Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-28, 13:14   #1471
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
W recepcji wyszło ze jestem nieubezpieczona, to jest jakiś żart. Dzisiaj się idę wyrejestrowac z wyrokiem do UP i chyba od razu z tym wyrokiem pójdę do ZUSu żeby głąby widziały ze ubezpiecza mnie praca.

Na wizycie śmiesznie, bo okazało się ze mam mega krótka szyjkę i te bóle co miałam okresowe w nocy ja tak skrócily. Mam być mentalnie gotowa na poród za tydzień, dwa albo w terminie.
Dostałam żelazo do picia, luteine i nospę obowiązkowo przy skurczach.
A nie założą Ci krążka skoro szyjka krótka?
Ale się masz z tymi urzędami :/

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ten bezszwowy za 8 zł u mnie buł nie robi, za to ten sportowy tak.:/ wzięłam rozmiar L/XL ten bezszwowy mógłby być trochę ciaśniejszy w obwodzie, bo ja lubię jak jest mocno scisniete. Ale jak za 8 zł, to jest super, dokupię jeszcze jeden i powinno styknąć. Też się boję kupować przed porodem stanik do karmienia.:/ bo ani to przymierzyć, ani nic.
Domyślam się, że z dopasowanym stanikiem to one nie mają nic wspólnego ale z tydzień po porodzie da się w nich przechodzić co?

Tż wrócił z pracy, a jak jest w domu to ja jeszcze bardziej się rozleniwiam :P biorę parasol i idę do sklepu, nawet na miasto nie chce mi się jechać. Co za dzień.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:17   #1472
gosza82
Rozeznanie

Nieznajomo spokojnie jeśli sę okaże że to grzybica pochwy a reszta ok to z 3-4 dni Cię potrzymają także bądź dobrej myśli ja trzymam kciuki za Ciebie

Fasolka dajcie znać jak było na warsztatach bo ja cały czas się zastanawiam 16lutego są we Wrocławiu.
Co do brzucha i leżenia bardzo dobrze robisz!!! Nie ma co przeginać. Ja także czuję coraz częściej jak mi ten brzuch się się stawia ale jak to powiedziała pani doktor w szpitalu W KOŃCU JEST PANI W CIĄŻY

Co do szyjki to ja mam zawsze sprawdzaną co wizytę mimo że nie bolało nic wcześniej a szyjka od samego początku długa twarda i zamknięta teraz w szpitalu jak mi sprawdzali to była ponad 4 cm długa

Idę na próbę poloneza później odwiedzinki siostry i już dzień minie
Na obiad dziś śledzie w pomidorach suszonych wczoraj któraś smaka mi narobiła
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:17   #1473
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Domyślam się, że z dopasowanym stanikiem to one nie mają nic wspólnego ale z tydzień po porodzie da się w nich przechodzić co?
Wydaje mi się, że tak. mam taką nadzieję.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:18   #1474
gosza82
Rozeznanie

Dark ładna waga moja miała 2100 w 34 ty
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:26   #1475
fasolka1987
Zadomowienie

Polly fajne te staniki Widziałam je wczoraj w Pepco ale już nie chciało mi się mierzyć, podejdę po nie jutro .

Darkanddark szyjka powinna być twarda żeby trzymała- jak miękka to się może robić rozwarcie i trzeba leżeć. Ale mała już ładnie waży.
Zwieramy nogi i przytrzymamy

ja mam wizytę we wtorek- 02.02, idziemy z mężem

Muszę jakiś obiad ogarnąć Ale mam lenia dzisiaj
Stary 2016-01-28, 13:28   #1476
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Moja mama mieszka w inym miescie. Przyjedzie kolo 10-11 i pojdzie do CH zejdzie jej kilka godzin i potem wpadnie do nas na godzine. Oczywiscie ze mowilam jej zeby przyjechala do nas. Ona tak zawsze. O sobie mysli, bo zakupy sa cool a siedzenie ze mna w domu juz nie.
zamiast się złościć to korzystaj i powiedz że jak już będzie w CH to niech ci zakupy zrobi i wyślij listę

Dark - ładna waga moja klucha ważyła w 32- 1900g
gin powiedziała mi ostatnio że szyjka robi się miękka i że to dobrze bo się szykuje i że w przeciągu miesiąca rodzic nie będę jeszcze
a następną wizytę mam 10.02 - nie wiem jak doczekam - tak bardzo chciałabym już zajrzeć co tam u niej sie dzieję

Edytowane przez Dorka__00
Czas edycji: 2016-01-28 o 13:31
Dorka__00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:30   #1477
MilkaPlus1
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku, lepiej późno niż wcale Nadrobiłam Was ale nie będę się do wszystkiego odnosić, bo by mi epopeja wyszła.

Cudne te liski co wrzucałyście... nie chcę za bardzo motywów zwierzęcych, ale jeden gadżet liskowy muszę mieć, żeby pasowało do Firefoxa (to to rude bydlę co wrzucałam fotę ostatnio) - fajnie to będzie wyglądało, on i obok córka w lisim kocyku

Monicca, ja byłam na Bezpiecznym maluchu i polecam bardzo. Sporo i ciekawie o bezpieczeństwie, pierwszej pomocy itp., zresztą ja biegam na wszystkie warsztaty z tych tematów żeby mi się utrwaliło. Gadżety też spoko

32, ja tak mam z siedzeniem, tzn. bez twardnień, ale to "podduszanie"... Chodzić mogę ile wlezie, nawet cały dzień i jest mi dobrze, a przy siedzeniu zaraz mi się córa wpycha pod żebra. Taki już chyba urok 8go miesiąca.

Dark, o jeżu, aż mnie zmroziło jak przeczytałam to "za tydzień, dwa". Pamiętam jak pisałyśmy że mamy prawie ten sam termin i obie jesteśmy z wyprawką w doopie, mam nadzieję że Ty już nie Kurcze, a ja sobie beztrosko latam na spacerki 8 km po lesie itp., nie mając bladego pojęcia jak ma się moja szyjka... W ogóle stwierdziłam że muszę trochę zwolnić, jak tak czytam o tych Waszych twardnieniach, bólach przy wysiłku itp. - po co kusić los...

Kciuki za resztę wizyt, w tym szpitalną
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:32   #1478
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Polly fajne te staniki Widziałam je wczoraj w Pepco ale już nie chciało mi się mierzyć, podejdę po nie jutro .
Ja brałam na oko. jakbym miała się tam rozbierać i ubierać, to chyba TŻ musiałby mnie stamtąd wynosić.

Stary 2016-01-28, 13:46   #1479
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Fasolka dajcie znać jak było na warsztatach bo ja cały czas się zastanawiam 16lutego są we Wrocławiu.
Co do brzucha i leżenia bardzo dobrze robisz!!! Nie ma co przeginać. Ja także czuję coraz częściej jak mi ten brzuch się się stawia ale jak to powiedziała pani doktor w szpitalu W KOŃCU JEST PANI W CIĄŻY
pewnie, zdam jutro relację na forume co dostałam ja wiem, że w ciąży jestem i mam się oszczędzać ale niepokoją mnie czasami te bóle i to dobijanie się małej o 3 ciej nad ranem od środka, źle jej tam czy jak
czkawkę już ma czasami- a to ponoć oznaka dobrostanu

Milka czyli mówisz, że gadżety dają to idę na pewno jutro okropna jestem

Polly ja nie mogę już brać na oko bo mi się wydaje, że mam rozmiar sprzed ciąży- małe "C", przykładam a tu taaaki cyc laktacyjny
Stary 2016-01-28, 13:51   #1480
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dzień dobry narobiłam, ale nie jestem w stanie odnieść się do wszystkiego, wybaczcie

Dzisiaj biegam od rana, badania, Askot, później odebrać wyniki, spotkać się z koleżanką, szkoła rodzenia-pierwsze zajęcia i o 20:30 będę w domu a jutro wizyta, już nie mogę się doczekać

Coś ostatnio nie mam weny na pisanie, więc będę pewnie rzadziej, ale podczytuję na bieżąco.

Trzymam kciuki za wizyty i usg, Dark za Twoją szyjkę i Nieznajoma za krótki pobyt w szpitalu
Stary 2016-01-28, 13:51   #1481
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

A ja na kazde takie warsztaty musze gdzies dojechac. A u nas na Sr nie.daja gadzetow ani probek

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:55   #1482
magda16262
Zadomowienie

Dzisiejszy nabytek. Wpadlam.na chwile, wybaczcie ale jakos okropnie.sie czuje.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160128_135334.jpg (108,2 KB, 18 załadowań)
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:56   #1483
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Emma po ile placilas te biustonosze
Po 8 zł, wzięłam biały i czarny.

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Mam skierowanie na szpital + grzybicę w pochwie.
Przykro mi.. Grzybica w ciąży często występuje. Czulas że coś się dzieje w pochwie?

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Normalnie jak w styczniu mnie zaprosił na fotel to w podskokach biegłam
Stary 2016-01-28, 13:56   #1484
Kiinga26
Zadomowienie

Nieznajoma ja w pierwszej ciąży non stop miałam grzybicę pochwy. Cały czas na nestatynie dopochwowej byłam, ale nie kierowali mnie z tego powodu do szpitala. Tyle, że ja w sumie ciągle leżałam w szpitalu Będzie dobrze. Sama grzybica szybko się leczy.Bardziej mnie dziwi, że nie odczuwałaś objawów infekcji. One są zazwyczaj bardzo dokuczliwe i nieprzyjemne.
Dziwi mnie, że niektórzy ginekolodzy nie badają na fotelu co wizytę. U mnie każda wizyta przebiega tak samo. Wchodzę do gabinetu, siadam na krześle przy biurku gina. Wypytuje co słychać, jak się czuje, jak moje starszaki ( które też on prowadził i odbierał). Później robi sie nieprzyjemnie, bo każe stanąć na wagę Następnie jest fotel ginekologiczny, badanie szyjki, macicy, słuchanie tętna. Później przechodzę na USG. Na koniec znów do biurka, mierzymu ciśnienie i lekarz mówi jakie zalecenia. Chodzę do niego od 7 lat i chyba nie wyobrażam sobie innego przebiegu wizyty. Nawet jak chodzę na badania nie będąc w ciąży to trzyma się tego schematu.
Dziewczyny nie badane co wizytę. Chodzicie prywatnie czy na NFZ? Mi sie zawsze wydawało, że prowadzący ciążę na nfz ginekolodzy, olewaj sprawę.
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 13:58   #1485
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

słoneczko - a ty masz już wyznaczony termin? mi się coś wydawało że jakoś tak szybciutko miałaś mieć 36 tydzień?? to już prawda? ja własnie zaczęłam 35

Kiinga26 - moja wizyta wygląda dokładnie tak samo nie licząc części rozmowy o dzieciach (których ja jeszcze nie posiadam )

Edytowane przez Dorka__00
Czas edycji: 2016-01-28 o 14:03
Stary 2016-01-28, 14:02   #1486
_emma
Zakorzenienie

Polecam te staniki z pepco. Te tańsze lepiej utrzymują piersi. Przymierzalam sportowy i był za luźny na dole..
Takie porządne do karmienia kupię jak już będę karmiła 2 tygodnie. Wtedy najlepiej go dopasuje, a w domu będę chodziła w tym bezszwowym żeby zastoje się nie robiły na poczatku.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wiecie co?? Poszłam dziś z ciekawości do innego banku i okazuje się, że znalazłam dużo lepszy kredyt dla nas jestem z siebie dumna!!!
Stary 2016-01-28, 14:04   #1487
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
słoneczko - a ty masz już wyznaczony termin? mi się coś wydawało że jakoś tak szybciutko miałaś mieć 36 tydzień?? to już prawda? ja własnie zaczęłam 35
W czwartek za tydzień 4 lutego jadę do poradni i myślę, że wtedy mi wyznaczą na następny tydz bo dzień po wizycie, w piątek 5 marca, kończę 36 tc
Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Nieznajoma ja w pierwszej ciąży non stop miałam grzybicę pochwy. Cały czas na nestatynie dopochwowej byłam, ale nie kierowali mnie z tego powodu do szpitala. Tyle, że ja w sumie ciągle leżałam w szpitalu Będzie dobrze. Sama grzybica szybko się leczy.Bardziej mnie dziwi, że nie odczuwałaś objawów infekcji. One są zazwyczaj bardzo dokuczliwe i nieprzyjemne.
Dziwi mnie, że niektórzy ginekolodzy nie badają na fotelu co wizytę. U mnie każda wizyta przebiega tak samo. Wchodzę do gabinetu, siadam na krześle przy biurku gina. Wypytuje co słychać, jak się czuje, jak moje starszaki ( które też on prowadził i odbierał). Później robi sie nieprzyjemnie, bo każe stanąć na wagę Następnie jest fotel ginekologiczny, badanie szyjki, macicy, słuchanie tętna. Później przechodzę na USG. Na koniec znów do biurka, mierzymu ciśnienie i lekarz mówi jakie zalecenia. Chodzę do niego od 7 lat i chyba nie wyobrażam sobie innego przebiegu wizyty. Nawet jak chodzę na badania nie będąc w ciąży to trzyma się tego schematu.
Dziewczyny nie badane co wizytę. Chodzicie prywatnie czy na NFZ? Mi sie zawsze wydawało, że prowadzący ciążę na nfz ginekolodzy, olewaj sprawę.
U mnie każda wizyta odbywa się tak samo chodzę prywatnie..
Stary 2016-01-28, 14:07   #1488
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Polecam te staniki z pepco. Te tańsze lepiej utrzymują piersi. Przymierzalam sportowy i był za luźny na dole..
Takie porządne do karmienia kupię jak już będę karmiła 2 tygodnie. Wtedy najlepiej go dopasuje, a w domu będę chodziła w tym bezszwowym żeby zastoje się nie robiły na poczatku.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Wiecie co?? Poszłam dziś z ciekawości do innego banku i okazuje się, że znalazłam dużo lepszy kredyt dla nas jestem z siebie dumna!!!
Dla mnie ten sportowy był lepiej dopasowany w obwodzie. ale w ogólnym rozrachunku lepiej wychodzą te tańsze. będę musiała sobie dokupić jeszcze jeden. tylko szkoda, że u mnie czarnych nie było.

Stary 2016-01-28, 14:15   #1489
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Na wizycie śmiesznie, bo okazało się ze mam mega krótka szyjkę i te bóle co miałam okresowe w nocy ja tak skrócily. Mam być mentalnie gotowa na poród za tydzień, dwa albo w terminie.
Dostałam żelazo do picia, luteine i nospę obowiązkowo przy skurczach.

Mała juz waży 2200g wiec dużą panna w 34tc

Trzymam kciuki za resztę wizyt
za wagę ale trzymaj jeszcze nogi ściśnięte ze dwa tygodnie minimum, do 36 tyg
Stary 2016-01-28, 14:16   #1490
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
W czwartek za tydzień 4 lutego jadę do poradni i myślę, że wtedy mi wyznaczą na następny tydz bo dzień po wizycie, w piątek 5 marca, kończę 36 tc

U mnie każda wizyta odbywa się tak samo chodzę prywatnie..
masz jakąś upatrzoną datę? - może będziesz mogła negocjować
Stary 2016-01-28, 14:19   #1491
milenujdka
Wtajemniczenie

Mi nie podobają się wcale te sportowe. Poza tym jestem zła na siebie, bo kupiłam sobie koszule do szpitala emki. Dzisiaj je prasowałam i takie duże namioty mi się wydają. Mam dwie takie duże. Teraz są mi wielkie,a gdzie jak brzucha nie będę mieć ;-)

Na szczęście mam też ładną eskę, ale tą będę mieć w domu.

Ze staników to mi się podobają zwykłe bawełniane szare do karmienia z małym drucikiem ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 14:20   #1492
Szczeperka
Wtajemniczenie

Dziewczyny co można zrobić z obolałą ręką po morfo? Mam wielkiego siniaka po dziejszym pobraniu i ręka mnie rwie...

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 14:22   #1493
milenujdka
Wtajemniczenie

Szczeperka-może przyłóż sobie lód
Stary 2016-01-28, 14:24   #1494
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dorka__00 Pokaż wiadomość
masz jakąś upatrzoną datę? - może będziesz mogła negocjować
Właśnie się zastanawiam od rana nad tym :P fajnie by było 14 ale to jest niedziela i kolejny tc zresztą więc chyba mi wszystko jedno
Stary 2016-01-28, 14:29   #1495
fasolka1987
Zadomowienie

Kinga u mnie wizyta przebiega tak samo chodzę prywatnie

Emma ja też staniki bardziej dopasowane kupię już po 1-2 tygodniach, zobaczę jak to wyjdzie z laktacją, mam nadzieję na KP wezmę jakieś 2 z Pepco na razie.
Fajnie, że znaleźliście korzystniejszą ofertę w banku

Szczeperka na zasinienie może maść z Heparyną?
Stary 2016-01-28, 14:32   #1496
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Mi nie podobają się wcale te sportowe. Poza tym jestem zła na siebie, bo kupiłam sobie koszule do szpitala emki. Dzisiaj je prasowałam i takie duże namioty mi się wydają. Mam dwie takie duże. Teraz są mi wielkie,a gdzie jak brzucha nie będę mieć ;-)

Na szczęście mam też ładną eskę, ale tą będę mieć w domu.

Ze staników to mi się podobają zwykłe bawełniane szare do karmienia z małym drucikiem ;-)
Moim zdaniem one też do najpiękniejszych nie należą, ale stanik do karmienia chcę kupić dopiero po porodzie. Nie chcę teraz wydawać 100 zł, gdzie nie wiadomo czy będzie dobry po porodzie.

Do mnie jutro powinny koszule dojść. Chcę już się spakować i mieć spokój.
Tak w ogóle, to zaczynamy 35 tydzień.

Stary 2016-01-28, 14:34   #1497
milenujdka
Wtajemniczenie

Polly-wiem, że nie są ładne te bawełniane staniki, ale wolę te niż sportowe ;-)
Stary 2016-01-28, 14:35   #1498
misia880
Zakorzenienie

U mnie wizyta wygakada tak ze wchodze Pani z recepcji mnie wazy i mierzy cisnienie i wpisuje w karte ciazy. Potem ide do gina on pyta jak sie czuje itp oglada badania, analizuje mowi co dobre co lepszcze co spadlo. Potem badanie na samolocie, potem usg i potem l4 i gadanie o nastepnej wizycie co zrobic za badania i ogolnie o objawach co tam sie nawinie :p
Wizyta to okolo 40 min

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 14:36   #1499
Dorka__00
Zadomowienie

GG do Dorka__00

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam od rana nad tym :P fajnie by było 14 ale to jest niedziela i kolejny tc zresztą więc chyba mi wszystko jedno
a w jaki dzień tygodnia urodziłaś się ty albo TŻ?
chyba lepiej w tygodniu rodzic niż w weekend

ja jeszcze nie zamówiłam apteki a wy już torby pakujecie chyba powinnam sie ogarnąć - ale czekam na ten głupi katarek..
Stary 2016-01-28, 14:39   #1500
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Polly-wiem, że nie są ładne te bawełniane staniki, ale wolę te niż sportowe ;-)
Ja pisałam o tych sportowych, że mi też się nie podobają. i poza tym, w tym sportowym łatwiej uwolnić cycka do karmienia:P
Ładne staniki zacznę kupować jak już będę wiedziała na czym stoję, jeśli chodzi o moje ciało.:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości