|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11
Ja postanowiłam, kupiłam karnet, dostałam plan treningowy i tak chodzę
I na prawdę to polubiłam ![]() W sumie nawet spotkanie mojego byłego-niedoszłego mnie nie zniechęca
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2016-01-17 o 22:02 |
|
|
|
#782 |
|
Mother of Cat
|
wystarczy znaleźć coś, co lubisz robić, a treningi staną się przyjemnością
Ja dzisiaj byłam 3 godziny na siłowni (trening + rozciąganie + sauna) i czuję się świetnie
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sauna Z chrzestnymi kontakt jakiś mam, ale i tak chrzestny raczej się nie pojawi, jeśli wesele będzie w sezonie. |
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pocieszam się myślą ,że jak już zamieszkamy razem to na całe życie ![]() Cytat:
ciężko było mi sie zmotywować ale w końcu się udało i od miesiąca zasuwam
|
||
|
|
|
#787 |
|
Zadomowienie
|
My też nie będziemy mieć zniżek bo znajomi. Oni mają w standardzie na październik. Po prostu wiem że wszystko będzie dobrze załatwione i nie będę musiała się martwić. I wiem też jak wygląda menu itd.
|
|
|
|
#788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przejrzyjcie strony banków i coś wybierzecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- a w ogóle byłam dziś na zakupach i jedyne co kupiłam to kolejny kapelusz
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
A można zapytać, dlaczego nie mieszkacie z Tżtami? Strasznie mnie smuci to.. wiem jak to jest niefajnie..
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję , że za pół roku się to zmieni po sesji w lutym pojedziemy do Zakopanego na kilka dni odpocząć to se pomieszkamy razem troszkę |
|
|
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze współczuje Wam bardzo.. My specjalnie poszliśmy do pracy, żeby wynająć mieszkanie i być razem. Tż studiuje zaocznie a ja dziennie. Mogliśmy mieszkać u teściów mają duży dom ale nie chcieliśmy. Lubimy swobodę
|
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuje ja uważam że do puki sie z kimś nie zamieszka na stałe to nie jest się wstanie go poznać do końca. Codzienność bardzo weryfikuje związek i oczekiwani co do drugie osoby.
Wszystko było takie, jakie być powinno, z tym tylko zastrzeżeniem, że nic nie było jak należy. Esmeralda Weatherwax Edytowane przez margaa Czas edycji: 2016-01-17 o 23:36 |
|
|
|
|
#794 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- A takie gadanie. Według mnie to takie tłumaczenie sobie dlaczego się mieszka razem. Jak się kogoś zna to wspólne mieszkanie nic nie zmieni. Po prostu jak się z kimś mieszka i ma się samemu do czynienia z brudnymi skarpetami to nagle klapki z oczu spadają i zaczyna dostrzegać się wady. Po prostu prędzej się nie zwracało na wady uwagi idealizując tą drugą osobę. Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2016-01-18 o 00:06 |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez głupi nawyk odkładania gąbki w złe miejsce czy zapominanie o wyciągnięciu papieru nikt się raczej nie rozstanie. Moim zdaniem większym problemem jest to, że mając po około dwadzieścia kilka lat cały czas się kształtujemy. Pierwszy raz idziemy do pracy, kończymy szkoły, przeprowadzamy się, itp. Zmieniamy się pod wpływem doświadczeń. Znaliśmy się świetnie kilka lat temu, ale dziś jesteśmy już w nieco innym miejscu, mamy inne plany, marzenia i cele, a najważniejsze, że planujemy razem, a nie obok siebie .Nie zmienia to faktu, że dla mnie mieszkanie razem było ekstremalnie ważne. Po prostu mieliśmy oboje taką potrzebę .
Edytowane przez Laura Rose Czas edycji: 2016-01-17 o 23:56 |
|
|
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można się dogadac
|
|
|
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Edytowane przez Laura Rose Czas edycji: 2016-01-18 o 00:12 |
||
|
|
|
#799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z Wami, a raczej zycze dobrej nocy
![]() Dopiero teraz sie ogarnelam tak naprawde, tydzien meczyla mnie grypa jelitowa i nie mialam na nic sily. Dietkowo ok, a dzieki detoksowi zrzucilam pierwsze kg. Niestety musialam do przerwac na czas choroby, bo jedyne co przyjmowalam to czarna herbata i bagietka :/ Teraz chce wprowadzic zdrowe odzywianie i treningi ![]() Witam wszystkie nowe PMki |
|
|
|
#801 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Mogę do Was dołączyć?
Krótko o mnie i o Nim - jesteśmy razem od 2007 roku, a więc data ślubu nie jest przypadkowa - to będzie już nasz 10. rok razem Oboje pochodzimy z Łęcznej, poznaliśmy się dzięki mojej przyjaciółce, z którą chodziłam wówczas do 3. klasy gimnazjum - tak, takim dzieciakiem wtedy byłam. Wychodząc tamtego dnia z domu w życiu nie pomyślałabym, że idę spotkać swojego przyszłego męża. Wiele się od tamtej pory zmieniło, znajomi porozchodzili się w różne strony, ale my przetrwaliśmy, chociaż też zaliczaliśmy różne wzloty i upadki. O ślubie zaczęliśmy myśleć dopiero od jakiegoś roku, chociaż w naszym przypadku to tak naprawdę tylko formalność, bo rodziną staliśmy się dla siebie już dawno. Zaręczyny miały miejsce 26 sierpnia 2015, a od początku tego roku wzięliśmy się za planowanie całej uroczystości. Pobierzemy się 27 maja 2017 w Lublinie, przyjęcie odbędzie się w Hotelu Pod Kasztanami. Pochwalę się jeszcze pierścionkiem, bo widzę, że się to w tym wątku praktykuje Pierścionek wylądował teraz na środkowym palcu, bo od zaręczyn dość sporo schudłam - jak widać, razem z dłońmi. Planuję go jednak oddać do zmniejszenia... kiedyś.
|
|
|
|
#802 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo długo jesteście Razem. Podziwiam, bo od gimnazjum ludzie się mocno zmieniają. Pierscionek masz oryginalny Dziewczyny zazdroszczę że możecie teraz sobie spać bo jestem w pracy. No ale dzięki temu moge pogodzić pracę i studia. |
|
|
|
|
#803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
razem wybieraliscie??Cytat:
![]() A co do wspólnego zamieszkania to rozumiem z powodow religijnych czy rodzinnych bądź sytuacyjnych jak pary nie mieszkają, ale z powodu kasy (nie obrazajac nikogo to tylko moje zdanie) to absurdalne, chcąc wziąć ślub i założyć rodzinę, nie wyobrażam sobie nie mieć stabilizacji finansowej. Jakby pojawiło się dziecko, chciałabym mieć poczucie bezpieczeństwa, ze to mój facet nas utrzyma, jeśli ja bym nie dała rady pracować, a nie wiecznie żyć na garnuszku rodziców. Takie myślenie 'jakoś to będzie' okazuje się później niezłym zaskoczeniem, bo to wszystko nie jest takie łatwe, przychodzi szare życie, rachunki, małe i duże problemy, i dochodzą kłótnie, które trzeba przejść i przeżyć, najlepiej przed ślubem. Można znać te druga osobę na wylot, ale w takich sytuacjach i tak się ja pozna dopiero kiedy to nadejdzie. Ja wyprowadzilam się z domu zaraz po skończeniu LO, studiowalam i pracowałam na dwa całe etaty, mając 19 lat i oplacalam mieszkanie, kupiłam auto. rodzice stwierdzili, ze skoro jestem samodzielna to na pewno dam sobie radę bez ich kasy i dałam sobie radę i dało się. Ślub to nie jest przejście przez magiczną bramę dająca nagle pracę, pieniądze i wieczne szczęście. Więc jakbym poznała faceta, który nie potrafiłby sobie zapewnić podstawowych warunków życia takich jak praca i mieszkanie(albo możliwość wyprowadzki- bo wiadomo jak się jest samemu i się studiuje to nie ma takiej potrzeby) to nie zgodzilabym się z nim iść przez życie. Bo z własnego doświadczenia wiem że da się studiować i pracować i nie potrzeba do tego osób trzecich.
03.10.15-> 16.04.17..."Na wspólna radość, na chleb powszedni, na poranne otarcie oczu w blasku słonecznym, na nieustanne sobą zdziwienie, na gniew, krzywdę i przebaczenie wybieram Ciebie." K.I.Gałczyński |
||
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszedł wyjazd, więc na obczyźnie mieszkamy z moimi rodzicami. Obecne mieszkanie na to pozwala w jakiś sposób, więc korzystamy, bo dużo łatwiej nam odłożyć w te 16 miesięcy na ślub i wesele, niż gdybyśmy mieli opłacać całe mieszkanie miesięcznie i odkładać na wesele. Ale zaraz po ślubie wynosimy się na swoje, dłużej niż te 1,5 roku nie wytrzymamy chyba ![]() Tak ogólnie, czy mogłybyście powiedzieć ile płacicie za fotografów? Bo jestem w kropce. Mama powiedziała, że 3 tysiące to cholernie dużo, a mi ludzie odpisywali co i 5-6 tysięcy biorą. |
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
cały weekend mnie nie było, nie miałam czasu egzaminy wszystkie na 5 zostały jeszcze dwa nie nadrobie Was bo mam na tel ponad 100 stron. Trochę was czytałam i z tego co widzę jest dużo nowych PMek wiec witam wszystkie jeśli było coś ważnego napisane to jeśli możecie napiszcie mi w skrócie zaraz zbieram się do pracy.. moi szefowie jeszcze nic mi nie powiedzieli ze złożyli wypowiedzenie wiec chyba zapytam ich po prostu w środę---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
ja też
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
Hej,
Witam nowe Weekend intensywny, szkoła, egzaminy. W sobotę byliśmy na creed, narodziny legendy - super film ![]() W niedzielę nad ranem szpilka został sprowadzony na ziemię, w koncu ktos mu pokazal ile jeszcze pracy przed nim a nie rzucać się z kelnerów na mistrza Z Kubolką dzis na kontrole. A ja siedze w pracy Po południem na paznokcie lece
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam już takie ładne długie, hybryda nałożona i co? Moje paznokcie są tak miękkie ze wyginają się każdy w inną stronę juz nie wiem co mam z nimi robić.. wiec musiałam je obciąć
|
|
|
#809 |
|
~*~Szalona Narzeczona~*~
|
To żele zrób :p
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Aga
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.

I na prawdę to polubiłam 

.