|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie idealny ginekolog to: miły, uprzejmy, delikatny. Szczegółowy wywiad, wysłuchanie ze skupieniem, odpowiadanie na wszystkie pytania. Delikatne badanie, cytologia, plus usg plus usg piersi. Sprawdzanie karty z poprzednich wizyt, porównywanie zdjęć usg. Zlecenie badań. Informowanie o roznych mozliwych badaniach. I niech nie śmieje się, ze zrobiło się jakieś badanie czy obserwację niepotrzebnie. Ja też latam obecnie do trzech 😆 po poniedziałkowej wizycie jedna jest u mnie na wylocie. Jutro ide prywatnie. Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przełożyli mi wizytę u lekarza na jutro przez co nie zdążę zrobić sobie bety
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizyta na 12:2o, wyniki po 19 nie da rady |
|
|
|
|
#816 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A przodozgięcie jest ok, tak chyba powinno być, chociaż dużo tu dziewczyn ma tyłozgięcie i mają dzieci albo są w ciąży 😉 Cytat:
I tak ją zrób, będziesz dla samej siebie wiedzieć czy wszystko ok. A lekarz zbada resztę 😊 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#817 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Badania zlecone przez lekarza nr 1 zrobione wyniki ok i nic nie powiedział tylko kazał brać castagnus. Pokazałam je lekarzowi nr 2 i powiedziałam ze biorę castangusa. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
Cykle mam 26-28 dni. Nie opisał ile dokładniej maja te pęcherze tylko przepisał te leki. Może do kolejnej wizyty urosną ...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki |
|
|
|
|
#819 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia co Ci radzić... boję się, abyś po tym 3 lekarzu, nie miała jeszcze większego mętliku w głowie. Na dzień dzisiejszy wydaje się, że ten lekarz nr 2 wydaje się dużo bardziej konkretniejszy i ma przynajmniej plan działania.Ale martwi mnie to, że uznał Twojego pęcherzyki za małe. Przecież to dopiero 9 dc? Owulacja przy 26 - 28 dniowych cyklach może wystąpić ( tak czysto teoretycznie) w dniach 13 - 15, to pęcherzyki zdążą jeszcze urosnąć? Nie ogarniam tego ![]() Cytat:
![]() Ale dziwne to laboratorium. U mnie wyniki są do 2 godzin, niezależnie od pory zrobienia bety. Szkoda, zobaczysz co powie Ci lekarz - daj nam jutro znać co i jak ![]() _malaMi_ - dopisane Cavagirl - wciąż nie masz @? Jak Ty wytrzymujesz do tej soboty?
Edytowane przez VelaLuca Czas edycji: 2016-01-22 o 00:39 |
||
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Ewula88 najgorsze jak każdy lekarz mówi co innego... Ciekawa jestem co ten trzeci powie...
Ja też wczoraj na wizycie zgłupiałam... Dostałam oczywiście skierowanie na badania, ginekologiczne jest wszystko dobrze, ale lekarz stwierdził że jestem tyle co przed owulacją, która będzie dziś albo jutro. Tylko że to był 11 dzień cyklu, a ja mam raczej długie ok. 30 dniowe... To się mi średnią zgadza. Ale śluz płodny miałam prawie zaraz po miesiączce, więc już sama nie wiem. Może tak mam i dlatego nie trafialiśy bo byłam pewna że owulacjia jest dużo później? Zrobię badania i zobaczymy co będzie. Wczoraj oczywiście działaliśmy ostro jak ma być owu, jeszcze dziś by się przydało😉 a tu jak na złość najazd teściów... |
|
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Obyśmy zaszły w tym cykluJa wczoraj miałam szalony dzień, byłam ze szwagierką na zakupach przedślubnych, szukamy kreacji na ślub cywilny. Nic nie znalazłyśmy, w tej dziurze zwanej Olsztyn nie ma nic! ;p dzisiaj powtórka, masakra.... |
||
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak jeszcze daleko to tyyyle nadziei, jutro mam robić test i zero wiary w pozytyw ![]() No jakoś mam dopiero 29dc dzisiaj a w poniedziałek robiłam test i nic. Pare dni temu bolał mnie brzuch jak @ a teraz nic...tylko jakieś kłucia. Cytat:
Ja tez jak jakiś czas temu byłam u gin to mi powiedziała, ze za chyba 3 dni będę po owi a byłam zaraz po okresie, poprzedni cykl miałam 34 dniowy i ona sama się zdziwiła ale potem dostałam @ w 24 dc wiec się zgadzało z tą owu. |
||
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
cavagirl trzymam kciuki za jutrzejszy test! Oby były dwie kreseczki ☺ Swoją drogą to te nasze babskie organizmy są takie popieprzone, że się wierzyć nie chce, żadnych reguł nie ma, robią co chcą i kiedy chcą...
|
|
|
|
#825 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś 36,16 Testujesz dzień po mnie!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#826 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to raczej w tym miesiącu nie będę testować
Mamy oboje z tż tak intensywny, zakręcony okres, że jakby jednak okazało się że jest ciąża, to nie miałabym pojęcia kiedy i jak ją zmajstrowaliśmy Wczoraj zamówiłam termometr na allegro. Stwierdziłam, że od przyszłego cyklu spróbuję mierzyć temperaturę, skoro znowu wracam do pracy na 1 zmianę (przez ostatni miesiąc chodziłam na 3 zmiany). Gin chce mi w następnym cyklu znowu robić monitoring. Ale zastanawiam się czy jest sens, o przy ostatnim tż za bardzo spinał się i nakręcał i nie chcę znowu takiej sytuacji. Niby mogę iść bez jego wiedzy, ale jak mój lekarz przyjmuje w środku dnia, to albo muszę iść na inną zmianę do pracy, albo się jakoś wcześniej zwolnić czy wziąć wolne, więc tż zauważy, że coś kombinuję. Zresztą może sama też się będę za bardzo spinać przez ten monitoring? W sumie ten jeden póki co mnie satysfakcjonuje, bo wiem, że z owu wszystko dobrze ![]() Chyba mnie jakieś przeziębienie bierze, a jeszcze jutro idę na nadgodziny
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj tylko tak szybko z pracy naskrobię, @ jest od rana wiec VelaLuca proszę o wpisanie na testowanie 18.02.
Mamy piąteczek !
|
#828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuje!!! Są strasznie porąbane! Wkurza mnie to, bo mam mętlik w głowie czy się badać szerzej czy czekać jeszcze. Tym bardziej, ze lekarze to konowaly Chyba jak się teraz nie uda, to się zapisze do lekarza tak, żeby być przed owu, przynajmniej będę wiedziała co i jak i poproszę o jakieś badania hormonalne na razie w związku z mega nieregularnymi cyklami.
|
|
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Panna Izabela na szczęście lekarz zachował się w porządku, sprawdzałam jakie dał mi badania i wydają się sensowne, ale muszę czekać z nimi do 22dc.... Jak ja nienawidzę czekać 😉
Wyczekujaca nowy cykl to nowe możliwości, oby teraz poszło dobrze 👍 Mogę prosić o wpisanie testowania na 11.02? Chyba że nie wytrzymam i zrobię wcześniej 😉 |
|
|
|
#830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz numer 1 był zdania ze nie ma sensu chodzić co chwile na monitoring bo tylko się będę tym stresować. Kazał współżyć co dwa dni i tyle.
|
|
#831 |
|
Zadomowienie
|
Ewula88 widzę że ja bez konsultacji wpadłam na ten sam pomysł co Twój lekarz nr 1 😉 mój mąż jest zachwycony tym pomysłem, on to by chciał codziennie i najlepiej rano i wieczorem 😁
|
|
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój nie jest taki chętny ja tez bym mogła codziennie ale tż ma ciężka prace i często bywa zmęczony :/
|
|
#833 |
|
Rozeznanie
|
U mnie to ja jestem ciagle zmęczona :/ I starania jakoś tak kiepsko na mnie działają, zamiast dobrze.
Patrzyłam na najbliższe testowania to prawie co chwilę ktoś, będzie się działo
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
To i nas jest odwrotnie, ja nie lubię tak codziennie... A mój mąż twierdzi, że przy tym odpoczywa 😉 widzisz, tak źle, tak niedobrze.
|
|
|
|
#835 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziś mam 18dc i temperaturę 36,09 |
||
|
|
|
#836 |
|
Przyczajenie
|
widzę, że jestem wielką szczęściarą, bo mam regularny okres średnio co 26 dni :X Mam apkę w telefonie i ona pokazuje mi bardzo dokładnie kiedy będę miała okres, jeszcze się nie pomyliła. I po konsultacji z gin dni płodne mniej więcej też dobrze wylicza. I co z tego, jak 2 lata próbujemy i dalej nic... Tż leży w łóżku z grypą, a ja mam tyle roboty, źle się czuję i jeszcze muszę się nim opiekować... I nici ze starania w tym miesiącu
liczę na luty, tż powiedział że olewa wszystko i jedziemy odpocząć od pracy gdzieś na tydzień muszę wyliczyć, żebyśmy pojechali w moje dni płodne będzie się działo
|
|
|
|
#837 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I dziewczyny, znowu patologia mojego cyklu - delikatne niech nie czytają - wczoraj po pracy na majtkach miałam sporą porcję (?) takiego gęstego, żółtawego śluzu, w którym ciągnęła się nitka krwi. Ten śluz pojawił się znikąd, bo całe dwa dni było całkiem sucho. Dziś z kolei śluzu prawie nie ma, ale jest różowy, chyba powtarza się sytuacja z ubiegłego miesiąca z tym plamieniem koło 20 dc, dziś mam 26 dc, chyba że to początek @???? Ostatnio czekałam na nią 47 dni😩 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#838 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Geosmina a może te dziwne upławy to związane z implantacją?
U mnie mały też był chory... Nie możemy wyjść z chorób odkąd poszedł do żłobka, więc wiem jak to jest... |
|
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

zalecenia: progesteron od 16dc i kwas foliowy o nazwie inoffolic za 134zł!

mam nadzieję że dostanę skierowanie na jakieś konkretne badania, bo wyczytałam, że ten pokarm w piersiach i to uczucie napływania mleka mogą świadczyć o problemach z prolaktyną... Oby mnie nie potraktował jak histeryczkę, która po paru cyklach starań już leci do lekarza...
Wiesz co, u mnie też gin przepisała wlaściwie w ciemno, tylko po zrobieniu ze mną "wywiadu"... powiedziała że ma pomóc na wyregulowanie cykli i na pomoc przy staraniu o dziecko. Mam nadzieję ze pomoże
to pewnie podniosła Cię na duchu

po poniedziałkowej wizycie jedna jest u mnie na wylocie. Jutro ide prywatnie. 

dziś 36,16 

Swoją drogą to te nasze babskie organizmy są takie popieprzone, że się wierzyć nie chce, żadnych reguł nie ma, robią co chcą i kiedy chcą...