Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-31, 22:22   #1201
monika0185
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Cos tu cicho dziś pisałam wam ze miałam mieć dziś kolejny monitoring i lekarka zrobiła usg i stwierdziła ze pęcherzyk pękł ! Jest nadzieja. Kazała zrobić progesteron i zadzwonić do niej z wynikami potem czekać do miesiączki jeżeli będzie i zadzwonić jak ja dostanę i wtedy się umówimy na wizytę jeżeli jej nie dostanę i test ciążowy będzie pozytywny to przyjść do niej dwa tyg po spodziewanej miesiączce najlepsze jest to ze kobieta przyjechała socjalnie w nd do gabinetu aby zrobić to usg i nie zapłaciłam ani złotówki. Szok. Myśle ze dobrze trafiłam i będę się jej trzymać
Ale świetna lekarka 😊 Bardzo dobre wieści!

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość

O, to sporo 6 kapsułek dziennie. A ile jest w opakowaniu + ile płacisz za takie opakowako?
150 kapsułek z firmy Gal, ok 17 zl 😊 6 szt, tyle pisze na opakowaniu aby brać 😆

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
A mnie mozecie wykreslic z testowania . Dostalam @ i to w 24 dc , nie wiem o co chodzi nigdy tak nie milam , moje cykle zawsze sa od 28 -31 . Juz sama nie wiem co myslec . ;( teraz zaczynam 6 cykl staran . Ale juz nie mam sily o tym wszystkim myslec . ; ( ; ( chyba odpuszcze i juz nie sledze cyklu jak to zwykle robie ; (
Ja mam wrażenie, że nasz organizm zaczyna się krępować tych naszych ciągłych obserwacji i zaczyna płatać figle... Chyba sobie odpuszcze na razie testy owu 😆

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 23:39   #1202
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A Ty też do roboty, a nie testy roztrząsać😜 też bym chciała chociaż raz pozytyw...

Piszę z telefonu-pozdro szejset
melduję wykonanie zadania!

Cytat:
Cos tu cicho dziś pisałam wam ze miałam mieć dziś kolejny monitoring i lekarka zrobiła usg i stwierdziła ze pęcherzyk pękł ! Jest nadzieja. Kazała zrobić progesteron i zadzwonić do niej z wynikami potem czekać do miesiączki jeżeli będzie i zadzwonić jak ja dostanę i wtedy się umówimy na wizytę jeżeli jej nie dostanę i test ciążowy będzie pozytywny to przyjść do niej dwa tyg po spodziewanej miesiączce najlepsze jest to ze kobieta przyjechała socjalnie w nd do gabinetu aby zrobić to usg i nie zapłaciłam ani złotówki. Szok. Myśle ze dobrze trafiłam i będę się jej trzymać
ni i super, mówiłam samemu się nie diagnozujmy, choć wiem, że czasem cięzko z tym
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 00:40   #1203
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
ale co musisz z tż obgadać? Poprawianie humoru? Pisałam wcześniej, ze Tż zaproponował wypad gdzieś na weekend, to coś pomału szukałam. Nie rozumiem o co Ci chodzi
Wyluzuj
Js muszę z tż wszystko. Nie mam tak, że nie będę mu truła czy zawracała głowę czy cokolwiek innego. Jak mam smuty to zawsze tż musi wiedzieć co i jak, ogólnie to widzi że coś jest nie tak i siadamy i gadamy. I ja tak smędzę i smędzę a tż pociesza. Mi jest po tym trochę lepiej a i tż czuje się potrzebny. U nas takie "zamęczanie" się sprawdza. I o tyle mi chodziło tylko
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Laaaa test owulacyjny dodatni!!! Zaczyna pobolewac lewy jajnik oby sie udalo oby! Dzis 16dc a zawsze owulka byla w 18-19
Gratuluję i oby coś z działań wyszło!
Cytat:
8 cykl to też już troszkę czasu... ale powinnyśmy Lidka zacząć się tak naprawdę martwić, jak mnie rok, przynajmniej tak się utarło Musimy być dobrej myśli
Chyba nie doczytałam wcześniej (o ile pisalaś coś na ten temat )- co się stało, że musisz iść do szpitala?

Dziewczyny, kupiłam olej z wiesiołka (w butelce, w formie płynnej a nie w kapsułkach) - pijecie może? Poczytałam, ze powinno się od 1 dnia cyklu łykać/pić wiesiołek, aż do momentu owulacji. Jeśli stosujecie, to ile łyżek/kapsułek dziennie? Ja dziś przetrawiłam jedną łyżkę
A ja słyszałam, że jak nie wychodzi po 6-8 miesiącach, to najwyższa pora udać się do lekarza, bo coś jest nie tak.
Jeszcze trochę i niedużo mi będzie brakować...
Cytat:
Napisane przez Lidka99 Pokaż wiadomość
Idę na endokrynologię na badania ja piję jedną łyżeczkę dziennie mam w rodzinie kuzynki tż co produkuje różne oleje i dostałam od nich a ostatnio zaczęli produkcję oleju kokosowego dostałam na próbę i jest mega dobry
Ale chyba tego kokosowego nie pijesz?
Cytat:
Bardzo fajna lekarka
Kurde, męczące jest jeżdżenie po lekarzach 100 km w jedną stronę. Bo tu mało specjalistów a dobrych nie ma w ogóle. Parę lat mieszkania w Wawie i teraz nie mam ns miejscu żadnego lekarza Dobrze, że póki co jeżdżę co 2 miesiące...
Cytat:
A mnie mozecie wykreslic z testowania . Dostalam @ i to w 24 dc , nie wiem o co chodzi nigdy tak nie milam , moje cykle zawsze sa od 28 -31 . Juz sama nie wiem co myslec . ;( teraz zaczynam 6 cykl staran . Ale juz nie mam sily o tym wszystkim myslec . ; ( ; ( chyba odpuszcze i juz nie sledze cyklu jak to zwykle robie ; (
Stres niestety dużo może zdziałać.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 00:48   #1204
VelaLuca
Wtajemniczenie

Uff... udało się Was nadrobić W piątek okazało się, że dostaliśmy bilety od przyjaciela na półfinały ręcznej i na wielkim spontanie pojechaliśmy do Krakowa na mecze To było szaleństwo, mąż o 16 wrócił z pracy, mecz zaczynał się o 18:30, a my mieliśmy do pokonania 150 km. Ale udało się i było świetnie Zaliczyłam kolejny reset i czysty relaks

A wczoraj i dzisiaj spędzaliśmy dzień z Teściami, więc kolejny odpoczynek

Swoją drogą, dobrze, że te mecze się skoczyły bo chyba popadłabym w alkoholizm. Dziś ostatni mecz, wypita ostatnia butelka grzańca i koniec, bo wątroba już dłużej by nie wytrzymała...

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Vela tez wczoraj u nas było %%%%% przypomniałam sobie wspaniały smak ginu z tonikiem, i chyba wypiłam go troche za dużo na szczęście mój wspaniały mąż wycisnął mi sok z pomarańczy żeby mnie uratować przed cierpieniami, i udało się, żyję!
A mnie jasnowidzu jak sobie wyobrażasz?
U mnie zawsze soda oczyszczona pomaga się odbudować po %%%
Zua, u Ciebie na moją wyobraźnie działa mocno Twój avatar. Nie mogę się pozbyć wrażania, że wyglądasz tak jak ta Pani z Twojego obrazka. A, że Twój nick często czytam Zua_Tygrysica to kojarzysz mi się z niesamowtą laską, z nogami do nieba, o twarzy modelki

Cytat:
Kurde, ale sen, może następnym razem będzie przyjemniejszy a nie że się koleżanka z wk***wem na mnie budzi od samego rana 😀

Tego suva to się domyśliłam, bo na jesieni pisałaś o zmianie opon, że macie duże i tak mnie to ukierunkowało😉. No a co do ubierania się, to w Twojej pracy raczej dres nie przystoi 😜 Jakiej pracy teraz szukasz? Też branża ślubna czy coś zupełnie innego?

A taki spontan najlepszy, przecież nie da się całego życia i działań ukierunkować tylko na starania o ciążę. Człowiek zwariowałby gdyby wszystko kręciło się o cykle, terminy porodu itd., trzeba wrzucić na luz😉
Generalnie chciałam szukać czegoś z branży ślubnej, ale z głupia złożyłam CV w piątek, w takim nowo otwartym salonie ze stylizowanymi meblami, dodatkami po renowacji i jutro mam rozmowę Nie jest to szczyt marzeń, ale w domu już nie chce mi się siedzieć, pasuje się gdzieś ruszyć, a potrzebuję przynajmniej na jakiś czas takiej pracy, której nie będę przynosić do domu. Takiej, że jak zamknę drzwi salonu/sklepu/biura to będę już po pracy i nie będę ciągle o niej myśleć. Gdyby się tam udało zaczepić to zobaczymy. Jak będzie fajnie to zostanę, jak nie to będę się rozglądać za czymś z branży ślubnej. Chyba, że plany pokrzyżuje mi nieplanowana ciąża ( Boziu, jak to brzmi ) to wtedy koncepcja zmieni się o 180 stopni.

Cytat:
hehe ruda nieeee, avatar Cię zmylił! jestem jasną blondynką, ale fakt, mocno stąpam po ziemi i wymagająca też jestem... tu trafiłaś w samo sedno wróżka

bardzo dobrze tak na spontana, życzę Ci żeby zdarzyła Wam się ta "wpadka"
Widzisz, coś mi tam świtało z tą blondynką

Cytat:
Jestem około 15-16 dzień po owu, trudno powiedzieć..

ZROBIŁAM TEST, bo oczywiście nie wytrzymałam. Nawet cienia drugiej kreski nie ma Plamienia też już nie ma... troszkę mnie pobolewa dół brzucha, ale tak fazami mam lekkie kłócia. Jest mi strasznie przykro, że znów nie wyszło Jak będzie @, to będzie
10 cykl naszych starań
TŻ oczywiście powiedział, że nic się przecież nie stało, że gdzieś może pojedziemy za miesiąc na weekend? Miło mi, że stara się mnie pocieszyć, ja przed nim też się uśmiecham i udaję że wszystko jest ok, ale oboje dobrze wiemy że nie jest fajnie

Ehh no ja nie mam jakiegoś gigantycznego doła, ale jest jakoś przykro. Nie ma @, nie ma kreski, pewnie zaraz będzie ta cholerna małpa, bo już nie liczę że się udało po tym teście...
Narazie zabieram się za sprzątanie Potem chyba wezmę dłuuuugą kąpiel, masz rację, trzeba zrobić coś dla siebie

MalaMi, co do tego wycięcia jajowodu to masakra! Nie wiedziałam, ze coś się "dodatkowo" jeszcze usuwa w takiej sytuacji!
Kurcze, przykro mi bardzo Już nawet nie wiem co pisać w takich sytuacjach...

Cytat:
Prosze mi wpisac testowanie na 12 luty
Dopisane

Cytat:
dla Pani doktor! Świetne informacje! Ale widzicie dziewczyny, to jest kolejny dowód na to, że te testy owulacyjne, czy wykresy i mierzenie temperatury nie jest miarodajne.
Ewula się stresowała złą temperaturą, i na jej podstawie przypisała sobie nie pękanie pęcherzyków. Po co? Trzeba cieszyć się staraniami! Niepotrzebnie się tylko stresujemy tym, co i tak od nas nie jest zależne

Cytat:
Justyna, wydaje mi się, że to przez tą nową pracę. Miałaś na pewno stres związany z rozpoczęciem czegoś nowego, więc @ pewnie dlatego się przesunęła.
Przykro mi, że się nie udało Będziesz teraz się starać, czy robisz sobie trochę chwilę przerwy?

U mnie ten cykl też jakiś dziwny Zawsze owulacja była jak w zegarku 15 dc a w tym cyklu nie mogę jej wyczuć. Niby w 16dc trochę pobolewał mnie lewy jajnik, ale dzisiaj za to 19 dc dużo mocniej kłuje mnie prawy. Też nie wiem co o tym sądzić...
Stary 2016-02-01, 08:21   #1205
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
To trzymam kciuki, żeby badania przeszły pomyślnie!!!
Dziękuję

Cytat:
Bardzo mi przykro, ja Ci powiem że w ogóle nie śledzę swojego cyklu, nie mierzę temp nie obserwuję śluzu, nie robię testów owulacyjnych itp.. to nie na moje nerwy

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ale chyba tego kokosowego nie pijesz?
Nie, nie piję bo jego nie idzie pić jak już jeść ale często stosuję w jedzeniu czy w kosmetyce
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 08:25   #1206
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

Bardzo mi przykro, ja Ci powiem że w ogóle nie śledzę swojego cyklu, nie mierzę temp nie obserwuję śluzu, nie robię testów owulacyjnych itp.. to nie na moje nerwy

Nie, nie piję bo jego nie idzie pić jak już jeść ale często stosuję w jedzeniu czy w kosmetyce
Uff.. Już myślałam że jesteś amatorką picia każdego oleju Ja też bardzo lubię kokosowy w kuchni. Najbardziej. Mam palmowy i mi śmierdzi na kilometr. A ten nie pachnie jakoś szczególnie, no i podobno dużo zdrowszy. Ciekawe jak się robi taki olej. Bo ja mam tylko taki, który wydzielał mi się z mleka domowej roboty...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-01, 09:41   #1207
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Super! To pokazuje, że nie potrzebnie często nakręcany. A dla lekarki - szacun.

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Dzisiaj 10t0d
Ale ten czas leci!

Cytat:
Też ostatnio dostałam w 24 dc a kolejny w 20 dc w same Święta. Stres może mieć wpływ, ja obsesyjnie wręcz myślałam o tym wszystkim i mogło to mieć wpływ na hormony itd.
Ja odpuściłam właśnie w tym cyklu, nic nie sprawdzam, nie obserwuje. Polecam!

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Generalnie chciałam szukać czegoś z branży ślubnej, ale z głupia złożyłam CV w piątek, w takim nowo otwartym salonie ze stylizowanymi meblami, dodatkami po renowacji i jutro mam rozmowę Nie jest to szczyt marzeń, ale w domu już nie chce mi się siedzieć, pasuje się gdzieś ruszyć, a potrzebuję przynajmniej na jakiś czas takiej pracy, której nie będę przynosić do domu. Takiej, że jak zamknę drzwi salonu/sklepu/biura to będę już po pracy i nie będę ciągle o niej myśleć. Gdyby się tam udało zaczepić to zobaczymy. Jak będzie fajnie to zostanę, jak nie to będę się rozglądać za czymś z branży ślubnej. Chyba, że plany pokrzyżuje mi nieplanowana ciąża ( Boziu, jak to brzmi ) to wtedy koncepcja zmieni się o 180 stopni.

Pracuję od wielu wielu lat w korpo i doskonale wiem co masz na myśli z nieprzynoszeniem pracy do domu! Też marzę o pracy, w której mogłabym inaczej funkcjonować, chociaż obecnie i tak nie mam tak źle.
Może taka praca właśnie pozwoli Ci trochę odpocząć psychicznie, tylko czy nie stwierdza, ze masz za wysokie kwalifikacje.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 11:08   #1208
pater86
Zadomowienie

Ewula88 super lekarz, trzymam kciuki żeby się udało, bo są ogromne szanse! ☺ justyna1406 bardzo mi przykro, nie mam pojęcia od czego te nasze organizmy tak szaleją, myślę że już czas iść do lekarza i porobić badania, jeśli jeszcze nic nie robiłaś, bo i działać dalej ☺
Ja dziś też byłam na badanych i czekam z niecierpliwością na wyniki, ale wiem że na niektóre nawet muszę poczekać ponad tydzień... Nienawidzę tego...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dzięki dziewczyny za kciuki za koleżankę, po całym dniu porodu zrobili jej cesarkę... Na szczęście mama i mała Anielka czują się dobrze 😁
Stary 2016-02-01, 11:24   #1209
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
To nie ironia.
Maz jechal ratowac sprzet bo mu woda zalalo oddzial a ja ide na nocke :sciana: mijamy sie akurat od wczoraj
Kurde nie zazdroszczę sytuacji, nie znoszę gdy mijamy się z tż czy to fizycznie, czy gdy mamy różne nastroje...

Cytat:
Jejku to super wieści😀 widzisz, i po co tyle nerwów☺ A lekarka super, chyba godna zaufania

Cytat:
No bo takie użalanie się nad sobą tylko odpycha ludzi, ten kto mnie zna ten wie że jest coś nie tak i tyle Mój Tż tak jak Twój, widzi kiedy jest coś nie tak. I od razu działa, jest naprawdę kochany. Takie trucie nad głową i zamęczanie kogoś swoimi smętami też nie dla mnie

A co do mamy. Też chciałam ostatnio pogadać z moją, bo chyba myśli, że nie chcemy mieć dzieci: ale chyba nie chcę z nią o tym gadać, bo też bym się tylko rozkleiła. Potem znając życie będzie co jakiś czas pytać "a jak idzie, czy już będę babcią" itp., co będzie mnie strasznie wkurzać tylko:/ rodzice nie muszą wiedzieć o wszystkim, tak jest zdrowiej.
No o to chodzi, ja osobiście jestem osobą bardzo empatyczną, strasznie żal mi często ludzi i nie mogę znieść jak ktoś obok jest smutny albo cierpi, ale jak ktoś mi z uporem (koleżanka z pracy ostatnio) przez dwa miesiące opowiada o swoich problemach w związku zagłębiając się się w swoje stany psychiczne i nic z tym nie robiąc, to cierpliwości mi już brakuje i zaczyna na mnie działać jak płachta na byka😜 nie da się ciągle słuchać smędzenia jednej osoby, po prostu się nie da. A mąż ma jeszcze firmę na głowie, mnóstwo spraw do załatwienia, i na jego miejscu strzeliłabym sobie w łeb jakby mi jeszcze dorosła kobita co chwilę nudziła😜

A mama moja czeka na drugie wnuczątko, dość często napomyka na ten temat, ale nie jakoś bardzo irytująco. A nie chcę za bardzo jej wszystkiego opowiadać, bo pewnie coś by przekazała swojej siostrze bliźniaczce, a ja nie lubię takiego rozpowszechniania informacji hehehe

Cytat:
Kurczę dziewczyny dobrze obwiniają stres, moja koleżanka po podróży albo większym wysiłku fizycznym potrafi stracić okres na 2-3 miesiące... Tak naprawdę czynniki zewnętrzne są bardzo istotne.

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
melduję wykonanie zadania! )
No i pięknie sasasa 😁

Cytat:
Uff... udało się Was nadrobić W piątek okazało się, że dostaliśmy bilety od przyjaciela na półfinały ręcznej i na wielkim spontanie pojechaliśmy do Krakowa na mecze To było szaleństwo, mąż o 16 wrócił z pracy, mecz zaczynał się o 18:30, a my mieliśmy do pokonania 150 km. Ale udało się i było świetnie Zaliczyłam kolejny reset i czysty relaks

A wczoraj i dzisiaj spędzaliśmy dzień z Teściami, więc kolejny odpoczynek

Swoją drogą, dobrze, że te mecze się skoczyły bo chyba popadłabym w alkoholizm. Dziś ostatni mecz, wypita ostatnia butelka grzańca i koniec, bo wątroba już dłużej by nie wytrzymała...

Zua, u Ciebie na moją wyobraźnie działa mocno Twój avatar. Nie mogę się pozbyć wrażania, że wyglądasz tak jak ta Pani z Twojego obrazka. A, że Twój nick często czytam Zua_Tygrysica to kojarzysz mi się z niesamowtą laską, z nogami do nieba, o twarzy modelki

U mnie ten cykl też jakiś dziwny Zawsze owulacja była jak w zegarku 15 dc a w tym cyklu nie mogę jej wyczuć. Niby w 16dc trochę pobolewał mnie lewy jajnik, ale dzisiaj za to 19 dc dużo mocniej kłuje mnie prawy. Też nie wiem co o tym sądzić...
Ooo szkoda że nas nie było w domu bo mogliście wpaść po meczu hehe, arenę widzę z okna😉 fajnie że się zresetowałaś, to jest ważne ☺

A jak chodzi o pracę, to dobrze by Ci zrobiło popracować chociaż trochę w takim spokojnym miejscu. Ja pracuję w sklepie, co nie jest szczytem moich marzeń, ale co z tego, skoro praca bezstresowa, nie myślę o niej w ogóle, kierownik spoko i mam umowę o pracę ☺

I u mnie na kaca najlepsze żarcie z maca 😜 albo rosół, ale łatwiej iść do maca niż gotować hehehe

Ja mam dziś inne plamienie, znowu bardziej kremowo krwawe i już mam tego dość. Odstawiłam wiesiołka bo odkąd go biorę to takie cyrki się dzieją, nie robię testów owu i mam to wszystko już w dupie. Nie muszę dodawać że test ciążowy negatywny i siły za bardzo nie mam na to wszystko do tego z zatkanymi zatokami i bólem głowy.

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:29   #1210
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

No nogi do nieba mogą być, bo mam 178, ale z twarzą modelki to bym polemizowała

U mnie jakiś dziwny nastrój, maż poszedł do szpitala i jakoś dziwnie, nawet testów owu nie robiłam jeszcze. Jakoś odpuściłam wszystko, to przez ten szpital Jeszcze rano na oddziele opierdziel, bo w płaszczu weszłam i trzymałam płaszcz i buty meza, bo na izbie przyjec nikt nam nie powiedział ze gdzies tam mozna sie rozebrac. Polska służba zdrowia jupi jej.

Dziewczyny musicie mi poprawić humor i zachodzić w ciąże bo juz dawno II nie było!
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:13   #1211
MajWija
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.
Ja zaczynam starania od nowego cyklu.
Mam do Was pytanie. Obecnie jeste w 15dc i nie bardzo moge wyłapać śluz płodny (robię to pierwszy raz).
Czy któraś z Was również śluz płodny ma taki skąpy i nie "wylewający się"?
Bo ja śluz dopiero jak wsadzę palca to mam a tak sam nie wypływa i tak jakby przypominał ten śluz płodny bo jest trochę wodnisty, lekko biały i rozciąga się, ale nie jakoś bardzo...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:03   #1212
pater86
Zadomowienie

Widziałyście, że są już październikowe mamusie? Ciekawe która z nas dołączy ☺
Stary 2016-02-01, 15:10   #1213
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Mam do Was pytanie. Obecnie jeste w 15dc i nie bardzo moge wyłapać śluz płodny (robię to pierwszy raz).
Bo ja śluz dopiero jak wsadzę palca to mam a tak sam nie wypływa i tak jakby przypominał ten śluz płodny bo jest trochę wodnisty, lekko biały i rozciąga się, ale nie jakoś bardzo...
Hej, nie zawsze ten śluz jest widoczny i dopiero jak zasięgniesz głebiej to zauważysz 😊 Miałam tak w niektóre dni w ostatnim cyklu. Badałam sobie szyjkę więc zauważyłam. Nawet w necie o tym czytałam 😊 I jest to ok.

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:32   #1214
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Już chyba od tygodnia Ja właśnie aktualizowalam listę na pierwszej stronie i największy bum miałyśmy w sierpniu. Strasznie dużo porodów się szykuje na ten miesiąc Na październik mam nadzieję zaraz się pojawią nowe mamusie
Stary 2016-02-01, 15:37   #1215
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

My od dzisiaj działamy bo teraz jakoś będzie owu!
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:07   #1216
aska8999
Rozeznanie

Moze to cisza przed burza z tymi dwoma kreseczkami.

U mnie nadak okresu brak (13 dzien po owulacji) i utrzymuje sie temperatura wysoko a testy dalej negatywne.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:10   #1217
Kruszynkaa86
Raczkowanie

Ja stwierdziłam, że 01.02 to idealny dzień na spłodzenie Maleństwa także dzisiaj

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:16   #1218
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ewula88 super lekarz, trzymam kciuki żeby się udało, bo są ogromne szanse! ☺ justyna1406 bardzo mi przykro, nie mam pojęcia od czego te nasze organizmy tak szaleją, myślę że już czas iść do lekarza i porobić badania, jeśli jeszcze nic nie robiłaś, bo i działać dalej ☺
Ja dziś też byłam na badanych i czekam z niecierpliwością na wyniki, ale wiem że na niektóre nawet muszę poczekać ponad tydzień... Nienawidzę tego...

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Dzięki dziewczyny za kciuki za koleżankę, po całym dniu porodu zrobili jej cesarkę... Na szczęście mama i mała Anielka czują się dobrze 😁
Super! Zdrówka dla nich!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
No nogi do nieba mogą być, bo mam 178, ale z twarzą modelki to bym polemizowała

U mnie jakiś dziwny nastrój, maż poszedł do szpitala i jakoś dziwnie, nawet testów owu nie robiłam jeszcze. Jakoś odpuściłam wszystko, to przez ten szpital Jeszcze rano na oddziele opierdziel, bo w płaszczu weszłam i trzymałam płaszcz i buty meza, bo na izbie przyjec nikt nam nie powiedział ze gdzies tam mozna sie rozebrac. Polska służba zdrowia jupi jej.

Dziewczyny musicie mi poprawić humor i zachodzić w ciąże bo juz dawno II nie było!
Ja bardzo chętnie!!! Marzę o tych II kreseczkach.

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja mam zawsze każdy widoczny. Ale jak się zs często zmienia wkładki to też nie zauważysz. Albo taka Twoja uroda
Dziewczyny wiesiołka piją na więcej śluzu

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2016-02-01, 18:32   #1219
maddd
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde nie zazdroszczę sytuacji, nie znoszę gdy mijamy się z tż czy to fizycznie, czy gdy mamy różne nastroje...

No o to chodzi, ja osobiście jestem osobą bardzo empatyczną, strasznie żal mi często ludzi i nie mogę znieść jak ktoś obok jest smutny albo cierpi, ale jak ktoś mi z uporem (koleżanka z pracy ostatnio) przez dwa miesiące opowiada o swoich problemach w związku zagłębiając się się w swoje stany psychiczne i nic z tym nie robiąc, to cierpliwości mi już brakuje i zaczyna na mnie działać jak płachta na byka�� nie da się ciągle słuchać smędzenia jednej osoby, po prostu się nie da. A mąż ma jeszcze firmę na głowie, mnóstwo spraw do załatwienia, i na jego miejscu strzeliłabym sobie w łeb jakby mi jeszcze dorosła kobita co chwilę nudziła��

I u mnie na kaca najlepsze żarcie z maca �� albo rosół, ale łatwiej iść do maca niż gotować hehehe

Ja mam dziś inne plamienie, znowu bardziej kremowo krwawe i już mam tego dość. Odstawiłam wiesiołka bo odkąd go biorę to takie cyrki się dzieją, nie robię testów owu i mam to wszystko już w dupie. Nie muszę dodawać że test ciążowy negatywny i siły za bardzo nie mam na to wszystko do tego z zatkanymi zatokami i bólem głowy.

tak czytam co piszesz i dochodze do wniosku, ze mamy chyba podobnr charaktery i podobna kolezanke w pracy

strasznie mi przykro z powodu testu mam nadzieję że kolejny cykl będzie dla nad szczęśliwszy ale nastraszylas mnie tym wiesiołkiem, bo ja dopiero zaczelam z nim przygodę...

Edytowane przez maddd
Czas edycji: 2016-02-01 o 18:33
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:37   #1220
201604261006
Konto usunięte

Hej

Nie mogę się jakoś wbić w rozmowę
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:07   #1221
mietowka25
Zakorzenienie

zapraszamy napisz cos o sobie
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:25   #1222
natlem
Zadomowienie

Cytat:
JA ja ja się bardzo chętnie tam zgłoszę ;-) ale jestem nastawiona na ten cykl, polipa wywalilam i musi być!!!! :-D

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:37   #1223
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
tak czytam co piszesz i dochodze do wniosku, ze mamy chyba podobnr charaktery i podobna kolezanke w pracy

strasznie mi przykro z powodu testu mam nadzieję że kolejny cykl będzie dla nad szczęśliwszy ale nastraszylas mnie tym wiesiołkiem, bo ja dopiero zaczelam z nim przygodę...
Heh, no zdarzają się takie męczybuły które myślą że wszyscy muszą wiedzieć o ich problemach 😉

A z tym wiesiołkiem to serio - odkąd zaczęłam go łykać, to cykle mi się pogmatwały😒 potwierdzam, że mam po nim więcej rzadkiego śluzu, ale nie wiem, może to wina psychiki, że od pierwszego cyklu z wiesiołkiem zaczęły mi się problemy 😞 przyczyny mogą być inne, ale wszystko skumulowało się w jednym czasie więc nie wiem nic 😞

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Dziewczyny, kojarzycie, czy wystarczy mi zbadać poziom prolaktyny w normalnym badaniu czyli jednorazowo pobrać krew, czy lepiej robić ten test z pobraniem krwi na prolaktynę, potem metaclopramid i po godzinie znowu krew?? I orientujecie się, jaki jest koszt tych badań? Ja badałam to z 6-7 lat temu i płaciłam sporo, koło 80 zł...

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:47   #1224
201606201204
Konto usunięte

Witam staraczki. Widze sporo Wa tutaj.
My planujemy zaczac dzialac maj/czerwiec
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:52   #1225
Ewula88
Wtajemniczenie

dziś owu friend wyznaczył mi owu, jest zgodne z testami owu

http://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b88...50d5350caaf8a0

mały sukces Niestety tż zauważył, że jestem nerwowa jak przed okresem i pojawiły się wypryski także chyba pudło
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 20:41   #1226
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
zapraszamy napisz cos o sobie
Hmm ja tu od dawna jestem

Cytat:

http://ovufriend.pl/graph/4c7d2e6b88...50d5350caaf8a0

mały sukces Niestety tż zauważył, że jestem nerwowa jak przed okresem i pojawiły się wypryski także chyba pudło
Będzie ok
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 21:23   #1227
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Hej

Nie mogę się jakoś wbić w rozmowę
Tez tak mam

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Witam staraczki. Widze sporo Wa tutaj.
My planujemy zaczac dzialac maj/czerwiec
A juz jakies przygotowania poczynione?

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Myslalam ze tylko ja podchodze do tego tak "nie profesjonalnie"co ma byc to bedzie,a kiedys napewno bedzie

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Moze jakies nowe objawy owu?tż niech nie zauważa tylko niech dziala
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 21:32   #1228
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam, że 01.02 to idealny dzień na spłodzenie Maleństwa także dzisiaj
Baw sie dobrze

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
JA ja ja się bardzo chętnie tam zgłoszę ;-) ale jestem nastawiona na ten cykl, polipa wywalilam i musi być!!!! :-D
Ja tez jestem chetna
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 21:38   #1229
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Hmm ja tu od dawna jestem

Będzie ok

Sorry źle Cie zrozumiałam
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 21:56   #1230
201606201204
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A juz jakies przygotowania poczynione?
Póki co tylko kwas foliowy biorę ️ musze podejść zrobić tsh i ft, bo w sumie nie zbadałam po ostatniej ciazy. Byłam juz u ginekologa, poroniłam usg i cytologię wszystko w porządku ️ aaaa no i zaczęłam ćwiczyć coby troche mięśnie wzmocnić.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości