Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 16:43   #3361
madzius90
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Soffinka gratuluje wizyty i wspolczuje akcji z zusem, ale skoro jesteś "czysta" to odpiszesz i mam nadzieje dadzą siana.

Witam nowa mamusie

Ja poczułam pierwszy raz ruchy dzidzi w urodziny córci 😁

Dziewczyny które maja juz dziecko, kiedy teraz pierwszy ra poczulyscie ruchy? W którym tyg? 😉
Teraz w 14 tygodniu.
W pierwszej ciąży w 18.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:44   #3362
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Evelinke Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko, bo za obiad trzeba się brać
U mnie dziś placki ziemniaczane i zupa brokułowa z kolorowym ryżem

Na wizycie prawie ok, bo oczywiście progesteron trochę spadł i łożysko dalej dość nisko ale prawdopodobnie będzie dziewczynka

Choć lekarz jeszcze mówił że nie na 100 % bo oczywiście wiercipięta mała albo bawiła się pępowiną albo trzymał/a rączkę między nogami
Ale wyglądało mu na dziewuszkę

Kanwa gratuluję rybki to jest cudowne

I witam nową mamusię
Kolejne dobre wiesci

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:44   #3363
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Dokładnie mam to samo - pytałam koleżanek i one mówią że później jest jeszcze gorzej ze spaniem jak dziecko już jest większe to kopniaki rozdaje i do toalety cały czas się lata czego to człowiek dla dziecka nie zrobi

Dzwoń i mów o tym połówkowym. Muszą Cię gdzieś wcisnąć

Kasia popatrz na to tak, że dzieci będą miały ze sobą lepszy kontakt bo są tej samej płci. Z drugiej strony chyba nie będziesz go mniej kochać bo mu coś dynda między nogami? Zobaczysz go i wszystko Ci przejdzie

Jak na razie jestem zdecydowana na Ujastek. Moja siostra rodziła tam dwie córki i bardzo sobie chwaliła, moje koleżanki też chwaliły. Z drugiej strony mieszkam niecały 1 km od Ujastka, więc TŻ to po pępkówce nawet na nogach do mnie przyjdzie

Poddaj się bo ten Ignaś jest Ci chyba pisany a tak na serio to będziesz miała jak u Kardashianów - oni też wszyscy na jedną literę
Ja też powiedziałam że nie chce iść od razu na L4, bo co ja w domu będę robić, więc chyba mój szef pomyślał że urodzę w pracy. Powiedziałam mu ostatnio, że max do końca lutego chce pracować a on do mnie "co tak krótko" no szlak człowieka trafia zwłaszcza, że jego żona jest teraz w 8 miesiącu a na L4 poszła jak tylko się dowiedziała. Co gorszę od 3-4 miesięcy słyszę jaka to ona biedna w tej ciąży i jak ją wszystko boli ale że ja w ciąży i codziennie dojeżdżam 25 km w jedną stronę to cóż - do porodu przecież mogę
Dziwny ten Twój szef, jego zona to co inna kobita gorzej ciąże znosi a Ty z stali jesteś i do porodu będziesz pracować. Autem dojeżdżasz? Do kiedy zamierzasz pracować?

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
ja ostatnio odśnieżałam przed domem a teren mam spory haha a potem sobie myslę: o ja głupia zakupy też dźwigam,ale cięższe rzeczy typu płyny do płukania, jakieś butelki zostawiam zazwyczaj na dole w spiżarni (część mieszkalną mamy u góry) i potem tylko wysyłam męża na dół po różne duperele

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

albo na czterech! Hahaha :d

a z tymi kopniakami to chyba nie zawsze tak jest mam koleżankę, która ostatnio powiedziała mi, że jej córcia była naprawdę spokojna w brzuchu, czuła ruchy, kopniaczki, ale nigdy żadnego bólu po nerkach czy większego ucisku na pęcherz, a dodam, że kumpela maruda z niskim progiem bólu hahaha

co dziś macie na obiad?!?!?!?!
u mnie bardzo szybkie i proste danie : pomidory, czosnek, cebulka, oliwki drobke krojone, pyszny parmezan, cały pęczek natki pietruszki, świeża bazylia, suszona również, trochę pieprzu i soli himalajskiej, a do tego makaron razowy bądź spagetti, do wyboru do koloru i trochę parmezanu na górę mniam mniam wzięłam porcyjkę do pracy
Na obiad dziś mieliśmy spaghetti z domowym przecierem pomidorowym Dziś mam urlop i od razu barszczyk czerwony gotuję i kotlety z mielonego z indyka, ryż i sałata z jogurtem nat. Obiady będę miala z głowy do piątku
Tez używamy soli himalajskiej Podobno zdrowsza niż zwykła biała. I tak mało solimy więc drogo nie wychodzi

Ja tylko lekkie zakupy sama robię, nie mam jeszcze auta więc nie będę siat tachała :P Duże zakupy z TŻ robimy zwykle w weekendy
Fajnie, że możesz zdalnie pracować to znaczne odciążenie od wstawanania jak na dworze jeszcze ciemno i dojazdów do pracy

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Justyna a jak zatoki?

Cierpliwość witaj

A co do nerwów przed wizytą. - chyba kazda z nas się denerwuje przed usg
Ja już się nie denerwuje. Serio Nie warto.Przed usg na pot ciąży bardzo się denerwowałam, nie mogłam spać, bolał mnie brzuch, śniła mi się ciąża pozamaciczna I szłam spanikowana i po co to wszystko. Nie ma co dziecka stresować. Zwłaszcza, że im starsza ciąża tym bardziej mu się to udziela. Nerwami na zaś nic nie zdziałamy...

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Bo ja w sierpniu zmienilam prace ... i mysla chyba ze ktos z rodziny mnie fikcyjnie zatrudnil zebym wieksza kase dostawala ;/
Cytat:
Cytat:
dziadusy
Jestem czzysta odpisze im ladnie i niech sie odwalą ...
Odpisz im bardzoo ładnie, dokładnie i szczegółowo Z zachowaniem terminu itd Niech wiedzą, że jesteś uczciwa i nie kombinujesz
Mam znajomą z pracą której córka zaszła w ciążę, nie pracowala. Zatrudnili ją na kwotę 4500zł w gab masażu u jej partnera. Opłacona jedna skladka i dziewczyna bach na L4 - ZUS też się czepiał, kontrole nasyłał. I na nic wszystko i tak zasiłek jej wypłacali

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Gratulacje

Super, że dzidzia zdrowa i babeczka
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Świetne wiesci gratulacje
Ale duza juz corcia
Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Gratulacje :-D. Niedlugo różowy na pierwszej stronie bedzie górą :-P

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Wy już imiona powybierane, a ja ciągle sie zastanawiam. Moze lila i mela? Albo ada i iga?
Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
O super Gratulacje córeczki!
Dziękuję Wam bardzo

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:45   #3364
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki u mnie potwierdziła się dziewczynka!
Także proszę o kolor różowy HANIA
Na usg lekarka nie zauważyłam żadnych odchyleń, widzieliśmy nogi, łapki, paluszki, buzię, usta. Cudowny widok Słyszelismy serduszko.
Mała ma 20cm i 3mm i waży 370gram ( to prawie 2 kostki masła) Termin porodu po raz kolejny wg usg wychodzi na 30.05 już trzecie usg wskazuje taki termin.

Jestem przeszczęśliwa
Super, gratuluję

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:

Na wizycie prawie ok, bo oczywiście progesteron trochę spadł i łożysko dalej dość nisko ale prawdopodobnie będzie dziewczynka

Choć lekarz jeszcze mówił że nie na 100 % bo oczywiście wiercipięta mała albo bawiła się pępowiną albo trzymał/a rączkę między nogami

I witam nową mamusię
Super no i gratuluję
Stary 2016-01-13, 16:48   #3365
Madzia9999
Zakorzenienie

Evelinke U mnie też od początku nie miałam pewności do do płci w 13 tyg lekarka obstawila dziewczynkę, ale nie gwarantowała z racji wiercenia się dzidzi A dziś 100% dziewczynka, siusiaka nie widzieliśmy :P

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 16:51   #3366
madzius90
Zakorzenienie

Mnie ciekawość zżera kto zamieszkuje u mnie w brzuchu
jeszcze trochę musze wytrzymać. Niestety cierpliwość nie jest moja mocną stroną
Stary 2016-01-13, 16:53   #3367
Evelinke
Zakorzenienie

No u mnie dzisiaj równo 19 tc więc powinno być pewne

A i dalej nic nie przytyłam ani 1 kg
Dziecko chyba wszystko zabiera i dobrze Mama będzie miała mniej do zrzucania

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Dobra spadam póki co, bo piesek na spacer czeka no i te placki za mną chodzą

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 16:56   #3368
ania230
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilę jak wrócę z kina bo Tż mnie zabiera to Was nadrobię

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Natomiast dzisiaj wpadłam dosłownie na sekunde, podzielić się z Wami dobrą informacją! Mój ginekolog przełożył mi wizytę na dzień dzisiejszy. Z dzidziusiem wszystko w porządku, ma prawie 14cm. I informacja najważniejsza - to będzie dziewczynka!!!!! Tak więc Anuszka - koloruj na różowo!!
Gratuluje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:06   #3369
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

Wpadłam na chwilę jak wrócę z kina bo Tż mnie zabiera to Was nadrobię

Gratuluje
Udanego seansu

Ja teraz mam 3,5 kg na plusie.
w pierwszej ciąży na tym etapie miałam już 5 kg nadbagazu
Stary 2016-01-13, 17:06   #3370
zebrah
Rozeznanie

Kiara,Madzia, Evelinke, kolejne dziewczynki się ujawniły! Super- gratulacje! A tak się zastanawiałyśmy, że będą same chłopaki na wątku.

Soffinka- dobrze, że dzidzia rośnie nie martw się zusem, będzie dobrze.
Lala- zamówiłam ruskie pierogi z dobrego źródła. Chromolę gotowanie dzisiaj.
Justyna- a dlaczego wychodzi Ci mniej kasy na L4 jak to 100% płatne? U nas w pracy zliczają premie z ostatnich 12 mies. chyba +podstawa i wychodziło lepiej jak na macierzyński (w 1 ciąży mówię jak było- może coś się pozmieniało)

Madziuś- ja też bym chciała już się dowiedzieć, czy ten podejrzewany siusiak to rzeczywiście...

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Poszłam za Waszą radą i wzięłam sobie wolne na jutro przynajmniej. I tak trzeba wykorzystać "opiekę nad zdrowym dzieckiem" w roku kalendarzowym, bo przepada.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:08   #3371
kanwa
Zakorzenienie

Madzia,Evelinke,Veronique gratki wizyt i dziewuszek

Eve ja myślę że dr J już trochę przesadza z tym progesteronem.Bo byłaś w klinice?Dużo ludzi?

My z Tż i psiną byliśmy na spacerku.Deszcz pada.Raz mocniej ,raz słabiej.
Teraz zajadam jabłuszkoa nawet dwa:P

Dziewczyny jakie seriale online możecie polecić?Skończyliśmy z Tż Homeland 5 sezon i teraz nie wiadomo co oglądać.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:09   #3372
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie dzisiaj równo 19 tc więc powinno być pewne

A i dalej nic nie przytyłam ani 1 kg
Dziecko chyba wszystko zabiera i dobrze Mama będzie miała mniej do zrzucania

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Dobra spadam póki co, bo piesek na spacer czeka no i te placki za mną chodzą
Ja dopiero teraz czuje, że przytyłam Do 4 miesiąca jedynie 1 kg przytyłam, na początku wręcz schudlam

Jakiego masz pieska?

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 17:14   #3373
olinka012
Zadomowienie

Dziewczynki ja juz po wszystko ok...
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:20   #3374
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kiara,Madzia, Evelinke, kolejne dziewczynki się ujawniły! Super- gratulacje! A tak się zastanawiałyśmy, że będą same chłopaki na wątku.

Soffinka- dobrze, że dzidzia rośnie nie martw się zusem, będzie dobrze.
Lala- zamówiłam ruskie pierogi z dobrego źródła. Chromolę gotowanie dzisiaj.
Justyna- a dlaczego wychodzi Ci mniej kasy na L4 jak to 100% płatne? U nas w pracy zliczają premie z ostatnich 12 mies. chyba +podstawa i wychodziło lepiej jak na macierzyński (w 1 ciąży mówię jak było- może coś się pozmieniało)

Madziuś- ja też bym chciała już się dowiedzieć, czy ten podejrzewany siusiak to rzeczywiście...

