|
|
#3001 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() A ja przespałam ból brzucha. Dzisiaj jest juz znacznie lepiej ![]() Napadało wczoraj śniegu i idziemy popołudniu na sanki
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Mąż właśnie pobiegł odśnieżać. A my sobie leżymy z Bobo i marzymy o śniadanku. |
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Aniula - ja mam prenatalne 04.02, już mam trochę stracha... .
Gwiazdeczka172 - witaj . I jak tu nie wierzyć w znaki? ![]() Afryga - super, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, który rozwiał trochę Twoje obawy shybuya - my ślubujemy 20.02 choć zastanawiałam się czy nie przekładać bo to już Post i moi rodzice kręcą nosami (choć my planujemy tylko uroczysty obiad, żadnej wielkiej biby) a po 2gie ostatnio TŻet zalazł mi za skórę i go nastraszyłam, że przekładam ślub Origa - ja nic na ten temat nie wiem, niestety nie pomogę. Natalia_23 - dzięki, że pytasz . Ze zwolnieniem o dziwo gładko poszło. Kadrowa ucięła ze mną pogawędkę, pytała o samopoczucie, o to, do jakiego ginekologa chodzę itd. ale ona zawsze była w porządku. Potem minęłam się z tą dyrektorką z którą ostatnio miałam 'wątpliwą' przyjemność i tylko się uśmiechnęła i przywitała więc mam nadzieję, że poszli po rozum do głowy i nie będą już robić żadnych problemów/łaski z wypłacaniem wynagrodzenia.Jakie macie plany na dziś? Ja chyba zaraz wyruszę z Natalką na miasto, przychodzą do nas wieczorkiem znajomi a ja nie mam pomysłu czym ich ugościć (oprócz ciasta, które zrobiłam wczoraj). Mam dużo ziemniaków, macie jakieś pomysły na dania z ziemniaków? Poza tym póki co nie wymiotowałam więc może wybiorę się z Natalką na spacer (trzeba korzystać z chwilowo lepszego samopoczucia ).
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Może ja pomogę z serialami! Fajne babskie, do odstresowania się i oderwania, szczególnie jeśli ma się sporo czasu to iczywiście desperate housewives. Najlepszy serial świata
poza tym podobne w klimacie devious maids, też fajne, dziewczyńskie.Dobre seriale komediowe z krótkimi odcinkami to np modern family, uwielbiamy z moim mężem. Niezłe też było parks and recreation. Z seriali dramatycznych, bardzo podobał nam się obojgu np breaking bad, house of cards (kocham!!), sherlock (ten bbc), gra o tron, ja lubiłam dextera też, zabieramy się za narcos teraz. Jak ktoś lubi fantasy, to supernatural to mój nr 1 przez lata ![]() Klasyka to też np dr house. Uwielbiałam ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Moi chłopcy poszli na sankach na zajęcia muzyczne, a ja mam giga pranie przed sobą :O Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- I jeszcze Borgiowie! Extra serial. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
Ja melduję się po wczorajszej wieczornej wizycie. Dzidzik 2,5 cm, serducho jak młot, 174 u na minutę
Wszystko w porządku, krwiaka ani śladu, więc to plamienie sprzed 2 tygodni to było prawdopodobnie to. Duphaston mogę odstawić zupełniePowiem Wam, że jakaś taka spokojna byłam przed tą wizytą, w pierwszej ciąży stresowałam się przed każdą wizytą i badaniem, a teraz jakoś udaje mi się bardziej na luzie podejść. Już się nie mogę doczekać końca mdłości, myślę, że jeszcze tydzień takich intensywnych (tydzień temu osiągnęłam apogeum i utrzymują się na tym samym poziomie) i potem powolutku zaczną ustępować. Wytrzymałam miesiąc, wytrzymam jeszcze te 2/3 tygodnie Od poniedziałku wracam do pracy na całego po dłuuugim urlopie, mam nadzieję, że dam radę Tak strasznie brakuje mi radości z jedzenia! Uwielbiam jeść, uwielbiam gotować, a od miesiąca nie jestem w stanie nic zrobić. Makaron gotowany mi śmierdzi, zmywam naczynia i lodówkę otwieram tylko przy otwartym oknie... Ech, jeszcze trochę! |
|
|
|
#3006 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dzisiaj dostaliśmy zaproszenie do brata mojego TZ-ta na pizze domową Tesciowa zachciała demonstracji dopplera, no to wziełam sie do dzieła, nie słychać. Wzieła sama pojezdziła mi po brzuchu oczywiscie nic. Poszła sobie i od razu znalazłam, ale tylko na pare sekund ze tesciowa nie zdarzyla uslyszec nie chciał się maluszek babci pokazać.Moze za tydzien lub dwa bedzie latwiej znalezc jak maluch bedzie wyzej bo teraz musze szukac przy kosci łonowej. |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piernik Toruński trzymam kciuki za dzisiejsza wizytkę Ja dopiero co wstałam i obyło sie bez przytulania kibelka tylko mdłości zanim coś przegryzłam,ale jestem juz po śniadaniu i mam lenia nie wiem co bde jeszcze dziś robiła na pewno obiadzik pichciła .
|
|
|
#3009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z mocnych klimatów polecam Synów Anarchii, Detektywa i Peaky Blinders. A jakieś filmy mi polecisz? Zawsze to tylko 2 godzinki oglądania a nie kilka dni. |
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moze najblizsze USG cos zmieni. Zreszta im blizej USG to tymbardziej jestem zestresowana... |
|
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mija rok od odejscia mojego pierwszego aniołka
smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka
|
|
|
|
#3012 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podzielisz się?![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a czy któraś odpowie mi na moje pytanie dotyczące badań? |
|||
|
|
|
#3014 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak bedziesz tanczyc jak Ci graja przez kolejne miesiace to spowoduje niepotrzebne frustracje albo nawet klotnie. A jak sie dotrzecie na poczatku to pozniej bedzie juz tylko z gorki. Ja tak samo mialam ze swoja tesciowa. Na poczatku byla troche na mnie zla, ale teraz wszystko gra i buczy. Oczywiscie wyrazi swoje zdanie glosno i wyraznie ale juz bierze moje argumenty do siebie ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
)
|
||
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem konfliktową osobą więc wolę unikać konfrontacji, chociaz na głowe wleżć się nie daje. Nie tłumacze się tez z moich wyborów i narazie nie wpychają się w moje życie z butami. Oczywiscie czasami palną coś co moze mnie zirytować, ale dwa glebokie wdechy i mi przechodzi. Muszę sie z nimi jakos dogadywać w koncu wiem, że zle nie chcą. |
|
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A powiedz mi dlaczego po tych 3 poronieniach nie zrobiono Ci zadnych dodatkowych badan? 3 poronienia i wiecej nazywa sie poronieniem nawykowym - i moze byc jakis powod dlaczego tak sie dzieje, badania ktore trzeba wykonac sa bardziej skomplikowane niz te zwyczajne. Czasami wystarczy Aspiryna i Acard chyba wlasnie by wsio bylo ok. Czy moze te badania nie sa w ramach NFZ? Ale to byloby strasznie glupie, bo one sa bardzo drogie, |
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:u mnie po wizycie też ok..seruszko bije 159u/min, malec ma 1,77cm..jest więc 4 dni młodszy niż z OM ale lekarz mówił, żeby się tym nie martwić kazał mi zrobić pappa..w kolejnym tygodniu jadę, w połowie lutego genetyczne USG.. breaking bad - z seriali tez polecam |
|
|
|
|
#3020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz gadamy oboje. |
|
|
|
|
#3021 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj spędzamy dzień przed telewizorem Trzeba zrobić obiad - rybę dzisiaj mamy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3022 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze uda sie Twojemu TZ na jakis szybki urlop do Ciebie wybrac, by pocalowac w czolo i mocno utulic ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Bardzo dodaje otuchy
|
||||
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, ale teraz zarzeka się, ze musimy oszczędzać pieniądze. Sama kasa na doktora idzie co miesiąc całkiem spora. Moze na Wielkanoc, ale to tez nie wiadomo. Pozostaje skype. Codziennie z godzinkę pogadamy i narazie jest ok. Tylko tego bliskiego kontaktu brakuje. ![]() Mówi, że taka przerwa tez nam dobrze zrobi i robimy wszystko dla dobra maluszka więc jest warto. Przez 4 lata byliśmy nierozłączni ![]() Doppler jest swietny, musze czasami dluzej szukac, ale jak sie nie poddaje to w koncu usłyszę. Duzo cierpliwosci trzeba. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-16 o 12:30 |
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jest 10 i 3 - znajduje w 15 sek. I daleko mi do bycia szczuplym
|
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Tetno dziecka jest o wiele szybsze niz kazdy inny dzwięk slyszalny w brzuchu wiec łatwo jest odróznić, szczególnie jak juz raz sie uslyszało.
![]() Jakiego uzywasz dopplera? |
|
|
|
#3026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o sytuacje, gdy mama dłuższą chwile szuka malucha i ciągle natrafia na siebie. Osobiście zauważyłam, że jak od razu się nie znajdzie tętna malucha to mamy zaczynają się stresować.
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja 5 stycznia 2015 dowiedzialam sie o ciązy, a 16 poroniłam samoistnie więc nie musiałam miec zabiegu przynajmniej. Byłam przerazona, pojechalismy do szpitala i na usg juz nic nie było widać. Dobrze, że miałam wsparcie w TZcie. Miałam kompletną załamkę przez długi czas. Za miesiąc znowu byłam w ciązy, tym razem dowiedziałam się na usg w 12 tygodniu, że blizniaki przestały sie rozwijać w 6 tygodniu. Wtedy juz miałam zabieg. Wtedy przestalismy sie starac, pojechalam do Polski do ginekologa, diagnoza, leczenie, mialam czekac trzy miesiace, poczekalismy ze staraniami do slubu w listopadzie i od razu zaszłam miesiac po z moim maluszkiem ![]() Pociesza mnie fakt, ze z przynajmniej z zajsciem nigdy nie było problemów. Cała wina stoi po mojej stronie niestety. W ramach pocieszenia jade na pizze
Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-16 o 12:47 |
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak slychac roznica jest wyrazna miedzy moim a dziecka To byl 9t6d. Pierwszy raz znalazlam w 8t2d.https://www.youtube.com/watch?v=4ty_bJRrTMM ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
Ja zrobilam sobie spore poszukiwania YT wlasnie i fora, i wiedzialam, ze tak moze byc. Ale gdyby teraz przez tydzien nie znalazla tetna - to na pewno zapisalabym sie na USG jak najszybciej. Juz nie ma u mnie sytuacji, ze tetna nie slychac, jest gdzies daleko. Jak sie szukalo w miare regularnie to tez widac jak sie ciaza przesowa/rosnie. |
||
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:11.

. I jak tu nie wierzyć w znaki? 
i tylko się uśmiechnęła i przywitała więc mam nadzieję, że poszli po rozum do głowy i nie będą już robić żadnych problemów/łaski z wypłacaniem wynagrodzenia.
rosi:
nie chciał się maluszek babci pokazać.

smutna to dla mnie rocznica ehh. Jak dobrze, że mam przy sobie mojego maluszka. Łatwiej przezywa się takie złe wspomnienia wiedząc, że rośnie braciszek lub siostrzyczka mojego aniołka 

klask i: