Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-21, 21:19   #811
Ewula88
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
W necie zamawiaj. Tego nie ma co kupować normalnie w aptece.
Przez net dużo taniej, ja zawsze biorę 2opakowania
I ja na Twoim miejscu zamówiłabym Inofem - ma identyczny skład a jest 2 razy tańszy. Tu masz Inofolic 60szt za 111zł http://www.aptekaprima24.pl/inofolic...ek-60-saszetek a Inofem 60szt za 57zł http://aptekaodnowa.pl/inofem-30-saszetek-7359.html

Niby pomaga - dlatego go mam. Ale piję od grudnia więc efekty nie wiem czy są
dziękuję, pomyślę nad tym, póki co pogadałam z TŻ i ustaliliśmy, że pójdę do gin nr 3 i we wtorek po wizycie podejmiemy decyzję co robić dalej i którego gin słuchać. Obym tylko nie miała większego mętliku w głowie niż teraz
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:43   #812
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł! Powiedział, że mam przyjść w kolejnym cyklu w 12 dniu na usg i wtedy włączy coś do stymulacji jajników. Póki co powiedział, że testy owu mogą wychodzić pozytywne ale to nie jest gwarancją owu, co do mierzenia temp też powiedział, że nie wskaże mi w 100% owulacji.Reasumując jestem po wizycie u dwóch lekarzy.

1 lekarz na NFZ dał skierowanie za LH FSH prolaktynę, poczym kazał jeść castangus i przyjść za 3 cykle.

2 lekarz medicover, kazał brac progesteron i mega drogi kwas foliowy :O i przyjśc w kolejnym cyklu na badanie i wtedy włączyć stymulację jajników. stwierdził też przodo zgięcie macicy. - co to znaczy?

Wizytę u lekarza numer 3( prywatnie) mam we wtorek-14dc- będzie to lekarz do którego normalnie chodzę na NFZ i jemu ufam.

Dziewczyny co mam robi pomóżcie Nie zapowiada się szybko zajdę....
Hmm ciekawa jestem jeszcze opini 3 lekarza. Badanie fh i lh plus prolaktyną to dadzą też konkretną informację o pecherzykach. Za małe pęcherzyki w 9 dc? A ilu dniowe masz cykle? Ale ten drugi chce niby działać konkretnie więc może się okazać całkiem dobry. Tylko mógłby jeszcze swoją teorię poprzeć badaniem.
Dla mnie idealny ginekolog to: miły, uprzejmy, delikatny. Szczegółowy wywiad, wysłuchanie ze skupieniem, odpowiadanie na wszystkie pytania. Delikatne badanie, cytologia, plus usg plus usg piersi. Sprawdzanie karty z poprzednich wizyt, porównywanie zdjęć usg. Zlecenie badań. Informowanie o roznych mozliwych badaniach. I niech nie śmieje się, ze zrobiło się jakieś badanie czy obserwację niepotrzebnie.

Ja też latam obecnie do trzech 😆 po poniedziałkowej wizycie jedna jest u mnie na wylocie. Jutro ide prywatnie.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:55   #813
kissoflife001
Zadomowienie

Dziewczyny przełożyli mi wizytę u lekarza na jutro przez co nie zdążę zrobić sobie bety
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 21:57   #814
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przełożyli mi wizytę u lekarza na jutro przez co nie zdążę zrobić sobie bety
A na którą masz? Może zdążysz zrobić z samego rana a wyniki będą po południu? I mnie w lab. tak robią.

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 22:09   #815
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
A na którą masz? Może zdążysz zrobić z samego rana a wyniki będą po południu? I mnie w lab. tak robią.

Właśnie nie
Wizyta na 12:2o, wyniki po 19 nie da rady Buuuuuuuu
Stary 2016-01-21, 22:31   #816
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli może być lada dzień 😊😊😊 trzymam kciuki!

No na to liczę, w sumie to w życiu miałam bardzo krótki czas, w którym moje cykle były jak w zegarku. Co prawda wtedy zaszłam w ciążę, ale wierzę że nawet przy nieregularnych cyklach się uda. Chociaż im bliżej do terminu @, tym mniej wierzę że się uda...😞

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Zabicie mnie, ale nie mam czasu niż do Was napisać. Siedzę właśnie w kolejce do ginekologa to chociaż spokojnie Was poczytam mam nadzieję że dostanę skierowanie na jakieś konkretne badania, bo wyczytałam, że ten pokarm w piersiach i to uczucie napływania mleka mogą świadczyć o problemach z prolaktyną... Oby mnie nie potraktował jak histeryczkę, która po paru cyklach starań już leci do lekarza...
No prolaktyna odpowiada za produkcję mleka, więc to by się zgadzało. Ty masz małe dziecko, prawda? Wiem, że ono też może podnosić prolaktynę, mimo że nie karmisz piersią, po prostu działa psychika.

Cytat:
jestem po wizycie, nie wiem co mam myśleć. Byłam w 9 dc pokazałam lekarzowi wykresy temp, wyniki badań, zrobił usg, diagnoza: pęcherzyki są za małe zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł! Powiedział, że mam przyjść w kolejnym cyklu w 12 dniu na usg i wtedy włączy coś do stymulacji jajników. Póki co powiedział, że testy owu mogą wychodzić pozytywne ale to nie jest gwarancją owu, co do mierzenia temp też powiedział, że nie wskaże mi w 100% owulacji.Reasumując jestem po wizycie u dwóch lekarzy.

1 lekarz na NFZ dał skierowanie za LH FSH prolaktynę, poczym kazał jeść castangus i przyjść za 3 cykle.

2 lekarz medicover, kazał brac progesteron i mega drogi kwas foliowy :O i przyjśc w kolejnym cyklu na badanie i wtedy włączyć stymulację jajników. stwierdził też przodo zgięcie macicy. - co to znaczy?

Wizytę u lekarza numer 3( prywatnie) mam we wtorek-14dc- będzie to lekarz do którego normalnie chodzę na NFZ i jemu ufam.

Zrób badania lekarza 1, zażywaj to co zaleca 2, ja póki co ten castagnus bym odpuściła, żeby nie fałszować wyników hormonów. No i stymulowała jajniki, to przynajmniej jakiś konkret, chociaż to zależy, czy te jajeczka są małe, bo za wcześnie badanie, czy rzeczywiście słaby progesteron.
A przodozgięcie jest ok, tak chyba powinno być, chociaż dużo tu dziewczyn ma tyłozgięcie i mają dzieci albo są w ciąży 😉

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
o cholerka, żartujesz!!?? Ciekawe czemu drugi cykl przy jego braniu tak Ci dziwnie wyszedł? :| Jaja normalnie. A potem przestałaś już pewnie?

Tak , pisałam nawet wcześniej tu na wątku Wiesz co, u mnie też gin przepisała wlaściwie w ciemno, tylko po zrobieniu ze mną "wywiadu"... powiedziała że ma pomóc na wyregulowanie cykli i na pomoc przy staraniu o dziecko. Mam nadzieję ze pomoże Dała mi też dwie recepty, narazie kazała wykupić jedno opakowanie, a jak dostanę @ (czyli nie zajdę w ciążę:/) to mam od razu do niej dzwonić, umawiać się na za miesiąc, i od razu też wykupić te drugie opakowanie. Mam nadzieję, że babka wie co robi, tzn. co poleca mi robić... Bo troszkę mnie Lidka zmartwiła tym 45-dniowym cyklem mimo brania duphastonu:/

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

o proszę! to pewnie podniosła Cię na duchu fajnie!
Długość cyklu to sprawa indywidualna, może tak naturalnie u danej osoby ma być? To nie wyklucza owulacji, jedynie może ona być później

Cytat:
Właśnie nie
I tak ją zrób, będziesz dla samej siebie wiedzieć czy wszystko ok. A lekarz zbada resztę 😊

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-21, 22:41   #817
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No na to liczę, w sumie to w życiu miałam bardzo krótki czas, w którym moje cykle były jak w zegarku. Co prawda wtedy zaszłam w ciążę, ale wierzę że nawet przy nieregularnych cyklach się uda. Chociaż im bliżej do terminu @, tym mniej wierzę że się uda...

Zrób badania lekarza 1, zażywaj to co zaleca 2, ja póki co ten castagnus bym odpuściła, żeby nie fałszować wyników hormonów. No i stymulowała jajniki, to przynajmniej jakiś konkret, chociaż to zależy, czy te jajeczka są małe, bo za wcześnie badanie, czy rzeczywiście słaby progesteron.
A przodozgięcie jest ok, tak chyba powinno być, chociaż dużo tu dziewczyn ma tyłozgięcie i mają dzieci albo są w ciąży

Badania zlecone przez lekarza nr 1 zrobione wyniki ok i nic nie powiedział tylko kazał brać castagnus. Pokazałam je lekarzowi nr 2 i powiedziałam ze biorę castangusa.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Hmm ciekawa jestem jeszcze opini 3 lekarza. Badanie fh i lh plus prolaktyną to dadzą też konkretną informację o pecherzykach. Za małe pęcherzyki w 9 dc? A ilu dniowe masz cykle? Ale ten drugi chce niby działać konkretnie więc może się okazać całkiem dobry. Tylko mógłby jeszcze swoją teorię poprzeć badaniem.
Dla mnie idealny ginekolog to: miły, uprzejmy, delikatny. Szczegółowy wywiad, wysłuchanie ze skupieniem, odpowiadanie na wszystkie pytania. Delikatne badanie, cytologia, plus usg plus usg piersi. Sprawdzanie karty z poprzednich wizyt, porównywanie zdjęć usg. Zlecenie badań. Informowanie o roznych mozliwych badaniach. I niech nie śmieje się, ze zrobiło się jakieś badanie czy obserwację niepotrzebnie.

Ja też latam obecnie do trzech po poniedziałkowej wizycie jedna jest u mnie na wylocie. Jutro ide prywatnie.

Cykle mam 26-28 dni. Nie opisał ile dokładniej maja te pęcherze tylko przepisał te leki. Może do kolejnej wizyty urosną ...
Stary 2016-01-21, 23:01   #818
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
I tak ją zrób, będziesz dla samej siebie wiedzieć czy wszystko ok. A lekarz zbada resztę 😊

No w sumie gdyby nie spadła to będę wiedziała, że coś nie tak i udam się do lekarza ponownie dzięki
Stary 2016-01-21, 23:34   #819
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:

Dopiero teraz uświadomiłam sobie, jakie mam szczęście, że mam tylko jednego gina, któremu bezgranicznie ufam.
Nie mam pojęcia co Ci radzić... boję się, abyś po tym 3 lekarzu, nie miała jeszcze większego mętliku w głowie. Na dzień dzisiejszy wydaje się, że ten lekarz nr 2 wydaje się dużo bardziej konkretniejszy i ma przynajmniej plan działania.Ale martwi mnie to, że uznał Twojego pęcherzyki za małe. Przecież to dopiero 9 dc? Owulacja przy 26 - 28 dniowych cyklach może wystąpić ( tak czysto teoretycznie) w dniach 13 - 15, to pęcherzyki zdążą jeszcze urosnąć? Nie ogarniam tego Stymulacja jajników - no fajnie - tylko, to już się wiążę, z dawkami hormonów i hormonalnym leczeniem. Poczekaj jeszcze do tej wtorkowej wizyty, zobaczymy co lekarz nr 3 zasugeruje. Wtedy będziemy tu wszystkie debatować

Cytat:
Zabicie mnie, ale nie mam czasu niż do Was napisać. Siedzę właśnie w kolejce do ginekologa to chociaż spokojnie Was poczytam mam nadzieję że dostanę skierowanie na jakieś konkretne badania, bo wyczytałam, że ten pokarm w piersiach i to uczucie napływania mleka mogą świadczyć o problemach z prolaktyną... Oby mnie nie potraktował jak histeryczkę, która po paru cyklach starań już leci do lekarza...
Pater i jak po wizycie? Wszystko ok?

Cytat:
Właśnie nie
Ale dziwne to laboratorium. U mnie wyniki są do 2 godzin, niezależnie od pory zrobienia bety. Szkoda, zobaczysz co powie Ci lekarz - daj nam jutro znać co i jak

_malaMi_ - dopisane

Cavagirl - wciąż nie masz @? Jak Ty wytrzymujesz do tej soboty?

Edytowane przez VelaLuca
Czas edycji: 2016-01-22 o 00:39
VelaLuca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 07:07   #820
pater86
Zadomowienie

Ewula88 najgorsze jak każdy lekarz mówi co innego... Ciekawa jestem co ten trzeci powie...
Ja też wczoraj na wizycie zgłupiałam... Dostałam oczywiście skierowanie na badania, ginekologiczne jest wszystko dobrze, ale lekarz stwierdził że jestem tyle co przed owulacją, która będzie dziś albo jutro. Tylko że to był 11 dzień cyklu, a ja mam raczej długie ok. 30 dniowe... To się mi średnią zgadza. Ale śluz płodny miałam prawie zaraz po miesiączce, więc już sama nie wiem. Może tak mam i dlatego nie trafialiśy bo byłam pewna że owulacjia jest dużo później? Zrobię badania i zobaczymy co będzie. Wczoraj oczywiście działaliśmy ostro jak ma być owu, jeszcze dziś by się przydało😉 a tu jak na złość najazd teściów...
Stary 2016-01-22, 07:37   #821
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rybka20 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki 😊 na początek chciałam się zapytać czy przyjmiecie mnie pod wasze skrzydła staraczek? Krótko o mnie staramy sie z TŻ o małego bobaska od listopada ubiegłego roku, ale to nam zbytnio nie wychodzi 😩 może dlatego, ze odstawiłam tabsy i mój organizm musi się przyzwyczaić do takiego szoku?! Mam mieszane uczucia ale się nie poddaje, walczę do końca ze sobą. W przyszłym tygodniu mam plodniaki i może się uda... Bardzo bym tego chciała 😁

A poza tym to bardzo mocno gratuluje tym panią, ktorym się udało spełnić swoje marzenie, oby jak najlepiej się to skończyło, życzę wam tego z całego serducha ❤. A tym, które tak jak ja to wytrwałości i wiecej optymizmu a się na pewno uda. Miejmy taka nadzieję. Powodzenia.
Hej hej, witamy

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Czytam Was na bieżąco u mnie @ się konczy i zabieramy się do dzieła
Kochana u mnie tez się kończy @, zobacz jakie mamy podobne cykle Obyśmy zaszły w tym cyklu

Ja wczoraj miałam szalony dzień, byłam ze szwagierką na zakupach przedślubnych, szukamy kreacji na ślub cywilny. Nic nie znalazłyśmy, w tej dziurze zwanej Olsztyn nie ma nic! ;p dzisiaj powtórka, masakra....
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 08:15   #822
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Hej hej, witamy

Kochana u mnie tez się kończy @, zobacz jakie mamy podobne cykle Obyśmy zaszły w tym cyklu

Ja wczoraj miałam szalony dzień, byłam ze szwagierką na zakupach przedślubnych, szukamy kreacji na ślub cywilny. Nic nie znalazłyśmy, w tej dziurze zwanej Olsztyn nie ma nic! ;p dzisiaj powtórka, masakra....
U mnie tez @ sie skonczyla i bierzemy sie do dziela
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:34   #823
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
No na to liczę, w sumie to w życiu miałam bardzo krótki czas, w którym moje cykle były jak w zegarku. Co prawda wtedy zaszłam w ciążę, ale wierzę że nawet przy nieregularnych cyklach się uda. Chociaż im bliżej do terminu @, tym mniej wierzę że się uda...
Mam dokładnie tak samo jak jeszcze daleko to tyyyle nadziei, jutro mam robić test i zero wiary w pozytyw

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Cavagirl - wciąż nie masz @? Jak Ty wytrzymujesz do tej soboty?
No jakoś mam dopiero 29dc dzisiaj a w poniedziałek robiłam test i nic. Pare dni temu bolał mnie brzuch jak @ a teraz nic...tylko jakieś kłucia.

Cytat:
Ewula88 najgorsze jak każdy lekarz mówi co innego... Ciekawa jestem co ten trzeci powie...
Ja też wczoraj na wizycie zgłupiałam... Dostałam oczywiście skierowanie na badania, ginekologiczne jest wszystko dobrze, ale lekarz stwierdził że jestem tyle co przed owulacją, która będzie dziś albo jutro. Tylko że to był 11 dzień cyklu, a ja mam raczej długie ok. 30 dniowe... To się mi średnią zgadza. Ale śluz płodny miałam prawie zaraz po miesiączce, więc już sama nie wiem. Może tak mam i dlatego nie trafialiśy bo byłam pewna że owulacjia jest dużo później? Zrobię badania i zobaczymy co będzie. Wczoraj oczywiście działaliśmy ostro jak ma być owu, jeszcze dziś by się przydało a tu jak na złość najazd teściów...

Ja tez jak jakiś czas temu byłam u gin to mi powiedziała, ze za chyba 3 dni będę po owi a byłam zaraz po okresie, poprzedni cykl miałam 34 dniowy i ona sama się zdziwiła ale potem dostałam @ w 24 dc wiec się zgadzało z tą owu.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:40   #824
pater86
Zadomowienie

cavagirl trzymam kciuki za jutrzejszy test! Oby były dwie kreseczki ☺ Swoją drogą to te nasze babskie organizmy są takie popieprzone, że się wierzyć nie chce, żadnych reguł nie ma, robią co chcą i kiedy chcą...
Stary 2016-01-22, 09:51   #825
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
to zalezy od lekarza, czasami nawet lekarze zapisuja antykoncepcję, bo po jej odstawieniu czasami mozna szybciutko zajść w ciążę - bywa, ze nie pojdyńczą, bo "uśpiona" płodność zaczyna szaleć

właśnie to mnie stresuje, późno zaczęłam i żeby to nie trwało latami, bo zwariuję

super, że już po wracaj do formy szybko

Vela wpisz mnie na testowanie 12 lutego. mam zamiar czekać do 31 dc tym razem

u mnie dziś 9dc i od jutra zaczynamy działać

temp. mam jak umarlaczek 36.27, ale taka moja uroda chyba.
Ja mam często 35 dziś 36,16
Testujesz dzień po mnie!!

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
2tyg nie mogę wspolzyc. Miałam iść w przyszłym cyklu na monitoring ale nie wiadomo jak miesiaczka teraz przyjdzie czy ja rozpoznać bo mam już 23dc a krwawie po zabiegu. A lekarz powiedział że może się poprzesuwac teraz wszystko
2 tygodnie to nie dużo, wytrzymacie...

Cytat:
Cześć dziewczyny

Czytam Was na bieżąco u mnie @ się konczy i zabieramy się do dzieła

Badania jeszcze muszą poczekać do 1 lutego, martwi mnie to z jednej strony bo chciałabym już je mieć zrobione i wiedzieć czy wszystko ok no ale za cholerę z pracy nie uda mi się wyrwać :/

U mnie prawdziwa zima śniegu do połowy łydki na wsi

Witam się z nowymi staraczkami i trzymam kciuki
To tak jak u nas, zabieramy się do dzieła, w końcu się @ skończyła i trwała 6 a nie 7 dni.
Cytat:
Morfologia, żelazo, prolaktyna, glukoza, TSH, cholesterol, toksoplazmoza
A robisz prywatnie te badania?

Cytat:
Jak Cię tak potraktuje, tzn że to nie jest dobry lekarz i tyle.

Cytat:

Ale zagmatwane... Oby ten 3 lekarz coś powiedział. Ja bym do tej wizyty zrobiła tylko badania.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:51   #826
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Ja to raczej w tym miesiącu nie będę testować Mamy oboje z tż tak intensywny, zakręcony okres, że jakby jednak okazało się że jest ciąża, to nie miałabym pojęcia kiedy i jak ją zmajstrowaliśmy

Wczoraj zamówiłam termometr na allegro. Stwierdziłam, że od przyszłego cyklu spróbuję mierzyć temperaturę, skoro znowu wracam do pracy na 1 zmianę (przez ostatni miesiąc chodziłam na 3 zmiany).

Gin chce mi w następnym cyklu znowu robić monitoring. Ale zastanawiam się czy jest sens, o przy ostatnim tż za bardzo spinał się i nakręcał i nie chcę znowu takiej sytuacji. Niby mogę iść bez jego wiedzy, ale jak mój lekarz przyjmuje w środku dnia, to albo muszę iść na inną zmianę do pracy, albo się jakoś wcześniej zwolnić czy wziąć wolne, więc tż zauważy, że coś kombinuję. Zresztą może sama też się będę za bardzo spinać przez ten monitoring? W sumie ten jeden póki co mnie satysfakcjonuje, bo wiem, że z owu wszystko dobrze

Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze, a jeszcze jutro idę na nadgodziny
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 09:54   #827
Wyczekujaca
Raczkowanie

Ja dzisiaj tylko tak szybko z pracy naskrobię, @ jest od rana wiec VelaLuca proszę o wpisanie na testowanie 18.02.

Mamy piąteczek !

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 10:29   #828
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
cavagirl trzymam kciuki za jutrzejszy test! Oby były dwie kreseczki Swoją drogą to te nasze babskie organizmy są takie popieprzone, że się wierzyć nie chce, żadnych reguł nie ma, robią co chcą i kiedy chcą...

Dziękuje!!!
Są strasznie porąbane! Wkurza mnie to, bo mam mętlik w głowie czy się badać szerzej czy czekać jeszcze. Tym bardziej, ze lekarze to konowaly Chyba jak się teraz nie uda, to się zapisze do lekarza tak, żeby być przed owu, przynajmniej będę wiedziała co i jak i poproszę o jakieś badania hormonalne na razie w związku z mega nieregularnymi cyklami.
Stary 2016-01-22, 10:40   #829
pater86
Zadomowienie

Panna Izabela na szczęście lekarz zachował się w porządku, sprawdzałam jakie dał mi badania i wydają się sensowne, ale muszę czekać z nimi do 22dc.... Jak ja nienawidzę czekać 😉
Wyczekujaca nowy cykl to nowe możliwości, oby teraz poszło dobrze 👍
Mogę prosić o wpisanie testowania na 11.02? Chyba że nie wytrzymam i zrobię wcześniej 😉
Stary 2016-01-22, 11:28   #830
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja to raczej w tym miesiącu nie będę testować Mamy oboje z tż tak intensywny, zakręcony okres, że jakby jednak okazało się że jest ciąża, to nie miałabym pojęcia kiedy i jak ją zmajstrowaliśmy

Wczoraj zamówiłam termometr na allegro. Stwierdziłam, że od przyszłego cyklu spróbuję mierzyć temperaturę, skoro znowu wracam do pracy na 1 zmianę (przez ostatni miesiąc chodziłam na 3 zmiany).

Gin chce mi w następnym cyklu znowu robić monitoring. Ale zastanawiam się czy jest sens, o przy ostatnim tż za bardzo spinał się i nakręcał i nie chcę znowu takiej sytuacji. Niby mogę iść bez jego wiedzy, ale jak mój lekarz przyjmuje w środku dnia, to albo muszę iść na inną zmianę do pracy, albo się jakoś wcześniej zwolnić czy wziąć wolne, więc tż zauważy, że coś kombinuję. Zresztą może sama też się będę za bardzo spinać przez ten monitoring? W sumie ten jeden póki co mnie satysfakcjonuje, bo wiem, że z owu wszystko dobrze

Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze, a jeszcze jutro idę na nadgodziny

Lekarz numer 1 był zdania ze nie ma sensu chodzić co chwile na monitoring bo tylko się będę tym stresować. Kazał współżyć co dwa dni i tyle.
Stary 2016-01-22, 11:39   #831
pater86
Zadomowienie

Ewula88 widzę że ja bez konsultacji wpadłam na ten sam pomysł co Twój lekarz nr 1 😉 mój mąż jest zachwycony tym pomysłem, on to by chciał codziennie i najlepiej rano i wieczorem 😁
Stary 2016-01-22, 11:53   #832
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewula88 widzę że ja bez konsultacji wpadłam na ten sam pomysł co Twój lekarz nr 1 mój mąż jest zachwycony tym pomysłem, on to by chciał codziennie i najlepiej rano i wieczorem

Mój nie jest taki chętny ja tez bym mogła codziennie ale tż ma ciężka prace i często bywa zmęczony :/
Stary 2016-01-22, 12:03   #833
cavagirl
Rozeznanie

U mnie to ja jestem ciagle zmęczona :/ I starania jakoś tak kiepsko na mnie działają, zamiast dobrze.
Patrzyłam na najbliższe testowania to prawie co chwilę ktoś, będzie się działo
Stary 2016-01-22, 12:05   #834
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Mój nie jest taki chętny ja tez bym mogła codziennie ale tż ma ciężka prace i często bywa zmęczony :/
To i nas jest odwrotnie, ja nie lubię tak codziennie... A mój mąż twierdzi, że przy tym odpoczywa 😉 widzisz, tak źle, tak niedobrze.
Stary 2016-01-22, 13:08   #835
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
dziękuję, pomyślę nad tym, póki co pogadałam z TŻ i ustaliliśmy, że pójdę do gin nr 3 i we wtorek po wizycie podejmiemy decyzję co robić dalej i którego gin słuchać. Obym tylko nie miała większego mętliku w głowie niż teraz
Najgorsze jest to gdy każdy lekarz mówi co innego

Cytat:
Zrób sama dla siebie

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Mamy piąteczek !

Dziś mam 18dc i temperaturę 36,09 A w zeszłym cyklu miałam owu, myślałam że coś się naprawiło
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:15   #836
miyoko_93
Przyczajenie

widzę, że jestem wielką szczęściarą, bo mam regularny okres średnio co 26 dni :X Mam apkę w telefonie i ona pokazuje mi bardzo dokładnie kiedy będę miała okres, jeszcze się nie pomyliła. I po konsultacji z gin dni płodne mniej więcej też dobrze wylicza. I co z tego, jak 2 lata próbujemy i dalej nic... Tż leży w łóżku z grypą, a ja mam tyle roboty, źle się czuję i jeszcze muszę się nim opiekować... I nici ze starania w tym miesiącu liczę na luty, tż powiedział że olewa wszystko i jedziemy odpocząć od pracy gdzieś na tydzień muszę wyliczyć, żebyśmy pojechali w moje dni płodne będzie się działo
miyoko_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:21   #837
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Badania zlecone przez lekarza nr 1 zrobione wyniki ok i nic nie powiedział tylko kazał brać castagnus. Pokazałam je lekarzowi nr 2 i powiedziałam ze biorę castangusa.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cykle mam 26-28 dni. Nie opisał ile dokładniej maja te pęcherze tylko przepisał te leki. Może do kolejnej wizyty urosną ...
Aaa, to przepraszam, nie doczytałam.

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo jak jeszcze daleko to tyyyle nadziei, jutro mam robić test i zero wiary w pozytyw

No jakoś mam dopiero 29dc dzisiaj a w poniedziałek robiłam test i nic. Pare dni temu bolał mnie brzuch jak @ a teraz nic...tylko jakieś kłucia.

Ja tez jak jakiś czas temu byłam u gin to mi powiedziała, ze za chyba 3 dni będę po owi a byłam zaraz po okresie, poprzedni cykl miałam 34 dniowy i ona sama się zdziwiła ale potem dostałam @ w 24 dc wiec się zgadzało z tą owu.
Jejku ale zagmatwane 😞
Cytat:
U nas to też różnie bywa z ochotą, ja często wieczorem jestem już zbyt zmęczona na baraszkowanie, czasem córcia źle śpi i trzeba z nią siedzieć, a mój mąż ma tak, że nie potrafi wyłączyć głowy w łóżku, jak ma za dużo kłopotów, jakieś problemy w firmie albo coś go aktualnie mocno zajmuje, to nie ma mowy o seksie😒 a ostatni tydzień w ogóle okropny, bo córcia zasmarkana, ciągle się budzi więc myślimy tylko o niej😞 dziś od nowa z kolei mnie się odnowił katar😤, wczoraj wszystko było ok, a dziś rano już smarkam od nowa. Strzelę sobie chyba w łeb 😑

I dziewczyny, znowu patologia mojego cyklu - delikatne niech nie czytają - wczoraj po pracy na majtkach miałam sporą porcję (?) takiego gęstego, żółtawego śluzu, w którym ciągnęła się nitka krwi. Ten śluz pojawił się znikąd, bo całe dwa dni było całkiem sucho. Dziś z kolei śluzu prawie nie ma, ale jest różowy, chyba powtarza się sytuacja z ubiegłego miesiąca z tym plamieniem koło 20 dc, dziś mam 26 dc, chyba że to początek @???? Ostatnio czekałam na nią 47 dni😩

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:31   #838
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez miyoko_93 Pokaż wiadomość
I co z tego, jak 2 lata próbujemy i dalej nic...
Tż się badał?
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-22, 13:32   #839
pater86
Zadomowienie

Geosmina a może te dziwne upławy to związane z implantacją?
U mnie mały też był chory... Nie możemy wyjść z chorób odkąd poszedł do żłobka, więc wiem jak to jest...
Stary 2016-01-22, 13:36   #840
miyoko_93
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Tż się badał?
Nie, ale jak do września tego roku dalej będzie nic, to obiecał, że pójdzie
miyoko_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości