Sierpnióweczki 2016! - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-15, 12:46   #2941
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Cała się trzęsę, boję się... rano dowiedziałam się że mój tato miał zawał .

Nie potrafię nic dziś robić tylko siedzę i czytam o zawałach.
Tato jest już po zabiegu i podobno jest już dobrze, ale ma leżeć minimum 5 dni na intensywnej terapii.......
.. to straszne jak człowiek nie zdaje sobie sprawy że w każdej chwili można stracić bliskiego ...... nie wyobrażam sobie tego że mogłabym go stracić ..;(
Bardzo mi przykro , że to spotkało twojego tate. Moja babcia miała zawał przed 50tka pamietam troszke bo akurat ja byłam z nia jak go dostała, babcia mnie pilnowała na nieobecność rodziców. Myśl, że mogło sie stracić kogoś bliskiego jest straszna i przytłaczająca, wiem że mega ciężko to wprowadzić ale staraj sie myśleć może troszke bardziej pozytywnie, żeby nie szkodzić sobie i dzidzi. Jak pisałaś jest już po zabiegu najgorsze za nim ,może pomyśl jak mu teraz pomóc? Jak wyjdzie bedzie prawdopodobnie musiał zmienić nawyki życiowe w tym żywieniowe, może na ten temat czytaj? 3mam za was kciuki mam nadzieje że bedzie dobrze.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 12:48   #2942
Talantea
Zakorzenienie

Jak mi cięzko bedzie czekać az do 26 stycznia na kolejną wizytę. Jak ja nie lubię tyle czekać. Kazdego dnia coraz bardziej sie martwię, ze cos jest nie tak. Mimo, że nic niepokojącego się nie dzieje.

Nie mam na nic ochoty, tez mnie draznia zapachy, szczegolnie gotowanego jedzenia. Internety mnie nudzą, nie chce mi sie czytac ksiazek. Nie mam za bardzo innych rozrywek tutaj. ehh

Czytam wątek, ale jakos nie mialam energii by cos napisać wczesniej. Tęsknie za TZtem i to bardzo Wczoraj mi napisał, że powoli dociera do niego, że zostanie ojcem tylko jeszcze nie chce sie za bardzo cieszyć ze względu na wczesniejsze niepowodzenia. Jakie to słodkie, az sie wzruszyłam.

zonamojegomeza

Zgaga tez mnie męczy, szczegolnie jak kładę sie spac, bekam tak samo

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 12:56   #2943
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja toleruje 3 napoje: mleko, woda i cola. Po lyku (doslownie jednym) kawy z mlekiem tak mnie pali i piecze, ze nie wiem co ze sobą zrobić. Podobnie po herbacie. Mysłalam z to z powodu jedzenia, a okazuje się że to napoje są winne. A wtedy przy każdym odbiciu czuję ból w okolicy żołądka.

Plusem moich kilku dni z mdłościami jest to, że teraz rozumiem ludzi na kacu
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:05   #2944
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
O 10:20. Właśnie wychodzę. Strasznie się denerwuję. Mam nadzieję, że z Maluszkiem wszystko będzie dobrze. Trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Cała się trzęsę, boję się... rano dowiedziałam się że mój tato miał zawał .
(
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny tak dużo piszecie o tym prenatalnym ,ż każda juz ma termin itd. a ja nic nie dostałam żadnego skierowania na taki badanie prenatalne od swojej ginekolog i strasznie jestem tym zmartwiona,dziś rozmawiałam z moją kumpelą która na dniah ma urodzić synka jesteśmy w tym samym wieku i bardzo ją to zdziwiło ze po moich 3 poronieniach lekarka ni zasugerowała żeby tkie usg wykonać,boje i sie i obawiam,do doktorki chodze prywatnie i to ona założyła mi kart ciąży w poniedziałek,ale mam pomysła żeby iśc dzisiaj w sumie umówiłam sie juz na wizyte na nfz do ginekologa ,fakt nie lubie go bardzo bo na początku samym sklreślał tą moją ciąże ale nie mam chyba wyjścia i ide poprosić go o takie skierowanie ,bo nie jesteśmy w stanie z mężem wydać teraz 400 zł na takie usg ,a tyle kosztuje bo dziś dzwoniłam do szpitala. ehhh jestem w rozpaczy co myślicie o tym
upewnij się czy 400zł to koszt samego usg, a nie USG i PAPPA, bo wydaje mi się, że samo USG powinno być tańsze (przecież nie musi być 3D czy z innymi bajerami) więc może ~200zł uda Wam się na nie wygospodarować!:ehem

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jak mi cięzko bedzie czekać az do 26 stycznia na kolejną wizytę. Jak ja nie lubię tyle czekać. Kazdego dnia coraz bardziej sie martwię, ze cos jest nie tak. Mimo, że nic niepokojącego się nie dzieje.

Nie mam na nic ochoty, tez mnie draznia zapachy, szczegolnie gotowanego jedzenia. Internety mnie nudzą, nie chce mi sie czytac ksiazek. Nie mam za bardzo innych rozrywek tutaj. ehh

Czytam wątek, ale jakos nie mialam energii by cos napisać wczesniej. Tęsknie za TZtem i to bardzo Wczoraj mi napisał, że powoli dociera do niego, że zostanie ojcem tylko jeszcze nie chce sie za bardzo cieszyć ze względu na wczesniejsze niepowodzenia. Jakie to słodkie, az sie wzruszyłam.

zonamojegomeza

Zgaga tez mnie męczy, szczegolnie jak kładę sie spac, bekam tak samo
zazdroszczę tego bekania! ja nie umiem bekać w ogóle może z raz na pół roku mi się zdarzy
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:14   #2945
Aniol1985
Zadomowienie

Tija 93 , nie zastanawiałam sie na temat wiarygodności badania, tak dr powiedziała to zrobie. Ja lekarzem nie jestem wiec sie nie znam ale ogolnie czytałam o glikemii poposiłkowej i jest to normalne badanie, nie jakaś rzadka praktyka. Masz jakieś normy na czczo jeżeli chodzi o glukoze podobnie pk posiłku po godzinie nie powinna przekraczać 140mg z tego co zapamiętałam. Pytałam dzisiaj pań w zabiegowym jak mam rozumieć co to znaczy obfity posiłek ? Powiedziały mi, że mam zjeść tak jak w normalnych warunkach jem na śniadanie. Żeby nic nie wymyślać tylko zjeść to co normalnie a że kazały mi z tym śniadaniem przyjść tam bo mieszkam za daleko to po prostu przyniose sobie 2 przykryte kanapki i herbate i tyle.
Mam nadzieje ,że bedzie dobrze.

Pisałyście wcześniej o wynikach, u mnie na takie podstawowe rzeczy typu morfologia, badanie moczu lub bete hcg, cukier czeka sie 1 dzień . Na gr krwi z czynnikiem rh ok 3 dni a na hormony i wirusy w zależności od 3-7dni.
Stary 2016-01-15, 13:23   #2946
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

zazdroszczę tego bekania! ja nie umiem bekać w ogóle może z raz na pół roku mi się zdarzy
Bekanie przy zmianie pozycji, przy schylaniu, przy jedzeniu, podczas mówienia, po jedzeniu, z głodu. W pewnej chwili przeszkadza w życiu, wśród ludzi. A jak towarzyszy temu zgaga to boli.
Z drugiej strony jak nie bekam to mnie mdli-wolę to pierwsze.
Stary 2016-01-15, 13:25   #2947
Talantea
Zakorzenienie

Ja mam jeszcze straszną sensacje jak połoze sie spac to zaraz zsie mnie w żołądku tak jakbym cały dzien nie jadła. Mimo, że zjadłam kolacje godzine wcześniej. :O Zjadłam malego biszkopta i mi przeszło. Tak mnie zsie, ze nie mogę zasnąc.

Stary 2016-01-15, 13:29   #2948
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:31   #2949
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Ja mam jeszcze straszną sensacje jak połoze sie spac to zaraz zsie mnie w żołądku tak jakbym cały dzien nie jadła. Mimo, że zjadłam kolacje godzine wcześniej. :O Zjadłam malego biszkopta i mi przeszło. Tak mnie zsie, ze nie mogę zasnąc.
Mam to samo! Leżę w łóżku, zęby wynitkowane i umyte, jestem głodna, ale nie jem, bo wiem, że całego rytuału nie będzie mi się chciało powtarzać ... Co ciekawe budzę się potem rano (a właściwie w południe, bo cały czas śpię...) i nie jestem już taka głodna
Stary 2016-01-15, 13:38   #2950
gooha3
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za słowa pocieszenia, siedzieć samej w domu gdy otrzyma się taką złą wiadomość nie jest łatwo.
---
Piszecie o nieciekawych objawach ciąży, szczerze współczuje. Jeśli macie jak to śpijcie ile wlezie, ja żałuje że nie wykorzystałam możliwości leniuchowania gdy miałam mieć pierwsze dziecko, bo później nie ma szans się wyspać.

---------
a mnie chyba z nerwów brzuch rozbolał, chciałabym się położyć, a tu po dzieci do przedszkola trzeba jechać.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 13:38   #2951
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Mam to samo! Leżę w łóżku, zęby wynitkowane i umyte, jestem głodna, ale nie jem, bo wiem, że całego rytuału nie będzie mi się chciało powtarzać ... Co ciekawe budzę się potem rano (a właściwie w południe, bo cały czas śpię...) i nie jestem już taka głodna
Widzisz, nasze malenstwa wolą inną pore posiłków najwidoczniej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 13:48   #2952
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Afryga co u Was?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:14   #2953
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Właśnie też chodzi mi po głowie Afryga odezwij sie ...

za chwilke wychodze na wizyt ciekawa jestem co powie mi lekarz odnośnie usg prenatalnego obym dostala skierowanie...
nerwy mnie zżeraja od środka ehhhh
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:15   #2954
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:

za chwilke wychodze na wizyt ciekawa jestem co powie mi lekarz odnośnie usg prenatalnego obym dostala skierowanie...
Trzymam kciuki :-*
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:15   #2955
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 14:23   #2956
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Katarek i tak musiałabyś kupić, fridą starszemu dziecku nic nie odciągniesz. A katarek to must have każdej matki

Mój synek ma strasznie ciężkie noce od urodzenia właściwie, choruje na bardzo ciężką postać atopowego zapalenia skóry, problemy ze snem to norma przy tej chorobie. Świąd jest tak silny, że go wybudza, nie daje zasnąć, mimo że chodzi spać w specjalistycznej odzieży, jest często smarowany, dostaje leki, prowadzimy bardzo rygorystyczną i ścisłą dietę, to niestety nie jest dobrZe i nie zanosi się na zmianę

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Ciesz się zamiast marudzić mdłości są od wysokiego poziomu bhcg, a ten hormon w późniejszej ciąży przyrasta dużo wolniej, może po prostu osiągnęłaś ten etap. Zjedz coś ze smakiem i nie martw się

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Współczuję AZS. Moja miała podejrzenie i samym tym się stresowalam. Bo nasłuchałam się od znajomych mających dzici z AZS mam nadzieje,
ze Twój synek wyjdzie z tego. Albo chociaż w łagodniejsze formę się zmieni.

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Tak tylko po godzinie tak zleciła gin. Bardzo sie ciesze że nie musze robić już tej krzywej bo podejrzewam, że wynik by był znowu taki sam. Tym razem piłam bardzo powoli przez słomkę i siedziałam cały czas w zabiegowym nawet nie zdążyłam wyjść na poczekalnie i znowu wymioty. Moje dziecie poprostu nie ma ochote na cukier a dr nie chce tego zrozumieć
Niestety Cię nie pociesze. Jeśli teraz nie wyjdzie cukrzycą to i tak w okolicach 24 tygodnia trzeba badanie zrobić . Ale wtedy łatwiej chyba wypić bo juz człowiek nie jest taki podatny na smaki.

Dziwne ze po godzinie. Przeważnie są 3 pobrania. A jak chcą lekarze ułatwić to tylko 2, na czczo o po godzinie.
Ja sama lekarza prosiłam żeby mi skierowanie pisał na 3 pobrania. Wtedy obraz jest lepszy.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:

Powodzenia

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:28   #2957
Piernik Torunski
Zakorzenienie

aniula83- t rzymam kciuki
widziałam, że Afryga nas czytała chwilę temu.. i nic nie napisała..
Stary 2016-01-15, 14:28   #2958
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze u nich wszystko dobrze

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 14:33   #2959
Garadiela
Zadomowienie

Ja dziiaj po wizycie... Hemoglobina mi troche padla;/ I plytki krwi...Bedzie trzeba cos wzbogacić diete
Ogólnieserduszko bije -słyszałam!!! (W koncu! )maluch ma ponad 2,5 cm...Juz widać początek nóżek i raczek
I wszystko bylo by spoko gdyby nie to ze wg szanownego lekarza...powinnam sama zrobic grupe krwi...Mowie pajacowi ze mam nie ozznaczona i w papierach tego nie mam to nie,bo to droge badania??? No k...serio??
Z wielkim fochem mi w koncu dal ale ogolnie niesmak....I popsul mi humor...
A wy jakie badania zrbilyscie juz w 8 /9 tyg?Bo mi ten daje tylko morfo,mocz glukoze... Bez sensu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12517098_976433455725116_1362778361_o.jpg (94,0 KB, 22 załadowań)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

Edytowane przez Garadiela
Czas edycji: 2016-01-15 o 14:34
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 14:37   #2960
Talantea
Zakorzenienie

Jaką fajną stronkę znalazłam taka zabawa bardziej.

www.babybpm.com

Wpisuje sie dane z ostatniego usg i przepowiada płeć dziecka po akcji serca.

Wyszła mi dziewczynka

Garadiela

Jaka fajna fotka , wyglada slicznie.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-15 o 14:39
Stary 2016-01-15, 14:48   #2961
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mnie ssie na zoladku jak się budzę ok 4 rano. Generalnie chwilę po przebudzeniu jestem głodna.
Stary 2016-01-15, 14:49   #2962
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Ja dziiaj po wizycie... Hemoglobina mi troche padla;/ I plytki krwi...Bedzie trzeba cos wzbogacić diete
Ogólnieserduszko bije -słyszałam!!! (W koncu! )maluch ma ponad 2,5 cm...Juz widać początek nóżek i raczek
I wszystko bylo by spoko gdyby nie to ze wg szanownego lekarza...powinnam sama zrobic grupe krwi...Mowie pajacowi ze mam nie ozznaczona i w papierach tego nie mam to nie,bo to droge badania??? No k...serio??
A wy jakie badania zrbilyscie juz w 8 /9 tyg?Bo mi ten daje tylko morfo,mocz glukoze... Bez sensu
super człowieczek
Stary 2016-01-15, 15:14   #2963
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Lekarzy nie obchodzinawet jak w papierach jest wpis o gr krwi pytałam o to musi być wynik z laboratorium i nie wolno go zgubić bo trzeba bedzie robić znowu...zI ten wynik zawsze przy sobie z książeczka nosić trzeba.
Co do badań ja w 7tyg do gina szłam z wynikami morfologi, moczu, cukru,tarczycy (skierowania na te badania dał mi moj familijny dr. cukier i tarczyca na sprawdzenie przyczyn otyłości)reszte musiałam robić prywatnie. Przy jednym kłuciu zrobiłam odrazu gr krwi z czynnikiem rh, bete hcg, i na obecność wirusów- różyczki , cytomegalii i toksoplazmozy. Po pierwszej wizycie z uwagi na wysoki cukier gin kazała robić ogtt i w miare możliwości wr, hbs, hiv, hcv i zrobiłam te wszystkie badania znowu przy jednym kłuciu, tylko ogtt 2razy mi nie wyszło bo wymiotowałam i musze zrobić inne badanie.

Edytowane przez Aniol1985
Czas edycji: 2016-01-15 o 15:19

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-15, 15:21   #2964
afryga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
Ale jesteś spostrzegawcza
Miałam napisać, ale znajomy przyszedł zobaczyc jak się czuję.

No więc po wizycie nic konkretnego nie wiem. Długo rozmawialam z lekarzem. Nie zrobił mi Usg gdyż uznał, że przy moich ciągłych plamieniach lepiej nie gmerać za często . Poza tym niezależnie od tego co by się działo on i tak nie jest w stanie nic zrobić. No w sumie jest w tym trochę racji.
Powiedział, że lekarze w szpitalu niepotrzebnie kazali mi łazić po lekarzach, bo chodzenie to jest coś co może mi bardzo zaszkodzić. W związku z ciągłym plamieniem przepisal mi luteine 100mg bo do tej pory miałam 50mg. Mam cały tydzień bardzo na siebie uważać i zjawić się w przyszły piątek na badanie. Oznajmił jednak, że skoro plamienia się nie nasilają to mam się nie martwić niepotrzebnie.
Gdyby ta głupia baba w poniedziałek powiedziała mi to samo zamiast mnie zbyć, to nie musiałabym dzisiaj niepotrzebnie się narażać.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 15:41   #2965
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
No więc po wizycie nic konkretnego nie wiem. Długo rozmawialam z lekarzem. Nie zrobił mi Usg gdyż uznał, że przy moich ciągłych plamieniach lepiej nie gmerać za często . Poza tym niezależnie od tego co by się działo on i tak nie jest w stanie nic zrobić. No w sumie jest w tym trochę racji.
A t0 kijem chciał gmerać? Który masz tc? Ja już ostatnie dwa badania po świętach miałam robione przez brzuch ...

Najważniejsze - nie denerwuj się i się oszczędzaj! Leż jak królowa, odpoczywaj, a będzie dobrze Trzymamy kciuki

Ale w sumie (może to dziwne, bo się nie znamy), jakąś ulgę poczułam, bo jakoś tak dziwnie się zrobiło, jak wszyscy się zastanawiali co u Ciebie, a tu od 10:00 cisza...

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-01-15 o 15:42
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 16:30   #2966
Talantea
Zakorzenienie

Na poprawe chumoru kurier przyniósł mi paczkę. Mój doppler doszedł

Od razu musiałam wypróbować i znalazłam serducho! Jestem wniebowzięta. Wczesniej oglądałam pełno filmików na YT zeby rozpoznać bijące serce maluszka bo łatwo się pomylić, ale tym razem to było to

Stary 2016-01-15, 16:57   #2967
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Na poprawe chumoru kurier przyniósł mi paczkę. Mój doppler doszedł

Od razu musiałam wypróbować i znalazłam serducho! Jestem wniebowzięta. Wczesniej oglądałam pełno filmików na YT zeby rozpoznać bijące serce maluszka bo łatwo się pomylić, ale tym razem to było to
O kurczę, super! Też o tym myślałam. Gdzie zamawiałaś? Dasz link?
Stary 2016-01-15, 17:01   #2968
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, super! Też o tym myślałam. Gdzie zamawiałaś? Dasz link?
Wylicytowałam go na ebayu jak byłam w pierwszej ciązy, niestety nigdy nie usłyszałam wtedy bicia serduszka bo było za wczesnie.
Teraz kazałam TZ-towi go wysłać do mnie bo go zapomniałam wziaść ze sobą.
Normalnie kosztuje około 30 funtów, dorwałam go za 15

Teraz przynajmniej bedzie mi to umilało czas do nastepnego usg i mniej sie bede stresowała.

Jak wpiszesz fetal doppler w ebay to moze znajdziesz jakis w dobrej cenie i z tania wysylka do polski.

Mój wygląda tak.
http://www.quantumbodyhealthanalyzer...by_monitor.jpg

Sa takie które podają tętno, ale niestety mój nie ma tej funkcji. Ludzie i tak piszą, ze zwykle nie jest dokladnie.

Dzisiaj tesciowa zrobiła placki ziemniaczane na obiad! Kocham placki ziemniaczane omnomnom

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-15 o 17:09
Stary 2016-01-15, 17:19   #2969
afryga
Raczkowanie

Cytat:
A t0 kijem chciał gmerać? Który masz tc? Ja już ostatnie dwa badania po świętach miałam robione przez brzuch ...

Najważniejsze - nie denerwuj się i się oszczędzaj! Leż jak królowa, odpoczywaj, a będzie dobrze Trzymamy kciuki

Ale w sumie (może to dziwne, bo się nie znamy), jakąś ulgę poczułam, bo jakoś tak dziwnie się zrobiło, jak wszyscy się zastanawiali co u Ciebie, a tu od 10:00 cisza...
A no kijem. Co do tc to mam rozbieżność. Według moich wyliczeń to 9tc zaś według wypisu ze szpitala ciąża była wtedy 6tygodniowa wiec teraz jest 7 tygodniowa. Myślę, że badanie przez brzuch mogło by nam nic nie powiedzieć.

Miło mi, że martwcie się o mnie. Dużo pozytywnej energii działa bardzo na plus.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-15, 17:19   #2970
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jesteś spostrzegawcza
Miałam napisać, ale znajomy przyszedł zobaczyc jak się czuję.

Powiedział, że lekarze w szpitalu niepotrzebnie kazali mi łazić po lekarzach, bo chodzenie to jest coś co może mi bardzo zaszkodzić. W związku z ciągłym plamieniem przepisal mi luteine 100mg bo do tej pory miałam 50mg. Mam cały tydzień bardzo na siebie uważać i zjawić się w przyszły piątek na badanie. Oznajmił jednak, że skoro plamienia się nie nasilają to mam się nie martwić niepotrzebnie.
Gdyby ta głupia baba w poniedziałek powiedziała mi to samo zamiast mnie zbyć, to nie musiałabym dzisiaj niepotrzebnie się narażać.
aa bo nie mogłam sie doczekać jakiś dobrych wieści od Ciebie

w sumie to fajny ten Twój lekarz..no i ma rację, że jak plamienia się nie nasilają to pewnie wszystko w porządku u fasolki..
to teraz nogi do góry i leż do nastepnej wizyty..a nie wykryli Ci na wcześniejszych badaniach żadnego krwiaka?moze od tego te plamienia?
Cytat:
Wylicytowałam go na ebayu jak byłam w pierwszej ciązy, niestety nigdy nie usłyszałam wtedy bicia serduszka bo było za wczesnie.
Teraz kazałam TZ-towi go wysłać do mnie bo go zapomniałam wziaść ze sobą.
Normalnie kosztuje około 30 funtów, dorwałam go za 15

Teraz przynajmniej bedzie mi to umilało czas do nastepnego usg i mniej sie bede stresowała.

Jak wpiszesz fetal doppler w ebay to moze znajdziesz jakis w dobrej cenie i z tania wysylka do polski.

Mój wygląda tak.
http://www.quantumbodyhealthanalyzer...by_monitor.jpg

Sa takie które podają tętno, ale niestety mój nie ma tej funkcji. Ludzie i tak piszą, ze zwykle nie jest dokladnie.

Dzisiaj tesciowa zrobiła placki ziemniaczane na obiad! Kocham placki ziemniaczane omnomnom
ale masz fajnie,że tak możesz posłuchać..to w pełni bezpieczne? pytałas lekarza?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości