|
|
#901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cześć dziewczyny, znowu tyle nadrabiania, ale dzisiaj nie dam rady, bo TŻ ma urodziny i idziemy na kolację.
Natomiast chciałam Wam się pochwalić i pożalić: pochwalić, bo po wczorajszej wizycie z dzieckiem wszystko OK, tylko jakoś się zakręciłam i nie zapytałam o wymiar z crl, ale wg usg 18tydz 4 dni z ciałka a 18tydz 6 dni z główki (czyli jakby o tydzień większe, bo 18 tydz dopiero zaczynamy dzisiaj). Serducho bije, dzieciątko macha łapkami. A pożalić, bo gin mi zrobił wodę z mózgu. U innego, na tym genetycznym w 13 tyg, powiedzieli mi, że na 95% dziewczynka, no to wiadomo, już człowiek po imieniu mówi do brzuchu. I wczoraj myślę, podpytam mojego gina czy coś widzi, zaczął szukać i mówi, o, chyba siusiak. Ja: ojej,siusiak, a mówili, że dziewuszka. Na co o zaczął się przyglądać, dziecko się chowało, coś tam wyłapał, że może jednak wargi sromowe i w tym ujęciu jak dziewczynka wygląda. No i zdurniałam. Pozostaje czekać do połówkowego 3d jakieś 3 tygdonie, w pon zadzwonię się umówić. I nie wiem komu wierzyć, chyba zdać się na los A co do mnie to wyniki krzywej cukrzycowej jednak lipa i w piątek mam przyjść po skierowanie na nfz do poradni diabetologicznej. Na razie kazał nie panikować i jeść normalnie, ale wyniki niepokojące...
|
|
|
|
#902 |
|
Zadomowienie
|
Kamila, może i tak ale ja robie w głupim rossmanie zakupy za 100, to dają tych próbek od groma, a teraz dupa
W dm jak robiłam zakupy tez zawsze coś dostałam ![]() Mezzalunia, myślę, że siusiaka już by było widać porządnie Udanej kolacji, nie stresuj się naprzód wynikami
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
ARIDA, to chyba zależy jaki Rossmann, w moim nie dają gratisów a często robię zakupy właśnie za ok. 100zł :/
MEZZALUNA, no to dziwne, czyli nadal nic nie wiesz, też bym była skołowana.. Niby Twój gin był najpierw pewny chłopaka a po Twojej sugestii dojrzał dziewuszkę.. Na połówkowym się upewnisz, ale pewnie jednak będzie ta dziewczynka
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
O to to! U Nas podobnie 😂
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Rossmannach nic nie dają, a zakupy czasem po 200 zł wychodzą jak kupuję pampki :/ gdzie sprawiedliwość
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Moje doświadczenia pokazują, że próbki/gratisy dostajemy głównie tam, gdzie nas znają. Mi się to zawsze potwierdza w Douglasie. Jak nie ma którejś z moich 2 pań, dostaję jakieś 'ochłapy'. Od moich dostaję całe produkty, a jak miniatury to np 15 ml kremu z estee lauder, którego 30ml kosztuje 260 zł
czy paletkę 8 cieni z estee lauder itd - i nigdy nie 1 sztukę...---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Kupiłam w smyku w Gdańsku znów z 8 rzeczy dla chłopca ale awaryjnie spytałam o wymianę, jakby gin jednak siusiaka nie mógł wytropić za to h&m mama bieda ;( zaraz ruszamy do Poznania.
|
|
|
|
#908 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej w sobotę 😁
Dzis przepiękna pogoda, słonko i 12 stopni wiec spacerowaliśmy do upadłego, potem obiad mega burger, lody włoskie z bitą śmietaną. Kupiłam małemu karty czarno-białe Oczami Maluszka. Teraz padam na pysk od dotlenienia. Co do chrztu to u nas będą przeboje. Z mężem ślubu kościelnego nie mamy, nie chodzimy do kościoła, księdza nie znamy. Nie mamy potrzeby chrzcić dziecka, ale babcie i prababcie na pewno zrobią awanturę, ze jak to tak bezbożnie wychowywać. Nie chciałabym ulegać i robić szopkę, która jest kłamstwem (przeciez ksiądz pyta czy chcemy w wierze wychować dziecko itp). O chrzestnych sie nie martwię w razie co- męża brat i moja siostra jako świadek chrztu a nie chrzestna.
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie w Rossmannie normalnie bez probek, ale od kiedy zdarza mi sie uzyc karty Rossne lub nie mam kurtki i widac zaokraglenie to daja, a nawet ostatnio szukala specjalnie 😉
Ja właśnie wracam z poszukiwan prezentu, mi tez sie trafilo..Olutka ja akurat trafilam w h&m na spodenki na lato ze 100 na 30 i sukienke letnia za 20 😉 Teraz na lody do Sowy bo mi smaka zrobilyscie 😉 |
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie dzis wzięłam z rossmanna kartę i musze ją zarejestrować i obczaic warunki.
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wzięłam parę drobiazgów -leginsy, rajstopy, jakiś letni kombinezon w przeceny, ale nie było spodni, na których mi zależało ![]() A propos gratisów jeszcze - jak kupowałam w aptece olejek z Musteli, spytałam najpierw kontrolnie o cenę. Coś pani nie wchodziło w systemie, poszła na zaplecze, wróciła z 2 pudełeczkami i mówi, że 60 zł. Więc poprosiłam o 1 - a pani 'to drugi w prezencie'
|
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też założyłam sobie kartę jak zaszłam w ciąże ale na razie to dla mnie groszowe rabaty są, może potem gdy już zaczną się większe zakupy dla maluszka to zacznie być to bardziej odczuwalne. Btw, tak patrzyłam ceny pieluszek Pampers w Ross, chyba bardzo się opłaca tam kupować? Taniej niż na allegro, jeśli do tego upolujemy jakąś promocję to w ogóle cena super. Chyba, że gdzie indziej stacjonarnie jest jeszcze taniej ale nic mi o tym nie wiadomo
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
My też. I jak reakcja rodziny? U nas naszczescie juz odpuścili
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Najgorsze za mną tylko nie wiem czy promotr mi przyjmie---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- [QUOTE=olutka;54797356]Ja będę na pewno szukała czegoś w tym stylu. Te tradycyjne ubranka na chrzest i beciki mi się nie podobają. A że prawodpodobnie chrzczony będzie 5-tygodniowy szkrab, to nie będę go też w żadne garniturki pakować. Chrzest będzie prawdopodobnie tak szybko bo moja bratanica, którą chcę za chrzestną, mieszka w Budapeszcie, a do około 15 sierpnia jest co roku w Polsce. Robienie chrzcin później oznaczałoby straszne zamieszanie -Julia jest w liceum, więc sama nie przyjedzie. A nie chciałabym, żeby jej Mama i jej partner tracili urlop na dodatkowe wycieczki do Polski. Paliwo i noclegi w 2 strony też kosztują, a nie chciałabym im generować dodatkowych kosztów. Gorzej, że wychodzi, że chrzest musiałby być w tygodniu poprzedzającym ślub brata tż-ta (=chrzestnego). Mam nadzieję, że uda nam się dogadać i w któryś dzień w tygodniu ten chrzest zrobić... ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kochana jednak chłopak bedzie?w sensie juz wiesz tak?(bo ja nie na bieżąco) gratulacje
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Monian, ostatnia wizyta była pod znakiem chłopca
choć wiercił się na tyle, że doktor powiedział, że będziemy mu się dalej przyglądać i potwierdzać mam nadzieję, że zostanie facet... ![]() Praca z jakiej dziedziny? Co studiowałaś jak mogę podpytać?
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Analiza finansowa a studiowałam finanse i rachunkowość
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Monian;54823151]My też. I jak reakcja rodziny? U nas naszczescie juz odpuścili
---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Najgorsze za mną tylko nie wiem czy promotr mi przyjmie---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poeiedzcie mi jak to z tymi tygodniami w końcu jest. Ja mam dziś 16+6 czyli tydzień 16 czy 17? Ja myslalam że 17 ale ginka wczoraj mówiła że 16 i teraz zgłupialam...
Wysprzatalismy dziś całą piwnice, ledwo żyje.
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
16-ty. Liczy się skończone tygodnie. Podziwiam za pracowitość!
|
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje
teraz ledwo dyszę :p Glowa boli i chyba pójdę spać :p
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skończony 16 i trwa 17 Lekarze najcześciej mówią skończone miesiące. Co do rossmana i karty - ja sie nacięłam, bo jak sie przez miesiąc nke robi zakupów na kartę to ona traci ważność k traci sie wszystkie zniżki. A na aż tak często tam nke kupuje. Wole superpharm |
|
|
|
|
#923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żyć a nie kochać, to głupcem być! Życie to morze, małżeństwo to statek, żeglujcie szczęśliwie do portu dostatek"! ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
co do karty z rossmanna też mnie to zirytowało ![]() musiałam założyć nową... jak jestem w aptece stacjonarnie to sama się upominam o próbki
"Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem." Katharine Hadley Edytowane przez Lazurowa1 Czas edycji: 2016-01-30 o 20:22 |
||
|
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, poszliśmy z młodą na łyżwy. Ja nie jeździłam, tylko stałam, a teraz ledwo żyję. Prawie chodzić nie mogę.. A podobno ciąża to nie choroba... :-(
Lecę poczytać, co tam u Was dzisiaj się działo Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#925 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne Ja też +2, jutro zaczynam 15tc I mnie:P Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny jak długo macie zamiar chodzic w dzinsach ciazowych?Bo ja tak obstawiam ze do konca kwietnia a potem leginsy i sukienki?? |
|||||||
|
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w zwykłych pomykam. Też myślę o leginsach i kieckach.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz chodze w legginsach. Srednio lubie spodnie
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy od pogody 😉 mam z lumpka spodenki ciążowe ale lubię sukienki więc jak będzie możliwość to pójdą w ruch
Laski który wybrać burzowe niebo w czarne kropki czy szary w białe gwiazdki? :-D http://www.nununu.pl/pl/produkty/ochraniacze/ Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Bralabym burzowe niebo. Super strona
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez mi sie burza podoba!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:32.

A co do mnie to wyniki krzywej cukrzycowej jednak lipa i w piątek mam przyjść po skierowanie na nfz do poradni diabetologicznej. Na razie kazał nie panikować i jeść normalnie, ale wyniki niepokojące...

W dm jak robiłam zakupy tez zawsze coś dostałam 

Wzięliśmy ślub 26-09-2015 

mój praktyczny kochany tż... A 'kulki na sznurek' to Pandora, w zeszłym roku w ramach niespodzianki kupił mi na walentynki bransoletkę i 2 zawieszki i teraz dokupuje kolejne kulki