![]() |
#3931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Mój chce dziewczynke, bo dziewczynki takie słoooodkie są
![]() Czasami jak widzieliśmy malutkie dzieci to on mi wskazywał, patrz jakie fajny dzieciaczek, oo jakie słodkie itd. ![]() Chyba jego instynkt tacierzynski sie rozwinal szybciej od mojego hehe. ![]() Własnie, na sylwestra kupilam 2 butelki piccolo. Jedno wypilam a drugie postawilismy na balkonie i o nim zapomnialam. Byl mróz i mi go rozsadziło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kichania, najlepiej się kicha w pozycji jak najbardziej zwiniętej, podtrzymuj wtedy brzuch i kichaj z otwartą buzią, żeby nie tłumić tego wyrzutu. Oplujesz wszystko wkoło ale przynajmniej brzuch nie zaboli. Cytat:
![]()
![]() |
#3933 |
Zakorzenienie
|
Haha, ja tez tak psikam, podkurczam nogi do siebie i psikam na wszystko. Rzeczywiscie najlepszy sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no napewno jak sie dowiem to obdzwonie wszystkich, a co tam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3936 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czyli jeszcze raz... Prenatalne badania sa inaczej tymi genetycznymi tak? Bo jedne z was piszą prenatalne drugie genetyczne i juz sie pogubiłam. Moj tz jeszcze nie był ze mną na wizycie chciałam bardzo zeby poszedł ze mną na prenatalne ale nie wiem czy dostanie wolne
![]() Zauwazylam jeszcze, ze jak kiedyś nienawidziłam gazowanej wody to teraz mi wchodzi, ze aż miło |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moj TZ tez nie był jeszcze ze mną na USG, ale pytałam Pania doktor i na następna wizytę może przyjść, nawet godzinę pod niego ustawiłam ![]()
![]() |
#3939 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wszystkich usg i przejścia przez 1 trymestr! Widziałam wasze zdjęcia, dzieciaczki wyglądają niesamowicie ![]() ![]() Zazdroszczę też chłopców! Wiem, że może nie powinno się tak mówić ale mi daleko do takiej kobiecej kobietki ![]() ![]() ![]() Ale wszystkie znaki mówią raczej, że będzie dziewczynka (wszystkie on-line kalendarze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3940 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez chinski kalendarz pokazuje dziewczynkę, staralismy sie jeszcze przed owulacją, takze, jest duza szansa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Natalka dalej kaszle, jak będzie się ten kaszel utrzymywał to nie ominie nas wizyta u doktora ![]() ![]() ![]()
#3942 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Robiłam dziś badania - combo całe miałam zlecone i zostawiłam w labie 300zł... ech. Początkowo tez chciałam chłopaka, jakoś nawet nie brałam dziewczynki pod uwage a teraz jakoś nie umiem się zdecydować (jakby moje zdecydowanie miało jakis wpływ ![]() ![]() Klub II trymestru się powiększa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |||
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkich genetycznych, II trymestrów i chłopaczków!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3945 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3946 | |
Zakorzenienie
|
To i tak malo zaplaciłaś!
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
Hahah 100% racji! Bardzo mnie rozśmieszył fragment o olx, ja mócj co prawda na allegro sprzedalam, ale reszta w punkt ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Dziewczyny, w lidlu od dziś są super bluzki na ciążę. Zobaczcie w gazetce, nazywają to "tunika wellness", 25 zł. Kupiłam jedną, ale przymierzyłam w domu i wysłałam męża po drugą. Super się sprawdzą na ciażę, dużo miejsca na brzuch mają ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
Ja przy kochaniu to nie dość, że zwijam się w kłębek to jeszcze muszę krzyżowac nogi😭😭
Talantea to my chyba teraz będziemy szły głowa w głowę ponieważ dziś jestem 13t1d ![]() Ostatni tydzień był dla mnie bardzo kiepski pod względem samopoczucia...do tego stopnia, że w kilka dni ubyło mi 1,5 kilo. Nie że się nie cieszę, ale w tej chwili muszę się zmuszać do jedzenia a tego bardzo nie lubię. Zresztą ja jestem z tych co lubią sobie zjeść... A tu nawet bulki nie jestem w stanie całej albo miski zupy:/ U mnie standardowo maraton w pracy do soboty a jeszxze jesteśmy bez połowy ludzi bo na urlopach. Ale przynajmniej czas szybciej leci. Chciałabym od przyszłego tygodnia zacząć chodzić na yoge dla kobiet w ciąży , ale z drugiej strony później znów wyjeżdżam więc sobie chyba ten tydzień daruje i zamienię na basen. Oby się tylko samopoczucie poprawiło bleee
![]() |
#3948 | |||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do płci - ja nie chciałam wiedzieć za pierwszym razem i moja gin o tym wiedziała. Ale na genetycznym byłam u innej lekarki i ta nie pytając powiedziała nam - wygląda na dziewczynkę. Tym razem chcę wiedzieć jak najszybciej, bo niebawem wprowadzamy się na nowe mieszkanie i zastanawiam się jak urządzić pokój dziecięcy. Bo moja córcia ma już swoje preferencje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chodziło mi bardziej o to, że mamy w Polsce niestety tendencje do przegrzewania dzieci. Na pewno są sytuacje, w których większa troska jest wskazana, ale dużo osób zupełnie niepotrzebnie grzeje w zimie pomieszczenie do 25 stopni, albo w środku upalnego lata zakłada dwie warstwy ubrania i skarpetki, bo to przecież niemowlę. Cytat:
A mam pytanie do Was - planujecie starsze dziecko zabrać na USG? Ja o tym myślałam, tak za kilka tygodni. Ale nie jestem do końca przekonana, czy to nie będzie zbyt kosmiczne przeżycie dla 2,5 latki. Ja dziś 11t0d, więc liczę, że jeszcze tydzień i mdłości się skończą. Od paru dni jest lepiej, bo do południa jest całkiem spoko, natomiast wieczorem koszmar. Chodzę wcześnie spać, żeby te mdłości właśnie przespać, a potem budzę się o 4/5 wyspana... Mnie powróciły smaki dzieciństwa no i tak jak już pisałam, nie mdli mnie od słodkiego. Także przypominam sobie (albo dzwonię do babci) przepisy na knedle z jabłkami, kluski na parze z sosem czekoladowym, kopytka z cukrem... Dziś robię makaron z borówkami i śmietaną - wygrzebałam borówy z dna zamrażarki ![]() Edytowane przez oursonette Czas edycji: 2016-01-28 o 13:32 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś pieczona polędwiczka z dorsza, zapiekane ziemnieki i marchewka z groszkiem. Na razie mam ochotę, zobaczymy, jak przyjdzie do jedzenia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem jak to wyjdzie nam z porodami ![]() Ja w ogole nie mam ochoty na mięso, nadal. Chyba, ze kiełbasa, ale musi być wyrazna w smaku. Własnie wole wszystko bardziej wyraziste. Niestety teść robi wszystko super mdłe i często przekombinowane ;/ Zwykle pociamkam obiad i nie zjadam do końca. Tęsknie za zwykłym schaboszczakiem i ziemniakami z koperkiem plus mizerią. Tesciu nawet sałatke robi dziwną w smaku...ja to nie wiem. Tak samo jak robi pelno jednej rzeczy, np kotlety z kurczaka w panierce i to samo jest przez cały tydzien. Ja tak nie potrafie dzien w dzien jesc to samo! :/ Zawsze u siebie robilam codziennie albo co drugi dzien co innego. Lubie takie zroznicowanie. Znów narzekam xD Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-01-28 o 13:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3951 |
Zadomowienie
|
Właśnie umówiłam sie na badania prenatalne . Mam termin na 2 lutego wychodzi 12t3d nie wiem czy nie troszke za wcześnie chciałam na piątek ale nie pracuja i ogólnie nie ma innych wolnych terminow na przyszły tydzień tylko wtorkowe. Pytałam co i jak badanie ok 30-40 min , zazwyczaj przez powłoke brzucha chyba że nie widać to dopochwowo. Chciałam sie dowiedzieć jak z płytą i zdjeciami bo wiem że robią za 30zł to mi babka powiedziała że można ale że zazwyczaj dopiero na badaniu połówkowym się robi bo na tym etapie jeszcze dzidzi wyraźnie nie widać?? Jakie kacie z tym doświadczenie Laseczki?? serio ,,nieopłaca,, sie robić tych fotek teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez oursonette Czas edycji: 2016-01-28 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3953 |
Rozeznanie
|
Już wróciłam z zakupów hmmm obkupiłam corke ,synka sobie tylko kuiłąm dluższy sweterek i staniczki 2 ,ale najbardziej zadowolona jestem z zakupów owoców ,miałam tak ogromną ochotę na arbuza i melona ze szok
![]() ![]() Co do płci mi jest obojętne na prawdę zawsze marzyłam o dziewczynce ale jak napisałam zdrówko jest dla mnie najważniejsze tej kruszynki ![]() Miałam ochotę kupić dzisiaj coś dzidzi ale sie powstrzymałam nie wiem czemu ale taka reakcja dziwna u mnie ,napatrzeć sie nie mogę jakie cudeńka są ale jak miałam już dzisiaj w ręce szybko odwiesiłam i stwierdziłam ze mam jeszcze czas ![]()
![]() |
#3954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja też lecę na przedszkolnych obiadkach..dziś ryż na mleku z truskawkami, w sobotę mam w planach leniwe.. masakra..zawsze lubiłam konkret a tu mameje słodkie zajadam jedynie Cytat:
Cytat:
buahaha nie zauważyłam nawet tego...oursonette..wydało się co przyciąga twój wzrok... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
Moze i spróbuje cos zdziałać, pewnie tylko dla siebie. Tesciowa jest przyzwyczajona do tego co gotuje tesc i jak raz zrobilam mielone to kreciła nosem. Wiec juz wiecej nie gotowałam.
Mam ochotę tez na udka kurczaka pieczone w przyprawach omnomnom ![]() Kurcze, chyba jednak cos sama ugotuje, tylko musialabym kupic udka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kasia_ruda Czas edycji: 2016-01-28 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3957 |
Zakorzenienie
|
Takie pracujące od 6 by mi pasowało. Nawet od 7. Niestety, będę sie męczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
Z jednej strony odrzucilo z drugiej chce zjesc. Nosz.
![]() ![]() Dlatego teraz kupie udka kurczaka i zobacze czy jak zrobie po swojemu to zjem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.