|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
wchodzę na wątek a tu już wysyp ciąż:P wszystkim gratuluję i zUa_tysica 3mam kciuki aby beta rosła. Co do rodziców to ojciec w za granicą, kontakt sporadyczny ale mama nadrabia wszystko, dzwoni dziennie albo pisze sms, wtrąca się do wszystkiego, jak się nie odzywam 2 dni to się obraża, ale cóz jestem jedynaczką i to pewnie dlatego, więc ja swoja rodzinę planuję wielodzietną jak tylko szczęście dopisze
![]() Zaczełam nowy cykl i niestety mam spore obawy, że będzie powtórka z rozrywki z zeszłego cyklu gdyż @ skąpa i temp wysoka 36,7 :/ wydaje mi się, że nie powinna być taka w pierwszej fazie cyklu. Dla porównania mój pierwszy cykl w którym mierzyłam temp zaczął się o temp 36,3 a po owulacji był pow 36,6. Eh mam zamiar wydrukować wydruki i wziąć je do lekarza w przyszłym tyg. Ewidentnie coś jest nie tak u mnie z hormonami, ale nie mam pojęcia co dokładnie jest skopane Jutro badania FSH i LH mam nadzieję, że wyniki będą też jutro to się nimi podzielę
|
|
|
|
#452 |
|
Zadomowienie
|
No hej
Robiłam betę dzisiaj rano. wynik miałam o 19. Razem z TŻ odczytaliśmy. Chyba jestem w szoku ... beta 390,5 |
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#456 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#457 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co najlepsze, wychowawczyni (niezrównoważona dość mocno, zagorzała katoliczka i zwolenniczka naturalnego planowania rodziny) dawała tą dziewczynę niemal za przykład odpowiedzialności. Chora baba. A księża niech siebie lepiej pilnują a nie obcych ludzi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dziś po intensywnym dniu wolnym od pracy😀. Byłam na zakupach z mamą i oczywiście musiałam kupić skórzane botki i dwa kubeczki w home&you na które polowałam od jakiegoś czasu 😀 I co najważniejsze, mam wyniki z wczorajszej krwi, wszyściutko w normie, łącznie z TSH 1,93. A testy owu dalej negatywne...😔 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#458 |
|
Zadomowienie
|
W sobotę idę do gina, wtedy się wszystkiego dowiem
według dziewczyn stąd to 6tc. Dziękuję ... ale naprawdę nie mogę wyjść z ciężkiego szoku...
|
|
|
|
#459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#460 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#461 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#462 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wysyłam Wam zarazki
![]() Obym niedługo to ja gratulowała i witała w gronie przyszłych mam każdą z Was
|
|
|
|
#464 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje!!!! I przyjmuję zarazki!
![]() Ja znowu mam rozdwojenie jaźni i z jednej strony czuję, że jestem w ciąży a z drugiej trudno mi wierzyć, że zobaczę kiedyś te dwie kreski...Muszę nad ta wiara jakoś popracować! Słodkich snów dziewczyny! |
|
|
|
#465 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszczę... gratulacje
|
|
|
|
#466 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Głównie z telefonu korzystam, a tam nie wyświetlają mi się podpisy. Dziękuje, już poprawiam ![]() Cytat:
Wiesz, my mieszkamy u nich w domu, za nic nie płacimy, żadnych rachunków ani remontów czy prac koło domu. Dlatego czasem wolę to wszystko przemilczeć, bo bardzo dużo im zawdzięczam. Kiedy wyjeżdżamy opiekują się naszym psem. Zawsze mogłam i mogę na nich liczyć. Ale powoli stawiam warunki, na razie bardzo delikatnie, żeby ich nie urazić i nie sprawić przykrości. Uczę się asertywności Cytat:
Przed chwilą mama przyniosła świetną nowinę Jej przyjaciółka zostanie babcią....
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wcześniej jeszcze zwracała uwagę na fakt, że jej mama (a moja babcia), w jej wieku już tą babcią była. Szkoda tylko, że ja choćbym chciała to jakoś nie mogę jej takich wieści przynieść póki co
|
|
|
|
|
#468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ciążę chciałam zachodzić już w październiku ale miałam złe wyniki i inne takie. Od grudnia zaczęłam mierzyć temperaturę, sprawdzać śluz, nie myślałam że tak szybko się wstrzelimy. To naprawdę dla mnie spore zaskoczenie. Tarczycę sprawdzałam dzisiaj, mam 1,7 więc się unormowało. Termin porodu wychodzi mi na wrzesień, połowę września. A co do rodziców.... miałam dziś śmieszną sytuację. My mieszkamy z rodzicami TŻta, zajmujemy górę. Mamy tu 3 pokoje, korytarz i łazienkę. Kuchnię mamy robić na wiosnę. Ogólnie nie płacimy za nic, aby jakieś zakupy od czasu do czasu. Jakoś specjalnie nikt nikomu pieniędzy nie wylicza itd. Jest spoko. Dzisiaj rano była taka sytuacja , że obudziłam TŻta i chciałam jechać na betę. Akurat przed 7 żeby zdążyć do lab. No i teść szedł do pracy chwilę wcześniej i zinwigilował, że nie śpimy. Przy obiedzie mówi tak " jak się gdzieś wychodzi to się mówi gdzie" .... Nosz kurde. Nie zrozumcie mnie źle bo tu się betą pochwaliłam ale .... chciałam chwilę odczekać nim im powiemy. Ogólnie nie odczuwałam potrzeby mówienia im , że chcielibyśmy potomstwo już teraz czy coś takiego. Jeździłam na badania to też nie mówiła, co sobie badam. A tu on wyskakuje ze spowiadaniem się. Czasem czuję , że nie mamy swoich spraw, tylko wszystko jest wspólne. Teściów i nasze. A pamiętam jak teściowa do ginekologa jechała to jakoś się nam nie zwierzała po co jedzie. ... Nadopiekuńczość ponad granice.
Edytowane przez kissoflife001 Czas edycji: 2016-01-14 o 21:52 |
|
|
|
|
#469 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, to Wy macie baaardzo komfortową sytuacje. Że mieszkacie na górze, a rodzice na dole. U nas nie ma góra, dół - dom jest bardzo nowoczesny, nie da się zrobić takiego podziału. Był budowany pod jedną rodzinę a nie dwie Niestety nie stać nas na wynajem, a do teściów nie chce się wyprowadzać, bo pomimo tego, że tam mielibyśmy lepiej to nie zamienię domu w lesie z widokiem na Tatry na nic innego
|
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domek w lesie z widokiem na Tarty ale extra rozmarzyłam się pewnie macie teraz kupę śniegu. Gdzie dokładnie mieszkasz jeżeli mogę spytać? Ja jutro na narty się wybieram )
|
|
#471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A dokładniej w leśniczówce czyli przez 1/3 dnia mam też za ścianą paru obcych chłopa hahha, wynoszą się dopiero jak kończą pracę o 15 Ostatnio mam straszne spiny z teściową , to taka humorzasta baba dlatego nie zamieniaj mamy na teściową! A kiedy zajdziesz w ciążę to będziesz korzystała z dobrodziejstw otaczającej Cię natury ! Pomyśl o tych spacerach, o czystym tlenie ![]() :roll eyes: Analizując swoją ciążę doszłam do wniosku , że kluczowe jej momenty wypadną mi na lato. Nawet nie chce myśleć co to znaczy ciąża latem w mieście. A tak schronienie w lesie murowane, kilka stopni chłodniej Ja już wszystko przemyślałam ^^
|
|
|
|
|
#472 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mieszkam w powiecie tarnowskim, ale w wiosce oddalonej dość daleko na południe I co najdziwniejsze, Tatry które widzę, nie są Polskie tylko Słowackie, z górującą na horyzoncie Tatrzańską Łomnicą ![]() Oj, tak śniegu jest u nas sporo Lubie to swoje miejsce na ziemi. My zapaleni snowboard'owcy Czy to wybieramy się do Zakopanego, czy do Krynicy, Piwnicznej, Białki to w sumie taka samą drogę mamy. Godzinka, półtorej i jesteśmy na stoku ![]() Cytat:
Ale tak masz rację, już się nie mogę doczekać aż będę spacerować z małą kruszynką po lesie, z psem, wdychać ten sapach sosen, ach...
|
|
|
#473 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ciąża w lecie w mieście - najlepsze wyjście to klimatyzowane galerie handlowe, kina itp., jedynie tam temperatury są wtedy do przeżycia... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#474 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też marzę sobie o spacerach w tej leśnej głuszy. Mogłoby to działać zbawiennie na usypianie takiego aniołka Cytat:
Pewnie masz już doświadczenia z upałem w ciąży ? Wiesz a co do domku, my planujemy budować swój. Zbieramy tylko materiał na niego - głównie drewno bo marzy nam się drewniany domek. Działka jest, nawet dwie. Tylko budować
Edytowane przez kissoflife001 Czas edycji: 2016-01-14 o 23:25 |
||
|
|
|
#475 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale domek w górach piękna rzecz. Cytat:
Ja byłam w ciąży w Wawie. Całą ciążę. Rodziłam 30.07 i lipcowe upały znosiłam dobrze. Ale ja lubię upały i ogólnie jestem ciepłolubna. Jeszcze mieszkaliśmy w malutkiej kawalerce z jednym oknem (tzn drzwi na balkon robiły za okno). Duchota jak nie wiem. Wiatrak chodził pół dnia Ale dla mnie i tak było ok. Połóg był do dupy bo były mega upały a ja musiałam ciągle coś załatwiać wtedy.Cytat:
Cytat:
To powodzenia, my w trakcie dużego remontu i nie to, że końca nie widać Tam nie widać początków. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przynajmniej jest wesoło. Siostra to tylko sporadycznie przyjeżdża -studiuje na Śląsku. Mieszkałam 5 lat w Krakowie, o zgrozo, nigdy więcej
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 4 w Warszawie i nie było aż tak źle. @ przyszła Pół nocy spać nie mogłam, najpierw usnąć, potem się budziłam, mega gorąco mi było. 10 minut temu zaczął się ból no i od razu @. A zimno mi jak nie wiem teraz, wzięłam sobie ketonal i będę leżała... Źle mi trochę, miałam nadzieję na testowanie bo się @ spózniła.. Teraz będę testować 11.02, proszę o zapisanie Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za gratulacje i wsparcie , ja sama jakoś średnio w to wierzę , cieszę się ale z drugiej strony bardzo się boję aż się wczoraj popłakałam.
Zrobiła trzy testy i wszystkie pozytywne więc chyba się udało, w poniedziałek idę na betę. To jest nasz piąty cykl i akurat w tym się udało ![]() Dziwne to trochę bo w pierwszą ciążę z synkiem zaszłam też w grudniu ... Trzymajcie kciuki za moją betę ... |
|
|
|
#479 |
|
Wtajemniczenie
|
Poranne "dzieńdobry" z pracy
Nie wiem dziewczyny jak ja sie skupie na czymkolwiek dziś po co ja szłam do tego gina
|
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa za to cały czas mówi "ja się nie chcę wtrącać, to wasza decyzja, ALE..." Normalnie białej gorączki dostanę, bo się wtrąca do wszystkiego :/ boje sie co będzie jak urodze dziecko, bo mieszka 500 metrów od nas. Już czuje jak mi do szpitala wparuje :/. Na szczęście pracuje, wiec nie będzie miała czasu wychowywać naszego dziecka, bo tego też się obawiam :/
A za to moja mama to cud nie kobieta tylko daleko mieszka nad czym niesamowicie ubolewam to jest konkret babka, "jak potrzebujecie rady/pomocy dajcie znać" i takiej osoby się bardzo chętnie radzę właściwie we wszystkim, bo nie czuje nacisków.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Jutro badania FSH i LH mam nadzieję, że wyniki będą też jutro to się nimi podzielę 

gratki!! ciekawe kiedy ja będę mieć taka betę
I czasem jakaś tam ciocia powie coś, ostatnio w sierpniu że 'tż mało się stara bo nic po mnie nie widać"

Jej przyjaciółka zostanie babcią....

Ja już wszystko przemyślałam ^^
ala:
Ale dla mnie i tak było ok. Połóg był do dupy bo były mega upały a ja musiałam ciągle coś załatwiać wtedy.
Pół nocy spać nie mogłam, najpierw usnąć, potem się budziłam, mega gorąco mi było. 10 minut temu zaczął się ból no i od razu @. A zimno mi jak nie wiem teraz, wzięłam sobie ketonal i będę leżała... Źle mi trochę, miałam nadzieję na testowanie bo się @ spózniła..