![]() |
#4951 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
Cytat:
brakuje mi pomysłów na posiłki dla niej, jakąś pustkę mam ![]() ___________ robiłam dziś z J. (i D. w pakiecie) ciasto marchewkowe. on się robi kopią tż ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedząc nic i nic nie pomaga? raczej mm. Cytat:
![]() ![]() o rajuuuu, już się doczekać nie mogę ![]() brawo On! ![]() jeżżżżuuuu, chia bardzo lubię. ale dzienną porcję pożeram w owsiance (chłop szykuje wieczorem, bo u nas - na mojej wiecznej diecie ![]() ![]() może w weekend zrobię? Cytat:
jak przychodzę, to mówię "chodź Łobuzie!", a ciocie, że jakby w grupie były same takie łobuzy, to one nie miałyby co robić ![]() ![]() Cytat:
mam nadzieję, że to zęby...
![]() ![]() |
![]() |
#4953 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbliżej mnie jest płatny 200 zł na miesiąc, reszta ciut dalej, autem by trzeba było podjeżdżać. Tyle, że o każdym słyszałam coś złego i mam zagwozdkę. Ale o naborach na razie cicho sza... W marcu się zaczną (jeśli w ogóle ![]() Cytat:
Romantico ![]() ![]() ![]() Podczas kolędy też nie wytrzymał i zdmuchnął, a na pytanie księdza co ma teraz zrobić odpowiedział: iść sobie już ![]() I co miał biedny ksiądz zrobić ![]() ![]() Zorganizowana z Ciebie kobietka ![]() ![]() ![]() A nad prezentami urodzinowymi też twórczo myślę i na razie pustka w głowie. I też myślałam nad elektrycznym autkiem ale właśnie duuuużo miejsca zajmuje potem, a u nas garaż już i tak przepełniony ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2016-01-29 o 06:45 Powód: Skleroza ;) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |||
Zakorzenienie
|
Nocka z d...
![]() ![]() M. przez katar co chwile sie budzil, plakal, wiercil, nie mogl znalezc sobie miejsca... Widzialyscie takie ksiazeczki? mnie sie podobaja ![]() http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...o-robic-w.html a moze mi pomozecie ustalic tytuly pewnych zeszytow z lat 80-tych? Pamietam, jak mama kupowala takie zeszyty, w ktorych byly wlasnie rozne labirynty, krzyzowki, kropeczki, ktore sie laczylo (po cyferkach) i powstawal rysunek itp. to byly lata 80-te, a zeszyt dla 6 czy 7-latka? (format A4) ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
![]() ja jestem wypalona jezeli chodzi o gotowanie, gotuje cyklicznie to samo, nie mam ochoty na wyprobowywanie nowych przepisow, czy smazenia pacuszkow ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() chia ma porcje dzienna? co to za owsianka, ktora przygotowuje sie wieczorem? (namaczana?) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj bidulko i biedny Marcelek ![]() Niestety ja nie kojarzę takich zeszytów ale sama uwielbiałam i uwielbiam nadal łączyć kropki itp.... mam chęć zakupić sobie taki fajny zeszyt. A teraz widziałam, że są takie mega grubaśne ![]() Dziewczyny potrzebuje przepis na dobre mufinki.Mamy jutro gości, a moje lenistwo sięga zenitu i nie chce mi się babrać w plackach. A że dawno muffinek nie było .... ![]() Coś mnie zaraz trafi wrrrrr. Mój szanowny małżonek znalazł sobie pasję .... warzenie piwa. To jest jakaś masakra. Nie dość, że nie wypije teraz zwykłego piwa ze sklepu tylko jeździ pod Poznań po jakieś piwska to syf w kuchni po takim warzeniu niewyobrażalny.... kuchenka się lepi, cała w brązowym "czymśtam" od podłogi też oderwać się nie idzie, kafelki na ścianie uje..ne noszz.... i powiedziałam dość. Nie sprzątam. Budzę jaśnie pana od godziny 8. Zero efektu. Nie sprzątnę. Jak on tego nie sprzątnie przed wyjściem do pracy więcej w tym domu piwa nie uwarzy. Normalnie aż mnie nosi ze złości, a awantury przy Mikołaju zrobić nie mogę. Już szykuję zemstę ![]() ![]()
23.04.2013 - Mikołaj ![]() Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2016-01-29 o 07:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muffinki mocno czekoladowe ze smartiesami, milky way, snikersem lub tofifee. Składniki: Składniki suche: 250 g maki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki ciemnego kakao 175 g cukru pudru (można tez użyć normalny cukier, ja daje tez go troche mniej, tak na oko 150 g) 100 g grubo posiekanej czekolady (mleczna i biała) ok. 50-100g mini smartiesow Skladniki mokre: 250 ml mleka 90 ml oleju 1 jajko odrobina wanilii (lub cukier waniliowy) plus na wierzch alternatywnie mini smartiesy, mini milky way, mini snickers, toffifee W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie mokre wlewamy do suchych, mieszamy i ciasto wylewamy do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami (ciasto powinno zająć ok. 3/4 foremki, mnie najczęściej zdarza sie ok. 4/5 ). Muffinki posypujemy mini smartiesami, lub wciskamy do środka toffifee, albo do polowy wciskamy 1/3 mini milky way czy snikersa. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Oryginalny przepis mozna znalezc na tej stronie (moj zmodyfikowałam na swoje potrzeby ): http://www.mojewypieki.com/przepis/c...e-chip-muffins Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-01-29 o 07:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Rozeznanie
|
Moderna dzięki
![]() ![]()
#4958 |
Wtajemniczenie
|
Heja!
Ja ozdrowiałam, ale jednak zaraziłam Zosię i ma katar (dzisiaj jakby jej słabł). Do tego Filip miał gorączkęi wymiotował. Wczoraj z taką dwójką byłam sama. Dzisiaj w nocy Filip się budził co chwilkę przez co budził Zosię, więc musiałam ją udobruchać mleczkiem. Teraz marzę o kawie dożylnej! Moderna, te muffiny wyglądają obłędnie!
![]() |
#4959 |
MBZ♥
|
Jeny tu od rana
![]() Moderna ![]() Sorce, o nie ![]() Achna, no jakoś muszę dawać radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
pochwale sie że moja waga pokazuje mi ostatnio 69 kg ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() yyy ![]() chciałam wam wrzucić na jednym zdjęciu całą trójce w wieku Wojtka ale nie wiem jak to zrobić ![]() ![]() Cytat:
![]() łowy super! Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A Wojtek na ich widok mało nie wyjdzie z siebie, śmieje się, gada, macha nogami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas KArol jak miał katar to mu powtarzałam"tylko nie całuj Wojtka" i czasami podchodzi do Wojtka, ja patrze na nich, Karol patrzy na mnie i mówi "no co przecież go nie całuję" ja odwracam głowę a ten szybki buziak w głowę i zwiewa ze śmiechem ![]()
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
Byou, tak sama dzisiaj
![]() ![]() Wczoraj Fi z temperaturą to był grzeczny:P Dzisiaj już bryka. Malpka, kupię kwas bo się boję nowego choróbska. Brawa za wagę! Mnie cudem 1 kg zleciał też więc może ruszyło w doł ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | ||
Zakorzenienie
|
współczuję i łączę się w bólu...
Jak Marsel???? choć ja dziś na własne życzenie. wzięłam sobie na noc apap extra ![]() ![]() leżałam, i leżalam, i leżałam, i myslałam o Tobie BYou... a, jak na ironię, dziecię spało jak zabite ![]() od zawsze i raczej na zawsze ![]() ![]() hehe, my lubimy kleiste owsianki. płatki (wg mnie) są lepsze po takim moczeniu. a i chia łapie tą galaretkowatość ![]() noooo, też widziałam. kiedyś sobie kupię ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() oby Twoje dzieci też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet na wage nie wchodze bo Nadal.mam 9 z przodu
![]() Milus wrocil wczoraj z goraczka i kaszlem z przedszkola wiec dzis zostal.w domu. Ale to i tak dobrze ze starszna pogode mamy za okenm niby jestem ok 10km.od brzegu wody/morza a tak ☠☠☠☠zi i wieje i pada. No ale podobno od 15 am.byc jeszcze gorzej - Orkan Tor nadchodzi. Zdarzylam tylko 1busem pojechac na dol 10min zakopow i tym samym busem wrocic do domu. Bo juz jutro Mamcia przylatuje oby ta paskudna pogada przeszla i zdolala przyleciec bo inaczej bede w czarnej Du...pie hehe. A ja dzis popelnima zaproszenia na telefonie na nasze wspolne urodzinki moje i Milusia ☺ pod koniec miesiaca bede wysylala |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ty tez chora? to moj maz tak moczy sobie platki przez noc - ja jeszzce tak nie jadlam, ale nie wiem, czy by mi smakowaly zimne papkowate platki ? ![]() BYou , panika na razie tylko katar, albo AZ katar ![]() w miare dobrze sie trzyma, ale marudny jest ![]() ja tez - niewyspana i przez to wkurzam sie szybciej ![]() boje sie polozyc na drzemke, bo zawsze wstaje marudna - to bylaby chyba mieszanka wybuchowa ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() rajuuuu, ale dlaczego zimne? zawsze na ciepło. chyba, że mi dzieć nie da zjeść na ciepło. mój ojciec robi sobie gęstą masę, tak, że można kroić. rano je pół, a potem dolewa mleko, podgrzewa w mikrofali i też je po treningu, żeby szybko było. papkowate - fakt ![]() Moja owsianka to moja świętość ![]() ![]() mój brat też na słono przyrządza (papryka chilli, suszone pomidory), ale to wtedy na wodzie.
![]() |
#4966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli zalewasz woda (mlekiem?) i rano to gotujesz ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Zadomowienie
|
Moderna mogłabyś wysłać mi przepis na te muffinki na priv bo na tel nie mam jak (nie umiem?)skopiować a zrobiłabym takie na urodziny J 😄
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Moderna, wspolczuje nocki. Jak M?
![]() Małpka, wow po 3 dziecku taka waga! No brawo!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zadomowienie
|
Hej
Nie wiem czy wczoraj jakaś pełnia była czy co... Nie mogłyśmy z Zuzienka zasnąć Karol wrócił ze żłobka z plecami w krostach. Tylko plecy. Nie wiem ki czort się znowu przyczepil. Dziewczyny co do mojej diety to ja nie unikam smazonego itd tylko jak nie można jajek, mleka i innych mogących uczulac produktow, to jednak sporo dań odpada. Zjadłam spaghetti, następnego dnia zupę pomidorową i juz Zuzia ma bardziej suche policzki i kilka suchych plamek w kolorze skóry. Kanapki jem w postaci suchy chleb i plaster wedliny, bo już nie mam jakiego warzywa na to położyć. Moderna mała jest nadal powyżej 50 centyla ale była powyżej 75 a nawet w okolicach 90. Dziewczyny spójrzcie na to świeżym okiem. Daję Z. cycka i je ile chce, potem np zasypia albo jak nie zasypia to po jakims czasie puszcza, śmieje się, no wygląda jakby juz nie chciała. Cycka ściskam a mleko dalej leci to chyba ma co jeść i sie najada? Do tego w ciągu dnia zachowuje się normalnie Przepraszam, że Wam tak ciągle o tym smece ale prawie o niczym innym nie myślę Byou napalilam się na ten pudding z chia i mlekiem kokosowym (kupiłam wiórki i będę sama robić) ale oczywiście musialam wyczytac, że chia nie można w trakcie kp bo to szałwia ![]() Kolacja przy świecach ![]() ![]() ![]() Małpka ![]() ![]() Moderna jak dziś Marcel? Nocka lepsza? Achna tz posprzatal? ![]()
![]() |
#4970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie dziecko głodne, to dziecko głodne. moich dzieci nie dało się oszukać. tak jak z posiłkami innymi niż moje mleko. jak są głodne i chcą jeść, to jedzą. a jeśli nie chcą, to nie ma (albo ja nie znam) sposobu, by coś zjadły. a jak Karol przybierał na tym etapie??? Cytat:
boshe... to bym miała fontanny z biustu jakbym owsianki nie jadła ![]() hehe, jak już tak dokładnie piszemy, to mój chłop gotuje, a ja dojadam, jak opanuję dzieciową sytuację.
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Tyle nacytowałam i szlak trafił..... Zaderoszczę wag i trzymanych diet...ja w związku z klasyfikacją, zebraniami itp nie miałam czasu na ćwiczenia, chłop w tym tygodniu tez jakoś nie współpracował.
![]() ![]() kwiatuszku konsultowałas z doradcą laktacyjnym? Ostatnio nie byłam na bieżąco na forum, więc może nie doczytałam... moderna a zapoznałaś się z pedagogiką Montessori bliżej? Myślę, ze jest bliska Twojemu "stylowi wychowania" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zakorzenienie
|
hejka
korzystając z okazji ze Milus śpi od 14.30 hehe i oby spal cala noc - no ale pewnikiem zmęczony bo nie dość ze wstał o 5.20 to jeszcze miał ciut wrażeń i zabaw z ''wujkiem'' hehe. ale zupa ''wujkowi'' smakowała - ciasto smakowało udka z kurczaka ziemianki i mizeria ( wieżyc mi się nie chciało ze jadł to 1wszy raz w życiu haha ) tez smakowało - wiec wiecie miłość czuć w powietrzu hehe ![]() czekam na mamę już leci - ale dopiero jutro będzie ew w pon to zależy czy jutro siostra zdoła się do końca przeprowadzić - po raz nie wiem chyba ze 15 już zmienia mieszkanie - jakoś nie ma szczęścia kobieta do mieszkań, szkoda jej mi trochę ale cóż może tym razem dłużej niż rok tam pomieszka ![]() no i złożyłam zamówienie na Paczki sztuk 20 hehe we wtorek będę je odbierać - ale i tak rogalików sobie narobię a potem du....p....a mi pęknie z przejedzenia ![]() ![]() ponieważ nie wiem jak będę jutro z czasem stała - a od pon zaczynam harówkę - wiecie mamcia już będzie to i szef da pełną zmianę dniówek wiec czeka mnie ciężki okres w pracy to założyłam już nast watek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post54822006 pozdrawiam was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
Klementyna, ale Ci zazdroszczę spa! W końcu mogę iść na basen więc drżyjcie ratownicy i bywalcy pływalni! Nadchodzę!!!
Kwiatuszku, tylko spokojnie. Może taki okres. W nerwach szkodzisz i sobie i Zuzi. Filip dzisiaj jeździł rowerem. Byłam w szoku jak śmignął - musimy mu siodełko podnosić. Niestety wróciliśmy wcześniej do domu bo Fifik zaliczył glebę w błoto i była rozpacz, że brudne ręce i kurtka. A tak wiosennie było ![]() Siedzę teraz sama i prawie się relaksuję. Tż poszedł na pępkowe do naszych przyjaciół. Liczę, że wróci na dwóch nogach ![]()
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
u nas katar powoli mija, ale wszyscy zaczęliśmy kaszleć
![]() ![]() jakie wasze dzieci mają łóżka? chodzi mi o wielkość? i jakie pościele do tego? cały czas dumam nad urządzeniem pokoju, dodatkami, itp. no i jeszcze jedno, szafa ma kolor jasnego drewna, łóżeczko troszkę ciemniejsze, takie naturalne bardziej, stolik też będzie jasne drewno, nie wiem co z resztą, chciałabym jakoś tak to połączyć żeby było też trochę bieli, np. białe półki, biało-drewniane krzesło przy stoliku, nie wiem jak z regałami i łóżkiem Jakuba, to będziemy dopiero kupować. jakie to trudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Monika, ja zwariowalam na punkcie tego lozka, ktore ostatnio ladka na " wyzwaniu" pokazala. - szare w gwiazdki- marzenie. Ale musze kase przyoszczedzic, bo nie planowalam tak szybko kupic- obiecalam lozeczko kuzynce, Emila poza tymi 3 razy w nim nie spala, az u nagle ostatnio srwierdzila ze spi sama i lozeczko do lask wrocilo.
I Monia. Ja po tym co widze na fb- to zostawilabym jakis jeden odcien brazu a reszre bym malowala. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Monika, ja zwariowalam na punkcie tego lozka, ktore ostatnio ladka na " wyzwaniu" pokazala. - szare w gwiazdki- marzenie. Ale musze kase przyoszczedzic, bo nie planowalam tak szybko kupic- obiecalam lozeczko kuzynce, Emila poza tymi 3 razy w nim nie spala, az u nagle ostatnio srwierdzila ze spi sama i lozeczko do lask wrocilo. I Monia. Ja po tym co widze na fb- to zostawilabym jakis jeden odcien brazu a reszre bym malowala.
#4976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego czerwone zasłony i ten dywan: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...?query=jernved wstawisz linka?
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, rzuccie okiem na sytuację bo ja jestem w tym momencie tak skolowana, ze nie wiem czy myślę logicznie.
Mój Tz ma urodziny. Kupiłam mu prezent. Do prezentu dorzucilam kubek termiczny bo mu się stary zepsuł i wiedziałam, ze potrzebuje. Ostatnio w biedronce byly kubki fajnej jakosci ze star wars. Wybrałam taki bez napisów tylko z jakąś czarno -biala grafika lorda vadera. Wiedzialam, ze Tz nie należy do wielbicieli tego filmu na zasadzie, ze go nigdy nie oglądał ale pomyslalam, ze to o praktyczność chodzi przede wszystkim. I teraz tak... Obraził się na mnie. Walnął fochem jak stąd na księżyc, ze jak po tylu latach mogłam mu kupić kubek z filmu, którego nienawidzi. Jak mu mówię,ze mi o praktyczność chodziło to on na to, żebym się takimi głupimi tlumczeniami nie pograzala... czy ja oszalalam czy on. Bo mi mega przykro teraz. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
brązu jako takiego nie ma, jasne drewno u nas głównie, w dziecięcym szczególnie. w malowanie średnio mi się chce bawić.. łóżeczko mniej lub bardziej służy nam 3 lata to jest sens teraz malować? dużo roboty z tym chyba by było.... a stolik pomalować? niby łatwiej ale jak potem to czyścić, wycierać na mokro? tak patrzę jak ludzie malują wszystko, meble kuchenne, płytki, dosłownie wszystko i zastanawiam się jak to się potem myje.. motywu, którego zdecydowanie nie lubię bym nie chciała, ale bez przesady, czy to powód do focha? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Villga, zgadzam się ![]() Mysle, że byloby m przykro i pewnie bym się troche wkurzyła na TZ, że po prostu mnie nie zna i wie, że nie lubie, nie ogladam, nie przepadam. Ale czy obrażanie się? Troche dużo, zreszta ja sie nie obrazam raczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Witam sie z drogi do pracy. Po orkanie ktory na szczescie przeszedl bokiem Bergen ( ale inni nie mieli tyle szczescia ) wzielo nas sniegiem zasypalo
![]() Mamcia juz jest z nami i co Mlody jak reka odjol zaczol jesc na kolacje jajecznice z 3jajkow a jak sama mu chcialam dac to dziubal dziubal i nic prawie nie jaddl hehe. Vilga yhmm no troszke pojechal tz po calosci tez mi byloby smutno. Ale moge tez go zrozumiec. Ale powinny sie liczyc checi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.