|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1202 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1203 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Js muszę z tż wszystko. Nie mam tak, że nie będę mu truła czy zawracała głowę czy cokolwiek innego. Jak mam smuty to zawsze tż musi wiedzieć co i jak, ogólnie to widzi że coś jest nie tak i siadamy i gadamy. I ja tak smędzę i smędzę a tż pociesza. Mi jest po tym trochę lepiej a i tż czuje się potrzebny. U nas takie "zamęczanie" się sprawdza. I o tyle mi chodziło tylko Cytat:
Cytat:
Jeszcze trochę i niedużo mi będzie brakować... Cytat:
Cytat:
Kurde, męczące jest jeżdżenie po lekarzach 100 km w jedną stronę. Bo tu mało specjalistów a dobrych nie ma w ogóle. Parę lat mieszkania w Wawie i teraz nie mam ns miejscu żadnego lekarza Dobrze, że póki co jeżdżę co 2 miesiące... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1204 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff... udało się Was nadrobić
W piątek okazało się, że dostaliśmy bilety od przyjaciela na półfinały ręcznej i na wielkim spontanie pojechaliśmy do Krakowa na mecze To było szaleństwo, mąż o 16 wrócił z pracy, mecz zaczynał się o 18:30, a my mieliśmy do pokonania 150 km. Ale udało się i było świetnie Zaliczyłam kolejny reset i czysty relaks ![]() A wczoraj i dzisiaj spędzaliśmy dzień z Teściami, więc kolejny odpoczynek ![]() Swoją drogą, dobrze, że te mecze się skoczyły bo chyba popadłabym w alkoholizm. Dziś ostatni mecz, wypita ostatnia butelka grzańca i koniec, bo wątroba już dłużej by nie wytrzymała... Cytat:
![]() Zua, u Ciebie na moją wyobraźnie działa mocno Twój avatar. Nie mogę się pozbyć wrażania, że wyglądasz tak jak ta Pani z Twojego obrazka. A, że Twój nick często czytam Zua_Tygrysica ![]() Cytat:
Nie jest to szczyt marzeń, ale w domu już nie chce mi się siedzieć, pasuje się gdzieś ruszyć, a potrzebuję przynajmniej na jakiś czas takiej pracy, której nie będę przynosić do domu. Takiej, że jak zamknę drzwi salonu/sklepu/biura to będę już po pracy i nie będę ciągle o niej myśleć. Gdyby się tam udało zaczepić to zobaczymy. Jak będzie fajnie to zostanę, jak nie to będę się rozglądać za czymś z branży ślubnej. Chyba, że plany pokrzyżuje mi nieplanowana ciąża ( Boziu, jak to brzmi ) to wtedy koncepcja zmieni się o 180 stopni. Cytat:
![]() Cytat:
Dopisane Cytat:
dla Pani doktor! Świetne informacje! Ale widzicie dziewczyny, to jest kolejny dowód na to, że te testy owulacyjne, czy wykresy i mierzenie temperatury nie jest miarodajne. Ewula się stresowała złą temperaturą, i na jej podstawie przypisała sobie nie pękanie pęcherzyków. Po co? Trzeba cieszyć się staraniami! Niepotrzebnie się tylko stresujemy tym, co i tak od nas nie jest zależne ![]() Cytat:
Przykro mi, że się nie udało Będziesz teraz się starać, czy robisz sobie trochę chwilę przerwy? U mnie ten cykl też jakiś dziwny Zawsze owulacja była jak w zegarku 15 dc a w tym cyklu nie mogę jej wyczuć. Niby w 16dc trochę pobolewał mnie lewy jajnik, ale dzisiaj za to 19 dc dużo mocniej kłuje mnie prawy. Też nie wiem co o tym sądzić...
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Nie, nie piję bo jego nie idzie pić jak już jeść ale często stosuję w jedzeniu czy w kosmetyce
|
|
|
|
|
#1206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bardzo lubię kokosowy w kuchni. Najbardziej. Mam palmowy i mi śmierdzi na kilometr. A ten nie pachnie jakoś szczególnie, no i podobno dużo zdrowszy. Ciekawe jak się robi taki olej. Bo ja mam tylko taki, który wydzielał mi się z mleka domowej roboty... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1207 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ten czas leci! Cytat:
Ja odpuściłam właśnie w tym cyklu, nic nie sprawdzam, nie obserwuje. Polecam! Cytat:
Pracuję od wielu wielu lat w korpo i doskonale wiem co masz na myśli z nieprzynoszeniem pracy do domu! Też marzę o pracy, w której mogłabym inaczej funkcjonować, chociaż obecnie i tak nie mam tak źle. Może taka praca właśnie pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie, tylko czy nie stwierdza, ze masz za wysokie kwalifikacje. |
|||
|
|
|
#1208 |
|
Zadomowienie
|
Ewula88 super lekarz, trzymam kciuki żeby się udało, bo są ogromne szanse! ☺ justyna1406 bardzo mi przykro, nie mam pojęcia od czego te nasze organizmy tak szaleją, myślę że już czas iść do lekarza i porobić badania, jeśli jeszcze nic nie robiłaś, bo i działać dalej ☺
Ja dziś też byłam na badanych i czekam z niecierpliwością na wyniki, ale wiem że na niektóre nawet muszę poczekać ponad tydzień... Nienawidzę tego... ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Dzięki dziewczyny za kciuki za koleżankę, po całym dniu porodu zrobili jej cesarkę... Na szczęście mama i mała Anielka czują się dobrze 😁 |
|
|
|
#1209 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mama moja czeka na drugie wnuczątko, dość często napomyka na ten temat, ale nie jakoś bardzo irytująco. A nie chcę za bardzo jej wszystkiego opowiadać, bo pewnie coś by przekazała swojej siostrze bliźniaczce, a ja nie lubię takiego rozpowszechniania informacji hehehe Cytat:
No i pięknie sasasa 😁 Cytat:
A jak chodzi o pracę, to dobrze by Ci zrobiło popracować chociaż trochę w takim spokojnym miejscu. Ja pracuję w sklepie, co nie jest szczytem moich marzeń, ale co z tego, skoro praca bezstresowa, nie myślę o niej w ogóle, kierownik spoko i mam umowę o pracę ☺ I u mnie na kaca najlepsze żarcie z maca 😜 albo rosół, ale łatwiej iść do maca niż gotować hehehe Ja mam dziś inne plamienie, znowu bardziej kremowo krwawe i już mam tego dość. Odstawiłam wiesiołka bo odkąd go biorę to takie cyrki się dzieją, nie robię testów owu i mam to wszystko już w dupie. Nie muszę dodawać że test ciążowy negatywny i siły za bardzo nie mam na to wszystko do tego z zatkanymi zatokami i bólem głowy. Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie jakiś dziwny nastrój, maż poszedł do szpitala i jakoś dziwnie, nawet testów owu nie robiłam jeszcze. Jakoś odpuściłam wszystko, to przez ten szpital Jeszcze rano na oddziele opierdziel, bo w płaszczu weszłam i trzymałam płaszcz i buty meza, bo na izbie przyjec nikt nam nie powiedział ze gdzies tam mozna sie rozebrac. Polska służba zdrowia jupi jej. Dziewczyny musicie mi poprawić humor i zachodzić w ciąże bo juz dawno II nie było! |
|
|
|
|
#1211 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny.
Ja zaczynam starania od nowego cyklu. Mam do Was pytanie. Obecnie jeste w 15dc i nie bardzo moge wyłapać śluz płodny (robię to pierwszy raz). Czy któraś z Was również śluz płodny ma taki skąpy i nie "wylewający się"? Bo ja śluz dopiero jak wsadzę palca to mam a tak sam nie wypływa i tak jakby przypominał ten śluz płodny bo jest trochę wodnisty, lekko biały i rozciąga się, ale nie jakoś bardzo... |
|
|
|
#1212 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście, że są już październikowe mamusie? Ciekawe która z nas dołączy ☺
|
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie aktualizowalam listę na pierwszej stronie i największy bum miałyśmy w sierpniu. Strasznie dużo porodów się szykuje na ten miesiąc Na październik mam nadzieję zaraz się pojawią nowe mamusie
|
|
|
#1215 |
|
Konto usunięte
|
My od dzisiaj działamy bo teraz jakoś będzie owu!
|
|
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
Moze to cisza przed burza z tymi dwoma kreseczkami.
U mnie nadak okresu brak (13 dzien po owulacji) i utrzymuje sie temperatura wysoko a testy dalej negatywne. |
|
|
|
#1217 |
|
Raczkowanie
|
Ja stwierdziłam, że 01.02 to idealny dzień na spłodzenie Maleństwa
także dzisiaj
|
#1218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny wiesiołka piją na więcej śluzu Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1219 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i podobna kolezanke w pracy![]() strasznie mi przykro z powodu testu mam nadzieję że kolejny cykl będzie dla nad szczęśliwszy ale nastraszylas mnie tym wiesiołkiem, bo ja dopiero zaczelam z nim przygodę...
Edytowane przez maddd Czas edycji: 2016-02-01 o 18:33 |
|
|
|
|
#1220 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Nie mogę się jakoś wbić w rozmowę |
|
|
|
#1221 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszamy
napisz cos o sobie
|
|
|
|
#1222 |
|
Zadomowienie
|
JA ja ja się bardzo chętnie tam zgłoszę ;-) ale jestem nastawiona na ten cykl, polipa wywalilam i musi być!!!! :-D
|
|
|
|
#1223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tym wiesiołkiem to serio - odkąd zaczęłam go łykać, to cykle mi się pogmatwały😒 potwierdzam, że mam po nim więcej rzadkiego śluzu, ale nie wiem, może to wina psychiki, że od pierwszego cyklu z wiesiołkiem zaczęły mi się problemy 😞 przyczyny mogą być inne, ale wszystko skumulowało się w jednym czasie więc nie wiem nic 😞 Piszę z telefonu-pozdro szejset ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Dziewczyny, kojarzycie, czy wystarczy mi zbadać poziom prolaktyny w normalnym badaniu czyli jednorazowo pobrać krew, czy lepiej robić ten test z pobraniem krwi na prolaktynę, potem metaclopramid i po godzinie znowu krew?? I orientujecie się, jaki jest koszt tych badań? Ja badałam to z 6-7 lat temu i płaciłam sporo, koło 80 zł... Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1224 |
|
Konto usunięte
|
Witam staraczki. Widze sporo Wa tutaj.
![]() My planujemy zaczac dzialac maj/czerwiec
|
|
|
|
#1225 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś owu friend wyznaczył mi owu, jest zgodne z testami owu
http://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b88...50d5350caaf8a0 mały sukces Niestety tż zauważył, że jestem nerwowa jak przed okresem i pojawiły się wypryski także chyba pudło
|
|
|
|
#1226 | |
|
Konto usunięte
|
Hmm ja tu od dawna jestem
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tez tak mam
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
co ma byc to bedzie,a kiedys napewno bedzie![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1229 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1230 |
|
Konto usunięte
|
Póki co tylko kwas foliowy biorę
️ musze podejść zrobić tsh i ft, bo w sumie nie zbadałam po ostatniej ciazy. Byłam juz u ginekologa, poroniłam usg i cytologię wszystko w porządku ️ aaaa no i zaczęłam ćwiczyć coby troche mięśnie wzmocnić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

pisałam wam ze miałam mieć dziś kolejny monitoring i lekarka zrobiła usg i stwierdziła ze pęcherzyk pękł ! Jest nadzieja. Kazała zrobić progesteron i zadzwonić do niej z wynikami potem czekać do miesiączki jeżeli będzie i zadzwonić jak ja dostanę i wtedy się umówimy na wizytę jeżeli jej nie dostanę i test ciążowy będzie pozytywny to przyjść do niej dwa tyg po spodziewanej miesiączce 

)- co się stało, że musisz iść do szpitala?
Dobrze, że póki co jeżdżę co 2 miesiące...
To było szaleństwo, mąż o 16 wrócił z pracy, mecz zaczynał się o 18:30, a my mieliśmy do pokonania 150 km. Ale udało się i było świetnie
dla Pani doktor! Świetne informacje! Ale widzicie dziewczyny, to jest kolejny dowód na to, że te testy owulacyjne, czy wykresy i mierzenie temperatury nie jest miarodajne.
Będziesz teraz się starać, czy robisz sobie trochę chwilę przerwy?
Zawsze owulacja była jak w zegarku 15 dc a w tym cyklu nie mogę jej wyczuć. Niby w 16dc trochę pobolewał mnie lewy jajnik, ale dzisiaj za to 19 dc dużo mocniej kłuje mnie prawy. Też nie wiem co o tym sądzić...
Ja też bardzo lubię kokosowy w kuchni. Najbardziej. Mam palmowy i mi śmierdzi na kilometr. A ten nie pachnie jakoś szczególnie, no i podobno dużo zdrowszy. Ciekawe jak się robi taki olej. Bo ja mam tylko taki, który wydzielał mi się z mleka domowej roboty... 

to kojarzysz mi się z niesamowtą laską, z nogami do nieba, o twarzy modelki 

️ musze podejść zrobić tsh i ft, bo w sumie nie zbadałam po ostatniej ciazy. Byłam juz u ginekologa, poroniłam usg i cytologię wszystko w porządku