Sierpnióweczki 2016! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-26, 19:07   #3841
Nadia_2
Raczkowanie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja po usg genet. i mam doła....
Serce jest, bije- widziałam i słyszałam, ma nosek, 2 rączki, 2 nóżki, wszystkie narządy ok, ale.... przezierność karkowa powyżej 3 (gin. mówił, żeby się nie przejmować, bo dziecko nie chciało się prawidłowo ułożyć i prawdopodobnie to jest przyczyną, ale wiecie jak to jest). Miałam też pobieraną krew, więc wszystkie wyniki otrzymam kompleksowo za tydzień
Kasmina bądź dobrej myśli! "Przyjmuje się, że 70% dzieci z wynikiem między 3 a 4,5mm rozwija się prawidłowo." tak gdzieś wyczytałam więc tego trzeba się trzymać a poza tym jak Maluszek się wiercił to może faktycznie nie udało się do końca rzetelnie zmierzyć. Ja mam dobre przeczucia co do Twojego Szczęścia
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 19:09   #3842
Kasmina
Rozeznanie

Dziękuje za wsparcie
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 19:14   #3843
alterego17
Przyczajenie

Dziewczyny, widzę, ze dzisiaj dzień usg genetycznego. Ja też byłam - a co.
Tp 13.08 wg USG wg OM 11.08. U mnie wszystko OK, maluch w normie.
Pierwszy raz słyszałam serce
I wiem, ze gdybym miała jakieś wątpliwości to natychmiast szukałabym innej konsultacji. Dzisiaj na usg widziałam jak moje zdenerwowanie skurczyło mięśnie macicy i naocznie widziałam jak stres szkodzi dziecku. Także, trzeba szukać innej konsultacji wg mnie.
alterego17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 19:33   #3844
kasia_ruda
Zakorzenienie

Kasmina,mam nadzieję, że skończy się na strachu. Z tym usg rzeczywiście tak bywa, że minimalne drżenie i cały pomiar totalnie się zmienia. Trzymam kciuki.

Ja umieram. Czy te mdłości się nie skończą?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 19:50   #3845
wiosenka84
Zadomowienie

Kasmina rozumie cie, ale słuchaj gina on jest specjalista. Ja dzisiaj byłam u gina po zaświadczenie do pracy i miałam robione usg. Dzidzia ma 4 cm i z usg wychodzi 10t i 6 dzień, a z Om wyliczylam sobie 10t i 1 dzień. widzialam jak dzidzia macha raczkami, cudowne uczucie. Jutro bede informowała w pracy o ciazy. Trzymajcie kciuki, bo sie bardzo stresuje.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 20:07   #3846
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Kasmina rozumie cie, ale słuchaj gina on jest specjalista. Ja dzisiaj byłam u gina po zaświadczenie do pracy i miałam robione usg. Dzidzia ma 4 cm i z usg wychodzi 10t i 6 dzień, a z Om wyliczylam sobie 10t i 1 dzień. widzialam jak dzidzia macha raczkami, cudowne uczucie. Jutro bede informowała w pracy o ciazy. Trzymajcie kciuki, bo sie bardzo stresuje.
Trzymam kciuki

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 20:08   #3847
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Kasmina oby to tylko było to że pomiar wyszedł niemiarodajnie z powodu ze dzidzia sie ruszała,ja osobiście poszłabym na dodatkowe usg .

Kasiaruda mam tak samo jak ty dośc tych mdłości i wymiotów,mam juz tak gardło czasem podrażnione ze ze śliną polatuje mi troche krwi,musze o tym lekarzowi powiedzieć teraz na wizycie w piętak.

Dziewczyny pomóżcie ja nie wiem czy kupować ten detektor tętna płodu czy to strata pieniędzy ,pomóżcie co o tym sądzicie.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Juz po wizycie. Wszystko wygląda świetnie. Maluszek 12t5d jak obliczone, rośnie wzorowo
Nie chciał się za bardzo ulozyć fajnie do zdjęcia, ale widziałam jak macha nózkami i rączkami i giba się na boki

180 bpm, serce jak dzwon
Chyba jak bede w pózniejszym tygodniu to pójdę gdzies gdzie maja lepszy sprzęt i moze 3d. Tak zeby miec ładną pamiątkę
super wieści kochana
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 20:11   #3848
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Kasmina oby to tylko było to że pomiar wyszedł niemiarodajnie z powodu ze dzidzia sie ruszała,ja osobiście poszłabym na dodatkowe usg .

Kasiaruda mam tak samo jak ty dośc tych mdłości i wymiotów,mam juz tak gardło czasem podrażnione ze ze śliną polatuje mi troche krwi,musze o tym lekarzowi powiedzieć teraz na wizycie w piętak.

Dziewczyny pomóżcie ja nie wiem czy kupować ten detektor tętna płodu czy to strata pieniędzy ,pomóżcie co o tym sądzicie.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

super wieści kochana
Jeśli jestes straszną panikarą i mocno wszystko przezywasz to nie polecam. Nie zawsze łatwo znależć tętno i nie chce zebys niepotrzebnie sie martwiła. Jesli bedziesz podchodziła do tego bardziej jak zabawy i przyjemnosci z chłodną głową to mysle, ze mozesz kupic. To wszystko zalezy od podejscia. Sama siebie znasz najlepiej

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:05   #3849
iweczka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

tak
badania genetyczne wykonuje sie pomiędzy 11-13 tygodniem ciąży (do końca 13)
tak więć 10t1d - 13t6d
Ja wczoraj byłam wg ost miesiączki 10t1d a wg pomiarów 10t6d i lekarz stwierdził, że dziecko jest za małe
zobaczymy za tydzień

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja po zwykłych wizytach u mojego gina nie dostaję opisów, tylko fotki, bo tylko podglądamy, czy wszystko ok, natomiast to genetyczne to rzeczywiście długo mi robił a i opis był konkretny. No i płytkę dostawaliśmy zawsze. Teraz to nawet nie wiem, jak będzie. Za genetyczne synka płaxiliśmy 400, ciekawe, ile mi powie przy twinsach.

Ja chyba 300 zł płaciłam, ale to było 5 lat temu
Teraz każda wizyta to 100 zł+usg 100 zł

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Serce jest, bije- widziałam i słyszałam, ma nosek, 2 rączki, 2 nóżki, wszystkie narządy ok, ale.... przezierność karkowa powyżej 3 (gin. mówił, żeby się nie przejmować, bo dziecko nie chciało się prawidłowo ułożyć i prawdopodobnie to jest przyczyną, ale wiecie jak to jest). Miałam też pobieraną krew, więc wszystkie wyniki otrzymam kompleksowo za tydzień
Trzymam kciuki !!!!
Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze
Musi być
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:05   #3850
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Kasmina man nadzieję, ze maleństwo unienozliwilo precyzyjny pomiar.

Kupiłam dziś W oczekiwaniu na dziecko. I znów padłam po południu.
Od lutego w lidlu posciele, kołderki, kocyki, ubranka itp. Mam nadzieję, ze wiosną znów się pojawią. Nie wiem jakiej jakości są te dla dzieci i z czego ale dla dorosłych lubię. Może sprawdzę w pon jakość, tak na przyszLosc.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:09   #3851
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziecięce ciuchy z lidla są spoko, ale są ogromne, mój syn do dziś wchodzi w rajtki na 56!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-26, 21:11   #3852
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
W sobotę idziemy na bal, więc kupiłam dziś buty - balerinki, żeby nie być cały czas w wysokich butach mała rzecz a cieszy, wykorzystam przez wiosnę i lato

Syn wrócił do tematów dziurki przez którą wychodzi dzidziuś . Tym razem już tak bardzo nie nalegał na to, żeby mu ją pokazać. Za to wymyślił, że dzidziuś będzie musiał musiał jakoś sobie tą dziurkę rozszerzyć - szok.
Stwierdził, że chce być przy porodzie bo chce widzieć jak dzidziuś będzie wychodził i pytał czy już mam mleko bo chciałby się napić takiego mleka więc będę musiała uważać, żeby nie podpijał dzidzusiowi W szoku jestem, jak go ta tematyka interesuje.

.
Natalia, ile syn ma lat ????
My jeszcze córce nie powiedzieliśmy, ale ogólnie bardzo Ja interesuje tematyka, skąd się bierze dzidziuś w brzuszku
Co mówicie dzieciom ????

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Kasmina man nadzieję, ze maleństwo unienozliwilo precyzyjny pomiar.

Od lutego w lidlu posciele, kołderki, kocyki, ubranka itp. Mam nadzieję, ze wiosną znów się pojawią. Nie wiem jakiej jakości są te dla dzieci i z czego ale dla dorosłych lubię. Może sprawdzę w pon jakość, tak na przyszLosc.
Kilka rzeczy z Lidla dla córki miałam, piżamki, bluzki, bielizne.
Są ok
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-26, 21:12   #3853
kasia_ruda
Zakorzenienie

Te spodnie w dwupakach za 19.90 mega polecam. Na długo starczają przez ten wysoki stan, są z fajnego materiału, nie szmacą się w praniu.

Stary 2016-01-26, 21:13   #3854
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Wg gazetki rozmiarowka body od 50cm. Nigdy mnie dziecięce nie interesowały. Tzn tak dla 6-7 latka owszem. Ciekawa jestem pościeli.
Stary 2016-01-26, 21:57   #3855
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy wszystkie macie takie szczegółowe to USG genetyczne? Ja miałam u mojego gina normalnie na wizycie, trwało nieco dłużej niż zwykle, lekarz sprawdził przezierność karkową i kość nosową, wszystko ok, opis dostałam jak do normalnego badania, kilka zdań. A czytam że Wy płacicie po 300 zł, opisy na kilka stron... To co tam jeszcze macie robione?
już ci jedna dziewuszka opisała
serduszko nerki, narządy wszystko sprawdzają.

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a ja wogóle nie dostaje opisu USG, tak jak większość (?) z Was
jadę dziś do lekarza, odebrać zwolnienie..więc nie wiem czy zrobi badanie, ale w razie czego trzymajcie kciuki
ja tez nic nie dostaję
zdjecie i do widzenia :P
Cytat:
ja w takim razie poszłabym do innego lekarza na powtórne usg, jeśli przyczyną było to że dziecko nie chciało się ułożyć - sprawdzi i pewnie się okaże, że wszytsko w porządku.. jeśli jednak byłoby coś nie tak to chyba lekarz skierowałby Cię na dodatkowe badania.. kazał Ci robić amniopunkcję? jesli nie to chyba wie co robi..
od razu amnio nie, najpierw chyba krew, pappa ?

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość
do 13t6d

ja jestem zapisana na 4lutego, bede wtedy 12t6d i sie martwilam czy nie lepiej pojsc wczesniej, zeby w razie czego (tfu tfu!) zdazyc badanie powtorzyc, ale gin mowi, ze jego zdaniem to idealny moment bedzie i ze jak cos to i tak mam jeszcze tydzien na inna konsultację
ale zdazyc przed czym ?
przeziernosc nawet sprawdzaja na polowkowym
nie ma takiego czegoś jak zdążyć, no chyba, że zdążyć z usunięciem ciąży bo też słyszałam o takich przypadkach

jutro o 14 proszę o tabuny kciukow
mam usg genetyczne
telepotam z nerwów
Stary 2016-01-26, 22:32   #3856
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Natalia, ile syn ma lat ????
My jeszcze córce nie powiedzieliśmy, ale ogólnie bardzo Ja interesuje tematyka, skąd się bierze dzidziuś w brzuszku
Co mówicie dzieciom ????

4
My stramy się na wszystkie tematy rozmawiać. Na razie nie zapytal tak dokładnie skąd dzidziuś w brzuszku, wiedział, że czekamy na dzidziusia, on też czekał. Pokazałam mu zdjęcia jak dzidziuś wyglądał na początku i chyba to mu na razie wystrcza

Cytat:

mam usg genetyczne
telepotam z nerwów

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 06:08   #3857
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alterego17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę, ze dzisiaj dzień usg genetycznego. Ja też byłam - a co.
Tp 13.08 wg USG wg OM 11.08. U mnie wszystko OK, maluch w normie.
Pierwszy raz słyszałam serce
I wiem, ze gdybym miała jakieś wątpliwości to natychmiast szukałabym innej konsultacji. Dzisiaj na usg widziałam jak moje zdenerwowanie skurczyło mięśnie macicy i naocznie widziałam jak stres szkodzi dziecku. Także, trzeba szukać innej konsultacji wg mnie.

Cytat:
Kasmina,mam nadzieję, że skończy się na strachu. Z tym usg rzeczywiście tak bywa, że minimalne drżenie i cały pomiar totalnie się zmienia. Trzymam kciuki.

skończą, skończą.. ale szczerze współczuję
Cytat:
trzymam kciuki
Cytat:
już ci jedna dziewuszka opisała
serduszko nerki, narządy wszystko sprawdzają.

ja tez nic nie dostaję
zdjecie i do widzenia :P

od razu amnio nie, najpierw chyba krew, pappa ?

ale zdazyc przed czym ?
przeziernosc nawet sprawdzaja na polowkowym
nie ma takiego czegoś jak zdążyć, no chyba, że zdążyć z usunięciem ciąży bo też słyszałam o takich przypadkach

mam usg genetyczne
telepotam z nerwów
ale kasmina miała bad z krwi i czeka na wynik, więc w razie dalszej diagnostyki to chyba amnio..
trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 06:47   #3858
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Na razie nie panikuj, choć wiem że to trudne. Skoro dziecko źle się ułożyło, to może być błąd pomiaru. Ten wynik poza tym to tylko statystyka, on nie potwierdza że dziecko jest chore. Z dnia na dzień i tak nie wiem czy ktoś Ci zrobi usg, a jeśli robiłaś badania z krwi to wynik będzie bardziej wiarygodny niż kolejne usg. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Juz po wizycie. Wszystko wygląda świetnie. Maluszek 12t5d jak obliczone, rośnie wzorowo
Nie chciał się za bardzo ulozyć fajnie do zdjęcia, ale widziałam jak macha nózkami i rączkami i giba się na boki

180 bpm, serce jak dzwon
Chyba jak bede w pózniejszym tygodniu to pójdę gdzies gdzie maja lepszy sprzęt i moze 3d. Tak zeby miec ładną pamiątkę
Super wiadomości! Ja nie wiem czy chcę 3d, w sumie to mi niepotrzebne, zobaczę jak dzieci wyglądają przy porodzie.

Cytat:

U mnie też mdłości wieczorne plus mega zgaga, licze na to że wkrótce to minie, w czwartek zaczynami II trymestr

Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywną reakcję w pracy!

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dla mnie osobiście strata pieniędzy. Mając to chyba kilka razy dziennie bym sprawdzała tętno i mogłaby wyjść z tego niezła fobia. Nie możemy zakładać, że naszym dzieciom coś się stanie. Są wypadki losowe i pewnych rzeczy nie przewidzimy. Nawet jeśli sprawdzisz detektorem że nie ma tętna, to i tak może być już za późno na uratowanie dziecka. Jak już zaczniemy czuć ruchy, to one są wyznacznikiem czy z dzieckiem wszystko dobrze.

Cytat:
Ja też mam nadzieję że jeszcze będą do lata, bo teraz nawet nie znam płci żeby już robić zakupy a mało jest ubranek unisex - są albo w serduszka i kwiatki, albo w samochody i dinozaury.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 06:56   #3859
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja widzę bardzo dużo uniwersalnych, gladkich, ewentualnie z jakimś misiem. Płci nie chcę znać i mam nadzieję, ze Bobo będzie mega wstydziochem i się nie zdradzi. Dlatego celuję w białe, żółte, zielone, czerwone itp.
Stary 2016-01-27, 08:35   #3860
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

U mnie też mdłości wieczorne plus mega zgaga, licze na to że wkrótce to minie, w czwartek zaczynami II trymestr

Ja też mam nadzieję że jeszcze będą do lata, bo teraz nawet nie znam płci żeby już robić zakupy a mało jest ubranek unisex - są albo w serduszka i kwiatki, albo w samochody i dinozaury.
wow.. już drugi trymestr,ale to leci

serio są ubranka dla dziewczynek lub chłopców? nie podobają mi się takie.. ja chce niezależnie od płci-szare/granatowe/biało-czarne..ze wzorów to głównie paski..ja nie chodzę w różowych a mój mąż w niebieskich ciuchach i nie mam zamiaru dziecka tak ubierać..chyba, że mi jednak hormony strzelą do głowy

Cytat:
Ja widzę bardzo dużo uniwersalnych, gladkich, ewentualnie z jakimś misiem. Płci nie chcę znać i mam nadzieję, ze Bobo będzie mega wstydziochem i się nie zdradzi. Dlatego celuję w białe, żółte, zielone, czerwone itp.
nie chcesz znać płci? czekasz do porodu?
Stary 2016-01-27, 09:03   #3861
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja też mówiłam, że nie będę córki w róże ubierać...A później samo poszło

Co do detektora tętna to się tylko wydaje, że się codziennie będzie kilka razy dziennie sprawdzać. Na chyba, że ktoś ma obsesję. Ja ostatni raz sprawdzałam 4 dni temu.

Jak pisała Talantea do tego trzeba podchodzić na luzie. A zarówno ja jak i Talantea mamy dwa poronienia za sobą i nie wpadliśmy w paranoje.

W mojej sytuacji np, państwowo następne Usg mam za 8 tyg. Jeżeli znów by mnie po drodze dopadło poronienie zatrzymane to wolałabym się dowiedzieć wcześniej niż na Usg polowkowym. Jeśli przez tydzień nie usłyszałabym tętna dziecka, a na tym etapie ciężko jest nie usłyszeć już to poszłabym to sprawdzić prywatnie. I tyle. Przy poronieniu zatrzymanym organizm może nosić ciążę obumarla jeszcze przez kilka tygodni.

Ja się dziś czuje jak kupa. Nie mam siły na nic. Grypa mnie rozłożyla na łopatki. Wymiotuje, nie mam siły jeść bo mam zyletki w gardle... Mam dziś ogromny kryzys.
Stan błogosławiony #;#(:"_',(;(;';';wa
Stary 2016-01-27, 09:14   #3862
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja też mówiłam, że nie będę córki w róże ubierać...A później samo poszło

Ja się dziś czuje jak kupa. Nie mam siły na nic. Grypa mnie rozłożyla na łopatki. Wymiotuje, nie mam siły jeść bo mam zyletki w gardle... Mam dziś ogromny kryzys.
Stan błogosławiony #;#(:"_',(;(;';';wa
moje założenie jest takie - unikać różu/kolorów/wzorów przypisanych jednej płci..jak spodoba mi się ubranko "dla chłopca" a będę miała córkę to se kupię i tyle..mam to gdzieś...a co z tego wyjdzie..zobaczymy

biedna..przesyłam moc energii.. wygrzewaj się pod kołdrą jeśli możesz
Stary 2016-01-27, 10:15   #3863
navioe
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny szamie na sniadanie kurczaka z ryżem i pieczarkami :silna:
ja dostałam juz 3 pary bodow od kumpeli, ktora tak się ucieszyła, że od razu kupiła. ale sama też nie będę kupować do ok. 20t i też nie jakieś z różyczkam, dinozaurami chociaż jak byłam z TŻ w sklepie to tak mu się spodobały, że od razu kupił by wszystko.
jak samopoczucia?
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-27, 10:20   #3864
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Przy poronieniu zatrzymanym organizm może nosić ciążę obumarla jeszcze przez kilka tygodni.
To prawda niestety, my na usg genetycznym w 13 tygodniu dowiedzieliśmy się że pierwsza ciąża obumarła w 8 tygodniu Więc nosiłam ją przez 5 tygodni a gdybym nie poszła na usg to bym nosiła jeszcze nie wiadomo ile - nie miałam żadnych plamień ani bóli Koszmar.

Ja się czuję już w miarę, mdłości są ale takie do wytrzymania Powoli czuję jak mi brzuch puchnie na dole ale nic nie widać

Zainteresowała mnie ta promocja w lidlu, szkoda że dopiero 5 lutego TŻ ma wypłatę a ja 10 ale może uda nam się coś kupić

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 10:39   #3865
navioe
Zakorzenienie

nie macie jeszcze brzuszkow? ja mam trochę i to taki twardy, kumpela zauważyła nawet a nie jem wcale dużo na pewno mniej niż przed ciążą
Stary 2016-01-27, 10:56   #3866
Fantasmagori
Zakorzenienie

Nie, u mnie nic nie widać Ale mi dopiero 9 tydzień leci Podejrzewam że dopiero gdzieś w okolicy 12 tygodnia będzie coś widać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:16   #3867
navioe
Zakorzenienie

właśnie, jak to jest? jak jest np. 8t3d to sie mowi, że 9 tydzień, tak? zawsze o jeden do przodu?
ja mam dzisiaj 10tc5d i tydzień trwa tylko 6dni?
sorry, że nie ogarniam ale tyle się naczytałam i każdy mówi co innego
Stary 2016-01-27, 11:16   #3868
aniula83
Rozeznanie

Witam

Wicie co chyba mam zespół jelita drażliwego z tąd tak źle sie czuje cały czas ,boli mnie brzuch,mam luźne stolce ,dużo sie stresuje byle czym mnie nawet brzuch boli jak zjem kawałek bułki z masłem .
Dziś upiłam sobie espumisan może troszke załagodzi moje wzdęcia chociażby.

Ja na zakupy jade jutro to może wstąpię do lidla zobaczyć te ciuszki.

Dziś na obiadzik wymyśliłam pulpeciki w sosie koperkowym jasnym i ziemniaczki ,mam nadzieje ze po tym nie bede się źle czuła ,bo na prawde przytłacza mnie to ze za chwile nie bede mogłą nic zjeść dosłownie.
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-01-27, 11:16   #3869
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
wow.. już drugi trymestr,ale to leci

serio są ubranka dla dziewczynek lub chłopców? nie podobają mi się takie.. ja chce niezależnie od płci-szare/granatowe/biało-czarne..ze wzorów to głównie paski..ja nie chodzę w różowych a mój mąż w niebieskich ciuchach i nie mam zamiaru dziecka tak ubierać..chyba, że mi jednak hormony strzelą do głowy
Ja nie planuję kupować wszystkich ciuszków różowych dla dziewczynki czy niebieskich dla chłopca, no ale jednak nie założę body z samochodami dla dziewuchy czy pajaca w serduszka dla chłopca, nawet jeśli to będą serduszka na żółtym tle Szczerze mówiąc nigdy nie widziałam chłopca w różowym body z myszką Minnie Z tego co ja widzę to większość ubranek jest dedykowana dla płci a tych uniwersalnych jest mało, chyba że ktoś chce bez wzorków, same białe czy same szare.

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
nie macie jeszcze brzuszkow? ja mam trochę i to taki twardy, kumpela zauważyła nawet a nie jem wcale dużo na pewno mniej niż przed ciążą
U mnie brzuch wystaje. W 13tc podobno macica jest wielkości melona, u mnie chyba takiego dorodnego Spodnie zaczynają porządnie uwierać i czekam na paczkę z Bonprixu ze spodniami ciążowymi. No ale ja genetycznie mam uwarunkowany duży brzuch, bo i siostra i mama miały, a u mnie jeszcze bliźniaki to już w ogóle.

Dzisiaj w 5 min reszta biura dowiedziała się o mojej ciąży, więc kto do tej pory nie wiedział, ten już wie. Ja tego nie rozgłaszałam, ale też nie ukrywałam specjalnie, ale dzisiaj czuję się jak zwierzę w zoo, co chwile ktoś przychodzi i pyta: ale serio jesteś w ciąży? A chcieliście czy wpadka? Kurde rozumiem takie pytania dla 20-latki no ale ja jednak mam już trochę więcej lat i wiem skąd się biorą dzieci...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-27, 11:17   #3870
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
właśnie, jak to jest? jak jest np. 8t3d to sie mowi, że 9 tydzień, tak? zawsze o jeden do przodu?
ja mam dzisiaj 10tc5d i tydzień trwa tylko 6dni?
sorry, że nie ogarniam ale tyle się naczytałam i każdy mówi co innego
jeśli masz dzisiaj 10t 5 d to mówi sie ze jestes w 11 tygodniu ciąży

Ja mam dziś 11t4d
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości