|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy "ubogim na własne życzenie", czyli Szlachetna Paczka cz.III
Tylko, że strach puścić 7letnie dziecko, żeby samo wracało miastem, bo kuzynowi różne pomysły kiedyś do głowy przychodziły, a szkoła wcale nie jest tak blisko, bo mieszkają zaraz za granicą miasta. Jeżeli ciotka jest w pracy, to ktoś go musi odebrać.
|
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:ziew: każda wymówka dobra. Jak nie ma szans na przedszkole przy domu, to się wysyła dziecko do przedszkola przy pracy, albo szuka pracy w centrum handlowym, na pół etatu w weekendy. |
|
|
|
|
#3273 |
|
Wredny kotecek
|
Proponuję założyć sobie wątek na temat wożenia dzieci do szkoły.
|
|
|
|
#3274 | ||||||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak traktuja te zdrowe dzieci, bo pewnie cala uwaga skupia sie na tych z chorobami. Albo kolejne pojawily sie po to, zeby moc sie potem opiekowac pierwsza dwojka. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2016-01-31 o 12:16 |
||||||
|
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znacie mnie a latwo oceniacie. ja na prawde zanalizowalam wszystkie opcje za i przeciw i to nie sama.jakos tylko wy uwazacie ze mam wymowki. A zalezy mi na pracy z jednego powodu-chce sie ruszyc z domu. NIE musze isc do pracy ALE CHCE. nie moge zapisac dziecka do przedszkola skoro nie wiem gdzie bede pracowac. pewnie wyladuje na stazu jak juz nic nie bedzie albo wroce do wolontariatu przynajmniej sie rusze i z godzinami nie bedzie problemu.leniwa jestem nie? ![]() ps przedszkole u mnie OD 6,30 |
|
|
|
|
#3276 |
|
Konto usunięte
|
Też mi się tak wydaje. Młodsze są do pomocy przy starszych. Dla mnie takie sytuacje są straszne, kiedy młodsze rodzeństwo musi zajmować się chorym starszym. Krzywda dla dzieci i egoizm rodziców.
|
|
|
|
#3277 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam tylko nadzieję że te dwa pokoje nie są tak rozdysponowane że rodzice mają sypialnie, a dzieci swój pokój.... |
|
|
|
|
#3278 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Konto usunięte
|
Wiem, ja się zgadzam. Po postu podkreślam tylko że w ogóle matki się głownie zajmują dziećmi, a jak jeszcze jest niepełnosprawne...
|
|
|
|
#3280 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#3281 |
|
Konto usunięte
|
Aaa ok. W tym przypadku choroba ujawniła się późno, ale jest multum przypadków, kiedy jeszcze przed narodzeniem sugerują terminację, ale rodzice w krzyk, że jak to?!oni wychowają!sami! i całe życie zmieniają dziecku pampersy i jeszcze zmuszają pozostałe dzieci do tego. Dla mnie tragedia.
|
|
|
|
#3282 |
|
Konto usunięte
|
Generalnie gdyby właśnie sami zmieniali to ok, świadomie podjęli decyzję. Ale decydowanie za kogoś za nim się jeszcze urodzi, sprowadzanie całej jego egzystencji do remedium (jak w tym artykuliku) albo w ogóle opieki "jak rodziców zabraknie" to za to powinien być ostracyzm społeczny.
|
|
|
|
#3283 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
nie ograniczałabym tylko do tego że młodsze musi się zajmować starszym, znam przypadek rodzina piątka dzieci, najstarsza córka zdrowa, za to pozostała czwórka chora, opóźnienia w rozwoju, wymagają ciągłej opieki, nie można tak o spuścić z oka żeby się samo sobą zajmowało. ojciec większość czasu spędza za granicą żeby zarobić na rodzinę. z opowiadań osoby która zna najstarszą ze szkoły wiem że była zawsze bardzo mądra ambitna, no ale przede wszystkim czuła się zobowiązana żeby pomagać matce w opiece nad młodszym rodzeństwem. i tak zamiast sie kształcić to dorabia na pół etatu na kasie i pomaga w opiece matce. zapewne gdyby nie chore rodzeństwo dziewczyna starała by się coś w życiu osiągnąć a tak to możliwe że będzie najpierw pomagać w opiece a jak rodziców zabraknie weźmie opiekę na siebie. dla mnie niestety ale jest to głupota rodziców bo jak się ma 1-2 tak chorych dzieci to nie powinno sie dorabiać kolejnych. i to nie jest tak że choroba ujawniła się po latach bo zanim 4 i 5 przyszło na świat już było wiadomo że tamta dwójka jest chora
|
|
|
|
#3285 |
|
Konto usunięte
|
Brata nie kochasz? Jesteś zdrowy to nie narzekaj...
|
|
|
|
#3286 | |
|
Konto usunięte
|
No dokładnie.
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3287 |
|
zawsze mam racje
|
późno tzn? w jakim wieku mniej wiecej to sie ujawnia?
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Brat chetnie by sie zamienil na Twoje zdrowe cialo, docen to co masz niewdzieczniku.
|
#3288 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego co można wyczytać w wiki, to jest typ III który ujawnia się po 18 miesiącach życia.... (ja się nie znam wiec proszę korygować od razu). |
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
to już może i wpływ społeczeństwa/rodziny bo pochodzę z takiego a nie innego miejsca i widzę że takie sytuacje jak zrezygnowanie z siebie i poświęcenie chorym rodzicom/rodzeństwu jest przez ludzi pożądane a jak ktoś by postąpił inaczej to wyrodny/głupi/egoista, więc może i była wychowana tak a nie inaczej że dla niej było normalne że musi pomóc w opiece. jak dziewczyna ma podatną psychikę to pewnie szybko by się złamala pod naciskiem np rodziny że co ona sobie wyobraża że matce nie pomaga. no ja na miejscu takiej matki pewnie sama bym dziewczynę przekonywała żeby nie rezygnowała ze swoich planów, żeby się uczyła itd, ale ja mam zapewne inne myślenie niż tamta matka
|
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym niemniej - nawet jeśli to 360 - na luźno ma co najmniej równowartość małego agregatu, zwłaszcza używanego. I nie, nie wypominam ludziom konsoli, niech ją sobie mają - jestem tylko zaskoczona priorytetami tej rodziny, bo skoro respirator działa na normalny prąd z gniazdka, to znaczy, że taki zwykły agregat z Castoramy czy OLX raczej wystarczy, w końcu prąd generuje taki sam. Byłoby mi po prostu wstyd mówić o tym, że moje dzieci mogą umrzeć w każdej chwili (gdy zabraknie prądu), muszę zawracać d. straży pożarnej i marzę o małym agregacie, podczas gdy mam sprzęt o dużo większej wartości, który pełni jedynie funkcję rozrywkową. Wiecie, wiem, że jak się siedzi w czterech ścianach, to rozrywka jest ważna. Mam po prostu wrażenie, że życie ma większą wartość. Tak jakby. Chociaż może nie. |
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3292 |
|
Zakorzenienie
|
a z tym agregatem to wiem że ludzie różnie myślą i może tamci uważają że taki od straży jest o wiele lepszy niż taki co sami mogliby kupić? może myślą że taki tańszy to się szybko psuje a taki dobry jak ten od straży musi kilka tysi kosztować. albo może myślą jakby się przypadkiem co stało jakaś awaria to jak się popsuje taki kupiony to będą mieć pretensje sami do siebie że taki kupili a nie lepszy a jak by awarii uległ taki od straży no to wiadomo że winą będą obarczać straż
|
|
|
|
#3293 |
|
Konto usunięte
|
W ogóle tak, jest ta fundacja dla której zdjęcia były robione, nazywają podopiecznych stypendystami itd. Łazienka jest przystosowana wiec o co chodzi z tym agregatorem?
Może tak długo jak SP nie odmawia to i się im nie spieszy? |
|
|
|
#3294 |
|
zawsze mam racje
|
czyli decydujac sie na 2 dziecko juz spokojnie wiedzieli co moze sie stac
|
#3295 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

wiecie ile ja lat dojezdzalam do wiekszego miasta?i to czasem pierwszym autobusem po 4ej rano
i dalo sie.ale teraz biore pod uwage przedszkole.skoro ciezko mi wynajac kogos kto sie zajmie tak ze 2h dzieckiem po przedszkolu to gdzie znajde kogos kto jeszcze mi RANO przyjdzie i to dziecko zaprowadzi?bo liczac na prace od 8ej musialabym wyruszyc po 6ej a przedszkole jeszcze zamkniete.

Co niewiele zmienia oczywiście... :P