Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-08, 10:21   #2371
ja1003
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 3 :)

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mnie boli blizna po pierwszym porodzie bo przy drugim udało się bez pęknięcia ani nacięcia

Moja szwagierka zostawiala tak dwa razy dziecko w szpitalu. Tez bym nie zostawiła chyba ze na godzinę czy dwie żeby pojechać po rzeczy do domu itp
Chłopak mojej siostry trafił do szpitala jak miał chyba 8 mies, spędził w nim ciągiem 10mies. Na początku była z nim cały czas jego mama, ale po pewnym czasie musiała wrócić do pracy to na zmianę z nim zostawali siostra, mama i tata, ale sam nie był nigdy.

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
A stok mam pod nosem mogę być i 5 razy dziennie ;-)
zazdroszczę... my się do Wisły wybieramy, a pod koniec stycznia do Zakopanego
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:22   #2372
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Chłopak mojej siostry trafił do szpitala jak miał chyba 8 mies, spędził w nim ciągiem 10mies. Na początku była z nim cały czas jego mama, ale po pewnym czasie musiała wrócić do pracy to na zmianę z nim zostawali siostra, mama i tata, ale sam nie był nigdy.
Dokładnie. Ja ok, szłam do teściów (mieszkają obok szpitala) wykąpać się, przebrać, zjeść obiad. Ale to wtedy teściowa przychodziła do małej a i tak robiłam wszystko na biegu by wracać do dziecka.
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:22   #2373
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zakrecona_mufinka Pokaż wiadomość
Mój ma to samo w gondoli przewraca się na bok chwyta się jej i próbuje siadać :/ Aż strach go samego zostawić na chwilkę, podobnie jak jest u kogoś na rękach, ciągle do przodu się przechyla i tak jak piszesz obroty są bee trzeba mu pomagać ale do siadania to pierwszy :/

Co za wyrodna matka Jak Kacpra chcieli zostawić na oddziale a ja miałam na noc wrócić do domu to nie wyraziłam zgody i małego zabrałam!

Dziewczyny po porodzie naturalnym bolą was blizny po nacięciu? Wczoraj ledwo chodziłam czułam się jak zaraz po porodzie :/ dziś już lepiej i nie wiem czy nie jechać do gin tego skontrolować :/ Możliwe że to na zmianę pogody?
Boli.. glownie na zmiane pogody ale czasem nawet jak cos podzwigam...

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
"Swojskie" króliki od znajomych będziemy mieli dopiero w marcu a teraz chce jechac na BioBazar, zeby kupic juz porcjowany, przygotuje go od razu w formie obiadków i zamrozi sie
Warzywka mam jeszcze swojskie ale juz sie nam w sumie wykończyły wiec tez musze w weekend kupic.
Narazie kupiłam jeszcze dzisiaj kilka słoiczków na te kilka dni bo nie chce gotować na tych sklepowych warzywach, nie wiem, mam poczucie ze takie jakies nie sa odpowiednie dla młodej
Ach. Zazdroszcze takiej mozliwosci my poki co sloiki...

W ogole Maly od dwoch dni opiera sie na kolankach, pupe wypucha do gory i polikiem sie odpycha i do tylu w ten sposob przesuwa. Po. Calym naszym lozku;d

Edytowane przez Mirabelka_90
Czas edycji: 2016-01-08 o 10:23
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:28   #2374
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Mnie boli blizna po pierwszym porodzie bo przy drugim udało się bez pęknięcia ani nacięcia
szczęściara
Stary 2016-01-08, 10:29   #2375
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Boli.. glownie na zmiane pogody ale czasem nawet jak cos podzwigam...

Ach. Zazdroszcze takiej mozliwosci my poki co sloiki...

W ogole Maly od dwoch dni opiera sie na kolankach, pupe wypucha do gory i polikiem sie odpycha i do tylu w ten sposob przesuwa. Po. Calym naszym lozku;d
Maja też zaczynała od raczkowania do tyłu ;-)
Stary 2016-01-08, 10:35   #2376
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie. Ja ok, szłam do teściów (mieszkają obok szpitala) wykąpać się, przebrać, zjeść obiad. Ale to wtedy teściowa przychodziła do małej a i tak robiłam wszystko na biegu by wracać do dziecka.
Moja siostra wylądowała też na dłuższy czas jak miała 2 lata (zatrucie pokarmowe, do 2 lat tylko pierś i ani siłą ani po dobroci nic innego jeść nie chciała, jak w koncu lekarka powiedziała, że trudno, ma na siłe coś zjeść to wylądowała w szpitalu) i na początku mojej mamie nie pozwolili z nią zostać bo za duża była. I wiesz co z nią zrobili?! Przywiązali do łóżeczka! Jak mama to zobaczyła to powiedziała, że są nienormalni i z nią zostaje. Fakt, w łapę za to musiała dać + za łóżko, ale dziecko przynajmniej było grzeczne i nie powiązane.

MsLllaby - ja też zazdroszczę, ale po cichutku liczę, że może przy drugim też obejdzie się bez pęknięć 3st
Stary 2016-01-08, 10:37   #2377
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Moja siostra wylądowała też na dłuższy czas jak miała 2 lata (zatrucie pokarmowe, do 2 lat tylko pierś i ani siłą ani po dobroci nic innego jeść nie chciała, jak w koncu lekarka powiedziała, że trudno, ma na siłe coś zjeść to wylądowała w szpitalu) i na początku mojej mamie nie pozwolili z nią zostać bo za duża była. I wiesz co z nią zrobili?! Przywiązali do łóżeczka! Jak mama to zobaczyła to powiedziała, że są nienormalni i z nią zostaje. Fakt, w łapę za to musiała dać + za łóżko, ale dziecko przynajmniej było grzeczne i nie powiązane.

MsLllaby - ja też zazdroszczę, ale po cichutku liczę, że może przy drugim też obejdzie się bez pęknięć 3st
No kiedyś nie pozwalali rodzicom zostawać z dzieciaczkami. Teraz jest to wręcz dziwne gdy rodzic zostac nie chce . Nasz szpital jest super przystosowany. Łóżko kupuje za 20zl na dobę.
Stary 2016-01-08, 10:40   #2378
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
No kiedyś nie pozwalali rodzicom zostawać z dzieciaczkami. Teraz jest to wręcz dziwne gdy rodzic zostac nie chce . Nasz szpital jest super przystosowany. Łóżko kupuje za 20zl na dobę.
W Rybniku też tyle się płaci tzn. płaciło kilka lat temu jak mój brat był w szpitalu, ale chyba się nic nie zmieniło od tego czasu. Mam nadzieję w każdym razie, że nie będę musiała tego wiedzieć i tym się interesować
Stary 2016-01-08, 10:55   #2379
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa haha no ale to doczytalas ze to udziwnienia mojego tz co by dziecku,, dobrze zrobic,, ;-)
Doczytałam Chodziło mi o to czy mu to nie przeszkadza - Natka jak ma za dużo zabawek, to marudzi...

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Czytalam to wczoraj i nawet udostepnilam na fb

Serduszko Alanka zdrowe - a te szmery sa rozwojowe, nie mniej jednak nakazala kontrole za 4 miesiace, bo na ekg jeden wykres wyszedl zle, ale moglo to byc spowodowane zlym podpieciem elektrody. Tego sie juz nie dowiemy, dlatego konieczna kontrola.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Super

Cytat:
Robaczkuje
Mi tak Natka wczoraj z narożnika próbowała spylić

Nie mam mocy, nie mam weny... nie piszę dzisiaj

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 10:57   #2380
Kasiaaaa23
Rozeznanie

Za nami ciężka noc, Igor obudził się o 2 i nie spał do 4 , miał też podwyższoną temperaturę 37.8 , ale nie podawałam mu nic przeciwgorączkowego bo kazali mi dopiero od 38 zbijać, dziś już nie ma temperatury całe szczęście, chyba był osłabiony po szczepieniu
Kasiaaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 11:05   #2381
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

U nas Znowu nocka spędzona z Zosią w naszym łóżku. Zasnęła u siebie, ale potem jakimś sposobem wylądowała u mnie, nawet nie pamietam jak i kiedy
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 11:07   #2382
Kitsi
Zadomowienie

Dzien dobry!

My dzis wybieramy sie pierwszy raz na spacer w spacerówce jakos mieści sie w gondole, ale mu ciasno,wiec co go bede kisić

Cytat:
Mój ma to samo w gondoli przewraca się na bok chwyta się jej i próbuje siadać :/ Aż strach go samego zostawić na chwilkę, podobnie jak jest u kogoś na rękach, ciągle do przodu się przechyla i tak jak piszesz obroty są bee trzeba mu pomagać ale do siadania to pierwszy :/

Co za wyrodna matka Jak Kacpra chcieli zostawić na oddziale a ja miałam na noc wrócić do domu to nie wyraziłam zgody i małego zabrałam!

Dziewczyny po porodzie naturalnym bolą was blizny po nacięciu? Wczoraj ledwo chodziłam czułam się jak zaraz po porodzie :/ dziś już lepiej i nie wiem czy nie jechać do gin tego skontrolować :/ Możliwe że to na zmianę pogody?
Mnie całe szczesćie nie boli, jedynie na początku ale to zależy od pozycji. Nie jest najgorzej,bałam sie ze bedzie gorzej szczerze mówiąc
Ale ja mialam malutkie nacięcie na centymetr,moze półtora.

Jasiek dopiero padł na drzemkę, od 7 nie spał
Stary 2016-01-08, 11:16   #2383
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
U nas Znowu nocka spędzona z Zosią w naszym łóżku. Zasnęła u siebie, ale potem jakimś sposobem wylądowała u mnie, nawet nie pamietam jak i kiedy
u nas tak co noc,że nie wiem ska, nie wiem kiedy
Stary 2016-01-08, 11:18   #2384
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Haha. Znam to;d az za dobrze

Cytat:
Napisane przez Kitsi Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

My dzis wybieramy sie pierwszy raz na spacer w spacerówce jakos mieści sie w gondole, ale mu ciasno,wiec co go bede kisić

Mnie całe szczesćie nie boli, jedynie na początku ale to zależy od pozycji. Nie jest najgorzej,bałam sie ze bedzie gorzej szczerze mówiąc
Ale ja mialam malutkie nacięcie na centymetr,moze półtora.

Jasiek dopiero padł na drzemkę, od 7 nie spał
A to rzeczywiscie male. U mnie duze bo Go proznociagiem na sYbko wyciagali;/ bolalo jak.... nie ma to jak byc w grupie szczesliwcow ktorym znieczulenie zle zostalo podane i nie dzialalo;d
Stary 2016-01-08, 11:20   #2385
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:

A to rzeczywiscie male. U mnie duze bo Go proznociagiem na sYbko wyciagali;/ bolalo jak.... nie ma to jak byc w grupie szczesliwcow ktorym znieczulenie zle zostalo podane i nie dzialalo;d
To chyba ma prawo Cie bolec niestety.. Ja nie miałam zzo,wzielam gaz i nie żałuje.
Stary 2016-01-08, 11:23   #2386
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

o kurcze.. pewnie jak zobaczyłaś ten prożnociąg to milion myśli w głowie co z małym Mi tez groził ale tego mi nie powiedzieli.. mi dwie połozne odbierały porodu i jedna musiala nacisnąc ręka na brzuch bo mały się przekręcal na bok, zamiast wyjśc. Jak sobie przypomne to ech.. pierwsyz porod przy parciu taki łatwy a drugi..
Stary 2016-01-08, 11:24   #2387
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
To chyba ma prawo Cie bolec niestety.. Ja nie miałam zzo,wzielam gaz i nie żałuje.
Gaz zadzialal? Mi nodobrze po nim bylo.. mialam.epidural ale cewnik sie wyrwal bo za lekko zalozone bylo..
Stary 2016-01-08, 11:26   #2388
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja dostałam dolcotral, który pomógl owszem na 1,5 godziny i trochę przesypiałam.. szkoda,że mi go nie dali gdy musialam 2 godziny wstrzymywac parcie- nie zyczę wrogowi tego no i szwow 10- nacięta do samej pupy
Stary 2016-01-08, 11:41   #2389
Mirabelka_90
Zadomowienie

Maly ciagle placze. Kupke juz zrobil, dziaselka posmarowalam .ale i tak rece tylko pomagaja..
W ogole ile pampersow zuzywacie na dzien? Bo ja to nie nadazam liczyc juz..
Stary 2016-01-08, 11:46   #2390
Kitsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
a ja dostałam dolcotral, który pomógl owszem na 1,5 godziny i trochę przesypiałam.. szkoda,że mi go nie dali gdy musialam 2 godziny wstrzymywac parcie- nie zyczę wrogowi tego no i szwow 10- nacięta do samej pupy
Ojoj... Współczuje. A mówią ze drugi poród łatwiejszy

Cytat:
Gaz zadzialal? Mi nodobrze po nim bylo.. mialam.epidural ale cewnik sie wyrwal bo za lekko zalozone bylo..
Mi pomagał gaz, troche mniej bolały skurcze jak wciągałam gaz nawet niewiem co to jest o czym Ty piszesz

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Maly ciagle placze. Kupke juz zrobil, dziaselka posmarowalam .ale i tak rece tylko pomagaja..
A mi sie wydaje ze jakos mało zużywamy, na 5 dni 25 pieluch poszło (jak bylismy u rodziców, w domu nie licze)
Stary 2016-01-08, 11:49   #2391
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:

jak się znalazłam na porodówce to dzielnie znosiłam skurcze i połozna widząc to mówiła,że za dwie godziny będę po wszystkim Wszystko się zmieniło gdy mnie zbadali i choć rozwarcie było już na 5 cm, młody zrobił psikusa i źle sie ustawił gdyby nie to to myślę,że byłoby łatwiej także nie ma co się martwić na zapas. choc fakt liscia dostalam
Stary 2016-01-08, 11:57   #2392
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
My już bardzo mało w porównaniu z tym jak był młodszy, teraz 5-6 dziennie idzie, chyba że kupka jeszcze dojdzie , ale mały robi 1-2 na 5 dni więc malutko.
niziolek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 11:58   #2393
asienka_182
Rozeznanie

My wracamy z bioderek i wszystko dobrze Nastepna wizyta jak zacznie chodzić wstawie wam zdjęcie Zuzi zimoludka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160108_006.jpg (64,7 KB, 23 załadowań)
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:13   #2394
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
My wracamy z bioderek i wszystko dobrze Nastepna wizyta jak zacznie chodzić wstawie wam zdjęcie Zuzi zimoludka
Super że wszystko dobrze
Śliczna zimowa panienka Mieści ci się w kombinezonie do fotelika? Adaś już nie wejdzie wiec mamy kłopot jak jest zimno żeby go gdzieś z nami zabrać.
Stary 2016-01-08, 12:22   #2395
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Mówisz, że pomogło? Ja nie brałam nic, poszłam na żywca, jak to mąż mówi i wbrew pozorom też nie żałuje. Bolało, oj bolało, ale żyje więc do przeżycia
Ja absolutnie nie mam takiego zdania, ale rodzina męża przed porodem mówiła mi, że cc, znieczulenia, gazy, itd to nie poród i wtedy stwierdziłam, że dam radę, a co!

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
o kurcze.. pewnie jak zobaczyłaś ten prożnociąg to milion myśli w głowie co z małym Mi tez groził ale tego mi nie powiedzieli.. mi dwie połozne odbierały porodu i jedna musiala nacisnąc ręka na brzuch bo mały się przekręcal na bok, zamiast wyjśc. Jak sobie przypomne to ech.. pierwsyz porod przy parciu taki łatwy a drugi..
Mnie też naciskali, ale u mnie lekarz bo nie mogłam urodzić mojego klocusia i wołali lekarza. No i jak nacisnął to tak na dobrą sprawę nawet nacięcia nie trzeba było bo mnie tak porozrywał, że jak sobie przypomne to mnie ciarki przechodzą.
I tak na dobrą sprawę najgorzej wspominam szycie, które trwało i trwało, i trwało, a znieczulenie nie działało, dziecka nie było przy mnie więc im cyrki urządzałam.
Mam nadzieje, że przy drugim będę mądrzejsza i sobie takiego wstydu nie zrobie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko w porządku
A Zuzia do zakochania

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez niziolek86 Pokaż wiadomość
Super że wszystko dobrze
Śliczna zimowa panienka Mieści ci się w kombinezonie do fotelika? Adaś już nie wejdzie wiec mamy kłopot jak jest zimno żeby go gdzieś z nami zabrać.
O widzisz, przypomniałaś mi. Zmieniałyście foteliki już Maluchom? Bo Michałowi powoli zaczyna głowa wystawać. Na razie tylko czubek, ale wg mnie wyrasta i musimy zacząć się oglądać za jakimś nowym
Stary 2016-01-08, 12:39   #2396
niziolek86
Raczkowanie

Cytat:
Mówisz, że pomogło? Ja nie brałam nic, poszłam na żywca, jak to mąż mówi i wbrew pozorom też nie żałuje. Bolało, oj bolało, ale żyje więc do przeżycia
Ja absolutnie nie mam takiego zdania, ale rodzina męża przed porodem mówiła mi, że cc, znieczulenia, gazy, itd to nie poród i wtedy stwierdziłam, że dam radę, a co!

Mnie też naciskali, ale u mnie lekarz bo nie mogłam urodzić mojego klocusia i wołali lekarza. No i jak nacisnął to tak na dobrą sprawę nawet nacięcia nie trzeba było bo mnie tak porozrywał, że jak sobie przypomne to mnie ciarki przechodzą.
I tak na dobrą sprawę najgorzej wspominam szycie, które trwało i trwało, i trwało, a znieczulenie nie działało, dziecka nie było przy mnie więc im cyrki urządzałam.
Mam nadzieje, że przy drugim będę mądrzejsza i sobie takiego wstydu nie zrobie

Super, że wszystko w porządku
A Zuzia do zakochania

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

O widzisz, przypomniałaś mi. Zmieniałyście foteliki już Maluchom? Bo Michałowi powoli zaczyna głowa wystawać. Na razie tylko czubek, ale wg mnie wyrasta i musimy zacząć się oglądać za jakimś nowym
Brr te wasze opisy porodów są straszne. Ja swój poród pamiętam w kategoriach traumy i ciesze się że się skończyło cc bo bym chyba nie przeżyła.

Ja tez już szukam fotelika następnego, mimo że mały nie "wyrosnął" z niego jeszcze wg standardów czyli głową, ale on mi się w barkach przestaje mieścić. Szukam takiego fotelika coby jeszcze trochę pojeździł tyłem do kierunku jazdy, bo tak bezpieczniej, a potem dopiero żeby go odwrócić przodem. Znalazłam jedynie jeden w cenie w miarę do przełknięcia, reszta jest nie na nasz budżet niestety.
Stary 2016-01-08, 12:39   #2397
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
My już bardzo mało w porównaniu z tym jak był młodszy, teraz 5-6 dziennie idzie, chyba że kupka jeszcze dojdzie , ale mały robi 1-2 na 5 dni więc malutko.

Cytat:

Mi pomagał gaz, troche mniej bolały skurcze jak wciągałam gaz nawet niewiem co to jest o czym Ty piszesz

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

A mi sie wydaje ze jakos mało zużywamy, na 5 dni 25 pieluch poszło (jak bylismy u rodziców, w domu nie licze)
Hmm to my wiecej zuzywamy. Ja nadgorliwa jetstem bo ledwo nasokane a ja zmieniam;d

To znieczulenie zewnatrzoponowe. Mialam ciagly wlew ale po godzinie kazali mi sie obrocic i wtedy wyrwalam to sobie... tak mi tlunaczyli, ale mozliwe ze zle zalozone bylo. No nic. Bylo minelo. Rodzilam na zywca;d

Edytowane przez Mirabelka_90
Czas edycji: 2016-01-08 o 12:42
Stary 2016-01-08, 12:44   #2398
asienka_182
Rozeznanie

Mieści sie w kombinezonie bo jest taki cieńszy ale jeszcze ma ciut luzu

A kiedy fotelik sie zmienia na większy jak wystają nóżki czy Glowa ?
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-08, 12:44   #2399
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Brr te wasze opisy porodów są straszne. Ja swój poród pamiętam w kategoriach traumy i ciesze się że się skończyło cc bo bym chyba nie przeżyła.

Ja tez już szukam fotelika następnego, mimo że mały nie "wyrosnął" z niego jeszcze wg standardów czyli głową, ale on mi się w barkach przestaje mieścić. Szukam takiego fotelika coby jeszcze trochę pojeździł tyłem do kierunku jazdy, bo tak bezpieczniej, a potem dopiero żeby go odwrócić przodem. Znalazłam jedynie jeden w cenie w miarę do przełknięcia, reszta jest nie na nasz budżet niestety.
Ej, przeżyłabyś Jak ja dałam radę i z pęknięciem 3st tego samego dnia poszłam się umyć, z dzieckiem "na spacer" po porodówce i nawet w miarę "prosto" siedziałam to Ty też dałabyś radę! Choć nie ukrywam, że dużo dam, żeby przy kolejnym dziecku obyło się bez tylu szwów

Mnie też te ceny przerażają, a i też chciałabym taki o którym piszesz A jaki Tobie sie podoba? Pokażesz?
Stary 2016-01-08, 12:47   #2400
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie nic nie boli, ale to moze dlatrgo, ze ja nie peklam.
Cytat:
Mi gaz nie pomogl, denerwowal mnie tylko, ale fajnie sie poczulam jak sie tak zaciagnelam jakbym byla na haju ale to tylko chwilka
Cytat:
Malo 4-5 max.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości