Mamusie czerwcowe 2016 cz.2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-23, 19:49   #4531
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.2

Ania, tz wlozyl poduszkę klin jak bylam w szpitalu, ale mala zjezdzala w dol, zsuwala się wiec wyciągnęłam. Jakby ulewala to może by się przydała.

Przewijak jaki? Na łóżeczko?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 19:53   #4532
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
dla mnie troche zbętny gadżet tzn jak dziecko bedzie duuużo ulewało to pewnie kupie. Tylko trzeba pamiętać że to się daje pod materac

jak ktoś ma maly kasy i podłoży ksiązki pod nogi łóżeczka to wyjdzie na to samo
Taki klin z 20-25 zł kosztuje więc nie jakoś dużo. Tylko on wtedy zamiast poduszeczki mam rozumieć.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Ania, tz wlozyl poduszkę klin jak bylam w szpitalu, ale mala zjezdzala w dol, zsuwala się wiec wyciągnęłam. Jakby ulewala to może by się przydała.

Przewijak jaki? Na łóżeczko?

Rozumiem. Tak na łóżeczko bo widzę że czasami w zestawie jest z łóżeczkiem, ale większość jest bez. A widzę tylko ten rozmiar, więc chyba to standard i jeden wystarczy ?
Mam nadzieję że nie zamęczę Was pytaniami

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Ja to się mierzę pod pępkiem, razem z biodrami i jestem w 18 tyg 1dzien i mam 118 cm, chyba wszystkie was przebiłam

Prowadzisz pierwsze miejsce

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

I jakie wkładki laktacyjne lepsze:
- samoprzylepne
- żelujące
Normalnie aż zrobiłam wielkie oczy że jest wybór

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 19:54   #4533
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Taki klin z 20-25 zł kosztuje więc nie jakoś dużo. Tylko on wtedy zamiast poduszeczki mam rozumieć.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Rozumiem. Tak na łóżeczko bo widzę że czasami w zestawie jest z łóżeczkiem, ale większość jest bez. A widzę tylko ten rozmiar, więc chyba to standard i jeden wystarczy ?
Mam nadzieję że nie zamęczę Was pytaniami

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Prowadzisz pierwsze miejsce
noworodek i tak spi bez poduszki przeciez. klin sie daje pod materac,.. miedzy szczebelki tzn stelaż a materac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 19:57   #4534
ewka555
Zakorzenienie

Ania zdaje mi sie ze sa dwa rozmiary przewijakow, bo są tez chyba dwa rozm lozeczek. Ald nie jestem pewna. Ja mialam 70x50.

Tak ten klin to zamiast poduszki. Ale tak naprawde takiemu maluchowi zadna poduszka nie jest potrzebna. Moja cora ma rok i dalej spi na plaski jedynie jak jest chora i ma mega katar to pod materac podkladamy klin.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Na przewijal to jeszcze przescieradlo sie przyda 😁 a najlepiej dwa 😁
Stary 2016-01-23, 19:58   #4535
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
noworodek i tak spi bez poduszki przeciez. klin sie daje pod materac,.. miedzy szczebelki tzn stelaż a materac
Aha , a widzisz ... kurde na obrazku jest pokazane tak normalnie na materacu. Dobrze że zapytałam.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-23, 19:59   #4536
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja do kawy wróciłam jakoś niedawno. Pije kawę ziarnistą i to tak że leje na dno kubka i reszta mleko, albo w pracy pije pół espresso bez mleka
U mnie dziś golonka z indyka z ziemniakami i buraczkami potem idę na 40 stą rocznicę ślubu teściów, to pewnie jakoś torty będzie
Mi kuzynka mówiła, że laktator mi pożyczy a ma laktator Medela więc będę musiała kupić ich butelki i smoczki do butelek. Z drugiej strony zastanawiam się czy jest sens go pożyczać? Czy przy karmieniu piersią laktator rzeczywiście jest niezbędny ? Bo tak się zastanawiam czy jest w ogóle seans, posiadania go ..
Ja czasami kawę pijam ale rozpuszczalną, słabą i z mlekiem.

Laktator się przydaje na początku karmienia jak za dużo mleka się produkuje i piersi są twarde i przepełnione. Łatwo się bez odciągania nadmiaru nabawić zapalenia.

Cytat:
Ale sięnasprzatalam. Nawet porządek w zabawkach Zuzi zrobiłam. Brakuje mi pojemnika na zabawki, ktos poradzi, gdzie kupujecie ? Wlozylam jej do mniejszego pojemnika zabawki które byly na dnie pudla zapomniane, moj gluptasek pomyślał chyba ze dostal nowe zabawki, no z 30min siedziala i sie bawila zachwycona ! Az wiecie tak głośno oddychala z przejecia, uśmiałam sie 😁
Hahaha, ja robiłam dzieciom kiedyś takie podmianki. Chowałam zabawki którymi się nie bawiły i po jakimś czasie wyjmowałam i był SZAŁ

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
wow, ale zakupy Ja jeszcze NIC nie mam
Ja też właściwie. Tylko kilka ciuszków zakupiłam w SH. Jeszcze dużo czasu

Cytat:
Ja bede odciagac mleko i zostawiać małego z meżem
A gdzie planujesz wybywać?

Cytat:
właśnie.. zdrówka dla Córeczki

Zastanawiam się od czego zacząć ? tańszych rzeczy czy tych droższych

Dziewczyny a co polecenia na odciąganie katarku ? gruszkę czy aspirator do nosa ?[COLOR="Silver"]
Używałam Fridę ale teraz chyba kupię Katarek, bo podobno niezastąpiony. Nie kupuj tylko zwykłej gruszki, bo to bezużyteczne.

Cytat:
Znalazłam sprzedającego co ma na prawdę duży wybór
Kurde mam kasę a ja jeszcze allegro nie włączyłam nie poznaje siebie [COLOR="Silver"]
Dziewczyny a co powiecie na temat poduszeczki klin dla dziecka?
Przydaje się podczas kataru jak ktoś nie chce nic podkładać pod nogi od łóżeczka Tak jak misia pisała, wkłada się ją pod materac. Na pewno nie jest niezbędna.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 20:00   #4537
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Na przewijal to jeszcze przescieradlo sie przyda 😁 a najlepiej dwa 😁
oczywiście

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-23, 20:02   #4538
olinka012
Zadomowienie

Moja córka do 3lat spala bez żadnych poduszek
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 20:12   #4539
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
A gdzie planujesz wybywać?
do fryzjera, na paznokcie, czasem do sklepu, na fitness itp

Stary 2016-01-23, 20:21   #4540
Paula_ck
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo od dwóch dni ledwo żyję... Porwałam się na odśnieżanie odjazdu przed domem i przeciążyłam mięśnie chyba Drugi dzień tak strasznie brzuch mnie boli że szok. W noc nie spałam bo jak tylko się przekręcałam to mnie bolało. Mam nadzieje że to nic poważnego i tylko muszę odpocząć ale już ledwo znoszę to a nie chce żadnych leków brać.
Stary 2016-01-23, 20:23   #4541
ania230
Zakorzenienie

BEPANTHEN ten duży dzisiaj moja siostra kupiła w aptece niezapominajka za 23 zł

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo od dwóch dni ledwo żyję... Porwałam się na odśnieżanie odjazdu przed domem i przeciążyłam mięśnie chyba Drugi dzień tak strasznie brzuch mnie boli że szok. W noc nie spałam bo jak tylko się przekręcałam to mnie bolało. Mam nadzieje że to nic poważnego i tylko muszę odpocząć ale już ledwo znoszę to a nie chce żadnych leków brać.
Chyba trochę przesadziłaś :/ teraz leż i odpoczywaj i niczego nie dźwigaj itp

Mnie znowu dopadła zgaga, wypiję mleko i zjem trochę migdałów.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 20:32   #4542
Asiek121
Zakorzenienie

Ja własnie oglądałam "Moje 600gram szczęścia" , potem "in vitro szczęście z próbowki" jakoś tak, a teraz "ekstremalne porody

masochistka dzisiaj ze mnie
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 20:40   #4543
S0phie
Raczkowanie

Cytat:
Dlaczego nie chcesz brac leków? Czasami warto wziąć a nie sie męczyć. Ja bym wzięła nospe, dziecku nie zaszkodzi a Tobie ulży
S0phie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 20:41   #4544
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ja własnie oglądałam "Moje 600gram szczęścia" , potem "in vitro szczęście z próbowki" jakoś tak, a teraz "ekstremalne porody

masochistka dzisiaj ze mnie
Asiek zdecydowanie tak

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-23, 20:48   #4545
anuszka1984
Zadomowienie

Zuzia cały czas śpi na samym materacu, bez poduszki Parę razy próbowałam jej dać do łóżka taką cieniutką, ale za każdym razem ją wyrzucała. Kołdry, ani żadnych kocy też nie toleruje. Więc śpi w samej grubszej piżamie, albo w śpiworku z takimi wycięciami na nogi. Dziwne to moje dziecko

Co do smoczków, to ja na początku kupiłam jeden z lovi, ale zupełnie nam się nie przydał. Tak samo jak smoczki innych dosłownie wszystkich na rynku polskim dostępnych firm A uwierzcie, kolekcja uzbierała się pokaźna! Zuzka postanowiła być bezsmoczkowym dzieckiem i nawet nigdy nie piła ze zwykłej butelki ze smoczkiem. Po raz drugi potwierdzam, że bardzo dziwne to moje dziecię

Aniu ja polecam Ci wkładki Johnson's Baby lub Penaten. Jedne i drugie są identyczne i dla mnie były najlepsze Zawsze były suchutkie, nawet jak tego mleka tam się dużo nazbierało (absorbowały jak pieluszka )

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 21:06   #4546
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Aniu ja polecam Ci wkładki Johnson's Baby lub Penaten. Jedne i drugie są identyczne i dla mnie były najlepsze Zawsze były suchutkie, nawet jak tego mleka tam się dużo nazbierało (absorbowały jak pieluszka )
Dziękuje ślicznie

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Jestem w szoku że ta ziajka taka tania

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Jeszcze trzy pytanka na dziś
Mate na przewijak i folie ochronna kupować?
Do przemywania oczy woda przygotowana czy jednak sól fizjologiczna?
Do paznokci nożyczki lepsze czy cążki ?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-23, 21:12   #4547
kanwa
Zakorzenienie

U mnie mój Tż śpi bez poduszki:P
Ja mam tylko 2 jaśki
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 21:20   #4548
misia880
Zakorzenienie

Ja nie planujdm nic dawac na przewijak. Pieluche jak co i na to dziecko

Stary 2016-01-23, 21:27   #4549
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez S0phie Pokaż wiadomość
Dlaczego nie chcesz brac leków? Czasami warto wziąć a nie sie męczyć. Ja bym wzięła nospe, dziecku nie zaszkodzi a Tobie ulży
Nie chciałam brać bo po tym szpitalu i wymiotach mam bardzo wrażliwy żołądek i się bałam że znowu go podrażnię. Teraz już mniej mnie boli więc może się obejdzie. Zobaczymy jutro jak będzie.

Cytat:
BEPANTHEN ten duży dzisiaj moja siostra kupiła w aptece niezapominajka za 23 zł

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Chyba trochę przesadziłaś :/ teraz leż i odpoczywaj i niczego nie dźwigaj itp

Mnie znowu dopadła zgaga, wypiję mleko i zjem trochę migdałów.
Dziękuję i teraz wiem że trochę przesadziłam. Będę teraz uważała i się oszczędzała.

Edytowane przez Paula_ck
Czas edycji: 2016-01-23 o 21:29
Paula_ck jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 21:34   #4550
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez S0phie Pokaż wiadomość
Fiazo miałam podobnie - jak trafiłam na patologie ciąży w 30tc przez anemię to po podłączeniu pod kto wyszło ze mam skurcze i to dosyć silne a ja nic nie czułam!!!
O to to.ja w 35tc trafiłam Nawet po oxy nic nie czułam.

Cytat:

[/COLOR]Ania, co się przejmujesz? Będziesz miala dużo czasu dla siebie, czytaj książki, gazetki, spij kiedy Ci sie zachce, potem taki okres sie juz pewnie nie powtórzy
Ja dopiero jak synek miał ponad rok znalazłam czas na książki. Zbawienne są dla mnie wersje elktroniczne bo czytam najczęściej nocą. Papier jak dzis wzięłam to tylko 30stron przeczytałam bo mezczyźni moi nie dali.

Cytat:
Dziewczyny a co polecenia na odciąganie katarku ? gruszkę czy aspirator do nosa ?

Katarek. Kupiłam dopiero ok pół roku temu i żałuje że tak późno. Nawet moja teściowa chwaliła ten wynalazek a ona raczej nie popiera moich nowatorskich pomysłów

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość

*A jeszcze przyjechałam do rodziców, i okazało się, że dziadek zwija się z bólu, bo go boli brzuch, pęcherz(dziadek jest po nowotworze właśnie w tych okolicach), no i mama wezwała pogotowie. Przyjechali i pytają czy dziadek choruje przewlekle.. no to my, że tak, ale dziś się nasiliło, że oddaje mocz z krwią i jest słaby bardzo. A oni, ze powinien pójść do rodzinnego, i że co, oni mają go zabrać do szpitala??!!! ogólnie, facet nawrzeszczał na moją mamę, ze wezwała z takiego powodu karetkę... Dopiero, jak wtrąciłam się i powiedziałam, że taki ich obowiązek, i że najlepiej zgłosić to do gazety to łaskawie go zabrali.. a, że mamy "super" szpital to dziadek właśnie został wypisany...

Ale się rozpisałam, przepraszam, ale musiałam

Tymczasem w końcu odpoczywam..
Biedny dziadek. Ten szpital to jakaś paranoja

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

FIAZO 89cm? Dobrze sprawdzilas bo tyle to ja mam a Ty taka chudzina..

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Ale zawsze miałam brzuszek. Taki typ urody. Nigdy nie miałam płaskiego, zawsze wystający. Nadmiar kg najpierw idzie mi w brzuch

Cytat:
Znalazłam sprzedającego co ma na prawdę duży wybór
Kurde mam kasę a ja jeszcze allegro nie włączyłam nie poznaje siebie

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Dziewczyny a co powiecie na temat poduszeczki klin dla dziecka?
Ja mam starą narzute zwiniętą i włożoną cały czas pod materacykiem. Mały ma refluks wiec musi mieć nachylenie

Cytat:
I jakie wkładki laktacyjne lepsze:
- samoprzylepne
- żelujące
Normalnie aż zrobiłam wielkie oczy że jest wybór
Miałam zwykłe z rosmanna

Cytat:
Cytat:
Nie miałam przewijaka. Na początku podkłady panda stosowałam, a potem taką matke że z jednej str materiał a z drugiej folia
Do oczu przegotowana woda
Do paznokci mąz nożyczkami tnie. Sam sobie cążkami, a nie umiał by dziecku cążkami. U nas on zajmuje sie obcinaniem paznokci. Ja kilka razy tylko obcinałam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Paula odpoczywaj !

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 21:53   #4551
__Veronique
Wtajemniczenie

Do przemywania oczek moim zdaniem lepsza jest przygotowana ciepła woda niż sól fizjologiczna, przynajmniej u nas się tak sprawdziło.
Noworodki tak jak dziewczyny piszą, bez poduszki. Ja pod materac dałam dwie grube książki, tak żeby mała była troszkę pochylona. Ponoć lepiej się oddycha dziecku, on i w razie ulewania niczym się nie zakrztusi.
Do paznokci to jak kto woli, każdemu pasuje co innego
Jeśli chodzi o odciąganie katarku, to chyba jestem jakimś dziwolągiem, bo jak mała się urodziła to w paczce od mamy dostałam gruszkę i jej używamy ;-) tak naprawdę przydała się parę razy tylko, a jej myciem zajmuje się tż, więc ja mam ją z głowy :-D
Wkładek laktacyjnych nie musiałam używać. Nie miałam nawału pokarmu, ale mimo wszystko byłam zmuszona odciągać pokarm, bo chodziłam weekendowo do szkoły i mała musiała mieć co jeść ;-) miałam laktator ręczny i sobie go chwale.
A tak w ogóle to zazdroszczę tym, co dużo czytają, bo ja jakoś nie potrafię znaleźć czasu a lubię bardzo. Teraz czytam jedynie w bezsenne noce :-(

No one's gonna take my soul away.

Edytowane przez __Veronique
Czas edycji: 2016-01-23 o 21:56
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 21:54   #4552
MariaFrancesca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja już drugi raz w tej ciąży będę robić obciążenie, psychicznie byłam nastawiona, tylko nie myślałam, że tak szybko mi zleci, jak będę robić to wypadnie ok 21tc , nie wszędzie pozwalają dodać cytrynę
Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Moja ciocia, która jest pielęgniarką powiedziała mi, ze nie wolno cytryny, bo zaburza wynik. Ale jest glukoza cytrynowa, trzeba pytać w aptekach
A swoją drogą nie jest źle
Cytat:
Haneczkab moj gin powiedziam ze sa badania, ze cytryna wcale nie wpływa na wynik i laboratoria nie pozwalają wcisnąć cytrynę tylko i wyłącznie z niewiedzy...

Ja na pewno wcisnę bo w 1 ciąży jak wypilam to po 10min całość zwymiotowalam.
No właśnie ciekawe jak z tą cytryną, pytałam mojej gin powiedziała, że wziąć.

Cytat:
Ania no ja nawet dla siebie piorę nowe rzeczy zanim ubiorę, ale każdy robi jak lubi. Produkowane w Bangladeszu czy gdzie indziej, więzione setki kilometrów, a potem nie wiadomo ile osób w sklepie to macalo...
Zgadza się: ciuchy transportowane w kontenerach na statkach gdzie dużo wilgoci, więc nie wiem czy nie są czasem pryskane jakimiś preparatami na grzyby, później tir, później magazyny, sklepy, gdzie z reguły full kurzu, a to ktoś przymierzy, spadnie, więc nawet dla siebie dobrze wyprać.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Super że z dziećmi wszystko dobrze oby tak dalej o razem czekamy na te wyczekane ruchy

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mdleje, przed ciązą tez sie nie mierzylam, nie bylam chuderlakiem, ale tluściutka tez nie, a teraz 101 w pępku mierzone :-( ze szwagierka widzialysmy sie dwa dni temu, a jak mnie dzisiaj zobaczyla, to az za glowe sie chwycila, ze tak mi brzuch urósł. Skonczyl sie 4 miesiąc i zaczyna mi byc juz lepiej :-D nawet juz smak do jedzenia mi powoli wraca, wczoraj z checia zjadlam obiad, pierwszy raz od 4 miesiecy:-D moze to przez to ten mój bandziołek mi wywalilnw?
To pewnie przez bliźniaki, jednak dwójka musi się zmieścić. Ja mam koniec 18-tego tygodnia i teraz mierzony brzuch na wysokości pępka - 93 cm, czyli też większa wartość niż większość dziewczyn.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Te smoczki ze stanów, są z mięciutkiego silikonu, te z polski juz nie. Takie smoczki, dzieci dostają w szpitalach. Mam wypróbowany, bo szwagierki synek je doił. A butelki z tomee tipee mam zamowione, 2 male, 2 wieksze i ich smoczki mają taki sam anatomiczny kształt, więc mam nadzieję, ze jak je przyzwyczaje do takiego kształtu nie będzie problemu;-) mam przyjciółke, też w ciąży i wszystko kupujemy razem, koszty dostawy sie rozkladają, W gemini tez juz zrobione zakupy, chyba wszystko chigieniczne co potrzebne już mam, począwszy od wkladek laktacyjnych, majtek, masci na brodawki itd po sudocrem, linomag, waciki, szczotecke do czesania itd skonczywszy, dla maluchów zdecydowałam sie na kosmetyki z emolium. No i dzisiaj poszalalam w sh, dużo ciuszków upolowalam, ale wiekszosc śpioszków i body, w rossmanie kupilam plyn do pł i proszek lovela, ale jakby ktos byl zainteresowany to w rossmanie plyn chyba 18, a w biedronce ok 14, więc przeplacilam. A teraz biore sie za sprzatanie.
A porównywałaś pojemności/wagę? Biedronka często tak robi, że sprzedaje w niższej cenie, ale dopiero jak się przyjrzysz okazuje się, że waga/pojemność jest zaniżona, a że są dużym odbiorcą to mogą dostawcom dyktować warunki. Też kiedyś myślałam, że kupiłam w Rossie na promo drożej niż w Biedronie na półce, ale myślę sobie cholera coś to niemożliwe. Zaczęłam oglądać i okazało się, że na ml szamponu i tak kupiłam taniej w Rossie.

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Któraś z dziewczyn pisała, że jej dziecię mało aktywne i się martwi. Przepraszam, ze nie pamiętam która Ale może dzidziol jest aktywny w nocy?? Ja zauważyłam, że u mnie tak jest. W ciągu dnia prawie nic nie czuję. Za to w nocy ile razy się przebudzę tyle razy czuję maluszka
Też o tym myślałam, bo skoro dzieci śpią jak my chodzimy to może tak być. Ja żyję dość intensywnie (w końcu po I przespanym trymestrze wróciłam do swojego tempa) i nic nie czuję. Jedynie rano, jak dzwoni budzik męża, wybudzam się i nie mogę zasnąć, a nigdy mi to nie przeszkadzało, więc tak sobie myślę, że może wtedy dzieci harcują i dlatego tak jest.

Zebrah - a propos delikatniejszych detergentów kupiłam w Rossie szare mydło w płynie do podłóg to mam nadzieję, że się sprawdzi.

Sophie - a propos słodyczy - nie chcę, aby wyszło, że się mądrze, ale nie boisz się, że już teraz przyzwyczaisz dziecko do skoków cukru, a to chyba nie najlepsze?

W avatarze Andie MacDowell.

Edytowane przez MariaFrancesca
Czas edycji: 2016-01-23 o 21:57
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 21:54   #4553
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
U mnie mój Tż śpi bez poduszki:P
Ja mam tylko 2 jaśki
Ja przed ciążą też spałam tylko z jaśkiem a mąż w ogóle bez ale odkąd jestem w ciąży lepiej mi się śpi jak mam dużą poduszkę, i jakoś tak mężowi dziwnie było przy tym na płasko i też zaczął spać na dużej poduszce, ale przypuszczam, ze jak się cieplej powrócimy do starych nawyków

Cytat:
Nie chciałam brać bo po tym szpitalu i wymiotach mam bardzo wrażliwy żołądek i się bałam że znowu go podrażnię. Teraz już mniej mnie boli więc może się obejdzie. Zobaczymy jutro jak będzie.

Dziękuję i teraz wiem że trochę przesadziłam. Będę teraz uważała i się oszczędzała.
Paula nie ma się co męczyć i czasami warto wziąć jakąś tabletkę, poza tym niepotrzebnie się tak męczyłaś
Oby szybko przeszło.

A i witam się w 21 tygodniu)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-23, 22:00   #4554
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
- Na przewijak kładłam tylko pieluszkę tetrową. Jak Zuzia ją zasikała to po prostu zmieniałam na nową, a tamta szła do prania

- Oczy przemywałam przegotowaną wodą

- Do paznokci u nas sprawdziły się jedynie nożyczki. Sama obcinam sobie cążkami, ale jakoś u dziecka nie dałabym rady się tym sprzętem posługiwać Polecam bardzo te z BabyOno, są rewelacyjne

Stary 2016-01-23, 22:11   #4555
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
- Na przewijak kładłam tylko pieluszkę tetrową. Jak Zuzia ją zasikała to po prostu zmieniałam na nową, a tamta szła do prania

- Oczy przemywałam przegotowaną wodą

- Do paznokci u nas sprawdziły się jedynie nożyczki. Sama obcinam sobie cążkami, ale jakoś u dziecka nie dałabym rady się tym sprzętem posługiwać Polecam bardzo te z BabyOno, są rewelacyjne
Anuszka po rękach Cię całuje dziękuje za pomoc

Kupiłam parę rzeczy:
pieluchy tetrowe i flanelowe
podkłady poporodowe
podpaski ( nienawidzę i nie wiem jak ten okres wytrzymam ;/)
majtki poporodowe
prześcieradła na przewijak
prześcieradła do łóżeczka
płatki kosmetyczne
i zapłaciłam 100 zl

Nad resztą muszę się zastanowić pościel, ochraniacze itp

Teraz czas na sen. Dobranoc

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-01-23, 22:14   #4556
misia880
Zakorzenienie

Juz majtki? Przeciez skad mozesz wiedziec jaki roz bedziesz miala :p

Jakie podklady kupilas?

Stary 2016-01-23, 22:35   #4557
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka po rękach Cię całuje dziękuje za pomoc
Nie ma problemu Dobranoc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-23, 23:41   #4558
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Juz majtki? Przeciez skad mozesz wiedziec jaki roz bedziesz miala :p

Jakie podklady kupilas?
Po porodzie używa się majtek jedno lub wielorazowe, takie które przepuszczają powietrze. Z tego co mi wiadomo lekarze tego zabraniają wolą aby pacjentka leżała w łóżko bez bielizny na dole.
Ale po obchodzie zawsze można ubrać. Taki jes w szpitalu, w którym będę rodzić.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Canpo...0428,6547,6379

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Bo się przemęczyłaś biedactwo dużo odpoczywaj.

---------- Dopisano o 00:41 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Wydaje mi się że to już to, czuje takie dziwne uczucie w brzuchu jakby moje serce biło nie w klatce piersiowej lecz w brzuchu, albo uczucie jak przy oku nerw skacze, czy też takie pukanie bulgotanie "rybka". Pojawiło się to jak się najadłam fast-food i popiłam wszystko coca colą ponieważ wybrałam się na randkę z mężem a ja rzadko jadam takie rzeczy to sobie pozwoliłam raz na jakiś czas można. Chociaż wiem że szkodzi to mojemu maleństwu, jak zwykle uzależniona od pewnego napoju musiałam wybrać zamiast wody czy soku coca colą i w kinie jak już spokojnie usiadłam w fotelu w czasie filmu zaczęło się nie ciągle ale co jakiś czas mam nadzieję ze to to Na filmie byłam PITBUL.
Stary 2016-01-24, 06:22   #4559
ewka555
Zakorzenienie

Paula ojej, odpoczywa teraz

Ania ja kladlam na przewijak przescieradlo frotte, i jak zostały mi ze szpitala podklady, to tez kladlam, potem tylko przescieradlo.

Mamy taki zestaw: Cążki, nożyczki i pilniczek, ładnie opakowane z lusterkiem 😂 ale tz obcina i zawsze nożyczkami

Wkladki używałam te penaten i fajne byy

Weronia nie w każdym szpitalu tal jest. U mnie np kazali chodzi w majtkach, ale tych jednorazowych siateczkowych. Ja ich nie cierpialam i po kilku dniach ubierałam zwykle bawelniane bo bylo mi niewygodnie. Opiernicz dostałam 😁
Stary 2016-01-24, 07:20   #4560
misia880
Zakorzenienie

Ale mnie chodzi o rozmiar. Ja nosilam xs albo s. A te poporodowe kupilam z semi rozmiar l/xl i sa troche ciasne :p wiec..

Podklady na lozko tez mam z seni 90 ×60

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Weronia a jak film? Fajny?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości