|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Baby mąż to olewa wie ze ona taka jest.
Mój dzieć podobny baaardzo do męża. Znalezlismy zdjecia jego jak był mały i jest identyczny, takie same miny nawet ![]() U mnie przy kp mały sie zasysa na przemian jest kupa i jedzenie, troche sie pogapi i potem zasypia na łóżku. Jeszcze go w łóżeczku nie kładłam. Teraz śpi na narożniku owiniety w kocyk On tak je łapczliwie, zapycha sie odbije sie i śpi. Naprawde jestem w szoku ze on wcale nie płacze. Nawet przy przebieraniu czy kąpieli. |
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
|
|
|
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój na początku spał jak w zegarku...w ciągu dnia wszystko mogłam zrobić...niech te pierwsze dni wroca
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jak już zaśnie to albo śpi długo albo jak się budzi to ssir na śpiocha troszkę. I jeszcze jskos dajemy radę ja odłożyć po drzemce na cycu.
W szpitalu zupełnie inaczej się zachowywała, najedzona spala ładnie.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2016-01-10 o 10:09 |
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Malwi no to rzeczywiscie pieknie pospaliscie
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4687 |
|
Zadomowienie
|
Jak to ci sie zachłysnął? U mnie tak ma jak leci za duzo tego początkowego mleka tego picia to sie krztusi, szybko go pionizuje, pokaszle i znowu cyc.
|
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pionizacja przy zachłyśnięciu/zakrztuszeniu to zły pomysł. Moze do płuc sie dostać. W takiej sytuacji zawsze głowa w dół. |
|
|
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
A wczoaj był u nas właściciel mieszkania po kase i przyniósł 2 torby ubranek, pieluchy tetrowe, flanelowe, kombinezon, czapeczki. Wszystko poprane no super. Mówi ze bedzie na bierzaco przynosił bo on ma 1,5 rocznego dzieciaka tez chłopca.
Już obdzwoniłam wszystkich zeby na odwiedziny nie przynosili ubranek ![]() A co do wycierania pupy. To ja mam w domu takie wkłady do pieluszek tetrowych. Obciełam je na kwadraty i mocze w wodzie. Mam tego mega duzo, mąż gdzies dostał w pracy na magazynie było za duzo ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() Fajnie ze jest taki wizaz
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to mieszanka mnie i meza
np wlosy ma po mnie, miny niektore a nos po tzcie i jak sie usmiecha to caly tz ![]() Zuken super ze do dpmku idziecir |
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja chyba odpuszczę wybudzanie jeśli już śpi bo za dużo walki o to zeby zasnela... chciałabym tylko wiedzieć że przybiera na wadze.
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Baby super zdjęcia Cytat:
córka i syn urodzili się identyczni, na zdjęciach nikt ich nie rozróżnia Ciekawa jestem jak teraz będzie, niech ona się już rodzi no ![]() Super, że do domu idziecie daj znać jak Melania zareagowała
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2016-01-10 o 10:36 |
|
|
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja miałam ta wagę i ważyłam codziennie, widziałam przyrost, teraz położna przychodzi codziennie i też waży. Ładnie przybiera na tym co sam się wybudza, więc nie ma sensu.
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa jak tam spojenie to dowiem sie dopiero.jak pojde do ortopedy na kontrole, poki co nie boli
![]() U nas jest tak ze mały niby chce jesc, dam mu cycka, possie chwile po czym zasypia i tak spi u mnie na rekach a jak go odloze to zaraz sie budzi |
|
|
|
#4697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
Lune no chyba jest najedzony skoro zasypia... smoczka mu daje ale nie umie dluzej ssac ,wypada mu i sie wkurza a potem juz nie chce
|
|
|
|
#4699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no,ja sie zgadzam i rozumiem, tylko raczej fakt ze żyjemy w xxi wieku a nie xviii nie wplywa na laktacje na tym etapie,tak mysle :-P Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, super wlasciciel
![]() Zuken, czyli tak jak przewidywalam, ze wraz z porodem wszystko ustapi rewelacja ![]() Ja juz po genetyce, wszystko napisalam wiec na pewno bedzie pozytywnie ale na wyniki trzeba czekac ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4701 | ||||
|
Rozeznanie
|
Magda to jeszcze trochę w tej ciąży pochodzisz
Cytat:
podobno purelan jest dobry, dziewczyny chwalą produkty medeli więc moze warto spróbować jak ktoś potrzebuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale miałam nadrabiania od wczoraj gaduły. Śliczne dzieciaczki aż zazdrość bierze człowieka i chciałby też już tulić swoją kruszynkę choć jak się czyta o perypetiach z kp i zasypianiem i kupami....... ![]() Byliśmy wczoraj u moich rodziców i byli też ich znajomi no i prawie z nerwów nie wytrzymałam, tak mnie drażnią teksty cieszcie się póki możecie bo zaraz wszystko się skończy, już nic nie bedzie tak samo no po prostu nóż się w kieszeni otwiera - straszna tragedia dziecko ale mój tata jej powiedział o to wam tydzien został lećcie korzystać i się przymkneła ![]() a ja dziś już 39+1 |
||||
|
|
|
#4702 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja sie nawet nad takimi wielorazowymi zastanawiam, ale to raczej później zamówię , jak ogarnę początkowe tygodnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie myślcie jakiś głupot np. ze się dziecko nie najada czy coś ![]() Cytat:
zajmij się nim a resztę olej, to nie jest najważniejsze ![]() Cytat:
już by młode mogło wychodzić , ja za 2 dni mam ciążę donoszoną (39 tyg = 38t0d), ale na razie kiszka nic się nie rusza nooo.... nawet żadnych skurczy nie bardzo mam, czasem coś mnie delikatnie połaskocze jak na okres już się boje że dzieć nie będzie chciał wyjść, będą mnie męczyć pod oxy a na koniec i tak będzie cc
|
|
#4703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoras kiedys pisala, zeby pomyslec o nowym tytule. To tak przyszlo mi do glowy. "nadszedl zimy czas, dzieci wykluwaja sie z nas" "dotarlysmy do konca, oczekujemy na brzdaca" Jak zwykle luzna prozpozycja wena mi sie zaraz wlaczy po tej przespanej nocy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie może też zostać ten który jest
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki ![]() Dla mnie tez druga opcja lepsza
|
|
|
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cisnę tą herbatkę z liści malin i wiesiołka też (nawet sie odważyłam spróbowac waginalnie aplikować - jak nie pomoże na poród to moze chociaż uelastyczni tkanki i nie popękam/nie będzie trzeba ciąć), ale nie wiem co jeszcze mogę zrobić bujam się na piłce jeszcze ![]() Ale wiesz to nie powiedziane wcale że byś urodziła sn jak byś używała tych sposobów, w sumie takie naturalne to dość mocno zależy - na kogoś podziała a na kogoś innego nie
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2016-01-10 o 12:35 |
|
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niby to pewnie potrzeba bliskości, ale np moja jak ja położę w pozycji na żabę na piersi to się wkurza, więc taka bliskość jej nie kręci? Tylko ssanie?
|
|
#4709 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Malwi druga opcja fajna
![]() Właśnie się obudziłam, oglądaliśmy z tż film na kanapie i mały w kojcu. Wszyscy zasnęliśmy na filmie. Mam pytanie do mam. Zdarza się u was czkawka? Bo u nas często a zawsze noszę do odbicia. A potem mały się męczy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

21.06.2014r.
bujam się na piłce jeszcze