|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#662 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Z kolei np. teściowa mnie zaskoczyła. Byłam pewna, że w wigilię będzie życzyć nam potomka, a ona w ogóle nie poruszyła tematu. Ale miewa takie momenty, że w jakiś zawoalowany sposób mówi, że pasowałoby drugie dziecko itp. Raczej nie miewamy jakichś uciążliwych czy bezczelnych pytań od reszty rodziny /znajomych, raczej uwagi, że dziecko lepiej się chowa z rodzeństwem, czy że pasowałoby siostrzyczka/braciszek😉 Za to ja mam jakiś mały kryzys dziś. Widzę, że kończy mi się śluz płodny, testy owu nic do tej pory nie pokazały, jakoś przeczuwam, że ten cykl też nie będzie dla nas udany😔 nie chcę wkręcać sobie znowu jakichś objawów, bo strasznie boję się rozczarowania... Do tego i w pt i w sob widziałam się z ciężarnymi dziewczynami i czuję się w ogóle jak takie puste pudełko 😔 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#663 |
|
Konto usunięte
|
U nas teściowie i rodzice nie pytają. Brat Tż domaga się chrześniaka. Ksiądz ostatnio. Nawet ostatnio przy księdzu teściowie powiedzieli że chcieliby wnuka i że czekają. Bo ksiądz zaczął temat i wręcz wyciągnął to z nich.
W sumie ich rozumiem, był ślub więc pewnie myśleli że od razu zdecydujemy się na dziecko. Gdyby tylko wiedzieli...
|
|
|
|
#664 |
|
Wtajemniczenie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
U nas jak się ktoś pyta kiedy dziecko to mówimy otwarcie ze nad tym pracujemy i ze to nie jest takie proste. Wtedy mamy gwarantowany spokój
nie mam z tym problemu aby opowiadać o tym
|
#665 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jak się czujesz? Cytat:
MASAKRA Dawaj znać jak po USG ![]() Cytat:
Trzymam Kciuki za leczenie, co by krótko trwało i było skuteczne. Cytat:
Cytat:
a imiona macie już 0jakieś wybrane? jak się czujesz?Cytat:
za ten cykl.
|
|
#666 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#667 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja się pozytywnie nastawiam odnośnie tego cyklu. Zwłaszcza, że mój tż wczoraj wieczorem powiedział, że 2 poprzednie cykle nie miał takiego ciśnienia na dziecko, ale w tym już ma. Zobaczymy, może jego ciśnienie będzie bardziej pomocne.
Cytat:
Cytat:
i w ciąży też. I jest cały czas. Olewam ją. W ciąży po jakimś czasie zniknęła i znów jest. I będzie bo to endometrialna czy jakoś tak. Nic nie brałam. Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
Chudziaszek11, dziękuję za podanie tego linku wg kalkulatora wszystko jest w normie na razie a już się martwiłam..
---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Jeżeli chodzi o pytanie o dziecko to u nas teraz po tym jak zmarła nasz synek to nikt nie pyta, nawet z życzeniami się powstrzymali co mnie zdziwiło bardzo. Jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, że jestem w ciąży i na razie przynajmniej do trzeciego miesiąca zatrzymamy to dla siebie, no chyba, że będę musiała iść na zwolnienie, a to by mi się przydało bo mam stresującą pracę to pewnie wszyscy się zorientują
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech dziewczyny chyba czas na bete i musze ostatecznie się przekonać czy coś jest na rzeczy czy tez nie. Zrobiłam rano sikańca pepino - nic. P sikańcu już prawie płakałam, bo mój śluz miał różowe zabarwienie. Ciekawostką jest, że nigdy wczesniej tak nie było, bo jak przychodziła @ to zawsze z grubej rury, i od razu mocny ból brzucha i jak z kranu - tak na dzień dobry. Przyjechałam teraz do pracy już w czarnymi myślami, ale teraz śluz już zwykły. Boje się jechać na betę, strasznie się boję, bo wiem, ze to rozwieje wszelkie wątpliwości, a tak to jakas nadzieja zawsze była i jest. Boje się rozczarowania. Pewnie znając moje szczęście to w ciągu dnia zaczne mocniej krwawić i skończy się moje małe szczęście. Nawet nie mam z kim pogadać, bo kazdy mówi cos w stylu "no jak sie nie uda to sie uda następnym razem". Nikt ie rozumie, ze ja już widziałam ten malutki pęcherzyk, tego się nie da od-zobaczyć... Traktuję to troche inaczej niż jakby miał przyjśc normalny @....
Co do naszych rodziców to nie naciskają, ale teraz wiem, że są juz w jakiś sposób nastawieni. BOŻE tak się boje. |
|
|
|
#670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i moja babcia o prawnuka się pyta moi rodzice jeszcze nie mają żadnego wnuka a 3 córki po ślubach więc tata ma ciśnienie.. a teść z którym mieszkamy w ogóle ani razu się nie zapytał, ale mam go już dość i coraz poważniej myślę o wyprowadzce.. Cytat:
|
||
|
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
ja bym nie wytrzymała i zrobiła betę 😊 ale sluz różowy to dobry objaw z tego co czytałam w opiniach innych kobiet, które zaciażyły. Ja przed @mam plamienia ale to zaczynają się od takich brązowo czerwonych a nie jak Ty piszesz od rożowych. Kochana ja myślę, ze jesteś w ciąży Nie trzymaj nas w takiej niepewności i idź na badanie ;-) Trzymam mocno kciuki! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#672 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety ale jednym strzałem poszła krew
nie wiem co robić, siedze i rycze. Nie wiem czy czekać na rozwój sytacji, czy iść na bete, czy rozumieć to jako @? Nie rozumiem co się stało, czy mój pęcherzyk nie dał rady? Nie wiem co robić, czy moze dzwonic do lekarza? nie chcę zrobić z siebie idiotki, ze dostałam @i dzwonie do specjalisty który wypatrzył u mnie pęcherzyk. Masakra jakaś dziewczyny, nikomu nie życze takich sytuacji....
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry wszystkim po 3 dniach leżenia w łóżku z gorączką... Też mnie coś dopadło i od razu rozłożyło
![]() Gratuluję przyszłym mamusiom! zUa_tysica - nie martw się, może to jednak jest ciąża? |
|
|
|
#676 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#677 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i zależy jak obfite jest to krwawienie, ale implantacyjne to mnie się wydaje, że raczej przypomina plamienie a nie okres... No i zawsze istnieje szansa, że gin się pomylił z tym pechęrzykiem. Zaznaczam, że to są tylko moje domysły, nie znam się na tym wszystkim bardzo dobrze. Ale trzymam za Ciebie kciuki 😙 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo siły kochana 😘 Powiedziałam wczoraj w pracy że jestem do końca stycznia. Przyjęli aż za spokojnie i bez zaskoczenia. Ale ul emocji ze mnie spadło 😊 Teraz szukanie pracy 😊 Ale mam ochotę na słodkie
Edytowane przez mietowka25 Czas edycji: 2016-01-19 o 12:05 |
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam niedawno do gina, położna z recepcji starała się mnie uspokoic i powiedziała, ze skoro testy wychodziły negatywne, to prawdopodobnie było to cos tam przerośnięte niekoniecznie pęcherzyk ciążowy, i jakies takie tam gadki. Jestem cholernie wściekła, ze nie zostałam pinformowana, że to moze być cos innego, że jak test nie wyjdzie to spokojnie uda sie nastepnym razem a to w takim razie jest np komórka jajowa ble ble ble. Mówiła, że to jest wcześnie, ze to początek i że testy POWINNY wyjść już pozytywne, więc zrozumiałam to w taki sposób, że zaczyna się we mnie życie, ale trzeba poczekać na jego wykrycie. Przykro mi cholernie, aż nie wiem co powiedzieć. Spłakałam sie jak małe dziecko, dobrze że jestem sama w biurze w robocie. Tż jedzie własnie do mnie. Następnym razem uwierze tylko II i becie. Dopiero potem usg.
No cóż dziewczyny, nie poddajemy się tylko walczymy dalej Zaciskamy piąstki i z uśmiechem dalej biegniemy przez świat. Dziękuję za wszystkie kciuki i słowa otuchy, oby przydały się w tym nowym cyklu
|
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za kolejny cykl ![]() Jak was tak czytam to boję się co nam się może przytrafić :/ obiecałam tż że nie będę się nakręcać |
|
|
|
|
#681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tyle silnych emocji miałaś przez kilka ostatnich dni. Ale tak jak piszesz, zaciskamy piąstki ![]() Ja mam dzisiaj wisielczy nastrój, zrobiłam rano test : 12 dzień po owulacji, wyszedł niestety negatyw, po jutrze przyjdzie @
|
|
#683 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Hej
witam się po pary dniach nieobecności czynnej bo bierna była na bieżąco i wszystko ładnie czytałam W weekend mam mało czasu na siedzenie przy komputerze i paradoksalnie łatwiej o to w pracy Mały mi się pochorował i siedzę z nim na zwolnieniu w domu...Gratuluję nowych II kreseczek i współczuję tym, które znowu zobaczyły jedną... Ja skończyłam okres i w tym cyklu męża biorę w obroty codziennie lub co drugi dzień, a co zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
#685 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytając Twoje poprzednie posty: również miałam najpierw różowy śluz, potem brązowy, następnie dwie krople krwi i dopiero miesiączka się rozkrecila. Ale wtedy byłam już na becie i u ginekologa. Na pewno nie chcesz skontrolować tego co się stało? Mnie lekarz strasznie przestrzegał przed ciążą pozamaciczną i pomimo że @ miałam to beta nie spadała ale rosła. To go bardzo zaniepokoilo. Całe szczęście jajowody i przydatki miałam czyste. Wygląda to na ciążę biochemiczną ale nie jestem lekarzem i ciężko coś doradzić. Musisz być teraz dzielna Cytat:
Cytat:
Ale @ jeszcze nie ma, więc może, może Trzymam kciuki pomimo tego negatywu!
|
|
|
#686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi.... Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#688 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile, beta 131 progesteron 32. Z ostatniej @ wychodzi 4tydzien 1 dzień
więc chyba dobrze. Jutro wracam do domu
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli nie będziesz sprawdzać jak ona przyrasta?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

wiem, ze byłaś przerażona ale Tż tak radośnie zareagował
A Ty jak się czujesz? 
no i cygara - nie palę ale przywiozłam dla przyjaciół
i w ciąży też. I jest cały czas. Olewam ją. W ciąży po jakimś czasie zniknęła i znów jest. I będzie bo to endometrialna czy jakoś tak. Nic nie brałam.
ala: 

moi rodzice jeszcze nie mają żadnego wnuka a 3 córki po ślubach więc tata ma ciśnienie.. a teść z którym mieszkamy w ogóle ani razu się nie zapytał, ale mam go już dość i coraz poważniej myślę o wyprowadzce..