i też dostawałam szału od tych wszystkich bezproblemowych ciąż, wpadek w moim otoczeniu.

Powiem szczerze, że i mnie zdziwiło, że tak wcześnie zakładają ci pessar, moja siostra z niewydolnością szyjki miała leżeć do 20 tyg i jak dotrzyma, to wtedy pessar. Ale rzeczywiście u ciebie to inna sytuacja, więc i działanie gina niestandardowe.

Miałam w pracy dziewczynę, zaledwie 18 lat, zaszła w ciąze w tym samym czasie co ja. Ja zaraz poroniłam, a ona urodziła córeczkę bez problemów. Najgorsze to fakt, że paliła w ciązy, jak to widziałam to az mialam ochotę dać jej w twarz z plaskacza!

Jak to mówią. Kazda ciąza jest inna
Może doktor wie co robi, a może mnie naciąga. Nigdy sie nie dowiem. Przynajmniej mam odczucie, że coś robi. W UK mną by się nikt nawet nie przejął.
Mozliwe, ze doktor nie chciał ryzykować skoro sytuacja robiła się nieciekawa.

wiosenka84

Swietnie

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 21:10   #2105
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja ciąża nie jest bezproblemowa. Ale nie mogę powiedzieć ze miałam problemy z zajściem, teraz tez jest ok. W pracy mam koleżankę, ze 3 lata stara się o ciążę. Powiedzenie jej będzie najtrudniejsze. Widzę, ze jak ktoś z otoczenia jest w ciąży to jest jej zwyczajnie przykro ze komuś się udało a ona kolejny miesiąc i nic.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 21:20   #2106
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Moja ciąża nie jest bezproblemowa. Ale nie mogę powiedzieć ze miałam problemy z zajściem, teraz tez jest ok. W pracy mam koleżankę, ze 3 lata stara się o ciążę. Powiedzenie jej będzie najtrudniejsze. Widzę, ze jak ktoś z otoczenia jest w ciąży to jest jej zwyczajnie przykro ze komuś się udało a ona kolejny miesiąc i nic.
Też mam taką dobrą koleżankę, starają się już 2 lata i nic... Trudno będzie jej powiedzieć
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 21:49   #2107
afryga
Raczkowanie

Dziewczyny pojechałam na IP. Oczywiście zostałam zatrzymana na oddziale. Tętno jest, serduszko bije. Puki co stosujemy dopochwowo luteine. Traktujemy ciążę jako zagrożoną. Sprawdzamy wyniki i staramy się utrzymać ciążę. Odetchnelam troszkę bo wczoraj nie było we mnie krzy nadziei. Liczę na mały cud.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-06, 22:02   #2108
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Dziewczyny pojechałam na IP. Oczywiście zostałam zatrzymana na oddziale. Tętno jest, serduszko bije. Puki co stosujemy dopochwowo luteine. Traktujemy ciążę jako zagrożoną. Sprawdzamy wyniki i staramy się utrzymać ciążę. Odetchnelam troszkę bo wczoraj nie było we mnie krzy nadziei. Liczę na mały cud.
wspaniale się tobą zajeli. Jak dobrze, ze maluszek jest ok

Stary 2016-01-06, 22:29   #2109
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie dobrze!!! Lekarze teraz się zajmą wami odpowiednio. Trzymajcie się cieplutko

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:47   #2110
zonamojegomeza
Zakorzenienie

afryga dobrze ze pojechałaś. Trzymam kciuki
Stary 2016-01-07, 07:54   #2111
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Afryga uff martwiłam się.. musi być dobrze
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 07:56   #2112
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Pierwszy raz od kiedy wiem o ciąży (albo i dłużej) przespałam całą noc, 8godzin snu bez przerwy. Rewelacyjne uczucie.
I pierwszy raz od 2-3 tyg mam jeansy na sobie. Cały ten czas spędziłam w dresach lub sukienkach.
Stary 2016-01-07, 08:02   #2113
tija93
Zakorzenienie

Hej

Byłam u koleżanki na pobraniu krwi. Od razu żyła pękła, ale na szczęście udało się z niej pobrać. Kazała mi się na oddziale jako pacjentka nie pojawiać do porodu

Gadalam z oddzialowa o krótkich dyzurach. Trzeba to załatwiać przez kadry. Ogólnie stwierdziła, że mam iść na zwolnienie. Mam jeszcze tydzień do namysłu.

Talantea wiem, że Ci nie jest lekko. Jesteś daleko od Tż. Co chwila wychodzą jakieś problemy. Jedyne co możesz to myśleć pozytywnie. Robisz wszystko co w Twojej mocy by z dzieciaczkiem było ok. I tyle i aż tyle możesz zrobić

Zaczynamy 10 tydzień! Jak to poważnie brzmi

Cytat:
Uff to teraz wypoczywaj jak najwięcej i się nie stresuj
Stary 2016-01-07, 09:18   #2114
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Tym z was, które czekają na pierwsze dziecko naprawdę bardzo polecam tę wyżej wymienioną książkę "w oczekiwaniu na dziecko".
Mam tą książkę, kupiłam razem z Księgą Ciąży Searsów. Zaczęłam od Searsów ale np. słyszałam że Searsów czytają matki-maniaczki więc nie wiem czy nie przerzucę się na tą którą polecasz.
Księga Ciąży jest bardzo idealna, np. rozdział dotyczący jedzenia - można się przerazić bo ja przez te moje 10 tygodni nie jadłam nawet połowy z zalecanych przez nich produktów.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Będąc na spotkaniu w poradni diabetologicznej dla ciężarnych za to miałam wrażenie ze niektóre dziewczyny urwały się z drzewa. Za wszelką cenę chciały wciskać wszędzie słodkie. Np. padały pytania typu - jak nie będę jadła cały dzień to czy na wieczór mogę zjeść batona?
Sporo moich znajomych wykorzystuje ciążę jako przyzwolenie do jedzenia słodyczy i innych "grzeszków". Miałam w pracy taką laskę która uważała że ma prawo do zjedzenia codziennie czegoś słodkiego, a przecież normalnie bez ciąży to mało kto je codziennie batoniki i bułki słodkie.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Hmmm, to dziwne, bo wszędzie w internecie (no i moja doktor tez tak twierdzi) czytam, że USH genetyczne trzeba przeprowadzić w okresie od 11. tygodnia do 13. tygodnia i 6. dnia ciąży. Badanie USG w ciąży może być wykonane, jeżeli długość ciemieniowo-siedzeniowa płodu wynosi od 45 do 84 mm.
Chyba, że chodzi o to, że 11 tydzień musi być skończony Ja tak właśnie zamierzam zrobić
Ja dzisiaj właśnie zaczęłam 11 tc, jutro mam wizytę i dopytam o usg genetyczne, najwyżej się umówię za jakiś tydzień-dwa.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Po prostu nie chcę zwariować od tego wszystkiego. Serio, mam dość tych problemów. Zaczynam się wkurzać bo wszyscy naokoło mnie rodzą dzieci bez problemów. ;/ Znajomi i z rodziny. Pfffff co za życie.
Nie każdy tez mówi o problemach. Druga sprawa że może rodzą bez problemów, ale czy równie bez problemu zaszli w ciążę? Ja po swoich znajomych widzę że ciąża to nie takie hop siup i naprawdę trzeba się cieszyć z tego co się ma.

Cytat:
Ja miałam takie obawy przed mówieniem mojemu kierownikowi. Młody chłopak, młodszy ode mnie, od roku starają się z żoną o dziecko, 2 miesiące temu mieli ciążę pozamaciczną i jakieś komplikacje wyszły. Ja od zawsze w pracy mówiłam że dzieci tak ale dlugo długo nie i tu nagle on chce a nie może a ja "od niechcenia" trafiłam dwójkę. Ale było miło, bardzo się ucieszył, jakby to był jego dzieci
Mamy też znajomych którzy od roku próbują, już sa na etapie badań i też głupio im powiedzieć. Widzieliśmy się na początku listopada i wtedy mówiliśmy że nie staramy się jakoś specjalnie a tu ciąża.

Cytat:
Naprawdę dobre wieści! Trzymamy mocno kciuki

U nas dziś początek 11tc - jeju jak to szybko leci! Jutro wizyta, miała być dzisiaj ale lekarz mi przełożył, już się nie mogę doczekać.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 09:53   #2115
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
A gdzie pracujesz, tak z ciekawości, zaintrygowałaś mnie
Hehe, źle się wyraziłam może, nie ma w mojej pracy nic intrygującego Pracuję na co dzień z managerami/biznesem, często spotykam się z kluczowymi Klientami i po prostu muszę mieć zadbane dłonie - dlatego nie wyobrażam sobie nie pomalować paznokci. Choć oczywiście bez lakieru tez zapewne mogą być ładne, to jednak nie zamierzam malowania odpuszczać. Jak już pójdę na L4 to co innego

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Origa - sombre to takie pasemka, ja sobie tłumacze ze to nie takie inwazyjne jak farbowanie poczekam do maja/czerwca wtedy bede miała na wakacje na świeżo i moze do grudnia potrzyma, mam długie włosy i każdym razem jak je wyprostuje to ktoś pyta czy farbowałam
Ja dokładnie tak samo i dlatego za jakiś miesiąc/dwa pójdę, gdzieś w okolicach kwietnia, bo ostatni raz w październiku robiłam.

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Witam was nie piłam długo po zaczęła się uczelnia trochę spraw. Dziś byłam u gin 7tc i widziałam bijące serduszko )))

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Haha tam miało być NIE PISALAM DŁUGO * . ah ten słownik .
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Ważę podobnie co Ty przy podobnym wzroście....
Też jestem przerażona czy nie będzie żadnych komplikacji....
Moja Pani doktor poleciła mi przede wszystkim zero słodyczy i białego pieczywa.
Indyk, Kurczak, Ryby i wołowina od czasu do czasu żeby poprawić krążenie krwi, i chude serki tak do 4g tłuszczu....
Mam zamiar się tego trzymać żeby po pierwsze nie utyć zbyt dużo, a po drugie żeby maluchowi nic nie było, no i zapobiec cukrzycy...
Damy rade Musimy!! Bo mamy dla kogo
Powiem Wam szczerze, że ja nie wiem, ile ważę, choć zdecydowanie mam nadwagę. Mam 168 cm i obstawiam tak 75kg, ale ostatni raz ważyłam się z rok temu Jak to wygląda naprawdę, przekonam się na wizycie na początku lutego, jak mi kartę będą zakładać w NFZ Tyle, że ja na co dzień nie słodzę niczego, pieczywo jak już jem to ciemne, fast foody to u mnie od wielkiego święta raz na pół roku może, a do słodyczy mam stosunek ambiwalentny Wiem jednak, że przy mojej wadze muszę sie pilnować, bo nie chcę utyć więcej niż 10 kg jeśli to możliwe.

Cytat:
My też mamy bardzo dobrych znajomych, którzy starali się ponad rok bez skutku, zrobili badania, które niby wyszły ok więc w teorii przeciwwskazań do zajścia nie było, potem z różnych względów musieli odpuścić starania na prawie rok. W tym czasie mnóstwo naszych wspólnych znajomych zaszło bądź urodziło dzieci i widziałam, że im przykro, że to nie oni, resztą rozmawialismy o tym. Ja z kolei oficjalnie nigdy fanką posiadania potomstwa nie byłam i głosno się naszymi planami powiekszenia rodziny przed absolutnie nikim nie chwaliliśmy, tym bardziej teraz wszyscy są zaskoczeni i podejrzewają wpadkę Ale prawda jest taka, że udało się nam w trzecim cyklu po odstawieniu tabletek i też ciężko było mi im powiedzieć. Cieszyli się, oczywiście, gratulowali, ale...wiem, że nie jest im łatwo

Cytat:
Będzie dobrze!!!

justynkie dopytaj prosze o to USG genetyczne, jestem ciekawa, co Twój lekarz powie.
tija93 w przypadku Twojej pracy to może faktycznie powinnas iść na zwolnienie Praca w szpitalu do łatwych i lekkich nie należy
zonamojegomeza a ja bym bardzo chciała przespac 8 godzin bez przerwy, ale budzę się zawsze między 2 - 3, czasem do 4 nie mogę zasnąć. Do tego mój kot (śpi obok na szafce nocnej, a czasem i na łóżku mu sie zdarzy), który jak tylko zobaczy, że otwieram oko, żeby spojrzeć na zegarek, zaczyna głosno mruczeć domagając się głaskania, ale z drugiej strony to jego "mrrrr" ułatwia mi ponowne zasypianie

Ja dziś 8t1dz, już się nie moge doczekac kolejnego USG, a to dopiero w ostatnim tyg. stycznia
Chciałabym juz bardzo powiedzieć w pracy, ale chcę poczekać do pierwszego tygodnia lutego, czyli po 12 tygodniu, jak będę już wiedzieć, że pierwszy trymestr za mną.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 11:18   #2116
pati0090
Zakorzenienie

Jestem po usg. Wszystko jest w porządku. To 7 tydzień. Moja fasolka ma 10 mm. Słyszałam bijace serduszko

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 11:23   #2117
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Jestem po usg. Wszystko jest w porządku. To 7 tydzień. Moja fasolka ma 10 mm. Słyszałam bijace serduszko
Super

Ja dziś 8 tydzień zaczęłam. Za 5 dni mam kolejna wizytę. Tym razem u innego lekarza. Nie mogę nadal jest zdecydować gdzie prowadzić ciążę

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-07, 11:27   #2118
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Super

Ja bylam u pediatry przepisala syropy ktore mozna pic w ciazy tabletki do ssania i wapno oraz siemoe lniane kazala pic jak sie pogorszy to przyjsc so antybiotyk co mam nadzieje nke bedzie konieczne. I kazala lezec z lozka nke wychodzić co przy moim 19 miesiecznym smyku graniczy z cudem hi. Na tesciowa nie moge liczyć.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 11:36   #2119
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja dziś 8+6. Jutro wizyta
Stary 2016-01-07, 11:40   #2120
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry

Anioł1985
i czarna_blondynka, ja też mam nadprogramowe kg, ale pomyślę o nich już chyba po porodzie, ciąża to chyba nie jest najlepszy czas na diety, co oczywiście nie znaczy, że należy się obżerać czy 'jeść za dwóch'.

Cytat:
za udaną wizytę!

Cytat:
Jak sie dowiedziałam o ciazy to tez zakupiłam "w oczekiwaniu na dziecko".
Ja ją kupiłam dawno temu, czytałam w ciąży z Natalką .

Cytat:
Uff, cieszę się, że jesteś już pod właściwą opieką. Trzymaj się dzielnie!!!

Chciałam się jeszcze odnieść do 1go postu, niestety nie pamiętam już czyjego. W każdym bądź razie ktoś porównywał tam pomarańczę z batonem. Uważam, że pisanie, że pomarańcza to sam cukier i stawianie jej na równi z batonem to gruuuuuba przesada. Pomarańcza ma jeszcze jakieś wartości odżywcze (wspomniany kwas foliowy chociażby), witaminy itd., baton nie.

Zgadzam się też z opinią którejś z dziewczyn dot. farb 'bez amoniaka' - ja też nie wierzę, że takie istnieją. Ale powtórzę jeszcze raz - w ciąży z Natalką farbowałam włosy (oczywiście nie jakoś nagminnie), malowałam paznokcie i wszystko jest ok. Co innego jak ktoś np. pracuje w tym zawodzie i na co dzień wdycha to wszystko a co innego pofarbować włosy raz na dwa miesiące czy pomalować paznokcie.

i Talantea jeszcze słówko do Ciebie - jak nastawisz się, że będzie źle i będziesz uparcie powtarzać, że całe życie masz pod górkę to na pewno lepiej się od tego nie poczujesz. Bardzo dużo zależy od naszego sposobu myślenia. Myślę, że każda z nas ma jakąś swoją historię a często nie znamy historii innych ludzi, i często ci, którzy wydają się szczęśliwi i którym wg nas wszystko łatwo przychodzi mają problemy, o których nie mamy pojęcia. Mogłabym Ci opowiedzieć swoją historię ale może wątek nie jest do tego odpowiednim miejscem, jeśli chcesz to pisz na PW. Chciałaś zajść w ciążę, zaszłaś? To już jest powód do radości! Na pewno wiesz, ile jest par, które latami starają się bezskutecznie. Zresztą jak będziesz się porównywać z innymi, to zawsze znajdą się tacy, którym wg nas żyje się łatwiej. Ale są też tacy, których spotkały prawdziwe tragedie a mimo to nie tracą wiary i optymizmu. I tego się trzymaj, staraj się cieszyć drobiazgami, szukać pozytywów a nie powodów do narzekań. A zmartwienia i obawy ma każda z nas, zwłaszcza teraz w ciąży, możesz być tego pewna.

U mnie mdłości ciąg dalszy i od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, co trochę mnie niepokoi ale staram się nie martwić na zapas. Za chwilę jadę do kosmetyczki na manicure japoński, potem mam parę spraw na mieście, odbieram małą ze żłobka i jadę na kursy - bo wspominałam Wam, że pracuję w kilku miejscach. I oczywiście, tradycyjnie już w tej ciąży - nic mi się nie chce .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 11:48   #2121
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2016-01-07, 11:50   #2122
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Anioł1985
i czarna_blondynka, ja też mam nadprogramowe kg, ale pomyślę o nich już chyba po porodzie, ciąża to chyba nie jest najlepszy czas na diety, co oczywiście nie znaczy, że należy się obżerać czy 'jeść za dwóch'.

za udaną wizytę!

Ja ją kupiłam dawno temu, czytałam w ciąży z Natalką .

Uff, cieszę się, że jesteś już pod właściwą opieką. Trzymaj się dzielnie!!!

Chciałam się jeszcze odnieść do 1go postu, niestety nie pamiętam już czyjego. W każdym bądź razie ktoś porównywał tam pomarańczę z batonem. Uważam, że pisanie, że pomarańcza to sam cukier i stawianie jej na równi z batonem to gruuuuuba przesada. Pomarańcza ma jeszcze jakieś wartości odżywcze (wspomniany kwas foliowy chociażby), witaminy itd., baton nie.

Zgadzam się też z opinią którejś z dziewczyn dot. farb 'bez amoniaka' - ja też nie wierzę, że takie istnieją. Ale powtórzę jeszcze raz - w ciąży z Natalką farbowałam włosy (oczywiście nie jakoś nagminnie), malowałam paznokcie i wszystko jest ok. Co innego jak ktoś np. pracuje w tym zawodzie i na co dzień wdycha to wszystko a co innego pofarbować włosy raz na dwa miesiące czy pomalować paznokcie.

i Talantea jeszcze słówko do Ciebie - jak nastawisz się, że będzie źle i będziesz uparcie powtarzać, że całe życie masz pod górkę to na pewno lepiej się od tego nie poczujesz. Bardzo dużo zależy od naszego sposobu myślenia. Myślę, że każda z nas ma jakąś swoją historię a często nie znamy historii innych ludzi, i często ci, którzy wydają się szczęśliwi i którym wg nas wszystko łatwo przychodzi mają problemy, o których nie mamy pojęcia. Mogłabym Ci opowiedzieć swoją historię ale może wątek nie jest do tego odpowiednim miejscem, jeśli chcesz to pisz na PW. Chciałaś zajść w ciążę, zaszłaś? To już jest powód do radości! Na pewno wiesz, ile jest par, które latami starają się bezskutecznie. Zresztą jak będziesz się porównywać z innymi, to zawsze znajdą się tacy, którym wg nas żyje się łatwiej. Ale są też tacy, których spotkały prawdziwe tragedie a mimo to nie tracą wiary i optymizmu. I tego się trzymaj, staraj się cieszyć drobiazgami, szukać pozytywów a nie powodów do narzekań. A zmartwienia i obawy ma każda z nas, zwłaszcza teraz w ciąży, możesz być tego pewna.

U mnie mdłości ciąg dalszy i od kilku dni pobolewa mnie podbrzusze, co trochę mnie niepokoi ale staram się nie martwić na zapas. Za chwilę jadę do kosmetyczki na manicure japoński, potem mam parę spraw na mieście, odbieram małą ze żłobka i jadę na kursy - bo wspominałam Wam, że pracuję w kilku miejscach. I oczywiście, tradycyjnie już w tej ciąży - nic mi się nie chce .
Ejjjjj noooo. Do kosmetyczki na pewno Ci się chce hehehe

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-07, 12:29   #2123
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Anioł1985

Hej, może źle zrozumiałaś moją wypowiedź. Ja pisałam że mam wskazania od lekarza na zmiane nawyków żywieniowych dr. zaleciła diete cukrzycową . Nie chodzio jakieś sztuczne zmniejszanie kalryczności w posiłkach w celu redukcji wagi a o zmiane nawyków żywieniowych , jedzenia rzeczy z niskim indeksem glikemicznym oraz mocne ograniczenie cukru tak żeby w miare molżliwości zapobiec cukrzycy ciążowej. Ja nie mam zamiaru teraz strikte sie odchudzać bo przyjdzie na to czas po porodzie , a raczej po tym jak skończe karmić dziecko- o ile bede mogła karmić. W każdym razie znajdzie sie jeszcze czas na dietowanie w celu redukcji wagi. Teraz mam dietować dla naszego wspólnego zdrowia.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 12:49   #2124
Talantea
Zakorzenienie

virginia

Staram sie myslec pozytywnie, naprawdę. Tylko ja mam teraz za dużo czasu na siedzenie i myślenie. Gdybym była zajęta np pracą to bym nie wydziwiała. Tak juz mam niestety. :/
Możę zacznę znów pisać opowiadania, przynajmniej jedna rzecz na której bedę mogła się skupić.Nawet moja starsza siostra miala wpadkę, przeszła ciąze bez problemów, jednak teraz ma sporo problemów zdrowotnych nawet po 10 latach od porodu.
Zastanawiam się czemu są takie problemy skoro to jest naturalny proces biologiczny. Powinno wszystko być jak w naturze.
Smiałam się z TZ-tem, że to wszystko przez głupią Ewę :PNo tak, powinnam się cieszyć, ze przynajmniej z zajściem w ciąze nie mam problemów. Tak jak powtarzam sobie i pisałam wczesniej, inni maja jeszcze gorzej.

Mam problem. Juz baaardzo cięzko mi wbić igłę z clexane. Nie wszedzie chce mi sie wbić a na reszcie brzucha są blizny od rozstępów i siniaki :/
Powiedziałam ostatnio ginowi, na szczescie powiedział, ze po 12 tygodniu zrobimy mała przerwę. Ufff

pati0090

Super !

justynkie

Moja grupa znajomych jest bardzo mała, ale pary które akurat znam i znajome, albo starali sie bardzo krótko, albo wpadki. Tak samo, zona brata mojego TZ-ta tez zaszła tuż przed nami, ja poroniłam a ona ma juz 5 miesieczną córkę. Starali sie tylko z trzy miesiące i ciąza bez komplikacji. Musiała tylko pod koniec poleżeć i tyle.
Nikomu nie zyczę zle, naprawdę ciesze sie, ze kazda z osób które znam mieli ciąze bez komplikacji, tylko to jest bardzo przygnębiające dla mnie. Niestety.

Cały poprzedni rok dla mnie był walką o dziecko. Najgorsze to jak juz zaczynasz sie cieszyć, ze tak, wreszcie moja kolej, bedę mamą a tu nagle trach, marzenie sie kończy. Meh. Przestane juz o tym gadać bo pewnie was już męczą moje wywody.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-07 o 13:00
Stary 2016-01-07, 13:06   #2125
afryga
Raczkowanie

Z malenstwem nie jest dobrze. Miałam wyjść dzisiaj do domu, ale zaczęłam krwawić a tętno maluszka bardzo spadlo. Lekarze robią co mogą, ale pani doktor mówiła, że może dojść do najgorszego.
Człowiek zaczyna się zastanawiać dlaczego jego to spotyka.
Nie palę, nie piję, odżywiam się zdrowo, nie przemęczam się a mimo to spotyka mnie to już drugi raz.
Czyżby nie dane mi było zostać kolejny raz mamą?
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:10   #2126
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy raz od kiedy wiem o ciąży (albo i dłużej) przespałam całą noc, 8godzin snu bez przerwy. Rewelacyjne uczucie.
I pierwszy raz od 2-3 tyg mam jeansy na sobie. Cały ten czas spędziłam w dresach lub sukienkach.
Szczesciara Ja sie klade spac i po dwoch godzinach juz mi sie chce siku. Pozniej miedzy 4 a 5 kolejna wycieczka. Najgorsze jest to, ze ja jestem z tych co zawsze mogly dlugo wstrzymywac...
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 13:12   #2127
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Z malenstwem nie jest dobrze. Miałam wyjść dzisiaj do domu, ale zaczęłam krwawić a tętno maluszka bardzo spadlo. Lekarze robią co mogą, ale pani doktor mówiła, że może dojść do najgorszego.
Nie palę, nie piję, odżywiam się zdrowo, nie przemęczam się a mimo to spotyka mnie to już drugi raz.

O nieeeeee wiem co czujesz teraz jedyne co mozesz zrobic to czekać. Wysyłam pozytywną energię, oby wszystko jednak się poprawiło!

Stary 2016-01-07, 13:13   #2128
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
nie zadręczaj się, mam nadzieję, że będzie dobrze i Ty mimo tych wieści też jej nie trać.. bardzo trzymam za Was kciuki, wierzę, że masz dobrą opiekę.. bardzo bym chciała, żeby było dobrze u Was
Stary 2016-01-07, 13:14   #2129
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi Bądź dobrej myśli, nic innego Ci nie zostało. Trzymaj się!
Stary 2016-01-07, 13:15   #2130
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Szczesciara Ja sie klade spac i po dwoch godzinach juz mi sie chce siku. Pozniej miedzy 4 a 5 kolejna wycieczka. Najgorsze jest to, ze ja jestem z tych co zawsze mogly dlugo wstrzymywac...
ja też nie sypiam najlepiej, budzę się w nocy, też kot, jak którąś z Was, mnie napastuje i wcale nie pomaga mi to zasnąć.. też wstaje sikać i też kiedyś mogłam trzymać i trzymać.. ale jakoś mimo tych niedogodności jestem na chodzie, wstaje o 6 rano i daję radę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości