|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
To nie jest na NFZ. Moje prywatne ubezpieczenie obejmuje wszystkie badania laboratoryjne tylko potrzebuje właśnie takie skierowanie. Więc nikogo nie naciągam ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Skoro ponowne badanie po 6 m-cach to chyba nic takiego strasznego... |
||
|
|
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrezygnowałam z współpracy z rodzicami mojego podopiecznego
|
|
|
|
|
#1113 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nerwy nic nie dadzą, a mogą tylko przeszkodzić w staraniach... Cytat:
![]() Mniam, zjadłabym pizze i takie rogale ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Myślałam, że to z funduszu.![]() Pamiętam już tę historię...i całe szczęście, ze to już koniec!
|
|||||
|
|
|
#1114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozglądam się. Miesiąc mogę miec wolne wypada nam też wyjazd z Tż ale nie wyobrażam sobie być dluzej w domu bez pracy
|
|
|
|
|
#1115 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiecie co mam taki straszny ból jajnika prawego, że prawie się ruszać nie umiem baraszkowaliśmy dziś z tż ale cały czas bolał dawno nie miałam tak bolesnej owu. Zwijam się z bólu, caly prawy bok mnie boli. Też tak macie? Póki co test owu pokrywa się z monitoringiem wg gina powinnam ją mieć lub jutro. Test owu pozytywny dziś. Czuję że się uda
|
|
|
|
|
#1116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
kiedy zrobić badanie progesteronu?
|
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Monika0185 ja mam Polmed, jeśli u Was jest tak jak u nas, to możesz podać im jakiekolwiek badania chcesz, wpisz na skierowaniu krzyżyki przy badanych które Cię jeszcze interesują i już, nikt tego nie sprawdzi ☺ czemu głupia ja tak sobie bety na poniedziałek nie dodałam i paru innych rzeczy? nie wykminiłam tego po prostu 😉
Lali411 to jeszcze nic nie znaczy, powtórzysz wszystko za pół roku i będzie dobrze, będziesz po prostu częściej się badać, żeby w razie czego szybko działać, na razie o tym nie myśl i staraj się o dziecko. Ja tak badam piersi, ale nie mogę w kółko myśleć czy coś tam się nie urodziło... aska 8999 za wcześnie zrobiłaś test, wiem że na nich jest napisane, że już po 6 dniach pokażą ciążę, ale to się nie sprawdza, poczekaj do teoretycznej miesiączki i oby wtedy były dwie kreseczki ☺ Ewula88 z takim nastawieniem na pewno się uda ☺ może to głupie, ale trochę zazdroszczę bólu jajnika 😆 ja nigdy nic nie czuję przez co nie wiem kiedy i czy owu była... |
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1122 |
|
Zadomowienie
|
No i super 😉 trzymam kciuki za wyniki ☺
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może beta by już wyszła, chociaż mówią, aby robić 10 dni po owu, ale taki sikaniec napewno nie. Cytat:
Dużo rzeczy przewiduje, szczególnie wyniki sportowe, bardzo dużo analizuje i czasami się domyślam, co inni biorą za jasnowidztwo ![]() Niestety przepowiadam też złe rzeczy. Szczególnie śmierć. One mi się śnią, a na drugi dzień następuje tragedia ![]() Cytat:
Kojarzysz mi się z silną osobowością, mocno stąpającą po ziemi, osobą wymagającą. Co za tym idzie wysoki wzrost i ciemne włosy. Ale Twój avatar podsuwa mi myśl, że może jesteś ruda? ciemna blondynka? ![]() No chyba wyśniłam Geosmina się nie odzywa, idę jej szukać na październikowych mamach. Olała nas Cytat:
![]() Drugi cykl był już dużo mniej bolesny czułam owu ale mniej, była w 15 dc, natomiast ten cykl jest jakiś jeszcze inny. Nic nie czuje, dopiero niedawno mnie tak lekko zakuło i kłuje tak od czasu do czasu - dziś 16 dc. Tak więc nie ma reguły ![]() W ogóle to muszę się Wam do czegoś przyznać... wpisałam się na testowanie w lutym Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku Jak się uda, to zaliczymy wpadkę na wątku staraczkowym
|
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiscie z tym testem moze byc zbyt wczesnie, poczekam do poniedzialku. A Velaluca jak sobie mnie wyobrazasz?
|
|
|
|
#1126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Asia, Ty jesteś blondynka, średniego wzrostu, jasna karnacja Szczupła No jak już to trafie, to jestem na prawdę czarownica
|
|
|
#1127 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeziębiłam się chyba w sobotę a wg ovufriend w sobotę miałam owu. Jakby nie patrzeć na przeziębienie, to w takim razie we wtorek miałam pozytywny test owu i by się zgadzało, bo wtorek i środa miałam ból jajników. Temp w przeziebieniu niska, raz miałam wysoką reszta jak na osłabienie, ale tą wysoką miałam nie o 8 jak zawsze mierzę, a po 10, bo zaspałam. Ja płodnego śluzu jak pisałam, mam od groma. Mogłabym podzielić na 3 kobiety. Przestawiłam się na wkładki bez folii i sporo ich idzie dziennie w płodne dni. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1128 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale poważnie to strasznie mi miło, że ktoś o mnie pamięta 😳, może akurat coś wywróżysz, bo ten test wydaje mi się że za wcześnie zrobiłam. Co do wyglądu, to owszem blondynka, ale kawał baby - 175 cm wzrostu 😀, wygląd zbliżony do avatara w sumie hehe😉 Ja Ciebie zawsze mam jakoś przed oczami taką elegancką, mega zadbaną jak wsiada do jakiegoś Suva, najlepiej bmw, kozaki na szpilkach, długie ciemne włosy i bardzo smukła. Jedyna mi tak się wyraziście obrazujesz 😉 Cytat:
Cytat:
I całe szczęście 😀 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurczę, straszne takie zdolności do przewidywania... Ale może w moim przypadku też Ci się uda wyczuć hehe😜 Mnie w tym cyklu też ostro napierdzielał jajnior, ale cóż z tego, skoro wredne testy owu nie pokazały owu?? A czasem z alkoholem też trzeba poszaleć, nie da się tak wszystko na grzecznie 😜 może akurat u Was okaże się pomocny😁 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ulga Bo już się sama przestraszyłam tych moich przewidywań ![]() Cytat:
Obudziłam się taka zmęczona tymi poszukiwaniami i cholernie zła. W pierwszym odruchu myślałam że to mój mąż coś przeskrobał dopiero po chwili zajarzyłam że to na Ciebie. A po następnych 10 sekundach dotarło do mnie że to był sen ![]() Właśnie wysłałam dzisiaj moje pierwsze CV. Zobaczymy czy coś z tego będzie. Faktycznie to siedzenie w domu źle wpływa na moją psychikę ![]() Też dobrze prorokujesz...mam suva, kozaki na szpilce, włosy do pasa i masę eleganckich ubrań, których nie cierpię ale z racji pracy musiałam w nich chodzić ![]() Z tym alkoholem to przegielismy. A znając moje szczęście to pewnie teraz się uda. Kiedy na poważnie wzięłam się za poszukiwanie pracy, kiedy zaliczka na wrześniowe wakacje wpłacona, kiedy mieliśmy jeszcze abstynencje w tym miesiącu po tym poronieniu i generalnie nie wolno było nam się przytulać... To był spontan, wpadka No ale jak coś wyjdzie to nie będę płakać
|
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
VelaLuca hehehe czekam na wpadkę na wątku staraczkowym 😆 może było Wam to potrzebne!
A na wróżke już chyba awansowałas, gratuluję! ☺ ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- Dziewczyny koleżanka właśnie jest na porodówce! Trzymajcie kciuki żeby szybko poszło 😁 |
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dupa dupa dupa
temp spadła ;((( czyli pewnie pęcherzyk nie pękł (
|
#1132 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie zamartwiaj się na zapas, może pękł! Na spokojnie Kochana, nerwy na pewno Ci nie pomogą. Mniej stresu, więcej luzu i wszystkie zajdziemy
![]() Vela tez wczoraj u nas było %%%%% przypomniałam sobie wspaniały smak ginu z tonikiem, i chyba wypiłam go troche za dużo na szczęście mój wspaniały mąż wycisnął mi sok z pomarańczy żeby mnie uratować przed cierpieniami, i udało się, żyję! A mnie jasnowidzu jak sobie wyobrażasz?
|
|
|
|
#1133 | |
|
Zadomowienie
|
pozytyw jak nic, działaj!
Cytat:
![]() masz fajny jakiś przepis na pizze? mi kazał 7 dni po owu, dowiesz się czy była wtedy kurcze nawet nie wiem jak nie pęka to temperatura spada? Dziewczyny ja mam dość, wczoraj 16dc test negatywny nawet jaśniejszej kreski sluz płodny zniknał. pierwszy raz tak mam, ze sluz zanikł. Ja już nie wiem czemu wszystko się chrzani skoro przy początku obserwacji wszystko było takie jasne i czytelne u mnie
|
|
|
|
|
#1134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wydaje mi się ze pęcherzyk jak pęka to uwolnią progesteron który powoduje wzrost temp. Poprawcie mnie jeżeli się mylę. Juz postawiłam sobie diagnozę na podstawie dwóch lat cykli. Pecherzyki rosną i nie pękają jak to leczyć? Ten ból jajnika to na pewno pojawiło się przez wchłanianie pęcherza. W nd mam ten monitoring to się okaże czy mona diagnoza jest słuszna. Ja mam przepis duet na pizzę podam jak będę na kompie chętnie tez wypróbuje nowe
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-01-29 o 09:03 |
|
|
|
|
#1135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja zaczynam monitoring w przyszłym tygodniu
|
|
|
|
|
#1136 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Sytuacja się wyjaśniła, mój TŻ zainterweniował, ma w rodzinie ginekologa. Kuzyn wykonał do mnie telefon i nieco mnie uspokoił, okazało się, że mogłam podczas badania mieć np. stan zapalny. Dlatego mam powtórzyć badanie za 6 miesięcy, wcześniej nic nie da. Mam teraz nie powtarzać i sie nie denerwować. Normalnie kamień z serca !!!!!!!! Stracha najadłam się dlatego, ponieważ moja mama jest mastektomii piersi i gdzieś z tył głowy mam tą świadomość, że mnie to tez może dotyczyć. Ze szczęścia wczoraj, aż pobaraszkowaliśmy :P bo wg kalendarzyka, miałam owulacje
|
|
|
|
#1137 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz dobre podejście więc na pewno się uda ! ![]() Cytat:
![]() A co do drugiej sprawy to taki spontan jest najlepszy ![]()
Żona 27.12.2014 ![]() Adaś 15.10.2015 25tc[*] Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*] Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018 Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego Edytowane przez Kruszynkaa86 Czas edycji: 2016-01-29 o 09:52 |
||
|
|
|
#1138 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1139 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego suva to się domyśliłam, bo na jesieni pisałaś o zmianie opon, że macie duże i tak mnie to ukierunkowało😉. No a co do ubierania się, to w Twojej pracy raczej dres nie przystoi 😜 Jakiej pracy teraz szukasz? Też branża ślubna czy coś zupełnie innego? A taki spontan najlepszy, przecież nie da się całego życia i działań ukierunkować tylko na starania o ciążę. Człowiek zwariowałby gdyby wszystko kręciło się o cykle, terminy porodu itd., trzeba wrzucić na luz😉 Cytat:
Cytat:
Ja dziś znów na 14-22 do pracy, po wczorajszym dniu jestem padnięta, ale co zrobić 😜 planuję niedługo powtórzyć test ciążowy, może po weekendzie... Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Mam pytanie, co myślicie o tym castagnusie? Bierze to któraś? Działa? Wpływa na wyniki hormonów??? Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1140 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w sumie jest to logiczne. ale dopiero monitoring może potwierdzić diagnozę. a temp ile czasu już mierzysz? dokładnie. ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
zastanawiam się ciągle nad tym, ale obawiam się. mam cykle raczej regularne, od kiedy biore wiesiołka mam wrażenie, ze owu się przesuwa i nie wiem czy kombinowac z ziolami, zeby sobie nie pogorszyc |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

To nie jest na NFZ. Moje prywatne ubezpieczenie obejmuje wszystkie badania laboratoryjne tylko potrzebuje właśnie takie skierowanie. Więc nikogo nie naciągam 
Pamiętaj, nigdy nie ma dobrego momentu na starania o dziecko. Ja żałuję, że nie posłuchałam męża, i nie zaczęliśmy się starać wcześniej. Dopiero 2 lata po ślubie
A w ciąży też przecież można pracować, przecież to nie choroba!
I powodzenia!!
baraszkowaliśmy dziś z tż ale cały czas bolał
rosi:

Wczoraj z tych nerwów przy meczu tak się wkurzyliśmy, że opędzlowaliśmy butelkę alkoholu. Tych %%% było trochę za dużo, i zaliczyliśmy dziki sex po pijaku
będzie dobrze!!!