![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
#4022 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj miałam schabowe, ziemniaki z koperkiem i mizerię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gdzie ten brzuch??? Ja mam dziś okropnego lenia, mam tak mało pracy w pracy że rozdzielam ją sobie na cały dzień i jest ciężko... Dobrze że już weekend, jutro może się wyśpię bo nocne wstawanie na siku po 4 razy strasznie mnie męczy. W ogóle mam wrażenie że nie wysikuję się do końca. Czuję jakiś opór, więc kończę bo nic nie leci, po czym za 5 min znowu mi się chcę i dopiero po tym drugim siku jest lepiej. Jakby coś mnie blokowało, chwila przerwy, spływa i znowu sikanie. Też tak macie? To strasznie męczące... Poza tym sytuacja w pracy nie najlepsza, nikt poważnie nie traktuje mojej ciąży, każdy myśli że jeszcze pół roku będę pracować.
![]() |
#4023 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4024 | |
Zadomowienie
|
Dziękuje za słowa wsparcia
![]() Chyba zdecyduje się na to badanie prenatalne, mam nadzieje, że mnie to ostatecznie uspokoi ![]() Przez wcześniejsze tyg ciąży tj od 5-9 wymiotowałam tak, że nawet nie miałam siły myśleć o tym co może sie dzidziusiowi przytrafić. Ciąża była jakby "wirtualna" tym bardziej że nigdy jakoś bardzo nie marzyłam o zostaniu mamą ![]() Staraliśmy z się z mężem od wakacji o maleństwo ale bardziej z rozsądku, że 30 w tym roku niż z tego że marzyliśmy o większej rodzinie. Kiedy w końcu test wyszedł pozytywny cieszyłam się bardzo ale wciąż nie dowierzałam, miałam takie mdłości, że schudłam ponad 5kg w tym okresie, dopiero po drugiej wizycie u gina jak usłyszałam serduszko poczułam jakąs ogromną więź z tym maleństwem. I jednoczesny strach, że jeśli teraz go stracę to chyba oszaleje ![]() Dziwna jestem wiem ![]() No i teraz mam wielkie myślenie czy napewno wszystko ok, jak tylo piersi przestają boleć się niepokoje, jak rano nie wymiotuje zaraz niepokój ![]() Jak poczytałam to forum to widzę, że nie tylko mi aż tak odbija co mnie troszke uspokaja także dziękuje każdej z Was z osobna że jesteście ![]() Dzis zrobiłam testy na toksoplazmozę gdyż jestem kocią mamą ;p Dopiero wy mnie uświadomiłyście jakie to ważne, wyniki ujemne ... aż dziwne bo całe życie jadam tatary, sprzątam kuwety i śpie z kotami ![]() ![]() Zrobiłam też morfologię i wyszły mi zawyżone leukocyty na poziomie 11,4 oraz Neutrofile 8,1 Wszystko powyzej norm na kartce, natomiast Eozynfile zdecydowanie poniżej normy wiecie może czy to powód do stresu już? Do następnej wizyty u gina troche czasu i no kolejny powód do "myślenicy" czy wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
ale bym zjała schabowego ![]() ja dziś na obiad kaszanka z kapustą kiszoną - taka mam zachciankę od rana ^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj się na koniec sikania mocno wychylić do przodu, nacisk na pęcherz powinien go opróżnić. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- U mnie dziś krem z kalafiora z parmezanem i grzankami. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadal nie wierzę, że jestem juz tak daleko. Dzisiaj zauwarzyłam, że cycki przestały mnie boleć tak jak wcześniej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Zakorzenienie
|
Z sikaniem man podobnie. Parcie ogromne, a ilość .. Skoda gadac. Ale pobudka w nocy jest.
W ciąży ilość białych krwinek może być wyższa. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Równe 2 tyg przed terminem wg OM. Maz się śmieje że będę musiała polubic sierpień. Jasne... |
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zjadła kalafiora panierowanego i smażonego na patelni <3 O rany ale w tej ciąży mam smaki o.O Wcześniej trzymałam ostro diete typu ryż i kurczak +brokuły na okrągło, zero cukru nawet z owoców, bo 4 lata temu byłam 100kg kluseczką ![]() Udało mi się zrzucić ponad 30kg i zapomniałam o takim jedzeniu. A teraz w ciąży nie potrafie kurczaka z ryżem jeść bo mi ciągle muli i pozwalam sobie na zdecydowanie więcej, choć na razie po wadze nie widać że jestem w ciąży ... a w ubraniach już czuć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tydzień temu cieszyłam się ze mieszcze sie w jeansy. Do wczoraj.
Szefowa wie ze jestem w ciąży. Za dużo planów miała na mnie. Nie bede brać ani więcej obowiązków ani nic poza pracą. Niestety czas w domu to tylko odpoczynek. Powiedziałam jej, ze staram się swoje rzeczy uporządkować żeby ktoś się połapał. I póki jestem to ktoś na okazję się nauczyć. Bo nie znam dnia ani godziny kiedy nie przyjdę do pracy. Czasami wieczorami czuję się tak źle, ze nie gdyby rano było tak samo to nie dam rady iść do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sie jeszcze mieszczę ale ogolnie juz czuje ze przybrałam troszkę musze dzisiaj sie pomierzyć aż z ciekawości. W jednych spodniach juz mi ciasno w spódniczkach niektórych tez. Boje sie ze to tak szybko z dnia na dzien.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Po najbliższym USG i wizycie jak Bobo będzie kopało i fikało idę ba zakupy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną parę ciążowych spodni jeszcze po pierwszej ciąży, wtedy mi wystarczyły, dużo łaziłam w legginsach, a jak się zrobiło ciepło, to przerzuciłam się na spódnice moje normalne, tylko długie, bez problemu do końca się mieściłam. Bluzek ciążowych nie kupowałam, ja lubię ciuchy "oversize", więc spokojnie w moich przelatałam. Tylko staniki nowe kupowalam i wtedy i teraz, bo fiszbiny mnie strasznie drażnią. Ja staniki też w bonprixie zamawiam. Jestem super zadowolona. A kupiłam jedną taką typowo ciążową bluzkę, bo strasznie spodobał mi się wzor :P
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do twoich odczuć wobec ciąży - to normalne, hormony szaleją po prostu Cytat:
![]() mniam mniam..uwielbiam zupy.. zrobiłam na jutro wege rosół..a dziś panierowany camembert (z mleka pasteryzowanego - może być, prawda?) z żurawiną, sałatka i bagietka.. proste, bo mąż musi zrobić, ja dziś leżąca jestem po porannym spotkaniu z wc i tak nie wiem czy zjem cokolwiek ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
no to nieźle kursujesz..u mnie różnie.. czasem też ze trzy razy, czasem raz..staram się zanim zasnę pójść ze dwa razy i wycinąć ile się da ![]() też tak noszę, ale nie jest to za wygodne.. zrobisz jakąs foto relację dla ciotek wizazowych ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstaw fotki jakie to spodenki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie jest to książka o... wypróżnianiu ![]() Postaram się obfocić spodnie i zdać relację z jakości ![]()
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wege rosól w sensie bulion warzywny? Mój mąż jest wege, więc jestem w ciągłym poszukiwaniu jakichś fajnych pomysłów na dania dla niego, a właściwie dla nas, bo nie chce mi się nigdy robić dwóch obiadów, więc ja jestem obiado-wegetarianką ![]() Co do cammemberta, to jak najbardziej mozna w ciaży jeść, ale inna sprawa, że smażony to mega ciężkostrawny, nie wiem, czy to dobry pomysł po rzyganku . Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
„Odgłos beknięcia czy puszczonego bąka brzmi wprawdzie krępująco, ale wewnętrzne ruchy, jakie im towarzyszą, są tak pełne gracji i subtelne, jak popis baletnicy.” ![]() Ty nam tu nie mydl oczu foceniem spodni..czekamy na zdjęcia Ciebie w nich ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
polecam, robię do niego domowy makaron i jest git.. u mnie na odwrót ja wege, a mąż był mięsożerny, ale z czasem też odszedł od mięsa i obydwoje jesteśmy wege.. biorę pod uwagę to ,że to ciężkie danie a ostatnio jadam raczej papki więc mam obawy co do mojej reakcji po takim obiedzie..nie wiem czy podejdę do tego wogóle..zobaczymy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam jadłonomię
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Rozeznanie
|
Melduję, że Groszek ma 7,5cm
![]() ![]() jem to to zawsze, robię to co zawsze - nic się nie zmieniło ![]() mam przyjść do ginka za 4 tyg powiedziałam w pracy wiceszefowej i pewnie po feriach wszyscy będą wiedzieć :P fajna rzecz, koleżanka będzie rodziła chwilę przede mną ![]() co to terminu porodu - różnie mi z kalkulatorów wychodzi (teoretycznie wiem kiedy owulacja była, i pokazują czasami 2 sierpień, czasami 10 :P) z USG ostatniego wyszedł 27 lipiec ![]() ![]() (napisałam dłuższą wypowiedź, ale ff padł i dodało mało, a już nie pamiętam co nasmarowałam :P) zdrowia Mamusie!
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2016-01-29 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 |
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1454086580.384734.jpga to moj brzucholek z przed chwili... Nacieram opryszczkę czosnkiem robię herbatę z miodem i malinami i chowam sie pod koc... Całe szczęście, ze weekend wolny!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() podczytuję Was dziewczyny, ale nie mam siły na regularne odpisywanie ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj byłam na prenatalnych. Wszystko ok, najprawdopodobniej dziewczynka ![]()
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczynka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ee mnie też już nie bolą..od jakiegoś czasu a we wtorek na usg z malcem wszystko ok,więc już chyba na tym etapie mogą przestać boleć |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Superancko! ![]() ![]() ![]() Dziekuje dziewczyny ![]() Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-01-29 o 17:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 | ||
Zakorzenienie
|
witam. U mnie czas jakoś ucieka przez palce. Nie mam czasu na komputer
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajny brzuszek ![]() Cytat:
![]() U mnie podobnie, kilka dni przerwy było a tu wczoraj tak mnie piersi bolały ;/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.