Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-15, 13:55   #4831
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Wiecie co, miałam wczoraj małą katastrofę przewróciłam kufel z piwem tż... i to tak, że oblałam całą siebie i narzutę na łóżko.
Zdjęłam narzutę i ubrania i wrzuciłam mokre do kabiny prysznicowej, bo za późno już było na włączanie pralki.
Wstaje dzisiaj rano i co widzę - na to składowisko w kabinie prysznicowej narzygał mi kot jestem pewna, że to moja arystokratka kocia, bo ona lubi siedzieć sobie w kabinie prysznicowej... pewnie jak się sztachnęła zapachem piwa, tak puściła bełta.
Omg.niezlw
Stary 2016-01-15, 13:57   #4832
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

ANINIS Twoje wyniki są ok, hemoglobina i hematokryt w ciąży to zupełnie normalne, że są poniżej normy, ja mam bardzo podobne wyniki do Ciebie i gin powiedziała, że to super morfologia jak na ten etap ciąży Tzn inaczej - mogłoby być lepiej, ale nadal jest ok, dla dzidziusia ok i nie ma się co martwić, masz w sobie dużo więcej krwi (1.5 litra?) niż przed ciąża i łatwo o to by ta krew łącznie miała ciut gorsze wyniki niż ta przed ciąża.
Leukocyty podwyższone nieznacznie, myślę, że to nic,, albo może jakieś lekkie przeziębienie czy organizm z czymś sobie tam walczy?

Mocz ok, pojedyncze bakterie to to samo co zero, jakbyś miałam ZUM to by ich było wiele to bakterie z opakowania na mocz nawet mogą być, z Twoich dłoni itp.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Jeju dziewczyny co ja wczoraj przeżyłam serio jak o tym myślę teraz, kiedy się czuję lepiej, to aż mnie ciarki przechodzą, naprawdę to było straszne. Gdyby któraś tak miała to jechać na IP wcześniej niż po 12 godzinach ciągłego wymiotowania, bo organizm był już skrajnie odwodniony. W nocy znowu walczyłam z gorączka Ale obudziłam się dzisiaj o 5:30 i jak ręką objął. Bez gorączki, czuje dużo więcej sił (bez problemu o własnych siłach wstałam do toalety), czuje głód () i od ostatniego wymiotowania minęło już 24 h

Oddaje mocz do badania, jest aż pomarańczowy więc nadal jest odwodnienie, ale czuję się serio, po prostu słaba i tyle

Jak wyniki będą ok w miarę to chyba się wpisze na żądanie, bo nie mam co liczyć na wypis od lekarzy (NFZ im zapłaci dopiero po 3 dniach moich tutaj więc napewno będą chcieli mnie trzymać do poniedziałku). To jest serio chore... A wiadomo że w domu mi będzie najlepiej, a nie na oddziale chorób zakaźnych No ale posiedzę tu napewno jeszcze kilka dobrych godzin, poobserwuje się itp.

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Dużo Ci się śni o porodach hihi Już niedługo Marta
Dzięki za pocieszenie

Dobrze, że już lepiej się czujesz trzymam kciuki, żeby Cię wypisali na weekend do domku
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:59   #4833
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
którą odmianę?

A nie wiem jak się nazywa taki zwyczajny 😉
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:00   #4834
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No ale co innego chcesz dawać na początku?Kołdrę i poduszkę dla takiego maleństwa?

U nas było łóżeczko 70/140 to jakoś po roku jej kupiłam, kołdra 100/135

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

nigdzie nie widziałam takich używanych. A ona nie jest taka materiałowa, wygląda jak zwykła torebka damska
a jakaś okoliczność w najbliższym czasie ? no wiesz imieniny czy rocznica nie szykuje się?
Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za linki
Oczywiście na początek prześcieradełko i rozek a potem śpiworek ale ze mama chce mi taki zestaw zasponsorowac to skorzystam kupie i zostawię na później
nie ma za co to że pewnie tematy już były nie znaczy że pytać nie można też czasem mam zaćmienie
Mamusie czy Was też ta mała nóżka tak kopie w żebro? masakra jakaś od 30 minut próbuje mi zebro wyłamać chyba no miłe to jak już się czuje że to nóżka ale zaczyna boleć

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:00   #4835
Aninis
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Gratulacje z koła będzie 5

Ale piękna !!!

Hahah szkoda by była

Hej laski !!! Witam się po nocy przespanej bez boli

I mam newsa
Wczoraj dostałam ten zasrany papier z urzędu co na niego musiałam czekać. Wpłacili mi na konto juz pieniążki zaległe ze bezrobotne i dzisiaj z tym papierem zalatwilam macierzyński !!!!

W ciągu tygodnia przyjdzie mi nowa karta ubezpieczeniowa i kolejna kasiora na konto

Kurcze po prawie 3 miesiącach walki z nimi coś się układa )
super to masz co świętować może znowu Mc D.
Stary 2016-01-15, 14:02   #4836
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
a jakaś okoliczność w najbliższym czasie ? no wiesz imieniny czy rocznica nie szykuje się?

nie ma za co to że pewnie tematy już były nie znaczy że pytać nie można też czasem mam zaćmienie
Mamusie czy Was też ta mała nóżka tak kopie w żebro? masakra jakaś od 30 minut próbuje mi zebro wyłamać chyba no miłe to jak już się czuje że to nóżka ale zaczyna boleć
U mnie czasem to samo az oddechu nie moge zlapac :-P. Czasem pieta sie wypycha :-D

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ale sypie w W-wie 😦
Stary 2016-01-15, 14:03   #4837
agaczilla21
Zakorzenienie

Kasia mi napieprza gdzie popadnie. Praktycznie wszedzie....Najgorzej zaraz pod cyckami...dech zapiera i aż się macica napina. Wczoraj jak mnie gin badal to też tak było...
Stary 2016-01-15, 14:17   #4838
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Mi też się Agent podobał, a to tyyyyyle lat temu było
Pamiętasz,że tam brał udział nasz były Minister Zdrowia?

a Wyprawę Robinson też lubiłam, szkoda,że tylko jedna edycja była.
Btw to laseczka, która wtedy wygrała to psiapsióła mojej szwagierki
omg nie mam pojęcia o czym piszecie
Jedynie big brothera kojarzę

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
dobrze że lepiej już
oj masz Ty się z tymi sensacjami w ciąży
też chciałabym już natychmiast urodzić ale no jeszcze trochę

również mam nadzieję że u Marci będzie Janek

no widzisz dobrze że wszystko skończyło się pozytywnie a przypływ gotówki zawsze cieszy to co ruszacie na zakupy?

na jaki kolor Ci zakwitł? u mnie fioletowo - różowy taki i pierwszy raz wypuścił dwa pędy z kwiatami...w zasadzie nie dbam szczególnie o niego i jestem w szoku że mi tak kwitnie a mam ze 3 lata go...ale jasna szklana osłonka żeby do pędów światło dochodziło, ciepłe miejsce i podlewanie niezbyt częste to chyba klucz do sukcesu

Moja Droga to już prawie za tydzień no nareszcie odetchniesz u siebie

mocz bym powtórzyła może źle pobrałaś ? sama tak miałam ze 2-3 razy taaa.....a niby tak samo pobierałam a reszta w normie dziś robiłam swoje i tak :
leukocyty - 8,9
hemoglobina - 13
hematokryt - 41
ale mi np płytki spadają teraz mam 117 więc jeszcze w normie na gbs się trochę czeka to nie tak od razu także bez paniki każda z nas jest inna
eeee super masz wyniki

Tak w ogóle to dzięki dziewczyny za pocieszenie, że moje jak na ten etap ciąży nie są złe
Strasznie jestem ciekawa, jak mi tam gbs wyjdzie, ale muszę poczekać jeszcze... w labie babka mówiła, że do 5 dni, więc pewnie w okolicy wtorku będzie.
Stary 2016-01-15, 14:18   #4839
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a dobrze Wam ta pietruszka w domu rośnie? Ja mam zawsze problem z bazylią,.. przecież to pije szklankę wody dziennie :/ pietruszka też tak?
W lato mam zielnik przed domem i dają radę różne zioła prawie same. Przy upałach i brakach opadów podlewam, a tak to droga wolna
Rośnie nieźle, podlewam raz w tygodniu, ale natka nie jest jednak taka jak w ogrodzie, tylko listki są takie delikatniejsze i jaśniejsze, ale są i pachną
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:20   #4840
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mocz wyglada jak lekka infekcja. W krwi leukocyty przy ciąży to raczej ok, pozostałe dwa nieznacznie obniżone ale na tym etapie to noc strasznego. Moze żelazo Ci gin da?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Właśnie kazał mi kupić samo żelazo, podał mi nazwę... tylko co pytałam w aptece, to nie mają... tylko z jakimiś dodatkami. Muszę w końcu chyba zamówić ten specyfik.
Stary 2016-01-15, 14:21   #4841
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, miałam wczoraj małą katastrofę przewróciłam kufel z piwem tż... i to tak, że oblałam całą siebie i narzutę na łóżko.
Zdjęłam narzutę i ubrania i wrzuciłam mokre do kabiny prysznicowej, bo za późno już było na włączanie pralki.
Wstaje dzisiaj rano i co widzę - na to składowisko w kabinie prysznicowej narzygał mi kot jestem pewna, że to moja arystokratka kocia, bo ona lubi siedzieć sobie w kabinie prysznicowej... pewnie jak się sztachnęła zapachem piwa, tak puściła bełta.
Ona pewnie przyzwyczajona do trunków z wyższej półki, a nie plebejskiego piwska

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 14:21   #4842
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Zapomniałam się wczoraj pochwalić że zahaczylam o lumpka 😊 miałam zyrafke mam i zeberke 😉 i to za cale 50 groszy
wow!!! ale zakup
Stary 2016-01-15, 14:24   #4843
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy nóżkami czy rączkami, ale czasem mam wrażenie, że dosłownie skrobie mnie po kościach, brrrr...- albo po żebrach albo po kości biodrowej, bardzo nieprzyjemne i bolesne.
Stary 2016-01-15, 14:24   #4844
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ja powoli idę w inne, mniej popularne odmiany, teraz mam takiego białego

Mi się zawsze wszystkie kwiaty marnują, bo zapominam o podlewaniu, więc najlepsze dla mnie takie, które się rzadko podlewa A storczyki mi to wytrzymują bez problemu. Tzn. mam mały problem ze swoimi, 3 rok z rzędu mi kwitną bez przerwy i zaczynają im liście marnieć... obciełam im ostatnio wszystkie pędy, żeby na chwilę przestały... ale 2 tygodnie i znowu powypuszczały
Zaczeły mi tak kwitnąć po tym jak im wymieniłam ziemię (tą korę). Miałam 3 takie zmarnowane, po przekwitnięciu 1 pędu... niby ciężko to się robi, bo nie można korzeni uszkodzić... uszkodziłam, a one zaczeły kwitnąć jak głupie... po 2-3 pędy, na każdym 2-3 gałązki i kilkanaście kwiatów... aż im konstrukcje musiałam podstawiać, bo pod ciężarem się łamały... Teraz jak zaczeły lekko marnieć, to myślałam, że w końcu odpoczną, ale nie... trudno, zajadę je na smierć

ja to nawet nie wiem czy u mnie sa lumpki, w których można w takiej cenie ciuchy dostać Jak czasem do jakiegoś wchodzę to i tak nic nie umiem znaleźć
Piękne kwiaty
A zna się ktoś, w jakim podłożu zamiast ziemi można hodować tzw. "lucky bamboo" czyli dracenę udającą bambusa?

A odnośnie lumpków - ja też nie wiem, gdzie tu jakiś jest. Za to moja mama ma u siebie opanowanego i kupiła mi kilka całkiem fajnych ciuszków ale mimo wszystko nie w takich cenach jak 50 groszy.
Stary 2016-01-15, 14:24   #4845
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Dołożyła swoje 5 groszy

kaasi- u mnie nie ma naparzania po żebrach tylko w okolicach mojego pępka. A najgorzej jak mi w kiszkach zalegają jakieś bąble powietrza i wtedy Mały je tam obija.
W ogóle jest duuuuużo bardziej aktywny niż Gosia.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:25   #4846
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
U mnie czasem to samo az oddechu nie moge zlapac :-P. Czasem pieta sie wypycha :-D

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ale sypie w W-wie 😦
U nas też śnieżyca- pięknie jest
Stary 2016-01-15, 14:25   #4847
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
U nas też śnieżyca- pięknie jest
Nooo tylko ze my zaraz wyruszamy 120 km do domu :-\
Stary 2016-01-15, 14:26   #4848
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona pewnie przyzwyczajona do trunków z wyższej półki, a nie plebejskiego piwska
Nie mogę

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-15, 14:27   #4849
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
omg nie mam pojęcia o czym piszecie
Jedynie big brothera kojarzę
Spoko, ja też nie , wiem, że był BB, ale nie miałam przyjemności oglądać . jakoś takie programy mi nie podchodzą, ni te o śpiewaniu, tańcach, modelach.
Ja jestem fanką 1 z 10

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 14:27   #4850
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Szok... super są te lumpki w twoich okolicach.

A to i ja się pochwalę swoimi "dziećmi". Wszystkie to są moje kwitnienia (są w połowie bo już przekwitają powoli).

Na pierwszym zdjęciu po lewej przygarnięty od mamy- ma keika z którego idą 2 pędy. A po prawej taki zakatrupiony na śmierć rok temu (miał tylko 2 pomarszczone liście) ale postał nad wodą, wypuścił 2 krótkie korzonki, siedzi caaaały czas w wodzie z nawozem i też będzie kwitł. A na drugim zdjęciu ludisia .

No i oczywiście warszawskie blokowisko w tle
piękne co to jest, to w różowej doniczce? wygląda nieziemsko

U nas nie ma żadnych kwiatków, poza lucky bamboo
Stary 2016-01-15, 14:28   #4851
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne kwiaty
A zna się ktoś, w jakim podłożu zamiast ziemi można hodować tzw. "lucky bamboo" czyli dracenę udającą bambusa?
Ja od 8 lat trzymam w wodzie, chciałabym go już wywalić, ale mąż go lubi
Stary 2016-01-15, 14:29   #4852
re_nata
Raczkowanie

Figa moja to taka z ogrodka jest, bo mi mama wykonała z ziemi i do doniczki dala bo tutaj 3razy sialam i zawsze przepadła. I moja jest właśnie taka mocno Zielona. I U mnie mama zawsze tak robi ze tą z ogródka na zimę do wiaderka albo donicy daje i do piwnicy. Choć w tym roku jeszcze z ogrodka przynosi.teraz jak mnie nie było i nie była podlewania 2 tygodnie to okładka Ale zaraz wczoraj podlalam i dziś juz ładna.
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:30   #4853
agaczilla21
Zakorzenienie

Jaką mam zgagę. Masakra. Czuje jak by mi zaraz para z uszu miała buchać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 14:30   #4854
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
oj, to już nie tak pięknie- ja patrze z okna i jestem zachwycona
Stary 2016-01-15, 14:33   #4855
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
pogrubione to chyba klucz do sukcesu u mnie stoją na wschodnim, na południowym nic mie nie wytrzymuje, nawet to co powinno
nawet kaktusy
Stary 2016-01-15, 14:34   #4856
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
Figa moja to taka z ogrodka jest, bo mi mama wykonała z ziemi i do doniczki dala bo tutaj 3razy sialam i zawsze przepadła. I moja jest właśnie taka mocno Zielona. I U mnie mama zawsze tak robi ze tą z ogródka na zimę do wiaderka albo donicy daje i do piwnicy. Choć w tym roku jeszcze z ogrodka przynosi.teraz jak mnie nie było i nie była podlewania 2 tygodnie to okładka Ale zaraz wczoraj podlalam i dziś juz ładna.
U mnie też korzonki z ogródka , ale dopiero siedzi od niecałych 2 tygodni, to może jeszcze nie zdążyła zzielenieć porządnie? Ja i tak cieszę się, ze już natkę puściła
Stary 2016-01-15, 14:34   #4857
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
piękne co to jest, to w różowej doniczce? wygląda nieziemsko

U nas nie ma żadnych kwiatków, poza lucky bamboo
To ludisia discolor.
https://www.google.pl/search?q=ludis...FBBygQ_AUIBigB

Naprawdę bezproblemowy storczyk- podlewasz raz na tydzień albo jak Ci się przypomni. Siedzi w ziemi. W zimę kwitnie z każdego pędu.

Tylko to spotkasz w marketach jakoś o tej porze jak kwitnie bo mi się nie rzuciła w oczy przez cały rok żeby dokupić.

Ja próbowałam to rozmnożyć ale przekombinowałam trochę. I jak przestyanie mi kwitnąć to znów się za niego zabiorę .

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2016-01-15, 14:34   #4858
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już V część naszego wątku!

Cytat:
Ale pewnie lecicie ta expresowka na Białystok ? To w miarę szybko pewnie
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:34   #4859
mamusiaczek
Rozeznanie

Esor, Lucy - szkoda, że dalej w szpitalu jesteście, ale może tak jest bezpieczniej
Figa - super storczyki! Ja mam same falki dopiero teraz w domu mi rosną jak powinny. Jak mieszkałam z rodzicami - usychały mi wszystkie, w poprzednim mieszkaniu tak samo. A u nas chyba im dobrze

Cytat:
Rośnie nieźle, podlewam raz w tygodniu, ale natka nie jest jednak taka jak w ogrodzie, tylko listki są takie delikatniejsze i jaśniejsze, ale są i pachną
A jak ją obrywasz? Ja czasami sobie kupię, ale wkurza mnie, że po paru użyciach stoi łysa, albo same badyle
Cytat:
Szerokiej drogi! Jedźcie ostrożnie!!

U mnie od wczoraj czerwony telefon Co chwilę ktoś dzwoni czy już urodziłam Ejjj jeszcze 2 tygodnie do terminu mam , a wszyscy myślą, że to już
Stary 2016-01-15, 14:40   #4860
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie wiem, że temat już był pewnie i kilka razy ale chcę zamówić dziś lub jutro pościel z wkładem najlepiej do łóżeczka i nie wiem jaki rozmiar. A może ma któraś linka na allegro do takiego zestawy bo moje łóżeczko puste z samym materacem stoi
U mnie też łóżeczko z materacem i pościeli nie kupuję. Mam 2 śpiworki do spania
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości