Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-25, 14:25   #61
201604250941
Konto usunięte

Dot.: Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy?

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Jak się szuka ludzi z zainteresowaniami, to warto najpierw samemu je mieć
Warto, bo potem trzeba zyc z osoba, ktora sie im moze bardzo poswiecac czasowo i finansowo, lepiej tez to kochac. Nie bedzie, samochodu bedzie trekking. Nie bedzie torta, bedą kiełki.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:29   #62
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Warto, bo potem trzeba zyc z osoba, ktora sie im moze bardzo poswiecac czasowo i finansowo, lepiej tez to kochac. Nie bedzie, samochodu bedzie trekking. Nie bedzie torta, bedą kiełki.
*tortu.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:30   #63
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
*tortu.
*tortów
Stary 2016-01-25, 14:33   #64
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Uczcie nadal synów, że są książętami, którym mamunia upierze skarpetusie, a siostra umyje kubeczek.

Ale kiedyś faceci przynajmniej na wojnę szli, utrzymywali rodzinę i jakby na to nie patrzeć, jakieś tam obowiązki mieli A teraz jest tak, że swoje dawne obowiązki współdzielą z kobietami i tak facet pracuje w pracy, kobieta też w pracy i dodatkowo domu (szczególnie dobrze to widać w pokoleniu dzisiejszych 50-latków). Niektórzy faceci moich koleżanek nie umieją naprawić prostych rzeczy w domu, one muszą dzwonić po fachowcach, bo to, że cieknie z kranu misia nie interesuje i "łun niumie"
Do doopy z takim facetem, co ma dwie lewe ręce, bo przecie równouprawnienie i kobita też może
Generalnie najlepiej wychowywać tak, jak moi teście wychowali tżta-z matką gotował i sprzątał, a z ojcem majsterkował w piwnicy. Dziś nie ma problemu, żeby umyć okna i żeby przybić gwoździa=jest męski.

A co do posta Autorki jeszcze, zgadzam się z dziewczynami, że jeśli chcesz wysportowanego podróżnika, to sama bądź wysportowaną podróżniczką. Żeby kogoś poznać z danego środowiska, trzeba się samemu w tym środowisku obracać.

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2016-01-25 o 14:40
zdradzo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:35   #65
AminoAcids
Raczkowanie

Ale co cie to obchodzi? One sa szczesliwe. A ze znajomych takie same "doopy" jak nie potrafia naprawic. Zdolnosci manualno techniczne i naprawcze nie sa uwarunkowane posiadaniem penisa.
AminoAcids jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:39   #66
201604250941
Konto usunięte

A czy Ciebie też tak wychowali? Naprawisz kran?
Stary 2016-01-25, 14:41   #67
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Napisane przez zdradzo Pokaż wiadomość
Ale kiedyś faceci przynajmniej na wojnę szli, utrzymywali rodzinę i jakby na to nie patrzeć, jakieś tam obowiązki mieli A teraz jest tak, że swoje dawne obowiązki współdzielą z kobietami i tak facet pracuje w pracy, kobieta też w pracy i dodatkowo domu (szczególnie dobrze to widać w pokoleniu dzisiejszych 50-latków). Niektórzy faceci moich koleżanek nie umieją naprawić prostych rzeczy w domu, one muszą dzwonić po fachowcach, bo to, że cieknie z kranu misia nie interesuje i "łun niumie"
Do doopy z takim facetem, co ma dwie lewe ręce, bo przecie równouprawnienie i kobita też może
Generalnie najlepiej wychowywać tak, jak moi teście wychowali tżta-z matką gotował i sprzątał, a z ojcem majsterkował w piwnicy. Dziś nie ma problemu, żeby umyć okna i żeby przybić gwoździa=jest męski ;-)
najlepiej wychowywać tak, żeby dziecko było szczęśliwym, wartościowym człowiekiem. W doopie mam, czy chłop mi gwoździa wbije, są ważniejsze rzeczy od zaganiania wątłego chłopaczka do majsterkowania, skoro woli se posiedzieć i ćwiczyć talent plastyczny. No ale chłopiec to musi.
A czy ja jak umiem umyć okna i przybić gwoździa to jestem męska?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
A czy Ciebie też tak wychowali? Naprawisz kran?
ona nie musi, jest kobieca i zaganiano ją do kuchni

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:47   #68
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AminoAcids Pokaż wiadomość
Ale co cie to obchodzi? One sa szczesliwe. A ze znajomych takie same "doopy" jak nie potrafia naprawic. Zdolnosci manualno techniczne i naprawcze nie sa uwarunkowane posiadaniem penisa.
No nie wiem, czy są. Raczej są wk**one
Niestety, nie masz do końca racji. Polecam poczytać troszkę o badaniach przeprowadzonych chociażby na małpach lub dzieciach wychowywanych w egalitarnych warunkach. Sporo naszych predyspozycji uwarunkowanych jest pochwą lub penisem, a tak dokładniej ilością i rodzajem produkowanych hormonów. I nie jest to mój wymysł, tylko badaczy.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
najlepiej wychowywać tak, żeby dziecko było szczęśliwym, wartościowym człowiekiem. W doopie mam, czy chłop mi gwoździa wbije, są ważniejsze rzeczy od zaganiania wątłego chłopaczka do majsterkowania, skoro woli se posiedzieć i ćwiczyć talent plastyczny. No ale chłopiec to musi.
A czy ja jak umiem umyć okna i przybić gwoździa to jestem męska?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

ona nie musi, jest kobieca i zaganiano ją do kuchni
1. Ok, tu się zgadzam.
2. Niestety, mamusia zawsze podtykała mi jedzonko pod nos, do kuchni zagoniłam się sama po samodzielnym zamieszkaniu
Stary 2016-01-25, 14:48   #69
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
No nie wiem, czy są. Raczej są wk**one
Niestety, nie masz do końca racji. Polecam poczytać troszkę o badaniach przeprowadzonych chociażby na małpach lub dzieciach wychowywanych w egalitarnych warunkach. Sporo naszych predyspozycji uwarunkowanych jest pochwą lub penisem, a tak dokładniej ilością i rodzajem produkowanych hormonów. I nie jest to mój wymysł, tylko badaczy.
zależy o jakich predyspozycjach mówimy. Nikt tu nie dyskutuje o zaawansowanej orientacji w syberyjskiej puszczy, a o prowadzeniu domu. Ugotowanie makaronu, umycie okna albo wbicie prosto gwoździa nie jest wiedzą objawioną, wymagającą buk wie jak skomplikowanej gospodarki hormonalnej. Predyspozycje osobnicze predyspozycjami, ale zrobić wokół siebie podstawowe rzeczy powinien umieć każdy, jaka w tym filozofia?

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:49   #70
Bananalama
jestę wieszczę

jak czytam ten wątek, to mam wrażenie, że te gwoździe to się penisem wbija i nie chcę wiedzieć, jak naprawia się u niektórych krany

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:53   #71
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
Nikt tu nie dyskutuje o zaawansowanej orientacji w syberyjskiej puszczy, a o prowadzeniu domu.
oj moja prababcia to miała orientacje na Sybirze, sama z wilkami nocą na lodowcach, moze o czyms nie wiem i byla jednak facetem....

moi naukowcy z kolei mowia, ze czlowiek sie bardzo potrafi zaadaptowac w zaleznosci od warunkow, jak bedzie postawiony pod sciana, to sobie te marchewke obierze sam
Stary 2016-01-25, 14:56   #72
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Nie mówiąc już o tym, że takie "kłamstewko" odnośnie zainteresowań ma krótkie nogi.
Już nie mówiąc o tym, że trafienie na prawdziwego zapaleńca to też niekoniecznie wygrana w Lotto.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 14:57   #73
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Niektórzy faceci moich koleżanek nie umieją naprawić prostych rzeczy w domu, one muszą dzwonić po fachowcach, bo to, że cieknie z kranu misia nie interesuje i "łun niumie"
Straszne. A co to za problem? Ten kran się codziennie psuje?
Cytat:
Dziś nie ma problemu, żeby umyć okna i żeby przybić gwoździa=jest męski.
To jak przybiję prosto gwoździa i umyję okna bez smug, to muszę sobie dorobić penisa
Cytat:
2. Niestety, mamusia zawsze podtykała mi jedzonko pod nos, do kuchni zagoniłam się sama po samodzielnym zamieszkaniu
To do garów.
Cytat:
jak czytam ten wątek, to mam wrażenie, że te gwoździe to się penisem wbija i nie chcę wiedzieć, jak naprawia się u niektórych krany
jeśli masz pochwę, to tylko tak: https://www.youtube.com/watch?v=m0_AXgIM1sA
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:00   #74
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Niektórzy faceci moich koleżanek nie umieją naprawić prostych rzeczy w domu, one muszą dzwonić po fachowcach, bo to, że cieknie z kranu misia nie interesuje i "łun niumie"
Jeśli tylko facet potrafi zarobić tyle kasy, żeby starczyło na wzywanie speców, to dla mojej przyjemności może wzywać nawet pana do wbicia gwozdzia i zawieszenia obrazka Od przykręcania kranu IMHO nie przybywa męskości, tak samo, jak od mieszania zupy w garnku nie przybywa punktów do kobiecości (jam niegotująca i genialnie mi z tym).
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:02   #75
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
zależy o jakich predyspozycjach mówimy. Nikt tu nie dyskutuje o zaawansowanej orientacji w syberyjskiej puszczy, a o prowadzeniu domu. Ugotowanie makaronu, umycie okna albo wbicie prosto gwoździa nie jest wiedzą objawioną, wymagającą buk wie jak skomplikowanej gospodarki hormonalnej. Predyspozycje osobnicze predyspozycjami, ale zrobić wokół siebie podstawowe rzeczy powinien umieć każdy, jaka w tym filozofia?
Jasne, ja się z tym zgadzam i tak funkcjonuje zresztą mój dom.
Problem w tym, że nie dla każdego <faceta, bo o nich mowa wątku> jest to oczywiste.
Poza tym chodzi mi trochę o coś innego-ja np., jak jesteśmy razem w domu, to wolę, żeby "męskie" rzeczy wykonywał tż. Jak trzeba wbić nieszczęsnego gwoździa, to go wołam, on wbija, a ja krzyczę "mój bohaterze!". Oczywiście jest to śmieszne, bo dla obojga jasną sprawą jest, że sama też mogłam to zrobić, ale dużo sympatyczniej jest, gdy go poproszę->on czuje się zadowolony, że mi pomógł i potrzebny->ja go doceniam go okrzykami jakby co najmniej rozwiązał problem milenijny i dzięki temu jest po prostu fajnie. Tylko tyle i aż tyle. Oczywiście są różne układy i nie każdemu musi to pasować, nam to odpowiada, co nie znaczy, że mamy typowy i sztywny podział obowiązków. Ja teraz jestem w ciąży, rzygam jak kot i w domu nie robię totalnie nic poza ww. 100% obowiązków przejął tż i wszystko ok. Ech, nie wiem, czy uda mi się wytłumaczyć, o co mi chodzi. Może znajdę fajny artykuł o relacjach damsko-męskich, który kiedyś przeczytałam, to go wrzucę.
Stary 2016-01-25, 15:03   #76
2016050952
Konto usunięte

Niby świat poszedł do przodu, niby gender, równouprawnienie itp., a jednak tradycyjny podział ról i wymagania z tym związane mają się dobrze.
W życiu nie przyszłoby mi do głowy patrzenie na faceta przez pryzmat "męskości" jako zbioru umiejętności typu naprawianie kranu, wbijanie gwoździ czy wymiana klocków hamulcowych. Dla mnie męski facet to facet decyzyjny, twardo stąpający po ziemi i świadomy własnych ograniczeń. Taki, który potrafi rozdysponować konkretne prace: cieknący kran może naprawić hydraulik, a okna umyć ktoś, komu się za to zapłaci. Od samodzielnie majsterkującego misia wolę faceta, który potrafi zarobić na to, żeby móc zlecić to komuś innemu.
Stary 2016-01-25, 15:06   #77
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Straszne. A co to za problem? Ten kran się codziennie psuje?To jak przybiję prosto gwoździa i umyję okna bez smug, to muszę sobie dorobić penisa
1. W domu psują się różne rzeczy. Jak facet ma na to wylane, to wg mnie jest to problem, ale Ty nie musisz mieć, spoko.
2. A dorabiaj sobie, co mnie to. Nie zrozumiałaś tej części mojej wypowiedzi, która była skierowana odnośnie niby niemęskich facetów, bo niemęskich, bo myją podłogi (ktoś tam wyżej pisał o tym) +do tego, co napisała jedna z użytkowniczek, że faceci są wychowywani w cieplarnianych warunkach i wyręczani przez matki i siostry (i tu się zgodziłam). Poczuj kontekst, plis.

Naprawdę niektórym to trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie...

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2016-01-25 o 15:08
Stary 2016-01-25, 15:08   #78
kotkazlotka
BAN stały

Cytat:
Niby świat poszedł do przodu, niby gender, równouprawnienie itp., a jednak tradycyjny podział ról i wymagania z tym związane mają się dobrze.
W życiu nie przyszłoby mi do głowy patrzenie na faceta przez pryzmat "męskości" jako zbioru umiejętności typu naprawianie kranu, wbijanie gwoździ czy wymiana klocków hamulcowych. Dla mnie męski facet to facet decyzyjny, twardo stąpający po ziemi i świadomy własnych ograniczeń. Taki, który potrafi rozdysponować konkretne prace: cieknący kran może naprawić hydraulik, a okna umyć ktoś, komu się za to zapłaci. Od samodzielnie majsterkującego misia wolę faceta, który potrafi zarobić na to, żeby móc zlecić to komuś innemu.

Napisz wprost, że interesują cię dziani faceci, który wynajmie służących którzy odwalą za niego "czarną robotę" Tylko ilu facetów w Polsce stać aby wzywać "fachowca" do wymiany żarówki?

Oczywiście tak każdy by chciał, ale znikomy procent tak będzie miał.
kotkazlotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:12   #79
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kotkazlotka Pokaż wiadomość
Napisz wprost, że interesują cię dziani faceci, który wynajmie służących którzy odwalą za niego "czarną robotę"
Co w tamtej wypowiedzi niby jest "nie wprost"
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:13   #80
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisz wprost, że interesują cię dziani faceci, który wynajmie służących którzy odwalą za niego "czarną robotę" Tylko ilu facetów w Polsce stać aby wzywać "fachowca" do wymiany żarówki?

Oczywiście tak każdy by chciał, ale znikomy procent tak będzie miał.

Wybacz, ale żarówkę to ja potrafię sama wymienić i absolutnie nie widzę powodu, żeby ktoś mnie w tym wyręczał i nie uważam też, żeby to uwłaczało mojej kobiecości.
I częściowo się zgadzam, nie tyle interesują mnie "dziani" faceci, co faceci, którzy potrafią dobrze zarabiać, albo mają taką perspektywę.
Bo tak prawdę mówiąc, co mi po panu, który sam naprawi kran i powbija gwoździe, ale do domu przyniesie 2k?
Stary 2016-01-25, 15:15   #81
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
No i dobra, w moim rodzinnym domu tak o funkcjonowało i wszyscy byli zadowoleni, mamie jak nie chciało się prasować, to szła i kupowała nową firankę, a tato "rozdysponowywał" kranami, niemniej większości młodych małżeństw nie stać na takie rarytasy, a facet, który zwala wszystko na kobietę, łącznie z kranami, gwoździami i wszelkimi usterkami jest dla mnie nie do przyjęcia i tyle.

Ja nie mam nic przeciwko, żeby to kobieta wbijała gwoździe, a facet gotował, skoro lepiej się w tym czują i tak wolą, ale jakiś podział musi być i najczęściej sam się klaruje. A jak facet ma dwie lewe ręce do wszystkiego, to sorry...

Edytowane przez zdradzo
Czas edycji: 2016-01-25 o 15:19
Stary 2016-01-25, 15:15   #82
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Co w tamtej wypowiedzi niby jest "nie wprost"
no jak widać niektórzy nie załapali...
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:18   #83
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
No i dobra, w moim rodzinnym domu tak o funkcjonowało i wszyscy byli zadowoleni, mamie jak nie chciało się prasować, to szła i kupowała nową firankę, a tato "rozdysponowywał" kranami, niemniej większości młodych małżeństw nie stać na takie rarytasy, a facet, który zwala wszystko na kobietę, łącznie z kranami, gwoździami i wszelkimi usterkami jest dla mnie nie do przyjęcia i tyle.
Ale to my chyba mówimy o innym typie faceta, bo ja mówię o takim, który po prostu jak się na czymś nie zna, to potrafi kogoś do tego zatrudnić, a Ty chyba masz na myśli zwykłego lenia.
Stary 2016-01-25, 15:20   #84
kotkazlotka
BAN stały

Cytat:

Wybacz, ale żarówkę to ja potrafię sama wymienić i absolutnie nie widzę powodu, żeby ktoś mnie w tym wyręczał i nie uważam też, żeby to uwłaczało mojej kobiecości.
I częściowo się zgadzam, nie tyle interesują mnie "dziani" faceci, co faceci, którzy potrafią dobrze zarabiać, albo mają taką perspektywę.
Bo tak prawdę mówiąc, co mi po panu, który sam naprawi kran i powbija gwoździe, ale do domu przyniesie 2k?
Wymiana żarówki to była ironia, przez to chciałam powiedzieć, umycie okien, naprawa kranu, czy skoszenie trawy, większość osób robi to sama, "ofkors" każdy by chciał wynająć kogoś do tych czynności, a także jeszcze do posprzątania domu,czy ugotowania obiadku-lub posiłkowanie się codzienne na mieście, ale kogo na to stać? Ilu Polek będzie miało milionerów? jesteś oderwana od rzeczywistości.

Gardzisz facetem zarabiającym 2 k, a przypominam że średnia krajowe to jakieś 2700 netto. Obudź się.
kotkazlotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:23   #85
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Poza tym chodzi mi trochę o coś innego-ja np., jak jesteśmy razem w domu, to wolę, żeby "męskie" rzeczy wykonywał tż. Jak trzeba wbić nieszczęsnego gwoździa, to go wołam, on wbija, a ja krzyczę "mój bohaterze!". Oczywiście jest to śmieszne, bo dla obojga jasną sprawą jest, że sama też mogłam to zrobić, ale dużo sympatyczniej jest, gdy go poproszę->on czuje się zadowolony, że mi pomógł i potrzebny->ja go doceniam go okrzykami jakby co najmniej rozwiązał problem milenijny i dzięki temu jest po prostu fajnie. Tylko tyle i aż tyle. Oczywiście są różne układy i nie każdemu musi to pasować, nam to odpowiada, co nie znaczy, że mamy typowy i sztywny podział obowiązków. Ja teraz jestem w ciąży, rzygam jak kot i w domu nie robię totalnie nic poza ww. 100% obowiązków przejął tż i wszystko ok. Ech, nie wiem, czy uda mi się wytłumaczyć, o co mi chodzi. Może znajdę fajny artykuł o relacjach damsko-męskich, który kiedyś przeczytałam, to go wrzucę.
Nie trzeba, znamy "Zołzę".
Cytat:
1. W domu psują się różne rzeczy. Jak facet ma na to wylane, to wg mnie jest to problem, ale Ty nie musisz mieć, spoko.
Jest coś pomiędzy "mam wylane" a "nie umiem".
Cytat:
Poczuj kontekst, plis.
Tak, bo to w tym jest problem.
Cytat:
Naprawdę niektórym to trzeba tłumaczyć jak krowie na rowie...
Biedactwo otoczone idiotami
Cytat:
Tylko ilu facetów w Polsce stać aby wzywać "fachowca" do wymiany żarówki?
Nie. "Ile kobiet nie umie wymienić żarówki?".
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:24   #86
201607040950
Konto usunięte

Mnie niespecjalnie interesuje gdzie ci mężczyźni, bo w tym się mniej więcej orientuję - ale jaki jest sens w dyskusji, która polega na tłumaczeniu innym kobietom, że NIE TAKIEGO faceta powinny szukać jakiego same uznały za odpowiedniego dla siebie, ale innego, bliższego oczekiwaniom tłumaczącej?

Nie, nie, nie, nie, nie. Niewłaściwych rzeczy od życia oczekujesz. Bo ja to widzę tak... więc Ty widź też tak samo. Nie widzisz? To się przyjrzyj. Widzisz? I nadal chcesz tego co chciałaś? Bosh, jacy to niektórzy ludzie są ograniczeni...

uotdefak w ogóle
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:24   #87
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Ale to my chyba mówimy o innym typie faceta, bo ja mówię o takim, który po prostu jak się na czymś nie zna, to potrafi kogoś do tego zatrudnić, a Ty chyba masz na myśli zwykłego lenia.
Też. Choć często wynika to z tego, że kobiety myślą, że "no tak, równouprawnienie, mogę sama!" i wyręczają misiów, a oni korzystają. Serio, znam takie związki-dziewczyn, które są samodzielne do tego stopnia (i są z tego dumne ), że jak przychodzi do malowania mieszkania, to ona łapie za wałek, a facet w tym czasie pierdzi w stołek. No, ale ona mu nie powie, żeby pomalował razem z nią, bo co? Ona nie da rady?! Co ona gorzej zrobi niż jakiś chłop?!?!?!?
Stary 2016-01-25, 15:24   #88
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
Poza tym chodzi mi trochę o coś innego-ja np., jak jesteśmy razem w domu, to wolę, żeby "męskie" rzeczy wykonywał tż. Jak trzeba wbić nieszczęsnego gwoździa, to go wołam, on wbija, a ja krzyczę "mój bohaterze!". Oczywiście jest to śmieszne, bo dla obojga jasną sprawą jest, że sama też mogłam to zrobić, ale dużo sympatyczniej jest, gdy go poproszę->on czuje się zadowolony, że mi pomógł i potrzebny->ja go doceniam go okrzykami jakby co najmniej rozwiązał problem milenijny i dzięki temu jest po prostu fajnie. Tylko tyle i aż tyle.
oezu, jaka tresura małego chłopczyka. Rozumiem mniej więcej o co Ci chodzi, ale dla mnie to brzmi strasznie sztucznie i żenująco.
To ja już wolę mój układ, gdzie po prostu rozmawiamy i dzielimy się obowiązkami wedle potrzeb na bieżąco.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-25, 15:26   #89
zdradzo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Nie trzeba, znamy "Zołzę"
Nie czytam tego typu "poradników"
Stary 2016-01-25, 15:26   #90
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Nie mam penisa, ale potrafię m.in. naprawić kran, skosić trawę, naprawić elektrykę, zmienić koła i zrobić małe naprawy w aucie (tata zawsze mnie ganiał i uczył) i nie chciałabym być z facetem, który nie ogarnia takich rzeczy.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości