|
|
#1471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Ale się masz z tymi urzędami :/ Cytat:
ale z tydzień po porodzie da się w nich przechodzić co?Tż wrócił z pracy, a jak jest w domu to ja jeszcze bardziej się rozleniwiam :P biorę parasol i idę do sklepu, nawet na miasto nie chce mi się jechać. Co za dzień. |
||
|
|
|
#1472 |
|
Rozeznanie
|
Nieznajomo spokojnie jeśli sę okaże że to grzybica pochwy a reszta ok to z 3-4 dni Cię potrzymają także bądź dobrej myśli ja trzymam kciuki za Ciebie
Fasolka dajcie znać jak było na warsztatach bo ja cały czas się zastanawiam 16lutego są we Wrocławiu. Co do brzucha i leżenia bardzo dobrze robisz!!! Nie ma co przeginać. Ja także czuję coraz częściej jak mi ten brzuch się się stawia ale jak to powiedziała pani doktor w szpitalu W KOŃCU JEST PANI W CIĄŻY ![]() Co do szyjki to ja mam zawsze sprawdzaną co wizytę mimo że nie bolało nic wcześniej a szyjka od samego początku długa twarda i zamknięta teraz w szpitalu jak mi sprawdzali to była ponad 4 cm długa ![]() Idę na próbę poloneza później odwiedzinki siostry i już dzień minie ![]() Na obiad dziś śledzie w pomidorach suszonych wczoraj któraś smaka mi narobiła |
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1474 |
|
Rozeznanie
|
Dark ładna waga moja miała 2100 w 34 ty
|
|
|
|
#1475 |
|
Zadomowienie
|
Polly fajne te staniki
Darkanddark szyjka powinna być twarda żeby trzymała- jak miękka to się może robić rozwarcie i trzeba leżeć. Zwieramy nogi i przytrzymamy ![]() ja mam wizytę we wtorek- 02.02, idziemy z mężem ![]() Muszę jakiś obiad ogarnąć Ale mam lenia dzisiaj
|
|
#1476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wyślij listę Dark - ładna waga moja klucha ważyła w 32- 1900g gin powiedziała mi ostatnio że szyjka robi się miękka i że to dobrze bo się szykuje i że w przeciągu miesiąca rodzic nie będę jeszcze ![]() a następną wizytę mam 10.02 - nie wiem jak doczekam - tak bardzo chciałabym już zajrzeć co tam u niej sie dzieję Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2016-01-28 o 13:31 |
|
|
|
|
#1477 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku, lepiej późno niż wcale
Nadrobiłam Was ale nie będę się do wszystkiego odnosić, bo by mi epopeja wyszła. Cudne te liski co wrzucałyście... nie chcę za bardzo motywów zwierzęcych, ale jeden gadżet liskowy muszę mieć, żeby pasowało do Firefoxa (to to rude bydlę co wrzucałam fotę ostatnio) - fajnie to będzie wyglądało, on i obok córka w lisim kocyku ![]() Monicca, ja byłam na Bezpiecznym maluchu i polecam bardzo. Sporo i ciekawie o bezpieczeństwie, pierwszej pomocy itp., zresztą ja biegam na wszystkie warsztaty z tych tematów żeby mi się utrwaliło. Gadżety też spoko ![]() 32, ja tak mam z siedzeniem, tzn. bez twardnień, ale to "podduszanie"... Chodzić mogę ile wlezie, nawet cały dzień i jest mi dobrze, a przy siedzeniu zaraz mi się córa wpycha pod żebra. Taki już chyba urok 8go miesiąca. Dark, o jeżu, aż mnie zmroziło jak przeczytałam to "za tydzień, dwa". Pamiętam jak pisałyśmy że mamy prawie ten sam termin i obie jesteśmy z wyprawką w doopie, mam nadzieję że Ty już nie Kurcze, a ja sobie beztrosko latam na spacerki 8 km po lesie itp., nie mając bladego pojęcia jak ma się moja szyjka... W ogóle stwierdziłam że muszę trochę zwolnić, jak tak czytam o tych Waszych twardnieniach, bólach przy wysiłku itp. - po co kusić los...Kciuki za resztę wizyt, w tym szpitalną
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym miała się tam rozbierać i ubierać, to chyba TŻ musiałby mnie stamtąd wynosić.
|
|
|
#1479 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem, że w ciąży jestem i mam się oszczędzać ale niepokoją mnie czasami te bóle i to dobijanie się małej o 3 ciej nad ranem od środka, źle jej tam czy jak ![]() czkawkę już ma czasami- a to ponoć oznaka dobrostanu ![]() Milka czyli mówisz, że gadżety dają to idę na pewno jutro ![]() Polly ja nie mogę już brać na oko bo mi się wydaje, że mam rozmiar sprzed ciąży- małe "C", przykładam a tu taaaki cyc laktacyjny
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj biegam od rana, badania, Askot, później odebrać wyniki, spotkać się z koleżanką, szkoła rodzenia-pierwsze zajęcia i o 20:30 będę w domu ![]() Coś ostatnio nie mam weny na pisanie, więc będę pewnie rzadziej, ale podczytuję na bieżąco. Trzymam kciuki za wizyty i usg, Dark za Twoją szyjkę i Nieznajoma za krótki pobyt w szpitalu |
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
|
A ja na kazde takie warsztaty musze gdzies dojechac. A u nas na Sr nie.daja gadzetow ani probek
|
|
|
|
#1482 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejszy nabytek. Wpadlam.na chwile, wybaczcie ale jakos okropnie.sie czuje.
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Po 8 zł, wzięłam biały i czarny.
Przykro mi.. Grzybica w ciąży często występuje. Czulas że coś się dzieje w pochwie? Cytat:
|
|
#1484 |
|
Zadomowienie
|
Nieznajoma ja w pierwszej ciąży non stop miałam grzybicę pochwy. Cały czas na nestatynie dopochwowej byłam, ale nie kierowali mnie z tego powodu do szpitala. Tyle, że ja w sumie ciągle leżałam w szpitalu
Będzie dobrze. Sama grzybica szybko się leczy.Bardziej mnie dziwi, że nie odczuwałaś objawów infekcji. One są zazwyczaj bardzo dokuczliwe i nieprzyjemne.Dziwi mnie, że niektórzy ginekolodzy nie badają na fotelu co wizytę. U mnie każda wizyta przebiega tak samo. Wchodzę do gabinetu, siadam na krześle przy biurku gina. Wypytuje co słychać, jak się czuje, jak moje starszaki ( które też on prowadził i odbierał). Później robi sie nieprzyjemnie, bo każe stanąć na wagę Następnie jest fotel ginekologiczny, badanie szyjki, macicy, słuchanie tętna. Później przechodzę na USG. Na koniec znów do biurka, mierzymu ciśnienie i lekarz mówi jakie zalecenia. Chodzę do niego od 7 lat i chyba nie wyobrażam sobie innego przebiegu wizyty. Nawet jak chodzę na badania nie będąc w ciąży to trzyma się tego schematu.Dziewczyny nie badane co wizytę. Chodzicie prywatnie czy na NFZ? Mi sie zawsze wydawało, że prowadzący ciążę na nfz ginekolodzy, olewaj sprawę. |
|
|
|
#1485 |
|
Zadomowienie
|
słoneczko - a ty masz już wyznaczony termin? mi się coś wydawało że jakoś tak szybciutko miałaś mieć 36 tydzień?? to już prawda? ja własnie zaczęłam 35
Kiinga26 - moja wizyta wygląda dokładnie tak samo nie licząc części rozmowy o dzieciach (których ja jeszcze nie posiadam )
Edytowane przez Dorka__00 Czas edycji: 2016-01-28 o 14:03 |
|
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam te staniki z pepco. Te tańsze lepiej utrzymują piersi. Przymierzalam sportowy i był za luźny na dole..
Takie porządne do karmienia kupię jak już będę karmiła 2 tygodnie. Wtedy najlepiej go dopasuje, a w domu będę chodziła w tym bezszwowym żeby zastoje się nie robiły na poczatku. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Wiecie co?? Poszłam dziś z ciekawości do innego banku i okazuje się, że znalazłam dużo lepszy kredyt dla nas jestem z siebie dumna!!!
|
#1487 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko szkoda, że u mnie czarnych nie było. ![]()
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wagę ale trzymaj jeszcze nogi ściśnięte ze dwa tygodnie minimum, do 36 tyg
|
|
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi nie podobają się wcale te sportowe. Poza tym jestem zła na siebie, bo kupiłam sobie koszule do szpitala emki. Dzisiaj je prasowałam i takie duże namioty mi się wydają. Mam dwie takie duże. Teraz są mi wielkie,a gdzie jak brzucha nie będę mieć ;-)
Na szczęście mam też ładną eskę, ale tą będę mieć w domu. Ze staników to mi się podobają zwykłe bawełniane szare do karmienia z małym drucikiem ;-) |
|
|
|
#1492 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co można zrobić z obolałą ręką po morfo? Mam wielkiego siniaka po dziejszym pobraniu i ręka mnie rwie...
|
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczeperka-może przyłóż sobie lód
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie się zastanawiam od rana nad tym :P fajnie by było 14 ale to jest niedziela
i kolejny tc zresztą więc chyba mi wszystko jedno
|
|
#1495 |
|
Zadomowienie
|
Kinga u mnie wizyta przebiega tak samo
Emma ja też staniki bardziej dopasowane kupię już po 1-2 tygodniach, zobaczę jak to wyjdzie z laktacją, mam nadzieję na KP wezmę jakieś 2 z Pepco na razie.Fajnie, że znaleźliście korzystniejszą ofertę w banku Szczeperka na zasinienie może maść z Heparyną?
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do mnie jutro powinny koszule dojść. Chcę już się spakować i mieć spokój. ![]() Tak w ogóle, to zaczynamy 35 tydzień.
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
Polly-wiem, że nie są ładne te bawełniane staniki, ale wolę te niż sportowe ;-)
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wizyta wygakada tak ze wchodze Pani z recepcji mnie wazy i mierzy cisnienie i wpisuje w karte ciazy. Potem ide do gina on pyta jak sie czuje itp oglada badania, analizuje mowi co dobre co lepszcze co spadlo. Potem badanie na samolocie, potem usg i potem l4 i gadanie o nastepnej wizycie co zrobic za badania i ogolnie o objawach co tam sie nawinie :p
Wizyta to okolo 40 min
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba lepiej w tygodniu rodzic niż w weekend ja jeszcze nie zamówiłam apteki a wy już torby pakujecie chyba powinnam sie ogarnąć - ale czekam na ten głupi katarek..
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i poza tym, w tym sportowym łatwiej uwolnić cycka do karmienia:P Ładne staniki zacznę kupować jak już będę wiedziała na czym stoję, jeśli chodzi o moje ciało.:P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Ale jak za 8 zł, to jest super, dokupię jeszcze jeden i powinno styknąć.
Też się boję kupować przed porodem stanik do karmienia.:/ bo ani to przymierzyć, ani nic.

za wagę ale trzymaj jeszcze nogi ściśnięte ze dwa tygodnie minimum, do 36 tyg
chyba powinnam sie ogarnąć - ale czekam na ten głupi katarek..