|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Amb gratulacje
nasza pierwsza dzidzia snjustkasia trzymam kciuki, pewnie już masz maluszka czekamy na relacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() moja noc znów nie przespana, i mega zgaga i pierwszy raz bolało mnie spojenie chyba się rozciąga... w ogóle nie wygodnie spac mi na lewym boku, i zawsze mnie od tego ucho boli ![]() a dziś mam dzień leniucha łóżko, tv i laptop |
||||
|
|
|
#2312 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
Cytat:
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam takie wymaganie żeby byla dluzsza a nie przed kolano 😊
No mój zachcianki ma konkretne- pizza, chipsy, ciastka, cukierki...no wiecznie cos...codziennie wieczorem cos wtrynia...a ja tylko owoce 😊 |
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odkad nie pije w ciazy a moj pil to ja na drugi dzien mialam kaca :-\ a za to on tyl prawie razem ze mna :-D
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Mojego ostatnio tak piwo zamula ze nie pije 😊
|
|
|
|
#2316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
marciar7- hahaha to u mnie podobnie |
|
|
|
|
#2317 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam lutóweczki
co ja widzę, co ja paczę- pierwsze porodu sn!pełnia działa, a to dopiero początek ![]() Amb- ogromne gratulacje i buziaki dla Was .Justynka- trzymaj się dzielnie, chyba, ze u ciebie też juz po wszystkim, to gratulacje .Powiem szczerze, jak przeczytałam wpis Amb, to pierwsze co pomyślałam, że nas wkręca .Lamia- gratuluję mądrego synka, masz prawo być dumna i mów to Michałkowi . Moja niedawno skończyła 6 lat, ale też nie ma problemów z czytaniem, choć nie czyta "oczami" tylko rusza buzią .Ja wczoraj prawie nic nie miałam do roboty, więc się leniłam, a co , cały dzień na czytaniu- córka czytała Kubusia Puchatka, ja Szopkę Dziś tylko obiad zrobiłam ( dewolajki z żółtym serem, ogórkiem konserwowym i papryką, do tego ryż i surówka z czerwonej kapusty) i rurki z bitą śmietaną, bo szybko się robi Niedawno zadzwoniła moja mama- ma półpaśćca i niestety szybko do nas nie przyjedzie, bo lekarz mówił, że to może być groźne dla ciężarnych. Buuuu....---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Niekoniecznie, ja swoje kupiłam w textilu i obie są za kolano, jedna nawet prawie do pół łydki, a ja wysoka jestem i zawsze dla mnie wszystko za krótkie były. Nie lubię koszul i nie mam zamiaru długo ich używać (tzn. tylko szpital) więc takie mi wystarczą, a kosztowały tylko po 18 zł. Aha- i po praniu nic się z nimi nie stało- aż w szoku byłam
|
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie...a ja przynajmniej jedną bym chciała dłuższą...do porodu może być krótsza ale na potem by mi stykła taka żeby zakryć moje grube uda
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Elena ja mam 1.70 ale jak mi się zatrzyma na cyckach i brzuchu to obawiam się że koniec końców i tak będzie przed kolano... |
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
Koszule, ehhh taką sobie piękną sprawiłam do porodu
za tyle piniędzy że szkoda gadać jak skończy się na cesarce to się wkurzę A do karmienia są takie fajne rozpinane, na allegro. Ja pół ciąży w koszulach takich cos ala tunika śpię bo w mich ulubionych top+bokserki nie chciałam uciskać brzusia.Mój chłop za to nie ma zachcianek ma za to humorki nawet gorsze niż te ciążowe no i skłonność do focha i tak praktycznie od początku ciąży...A jaki miałam sen że byłam u kogoś w gościach i powiedziałam że to już 39tc (własnie nam się zaczyna Hehe
|
#2320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. To może większy rozmiar? ja tak zawsze kombinuję- jak chcę coś dłuższego, to biorę większe, bo zazwyczaj rzeczy są wtedy dłuższe i najwyżej zwężam . Udka ja też mam, niestety i nie chce ludzi straszyć takimi widokami |
|
|
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Figa o tym samym pomyślałam
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zalegam w łóżku, bolą mnie migdałki i jestem jakaś zdechła TŻ zakzał mi wstawać. Mówi ze cały tydzień ja się nimi zajmowałam, więc teraz jego kolej... Nawet obiad zjadłam w łóżku ![]() Wysłane z mojego MID1001 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
Amb
Moje gratulacje !!!!! Super ze udało się sn ![]() Ja wieczorem wejdę ponadrabiac bo teraz wpadliśmy w ciąg serialowy od rana I zamawiamy sokowirowke
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jak w nocy sie obudzilam i zobaczylam ze Amb urodziła to ucieszyłam się a potem oblałam zimnym potem ze strachu ze u mnie tez się zacznie
|
#2330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hehe, to tak jak u nas. Tż się okrąglutki zrobił ostatnio. U mnie z kolei tylko brzuch wywaliło, nie przytyłam dużo przez kilkumiesięczne wymioty.
|
|
#2331 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Mi żadna pozycja do snu nie odpowiada. Na plecach nie dam rady bo ciężko się oddycha, jak na lewym to mnie narabia nóżkami tak że muszę się przekręcić na prawy a jak na prawym to znów odwrotnie...I bądź tu człowieku mądry...W poprzednich ciążach nie miałam takiego problemu...U mnie co ciąża to gorzej z różnymi dolegliwościami...
|
|
|
|
#2333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.U nich na wsi chyba jakiś wirus krąży, bo kilka osób teraz na to choruje i to w najbliższym sąsiedztwie .Mi jakoś dziwnie jest, już nie mówię o tych bólach brzucha, spięciach, kościach łonowych itd, tylko jakoś tak dziwnie, nie umiem tego wyjaśnić , na dodatek opuchły mi dziąsła i podniebienie i z apetytem słabo...Od razu mówię, że nie wybieram sie rodzić, jeszcze co najmniej 2 tyg. chcę być w dwupaku .
|
|
|
|
|
#2334 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na wiosce ospa panuje...Nasze dzieci rok temu miały kontakt z wirusem ale ich nie złapało...
|
|
|
|
#2335 |
|
Raczkowanie
|
Hej
u nas szalona niedziela. Moi rodzice byli na obiedzie i jakos zleciało. Gratuluję szczęśliwych porodów. Jednak pełnia działa 😄 Co do półpaśca to przechodziłam dwa razy a ospy ani razu. Wiecie, ja to juz mogłabym urodzić.. Jest mi juz ciężko i tylko wkurzam się na wszystko... Masakra jakaś... |
|
|
|
#2336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Moja ospę przechorowała, jak miała 4 latka, akurat były ferie w przedszkolu, ale 3-4 dni i po sprawie
. Nie lubiła smarowania tym pudrem, ale lek przeciwwirusowy to już chętnie brała, z jednej strony mamy dobrze, bo lubi wszelkiej maści leki,i nigdy nie było problemu z podaniem jej czegokolwiek ale z drugiej- czy to nie dziwne, ze dziecko taki lekoman?---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
Lola jutro o tej godzinie będziesz tulić Ninkę
))A ja dzisiaj ogarnęłam chatę. Jednak podłogi wymagają jeszcze pewnie kilkakrotnego umycia,żeby były ok. Tak czy siak w pokojach dziewczyn jest już fajnie poogarniane, jedynie małz musi podnieść pięterko w szczebelkowym, włożyć pokrowiec na materac i prześcieradło, ale z tym na spokojnie. Tak myślę,czy by jednak się tam nie przenieść we wtorek lub środę jak już stolarz zamontuje te schody, w sumie to ma chyba największy sens.I przynajmniej farbę się wywietrzy.
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl myślałam o Tobie jak tam Twoje samopoczucie???
|
|
|
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Dzięki ![]() Psychicznie lepiej jak już prawie ogarnięte na chacie. Fizycznie zobaczymy, czy sobie tym sprzątaniem "nie zaszkodziłam"
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

nasza pierwsza dzidzia sn
Szkoda słów, naprawdę.
Upiekłam też ciasto czekoladowe, bo ostatnio z tż mamy ciągoty do słodkiego, a na obiad pewnie makaron z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowym będzie.

.
i niestety szybko do nas nie przyjedzie, bo lekarz mówił, że to może być groźne dla ciężarnych. Buuuu....

Ślub 

:, poszłam spać dopiero o 23:10, bo musiałam skończyć książkę (przeczytałam w 1 dzień, tak mnie wciągnęła).

.