Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-07, 21:59   #3751
moonunit
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy marzec 2016 - CZĘŚĆ VII :)

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
J Wam się przyznam że zaczynam coraz bardziej się bać porodu,niby wiem jak to jest bo już urodziłam ale nie wiem co się że mną dzieje,za pierwszym razem tak nie miałam a teraz jestem przerażona.
Bo moze wiesz co Ciebie czeka i stąd to przerazenie? Ja o dziwo im bliżej tym spokojniejsza jestem Ale nie mogę się doczekać zeby byc juz po ;-)
Stary 2016-01-07, 22:01   #3752
gosza82
Rozeznanie

Ktoregos_dnia ja też jestem ciekawa jak to będzie jak już zaczniemy pisać o porodach ile będzie cesarek ile naturalnie...

Magda ciekawe czy faktycznie będzie pierwsza Ja też dziś resztę dnia przeleżałam i troszkę jest lepiej ale wystarczy że pochodzę po mieszkaniu i znow ból brzucha zaczyna mnie to naprawdę niepokoić

Misia współczuję tego zimna w domu ja jestem zmarźluchem nie lubię zimna

Benka jeżeli nie boli a to napięcie przechodzi to bez paniki... Ale staraj się oszczędzać i będzie dobrze

32 hahah albo chociaż mało pocięta i ładnie bezboleśnie zaszyta

Kinga za bardzo udaną wizytę i zdrową córeczkę

Eeyesblue mniam ale pysznie wygląda

Sloneczko jesteś Naszą weteranką szpitalną pociesz się że chociaż odszkodowanie fajne dostaniesz za ten pobyt a szczerze to nie zazdroszczę coś chociaż mówią o ewentualnym wypisie...??

Verrerie no piękna waga super co do bólów to ja właśnie takie mam i to od rana dzisiaj

Monikmi widzę że nie tylko ja dziś z tym brzuchem ja w końcu odpuściłam z tym praniem mam nadzieję żę jutro będzie lepiej

Moniaaaa 70 osób na chrzcinach to już kokretna imprezka a raczej dobra potańcówka

Marta to nie jesteś sama mnie już też zaczyna coraz bardziej przerażać

Ktoregos_dnia moja mala standardowo od 23

Emma i to jest właśnie siostrzana miłość
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:01   #3753
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Nasze dziecko doprowadziło nas do łez.. Były to łzy szczęścia. Dlugo rozmawiała z Oliwką.. Nie myślałam, że juz tak bardzo ją kocha i czeka.. Strasznie kocham te dwie istotki!!!!! Nie mogę się doczekać kiedy będę miała obie obok siebie. Agatka nie chce osobnego pokoju bo chce mieć razem z siostrzyczką..

to jest strasznie słodkie! kolezanka mi opowiadała jak braciszek pilnuje i całuje siostrzyczke noo to jest mega
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:02   #3754
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka nie chce osobnego pokoju bo chce mieć razem z siostrzyczką..
No widzisz, a tak się martwiłaś
Stary 2016-01-07, 22:03   #3755
verrerie
Rozeznanie

Ja nie lubilam Dr Brown bo przeciekaly mi. Zdecydowanie teraz stawiam na Avent Classic+

Pola ur. 6/10/2011
Ella ur/zm 7/08/2014
Ross ur. 6/02/2016
verrerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:04   #3756
_emma
Zakorzenienie

Marta ja się nie boję. Wiem nienormalna jestem ale boję sie tylko nacinania/pęknięcia krocza nic więcej.. No i jeszcze cc sie strasznie boje i mam nadzieje uniknąć. Pewnie zacznę się bać bliżej porodu kiedy będę mega ciężka i niepewna swojego ciała..

Bonku jaki kolor wybrałaś?
Stary 2016-01-07, 22:05   #3757
eeyesblue
Zadomowienie

nadrobilam w koncu!

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Dzisiaj pielegniarka zapytala mnie czy mialam szczepienia na kolkusz/krztusiec (whooping cough vaccine). Od kilku lat w uk proponuje sie to szczepienie kobietom w ciazy miedzy 28-32 tc, czy ktoras z Was o tym slyszala? Powiedzialam ze zastanowie sie bo nie slyszalam o tym szczepieniu jeszcze
ja sie zaszczepilam tez mialam dylemat i czytalam i pytalam gdzie sie da, bo nie bylam pewna. a ostatecznie przekonalo mnie to jak bliska znajoma (nie wiedzac, ze mam miec takie szczepienie i ze sie waham) pytala czy slyszalam, ze panuje teraz kolkusz i jedna dziewczynka zmarla z uduszenia..
ta szczepionka nie jest dla nas tylko dzidziusia do 3 miesiaca zdecydowalam sie zaszczepic i byc spokojna, bo w szpitalach latwo zlapac taka chorobe i przy tej pogodzie angielskiej tak samo, a dla noworodka to juz w ogole..polska polozna do ktorej jezdze kazala mi samej zdecydowac, mowila ze ona sama by sie zaszczepila, bo miala w rodzinie przypadek kolkusza noworodka i bylo to straszne przezycie. podpytujac tez wsrod mam wszystkie sie szczepily natomiast ze szczepionki na grype zrezygnowalam

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Mała tak daje czadu od kilku dni, że już nie wiem jak siedzieć czy leżeć. Ostatnio zauważyłam, że zdecydowanie jest nocnym Markiem. To nie nastraja optymistycznie
moja tak samo nawet wczoraj mowie do meza, ze jak to beda jej godziny zabaw to ja dziekuje na co maz "ee o tej godz jeszcze nie tak zle", a byla polnoc..

Cytat:
J Wam się przyznam że zaczynam coraz bardziej się bać porodu,niby wiem jak to jest bo już urodziłam ale nie wiem co się że mną dzieje,za pierwszym razem tak nie miałam a teraz jestem przerażona.
kolezanka tez mi mowila, ze na drugi porod szla z wiekszym strachem, bo juz sie wie co czeka
Stary 2016-01-07, 22:11   #3758
misia880
Zakorzenienie

Ja bym chetnie posluchala rad jakis dobrych lekarzy itp na temat szczepionek. Bladego pojecia nie mam na ten temat.. a w necie tyle info ze glowa mala

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:16   #3759
_emma
Zakorzenienie

Słoneczko bardzo dzielnie znosisz ten długi pobyt w szpitalu. Będziesz cierpliwą mamusią! Jeszcze troszke i dostaniesz najcenniejszą i najpiękniejszą na świecie nagrodę za to poświęcenie! Dasz radę!
Stary 2016-01-07, 22:18   #3760
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Bo za pierwszym razem idziesz na żywioł, tak na prawdę nie wiesz co Cię czeka i pierwszy raz wydaje mi się najmniej mimo wszystko sterujący, później już wiesz jak to jest i to przeraża bardziej niż niewiedza
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Sloneczko jesteś Naszą weteranką szpitalną pociesz się że chociaż odszkodowanie fajne dostaniesz za ten pobyt a szczerze to nie zazdroszczę coś chociaż mówią o ewentualnym wypisie...??
No niestety nie dostanę pracowałam jako opiekunka dziecięca bez umowy, ubezpieczenie mam z UP nie chciałam żeby mnie mąż brał na swoje bo teraz będzie mi przysługiwał ten 1000zł na małą.. jutro mam nadzieję się czegoś konkretnego dowiedzieć odnośnie wypisu
Stary 2016-01-07, 22:19   #3761
eeyesblue
Zadomowienie

misia dokladnie ;/ ile lekarzy tyle opinii, glowa peka i ciagle dylematy
Stary 2016-01-07, 22:22   #3762
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja bym chetnie posluchala rad jakis dobrych lekarzy itp na temat szczepionek.
No to jest temat rzeka i każdy mówi inaczej, zdurnieć można :/
Stary 2016-01-07, 22:23   #3763
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Słoneczko bardzo dzielnie znosisz ten długi pobyt w szpitalu. Będziesz cierpliwą mamusią! Jeszcze troszke i dostaniesz najcenniejszą i najpiękniejszą na świecie nagrodę za to poświęcenie! Dasz radę!
Staram się to sobie powtarzać ale mimo wszystko ciężko brakuje mi tż bardzo świadomość, że z tego szpitala mogę trafić do kolejnego też nie pomaga.. ale ile jest takich dziewczyn co leżą pół ciąży albo prawie od początku do końca? Tym też się pocieszam, ja już jestem na finiszu przynajmniej..
Stary 2016-01-07, 22:24   #3764
_emma
Zakorzenienie

Pamiętam, że kiedy już urodziłam i położyli mi córeczkę ma brzuchu to powiedziałam do położnej, że mogę jeszcze kiedyś rodzić bo gorzej sobie to wyobrażałam. 😉
Stary 2016-01-07, 22:25   #3765
moonunit
Wtajemniczenie

Emma Tez bym ryczala na taki widok Moja mala dzisiaj zapiela w fotelik misia i go bujala bo musiała poćwiczyć jak byc dobra starsza siostra ;-) Ogólnie kochana jest, przytula sie do brzuszka, glaszcze, caluje i nawet śpiewa mu piosenki
Stary 2016-01-07, 22:25   #3766
_polly_
Zakorzenienie

Coś mi cytowanie nie działa.
Słoneczko, ja ostatnio czytałam, że już wypłacają te 1000zł dla bezrobotnych, ale jeśli oboje rodziców nie ma pracy lub studiują. Zaraz poszukam tego artykułu.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:26   #3767
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

eeyesblue - też jestem zdania ze lepiej o północy niż o 4-5 rano

porodu się boje bo nie mam pojęcia co mnie czeka - ale dzielnie się przekonuje że skoro tyle dziewczyn dało rade to czemu ja miałabym nie dać. jestem psychicznie nastawiona że będzie bolało i będzie długo - boje się żeby wszystko było ok i szło samo bez ingerencji i cc. No i bardzo boje się co dalej jak już pojawi się dziecko ...
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:29   #3768
_polly_
Zakorzenienie

http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html

"(...) 1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS. "

Stary 2016-01-07, 22:30   #3769
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Słoneczko, ja ostatnio czytałam, że już wypłacają te 1000zł dla bezrobotnych, ale jeśli oboje rodziców nie ma pracy lub studiują. Zaraz poszukam tego artykułu.
Nie jest tak. Wyplacaja kazdej niepracujacej mamie.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:31   #3770
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Z tego co wiem nie liczy się co robi i ile zarabia tż, biorą pod uwagę tylko matkę.. A przynajmniej mam taką nadzieję
Stary 2016-01-07, 22:31   #3771
_emma
Zakorzenienie

Ja szczepię tylko refundowanymi, obowiązkowymi szczepionkami. Niedawno zrobiłam wyjątek i zaszczepilam małą na pneumokoki bo z racji astmy miała ją na NFZ. Namówiła mnie zaufana pediatra.
Stary 2016-01-07, 22:33   #3772
Darkanddark
Zakorzenienie

Tez mi się wydaje, że dotyczy niepracujących MAM, a nie rodziców
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:34   #3773
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie jest tak. Wyplacaja kazdej niepracujacej mamie.
Też tak właśnie słyszałam
Cytat:
http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...osek,id,t.html

"(...) 1000 złotych miesięcznie na dziecko przysługuje więc tym, którzy nie otrzymują zasiłku macierzyńskiego, czyli - mówiąc inaczej - tym rodzicom, z których żadne nie pracuje na umowę o pracę ani nie ma własnej firmy i nie płaci tym samym składek ZUS. "
Pierwsze słyszę
Stary 2016-01-07, 22:34   #3774
_polly_
Zakorzenienie

Słoneczko, mam taką nadzieję, że tak jest. Wrzuciłam wyżej link do artykułu. Zdziwiłam się, bo cały czas myślałam, że należy to się każdej niepracującej mamie. Mnie to nie dotyczy, to się nie zagłębiałam w ten temat.

Stary 2016-01-07, 22:34   #3775
_emma
Zakorzenienie

Moonunit chciałoby się uwiecznić takie gesty i słowa! To jest coś pięknego..
Stary 2016-01-07, 22:37   #3776
nessea
Raczkowanie

Darkanddark Tak jak dziewczyny pisza - kazde dzieciatko jest inne i inaczej sie rozwija i nie ma co porownywac. Jedne sa mniejsze, inne mieszcza sie idealnie posrodku centyli, a jeszcze inne (jak moja corcia) sa na gornej granicy, co tez mogloby wydawac sie nie do konca ok. Ale dopoki lekarz nie powie mi czegos niepokojacego to ja sie nie bede zamartwiac waga i Tobie radze to samo.

gosza82 magda16262 Dziekuje Czego nie robimy dla Maluszkow. Kazda z nas opisuje rozne sytuacje, przezycia, ale dajemy rade bo na koncu tych zmagan czekaja na nas urocze dzieciaczki Mialam strach zeby pierwszy raz dac sobie zastrzyk, ale nie taki diabel straszny..., tez na pewno bys sobie poradzila, bo igly sa tak cienkie i krotkie ze prawie ich nie widac. Ale trzymam kciuki zeby jakichkolwiek dolegliwosci na naszym forum bylo jak najmniej.

benka99 Jezeli niepokoi Cie to to dla wlasnego spokoju przejdz sie do lekarza. Na tym etapie ciazy nikt nie uzna Cie za przewrazliwiona (na zadnym etapie nie powinno tak byc, ale jak wiemy roznie jest )

Kiinga26 Super ze wizyta udana

eeyesblue

sloneczko4477 Dasz rade Jestes dzialna mamusia

verrerie Ale duzy chlopak z Twojego synka Ciesze sie ze wizyta udana
A co do strasznych boli, to tez tak mam czasami. Wlasnie szczegolnie gdy zmieniam pozycje z lezacej na inna, czasem nawet gdy przekrecam sie na drugi bok. Cos w srodku tak mi sie naciaga, ze mam ochote gryzc koldre z bolu, ale na szczescie trwa to tylko kilka sekund. Juz nauczylam sie wstawac powoli, najpierw kladac sie na bok i laczac nogi. - to mi pomaga

_emma fajna ta Twoja Agatka Juz kocha swoja mala siostrzyczke i jak ladnie to okazuje Moj synek tez lubi rozmawiac z siostrzyczka. Wita sie z nia jak skads wracam, albo zegna gdy gdzies wychodze, wymysla zabawy z nia . Ostatnio zadzwonilam do domu jak bylam na miescie, to poprosil siostre do telefonu

Dzisiaj strasznie wymeczylo mnie to pozne sniadanie wiec jak weszlam do domu to zjadlam fure jedzenia, ale na szczescie cukier idealny. Potem zdrzemnelam sie, a jak wstalam to zrobilam zupe ogorkowa, a Tz zrobil sernik wiedenski i powiedzial ze dodal mniej cukru zebym mogla choc sprobowac . Po czym po gotowaniu poszlismy do pokoju a on pokazuje mi co wynalazl na necie. I oprocz smietniczki, i zestawu typu nozyczki, cazki itp dla corci, pokazuje jakie fajne koszule nocne i pizamki z opcja do karmienia znalazl dla mnie. Mowilam mu o Waszych zakupach, wiec moze sie przejal ze jeszcze tego nie mam Przyznam ze milo mnie zaskoczyl
Stary 2016-01-07, 22:40   #3777
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szczepię tylko refundowanymi, obowiązkowymi szczepionkami. Niedawno zrobiłam wyjątek i zaszczepilam małą na pneumokoki bo z racji astmy miała ją na NFZ. Namówiła mnie zaufana pediatra.
ja tak samo,Zuzie też tak szczepilam ,na pneumokoki zaszczepilam przed pójściem do przedszkola tak mi doradził nasz pediatra,ufam mu.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:40   #3778
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
I oprocz smietniczki, i zestawu typu nozyczki, cazki itp dla corci, pokazuje jakie fajne koszule nocne i pizamki z opcja do karmienia znalazl dla mnie.
Ojej, jak miło Mój nie marudzi, że ciągle coś mówię o kupowaniu, zamawianiu i nie kręci nosem, że za dużo czy coś, ale żeby tak sam z siebie coś poszukał to jeszcze ani razu się nie zdarzyło.
Stary 2016-01-07, 22:41   #3779
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Słoneczko, mam taką nadzieję, że tak jest. Wrzuciłam wyżej link do artykułu. Zdziwiłam się, bo cały czas myślałam, że należy to się każdej niepracującej mamie. Mnie to nie dotyczy, to się nie zagłębiałam w ten temat.
należy się każdej nie pracującej mamie,dowiadywalam się u źródła bo mnie też to dotyczy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-07, 22:42   #3780
moooniaaaa
Zakorzenienie

Jeśli jedno z rodziców jest uprawnione do zasiłku macierzyńskiego to nie bedzie rodzinie przyslugiwało swiadczenie rodzicielskie w formie tych 1000zł. Głośno o tym było ostatnio.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości