|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już VI część naszego wątku!
Cytat:
Trzymam kciuki by rana pooperacyjna jak najmniej bolała i pokarm się jak najszybciej pojawił ![]() Cytat:
![]() Nareszcie
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu w którym ja rodziłam to dzień przed planowa cc rano trzeba sie zgłosić na oddział...i robią badania, lewatywa, golenie...same przyjemnosci I ostatni posiłek przed cc to zupa , drugiego nie dają...a jak w innych szpitalach to nie wiem....i zawsze najwiecej planowych mieli w środy 😊
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
A jak ta najnowsza przypadłość? Zahamowana póki co i wszystko w miarę ok?
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Weszłam sobie na Styczniowki i normalnie załamałam się
Nie dość, że piszą o tylu rzeczach, o których pierwszy raz słyszę (jakieś witaminy D i K dla dzieci o.O, sposoby na ulewanie, na płacz...), a przecież zaraz sama będę mamą, a ja nic nie wiem
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3100 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
cieszę się, że sn jest możliwe!Pięęęęęęęęknie Bartuś nas posłuchał jejejejeeeee Trzymam kciuki!
|
|||
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Cytat:
ale coraz więcej siwych włosów, więc pewnie zacznę farbować za jakiś czas ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esorku uszy do góry 😊 poradzisz sobie 😊 w razie pytan służę pomocą 😊 |
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie widziałam co to skurcze łydek...to od dzisiaj juz wiem...lapie w lydce i aż do palców....
|
|
|
|
#3105 |
|
Raczkowanie
|
Lucy 31 - trzymamy kciuki , oby szybko i mało boleśnie
![]() Esor - damy radę, za miesiąc półtora będziemy wszystko wiedzieć o ulewaniu się, układaniu główki itp. i pewnie będziemy równie przerażone, że nie wiemy co dalej, w sensie ze starszymi ciut dziećmi. Wierzę w nasze instynkty całym serduchem, inaczej bym osiwiała ![]() Aninis - dobrze że Ci przeszło. Ja liczę, że po porodzie minie, zobaczymy. Na szczęście za bardzo nie bolą, raczej puchną i drętwieją. Właśnie zlazłam z piłki gimnastycznej. Dziś była u mnie dula i kazała zacząć ćwiczyć, bo mi się brzuch w ogóle nie obniżył. Zobczymy czy to coś pomoże. |
|
|
|
#3106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dawno na steperku nie ćwiczyłam tak regularnie i mu dupa opada 😞 |
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
agaczilla21 - dupa mu opada???? Nie ogarniam
|
|
|
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
|
#3110 |
|
Raczkowanie
|
Wow
![]() Myślałam, że znów coś pominęłam... Ja się dopiero wczoraj dowiedziałam, że lożysko może się starzeć - tu nikt tego nie sprawdza (UK) ![]() Ja przytyłam w ciąży prawie 30kg - wszystko już mi opadło
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zacznę znowu ćwiczyć jeszcze przed porodem...na początku sapalam po chwili, potem juz 15 minut mogłam bez zadyszki...a teraz sapie znowu po chwili na steperze...a tylek mi się tak fajnie podniósł a teraz opada 😞
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Esorku nie martw się ją też jestem strasznie zielona i nachodzą mnie takie chwile ze normalnie jestem przerażona. Np wczoraj z przyjaciółka gadałem ona ma 7 miesięczne bliźniaczki i wyszło ze dzieciątko należy kąpać po pol godz od jedzenia i ciągle coś nowego gdzieś dochodzi tez tu na forum ale staram się poprostu wszystko zapamiętać. Wiem ze nie będzie łatwo ale dotrzemy się z naszymi maluszkami i mamy tu na forum doświadczone mamusie, które od początku nas pierworodki wspierają
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra tez 30. Po 2 tyg od porodu zeszlo 12. Ja mam kilo na minusie 😊 i będę się starac utrzymać ten stan do porodu a potem zrzucać to co mam zbędnego 😊 |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj się Skąd się takie egzemplarze biorą? Swoją drogą nie uważacie, że to jest dziwne? Większość narzeka na własne teściowe, a później same stają się takimi teściowymi
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dacie rade 😊 ja dalam rade mimo strasznego dola po urodzeniu Mikołaja 😊 wszystko się ułożyło 😊 |
|
|
|
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
agaczilla21 - jak tyś to zrobila?? wow, jestem pod wrażeniem
![]() Ja miałam straszne mdłości przez pierwsze 4 mce i tylko węglowodany mi pomagały - ponad 10 kilo wskoczyło w momencie a reszta już poszła... Nigdy nie byłam jakoś szczupła ale przed ciążą zrzuciłam prawie 10kilo i ćwiczyłam Chodakowską a teraz wyglądam jak 106kg pulpetu ![]() NanaR - zgadzam się w 100% |
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
Czeeeeeeść
![]() wracam do świata żywych Jak wczoraj miałam ochotę sobie obciąć nos to dzisiaj musze trzymać brzuch, żeby od kaszlu nie odleciał. Nadrobiłam ale tego było ponad 10 stron to nawet bała się, że wsiąkną mi cytaty.Więc z tego co pamiętam: - rudziutka- gratulacje dużego chłopczyka !!! A pomyśleć, że przez kilka miesięcy był dziewczynką Do dziś pamiętam te Twoje szałowe ubranka Dobrze, że z tym ubezpieczeniem jest wszystko ok. Pokarm na pewno się pojawi ![]() -aga- najważniejsze, że lekarz powiedział, że łożysko jest ok. Może ostatnio coś za dużo mu wyszło w tym USG bo jakos nie chce mi się wierzyć, że Młody tylko 50g przybrał. - Lucy- po raz kolejny kciuki...mocne....bardzo mocne !!!! -justynka, agacior- super wieści po wizytach!!! -szczęśliwanarzeczona- fajnie, że jednak dostaniesz ten leżaczek, który sobie upatrzyłaś ![]() -esor- my kupiliśmy używkę za 50 zł- z melodyjką, pałąkiem z zabawkami i wibracjami z bright starts. Używaliśmy od 3-7 miesiąca. Ten 6-7 miesiąc to raczej służył za "krzesełko do karmienia" nowymi posiłkami. Ja chyba jestem za używkami. Brat TŻ-ta ostatnio kupił używkę (tylko coś na wypasie z huśtawką) bo się okazało, że dziecko sprzedającej nie toleruje tego leżaczka i musiała kupić inny. - elena- szalona jesteś z tymi oknami !!! U mnie TŻ ostatni raz mył w końcówce września i są niezłe ![]() Nie wiem, która to pisała o lidlowych stanikach- dzięki, dzięki !!! Mamę wyślę bo ja to już się nie nadaję na łażenie i walki przy koszykach. Wysłałam swojego TŻ-ta w zeszłą sobotę, żeby mi kupił bluzki i sam był w szoku, że w młodzieżowych rzeczach same emerytki grzebią i się przepychają. Co u mnie: noc cudowna, tylko 3 razy byłam w wc i spałam jak zabita. Ja też słyszę takie trzaskanie - coś jakby jakieś małe kosteczki. W pierwszej ciąży też tak miałam. Standardowo w nocy jak się przekręcam to w krzyżu mi kości strzelają. Ja Małgosię trzymałam na boku. Ze względu na główkę bo wcale nie ulewała. Spałyśmy sobie razem ale przyznam, że do tego 9-10 miesiąca bałam się tej śmierci łóżeczkowej i miałam nocne schizy. Teraz też bym chciała spać z Maleństwem ale szogun w nocy może przyjść po cichu i zrobić krzywdę więc pewnie będę próbowała za wszelką cenę z łóżeczkiem. Aaaa.... Starego mi dzisiaj z pracy do domu przywieźli bo taki słaby był i bali się, żeby im w pracy nie zszedł... Nie mogę z tym pieszczochem. Jak tylko sama wyzdrowieję do końca to muszę za te swoje pieszczochy domowe się wziąć bo mi na głowę wejdą.
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to u mnie bylo tak- na poczatku okropne mdłości, wymioty...4 kg spadly...potem apetyt wrócił w miare i 3 wrocily...nie pije niczego słodkiego, słodycze bardzo rzadko, ze slonych przekąsek tez niewiele...a mając 2 malych dzieci w domu jest co robić.... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Badzia najważniejsze ze jest wszystko pod kontrolą. Zobaczymy ile mu tam wyjdzie 8 lutego...łożysko ok, wody tez tak że jestem spokojna... |
|
|
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już VI część naszego wątku!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

chlop stal za moja glowa, lekarzowi dal telefon i pstrykal nam foty we trojke. Na cycach mialam go z 5min po czym zabrali go i chlopa gdzie indziej. Poodlaczali mnie od wszystkiego, 10 min lezalam na salce pooperacyjnej i zawiezli mnie do pokoju gdzie na cycach chlopa lezal juz maly. Razem dostalam 7 kroplowek plus jedna z paracetamolem.. na brzuchu mam worek z piaskiem, mam go miec do jutra i w sumie przez niego mnie brzuch boli, jak go na chwile zdejme to wielka ulga.. no i troche mnie dziwi, urodzil sie o 8 30 a do tej pory nie dostal nic jesc, a ja mleka nie mam jak na razie..

I ostatni posiłek przed cc to zupa , drugiego nie dają...a jak w innych szpitalach to nie wiem....i zawsze najwiecej planowych mieli w środy 😊

pisałaś tego posta 2 h temu, jak wygląda sytuacja i motywacja teraz? :-D 

... Zjadlam zupe zjadlam ptasie mleczko.. Wiec ide robic kanapke z cebula..