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Poszłam za Waszą radą i wzięłam sobie wolne na jutro przynajmniej. I tak trzeba wykorzystać "opiekę nad zdrowym dzieckiem" w roku kalendarzowym, bo przepada.
Nic się nie zmieniło, dalej się tak liczy To sztywna zasada Korzystna dla Nas
Urlop trzeba wybrać bo żal, żeby nie przepadł, a jak się należy to tym bardziej

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Suuper
I po co było się martwic i siać na zapas panikę
Maluszek ujawinił płeć?

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 17:25   #3375
201711281320
Konto usunięte

sofinka gratuluję udanej wizyty! Nie martw się tym ZUSem, czepiają się jak zwykle ale mogą Ci skoczyć

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny i dzieciaczki!
Mogę do Was dołączyć?
Tp wg om mam na 16 czerwca (z usg wychodzi na 21, kalkulator internetowy wskazuje 20, a w karcie ciąży mam wpisany 17, także tego zamieszanie z poplątaniem ), to moja trzecia ciąża. Mam córeczkę z września 2013 i synka z stycznia zeszłego roku...z tym ze w tym drugim wypadku, to było poronienie :'( Właśnie jutro mija rok jak dowiedziałam się, ze dzidziuś w moim brzuchu nie żyje... Nie chce Wam tu wyprowadzać smutnej atmosfery, ale przechodzę teraz bardzo trudny czas i postanowiłam do Was dołączyć (podczytuję chyba od tygodnia), żeby złapać trochę pozytywnych fluidów.
To co, mogę zostać?
Cześć! Zapraszamy

Cytat:
A co do nerwów przed wizytą. - chyba kazda z nas się denerwuje przed usg
Ja odkąd codziennie czuję ruchy jestem spokojna.

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
no, dogadałam z szefem, od jutra idę do domu, popracuję zdalnie, a w kolejnym tyg. podjadę poduczyć się przyjmowania towaru i wystawiania faktur na nowym, zupełnie innym systemie, który nam wprowadzili - kolega ma mnie nauczyć, ale póki co zawalony robotą, ja swoje sprawy zamknęlam i tak naprawdę siedze i kwitnę od 8 do 16... także jest ok, a nawet baaaaaardzo! I chyba nic mężowi nie powiem tylko jutro jak będzie pora wstawania przeciągnę się i powiem: DZIŚ NIE IDĘ DO ROBOTY,SAM SOBIE IDŹ!
Ale Ci fajnie! Zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja czekam na kase za zwolnienie od 9 listopada...
Nie wspomne o reszcie
OMG!

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Dziewczynki u mnie potwierdziła się dziewczynka!
Także proszę o kolor różowy HANIA
Na usg lekarka nie zauważyłam żadnych odchyleń, widzieliśmy nogi, łapki, paluszki, buzię, usta. Cudowny widok Słyszelismy serduszko.
Mała ma 20cm i 3mm i waży 370gram ( to prawie 2 kostki masła) Termin porodu po raz kolejny wg usg wychodzi na 30.05 już trzecie usg wskazuje taki termin.

Jestem przeszczęśliwa
Wow, super! Gratulacje

Cytat:

I witam nową mamusię
Brawo! Niebawem dziewczynki będą w przewadze

Ja dziś po pracy skoczyłam na chwilkę do SH i kupiłam sobie spodnie ciążowe do chodzenia po domu (cienkie- jakby bojówkowe z pasem ciążowym), płaszczyk wiosenny ciążowy, odcinany pod biustem, no i oczywiście parę malutkich ciuszków: pajacyk, 2 spodenek bawełnianych, polarek i kamizelka. Za wszystko zapłaciłam 74 zł

Zjdałam na obiad kotleciki z gotowanych ziemniaków ze śmietanką i teraz mam zgagę

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
No to super Jakieś różowo-niebieskie wieści?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 17:28   #3376
Madzia9999
Zakorzenienie

Kurczę muszę poszukać fajnych SH w mojej okolicy Czytam tutaj o Waszych zakupach i sama mam ochotę na poszperanie. U rodziców mam parę fajnych a tutaj gdzie mieszkamy sama badziewne :P

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 17:31   #3377
olinka012
Zadomowienie

Synek!!! Dziewczyny tak się cieszę!
Stary 2016-01-13, 17:31   #3378
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiadaj coś więcej
Stary 2016-01-13, 17:32   #3379
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuper Będzie parka
Mąż pewnie zachwycony, męski potomek

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 17:36   #3380
olinka012
Zadomowienie

Jest duży ma 13cm wszystko bardzo dobrze. Śmialiśmy się cale usg ze szczęścia.
Stary 2016-01-13, 17:37   #3381
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
W którym tyg ciąży jesteś?

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 17:39   #3382
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się cieszę !
Stary 2016-01-13, 17:40   #3383
olinka012
Zadomowienie

Na usg 18
Stary 2016-01-13, 17:41   #3384
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję !!
Stary 2016-01-13, 17:43   #3385
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Super gratki dużego synusia
Stary 2016-01-13, 18:08   #3386
zebrah
Rozeznanie

Śliweczka- zazdroszczę zakupów
Olinka- super wieści! 3:1 dzisiaj na wątku, ale niebiescy walczą dalej o pozycję w rankingu ;-)

Kanwa- zależy co lubicie. Żeby taki damsko- męski serial był to polecam The Vikings, Hell on Wheels, Narcos
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 18:09   #3387
soffinka
Zadomowienie

Gratuluje udanych wizyt i dziekuje wam za slowa wsparcia i otuchy

Mam jeszcze pytanko kojarzycie na ktorej stronie były listy wyprawkowe ? szukam i nie moge znalezc
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 18:16   #3388
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję

I zazdroszczę Bo ja dopiero za 2 tygodnie idę na wizytę ale nie wiem czy na super sprzęcie z NFZ coś zobaczę... a połówkowe dopiero za miesiąc

Przejrzałam dzisiaj ciuszki od siostry po jej synkach i nie wiem czy coś mi się z tego przyda bo jej dzieciaki z jesieni i to są w większości takie cieplejsze rzeczy... Jest dużo bodziaków i śpiochy i rampersy i pajace takie na maluszka ale co z tego jak polarowe czy pluszowe
Nadzieja w ubrankach od szwagierki, jej córcia z lipca to może coś będzie ok...

Ech i jeszcze dzisiaj dowiedziałam się, że 13 sierpnia idziemy na wesele.... W co ja się ubiorę 6 tygodni po porodzie
W namiot, albo spadochron chyba

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Gratuluje udanych wizyt i dziekuje wam za slowa wsparcia i otuchy

Mam jeszcze pytanko kojarzycie na ktorej stronie były listy wyprawkowe ? szukam i nie moge znalezc
Na pierwszej są wklejone obydwie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 18:23   #3389
Madzia9999
Zakorzenienie

Honcia my z TŻ mamy zaproszenie na wesele 27 marca W święta Wielkanocne akurat. Bliscy znajomi z pracy TŻ. Pewnie pójdziemy i też problem w co ja się ubiorę. Brzuszek już będzie duuży Całe szczęście mam mamę z ogromnymi zdolnościami krawieckimi i liczę, że coś ładego mi uszyję

Sophia Loren
Stary 2016-01-13, 18:27   #3390
kiara92
Rozeznanie

Evelinke, Olinka Super wiadomości Gratulacje!

Ja też mam dostać ciuszki od siostry, ale jej maluchy rodziły się w grudniu i lutym, więc nie wszystkie rzeczy się przydadzą. Na pewno na początek będę potrzebować dokupić trochę letnich rzeczy, w sumie większość myślę, że już kupiłam, bo też nie trzeba ich bardzo dużo, bo długie rękawki na pewno również będą potrzebne. Kompletnie nie mam doświadczenia, ale tak mi się wydaje. A na zimę z kolei pewnie i tak będę musiała kupić kombinezony/ kurtki, ciepłe rzeczy, bo te z siostrzeńców pewnie będą już za małe, ale uniwersalne rzeczy na pewno się przydadzą.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości