Sierpnióweczki 2016! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-13, 22:26   #2851
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po wizycie.
Tragedia, o ile zawsze wracałam podbudowana tak teraz nie wiem co ze sobą zrobić.
Miałam wizyte na 19,30, weszłam 20,15, ginka już była chyba zmęczona bo strasznie się spieszyła (przyjmuje do 20 a za mna jeszcze 5 osób). Zrobiła usg i zobaczyła nakladające się na szyjke łożysko... oczywiście wyjaśniła ze na tym etapie sie tak zdarza i obserwujemy żeby sie samo przesunęło ale jak tak zostanie do porodu to bardzo źle. Z tego wszystkiego na berbecia nie popatrzylysmy prawie wcale, zdążyłam usłyszeć serduszko ale zdjęć nie dostałam. Dobrze ze sama zapytałam ile ma bo też bym nie wiedziała (4,7cm). No i tak wróciłam do domu i jestem chyba jeszcze w szoku, czytam o tym łożysku przodującym i nie wiem czy lezeć cały czas mimo iz takiego zalecenia nie mam :-(
Dostałam prikaz zrobienia badań oraz namiary na dobrych lekarzy od usg genetycznego - nie wiem czy dam rade sie gdzies zarejestrować - mam 2 tygodnie na to.
spokojnie
w miarę możliwości odpoczywaj
zapisz się do tego lekarza genetycznego
i bądź dobrej myśli, zobaczysz jego opinię

obejrzałam TEN PORÓD
i się popłakałam! piękne!
Stary 2016-01-13, 22:26   #2852
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Tragedia, o ile zawsze wracałam podbudowana tak teraz nie wiem co ze sobą zrobić.
Miałam wizyte na 19,30, weszłam 20,15, ginka już była chyba zmęczona bo strasznie się spieszyła (przyjmuje do 20 a za mna jeszcze 5 osób). Zrobiła usg i zobaczyła nakladające się na szyjke łożysko... oczywiście wyjaśniła ze na tym etapie sie tak zdarza i obserwujemy żeby sie samo przesunęło ale jak tak zostanie do porodu to bardzo źle. Z tego wszystkiego na berbecia nie popatrzylysmy prawie wcale, zdążyłam usłyszeć serduszko ale zdjęć nie dostałam. Dobrze ze sama zapytałam ile ma bo też bym nie wiedziała (4,7cm). No i tak wróciłam do domu i jestem chyba jeszcze w szoku, czytam o tym łożysku przodującym i nie wiem czy lezeć cały czas mimo iz takiego zalecenia nie mam :-(
Dostałam prikaz zrobienia badań oraz namiary na dobrych lekarzy od usg genetycznego - nie wiem czy dam rade sie gdzies zarejestrować - mam 2 tygodnie na to.
Idź może do innego skontroluj? ?

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 22:54   #2853
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie to tak bywa jak sie człowiek spieszy, trafiłas na zły dzien ehh.

Tak jak dziewczyny radzą, pojdz do innego gina jak mozesz. Nie czytałam nigdy o przodującym łozysku, chyba sie obczytam teraz.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-13, 22:58   #2854
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
spokojnie
w miarę możliwości odpoczywaj
zapisz się do tego lekarza genetycznego
i bądź dobrej myśli, zobaczysz jego opinię

obejrzałam TEN PORÓD
Widziałam. Ja ryczę na każdym jaki oglądam choćby był najbardziej drastyczny hehe.

Zaraz wam wrzuce filmik który mnie rozkleja za każdym razem jak ogladam

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-13, 23:04   #2855
Talantea
Zakorzenienie

Tez chcialabym taki spokojny poród. Wow Tylko nie raczej z moją cała rodziną ale TZ i połozna.

Stary 2016-01-13, 23:18   #2856
asiulek8
Wtajemniczenie

Znalazłam

https://www.youtube.com/watch?v=3r5_50_trRk

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-13, 23:40   #2857
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Jakie to słoooodkie, i sie poryczałam nosz

Stary 2016-01-13, 23:54   #2858
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

obejrzałam TEN PORÓD
porody domowe są cudowne

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Widziałam moje bliźniory na usg mają na szczęście oddzielne owodnie ufff! Wszystko ok, serca pukają, mają po ok 2 cm każdy. Wszystko dobrze, dogadałam się tylko z ginem na wymianę luteiny z 3x100 na 2x200, bo ciągle zapominałam o tej środkowej dawce. I ciśnienie mi wywaliło, ale na razie mam się nie przejmować, to pewnie stres, póki co kotrola w domu, mąż ma mnie brać z zaskoczenia z aparatem- takie zalecenie lekarza

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
haha.. kup książkę o ciele albo znajdź w necie jakieś obrazki z ciałem i mu pokaż..chodzi mi o coś w tym stylu http://merlin.pl/Swiat-Malucha-9-Cze...1111-229-2.jpg
i pokaż mu o jakie miejsce na ciele chodzi..zależy ile ma, ale z tego co kojarzę to mały więc może mu starczy taka wiedza

o tu jeszcze są takie puzzle https://www.google.pl/search?q=cia%C...WHlbNtTJWWM%3A
dzięki. Mój jak coś się chce dowiedzieć o ciele oglada ze mną atlasy Sobotty - używałam ich na studiach jakoś nigdy nie doszliśmy do narządów płciowych. Ja mu wytłumaczyłam gdzie ta dziurka jest, ale on koniecznie chciał, żebym ściągnęła majtki i mu pokazała . Na razie odpuścił .

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Ja nie wiem o co chodzi z tymi pączkami, bo ja normalnie jem pączki raz do roku
oj to jest coś co za mną chodzi od dłuższego czasu

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Cytat:

Nie mogę się doczekać pierwszych ruchów. Przy synu poczułam jakoś koło 15t liczę, że góra za miesiąc będę je czuła.

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 06:36   #2859
zonamojegomeza
Zakorzenienie

My z Bobo "rozmawiamy" od dawna. Dzień dobry i dobranoc, wczoraj mąż go informował, ze śnieg pada. Czasami ja mu mówię, ze tatuś coś robi itd. Albo ze mojey szybko bijące serce to efekt oglądania meczu. Ze ten glos co jutro usłyszy to szefowa i ma się nie bać.
A od kiedy bekam to żartujemy że Bobo przemawia.

Wczoraj miałam straszny dzień. Siedziałam w pracy, rozmawiałam z ludźmi i oczy mi leciały. Potem pojechaliśmy do teściowej i jak wrócił am do domu to zmęczenie sięgnęło zenitu. A u mnie fizyczne zmeczenie objawia się łzami-kapały i kapały i kapały. Do tego doszedł ból głowy, i podwyższone ciśnienie. Dziś po pracy prosto do domu i do łóżka. Mój organizm potrzebuje dużo odpoczynku.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 07:36   #2860
emenyx
Zadomowienie

Hej, ja juz byłam 2 razy na usg. Pierwszy raz aby potwierdzić ciąże, było to w 9 tygodniu. Bylo widać bicie serca teraz jestem w 11 tyg, od niedzieli pobolewal mnie brzuch wiec poszłam szybko do lekarza, sprawdziła czy wszystko ok, i nie wiadomo czemu mnie bolał- dolna cześć w okolicy pochwy. Widziałam znowu dzidzie, serce biło , wyraźnie widziałam głowę i nawet paluszki przy ręce. Ale sie zdziwiłam, to takie maleństwo a takie szczegóły widać. I dzidzia pływała i ruszala sie . Porównałam zdjęcie z 9 i 11 tyg i wielkość wzrosła ok 4-5 krotnie

Od ponad miesiąca mam bol głowy, raz mniejszy raz większy, na początku myślałam, ze to zmiany pogody. Ale to chyba przez ciaze. Bol w ogóle nie znika tylko zmienia natężenie ktoś tez tak ma ?
emenyx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:00   #2861
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Nie popiłam colą, ale jak usłyszałam że TŻ idzie to jadłam szybciej żeby mi nie zjadł ))))
to się nazywa instynkt samozachowawczy

Cytat:
spokojnie, zastosuj się do zaleceń lekarki , nie znam się na takiej dolegliwości, ale jesli nie kazała Ci leżeć to może nie ma takiej potrzeby.
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:45   #2862
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny , pocieszcie mnie że mdłości niedługo sie skończa bo robie sie powoli apatyczna. Wczoraj widziałam na necie gdzieś foto pączka i zaśliniłam prawie tablet. Moj men wracając z nocki kupił mi pączka , jadłam dziada oczyma wraz z workiem... Stwierdziłam, że zjem ale po śniadaniu w nagrode. Zjadłam śniadanie było wszystko ok Po 2godzinach myśle zjem se pączka i do tego troszke mleka. Zmieściłam całe pół bo mnie zmuliło i muli do tej pory cholera mam już tego dosyć .
Też tak mam i nie widać końca ,czuje sie dosłownie tak samo jak ty,powoli brakuje mi sil na t dolegliwości . pocieszam sie tym że 11 t się zaczał może powoli odejdą w niepamięć te anomalie jak ja to nazywam żołądkowe .

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:

obejrzałam TEN PORÓD
poryczałam się ...
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 08:57   #2863
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
A powiedzcie jak z waszymi ,,humorkami'' bo ja to non stop chodze nerwowa ,czepiam sie w domu wszystkich o wszystko dosłownieee czekam aż mnie spakują i wystawią za drzwi najlepiej jak by nic do mnie nie mówili nie dotykali itp.
U mnie humorów nie ma, chociaż nerwowo reaguję tylko jak TŻ mnie dotyka bo nie zawsze jest w tym subtelny

Cytat:
Widziałam moje bliźniory na usg mają na szczęście oddzielne owodnie ufff! Wszystko ok, serca pukają, mają po ok 2 cm każdy. Wszystko dobrze, dogadałam się tylko z ginem na wymianę luteiny z 3x100 na 2x200, bo ciągle zapominałam o tej środkowej dawce. I ciśnienie mi wywaliło, ale na razie mam się nie przejmować, to pewnie stres, póki co kotrola w domu, mąż ma mnie brać z zaskoczenia z aparatem- takie zalecenie lekarza

Super że wszystko dobrze! Czyli ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa jak u mnie Oby nam się zdrowo maluchy chowały!

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny , pocieszcie mnie że mdłości niedługo sie skończa bo robie sie powoli apatyczna. Wczoraj widziałam na necie gdzieś foto pączka i zaśliniłam prawie tablet. Moj men wracając z nocki kupił mi pączka , jadłam dziada oczyma wraz z workiem... Stwierdziłam, że zjem ale po śniadaniu w nagrode. Zjadłam śniadanie było wszystko ok Po 2godzinach myśle zjem se pączka i do tego troszke mleka. Zmieściłam całe pół bo mnie zmuliło i muli do tej pory cholera mam już tego dosyć .
U mnie dziś 12tc i mdłości wieczorne nadal uciążliwe. Też czekam kiedy zaczną mijać bo jest to dość męczące.

Mi coraz bardziej wywala brzuch. Mam wrażenie że jest taki, jak niektóre kobiety mają pod koniec ciazy. W pracy niby mówią że nic nie zauważyli, ale oni mnie widzą codziennie no i staram się chodzić w luźniejszych bluzkach, więc nie rzuca się to tak w oczy. Na spodnie mam gumkowy patent więc z boku wygląda jakbym nadal wchodziła w swoje jeansy
Dziś wizyta u endokrynologa - a powiedzcie czy w ciąży endo jest bez kolejki na NFZ? Bo ja idę prywatnie, ale koleżanka mi powiedziała że powinni mnie w przychodni przyjąć bez kolejki, bo wskazaniem do wizyty jest ciąża i jak mam czekać kilka miesięcy...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:19   #2864
Origa
Rozeznanie

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
"Żywe sny" to dość popularna rzecz w ciąży, też je miewam. Współczuję tych okropności! Ja np śniłam dziś, że poleciałam w kraje skandynawskie na szkolenie na Super Agenta Ale to był akurat mega super sen i żałowałam, że się obudziłam.

Mi się dwa dni temu sniło, że koleżanka z pracy zrobiła pierogi z malinami Takie różowe były za pierogami normalnie nie przepadam, ale maliny wprost uwielbiam i jak sie obudziłam, to tak żałowałam, że sie sen skończył

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

Mojemu synkowi 2 dni temu powiedziałam o ciąży. Bardzo wnikliwie zadawał pytania o wszystko. Najbardziej go interesuje jak dzidziuś wyjdzie z brzucha. Powiedziałam mu o dziurce no i ciągle chodzi za mną i prosi o pokazanie dziurki Co mam robić?
Padłam ze śmiechu

Cytat:

Super!

Cytat:
Hej dziewczyny, dziś chyba przełom- nie było wymiotów rano a nawet odruchów wymiotnych !! Taki sukces

Naszły mnie dziś wątpliwości ... Gin na ostatniej wizycie czyli 11t3d nic mi nie powiedział o przezierności i kości nosowej. Niby tylko z dobrej woli dał skierowanie na USG genetyczne. I tu mam pytanie: myślicie że mógł zataić przede mną jakieś informacje żeby mnie nie denerwowac ? Czy to ja niepotrzebnie wykrywam spisek a on nic nie mówił bo USG genetyczne będzie dokładniejsze i pewniejsze? ... Ehhh bardzo się boje tego genet. chyba jestem tak skonstruowana że muszę się czymś martwić ...
Cytat:
Uprawnienia ma, bo do niego ide ale w inne miejsce, może chodzi o dokładniejszy sprzęt i kasę od nfz Kopnijcie mnie w dupe to może się ogarnę i przestana martwić
Niepotrzebnie wykrywasz spisek Idź na genetyczne i się nie martw na zapas niepotrzebnie

Cytat:
Nie popiłam colą, ale jak usłyszałam że TŻ idzie to jadłam szybciej żeby mi nie zjadł ))))

Cytat:
zapraszam do biedronki
wszystkie z naklejką SIMBA smakują obłędnie!!
już zaczęłaś 10
nie ma takiego czegoś jak 8 tydzień i 7 dni
skończyłaś dziś 9 tydzień więc automatycznie zaczynasz 10
i tak m tłumaczyło 2 ginekologów - położników
O, a to mnie zaskoczyłaś Myslałam, że to się liczy tak, że ma być konkretny tydzień (np. 8) i 7 dni i wtedy dopiero jest skończony dziewiąty, a kolejnego dnia zaczęty 10 tydzień Ale skoro jest tak jak mówisz, to dziś mam 9 t2dc

Cytat:
spokojnie, nie panikuj, na razie stosuj się do zaleceń czyli poczekaj na kolejną wizytę

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Ja mu wytłumaczyłam gdzie ta dziurka jest, ale on koniecznie chciał, żebym ściągnęła majtki i mu pokazała . Na razie odpuścił .
Nie mogę, siedzę w pracy i chichram się do monitora

Im więcej czytam o waszych mdłościach i randkach z kibelkami tym bardziej dziękuję bogu, że wiekszośc tych atrakcji mnie ominęła. Z~ drugiej strony któraś z Was pytała, czy ktos jeszcze tak ma, że jakby nie czuje, że jest w ciąży. I ja właśnie ostatnio tak się czuję. Dlatego już się nie mogę doczekać wizyty, żeby się upewnic, że wszystko ok, a to dopiero 20-tego...

Jeszcze co do pracodawców to powiem Wam, że tez kilku w życiu przerobiłam i moja obecna firma bez wątpienia jest najlepszą z tych, w których pracowałam. Mam nadzieję, że nie zmienię zdania po rozmowie z szefową Ale zupełnie serio mówiąc, współczuję tym z Was, które za szefów mają zwykłych chamów, bo inaczej niektorych tu opisanych z nich nie umiem nazwać
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:41   #2865
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
obejrzałam TEN PORÓD
Ja nie wiem, czy tylko mnie nie ciągnie do oglądania porodów? nie wiem, jakoś mnie to przeraża.. Tak jakoś wole jeszcze o tym nie myśleć, chyba się po prostu już boję

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Mi się dwa dni temu sniło, że koleżanka z pracy zrobiła pierogi z malinami Takie różowe były za pierogami normalnie nie przepadam, ale maliny wprost uwielbiam i jak sie obudziłam, to tak żałowałam, że sie sen skończył
A czy to prawda że maliny/sok malinowy może wywołać wcześniej poród? Przeczytałam kiedyś gdzieś takie głupie info i nie wiem czy to prawda

Cytat:
Im więcej czytam o waszych mdłościach i randkach z kibelkami tym bardziej dziękuję bogu, że wiekszośc tych atrakcji mnie ominęła. Z~ drugiej strony któraś z Was pytała, czy ktos jeszcze tak ma, że jakby nie czuje, że jest w ciąży. I ja właśnie ostatnio tak się czuję. Dlatego już się nie mogę doczekać wizyty, żeby się upewnic, że wszystko ok, a to dopiero 20-tego...

Ja rano mam lekkie mdłości, ale nad kibelkiem zawisłam tylko raz i była tylko ślina.. Właśnie teraz odebrałam sobie wyniki i przeglądałam je przed dzisiejszą wizytą i zauważyłam, że wyszedł mi progesteron 16,46ng/ml, czyli ok.52nmol/l - chyba trochę za niski (robiłam w środku 7tc)? I tak mi wpadło, że może przez to/dzięki temu nie mam aż tak mdłości i nie odrzuca mnie od jedzenia? Popytam dzisiaj wieczorem lekarza...

Póki co to raczej lepiej się cieszyć z braku objawów typu wieczne mdłości/kibelek, na prawdę wam współczuję, bo ja np. jak rzygałam na kacu to myślałam, że umieram, ciężko znoszę wymioty.

Edytowane przez Juu_
Czas edycji: 2016-01-14 o 09:53
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 09:52   #2866
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam nowe mamusie
Pierogi z owocami aaaaaaaa

Cytat:
A czy to prawda że maliny/sok malinowy może wywołać wcześniej poród? Przeczytałam kiedyś gdzieś takie głupie info i nie wiem czy to prawda
Herbata z liści malin może powodować przewczesne skurcze, ale z owoców raczej jest wskazana. Ja regularnie piję sok z czarnego bzu żeby się nie rozchorować przy tej pogodzie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 10:18   #2867
Talantea
Zakorzenienie

Popełniłam grzech i kupiłam chipsy. Tesciu skomentował, ze przeciez to ma samą chęeeeeemia i w starych olejach gotowane i taka gadka. Wiedziałam, że tak będzie. Kupiłam do tego maślankę i sprite bo czasem mam ochotę popić jakies bąbelki XD

Załatwiłam tez paszport, jak dobrze, ze nie było kolejek Sprawy urzędowe juz mam prawie za sobą yay.

Origa

Ja niestety nie lubię takiego połączenia, owoce w pierogach. Samo wyobrazenie przyprawia mnie o mdlosci

Stary 2016-01-14, 10:46   #2868
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy tylko mnie nie ciągnie do oglądania porodów? nie wiem, jakoś mnie to przeraża.. Tak jakoś wole jeszcze o tym nie myśleć, chyba się po prostu już boję

Ja rano mam lekkie mdłości, ale nad kibelkiem zawisłam tylko raz i była tylko ślina.. Właśnie teraz odebrałam sobie wyniki i przeglądałam je przed dzisiejszą wizytą i zauważyłam, że wyszedł mi progesteron 16,46ng/ml, czyli ok.52nmol/l - chyba trochę za niski (robiłam w środku 7tc)? I tak mi wpadło, że może przez to/dzięki temu nie mam aż tak mdłości i nie odrzuca mnie od jedzenia? Popytam dzisiaj wieczorem lekarza...

Póki co to raczej lepiej się cieszyć z braku objawów typu wieczne mdłości/kibelek, na prawdę wam współczuję, bo ja np. jak rzygałam na kacu to myślałam, że umieram, ciężko znoszę wymioty.
Dokladnie herbatka z liści malin może skurcze wywoływać. Niektóre dziewczyny piją pod koniec ciąży. Ale nie znam przypadku żeby którejś pomogło hehe

Ja dzisiaj padam na twarz. Dopiero 11 a ja juz nie mam siły. Córcia pół nocy nie spala bo zabaw jej się zachciało. Mam nadzieje ze ogarnie się w końcu z tymi swoimi cudownymi nocami bo juz nie wyrabiam. A jak będą takie cyrki jak maleństwo się urodzi to chyba skocze z okna

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-14, 11:03   #2869
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Afryga, nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Nakreślę Ci sytuację:
Na zwolnieniu jestem od 28 XII. Na razie mam zwolnienie do 20go stycznia, ale lekarz powiedział, że na pewno min. do końca trymestru przedłużamy, więc powiedzmy, że wrócę do pracy w pierwszym - drugim tygodniu lutego. Wówczas wracam do pracy, a powiedzmy w maju albo w czerwcu idę znów na zwolnienie do końca ciąży. Od tego maja od razu płaci mi ZUS?

Też nie chcę z tymi zwolnieniami przesadzać, bo potem to się liczy do emerytury. Moja mama miała 4 dzieci, na zwolnienia ciążowe nie chodziła, ale wiadomo, że z brzuchem też do 9go mca nie pracowała. Potem jakieś L4 na chore dzieci, a przy emeryturze jej wyszło... Paranoja, bo ona dała Polsce 4 dzieci, które pracują teraz na emerytury, a bezdzietne nie dały nic i mają dużo wyższe świadczenia
Kiedyś chyba nie płacili za dziecko,ale w zeszłym roku weszła ustawa,że to wyrównują czy jakoś tak, trzeba tylko iść do zus o ponowne przeliczenie emerytury. Są to zmiany dla ludzi urodzonych przed 1949 szczegółów nie znam, moja Mama niedawno o tym przeczytała i też dopiero zagłębia temat
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U mnie humorów nie ma, chociaż nerwowo reaguję tylko jak TŻ mnie dotyka bo nie zawsze jest w tym subtelny

Super że wszystko dobrze! Czyli ciąża jednokosmówkowa dwuowodniowa jak u mnie Oby nam się zdrowo maluchy chowały!

U mnie dziś 12tc i mdłości wieczorne nadal uciążliwe. Też czekam kiedy zaczną mijać bo jest to dość męczące.

Mi coraz bardziej wywala brzuch. Mam wrażenie że jest taki, jak niektóre kobiety mają pod koniec ciazy. W pracy niby mówią że nic nie zauważyli, ale oni mnie widzą codziennie no i staram się chodzić w luźniejszych bluzkach, więc nie rzuca się to tak w oczy. Na spodnie mam gumkowy patent więc z boku wygląda jakbym nadal wchodziła w swoje jeansy
Dziś wizyta u endokrynologa - a powiedzcie czy w ciąży endo jest bez kolejki na NFZ? Bo ja idę prywatnie, ale koleżanka mi powiedziała że powinni mnie w przychodni przyjąć bez kolejki, bo wskazaniem do wizyty jest ciąża i jak mam czekać kilka miesięcy...
Ja miałam na skierowaniu do endo wpisaną ciaże to nic nie daję, jeśli masz dopisek pilne, cito to mają obowiązek przyjąć Cię bez gadania w przeciągu 2tygodni

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:09   #2870
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja do kardiologa z informacja na skierowaniu pilne ciąża miałam wizytę za tydzień (w rejestracji słyszałam terminy za 10 miesięcy).
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:23   #2871
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Popełniłam grzech i kupiłam chipsy. Tesciu skomentował, ze przeciez to ma samą chęeeeeemia i w starych olejach gotowane i taka gadka. Wiedziałam, że tak będzie. Kupiłam do tego maślankę i sprite bo czasem mam ochotę popić jakies bąbelki XD

Załatwiłam tez paszport, jak dobrze, ze nie było kolejek Sprawy urzędowe juz mam prawie za sobą yay.
a masz u teściów jakiś swój pokój? jeśli tak to tam sobie chowaj swoje "jedzeniowe grzeszki" nie będą Ci niepotrzebnie wypominać, bo bez przesady od jednej paczki chipsów nic Ci nie będzie

ja mam od wczoraj fazę na słodkie i wczoraj w sklepie spędziłam z pół godziny przy wybieraniu słodkości kupiłam nawet nutellę, której zwykle nie jadam. Już z 1/3 nie ma

w dodatku się przeziębiłam i wyskoczyła mi opryszczka
Stary 2016-01-14, 11:25   #2872
monique_05
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Przepraszam, że nic nie pisałam, ale czytam Was prawie na bieżąco na telefonie, a tam jakoś ciężko mi się pisze.

Na początku dziękuję tym wszystkim Wam, które mi odpowiedziały i poratowały ciepłym słowem Jestem dobrej myśli i myślę, że serduszko się pojawi. 20 stycznie mam powtórne usg.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt lekarskich i rosnących maluszków

Pojawił się tutaj temat L4, który jest trochę kontrowersyjny. Ja zbytnio nie przepadam za tym co robię teraz w pracy, myślę nad zmianą, ale wiadomo, że dopiero po urlopie. Nie trzyma mnie tu zbytnio nic, dlatego pójdę wcześniej na zwolnienie. Pracuję w korporacji, poradzą sobie beze mnie. Uważam również, że to taki czas, kiedy mogę się przygotować wewnętrznie do roli mamy, a także wykorzystać czas dla siebie bez straty finansowej. Będę pracować jeszcze co najmniej 30 lat i ZUS już pobrał i będzie pobierał ogromne pieniądze z mojej pensji, więc mam prawo z tego skorzystać, choć i tak do lekarzy chodzę teraz prywatnie, mimo, że za państwowe płacę obowiązkowo. Moja emerytura wyniesie pewnie 500zł, więc gdzie są te pieniądze, które zarabiam i oddaję państwu? Niech oni mi teraz trochę popłacą, choć i tak nigdy nie zwrócą się pieniądze, które oddałam im na haracz Oczywiście, jeśli bardzo lubiłabym swoją pracę, to na pewno od razu bym nie szła na zwolnienie. Tzn. żeby było jasne, teraz też nie zamierzam iść od razu z dnia na dzień, tylko poinformuję pracodawcę o sytuacji i dam chwilę czasu na znalezienie kogoś na zastępstwo

Co do objawów, ja mam teraz 7 tydzień i nadal są tylko dwa: od czasu do czasu ból brzucha jak na okres i strasznie bolące piersi. Ze dwa razy się zdarzyło, że mi się zakręciło w głowie.

W ogóle ostatnio mam lekkie plamienia Tzn. były w weekend, lekko różowe, parę brązowych nitek, w poniedziałek miałam usg to babeczka powiedziała, że jest wszystko w porządku i raczej nie jest to związane z ciążą, potem wieczorem byłam u ginekologa to już śluz był normalny. A dzisiaj znowu jest lekko zabarwiony na różowo. No i nie wiem co myśleć..
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:30   #2873
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
a masz u teściów jakiś swój pokój? jeśli tak to tam sobie chowaj swoje "jedzeniowe grzeszki" nie będą Ci niepotrzebnie wypominać, bo bez przesady od jednej paczki chipsów nic Ci nie będzie

ja mam od wczoraj fazę na słodkie i wczoraj w sklepie spędziłam z pół godziny przy wybieraniu słodkości kupiłam nawet nutellę, której zwykle nie jadam. Już z 1/3 nie ma

w dodatku się przeziębiłam i wyskoczyła mi opryszczka
Tak, tak, mam własny pokój i juz schowałam do szafki Tylko tesciu chcial koniecznie zobaczyc co kupilam, a bylo widac przez przezroczysta reklamówkę to skomentował. Ja do niego, no ale zdrową maślankę tez kupiłam

Ja mam na przemian raz mam ochotę na słodkie raz a słone. Wczesniej tylko słone. Ja kupiłam sobie masło orzechowe z lidla

Stary 2016-01-14, 11:32   #2874
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przepraszam, że nic nie pisałam, ale czytam Was prawie na bieżąco na telefonie, a tam jakoś ciężko mi się pisze.

Na początku dziękuję tym wszystkim Wam, które mi odpowiedziały i poratowały ciepłym słowem Jestem dobrej myśli i myślę, że serduszko się pojawi. 20 stycznie mam powtórne usg.

Pojawił się tutaj temat L4, który jest trochę kontrowersyjny. Ja zbytnio nie przepadam za tym co robię teraz w pracy, myślę nad zmianą, ale wiadomo, że dopiero po urlopie. Nie trzyma mnie tu zbytnio nic, dlatego pójdę wcześniej na zwolnienie. Pracuję w korporacji, poradzą sobie beze mnie. Uważam również, że to taki czas, kiedy mogę się przygotować wewnętrznie do roli mamy, a także wykorzystać czas dla siebie bez straty finansowej. Będę pracować jeszcze co najmniej 30 lat i ZUS już pobrał i będzie pobierał ogromne pieniądze z mojej pensji, więc mam prawo z tego skorzystać, choć i tak do lekarzy chodzę teraz prywatnie, mimo, że za państwowe płacę obowiązkowo. Moja emerytura wyniesie pewnie 500zł, więc gdzie są te pieniądze, które zarabiam i oddaję państwu? Niech oni mi teraz trochę popłacą, choć i tak nigdy nie zwrócą się pieniądze, które oddałam im na haracz Oczywiście, jeśli bardzo lubiłabym swoją pracę, to na pewno od razu bym nie szła na zwolnienie. Tzn. żeby było jasne, teraz też nie zamierzam iść od razu z dnia na dzień, tylko poinformuję pracodawcę o sytuacji i dam chwilę czasu na znalezienie kogoś na zastępstwo

Co do objawów, ja mam teraz 7 tydzień i nadal są tylko dwa: od czasu do czasu ból brzucha jak na okres i strasznie bolące piersi. Ze dwa razy się zdarzyło, że mi się zakręciło w głowie.

W ogóle ostatnio mam lekkie plamienia Tzn. były w weekend, lekko różowe, parę brązowych nitek, w poniedziałek miałam usg to babeczka powiedziała, że jest wszystko w porządku i raczej nie jest to związane z ciążą, potem wieczorem byłam u ginekologa to już śluz był normalny. A dzisiaj znowu jest lekko zabarwiony na różowo. No i nie wiem co myśleć..
wiesz żadna z nas nie wie skąd Twoje plamienia,ale ja gdzieś czytałam kiedyś, że w 7 tyg tworzy się czop śluzowy i mogą pojawić się zmiany w kolorze wydzieliny

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Tak, tak, mam własny pokój i juz schowałam do szafki Tylko tesciu chcial koniecznie zobaczyc co kupilam, a bylo widac przez przezroczysta reklamówkę to skomentował. Ja do niego, no ale zdrową maślankę tez kupiłam

Ja mam na przemian raz mam ochotę na słodkie raz a słone. Wczesniej tylko słone. Ja kupiłam sobie masło orzechowe z lidla
dziwnych masz tych teściów
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-14, 11:33   #2875
monique_05
Raczkowanie

Cytat:

Origa

Ja niestety nie lubię takiego połączenia, owoce w pierogach. Samo wyobrazenie przyprawia mnie o mdlosci
Ja ostatnio wciągnęłam całą większą paczkę Crunchipsów paprykowych.. Uwielbiam omnomnomnom ale trochę staram się ograniczać mimo wszystko, a ja od chipsów to jestem trochę uzależniona
Stary 2016-01-14, 11:34   #2876
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Po badaniu może być lekko podbarwiony śluz.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Aż z ciekawości wskocze na wagę dzisiaj.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-14, 11:39   #2877
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
dziwnych masz tych teściów
To dobrzy ludzie, ich dziwnosc to juz kwestia wieku. Trzeba im wybaczyc. W koncu duzo mi pomagają. Tesc wozi mnie na wizyty, tesciowa zajmuje sie moja niedoczynnoscia. Fakt, ze jestem teraz u nich dobrze o nich świadczy. Jak czegos potrzebuje wystarczy, ze poproszę.
Ludzie czasami mają o wiele gorszych teściów takze nie mam na co narzekać tak naprawdę

monique_05
Ja tez wczesniej musialam sie ograniczac bo jakbym tego nie robila to bym codziennie z paczkę jadła. Nic nie zastąpi mi smaku chipsów.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-14 o 11:41
Stary 2016-01-14, 11:47   #2878
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
To dobrzy ludzie, ich dziwnosc to juz kwestia wieku. Trzeba im wybaczyc. W koncu duzo mi pomagają. Tesc wozi mnie na wizyty, tesciowa zajmuje sie moja niedoczynnoscia. Fakt, ze jestem teraz u nich dobrze o nich świadczy. Jak czegos potrzebuje wystarczy, ze poproszę.
Ludzie czasami mają o wiele gorszych teściów takze nie mam na co narzekać tak naprawdę

monique_05
Ja tez wczesniej musialam sie ograniczac bo jakbym tego nie robila to bym codziennie z paczkę jadła. Nic nie zastąpi mi smaku chipsów.
A tak z ciekawości spytam ☺ a czemu u teściów pomieszkuejsz a nie np. u swoich rodziców? Na pewno byś się mniej krepowala w niektórych sytuacjach

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-01-14, 11:54   #2879
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
monique_05
Miałam też taki okres, ze jadłam codziennie. Ale opanowałam się. Natomiast jak już zacznę je jeść to nie mogę przestać
Stary 2016-01-14, 11:56   #2880
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
A tak z ciekawości spytam ☺ a czemu u teściów pomieszkuejsz a nie np. u swoich rodziców? Na pewno byś się mniej krepowala w niektórych sytuacjach

W Polsce mam tylko mojego ojca, mama mieszka w UK. Pochodzę z Mazur z małej wsi. Z ojcem nie mam dobrego kontaktu plus dom rodzinny to ruina. Długo tu opowiadać, ale nie chcialabym tam mieszkać. Plus wszedzie daleko
Wrocław jest lepszą opcją jesli chodzi np. o lekarzy, lotnisko jest blisko z prostym połaczeniem jak TZ chcialby przyleciec.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości