Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-28, 19:09   #1111
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

Jestem pewna że to weryfikują. Później wystawią fakturę tej lekarce/przychodni, gdzie będzie widniało Twoje nazwisko, i jakie badania Tobie-pacjentce- zrobili. Twoja lekarka dostaje kasę z NFZ, a ona później placi tą kasą miejscom, gdzie robią badania pacjentkom przez nią skierowanym. Ja bym raczej nie kombinowała...
Tylko, że ja prywatnie z ubezpieczenia jakie mi płaci firma To nie jest na NFZ. Moje prywatne ubezpieczenie obejmuje wszystkie badania laboratoryjne tylko potrzebuje właśnie takie skierowanie. Więc nikogo nie naciągam

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Lali411 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ;( jestem zalamana....cytologia wyszla mi zle. Mam obecnosc nieprawidlowych komorek nablonkowych plaskich ASC, noeokreslonego znaczenia. Nogi mi sie ugiely....cytologia do powtorzenia za 6 miesiecy. Gin powiedzial, ze mam sie nie denerowac za wczasu i starac sie o dzidzie.
Kazal pic Inofolic, slyssłyszałyscie o tym??
Plakac mi sie chce ;(

Skoro ponowne badanie po 6 m-cach to chyba nic takiego strasznego... Dla pewności bym poszła do innego i powtórzyła cytologię
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 19:11   #1112
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna, bardzo Ci gratuluję pracy! Nie masz tutaj o się wahać za bardzo! Uważam, że skoro już masz pracę, to przynajmniej zarobisz jakieś pieniążki, a to wcale nie przeszkadza w staraniach o dzidziusia Pamiętaj, nigdy nie ma dobrego momentu na starania o dziecko. Ja żałuję, że nie posłuchałam męża, i nie zaczęliśmy się starać wcześniej. Dopiero 2 lata po ślubie Normalnie głupek byłam, Zawsze wszystko ważniejsze było! Żebym wiedziała, że to starania nie są wcale takie proste, bym już wcześniej odstawiła tabsy A w ciąży też przecież można pracować, przecież to nie choroba!

haha a mnie jak sobie wyobrażasz?

Fajny sen, mam nadzieję, że wywróżylaś koleżance wizażance ciążę

Jestem pewna że to weryfikują. Później wystawią fakturę tej lekarce/przychodni, gdzie będzie widniało Twoje nazwisko, i jakie badania Tobie-pacjentce- zrobili. Twoja lekarka dostaje kasę z NFZ, a ona później placi tą kasą miejscom, gdzie robią badania pacjentkom przez nią skierowanym. Ja bym raczej nie kombinowała...

Witamy ciepło I powodzenia!!

Mietowka, czemu ostatni? Wybacz, jeśli coś przeoczyłam w tym gąszczu postów

Zrezygnowałam z współpracy z rodzicami mojego podopiecznego
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 19:15   #1113
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny ;( jestem zalamana....cytologia wyszla mi zle. Mam obecnosc nieprawidlowych komorek nablonkowych plaskich ASC, noeokreslonego znaczenia. Nogi mi sie ugiely....cytologia do powtorzenia za 6 miesiecy. Gin powiedzial, ze mam sie nie denerowac za wczasu i starac sie o dzidzie.
Plakac mi sie chce ;(
Lali, przykro mi bardzo, ale posłuchaj gina!! Skoro mówi, ze macie się starać i nie denerwować za wczasu, to ten wynik cytologii nie jest aż tak straszny. Skoro kazał Ci się zbadać dopiero za 6 miesięcy, to nie musi to być jakieś straszne Moze pójdź jeszcze do innego gina, żeby zweryfikować ten wynik i upewnić się, skoro tak się wsytraszyłaś?
Nerwy nic nie dadzą, a mogą tylko przeszkodzić w staraniach...

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ale widzę, że chyba Ci się parę razy udało bez większych komplikacji?
Ja zadzwoniłam do tej przychodzi i zapytałam czy może mi podać jakie miałam badania na skierowaniu bo go nie mogę znaleźć... i Pani powiedziała, że nie ma jak tego sprawdzić więc przy pobieraniu krwi może też nie będzie wnikać, tym bardziej, że to nie NFZ a badania z prywatnej składki (enelmed). Jutro się dowiem, idę z samego rana

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Kochana to może być zdecydowanie za wcześnie, spróbuj za dwa dni, albo idź na betę

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Vela możesz mi zmienić wiek na szczęśliwą 31 latkę

A ja dzisiaj dostałam @ Taaaaadaaaam! Nie mogłam się doczekać I jestem święcie przekonana, że jak pójdę po @ na kontrolę to tej cholery cysty już nie będzie

@ miałam dostać po odstawieniu luteiny... a tutaj niespodzianka, w ostatnim 7 dniu dostałam.
I pęcherz odpuścił

Radośnie przygotowałam pizzę, dwa żywce i czekam na Mężusia aż wróci z pracy No i rogale z czekoladą
Nie będzie tej cysty już, nie może być!!

Mniam, zjadłabym pizze i takie rogale

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A mi tak smutno, dzisiaj 9 dzien ponowulacji i test ciazowy negatywny
Wydaje mi się, że za wcześnie zrobiłaś test..ja jestem już około 13 dni po owu, i jak nie będzie @, to w sobotę robię test dopiero...

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
pracować, zawsze kasa wpadnie i w miedzy czasie się starać

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Ewula masz rację wysoka 175cm co do włosów to raczej brązowe z odcieniem rudego a czasem nawet siwe ;|
Wy też już macie siwe włosy?

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Witaj

zerknijcie proszę na załącznik, test owu pozytywny?
Pozytywny wg mnie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Tylko, że ja prywatnie z ubezpieczenia jakie mi płaci firma To nie jest na NFZ. Moje prywatne ubezpieczenie obejmuje wszystkie badania laboratoryjne tylko potrzebuje właśnie takie skierowanie. Więc nikogo nie naciągam [COLOR="Silver"]
Aaaa, to spoko Myślałam, że to z funduszu.

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Zrezygnowałam z współpracy z rodzicami mojego podopiecznego
Pamiętam już tę historię...i całe szczęście, ze to już koniec! Rozglądasz się za czymś teraz?Czy narazie przerwa?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 19:50   #1114
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Lali, przykro mi bardzo, ale posłuchaj gina!! Skoro mówi, ze macie się starać i nie denerwować za wczasu, to ten wynik cytologii nie jest aż tak straszny. Skoro kazał Ci się zbadać dopiero za 6 miesięcy, to nie musi to być jakieś straszne Moze pójdź jeszcze do innego gina, żeby zweryfikować ten wynik i upewnić się, skoro tak się wsytraszyłaś?

Nerwy nic nie dadzą, a mogą tylko przeszkodzić w staraniach...

Nie będzie tej cysty już, nie może być!!

Mniam, zjadłabym pizze i takie rogale

Wydaje mi się, że za wcześnie zrobiłaś test..ja jestem już około 13 dni po owu, i jak nie będzie @, to w sobotę robię test dopiero...

Pozytywny wg mnie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Aaaa, to spoko Myślałam, że to z funduszu.

Pamiętam już tę historię...i całe szczęście, ze to już koniec! Rozglądasz się za czymś teraz?Czy narazie przerwa?

Rozglądam się. Miesiąc mogę miec wolne wypada nam też wyjazd z Tż ale nie wyobrażam sobie być dluzej w domu bez pracy
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 21:54   #1115
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Plakac mi sie chce ;(
mi też lekarz przepisał picie infolicu, na razie nie kupilam

wiecie co mam taki straszny ból jajnika prawego, że prawie się ruszać nie umiem baraszkowaliśmy dziś z tż ale cały czas bolał dawno nie miałam tak bolesnej owu. Zwijam się z bólu, caly prawy bok mnie boli. Też tak macie? Póki co test owu pokrywa się z monitoringiem wg gina powinnam ją mieć lub jutro. Test owu pozytywny dziś. Czuję że się uda
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 21:58   #1116
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co mam taki straszny ból jajnika prawego, że prawie się ruszać nie umiem baraszkowaliśmy dziś z tż ale cały czas bolał dawno nie miałam tak bolesnej owu. Zwijam się z bólu, caly prawy bok mnie boli. Też tak macie? Póki co test owu pokrywa się z monitoringiem wg gina powinnam ją mieć lub jutro. Test owu pozytywny dziś. Czuję że się uda rosi:
Trzymam kciuki! 😆😆😆😄😄😄

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-28, 21:59   #1117
natlem
Zadomowienie

Cytat:

wiecie co mam taki straszny ból jajnika prawego, że prawie się ruszać nie umiem baraszkowaliśmy dziś z tż ale cały czas bolał dawno nie miałam tak bolesnej owu. Zwijam się z bólu, caly prawy bok mnie boli. Też tak macie? Póki co test owu pokrywa się z monitoringiem wg gina powinnam ją mieć lub jutro. Test owu pozytywny dziś. Czuję że się uda
3mam kciukasy ;-) :-*

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 22:03   #1118
Ewula88
Wtajemniczenie

kiedy zrobić badanie progesteronu?
Stary 2016-01-28, 22:07   #1119
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kazał zrobić przy okazji badania fh i lh, tj. 2-3 dc. A tak to wiem, ze 7 dnia od owulacji. Lecz mała ma wiedza w tym temacie.

Stary 2016-01-28, 22:08   #1120
pater86
Zadomowienie

Monika0185 ja mam Polmed, jeśli u Was jest tak jak u nas, to możesz podać im jakiekolwiek badania chcesz, wpisz na skierowaniu krzyżyki przy badanych które Cię jeszcze interesują i już, nikt tego nie sprawdzi ☺ czemu głupia ja tak sobie bety na poniedziałek nie dodałam i paru innych rzeczy? nie wykminiłam tego po prostu 😉
Lali411 to jeszcze nic nie znaczy, powtórzysz wszystko za pół roku i będzie dobrze, będziesz po prostu częściej się badać, żeby w razie czego szybko działać, na razie o tym nie myśl i staraj się o dziecko. Ja tak badam piersi, ale nie mogę w kółko myśleć czy coś tam się nie urodziło...
aska 8999 za wcześnie zrobiłaś test, wiem że na nich jest napisane, że już po 6 dniach pokażą ciążę, ale to się nie sprawdza, poczekaj do teoretycznej miesiączki i oby wtedy były dwie kreseczki ☺
Ewula88 z takim nastawieniem na pewno się uda ☺ może to głupie, ale trochę zazdroszczę bólu jajnika 😆 ja nigdy nic nie czuję przez co nie wiem kiedy i czy owu była...
Stary 2016-01-28, 22:14   #1121
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Monika0185 ja mam Polmed, jeśli u Was jest tak jak u nas, to możesz podać im jakiekolwiek badania chcesz, wpisz na skierowaniu krzyżyki przy badanych które Cię jeszcze interesują i już, nikt tego nie sprawdzi ☺ czemu głupia ja tak sobie bety na poniedziałek nie dodałam i paru innych rzeczy? nie wykminiłam tego po prostu 😉
Lali411 to jeszcze nic nie znaczy, powtórzysz wszystko za pół roku i będzie dobrze, będziesz po prostu częściej się badać, żeby w razie czego szybko działać, na razie o tym nie myśl i staraj się o dziecko. Ja tak badam piersi, ale nie mogę w kółko myśleć czy coś tam się nie urodziło...
aska 8999 za wcześnie zrobiłaś test, wiem że na nich jest napisane, że już po 6 dniach pokażą ciążę, ale to się nie sprawdza, poczekaj do teoretycznej miesiączki i oby wtedy były dwie kreseczki ☺
Ewula88 z takim nastawieniem na pewno się uda ☺ może to głupie, ale trochę zazdroszczę bólu jajnika 😆 ja nigdy nic nie czuję przez co nie wiem kiedy i czy owu była...
Dzięki 😆 już zakreśliłam dodatkowych parę badań 😆jutro z rana idę 😆

Stary 2016-01-28, 22:16   #1122
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki 😆 już zakreśliłam dodatkowych parę badań 😆jutro z rana idę 😆

No i super 😉 trzymam kciuki za wyniki ☺
Stary 2016-01-28, 22:17   #1123
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
No i super 😉 trzymam kciuki za wyniki ☺
Dziękuje! Dam znać 😊😄

Stary 2016-01-28, 22:37   #1124
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia za wcześnie zrobiłaś ten test. Mi pomimo 5tc test nic nie pokazał Poczekaj do dnia miesiączki i wtedy go powtórz
Może beta by już wyszła, chociaż mówią, aby robić 10 dni po owu, ale taki sikaniec napewno nie.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
O kurczę możesz w totka zagrać bo mnie trafiłaś w 100% jasnowidzu Ty
Jestem czarownica Dużo rzeczy przewiduje, szczególnie wyniki sportowe, bardzo dużo analizuje i czasami się domyślam, co inni biorą za jasnowidztwo
Niestety przepowiadam też złe rzeczy. Szczególnie śmierć. One mi się śnią, a na drugi dzień następuje tragedia

Cytat:
haha a mnie jak sobie wyorażasz?
Fajny sen, mam nadzieję, że wywróżylaś koleżance wizażance ciążę
Właśnie z Tobą maddd mam chyba największy problem Kojarzysz mi się z silną osobowością, mocno stąpającą po ziemi, osobą wymagającą. Co za tym idzie wysoki wzrost i ciemne włosy. Ale Twój avatar podsuwa mi myśl, że może jesteś ruda? ciemna blondynka?

No chyba wyśniłam Geosmina się nie odzywa, idę jej szukać na październikowych mamach. Olała nas

Cytat:
Też tak miałam w pierwszym cyklu starań. Bolało mnie tak, że przez 4 godziny nie zmieniłam pozycji bo nie mogłam się ruszyć. Co się okazało - dwa pęcherzyki dominujące pękły więc stąd ten ból. Lekarz stwierdził że miało prawo tak boleć i wcale się nie dziwi. Ewula - to jest dobry znak

Drugi cykl był już dużo mniej bolesny czułam owu ale mniej, była w 15 dc, natomiast ten cykl jest jakiś jeszcze inny. Nic nie czuje, dopiero niedawno mnie tak lekko zakuło i kłuje tak od czasu do czasu - dziś 16 dc. Tak więc nie ma reguły

W ogóle to muszę się Wam do czegoś przyznać... wpisałam się na testowanie w lutym Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku
Jak się uda, to zaliczymy wpadkę na wątku staraczkowym
Stary 2016-01-28, 22:54   #1125
aska8999
Rozeznanie

Rzeczywiscie z tym testem moze byc zbyt wczesnie, poczekam do poniedzialku. A Velaluca jak sobie mnie wyobrazasz?
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 22:58   #1126
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzeczywiscie z tym testem moze byc zbyt wczesnie, poczekam do poniedzialku. A Velaluca jak sobie mnie wyobrazasz?
Hehe za chwilę awansuje na wątkową wróżkę
Asia, Ty jesteś blondynka, średniego wzrostu, jasna karnacja Szczupła

No jak już to trafie, to jestem na prawdę czarownica
Stary 2016-01-28, 23:15   #1127
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
wow w interesujacych kregach się obracasz

wynik jest pozytywny kiedy druga kreska jest taka sama lub ciemniejsza niz testowa. Ciezki mi ogarnąc to u ciebie, bo testy nie pokrywaja się z tym co wychodzi po tenperaturze, ale skoro jesteś chora to ten wzrost temperatury może być od choroby, a nie owulacji.

probuje się tego uczyc, ale położenia nie ogarniam, mam tyłozgiecie i wszelkie instrukcje w necie się u mnie nie sprawdzają

ja np. tak nie mam, w płodne szyjka jest bardziej otwarta i miekka, ale czuję ją i dziurka jest po prostu większa. Widać każda ma inaczej

Dziewczyny dużo macie tego płodnego śluzu? Ja w tym miesiącu mimo brania 2 miesiąc wiesiołka mam dużo mniej, a w ogóle to ja nie mam go cały dzień, raczej tak obserwuje z 1-2 razy dziennie, a nie przy każdej wizycie w toalecie...
W końcu mi ktoś odpowiedział, już się bałam, że moje posty się nie wyświetlają
Przeziębiłam się chyba w sobotę a wg ovufriend w sobotę miałam owu. Jakby nie patrzeć na przeziębienie, to w takim razie we wtorek miałam pozytywny test owu i by się zgadzało, bo wtorek i środa miałam ból jajników. Temp w przeziebieniu niska, raz miałam wysoką reszta jak na osłabienie, ale tą wysoką miałam nie o 8 jak zawsze mierzę, a po 10, bo zaspałam.

Ja płodnego śluzu jak pisałam, mam od groma. Mogłabym podzielić na 3 kobiety. Przestawiłam się na wkładki bez folii i sporo ich idzie dziennie w płodne dni.

Cytat:
Dzień dobry

Pewnie jakbyśmy zarabiali tysiące to nie było by szkoda kasy ba wesele

Jednak mi marzy się skromna ceremonia. Ja Tż i świadkowie może być w Madrycie albo gdziekolwiek indziej

Tż w niedziele wyjeżdża na cały tydzień
Biedna.. Ja sobie nie wyobrażam 2 dni bez tż...
Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ;*

Dawno nie pisałam

Dostałam się do tej pracy na stacji , zaczynam od wtorku
Miałam szkolenia . Fajna praca .
Odrazu caly etat dostalam i na 2 lata umowa.

Tylko duzo papierkowej roboty .
No i stres jest .
Teraz nie wiem co z staraniami .
A wogole to w nastepnym tyg testuje .
A moze sie udalo . Bo jakos dziwnie w tym miesiacu mialam wczesniej ovu .
A jak sie nie udało to powiem wam nie wiem co robic . Bo fajna praca , blisko mam i jakos mi zależy na tej pracy .
No i teraz mam dylemat , bo jak siedzialam w domu to znowu chcialam dzidzusia jak najszybciej . A co wy byscie zrobily ?
Jeśli Ci zależy, to popracuj tam chociaż z 5-6 miesięcy i wznów starania. Wtedy albo popracujesz trochę i zajdziesz albo będziesz się starać i urodzisz pod koniec albo po umowie.. W każdym razie jak odczekasz kilka miesięcy ze staraniami to pracodawca nie powinien pomyśleć, że to specjalnie. Specjalnie to zaczynasz pracę i za miesiąc jesteś w ciąży

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Aaaa Geosmina - śniłaś mi się dzisiaj
Śniło mi się, że miałaś testować ( dokładnie wczorajsza sytuacja ) i zniknęłaś z forum. W ogóle się do nas nie odzywałaś przez kilka tygodni. W końcu wypatrzyłam Cię na wątku październikowych mamuś. Miałaś termin porodu na 11 października!
Napisałam potem na naszym staraczkowym forum, że nas olałaś, poszłaś na inny wątek, nawet nas nie informując, że zaszłaś w ciąże. Wszystkie się na Ciebie obraziłyśmy!!
Boziu, co to forum robi z głową

W ogóle nie wiem czy też tak macie, ale ja do każdej z Was mam przypisany swój wyobrażony wygląd
Np. Geosmina - to drobna blondynka
Ewula - wysoka, o czarnym włosach
Cavagirl - pewnie przez tą kawę w nicku, o kasztanowych włosach, średniego wzrostu
natlem- oczywiście blondynka
malaMI - niska z czarnymi włosami
Fanta - ciemna blondynka, raczej drobna
Panna Izabela - wysoka brunetka
.... i tak dalej, mogłabym z każdą

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

A może wykorzystać ten czas właśnie na jakieś badania? Jeśli np. teraz ( czego Ci absolutnie nie życzę) nie udałoby się zajść, to może dobrze zrobiłby Ci taki reset? Chwilę przerwy, zapomnienia?
Ewentualnie właśnie poświęcić ten okres na jakąś dalszą diagnostykę?
Kurcze, nie wiem co Ci radzić.... Gdyby to wszystko było takie proste...
Pudło. Jestem blondynką zdecydowanie. Wzrost 168

Cytat:
Witam Was kochane "staraczki"

Zaczęłam czytać Wasz wątek, tak po kryjomu i po cichu...
I stwierdziłam, ze zaloguje się na ten "słynny" wizaż, może raźniej mi będzie w tych naszych staraniach.

O dzidzie zaczęliśmy się starać w grudniu i jak na razie bezskutecznie,
ale oczywiście bez żadnego ciśnienia i stresu.
Ja mam 26 lat, mój partner 28....

Kiedy po dwóch próbach, dostawałam @ byłam mega zawiedziona...ale nie poddajemy się.

Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie ciepło
Witaj, też staram się od grudnia! W kupie siła!
Cytat:
Czasami odnoszę wrażenie, ze jak ktoś "wpadnie" jest lepiej traktowany,
niż tak, jak, my...gdzie chcemy się przygotować, żeby dzidzius był zdrowy.
Pan doktor mi daje odczuć, ze jestem lekko natrętna i zadaje za dużo pytań :P
Zamieniłabym lekarza od razu.
Cytat:
Zestaw badan jakie kazał zrobić mój lekarz gin. Jako w kwestii starań o dzidziusia
1)morfologia + elektrolity
2) glukoza
3) układ krzepnięcia: inr, aptt, d-dimery, fibrynogen
4)próby watrobowe: alat, aspat, bilurbina całkowita
5) tarczyca: tsh,ft3,ft4
6)fsh, lh, estradiol e2
7)prolaktyna, progesteron
8) mocz badanie ogólne
9) wymaz z dróg rodnych: bakteriologia, mynologia plus antybiogram jeżeli coś wyjdzie.
10) wymaz z kanału szyjki macicy: mycoplasma, chlamydia, ureaplastma
11) poziom vit d3

Muszę to sobie gdzieś zapisać
Cytat:
No i jutro ostatni dzień pracy...
będzie dobrze!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-28, 23:58   #1128
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
A może za wcześnie na test? Skoro plamienia moga oznaczać implantacje, która trwa jakiś czas. A beta sie zaczyna wydzielac ok 2 dni od zagnieżdżenia (chyba, ze sie mylę) to test nie wykryje. Poczekaj jeszcze i zrób ponownie 😊

No właśnie dzisiaj spotkałam się z przyjaciółką tą co w 12 tygodniu ciąży się o niej dowiedziała, i ona miała takie plamienie jak ja w terminie okresu, jak już była w ciąży i jeszcze o niej nie wiedziała. A testy Ciążowe jej chyba 4 nie wyszły w pierwszym miesiącu ciąży, dlatego była pewna że jej nie ma. A specjalnie robiła różnych firm. Podniosła mnie na duchu😀

Cytat:
A ja dzisiaj ostatni dzień biorę luteinę (7) i od jutra czekam na @ 😊 w tym tygodniu robilam też algorytm roma he4 i ca125, wyniki w normie i jestem w niskim ryzyku 😊😊😆😆😊 Ale jakie to drogie! 110 zł 😬 Teraz czekam na 2-3dc i mam zrobić fh, lh, prolaktyne z obciążeniem.
Po co bada się te algorytmy?

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Ja odebrałam wyniki tż i nie zaciekawe to wygląda. Dużo ich ma to spoko. Tylko ruszajacych jest 20% a norma jest 32% no i pisze uwaga -przewaga nieprawidłowości w budowie krótkie witki. I 4% jest dobrych i minimum jest te 4%. Zobaczymy co gin powie :-/
Nie załamuj się, nie są to tragiczne wyniki, zawsze można próbować poprawić jakość nasienia 😉

Cytat:
Dziewczynki poradzicie?

Mam od prywatnego lekarza cały spis badań. Od lekarza z enelmedu (prywatnie z zakladu pracy) mam skierowanie na 3 z tych badań. Są zaznaczone krzyżykami. I teraz tak sobie pomyślałam, że mogłabym sobie zaznaczyć jeszcze parę krzyżyków... A co mi mogą zrobić? Skoro to i tak z mojego prywatnego ubezpieczenia? Co myślicie?
Też mnie to zawsze korci sasasa 😁ale zawsze bałam się że mnie zdemaskują w przychodni i każą płacić jakieś kary i nigdy tego nie zrobiłam😜

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
iam czy mojego nie wysłac na badania, nie wiem czy cukrzyca moze powodować jakieś nieprawidłowości w nasieniu czy nie.....
Jakoś kojarzę, że przy cukrzycy mogą być jakieś problemy z nasieniem, ale wiesz jak to jest z problemami - trzeba je rozwiązać 😉

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Dostałam się do tej pracy na stacji , zaczynam od wtorku
Miałam szkolenia . Fajna praca .
Odrazu caly etat dostalam i na 2 lata umowa.

Tylko duzo papierkowej roboty .
No i stres jest .
Teraz nie wiem co z staraniami .
A wogole to w nastepnym tyg testuje .
A moze sie udalo . Bo jakos dziwnie w tym miesiacu mialam wczesniej ovu .
A jak sie nie udało to powiem wam nie wiem co robic . Bo fajna praca , blisko mam i jakos mi zależy na tej pracy .
No i teraz mam dylemat , bo jak siedzialam w domu to znowu chcialam dzidzusia jak najszybciej . A co wy byscie zrobily ?
Popracuj I się staraj, możesz poczekać 2-3 miesiące żeby oszczędzić sobie stresów, a potem na spokojnie próbujcie 😉 może szybko Ci się praca znudzi 😉

Cytat:
Aaaa Geosmina - śniłaś mi się dzisiaj
Śniło mi się, że miałaś testować ( dokładnie wczorajsza sytuacja ) i zniknęłaś z forum. W ogóle się do nas nie odzywałaś przez kilka tygodni. W końcu wypatrzyłam Cię na wątku październikowych mamuś. Miałaś termin porodu na 11 października!
Napisałam potem na naszym staraczkowym forum, że nas olałaś, poszłaś na inny wątek, nawet nas nie informując, że zaszłaś w ciąże. Wszystkie się na Ciebie obraziłyśmy!!
Boziu, co to forum robi z głową

W ogóle nie wiem czy też tak macie, ale ja do każdej z Was mam przypisany swój wyobrażony wygląd
Np. Geosmina - to drobna blondynka
Ewula - wysoka, o czarnym włosach
Cavagirl - pewnie przez tą kawę w nicku, o kasztanowych włosach, średniego wzrostu
natlem- oczywiście blondynka
malaMI - niska z czarnymi włosami
Fanta - ciemna blondynka, raczej drobna
Panna Izabela - wysoka brunetka
.... i tak dalej, mogłabym z każdą ...
O jaaaa, ale się uśmiałam w tramwaju wracając z pracy 😂 babo, do roboty bo Ci się mózg lasuje od tych internetów! 😂 na pewno bym tak Was nie zostawiła, toć to nie przystoi, niemal koszmar miałaś chyba z mojego powodu 😉 aż strach się nie odzywać, że się na człowieka pogniewają 😜

Ale poważnie to strasznie mi miło, że ktoś o mnie pamięta 😳, może akurat coś wywróżysz, bo ten test wydaje mi się że za wcześnie zrobiłam.

Co do wyglądu, to owszem blondynka, ale kawał baby - 175 cm wzrostu 😀, wygląd zbliżony do avatara w sumie hehe😉
Ja Ciebie zawsze mam jakoś przed oczami taką elegancką, mega zadbaną jak wsiada do jakiegoś Suva, najlepiej bmw, kozaki na szpilkach, długie ciemne włosy i bardzo smukła.
Jedyna mi tak się wyraziście obrazujesz 😉

Cytat:
Witam Was kochane "staraczki"

Zaczęłam czytać Wasz wątek, tak po kryjomu i po cichu...
I stwierdziłam, ze zaloguje się na ten "słynny" wizaż, może raźniej mi będzie w tych naszych staraniach.

O dzidzie zaczęliśmy się starać w grudniu i jak na razie bezskutecznie,
ale oczywiście bez żadnego ciśnienia i stresu.
Ja mam 26 lat, mój partner 28....

Kiedy po dwóch próbach, dostawałam @ byłam mega zawiedziona...ale nie poddajemy się.

Mam nadzieję,że przyjmiecie mnie ciepło rosi:rosi:
Witaj 😊

Cytat:
Czasami odnoszę wrażenie, ze jak ktoś "wpadnie" jest lepiej traktowany,
niż tak, jak, my...gdzie chcemy się przygotować, żeby dzidzius był zdrowy.
Pan doktor mi daje odczuć, ze jestem lekko natrętna i zadaje za dużo pytań
Zmień lekarza, na takiego szkoda czasu, a co jak zajdziesz w ciążę, też będzie wszystko bagatelizował i odbębniał?

Cytat:
No i jutro ostatni dzień pracy...
I całe szczęście 😀

Cytat:
Zrób za tydzień jeszcze raz 😉

Cytat:
Plakac mi sie chce ;(
Nie wiem co to znaczy, ale ja bym za miesiąc - dwa zrobiła jeszcze raz cytologię u innego lekarza. Nie czekałabym tak długo. Tak dla spokoju ducha😊

Cytat:
Jestem czarownica Dużo rzeczy przewiduje, szczególnie wyniki sportowe, bardzo dużo analizuje i czasami się domyślam, co inni biorą za jasnowidztwo
Niestety przepowiadam też złe rzeczy. Szczególnie śmierć. One mi się śnią, a na drugi dzień następuje tragedia

No chyba wyśniłam Geosmina się nie odzywa, idę jej szukać na październikowych mamach. Olała nas

Też tak miałam w pierwszym cyklu starań. Bolało mnie tak, że przez 4 godziny nie zmieniłam pozycji bo nie mogłam się ruszyć. Co się okazało - dwa pęcherzyki dominujące pękły więc stąd ten ból. Lekarz stwierdził że miało prawo tak boleć i wcale się nie dziwi. Ewula - to jest dobry znak

Drugi cykl był już dużo mniej bolesny czułam owu ale mniej, była w 15 dc, natomiast ten cykl jest jakiś jeszcze inny. Nic nie czuje, dopiero niedawno mnie tak lekko zakuło i kłuje tak od czasu do czasu - dziś 16 dc. Tak więc nie ma reguły

W ogóle to muszę się Wam do czegoś przyznać... wpisałam się na testowanie w lutym Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku
Jest jest geosmina, roboty w robocie tyle, że rzygam już, nowe kolekcje, wyprzedaż, a ja od 6.30 na nogach. Najpierw do przedszkola, potem zakupy i kawa z obiadem z koleżanką, potem prosto do pracy na 14 - 22 i w końcu w łóżku leżę jak zwierzę 😀

Kurczę, straszne takie zdolności do przewidywania... Ale może w moim przypadku też Ci się uda wyczuć hehe😜

Mnie w tym cyklu też ostro napierdzielał jajnior, ale cóż z tego, skoro wredne testy owu nie pokazały owu??

A czasem z alkoholem też trzeba poszaleć, nie da się tak wszystko na grzecznie 😜 może akurat u Was okaże się pomocny😁

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 02:13   #1129
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Pudło. Jestem blondynką zdecydowanie. Wzrost 168

Ulga Bo już się sama przestraszyłam tych moich przewidywań

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
O jaaaa, ale się uśmiałam w tramwaju wracając z pracy 😂 babo, do roboty bo Ci się mózg lasuje od tych internetów! 😂 na pewno bym tak Was nie zostawiła, toć to nie przystoi, niemal koszmar miałaś chyba z mojego powodu 😉 aż strach się nie odzywać, że się na człowieka pogniewają 😜

Ale poważnie to strasznie mi miło, że ktoś o mnie pamięta 😳, może akurat coś wywróżysz, bo ten test wydaje mi się że za wcześnie zrobiłam.

Co do wyglądu, to owszem blondynka, ale kawał baby - 175 cm wzrostu 😀, wygląd zbliżony do avatara w sumie hehe😉
Ja Ciebie zawsze mam jakoś przed oczami taką elegancką, mega zadbaną jak wsiada do jakiegoś Suva, najlepiej bmw, kozaki na szpilkach, długie ciemne włosy i bardzo smukła.
Jedyna mi tak się wyraziście obrazujesz 😉
Jest jest geosmina, roboty w robocie tyle, że rzygam już, nowe kolekcje, wyprzedaż, a ja od 6.30 na nogach. Najpierw do przedszkola, potem zakupy i kawa z obiadem z koleżanką, potem prosto do pracy na 14 - 22 i w końcu w łóżku leżę jak zwierzę 😀

Kurczę, straszne takie zdolności do przewidywania... Ale może w moim przypadku też Ci się uda wyczuć hehe😜

Mnie w tym cyklu też ostro napierdzielał jajnior, ale cóż z tego, skoro wredne testy owu nie pokazały owu??

A czasem z alkoholem też trzeba poszaleć, nie da się tak wszystko na grzecznie 😜 może akurat u Was okaże się pomocny😁

Żebyś wiedziała że koszmar Obudziłam się taka zmęczona tymi poszukiwaniami i cholernie zła. W pierwszym odruchu myślałam że to mój mąż coś przeskrobał dopiero po chwili zajarzyłam że to na Ciebie. A po następnych 10 sekundach dotarło do mnie że to był sen

Właśnie wysłałam dzisiaj moje pierwsze CV. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Faktycznie to siedzenie w domu źle wpływa na moją psychikę

Też dobrze prorokujesz...mam suva, kozaki na szpilce, włosy do pasa i masę eleganckich ubrań, których nie cierpię ale z racji pracy musiałam w nich chodzić

Z tym alkoholem to przegielismy. A znając moje szczęście to pewnie teraz się uda. Kiedy na poważnie wzięłam się za poszukiwanie pracy, kiedy zaliczka na wrześniowe wakacje wpłacona, kiedy mieliśmy jeszcze abstynencje w tym miesiącu po tym poronieniu i generalnie nie wolno było nam się przytulać... To był spontan, wpadka
No ale jak coś wyjdzie to nie będę płakać
Stary 2016-01-29, 06:45   #1130
pater86
Zadomowienie

VelaLuca hehehe czekam na wpadkę na wątku staraczkowym 😆 może było Wam to potrzebne!
A na wróżke już chyba awansowałas, gratuluję! ☺

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Dziewczyny koleżanka właśnie jest na porodówce! Trzymajcie kciuki żeby szybko poszło 😁
Stary 2016-01-29, 06:50   #1131
Ewula88
Wtajemniczenie

Dupa dupa dupa temp spadła ;((( czyli pewnie pęcherzyk nie pękł (
Stary 2016-01-29, 08:12   #1132
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zamartwiaj się na zapas, może pękł! Na spokojnie Kochana, nerwy na pewno Ci nie pomogą. Mniej stresu, więcej luzu i wszystkie zajdziemy

Vela tez wczoraj u nas było %%%%% przypomniałam sobie wspaniały smak ginu z tonikiem, i chyba wypiłam go troche za dużo na szczęście mój wspaniały mąż wycisnął mi sok z pomarańczy żeby mnie uratować przed cierpieniami, i udało się, żyję!
A mnie jasnowidzu jak sobie wyobrażasz?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:30   #1133
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

zerknijcie proszę na załącznik, test owu pozytywny?
pozytyw jak nic, działaj!

Cytat:
Ale widzę, że chyba Ci się parę razy udało bez większych komplikacji?
Ja zadzwoniłam do tej przychodzi i zapytałam czy może mi podać jakie miałam badania na skierowaniu bo go nie mogę znaleźć... i Pani powiedziała, że nie ma jak tego sprawdzić więc przy pobieraniu krwi może też nie będzie wnikać, tym bardziej, że to nie NFZ a badania z prywatnej składki (enelmed). Jutro się dowiem, idę z samego rana

Radośnie przygotowałam pizzę, dwa żywce i czekam na Mężusia aż wróci z pracy No i rogale z czekoladą
nie probowałam, bo wydaje mi sie, ze tylko bym wyszła na idiotkę

masz fajny jakiś przepis na pizze?

Cytat:
mi kazał 7 dni po owu, dowiesz się czy była wtedy

Cytat:
kurcze nawet nie wiem jak nie pęka to temperatura spada?

Dziewczyny ja mam dość, wczoraj 16dc test negatywny nawet jaśniejszej kreski sluz płodny zniknał. pierwszy raz tak mam, ze sluz zanikł. Ja już nie wiem czemu wszystko się chrzani skoro przy początku obserwacji wszystko było takie jasne i czytelne u mnie
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 08:55   #1134
Ewula88
Wtajemniczenie

Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:

Dziewczyny ja mam dość, wczoraj 16dc test negatywny nawet jaśniejszej kreski sluz płodny zniknał. pierwszy raz tak mam, ze sluz zanikł. Ja już nie wiem czemu wszystko się chrzani skoro przy początku obserwacji wszystko było takie jasne i czytelne u mnie

Wydaje mi się ze pęcherzyk jak pęka to uwolnią progesteron który powoduje wzrost temp. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Juz postawiłam sobie diagnozę na podstawie dwóch lat cykli. Pecherzyki rosną i nie pękają jak to leczyć? Ten ból jajnika to na pewno pojawiło się przez wchłanianie pęcherza. W nd mam ten monitoring to się okaże czy mona diagnoza jest słuszna. Ja mam przepis duet na pizzę podam jak będę na kompie chętnie tez wypróbuje nowe

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-01-29 o 09:03
Stary 2016-01-29, 09:23   #1135
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się ze pęcherzyk jak pęka to uwolnią progesteron który powoduje wzrost temp. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Juz postawiłam sobie diagnozę na podstawie dwóch lat cykli. Pecherzyki rosną i nie pękają jak to leczyć? Ten ból jajnika to na pewno pojawiło się przez wchłanianie pęcherza. W nd mam ten monitoring to się okaże czy mona diagnoza jest słuszna. Ja mam przepis duet na pizzę podam jak będę na kompie chętnie tez wypróbuje nowe
Sa tabletki na pękanie pęcherzyków. Nic się nie martw, na usg będzie widzieć czy doszło do pęknięcia . Ja zaczynam monitoring w przyszłym tygodniu

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:27   #1136
Lali411
Raczkowanie

Dziewczyny,

Sytuacja się wyjaśniła, mój TŻ zainterweniował, ma w rodzinie ginekologa.
Kuzyn wykonał do mnie telefon i nieco mnie uspokoił, okazało się, że mogłam podczas badania mieć np. stan zapalny.
Dlatego mam powtórzyć badanie za 6 miesięcy, wcześniej nic nie da.
Mam teraz nie powtarzać i sie nie denerwować. Normalnie kamień z serca !!!!!!!!
Stracha najadłam się dlatego, ponieważ moja mama jest mastektomii piersi i gdzieś z tył głowy mam tą świadomość, że mnie to tez może dotyczyć.

Ze szczęścia wczoraj, aż pobaraszkowaliśmy :P bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
Lali411 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 09:48   #1137
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Cytat:

Mocne kciuki masz dobre podejście więc na pewno się uda !

Cytat:

Normalnie Czarownica z Ciebie

A co do drugiej sprawy to taki spontan jest najlepszy

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego

Edytowane przez Kruszynkaa86
Czas edycji: 2016-01-29 o 09:52
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 10:01   #1138
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Plakac mi sie chce ;(
Kup inofem - jest tańszy

Cytat:

Jeżeli Cię to pocieszy to ja w odkąd się staramy nie miałam ani razu owulacji..

Cytat:
Na pękanie zazwyczaj lekarz przepisuje zastrzyk z pregnylu
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 10:18   #1139
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Żebyś wiedziała że koszmar Obudziłam się taka zmęczona tymi poszukiwaniami i cholernie zła. W pierwszym odruchu myślałam że to mój mąż coś przeskrobał dopiero po chwili zajarzyłam że to na Ciebie. A po następnych 10 sekundach dotarło do mnie że to był sen

Właśnie wysłałam dzisiaj moje pierwsze CV. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Faktycznie to siedzenie w domu źle wpływa na moją psychikę

Też dobrze prorokujesz...mam suva, kozaki na szpilce, włosy do pasa i masę eleganckich ubrań, których nie cierpię ale z racji pracy musiałam w nich chodzić

Z tym alkoholem to przegielismy. A znając moje szczęście to pewnie teraz się uda. Kiedy na poważnie wzięłam się za poszukiwanie pracy, kiedy zaliczka na wrześniowe wakacje wpłacona, kiedy mieliśmy jeszcze abstynencje w tym miesiącu po tym poronieniu i generalnie nie wolno było nam się przytulać... To był spontan, wpadka
No ale jak coś wyjdzie to nie będę płakać
Kurde, ale sen, może następnym razem będzie przyjemniejszy a nie że się koleżanka z wk***wem na mnie budzi od samego rana 😀

Tego suva to się domyśliłam, bo na jesieni pisałaś o zmianie opon, że macie duże i tak mnie to ukierunkowało😉. No a co do ubierania się, to w Twojej pracy raczej dres nie przystoi 😜 Jakiej pracy teraz szukasz? Też branża ślubna czy coś zupełnie innego?

A taki spontan najlepszy, przecież nie da się całego życia i działań ukierunkować tylko na starania o ciążę. Człowiek zwariowałby gdyby wszystko kręciło się o cykle, terminy porodu itd., trzeba wrzucić na luz😉

Cytat:
VelaLuca hehehe czekam na wpadkę na wątku staraczkowym 😆 może było Wam to potrzebne!
A na wróżke już chyba awansowałas, gratuluję! ☺

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Dziewczyny koleżanka właśnie jest na porodówce! Trzymajcie kciuki żeby szybko poszło 😁
No trzymamy, a jak! ✊

Cytat:
Dziewczyny,

Sytuacja się wyjaśniła, mój TŻ zainterweniował, ma w rodzinie ginekologa.
Kuzyn wykonał do mnie telefon i nieco mnie uspokoił, okazało się, że mogłam podczas badania mieć np. stan zapalny.
Dlatego mam powtórzyć badanie za 6 miesięcy, wcześniej nic nie da.
Mam teraz nie powtarzać i sie nie denerwować. Normalnie kamień z serca !!!!!!!!
Stracha najadłam się dlatego, ponieważ moja mama jest mastektomii piersi i gdzieś z tył głowy mam tą świadomość, że mnie to tez może dotyczyć.

Ze szczęścia wczoraj, aż pobaraszkowaliśmy bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
I całe szczęście. Ja też jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o choroby "kobiece". Siostra męża zmarła 3 lata temu na raka piersi w wieku niespełna 30 lat😞 Nie wiem czy to diagnostyka zawaliła, jej podejście czy po prostu uwarunkowania genetyczne, w każdym razie tragedia i od tej pory wszelkie diagnozy biorę poważnie pod lupę.

Ja dziś znów na 14-22 do pracy, po wczorajszym dniu jestem padnięta, ale co zrobić 😜 planuję niedługo powtórzyć test ciążowy, może po weekendzie...

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów???

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-29, 10:26   #1140
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

no w sumie jest to logiczne. ale dopiero monitoring może potwierdzić diagnozę. a temp ile czasu już mierzysz?

Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość

Na pękanie zazwyczaj lekarz przepisuje zastrzyk z pregnylu
dokładnie.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów???

zastanawiam się ciągle nad tym, ale obawiam się. mam cykle raczej regularne, od kiedy biore wiesiołka mam wrażenie, ze owu się przesuwa i nie wiem czy kombinowac z ziolami, zeby sobie nie pogorszyc
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości