Sierpnióweczki 2016! - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-16, 08:15   #3001
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
z mniej znanych na szybko proponuję serial Black Mirror..ale ostrzegam cieżki klimat

ja dziś wizyta...boję się
No z strachu, na pewno wszystko będzie ok

A ja przespałam ból brzucha. Dzisiaj jest juz znacznie lepiej

Napadało wczoraj śniegu i idziemy popołudniu na sanki

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 08:38   #3002
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Mąż właśnie pobiegł odśnieżać.
A my sobie leżymy z Bobo i marzymy o śniadanku.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 09:12   #3003
virginia
Zakorzenienie

Aniula - ja mam prenatalne 04.02, już mam trochę stracha... .

Gwiazdeczka172 - witaj . U nas też było ciekawie bo jak się przeprowadzaliśmy to TŻet w jednej z szafek kuchennych znalazł test ciążowy (pozytywny) . I jak tu nie wierzyć w znaki?

Afryga - super, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, który rozwiał trochę Twoje obawy . Ja też jestem przeciwna zbyt częstym USG. Co do seriali nie wiem czy trafię w Twoje gusta ale jak lubisz gęste klimaty to może spróbuj 'Those who kill', 'The following' albo 'Bates Motel'.

shybuya
- my ślubujemy 20.02 choć zastanawiałam się czy nie przekładać bo to już Post i moi rodzice kręcą nosami (choć my planujemy tylko uroczysty obiad, żadnej wielkiej biby) a po 2gie ostatnio TŻet zalazł mi za skórę i go nastraszyłam, że przekładam ślub .

Origa - ja nic na ten temat nie wiem, niestety nie pomogę.

Natalia_23 - dzięki, że pytasz . Ze zwolnieniem o dziwo gładko poszło. Kadrowa ucięła ze mną pogawędkę, pytała o samopoczucie, o to, do jakiego ginekologa chodzę itd. ale ona zawsze była w porządku. Potem minęłam się z tą dyrektorką z którą ostatnio miałam 'wątpliwą' przyjemność i tylko się uśmiechnęła i przywitała więc mam nadzieję, że poszli po rozum do głowy i nie będą już robić żadnych problemów/łaski z wypłacaniem wynagrodzenia.

Jakie macie plany na dziś? Ja chyba zaraz wyruszę z Natalką na miasto, przychodzą do nas wieczorkiem znajomi a ja nie mam pomysłu czym ich ugościć (oprócz ciasta, które zrobiłam wczoraj). Mam dużo ziemniaków, macie jakieś pomysły na dania z ziemniaków? Poza tym póki co nie wymiotowałam więc może wybiorę się z Natalką na spacer (trzeba korzystać z chwilowo lepszego samopoczucia ).
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 09:39   #3004
kasia_ruda
Zakorzenienie

Może ja pomogę z serialami! Fajne babskie, do odstresowania się i oderwania, szczególnie jeśli ma się sporo czasu to iczywiście desperate housewives. Najlepszy serial świata poza tym podobne w klimacie devious maids, też fajne, dziewczyńskie.

Dobre seriale komediowe z krótkimi odcinkami to np modern family, uwielbiamy z moim mężem. Niezłe też było parks and recreation.

Z seriali dramatycznych, bardzo podobał nam się obojgu np breaking bad, house of cards (kocham!!), sherlock (ten bbc), gra o tron, ja lubiłam dextera też, zabieramy się za narcos teraz.

Jak ktoś lubi fantasy, to supernatural to mój nr 1 przez lata

Klasyka to też np dr house. Uwielbiałam

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Moi chłopcy poszli na sankach na zajęcia muzyczne, a ja mam giga pranie przed sobą :O

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

I jeszcze Borgiowie! Extra serial.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 10:16   #3005
oursonette
Raczkowanie

Ja melduję się po wczorajszej wieczornej wizycie. Dzidzik 2,5 cm, serducho jak młot, 174 u na minutę Wszystko w porządku, krwiaka ani śladu, więc to plamienie sprzed 2 tygodni to było prawdopodobnie to. Duphaston mogę odstawić zupełnie i liczę na to, że może choć odrobinkę mdłości się uspokoją. Z USG ciąża wychodzi nadal o tydzień młodsza, więc dziś jest 9t2d. Tym samym tp z USG to 18 sierpnia. Na genetyczne się wybieram początkiem lutego.

Powiem Wam, że jakaś taka spokojna byłam przed tą wizytą, w pierwszej ciąży stresowałam się przed każdą wizytą i badaniem, a teraz jakoś udaje mi się bardziej na luzie podejść.

Już się nie mogę doczekać końca mdłości, myślę, że jeszcze tydzień takich intensywnych (tydzień temu osiągnęłam apogeum i utrzymują się na tym samym poziomie) i potem powolutku zaczną ustępować. Wytrzymałam miesiąc, wytrzymam jeszcze te 2/3 tygodnie Od poniedziałku wracam do pracy na całego po dłuuugim urlopie, mam nadzieję, że dam radę

Tak strasznie brakuje mi radości z jedzenia! Uwielbiam jeść, uwielbiam gotować, a od miesiąca nie jestem w stanie nic zrobić. Makaron gotowany mi śmierdzi, zmywam naczynia i lodówkę otwieram tylko przy otwartym oknie... Ech, jeszcze trochę!
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 10:37   #3006
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja tak mam!
do tego mam drugie za wysokie ciśnienie prawie 100 dobija...
wizzyta genetyczna 27.01

ej ej
z jakiegoś wątku Cię kojarzę...

ja tez jestem pos*ana rosi:
12 dni...

spokojnie, nie denerwuj się, jest na pewno pod dobrą opieką
Może z wątku jesiennych staraczek
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 10:39   #3007
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Ja melduję się po wczorajszej wieczornej wizycie. Dzidzik 2,5 cm, serducho jak młot, 174 u na minutę Wszystko w porządku, krwiaka ani śladu, więc to plamienie sprzed 2 tygodni to było prawdopodobnie to. Duphaston mogę odstawić zupełnie i liczę na to, że może choć odrobinkę mdłości się uspokoją. Z USG ciąża wychodzi nadal o tydzień młodsza, więc dziś jest 9t2d. Tym samym tp z USG to 18 sierpnia. Na genetyczne się wybieram początkiem lutego.

Powiem Wam, że jakaś taka spokojna byłam przed tą wizytą, w pierwszej ciąży stresowałam się przed każdą wizytą i badaniem, a teraz jakoś udaje mi się bardziej na luzie podejść.

Już się nie mogę doczekać końca mdłości, myślę, że jeszcze tydzień takich intensywnych (tydzień temu osiągnęłam apogeum i utrzymują się na tym samym poziomie) i potem powolutku zaczną ustępować. Wytrzymałam miesiąc, wytrzymam jeszcze te 2/3 tygodnie Od poniedziałku wracam do pracy na całego po dłuuugim urlopie, mam nadzieję, że dam radę

Tak strasznie brakuje mi radości z jedzenia! Uwielbiam jeść, uwielbiam gotować, a od miesiąca nie jestem w stanie nic zrobić. Makaron gotowany mi śmierdzi, zmywam naczynia i lodówkę otwieram tylko przy otwartym oknie... Ech, jeszcze trochę!
Brawo. Wspaniałe wieści

My dzisiaj dostaliśmy zaproszenie do brata mojego TZ-ta na pizze domową Dawno nie jadłam pizzy, a piekarnik tesciowej nie nadaje sie na takie dania.
Tesciowa zachciała demonstracji dopplera, no to wziełam sie do dzieła, nie słychać. Wzieła sama pojezdziła mi po brzuchu oczywiscie nic. Poszła sobie i od razu znalazłam, ale tylko na pare sekund ze tesciowa nie zdarzyla uslyszec nie chciał się maluszek babci pokazać.
Moze za tydzien lub dwa bedzie latwiej znalezc jak maluch bedzie wyzej bo teraz musze szukac przy kosci łonowej.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 10:47   #3008
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:

Super wieści
Piernik Toruński trzymam kciuki za dzisiejsza wizytkę

Ja dopiero co wstałam i obyło sie bez przytulania kibelka tylko mdłości zanim coś przegryzłam,ale jestem juz po śniadaniu i mam lenia nie wiem co bde jeszcze dziś robiła na pewno obiadzik pichciła .
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 11:16   #3009
afryga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Może ja pomogę z serialami! Fajne babskie, do odstresowania się i oderwania, szczególnie jeśli ma się sporo czasu to iczywiście desperate housewives. Najlepszy serial świata poza tym podobne w klimacie devious maids, też fajne, dziewczyńskie.

Dobre seriale komediowe z krótkimi odcinkami to np modern family, uwielbiamy z moim mężem. Niezłe też było parks and recreation.

Z seriali dramatycznych, bardzo podobał nam się obojgu np breaking bad, house of cards (kocham!!), sherlock (ten bbc), gra o tron, ja lubiłam dextera też, zabieramy się za narcos teraz.

Jak ktoś lubi fantasy, to supernatural to mój nr 1 przez lata

Klasyka to też np dr house. Uwielbiałam
Typowo dziewczynki seriale to nie mój klimat. Breaking bad ogladnęłam z TZ jednym tchem, Sherlock i Gra o tron nie przypadły mi do gustu, Dexter zaliczony, Dr. House też, Supernarural utknelam na 6 odcinku obecnego sezonu i nie mogę zmobilizować się do oglądnięcia następnych. Jakoś żal mi tego co się stało z tym serialem.
Z mocnych klimatów polecam Synów Anarchii, Detektywa i Peaky Blinders.
A jakieś filmy mi polecisz? Zawsze to tylko 2 godzinki oglądania a nie kilka dni.
afryga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 11:20   #3010
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
My z Bobo "rozmawiamy" od dawna. Dzień dobry i dobranoc, wczoraj mąż go informował, ze śnieg pada. Czasami ja mu mówię, ze tatuś coś robi itd. Albo ze mojey szybko bijące serce to efekt oglądania meczu. Ze ten glos co jutro usłyszy to szefowa i ma się nie bać.
A od kiedy bekam to żartujemy że Bobo przemawia.

.
Ja mam od poczatku tak duzy dystans, ze nie jestem w stanie mowic do niej/niego. Tak samo ma moj TZ, mimo, ze ja wiem, ze serce bije, bo sobie juz teraz codziennie je podsluchuje. Tylko Najmlodsza gada do brzucha, i mowi ciagle do nieg "obys byla siostra"

Moze najblizsze USG cos zmieni. Zreszta im blizej USG to tymbardziej jestem zestresowana...
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 11:22   #3011
Talantea
Zakorzenienie

Dzisiaj mija rok od odejscia mojego pierwszego aniołka smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka

Stary 2016-01-16, 11:24   #3012
slo_nk_o
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No z strachu, na pewno wszystko będzie ok

A ja przespałam ból brzucha. Dzisiaj jest juz znacznie lepiej

Napadało wczoraj śniegu i idziemy popołudniu na sanki
Ale masz fajnie, u mnie nic nie padało a tak lubię śnieg

Cytat:
Dzień dobry.
Mąż właśnie pobiegł odśnieżać.
A my sobie leżymy z Bobo i marzymy o śniadanku.
U ciebie również widzę, że śnieg napadał. Podzielisz się?

Cytat:

Rozumiem cie doskonale. Również mam mega mdłości. Czekam aż to minie. W poniedziałek mam zamiar jechać na badania i nie wiem jak wytrzymam na czczo. Pocieszenie chyba takie dla nas, że w końcu to minie

Dziewczyny a czy któraś odpowie mi na moje pytanie dotyczące badań?
slo_nk_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 11:25   #3013
Talantea
Zakorzenienie

slo_nk_o

Patrzyłam na Twoje pytanie, ale nie mam odpowiedzi.

Stary 2016-01-16, 11:41   #3014
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
To dobrzy ludzie, ich dziwnosc to juz kwestia wieku. Trzeba im wybaczyc. W koncu duzo mi pomagają. Tesc wozi mnie na wizyty, tesciowa zajmuje sie moja niedoczynnoscia. Fakt, ze jestem teraz u nich dobrze o nich świadczy. Jak czegos potrzebuje wystarczy, ze poproszę.
Ludzie czasami mają o wiele gorszych teściów takze nie mam na co narzekać tak naprawdę

.
No pewnie, ze jak ludzie sa juz troche innym pokoleniem to inaczej mysla niz my, ale to nie przeszkadza w niczym bys byla np bardziej asertywna. Asertywnosc nie jest tym samym co bycie niegrzecznym.
Jak bedziesz tanczyc jak Ci graja przez kolejne miesiace to spowoduje niepotrzebne frustracje albo nawet klotnie.
A jak sie dotrzecie na poczatku to pozniej bedzie juz tylko z gorki.

Ja tak samo mialam ze swoja tesciowa. Na poczatku byla troche na mnie zla, ale teraz wszystko gra i buczy. Oczywiscie wyrazi swoje zdanie glosno i wyraznie ale juz bierze moje argumenty do siebie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Nie wyobrażacie sobie Dziewczyny jak ja zazdroszczę tym z Was, które nie mają energii. Wiem, brzmi to absurdalnie, ale tak właśnie jest.
Cały dzień siedzę domu, mało tego mam się prawie nie ruszać. Nie mogę iść na spacer, nie mogę sprzątać, nie mogę prawie nic. Siedzę i strasznie mnie nosi . Gdybym nie miała energii to bym chociaż pospała, a tak to nawet drzemka odpada. Nawet wieczorem nie chce mi się spać i wiercę się w łóżku do 24-tej. W nocy przynajmniej 2-3 razy budzą mnie jakieś głupie sny, ale ponieważ nie jestem zmęczona to nie mogę od razu po przebudzeniu zasnąć. W sumie wychodzi mi ok 5 godzin snu. Oczy mam podkrążone, ale zmęczona nie jestem.
Jestem pobudzona, ale znudzona. A wiadomo co się robi z nudów. Kursuje się do kuchni . Mdłości nie mam więc podjadam. A to czekolada, a to jakieś chrupki, a to owoc czy serek. No kurcze. Kiedy mnie w końcu zmorzy sen?

Wczoraj wieczorem przywiózł mi w końcu szef służbowego laptopa, więc dziś do 14-tej miałam jakieś zajęcie. A teraz znów się nudzę i oczywiście jej. Chrupki orzechowe
Zaśmiałam się jak przyjechał, bo zamiast podać mi tego laptopa do ręki, to położył na szafce z uwagą, żebym przypadkiem nie dźwigała Widać dba o swoją prawą rękę.
Kup sobie jakas fajna i wciagajaca gre na xbox/playstation/PC - kilka tygodni minie jak reka odjal)
Stary 2016-01-16, 11:45   #3015
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
No pewnie, ze jak ludzie sa juz troche innym pokoleniem to inaczej mysla niz my, ale to nie przeszkadza w niczym bys byla np bardziej asertywna. Asertywnosc nie jest tym samym co bycie niegrzecznym.
Jak bedziesz tanczyc jak Ci graja przez kolejne miesiace to spowoduje niepotrzebne frustracje albo nawet klotnie.
A jak sie dotrzecie na poczatku to pozniej bedzie juz tylko z gorki.

Ja tak samo mialam ze swoja tesciowa. Na poczatku byla troche na mnie zla, ale teraz wszystko gra i buczy. Oczywiscie wyrazi swoje zdanie glosno i wyraznie ale juz bierze moje argumenty do siebie

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Kup sobie jakas fajna i wciagajaca gre na xbox/playstation/PC - kilka tygodni minie jak reka odjal)

Nie jestem konfliktową osobą więc wolę unikać konfrontacji, chociaz na głowe wleżć się nie daje. Nie tłumacze się tez z moich wyborów i narazie nie wpychają się w moje życie z butami. Oczywiscie czasami palną coś co moze mnie zirytować, ale dwa glebokie wdechy i mi przechodzi. Muszę sie z nimi jakos dogadywać w koncu wiem, że zle nie chcą.

Stary 2016-01-16, 11:45   #3016
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Katarek i tak musiałabyś kupić, fridą starszemu dziecku nic nie odciągniesz. A katarek to must have każdej matki
Co to jest katarek:"P
Bo jak Najmlodsza byla mala to u nas byla tylko gruszka:P A teraz sama sie potrafi wysmarkac
Stary 2016-01-16, 11:49   #3017
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam do was takie pytanie odnośnie badań. Dostałam do zrobienia badania:grupe krwi, przeciw ciała, morfologia, mocz, VDRL, glukoza, TSH a z zalecanych HVC, toxo IgG i Igm oraz różyczka. O jakie przeciwciała chodzi bo staram się znaleźć cenę oraz ile u was kosztowało badanie na HCV?
Może to badanie przeciwciał dotyczy grupy krwi, skoro przeciwciała są zapisane zaraz po grupie krwi w zaleceniach? Ja mam RH-, a moja córka RH+, więc musiałam zbadać przeciwciała.
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 11:49   #3018
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak dużo piszecie o tym prenatalnym ,ż każda juz ma termin itd. a ja nic nie dostałam żadnego skierowania na taki badanie prenatalne od swojej ginekolog i strasznie jestem tym zmartwiona,dziś rozmawiałam z moją kumpelą która na dniah ma urodzić synka jesteśmy w tym samym wieku i bardzo ją to zdziwiło ze po moich 3 poronieniach lekarka ni zasugerowała żeby tkie usg wykonać,boje i sie i obawiam,do doktorki chodze prywatnie i to ona założyła mi kart ciąży w poniedziałek,ale mam pomysła żeby iśc dzisiaj w sumie umówiłam sie juz na wizyte na nfz do ginekologa ,fakt nie lubie go bardzo bo na początku samym sklreślał tą moją ciąże ale nie mam chyba wyjścia i ide poprosić go o takie skierowanie ,bo nie jesteśmy w stanie z mężem wydać teraz 400 zł na takie usg ,a tyle kosztuje bo dziś dzwoniłam do szpitala. ehhh jestem w rozpaczy co myślicie o tym

A powiedz mi dlaczego po tych 3 poronieniach nie zrobiono Ci zadnych dodatkowych badan? 3 poronienia i wiecej nazywa sie poronieniem nawykowym - i moze byc jakis powod dlaczego tak sie dzieje, badania ktore trzeba wykonac sa bardziej skomplikowane niz te zwyczajne. Czasami wystarczy Aspiryna i Acard chyba wlasnie by wsio bylo ok.
Czy moze te badania nie sa w ramach NFZ? Ale to byloby strasznie glupie, bo one sa bardzo drogie,
Stary 2016-01-16, 12:01   #3019
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

klask i:
u mnie po wizycie też ok..seruszko bije 159u/min, malec ma 1,77cm..jest więc 4 dni młodszy niż z OM ale lekarz mówił, żeby się tym nie martwić
kazał mi zrobić pappa..w kolejnym tygodniu jadę, w połowie lutego genetyczne USG..
breaking bad - z seriali tez polecam
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 12:01   #3020
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam od poczatku tak duzy dystans, ze nie jestem w stanie mowic do niej/niego. Tak samo ma moj TZ, mimo, ze ja wiem, ze serce bije, bo sobie juz teraz codziennie je podsluchuje. Tylko Najmlodsza gada do brzucha, i mowi ciagle do nieg "obys byla siostra"

Moze najblizsze USG cos zmieni. Zreszta im blizej USG to tymbardziej jestem zestresowana...
Ja też miałam. Mąż gadał do Bobo a mi łzy leciały.
A teraz gadamy oboje.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-16, 12:19   #3021
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dzisiaj spędzamy dzień przed telewizorem Trzeba zrobić obiad - rybę dzisiaj mamy

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Mam do was takie pytanie odnośnie badań. Dostałam do zrobienia badania:grupe krwi, przeciw ciała, morfologia, mocz, VDRL, glukoza, TSH a z zalecanych HVC, toxo IgG i Igm oraz różyczka. O jakie przeciwciała chodzi bo staram się znaleźć cenę oraz ile u was kosztowało badanie na HCV?
Przeciwciała przeciw czynnikowi antyRh. W zasadzie standardowo gdy się oznacza grupę krwi to badają poziom przeciwciał. Same przeciwciała bada odczyn Coombsa

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A ja leżę i boję się ruszyć. Boli mnie brzuch. Młoda tak płakała bo spać nie chciała i 40 minut ją na rękach usypiałam to teraz mam...
Oj, musisz mała trochę mniej nosić jak brzucho boli

Cytat:

Cytat:
Dzisiaj mija rok od odejscia mojego pierwszego aniołka smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka
Trzymaj się!

Cytat:
A powiedz mi dlaczego po tych 3 poronieniach nie zrobiono Ci zadnych dodatkowych badan? 3 poronienia i wiecej nazywa sie poronieniem nawykowym - i moze byc jakis powod dlaczego tak sie dzieje, badania ktore trzeba wykonac sa bardziej skomplikowane niz te zwyczajne. Czasami wystarczy Aspiryna i Acard chyba wlasnie by wsio bylo ok.
Czy moze te badania nie sa w ramach NFZ? Ale to byloby strasznie glupie, bo one sa bardzo drogie,
Na 99% są to prywatne nietanie badania

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
klask i:
u mnie po wizycie też ok..seruszko bije 159u/min, malec ma 1,77cm..jest więc 4 dni młodszy niż z OM ale lekarz mówił, żeby się tym nie martwić
kazał mi zrobić pappa..w kolejnym tygodniu jadę, w połowie lutego genetyczne USG..
breaking bad - z seriali tez polecam
Stary 2016-01-16, 12:29   #3022
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Czytam wątek, ale jakos nie mialam energii by cos napisać wczesniej. Tęsknie za TZtem i to bardzo Wczoraj mi napisał, że powoli dociera do niego, że zostanie ojcem tylko jeszcze nie chce sie za bardzo cieszyć ze względu na wczesniejsze niepowodzenia. Jakie to słodkie, az sie wzruszyłam.
Z moim jest identycznie to samo. Przy drugim poronieniu powiedzial, ze wiecej juz sie nie staramy, bo nie zniesie widoku jak cierpie, a on nie potrafi mi pomoc. Faceci nie rozumieja chyba, ze on ma poprostu czasami byc i przytulic.
Moze uda sie Twojemu TZ na jakis szybki urlop do Ciebie wybrac, by pocalowac w czolo i mocno utulic

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Bekanie przy zmianie pozycji, przy schylaniu, przy jedzeniu, podczas mówienia, po jedzeniu, z głodu. W pewnej chwili przeszkadza w życiu, wśród ludzi. A jak towarzyszy temu zgaga to boli.
Z drugiej strony jak nie bekam to mnie mdli-wolę to pierwsze.
Ja mialam refluks zoladkowy, i mialam tak samo;] srednia przyjemnosc. Ciagle sie odbija i nie zawsze tak jak by sie chcialo - bo z cala trescia zoladka....fuuuu

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez afryga Pokaż wiadomość
Ale jesteś spostrzegawcza
Miałam napisać, ale znajomy przyszedł zobaczyc jak się czuję.

No więc po wizycie nic konkretnego nie wiem. Długo rozmawialam z lekarzem. Nie zrobił mi Usg gdyż uznał, że przy moich ciągłych plamieniach lepiej nie gmerać za często . Poza tym niezależnie od tego co by się działo on i tak nie jest w stanie nic zrobić. No w sumie jest w tym trochę racji.
Powiedział, że lekarze w szpitalu niepotrzebnie kazali mi łazić po lekarzach, bo chodzenie to jest coś co może mi bardzo zaszkodzić. W związku z ciągłym plamieniem przepisal mi luteine 100mg bo do tej pory miałam 50mg. Mam cały tydzień bardzo na siebie uważać i zjawić się w przyszły piątek na badanie. Oznajmił jednak, że skoro plamienia się nie nasilają to mam się nie martwić niepotrzebnie.
Gdyby ta głupia baba w poniedziałek powiedziała mi to samo zamiast mnie zbyć, to nie musiałabym dzisiaj niepotrzebnie się narażać.
A umiesz sobie sprawdzic, czy masz zamknieta szyjke macicy? Jak jest zamknieta to bardzo dobrze.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Na poprawe chumoru kurier przyniósł mi paczkę. Mój doppler doszedł

Od razu musiałam wypróbować i znalazłam serducho! Jestem wniebowzięta. Wczesniej oglądałam pełno filmików na YT zeby rozpoznać bijące serce maluszka bo łatwo się pomylić, ale tym razem to było to
Prawda, ze wspaniale urzadzenie?

Bardzo dodaje otuchy
Stary 2016-01-16, 12:29   #3023
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Z moim jest identycznie to samo. Przy drugim poronieniu powiedzial, ze wiecej juz sie nie staramy, bo nie zniesie widoku jak cierpie, a on nie potrafi mi pomoc. Faceci nie rozumieja chyba, ze on ma poprostu czasami byc i przytulic.
Moze uda sie Twojemu TZ na jakis szybki urlop do Ciebie wybrac, by pocalowac w czolo i mocno utulic

Chciałabym, ale teraz zarzeka się, ze musimy oszczędzać pieniądze. Sama kasa na doktora idzie co miesiąc całkiem spora. Moze na Wielkanoc, ale to tez nie wiadomo. Pozostaje skype. Codziennie z godzinkę pogadamy i narazie jest ok. Tylko tego bliskiego kontaktu brakuje.
Mówi, że taka przerwa tez nam dobrze zrobi i robimy wszystko dla dobra maluszka więc jest warto.
Przez 4 lata byliśmy nierozłączni

Doppler jest swietny, musze czasami dluzej szukac, ale jak sie nie poddaje to w koncu usłyszę. Duzo cierpliwosci trzeba.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-16 o 12:30
Stary 2016-01-16, 12:32   #3024
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
aniula83 super dzidzia!

Akurat ja nie polecam detektorów tętna. Wysłuchanie tętna na tak wczesnym etapie jest dosyć trudne. Potem też nie łatwiejsze, bo wiele czynników ma wpływ na łatwość znalezienia malucha. Tydzień ciąży, ułożenie dziecka, tusza matki. Poza tym, mama przypadkiem może wysłuchać swoje tętno. Źle zinterpretować. Zacząć się denerwować. Na moje nie ma co
Jest wyraxna roznica miedzy tetnem matki a dziecka. We wczesnej ciazy ciezej znalezc, ale od 9 tyg nie mialam problemu ani razu.
Teraz jest 10 i 3 - znajduje w 15 sek.

I daleko mi do bycia szczuplym
Stary 2016-01-16, 12:36   #3025
Talantea
Zakorzenienie

Tetno dziecka jest o wiele szybsze niz kazdy inny dzwięk slyszalny w brzuchu wiec łatwo jest odróznić, szczególnie jak juz raz sie uslyszało.

Jakiego uzywasz dopplera?

Stary 2016-01-16, 12:38   #3026
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
U mnie rok byl pare dni temu....12 stycznia mialam USG a 13 udalo sie zalatwic zabieg. Drugi raz mialam przed swoimi 30 urodzinami
Stary 2016-01-16, 12:43   #3027
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jest wyraxna roznica miedzy tetnem matki a dziecka. We wczesnej ciazy ciezej znalezc, ale od 9 tyg nie mialam problemu ani razu.
Teraz jest 10 i 3 - znajduje w 15 sek.

I daleko mi do bycia szczuplym
Wiem, że jest duuża różnica między tętnem matki a dziecka chodzi mi o sytuacje, gdy mama dłuższą chwile szuka malucha i ciągle natrafia na siebie. Osobiście zauważyłam, że jak od razu się nie znajdzie tętna malucha to mamy zaczynają się stresować.
Stary 2016-01-16, 12:43   #3028
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie rok byl pare dni temu....12 stycznia mialam USG a 13 udalo sie zalatwic zabieg. Drugi raz mialam przed swoimi 30 urodzinami

Ja 5 stycznia 2015 dowiedzialam sie o ciązy, a 16 poroniłam samoistnie więc nie musiałam miec zabiegu przynajmniej. Byłam przerazona, pojechalismy do szpitala i na usg juz nic nie było widać. Dobrze, że miałam wsparcie w TZcie. Miałam kompletną załamkę przez długi czas. Za miesiąc znowu byłam w ciązy, tym razem dowiedziałam się na usg w 12 tygodniu, że blizniaki przestały sie rozwijać w 6 tygodniu. Wtedy juz miałam zabieg.
Wtedy przestalismy sie starac, pojechalam do Polski do ginekologa, diagnoza, leczenie, mialam czekac trzy miesiace, poczekalismy ze staraniami do slubu w listopadzie i od razu zaszłam miesiac po z moim maluszkiem
Pociesza mnie fakt, ze z przynajmniej z zajsciem nigdy nie było problemów. Cała wina stoi po mojej stronie niestety.

W ramach pocieszenia jade na pizze

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-01-16 o 12:47
Stary 2016-01-16, 12:50   #3029
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Tetno dziecka jest o wiele szybsze niz kazdy inny dzwięk slyszalny w brzuchu wiec łatwo jest odróznić, szczególnie jak juz raz sie uslyszało.

Jakiego uzywasz dopplera?
Nie pamietam, ale dosc popularny tutaj - angel cos tam? Ma wyswietlacz z tetnem ale faktycznie przeklamuje. Mam z 9 tyg film na YT, wysylalam mamie
Jak slychac roznica jest wyrazna miedzy moim a dziecka To byl 9t6d. Pierwszy raz znalazlam w 8t2d.
https://www.youtube.com/watch?v=4ty_bJRrTMM

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wiem, że jest duuża różnica między tętnem matki a dziecka chodzi mi o sytuacje, gdy mama dłuższą chwile szuka malucha i ciągle natrafia na siebie. Osobiście zauważyłam, że jak od razu się nie znajdzie tętna malucha to mamy zaczynają się stresować.

Ja zrobilam sobie spore poszukiwania YT wlasnie i fora, i wiedzialam, ze tak moze byc. Ale gdyby teraz przez tydzien nie znalazla tetna - to na pewno zapisalabym sie na USG jak najszybciej.
Juz nie ma u mnie sytuacji, ze tetna nie slychac, jest gdzies daleko.

Jak sie szukalo w miare regularnie to tez widac jak sie ciaza przesowa/rosnie.
Stary 2016-01-16, 12:51   #3030
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

W ramach pocieszenia jade na pizze
ja też..będę Cię wypatrywać , bo jadę dziś do wrocł na pizzę i małe zakupy
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości