Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 16:32   #901
mezzaluna
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cześć dziewczyny, znowu tyle nadrabiania, ale dzisiaj nie dam rady, bo TŻ ma urodziny i idziemy na kolację.
Natomiast chciałam Wam się pochwalić i pożalić: pochwalić, bo po wczorajszej wizycie z dzieckiem wszystko OK, tylko jakoś się zakręciłam i nie zapytałam o wymiar z crl, ale wg usg 18tydz 4 dni z ciałka a 18tydz 6 dni z główki (czyli jakby o tydzień większe, bo 18 tydz dopiero zaczynamy dzisiaj). Serducho bije, dzieciątko macha łapkami. A pożalić, bo gin mi zrobił wodę z mózgu. U innego, na tym genetycznym w 13 tyg, powiedzieli mi, że na 95% dziewczynka, no to wiadomo, już człowiek po imieniu mówi do brzuchu. I wczoraj myślę, podpytam mojego gina czy coś widzi, zaczął szukać i mówi, o, chyba siusiak. Ja: ojej,siusiak, a mówili, że dziewuszka. Na co o zaczął się przyglądać, dziecko się chowało, coś tam wyłapał, że może jednak wargi sromowe i w tym ujęciu jak dziewczynka wygląda. No i zdurniałam. Pozostaje czekać do połówkowego 3d jakieś 3 tygdonie, w pon zadzwonię się umówić. I nie wiem komu wierzyć, chyba zdać się na los A co do mnie to wyniki krzywej cukrzycowej jednak lipa i w piątek mam przyjść po skierowanie na nfz do poradni diabetologicznej. Na razie kazał nie panikować i jeść normalnie, ale wyniki niepokojące...
mezzaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 16:46   #902
Arida_
Zadomowienie

Kamila, może i tak ale ja robie w głupim rossmanie zakupy za 100, to dają tych próbek od groma, a teraz dupa W dm jak robiłam zakupy tez zawsze coś dostałam

Mezzalunia, myślę, że siusiaka już by było widać porządnie
Udanej kolacji, nie stresuj się naprzód wynikami
Stary 2016-01-30, 17:01   #903
confused women
Zakorzenienie

ARIDA, to chyba zależy jaki Rossmann, w moim nie dają gratisów a często robię zakupy właśnie za ok. 100zł :/

MEZZALUNA, no to dziwne, czyli nadal nic nie wiesz, też bym była skołowana.. Niby Twój gin był najpierw pewny chłopaka a po Twojej sugestii dojrzał dziewuszkę.. Na połówkowym się upewnisz, ale pewnie jednak będzie ta dziewczynka
Stary 2016-01-30, 17:05   #904
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Pod koniec września była decyzja ROBIMY, a w październiku brak miesiączki ;-)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
O to to! U Nas podobnie 😂
Stary 2016-01-30, 17:11   #905
Elfka86
Zakorzenienie

U mnie w Rossmannach nic nie dają, a zakupy czasem po 200 zł wychodzą jak kupuję pampki :/ gdzie sprawiedliwość nigdy ani pół próbki nie dostałam
Stary 2016-01-30, 17:21   #906
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
U mnie w Rossmannach nic nie dają, a zakupy czasem po 200 zł wychodzą jak kupuję pampki :/ gdzie sprawiedliwość nigdy ani pół próbki nie dostałam
Ja to samo
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 17:46   #907
olutka
Zakorzenienie

Moje doświadczenia pokazują, że próbki/gratisy dostajemy głównie tam, gdzie nas znają. Mi się to zawsze potwierdza w Douglasie. Jak nie ma którejś z moich 2 pań, dostaję jakieś 'ochłapy'. Od moich dostaję całe produkty, a jak miniatury to np 15 ml kremu z estee lauder, którego 30ml kosztuje 260 zł czy paletkę 8 cieni z estee lauder itd - i nigdy nie 1 sztukę...

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Kupiłam w smyku w Gdańsku znów z 8 rzeczy dla chłopca ale awaryjnie spytałam o wymianę, jakby gin jednak siusiaka nie mógł wytropić za to h&m mama bieda ;( zaraz ruszamy do Poznania.
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 17:56   #908
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Hej w sobotę 😁

Dzis przepiękna pogoda, słonko i 12 stopni wiec spacerowaliśmy do upadłego, potem obiad mega burger, lody włoskie z bitą śmietaną. Kupiłam małemu karty czarno-białe Oczami Maluszka. Teraz padam na pysk od dotlenienia.

Co do chrztu to u nas będą przeboje. Z mężem ślubu kościelnego nie mamy, nie chodzimy do kościoła, księdza nie znamy. Nie mamy potrzeby chrzcić dziecka, ale babcie i prababcie na pewno zrobią awanturę, ze jak to tak bezbożnie wychowywać. Nie chciałabym ulegać i robić szopkę, która jest kłamstwem (przeciez ksiądz pyta czy chcemy w wierze wychować dziecko itp). O chrzestnych sie nie martwię w razie co- męża brat i moja siostra jako świadek chrztu a nie chrzestna.
Stary 2016-01-30, 17:57   #909
marcylina
Wtajemniczenie

U mnie w Rossmannie normalnie bez probek, ale od kiedy zdarza mi sie uzyc karty Rossne lub nie mam kurtki i widac zaokraglenie to daja, a nawet ostatnio szukala specjalnie 😉
Ja właśnie wracam z poszukiwan prezentu, mi tez sie trafilo..Olutka ja akurat trafilam w h&m na spodenki na lato ze 100 na 30 i sukienke letnia za 20 😉
Teraz na lody do Sowy bo mi smaka zrobilyscie 😉
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 18:00   #910
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Właśnie dzis wzięłam z rossmanna kartę i musze ją zarejestrować i obczaic warunki.
Stary 2016-01-30, 18:12   #911
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
U mnie w Rossmannie normalnie bez probek, ale od kiedy zdarza mi sie uzyc karty Rossne lub nie mam kurtki i widac zaokraglenie to daja, a nawet ostatnio szukala specjalnie
Ja właśnie wracam z poszukiwan prezentu, mi tez sie trafilo..Olutka ja akurat trafilam w h&m na spodenki na lato ze 100 na 30 i sukienke letnia za 20
Teraz na lody do Sowy bo mi smaka zrobilyscie

Ja też wzięłam parę drobiazgów -leginsy, rajstopy, jakiś letni kombinezon w przeceny, ale nie było spodni, na których mi zależało

A propos gratisów jeszcze - jak kupowałam w aptece olejek z Musteli, spytałam najpierw kontrolnie o cenę. Coś pani nie wchodziło w systemie, poszła na zaplecze, wróciła z 2 pudełeczkami i mówi, że 60 zł. Więc poprosiłam o 1 - a pani 'to drugi w prezencie'
Stary 2016-01-30, 18:12   #912
confused women
Zakorzenienie

Ja też założyłam sobie kartę jak zaszłam w ciąże ale na razie to dla mnie groszowe rabaty są, może potem gdy już zaczną się większe zakupy dla maluszka to zacznie być to bardziej odczuwalne. Btw, tak patrzyłam ceny pieluszek Pampers w Ross, chyba bardzo się opłaca tam kupować? Taniej niż na allegro, jeśli do tego upolujemy jakąś promocję to w ogóle cena super. Chyba, że gdzie indziej stacjonarnie jest jeszcze taniej ale nic mi o tym nie wiadomo
Stary 2016-01-30, 18:47   #913
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Ja nie chrzcze, 1 syn tez nie chrzczony
My też. I jak reakcja rodziny? U nas naszczescie juz odpuścili

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Jak Ci idzie pisanie pracy? Z górki?
Najgorsze za mną tylko nie wiem czy promotr mi przyjmie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

[QUOTE=olutka;54797356]Ja będę na pewno szukała czegoś w tym stylu. Te tradycyjne ubranka na chrzest i beciki mi się nie podobają. A że prawodpodobnie chrzczony będzie 5-tygodniowy szkrab, to nie będę go też w żadne garniturki pakować.
Chrzest będzie prawdopodobnie tak szybko bo moja bratanica, którą chcę za chrzestną, mieszka w Budapeszcie, a do około 15 sierpnia jest co roku w Polsce. Robienie chrzcin później oznaczałoby straszne zamieszanie -Julia jest w liceum, więc sama nie przyjedzie. A nie chciałabym, żeby jej Mama i jej partner tracili urlop na dodatkowe wycieczki do Polski. Paliwo i noclegi w 2 strony też kosztują, a nie chciałabym im generować dodatkowych kosztów.
Gorzej, że wychodzi, że chrzest musiałby być w tygodniu poprzedzającym ślub brata tż-ta (=chrzestnego). Mam nadzieję, że uda nam się dogadać i w któryś dzień w tygodniu ten chrzest zrobić...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Kochana jednak chłopak bedzie?w sensie juz wiesz tak?(bo ja nie na bieżąco) gratulacje
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 18:57   #914
olutka
Zakorzenienie

Tak Monian, ostatnia wizyta była pod znakiem chłopca choć wiercił się na tyle, że doktor powiedział, że będziemy mu się dalej przyglądać i potwierdzać mam nadzieję, że zostanie facet...

Praca z jakiej dziedziny? Co studiowałaś jak mogę podpytać?
Stary 2016-01-30, 19:22   #915
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Monian, ostatnia wizyta była pod znakiem chłopca choć wiercił się na tyle, że doktor powiedział, że będziemy mu się dalej przyglądać i potwierdzać mam nadzieję, że zostanie facet...

Praca z jakiej dziedziny? Co studiowałaś jak mogę podpytać?
Analiza finansowa a studiowałam finanse i rachunkowość
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 19:30   #916
kattoo
Zakorzenienie

[QUOTE=Monian;54823151]My też. I jak reakcja rodziny? U nas naszczescie juz odpuścili

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Najgorsze za mną tylko nie wiem czy promotr mi przyjmie

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Ja będę na pewno szukała czegoś w tym stylu. Te tradycyjne ubranka na chrzest i beciki mi się nie podobają. A że prawodpodobnie chrzczony będzie 5-tygodniowy szkrab, to nie będę go też w żadne garniturki pakować.
Chrzest będzie prawdopodobnie tak szybko bo moja bratanica, którą chcę za chrzestną, mieszka w Budapeszcie, a do około 15 sierpnia jest co roku w Polsce. Robienie chrzcin później oznaczałoby straszne zamieszanie -Julia jest w liceum, więc sama nie przyjedzie. A nie chciałabym, żeby jej Mama i jej partner tracili urlop na dodatkowe wycieczki do Polski. Paliwo i noclegi w 2 strony też kosztują, a nie chciałabym im generować dodatkowych kosztów.
Gorzej, że wychodzi, że chrzest musiałby być w tygodniu poprzedzającym ślub brata tż-ta (=chrzestnego). Mam nadzieję, że uda nam się dogadać i w któryś dzień w tygodniu ten chrzest zrobić...

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Kochana jednak chłopak bedzie?w sensie juz wiesz tak?(bo ja nie na bieżąco) gratulacje
Ogolnie ok, nie mam juz mamy i dziadkow, wiec moze latwiej. Swego czasu ciotki ciagle mnie dopytywaly i delikatnie namawialy, az sie moj tata wkurzyl i im powiedzial, ze to moja sprawa a nie ich
Stary 2016-01-30, 19:32   #917
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Analiza finansowa a studiowałam finanse i rachunkowość

Czyżby moja Ekonomiczna?
Z analizy zrobiłabym sobie podyplomówkę...
Stary 2016-01-30, 20:06   #918
deksterowa
Zakorzenienie

Dziewczyny poeiedzcie mi jak to z tymi tygodniami w końcu jest. Ja mam dziś 16+6 czyli tydzień 16 czy 17? Ja myslalam że 17 ale ginka wczoraj mówiła że 16 i teraz zgłupialam...
Wysprzatalismy dziś całą piwnice, ledwo żyje.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 20:16   #919
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny poeiedzcie mi jak to z tymi tygodniami w końcu jest. Ja mam dziś 16+6 czyli tydzień 16 czy 17? Ja myslalam że 17 ale ginka wczoraj mówiła że 16 i teraz zgłupialam...

16-ty. Liczy się skończone tygodnie.
Podziwiam za pracowitość!
Stary 2016-01-30, 20:17   #920
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Zalezy jak kto patrzy
Stary 2016-01-30, 20:18   #921
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
16-ty. Liczy się skończone tygodnie.
Podziwiam za pracowitość!
Dziękuje
teraz ledwo dyszę :p Glowa boli i chyba pójdę spać :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 20:19   #922
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:

Skończony 16 i trwa 17

Lekarze najcześciej mówią skończone miesiące.

Co do rossmana i karty - ja sie nacięłam, bo jak sie przez miesiąc nke robi zakupów na kartę to ona traci ważność k traci sie wszystkie zniżki. A na aż tak często tam nke kupuje.

Wole superpharm
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 20:27   #923
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
O matko, kilka dni mnie nie bylo a tu juz przeszło 800 postów na nowym wątku. Dziewczyny... caly tydzień będę was nadrabiać

Ja wpadłam prosić tylko o kciuki, bo dziś ślubuję oby dzidziuś nie dawał czadu tylko dał się rodzicom wybawic do białego rana
We wtorek na przymiarce sukni ślubnej odplynelam totalnie. W sekundzie zrobiło mi się czarno przed oczami, zalal mnie pot i sie przestalam trzymać na nogach wiec trochę stresa mam czy ustoje w kościele, ale zasznurujemy lżej suknie i powinno być lepiej
Ja uciekam do wanny proszę o wsparcie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
"Życie to miłość, kochać to żyć,
żyć a nie kochać, to głupcem być!
Życie to morze, małżeństwo to statek,
żeglujcie szczęśliwie do portu dostatek"!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
Skończony 16 i trwa 17

Lekarze najcześciej mówią skończone miesiące.

Co do rossmana i karty - ja sie nacięłam, bo jak sie przez miesiąc nke robi zakupów na kartę to ona traci ważność k traci sie wszystkie zniżki. A na aż tak często tam nke kupuje.

Wole superpharm
tak, większość lekarzy liczy skończone tygodnie
co do karty z rossmanna też mnie to zirytowało
musiałam założyć nową...

jak jestem w aptece stacjonarnie to sama się upominam o próbki

Edytowane przez Lazurowa1
Czas edycji: 2016-01-30 o 20:22
Lazurowa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 20:30   #924
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Hej, poszliśmy z młodą na łyżwy. Ja nie jeździłam, tylko stałam, a teraz ledwo żyję. Prawie chodzić nie mogę.. A podobno ciąża to nie choroba... :-(
Lecę poczytać, co tam u Was dzisiaj się działo

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 21:13   #925
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dziś wstawiłam nowe zdjecie. Brzuch mi prawie nie rośnie :P

Ja mam 169 wzrostu a ważyłm przed ciaza 74-75 kilo! Toć klops!

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cwk zazdro! Też chcę
Nie widze
Cytat:
A ja Was jeszcze dobiję i pokażę Wam co wciągnęłam! Najlepszy łosoś ever! Na mega pasującym do niego szpinaku
Załącznik 6149106
O matko, ślinotok, zjadłabym takie cudo mmm i ten szpinak i kiełki
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Nasze obrączki białe złoto i rozowe. Mi się strasznie podobają
Piękne
Cytat:
Napisane przez Wesola_Ania Pokaż wiadomość
Ja mam +2 kg, 18tydzień
Ja też +2, jutro zaczynam 15tc
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Chcesz mnie adoptować???
I mnie:P
Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Na zmówienie robią takie chusty? Tkana lepsza od elastycznej?
Będę musiała zagłębić temat.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Jak ostygnie i posypię pudrem + lody to zabiję was fotką! :p

Kruche ciasto z mixem owoców: maliny, jeżyny, porzeczki, jagody.
Właśnie pyrka gorące.
O matko, same pyszoty
cuda wianki, ja chce takie chustki
Cytat:
Padłam tż ogląda filmiki o pielęgnacji niemowlaków itd i włączył teraz taki o tym, co trzeba kupić na wyprawkę do szpitala. I laska opowiada o majtkach jednorazowych, o podkładach... A tż do mnie: 'to może ja Ci taki zestaw na walentynki kupię - przynajmniej praktyczne, a nie jak te kulki na sznurek') mój praktyczny kochany tż... A 'kulki na sznurek' to Pandora, w zeszłym roku w ramach niespodzianki kupił mi na walentynki bransoletkę i 2 zawieszki i teraz dokupuje kolejne kulki
pomyslałam o kulkach gejszy :P
Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
O matko, kilka dni mnie nie bylo a tu juz przeszło 800 postów na nowym wątku. Dziewczyny... caly tydzień będę was nadrabiać

Ja wpadłam prosić tylko o kciuki, bo dziś ślubuję oby dzidziuś nie dawał czadu tylko dał się rodzicom wybawic do białego rana
We wtorek na przymiarce sukni ślubnej odplynelam totalnie. W sekundzie zrobiło mi się czarno przed oczami, zalal mnie pot i sie przestalam trzymać na nogach wiec trochę stresa mam czy ustoje w kościele, ale zasznurujemy lżej suknie i powinno być lepiej
Ja uciekam do wanny proszę o wsparcie

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stay! Wszystkiego dobrego na nowej drodzre życia! Wy pewnie w połowie zabawy! Wybawcie sie i pochwal jak wygladałas w sukni
Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
U mnie w Rossmannie normalnie bez probek, ale od kiedy zdarza mi sie uzyc karty Rossne lub nie mam kurtki i widac zaokraglenie to daja, a nawet ostatnio szukala specjalnie 😉
Ja właśnie wracam z poszukiwan prezentu, mi tez sie trafilo..Olutka ja akurat trafilam w h&m na spodenki na lato ze 100 na 30 i sukienke letnia za 20 😉
Teraz na lody do Sowy bo mi smaka zrobilyscie 😉
Spodenki tez przymierzałam , ale nie ten rozmiar! Boskie były i teraz musze polowac na przeceny.

Dziewczyny jak długo macie zamiar chodzic w dzinsach ciazowych?Bo ja tak obstawiam ze do konca kwietnia a potem leginsy i sukienki??
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 21:15   #926
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja jeszcze w zwykłych pomykam. Też myślę o leginsach i kieckach.

Mikołaj <3
Stary 2016-01-30, 21:17   #927
kattoo
Zakorzenienie

Ja juz chodze w legginsach. Srednio lubie spodnie
Stary 2016-01-30, 21:18   #928
Trusiulandia
Zakorzenienie

Zależy od pogody 😉 mam z lumpka spodenki ciążowe ale lubię sukienki więc jak będzie możliwość to pójdą w ruch

Laski który wybrać burzowe niebo w czarne kropki czy szary w białe gwiazdki? :-D
http://www.nununu.pl/pl/produkty/ochraniacze/

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 21:20   #929
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Bralabym burzowe niebo. Super strona

Mikołaj <3
Stary 2016-01-30, 21:22   #930
marcylina
Wtajemniczenie

Tez mi sie burza podoba!
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości