Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz. IX - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-09, 22:52   #4651
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

My używamy i płatków, i chusteczek. Czasem te chusteczki lepiej radzą sobie z zebraniem paskudztwa. Przy czym my osuszamy jeszcze skórę waciekiem lub ręcznikiem papierowym zarówno po użyciu chusteczki jak i wacika

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:55   #4652
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.

najlepiej to by było zakupczonego wsadzić do zlewu i bach bach prysznicem go ale rozbierać dziecko cały czas to średni pomysł i chyba za dużo wody by szło..

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Idę lulu.. oby dzisiaj jakoś dało się pospac
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 22:58   #4653
kinga1701
Zakorzenienie

Ewula rozbawilas mnie z tym ciśnieniem, ale tak jest jak piszesz. Jak w tym momencie trzymasz na pupie to czuć.
Szymek w nocy śpi zawiniety w rożek żeby wiedział ze to noc ( mamy chłodniej w nocy) a w dzień śpi pod lekkie kocykiem bo nie lubi bez ( jak mamusia ) do karmienia biorę bez niczego. Co do kąpieli my dziś drugi raz, wczoraj skończył 2 tygodnie

Magda do pupy duże waciki do buzki małe.

Wacikow idzie sporo średnio 3-4 na kupę i 2 na siku. Przebieram średnio co 2 godziny ale czasem i przed i po jedzeniu, różnie bywa.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-09, 23:04   #4654
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Viki masz pełną racje. Nie wolno bić i tego robić nie będę ale gdyby mnie kiedyś w czym kolwiek poniosło to na pewno będę starała się przeprosić.

Co do torby:
-Majtki wielorazowe są super ale nie nadają się do podkładów z klejem bo inaczej klej czepia się wew. strony ud. Dlatego używałam wielkich szpitalnych a później do tych canpola ściągnąłem pasek od kleju i zaklejalam papierem.
-W torbie woda z dziubkiem obowiązkowo, kilka sztuk.
-dla mnie pieluszki muslinowe wygrywają. Flaneli jeszcze nie używałam. Plus te mini bambusowe są ekstra. Do karmienia wycierania buźki i cyca idealne.
No tak ale nie rozumiem czemu 'może mnie ponieść = dac klapsa" zakłada się tylko wobec własnego dziecka a jakoś wobec innych osób nie

Ja mam i takie i takie pieluszki wie cnie wiem wezmę po jednej z każdego rodzaju czy coś a jak co TŻ dowiezie

Woda z dzióbkiem będzie na pewno

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja używam tych dużych. Przy chusteczkach się darł mimo że ogrzewane w rękach. A te płatki z ciepłą wodą dla mnie idealne. Musze kupić zapas na jakiejś promocji.

Położna mi mówiła że jeżeli kupne to żeby je płukać je w czystej wodzie bo mają dużo chemii. I ma rację. Ja kupiłam tylko 4 paczki hippa i będą na wyjścia.
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
No to zaczelam sie zastanawiac nad tym koszem na brudne pieluchy zeby nie walilo....

Kupilam tylko 2 opakowania duzych wacikow, a chyba z 6 mam tych nawilzanych :P trzeba bedzie dokupic ile tak srednio tych duzych wacikow schodzi dobowo? Wiadomo jak kupa to wiecej ale tak mniej wiecej ile?

Wyslane z Lumia920.
Dziewczyny a co to za waciki? takie do demakijażu? czy jakieś z waty? ja mam tylko 2 op chusteczek nawilżanych bo też bym nie chciała za długo używać takich z chemią
Stary 2016-01-09, 23:10   #4655
86ewula
Rozeznanie

U mnie też ze 3 na kupę i jeden na siku. Zużyłam pół paczki płatków przez dwa dni i dwie noce. Nawilżanie mi w ogóle nie leżą. Zanim ogrzeje w rękach to mija mi czas a jak się drze to każda minuta się liczy i jakoś taki mokry płatek lepiej mi zbiera niż chusteczka.

PS. Dziś tak się osikał przy przebieraniu że aż na swojej buzi miał mocz nie ogarniam jeszcze jego ,, sprzętu" :-D
No i pochwalę się że mamy przełom. Małego rozgryzłam i już tak nie wyje. Chyba nauczyliśmy się karmić i mamy swoją kolejność. Najpierw trochę cyca, pielucha i cyc do pełna. Gorzej jak wtedy znowu zasadzi kupe bo znów pielucha i znów cyc i tak schodzi ale tak to już jak zaśnie to 3 h spokoju.

Viki większe płatki kosmetyczne. Takie dla dzieci. Cena podobna do paczki chusteczek. Wiec co komu wygodniej.

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2016-01-09 o 23:13
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 00:16   #4656
Casaa
Zakorzenienie

Dzieki za info o wacikach

Czas spac, rano znowu do szkoly i zaliczenie z genetyki :/

Dobranoc wszystkim :-*

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 00:31   #4657
baby montana
Zakorzenienie

I znów pol godziny nadrabiania was :-D

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Uff to dzieki, nie jestem w tym sama
A ja myślałam że to tylko mi sie tak leje
Mąż mówi na mnie Pamela hehe

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Kochany

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Wyobrazcie sobie ze tesciowa z tesciem przyjechali do Warszawy 100km zeby jej okulary wykupic. Zjedli obiad u siostry meza. I maz dzwoni do ojca i mowi jak juz jestescie to przyjedzcie w odwiedziny. No i przyjechał sam ojciec bo nie zadzwonilismy do NIEJ.
maz zadzwonil i sie pyta co wnuka nie chcesz zobaczyc myslales ze razem bedziecie. A ona mowi ja poszlam po okulary, jeszcze bedzie nie jedna okazja.

twoja tesciowa jest do odstrzalu :-D co maz mowi?

Cytat:
W ogole bylam dzisiaj w moim szpitalu zwiedzac i obejrzelismy wszystko lacznie z sala operacyjna warunki sa super, placowka ma nowy sprzet, wszystko wyremontowane Udalo mi sie nawet z anestezjologiem pogadac, ktory bedzie mnie znieczulal (jesli dotrwam). Jesli bedzie wszystko ok to 2doby i do domku wiec nawet na normalny obiad sie nie zalapie :P jestesmy pod bardzo pozytywnym wrazeniem i juz bysmy chcieli miec mlodego przy sobie

Aaaa dziecko jest caly czas przy matce, jedynie na badania idzie z tata i nie ma czegos takiego, ze na noc zabieraja. Jak potrzeva pomocy to zawsze ktos przyjdzie i przewinie czy dostawi do cyca. Pionizacja po cc jest po 8h.

Wyslane z Lumia920.

super ze tak pozytywne wrażenia,pewnie sie uspokoilas prywatnie rodzisz?

Cytat:
Kalafior.... U mnie dochodzi jeszcze zamienianie slow... Myslac o lodowce mowie zmywarka itp :/

Juz mezowi zapowiedzialam, ze na drugi dzien ma taksowke brac, a nie autem jezdzic czy kogos fatygowac...

Maz montuje fronty w kuchni... No powiem Wam, ze prosektorium bedzie :P bo szafki beda z czarnym szklem, a miedzy nimi bedzie biale.... No ale ta czern jest.... Ciezko mi nawet nazwac uczucie jakie wywoluje. Tesciowa bedzie miala powod do krytyki i to mega krytyki!

hahaha mam to samo ze slowami,szczególnie po hiszpansku :-D
Ale Tobie sie podoba ta kuchnia,tak?

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Czyli jednak chusteczki tylko na wyjścia a tak to wszystkie lecą na wacikach? I lepsze te duże czy małe?
Ja chyba bede głównie na chusteczkach leciec,ale pewnie wyjdzie dopiero w praniu czy zrealizuje takie zalozenie :-P tutaj te duze waciki sa mega drogie

Nie widze żadnych wrzuconych zdjec przez to ze na telefonie jestem :-( ale podziele sie dwoma fotkami z dzisiejszej sesji. Mega zadowolona jestem ze sie w koncu zdecydowalismy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1452382285501.jpg (52,2 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1452382293945.jpg (47,8 KB, 61 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 02:47   #4658
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Mamusie, czy któraś z was też tak ma, że dziecko zasypia na cycu, a potem obłożone się z powrotem aktywizuje? Moja wsi czasem po 40 min, a jak odłożę to znowu fika rączkami i nóżkami, ssie rączki, i msrudzi... teraz nie mogę jej uspokoić do snu, tylko cycek trochę uspokaja, a jak kładę do snu to zero spania.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 02:48   #4659
kasia01987
Wtajemniczenie

Mam tak samo .... ehhh.... 2 tyg po porodzie i mam zalamke

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 05:07   #4660
kasia01987
Wtajemniczenie

Jaka tu dziś cicha noc

Stary 2016-01-10, 05:36   #4661
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U nas dzisiaj to samo, z tym ze maly zasypia przy piersi i potem spimy razem w lozku... jakbym go chciala dobudzic na kolejne karmienie to nie ma szans a wystarczy ze odloze do lozeczka to juz sie kreci :/ jak tak dalej bedzie to chyba szybko sie pozegnamy z kp jednak :/
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 05:49   #4662
Casaa
Zakorzenienie

Baby, nie, panstwowo bede rodzic ale szpital jest prywatny tylko ma tez kontrakt z nfz

Mi sie podoba kuchnia choc jeszcze nie ma ostatecznego efektu mezowi koncepcja sie podobala ale z kazdym montowanym frontem jest coraz bardziej przerazony :P zabronilam mu przy mamusi cokolwiek zlego mowic

Zuken, jak Twoje spojenie po porodzie?

Ja juz nie spie.... Stres przed egzamem robi swoje i pewnie cukier znowu bedzie wysoki :|

Wyslane z Lumia920.

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Baby, sesja super masz ladny i duzy brzuszek Ty w kiecce z krotkim rekawem, u nas co najwyzej w puchowce mozna se fote pstryknac :P

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-10, 05:52   #4663
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Pierwsza prawie cala przespana noc nie wiedzialam, ze sen moze tak bardzo cieszyc.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 06:06   #4664
Casaa
Zakorzenienie

Malwi to ile spalas?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-10, 06:26   #4665
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj to samo, z tym ze maly zasypia przy piersi i potem spimy razem w lozku... jakbym go chciala dobudzic na kolejne karmienie to nie ma szans a wystarczy ze odloze do lozeczka to juz sie kreci :/ jak tak dalej bedzie to chyba szybko sie pozegnamy z kp jednak :/
Mnie też kp zaczyna drażnić... w ogóle mam jakąś depresję chyba

Stary 2016-01-10, 07:39   #4666
baby montana
Zakorzenienie

Chyba przestane wchodzic i Czytac jak tylko temat kp sie pojawia,bo mnie straszycie :-( niby sie wydaje taka naturalna sprawa,heh...matka natura lubi sobie robic zarty

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2016-01-10, 07:51   #4667
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Matka natura nie założyła że kobiety w 21 wieku będą chodzić do pracy, szkoły, będą chciały wyglądać i czuć sie jak kobiety i że ich główna rola nie będzie opieka nad dziećmi

Dzień dobry
Tak jak myślałam dziś pospane fajnie ale miałam sen o matko śniło mi się że urodziłam w domu! Nie chciałam iść do szpitala i tz nie chciał mnie zawieźć i bałam wam się przyznać bo byście mnie wysłały do szpitala więc ukrywalam to dwa dni przed wami Haha w końcu uprosilam tz żeby mnie zawiozl i się obudziłam. A jak urodziłam w tym śnie to Bartuś był taki kochany, malutki taki cały mój A i co najśmiesniejsze urodziłam w śnie w wigilię
Ale bym chciała już tulic małego tylko rodzic nie chce Haha
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 08:04   #4668
Casaa
Zakorzenienie

Magda, Ty to masz sny

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-10, 08:04   #4669
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Matka natura nie założyła że kobiety w 21 wieku będą chodzić do pracy, szkoły, będą chciały wyglądać i czuć sie jak kobiety i że ich główna rola nie będzie opieka nad dziećmi

Dzień dobry
Tak jak myślałam dziś pospane fajnie ale miałam sen o matko śniło mi się że urodziłam w domu! Nie chciałam iść do szpitala i tz nie chciał mnie zawieźć i bałam wam się przyznać bo byście mnie wysłały do szpitala więc ukrywalam to dwa dni przed wami Haha w końcu uprosilam tz żeby mnie zawiozl i się obudziłam. A jak urodziłam w tym śnie to Bartuś był taki kochany, malutki taki cały mój A i co najśmiesniejsze urodziłam w śnie w wigilię
Ale bym chciała już tulic małego tylko rodzic nie chce Haha
Tylko Ze jeszcze żadna z naszych mam nie wrocila do pracy :-P

Moze bedziesz w ciazy do nastepnej wigilii

Stary 2016-01-10, 08:17   #4670
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, super fotki!

Kasia, co u Was?

Co do jedzenia, to przy KP jest lepiej, ale na butli się to zdarzało, że odłożony do łóżeczka natychmiast wył, a wcześniej kompletnie juz nie jadł, spał, to odkładaliśmy. To się nauczyliśmy i gasiliśmy na chwilę światło przed odlożeniem - rozbudzał się,dojadał i dopiero odkładaliśmy
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 08:35   #4671
kamilka
Zadomowienie

Magda- my głownie chusteczki- tylko po takiej konkretniejszego kupie, pupa laduje pod kranem.
RUDA Martynka tez tak ma ostatnio... I próbowałam wczoraj te szumy wlanczac i bez szału...
ZUKEN ale czemu od razu rezygnowAc z kp? Moja tez ostatnio tak ma ze ja cieżko odłożyć. Albo od razu oczy jak 5 zł albo pośpi godz i koniec. Jak ja wezmę na ręce to jest Ok. Wczoraj usypiałem ja od 21 do 24 efekt końcowy? Wzielam ja do siebie, przytuliła sie i spała 8h! Budziłam sie w nocy zeby jej cyca dać to tak mocno spAla ze zero realcji. Poprzednie 2 noce spała po 6h. No i teraz to nie wiem czy to dobrze? Czy ona tak moze? Defakto jeszcze do terminu porodu troche mamy...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 09:03   #4672
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny.

Przepraszam, że nie cytuję ale nie jestem w stanie nadrobić zaległości

Dzisiaj mieliśmy kolejną noc z serii ciężkich, mały trochę dokazywał. Do tego była u nas moja siostra więc z nią też chciałam trochę posiedzieć.

Przeczytałam, że niektóre mają problemy z kp. Mam nadzieję, że wszystko się unormuje.

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer. Jaś spał jak zabity

Fajne jest to, jak uczymy się siebie nawzajem. Powoli wiemy czego maluch chce gdy płacze
Stary 2016-01-10, 09:03   #4673
kinga1701
Zakorzenienie

Magda Ty i Twoje sny

Kamila skoro Martynka się na jedzenie nie budzi i nawet jak hak próbujesz o budzić nie reaguje to chyba nie potrzebuje, a w dzień normalnie je?

Dziewczyny a do kogo są wasze maluszki podobne do was czy do taty. Mój to cały maz
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 09:06   #4674
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda Ty i Twoje sny

Kamila skoro Martynka się na jedzenie nie budzi i nawet jak hak próbujesz o budzić nie reaguje to chyba nie potrzebuje, a w dzień normalnie je?

Dziewczyny a do kogo są wasze maluszki podobne do was czy do taty. Mój to cały maz
Dla mnie nasz maluch to cały mąż. Moja siostra też tak stwierdziła

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Kamilka ja bym się cieszyła, gdyby dziecko nie budziło się często w nocy. Może się najada w dzień.
Stary 2016-01-10, 09:16   #4675
kamilka
Zadomowienie

Kinga je troche cześciej, zwłaszcza popołudniami, ale ile zjada? Tego nie wiem... Gdyby była urodzona w terminie tez by mnie to cieszyło jak nie wiem... :/ Ehh matce nie dogodzisz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 09:17   #4676
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Kamilka bo niestety ale nie moge sobie pozwolic na to zeby wisial mi przy cycku pol dnia i cala noc...
Zobaczymy jak to bedzie

Moj synek jest podobny do siostry jak sie urodzila

Idziemy do domu!!!
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 09:20   #4677
Casaa
Zakorzenienie

Zuken, super ze dzis do domku jak Twoje spojenie?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2016-01-10, 09:23   #4678
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Malwi to ile spalas?

Wyslane z Lumia920.
5h i to jeszcze go wybudzalam, bo juz cycki mi chcialy wystrzelic w kosmos. Wczesniej spalam tylko jakies krotkie chwile, max do godziny, a tu az 5! Normalnie sama sie obudzilam, ale jak spal, to ja tez skorzystalam z tego

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Pietrusiowata, do tz jest ppdobny. Ze mnie nie ma nic :-(

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 10:00   #4679
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Mam tak samo .... ehhh.... 2 tyg po porodzie i mam zalamke

No właśnie u nas co nic to gorzej. W dzień śpi między karmienia mi w miarę. Popołudniu wola cyca prawie co godzinę. Wieczorem to samo. Jak chce wieczorem odłożyć na spanie to wyje strasznie, po 2-3h. Uspakaja się tylko na cycu mimo że dużo nie possie, tylko przysnie.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Ja też próbuje delikatnie odkładać do naszego łóżka... i też histeria. Dzisiaj raz zasnela po prostu ma moim brzuchu z głową obok cycka.

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
Mnie też kp zaczyna drażnić... w ogóle mam jakąś depresję chyba

Ale ja dwa razy dałam jej wieczorem mm bo myślałam, że to kwestia tego że się nie najada, i lipa. To samo było :-(

W ogóle nie wiem co robić... mleczko jest, karmie kiedy ona chce ale te nocne histerie nas wykoncza.

A jak wasze już śpią w nocy to nie wybudzacie na karmienie? Ja też bym chętnie nie wybudzala ale tu wszyscy mówią że trzeba... no to ja nie wiem :-(

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Tylko Ze jeszcze żadna z naszych mam nie wrocila do pracy :-P

Moze bedziesz w ciazy do nastepnej wigilii
Baby, tu nie chodzi tylko o powrót do pracy czy coś, ale jak dziecko wyje co godzinę o cyca i ssie przez 45 min. A w nocy nie daje się w ogóle odłożyć to kurna mało co w ogóle zrobić można...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-10, 10:04   #4680
kasia01987
Wtajemniczenie

W nocy śpi jeszcze w miarę. Co 3 h gdzieś się budzi czasami po 1.5...zasypia przy nas. Najgorsze ze juz parę razy mi się zachlystnal...nie życzę nikomu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości