Sierpnióweczki 2016! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-12, 12:04   #2641
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Wiem co oznacza wynik statystyczny. Tylko co to oznacza dla mnie? Mam założyć że jak ryzyko 1:300 to drodze a 1:250 nie rodzę?
Statystyczne określenie ryzyka mnie nie przekonuje.
Ja nie wiem czy bylibyśmy gotowi podjąć decyzje o zakończeniu ciąży (teraz nie jesteśmy). I czy w takim razie to badanie ma sens. Skoro i tak nic nie zmieni.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:07   #2642
Talantea
Zakorzenienie

U mnie wynik tez by nic nie zmienił. Szczególnie jesli na usg wszystko byłoby ok według gina.
Na pewno bym nie podjęła decyzji bazując na wyniku statystycznym.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:09   #2643
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dlatego przegadamy to jeszcze raz. Ale raczej odpuscimy pappa.
Stary 2016-01-12, 12:10   #2644
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Wiem co oznacza wynik statystyczny. Tylko co to oznacza dla mnie? Mam założyć że jak ryzyko 1:300 to drodze a 1:250 nie rodzę?
Statystyczne określenie ryzyka mnie nie przekonuje.
Ja nie wiem czy bylibyśmy gotowi podjąć decyzje o zakończeniu ciąży (teraz nie jesteśmy). I czy w takim razie to badanie ma sens. Skoro i tak nic nie zmieni.
żona a w jakim jesteś wieku, że piszesz, że wiek u Ciebie zwiększa ryzyko..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:12   #2645
TinkerrBell
Zadomowienie

Jeżeli nie zakładacie terminacji ciąży w żadnym przypadku, to taki test faktycznie do niczego nie jest potrzebny. Zresztą takiej decyzji się chyba nie podejmuje po tym teście tylko dop po amnio? Która potwierdza lub wyklucza (100%)

Ja jestem z tych, które chcą wiedzieć wcześniej. Jeżeli miałby być ZD to chciałabym się przygotować. Psychicznie, oraz realnie.

Jeżeli moje wyniki będą w grupie ryzyka na pewno zdecyduję się na amnio.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:13   #2646
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
żona a w jakim jesteś wieku, że piszesz, że wiek u Ciebie zwiększa ryzyko..
31.
Ryzyko powyżej 30 jest większe niż np w wieku 25 lat. Statystycznie.
A ja satystyki nie lubię: (
Stary 2016-01-12, 12:15   #2647
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
31.
Ryzyko powyżej 30 jest większe niż np w wieku 25 lat. Statystycznie.
A ja satystyki nie lubię: (
ja niebawem 32...
Stary 2016-01-12, 12:16   #2648
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
ja niebawem 32...

To tak jak ja....
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:17   #2649
olinka012
Zadomowienie

Z tym wiekiem to różnie. Znam 31latke ma dziecko z ZD, i 46 latkę dziecko zdrowe
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:19   #2650
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zwiększony ryzyko ZD można odczytać z USG. A jeśli tutaj nie będzie nic niepokojącego to dla mnie bardzo dobra wiadomość. Gdyby byli ryzyko amniopinkcja obowiązkowo. I to bardziej do mnie przemawia niż badanie peawdopodobienstwa.
Stary 2016-01-12, 12:23   #2651
olinka012
Zadomowienie

Dokladnie
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:36   #2652
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Boże ja ogolnie boje sie takich rzeczy i nie wiem czy umiałabym sobie poradzić z chorobą swojego dziecka... to temat rzek jak dla mnie.
Też jestem już po 30 bo mam 32 skończone ,i zastanawiam się nad zrobieniem wcześniej badania prenatalnego ,o którym moja Pani doktor wczoraj na wizycie jak byłam nic nie wspominała,mimo że poroniłam już 3 razy,martwie sie tym bardzo ,ale chyba pójde jutro na rozmowe z innym ginekologiem w celu omówienia czy musze robić teraz t badania szczegółowe czy wystarczą tylko te w 20 tc. Sama już durnieje i bije sie z myślami co by było gdyby.Moja doktorka wczoraj oznajmiła mi tylko że jestem w wysokim ryzyku w donoszeniu ciąży,i to jest pierwsze zmartwienie gdyż jestem po Konizacji szyjki macicy ...ehhh chciałabym i wierze ze dzieiątko będzie zdrowe...

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

A powiedzcie co macie dziś na obiad ?
Ja kończę właśnie grochóweczkę,taka mi przyszłą z rana ochota ,obym tylko po niej kibelek nie przytulała.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:42   #2653
afryga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość

Ja kończę właśnie grochóweczkę,taka mi przyszłą z rana ochota ,obym tylko po niej kibelek nie przytulała.
Pierś z kurczaka w papirusie, kasza jęczmienna z masełkiem i warzywa na parze. Mniam.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:44   #2654
Piernik Torunski
Zakorzenienie

ja mam kotlety z ryżu i warzyw w sosie pomidorowym, puree, sałata ze śmietaną
na razie nie chce decydować czy będę robić te badania czy nie i co zrobię jak będzie coś nie tak.. czekam do wizyty i tym się stresuję..
a na mdłości dziś nie moge narzekać, nie wziełam witamin, zażyłam duphaston, a witaminy i drugą dawkę wezmę przed snem i nie wiem czy to przez to ale czuję się lepiej niz wczoraj
Stary 2016-01-12, 12:51   #2655
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzien dobry

Witam nowa mamusie

Dzisiaj wizyta o 15.45 trzymajcie kciuki.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:51   #2656
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czytam o waszych decyzjach odnośnie USG genetycznego i zastanawiam się. Jeśli wynik takiego badania byłby (tfu, tfu) zły to co byście zrobiły z taką wiedzą?
Ja w ogóle o tym nie myślę, mam nadzieję że usg genetyczne wypadnie dobrze. Pappa robić nie zamierzam, jesli usg wyjdzie dobrze. Martwić się będę jak będzie taka potrzeba.

Cytat:

Ale pyszne obiadku u Was! U mnie dzisiaj brak planów, pracuję do 17, na 17.30 idę na hennę więc zanim dojadę do domu to już umrę z głodu. Nie wiem czy dziś nie zjemy na mieście.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:54   #2657
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja robie tortille z wege farszem.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:58   #2658
afryga
Raczkowanie

Cytat:
na razie nie chce decydować czy będę robić te badania czy nie i co zrobię jak będzie coś nie tak.. czekam do wizyty i tym się stresuję..
Stresuje mnie wiedza, że takie badania są i już na etapie życia płodowego mogę się dowiedzieć, że urodzę maleństwo z poważną wadą genetyczną. Zawsze powtarzałam, że w takim przypadku zdecydowałabym się na terminację ciąży, ale czy rzeczywiście byłabym w stanie tak postąpić? Może lepiej nie wiedzieć?
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 12:59   #2659
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja robie tortille z wege farszem.

jakim dokładnie? warzywa typu sałata/pomidor/ogórek itp? czy na ciepło? dawaj szczegóły..też mi chodzi po głowie bo dawno nie jadłam
Stary 2016-01-12, 12:59   #2660
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Witam nowa mamusie

Bedzie dobrze czekamy na wieści
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:01   #2661
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Witam nowa mamusie

Trzymam kciuki
, ja mam o 17 wizyte .

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:04   #2662
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Stresuje mnie wiedza, że takie badania są i już na etapie życia płodowego mogę się dowiedzieć, że urodzę maleństwo z poważną wadą genetyczną. Zawsze powtarzałam, że w takim przypadku zdecydowałabym się na terminację ciąży, ale czy rzeczywiście byłabym w stanie tak postąpić? Może lepiej nie wiedzieć?
hmmm myślę, że w takiej sprawie nie ma co gdybać bo nasze plany mocno moze zmienić rzeczywistość..wiele w życiu można planować ale przy rodzicielstwie te plany są o kant d.. rozbić..wszytsko się zmienia jak zostajemy postawieni przed konkretną sytuacją..tak myślę.. więc uważam, że najlepiej nie planować tylko zrobić badanie usg i wtedy zadecydować co dalej.. ten test pappa to moim zdaniem 1-naciąganie na kasę, po 2 - kolejna rzecz znana od niedawna, więc lekarze chętnie kierują bo pewnie przyda się ta wiedza do rozwoju nauki.. tak mi się wydaje.. badania typu amnipunkcja dają wiedzę, ale są inwazyjnę, więc moim zdaniem można je robić jeśli usg wykaże nieprawidłowość i co dalej to chyba każdy zadecyduje dopiero po takich wynikach,teraz to można sobie zakładac i planować..
Stary 2016-01-12, 13:06   #2663
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
jakim dokładnie? warzywa typu sałata/pomidor/ogórek itp? czy na ciepło? dawaj szczegóły..też mi chodzi po głowie bo dawno nie jadłam

Cebulę podsmażam, dodaję dwie papryki, smażę aż zmiękną, do tego passata pomidorowa, chilli, przyprawy do smaku, pakuję do podpieczonych tortilli, dodaję starty ser żółty i tyle. Mój klasyczny obiad w 10 minut tylko na takie mam siłę ostatnio

Stary 2016-01-12, 13:08   #2664
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
hmmm myślę, że w takiej sprawie nie ma co gdybać bo nasze plany mocno moze zmienić rzeczywistość..wiele w życiu można planować ale przy rodzicielstwie te plany są o kant d.. rozbić..wszytsko się zmienia jak zostajemy postawieni przed konkretną sytuacją..tak myślę.. więc uważam, że najlepiej nie planować tylko zrobić badanie usg i wtedy zadecydować co dalej.. ten test pappa to moim zdaniem 1-naciąganie na kasę, po 2 - kolejna rzecz znana od niedawna, więc lekarze chętnie kierują bo pewnie przyda się ta wiedza do rozwoju nauki.. tak mi się wydaje.. badania typu amnipunkcja dają wiedzę, ale są inwazyjnę, więc moim zdaniem można je robić jeśli usg wykaże nieprawidłowość i co dalej to chyba każdy zadecyduje dopiero po takich wynikach,teraz to można sobie zakładac i planować..
Zgadzam się w 100%!
Ja już miałam swoje plany, miałam wybrany wózek, mebelki, imiona dla chłopca i dziewczynki. I nagle poszłam na usg i dowiedziałam się że są bliźniaki.
Wózek muszę kupić podwójny, mebelki za drogie wychodzą jeśli mam kupić x2, imiona i tak trzeba wymyslać kolejne... Więc naprawdę teraz już wolę nie gdybać "a co jeśli...".
Test Pappa moim zdaniem zbędny, bo już usg genetyczne pokazuje ryzyko wystąpienia ZD więc zamiast płacić za Pappa ja bym się poddała badaniom inwazyjnym.

Stary 2016-01-12, 13:11   #2665
virginia
Zakorzenienie

Hej!
Ale smarujecie .

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Na wynikach usg mam napisane, że wszystko jest ok. "W jamie macicy widoczny prawidłowo położony, pojedynczy, regularny pęcherzyk ciążowy, z pojedynczym płodem. Budowa płodu na tym etapie zaawansowania ciąży prawidłowa." No i tam dalej o kosmowce, że homogenna, pęcherzyk żółtowy regularny. To moje pierwsze usg.
Bardzo mnie pocieszyłaś
Nie jestem oczywiście lekarzem ale z opisu wnioskuję, że wszystko jest OK a pani doktor niepotrzebnie napędziła Ci stracha. Ja pierwsze USG (i jedyne jak na razie) miałam na końcu 5t, początek 6t, z wrażenia nawet zapomniałam spytać o serduszko, zresztą gin sama chyba jeszcze nawet nie sprawdzała. Myślę, że na tym etapie nie powinnaś się jeszcze niepokoić. Ja zresztą sobie tłumaczę, że dopóki mam objawy a mam przecież choćby te mdłości nieustanne to żyjątko w brzuszku być musi .

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Pewnie, że jak nie ma potrzeby to nie robią
Otóż to, myślę, że we wszystkim należy zachować umiar i nie bardzo rozumiem dziewczyny, które bez potrzeby robią USG co tydzień...

Talantea nie zacytowało mi Ciebie. Po porodzie dołączę do Ciebie w walce z nadprogramowymi kg.

aniula83 witaj i mocne kciuki za to, żeby było wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny. Od razu zaznaczam że rasistką nie jestem . Mój kalafior ciążowy ubzdurał sobie ze mam jutro wizytę. A to było dzisiaj!!! Zadzwoniłam i poprosiłam o umówienie drugiej wizyty. Jak najszybciej i wieczorem w danej placówce. Babka mnie zapisała powiedziała nazwisko zapisałam i się rozlaczylam. Potem patrze na nazwisko i na głos "o ja pie.....e". Mąż przyleciał i się śmieje ze mnie ze do jakiegoś Araba się zapisałam. Wlazłam w Google patrze a to murzyn. Jezu.... Będę się strasznie krepowala.
A mąż chodzi i się leje że mnie ze takiego to między nogami jeszcze nie miałam
Haha, dobrze że mąż ma takie poczucie humoru .

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Witam , właśnie wróciłam z badań, niestety krzywa cukrowa do poprawy... Dziewczyny jak wy to zniosłyście? słodkie to ,to straszelnie. Ja za rada z neta poszłam z cytryna i itak było tragiczne zwymiotowałam z 10min po wypiciu glukozy. Obawiam sie że to nie jednorazowy wybryk i następnym razem bedzie to samo. W ciąży odrzuciło mnie od słodyczy na razie nawet kostka czekolady no nie wchodzi co dopiero kubek przesłodzonej wody. Jedyne pozytywne za krzywą, WR, HBs, HIV,HCV wszystko prywatnie zapłaciłam 103 zł byłam w szoku że tak mało. Ostatnio za cytomegalie, toksy, różyczke i gr krwi płaciłam 280zł a słyszałam ze HIV i reszta sa o wiele droższe. Przygotowałam sie na wydatek ok 300-350 zł a tu taka miła niespodzianka , chociaż tyle dobrze.
To Ty już cukier robiłaś z obciążeniem?

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Psiknęłam dzisiaj rano i jak mnie nie zabolały jajniki az auć krzyknęłam, mimo, że trzymałam brzuch zeby temu zapobieć Czesto mnie kłują te jajniki pfff

Mam nadzieje, ze wszystko ok, dzisiaj na 17 do gina.
Spokojnie, mnie też czasem przy kichaniu zakłuje. Trzymam kciuki za wizytę!

Cytat:
Jeśli chodzi o płeć ginekologa, to zdecydowanie mężczyzna. Nie wiem czemu tak jest, ale kobiety są zwykle mniej delikatne i bardziej gburowate. Mężczyźni (choć nie wszyscy oczywiście) bardziej przejmują się komfortem pacjentki i tym, żeby nie wprawić kobiety w zażenowanie.

Dziewczyny, czytam o waszych decyzjach odnośnie USG genetycznego i zastanawiam się. Jeśli wynik takiego badania byłby (tfu, tfu) zły to co byście zrobiły z taką wiedzą?
Ja wcześniej chodziłam do mężczyzn i miałam podobne zdanie jak Ty, teraz chodzę do kobiety i póki co nie narzekam.

Cytat:

U mnie zupa pieczarkowa z wczoraj a dziś mam takiego lenia, że chyba tylko ew.jakieś warzywa na patelnię wrzucę. Na szczęście mamusia dała wczoraj babki ziemniaczanej to TŻet się posili.

Cytat:
Pierś z kurczaka w papirusie, kasza jęczmienna z masełkiem i warzywa na parze. Mniam.
W papirusie? Wow!

Cytat:
Kciuki zaciśnięte!

Ktoś pytał, jakie wyniki wczoraj odbierałam. Te zlecone przez gina, pierwszy pakiet dla kobiet w ciąży.
Ja dziś mam gorsze samopoczucie więc zmykam, żeby nie rozsiewać negatywnych fluidów.
Miłego dnia!
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2016-01-12 o 13:16
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:11   #2666
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Cebulę podsmażam, dodaję dwie papryki, smażę aż zmiękną, do tego passata pomidorowa, chilli, przyprawy do smaku, pakuję do podpieczonych tortilli, dodaję starty ser żółty i tyle. Mój klasyczny obiad w 10 minut tylko na takie mam siłę ostatnio

o brzmi smacznie i szybko..ja tortille robiłam też z mieszanką sałat, suszonymi pomidorami i małymi kawałkami panierowanego smażonego sera (żółtego albo camembert albo oba..w panierę i na patelnię), do tego sos i tyle..też szybko i smacznie..polecam
Stary 2016-01-12, 13:19   #2667
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja jestem mistrzem szybkich obiadow

Stary 2016-01-12, 13:27   #2668
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
No ja niestety miewam takie dni, że wymiotuję po kilka razy. A mdłości znikają tylko wtedy kiedy śpię Także wyczekuję drugiego trymestru z niecierpliwością. A mówiąc gorzej już być nie może miałam na myśli raczej siebie - w sensie, że osiągnęłam już to apogeum 9/10 tygodnia i za kilka lub kilkanaście dni zacznie przechodzić. Wiem, że niektóre kobiety mają na pewno gorzej. Zresztą, mdłości szybko miną i to z perspektywy czasu nie jest żaden problem. Z Dzidziulem wszystko w porządku, a to najważniejsze..
Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja się modliłam żebym nie miała jak moja mama. Praktycznie po każdym posiłku do łazienki na randkę z kibelkiem całe dwie ciążę. Do samego rozwiązania. Także może być gorzej hehe
oursonette współczuję, ja jestem pełna obaw czy tak jak mama asiulek8 i moja własna nie będę tak miała do końca ciąży, ale baaardzo liczę, że wkrótce mi to przejdzie

Cytat:

ja miałam ze dwa dni że ok 10x się zdarzało..masakra
dobrze, że u Ciebie poprawa..a moze się miło zaskoczysz wizytą jak Kasmina - trzymam kciuki
no niestety miło się nie zaskoczyłam, bo jak już kiedyś wspominałam ten lekarz nawet nie robi USG (mimo że ma je w gabinecie!) ale przynajmniej dał mi skierowanie na zbadanie poziomu elektrolitów

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość

Ojej 8 razy???? Ja dostałam przykaz telefonu na nr prywatny przy 5 razach na dzień... Jak ty dałaś rade?
Dostałam leki, które trochę mi pomagają no i przede wszystkim zwolnienie - najłatwiej mi te mdłości przespać - jak tylko zjem obiad to idę spać żeby go zaraz nie zwrócić

Cytat:
Witam się i ja,podczytuje was już jakiś czas i zdecydowałam się na przyłączeniu jeśli można...
Witaj Ania

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Witam , właśnie wróciłam z badań, niestety krzywa cukrowa do poprawy... Dziewczyny jak wy to zniosłyście? słodkie to ,to straszelnie. Ja za rada z neta poszłam z cytryna i itak było tragiczne zwymiotowałam z 10min po wypiciu glukozy. Obawiam sie że to nie jednorazowy wybryk i następnym razem bedzie to samo. W ciąży odrzuciło mnie od słodyczy na razie nawet kostka czekolady no nie wchodzi co dopiero kubek przesłodzonej wody. Jedyne pozytywne za krzywą, WR, HBs, HIV,HCV wszystko prywatnie zapłaciłam 103 zł byłam w szoku że tak mało. Ostatnio za cytomegalie, toksy, różyczke i gr krwi płaciłam 280zł a słyszałam ze HIV i reszta sa o wiele droższe. Przygotowałam sie na wydatek ok 300-350 zł a tu taka miła niespodzianka , chociaż tyle dobrze.
o rety, nawet nie strasz tą krzywą

Cytat:
Zwiększony ryzyko ZD można odczytać z USG. A jeśli tutaj nie będzie nic niepokojącego to dla mnie bardzo dobra wiadomość. Gdyby byli ryzyko amniopinkcja obowiązkowo. I to bardziej do mnie przemawia niż badanie peawdopodobienstwa.
mam dokładnie takie samo podejście

Cytat:
Dzien dobry

Witam nowa mamusie

Lucynka ja też mam dziś o 15:45 wizytę
Trzymajcie proszę mooocno kciuki!

Planuję się dziś zapisać na to USG genetyczne, mam tylko taką wątpliwość jedną. Wybrałam swojego prywatnego ginekologa bo naczytałam się o nim bardzo dobrych opinii, wiem, że robi bardzo dobrze właśnie to USG gen aleeeee... nie ma go na tej liście, którą wklejałyście (tej gdzie są ginekolodzy, którzy przeszli jakiś tam specjalny kurs do robienia tych badań). Wczoraj na którymś wątku przeczytałam, że ta lista to podobno obejmuje tylko lekarzy, którzy robili ten kurs online - któraś z Was orientuje się jak to w końcu jest? Trochę głupio mi zapytać lekarza - a Pan to robi te badania ot tak, czy ma odpowiedni kurs?
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-12, 13:37   #2669
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
Planuję się dziś zapisać na to USG genetyczne, mam tylko taką wątpliwość jedną. Wybrałam swojego prywatnego ginekologa bo naczytałam się o nim bardzo dobrych opinii, wiem, że robi bardzo dobrze właśnie to USG gen aleeeee... nie ma go na tej liście, którą wklejałyście (tej gdzie są ginekolodzy, którzy przeszli jakiś tam specjalny kurs do robienia tych badań). Wczoraj na którymś wątku przeczytałam, że ta lista to podobno obejmuje tylko lekarzy, którzy robili ten kurs online - któraś z Was orientuje się jak to w końcu jest? Trochę głupio mi zapytać lekarza - a Pan to robi te badania ot tak, czy ma odpowiedni kurs?
Mojego lekarza tez nie ma na tej liście, mimo to ufam w jego umiejętności. Z tego co sprawdzałam tak wstępnie, to nie ma tam wielu znanych nazwisk z mojego miasta, więc nie wiem na ile wiarygodna jest ta lista. Poza tym kurs kursem, ale sam papierek nie wystarczy żeby mieć kompetencje Idź do lekarza który jest sprawdzony a nie do lekarza z listy kursów.

Stary 2016-01-12, 13:39   #2670
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

super.. liczę w takim razie na podpowiedzi/inspiracje.. od jakiegoś czasu mam coraz mniej pomysłów, a najgorzej , że większość potraw, które będąc w ciąży zjadłam raz , nie jestem w stanie zjeść ponownie.. bo miałam mdłości przez co źle mi się kojarzą..mam nadzieję, że to szybko minie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości