|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2
Cytat:
W pierwszej ciąży w 18. |
|
|
|
|
#3362 | |
|
Ania
|
Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#3363 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś mam urlop i od razu barszczyk czerwony gotuję i kotlety z mielonego z indyka, ryż i sałata z jogurtem nat. Obiady będę miala z głowy do piątku Tez używamy soli himalajskiej Podobno zdrowsza niż zwykła biała. I tak mało solimy więc drogo nie wychodzi ![]() Ja tylko lekkie zakupy sama robię, nie mam jeszcze auta więc nie będę siat tachała :P Duże zakupy z TŻ robimy zwykle w weekendy ![]() Fajnie, że możesz zdalnie pracować to znaczne odciążenie od wstawanania jak na dworze jeszcze ciemno i dojazdów do pracy ![]() Cytat:
Nie warto.Przed usg na pot ciąży bardzo się denerwowałam, nie mogłam spać, bolał mnie brzuch, śniła mi się ciąża pozamaciczna Cytat:
Cytat:
Z zachowaniem terminu itd Niech wiedzą, że jesteś uczciwa i nie kombinujesz ![]() Mam znajomą z pracą której córka zaszła w ciążę, nie pracowala. Zatrudnili ją na kwotę 4500zł w gab masażu u jej partnera. Opłacona jedna skladka i dziewczyna bach na L4 - ZUS też się czepiał, kontrole nasyłał. I na nic wszystko i tak zasiłek jej wypłacali Cytat:
|
|
#3364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Evelinke U mnie też od początku nie miałam pewności do do płci w 13 tyg lekarka obstawila dziewczynkę, ale nie gwarantowała z racji wiercenia się dzidzi
A dziś 100% dziewczynka, siusiaka nie widzieliśmy :P
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ciekawość zżera kto zamieszkuje u mnie w brzuchu
jeszcze trochę musze wytrzymać. Niestety cierpliwość nie jest moja mocną stroną
|
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie dzisiaj równo 19 tc więc powinno być pewne
![]() A i dalej nic nie przytyłam ani 1 kg ![]() Dziecko chyba wszystko zabiera i dobrze Mama będzie miała mniej do zrzucania ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Dobra spadam póki co, bo piesek na spacer czeka no i te placki za mną chodzą
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilę jak wrócę z kina bo Tż mnie zabiera to Was nadrobię ![]() Cytat:
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Rozeznanie
|
Kiara,Madzia, Evelinke, kolejne dziewczynki się ujawniły!
Super- gratulacje! A tak się zastanawiałyśmy, że będą same chłopaki na wątku.Soffinka- dobrze, że dzidzia rośnie nie martw się zusem, będzie dobrze.Lala- zamówiłam ruskie pierogi z dobrego źródła. Chromolę gotowanie dzisiaj. Justyna- a dlaczego wychodzi Ci mniej kasy na L4 jak to 100% płatne? U nas w pracy zliczają premie z ostatnich 12 mies. chyba +podstawa i wychodziło lepiej jak na macierzyński (w 1 ciąży mówię jak było- może coś się pozmieniało) Madziuś- ja też bym chciała już się dowiedzieć, czy ten podejrzewany siusiak to rzeczywiście... Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Poszłam za Waszą radą i wzięłam sobie wolne na jutro przynajmniej. I tak trzeba wykorzystać "opiekę nad zdrowym dzieckiem" w roku kalendarzowym, bo przepada. |
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia,Evelinke,Veronique gratki wizyt i dziewuszek
![]() Eve ja myślę że dr J już trochę przesadza z tym progesteronem.Bo byłaś w klinice?Dużo ludzi? My z Tż i psiną byliśmy na spacerku.Deszcz pada.Raz mocniej ,raz słabiej. Teraz zajadam jabłuszko ![]() a nawet dwa:PDziewczyny jakie seriale online możecie polecić?Skończyliśmy z Tż Homeland 5 sezon i teraz nie wiadomo co oglądać. |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 4 miesiąca jedynie 1 kg przytyłam, na początku wręcz schudlam![]() Jakiego masz pieska?
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja juz po
wszystko ok...
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sztywna zasada Korzystna dla Nas ![]() Urlop trzeba wybrać bo żal, żeby nie przepadł, a jak się należy to tym bardziej ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Suuper I po co było się martwic i siać na zapas panikę ![]() Maluszek ujawinił płeć?
|
|
#3375 | ||||||
|
Konto usunięte
|
sofinka gratuluję udanej wizyty! Nie martw się tym ZUSem, czepiają się jak zwykle ale mogą Ci skoczyć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() *** Ja dziś po pracy skoczyłam na chwilkę do SH i kupiłam sobie spodnie ciążowe do chodzenia po domu (cienkie- jakby bojówkowe z pasem ciążowym), płaszczyk wiosenny ciążowy, odcinany pod biustem, no i oczywiście parę malutkich ciuszków: pajacyk, 2 spodenek bawełnianych, polarek i kamizelka. Za wszystko zapłaciłam 74 zł ![]() Zjdałam na obiad kotleciki z gotowanych ziemniaków ze śmietanką i teraz mam zgagę ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- No to super Jakieś różowo-niebieskie wieści?
|
||||||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę muszę poszukać fajnych SH w mojej okolicy
Czytam tutaj o Waszych zakupach i sama mam ochotę na poszperanie. U rodziców mam parę fajnych a tutaj gdzie mieszkamy sama badziewne :P
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Synek!!! Dziewczyny tak się cieszę!
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Suuuper
Będzie parka Mąż pewnie zachwycony, męski potomek
|
#3380 |
|
Zadomowienie
|
Jest duży ma 13cm wszystko bardzo dobrze. Śmialiśmy się cale usg ze szczęścia.
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
W którym tyg ciąży jesteś?
|
#3382 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zadomowienie
|
Na usg 18
|
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Śliweczka- zazdroszczę zakupów
Olinka- super wieści! 3:1 dzisiaj na wątku, ale niebiescy walczą dalej o pozycję w rankingu ;-) Kanwa- zależy co lubicie. Żeby taki damsko- męski serial był to polecam The Vikings, Hell on Wheels, Narcos |
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
i dziekuje wam za slowa wsparcia i otuchy Mam jeszcze pytanko kojarzycie na ktorej stronie były listy wyprawkowe ? szukam i nie moge znalezc
|
|
|
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję
I zazdroszczę Bo ja dopiero za 2 tygodnie idę na wizytę ale nie wiem czy na super sprzęcie z NFZ coś zobaczę... a połówkowe dopiero za miesiąc![]() Przejrzałam dzisiaj ciuszki od siostry po jej synkach i nie wiem czy coś mi się z tego przyda bo jej dzieciaki z jesieni i to są w większości takie cieplejsze rzeczy... Jest dużo bodziaków i śpiochy i rampersy i pajace takie na maluszka ale co z tego jak polarowe czy pluszowe Nadzieja w ubrankach od szwagierki, jej córcia z lipca to może coś będzie ok... Ech i jeszcze dzisiaj dowiedziałam się, że 13 sierpnia idziemy na wesele.... W co ja się ubiorę 6 tygodni po porodzie ![]() W namiot, albo spadochron chyba ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Honcia my z TŻ mamy zaproszenie na wesele 27 marca
W święta Wielkanocne akurat. Bliscy znajomi z pracy TŻ. Pewnie pójdziemy i też problem w co ja się ubiorę. Brzuszek już będzie duuży Całe szczęście mam mamę z ogromnymi zdolnościami krawieckimi i liczę, że coś ładego mi uszyję
|
#3390 |
|
Rozeznanie
|
Evelinke, Olinka Super wiadomości
Gratulacje! ![]() Ja też mam dostać ciuszki od siostry, ale jej maluchy rodziły się w grudniu i lutym, więc nie wszystkie rzeczy się przydadzą. Na pewno na początek będę potrzebować dokupić trochę letnich rzeczy, w sumie większość myślę, że już kupiłam, bo też nie trzeba ich bardzo dużo, bo długie rękawki na pewno również będą potrzebne. Kompletnie nie mam doświadczenia, ale tak mi się wydaje. A na zimę z kolei pewnie i tak będę musiała kupić kombinezony/ kurtki, ciepłe rzeczy, bo te z siostrzeńców pewnie będą już za małe, ale uniwersalne rzeczy na pewno się przydadzą. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

i wspolczuje akcji z zusem, ale skoro jesteś "czysta" to odpiszesz i mam nadzieje dadzą siana. 

czego to człowiek dla dziecka nie zrobi 
zakupy też dźwigam,ale cięższe rzeczy typu płyny do płukania, jakieś butelki zostawiam zazwyczaj na dole w spiżarni (część mieszkalną mamy u góry) i potem tylko wysyłam męża na dół po różne duperele
) Termin porodu po raz kolejny wg usg wychodzi na 30.05 już trzecie usg wskazuje taki termin.

Jakieś różowo-niebieskie wieści?