Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 12:02   #811
201711281320
Konto usunięte

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
I tak mi się przypomniało, jak mówimy o tym karmieniu piersią.. dzisiaj mi się śniło właśnie, że karmiłam swoje dziecko... i to było piękne uczucie.. mam nadzieję, że naprawdę też takie będzie.. ale obawiam się, bo mam strasznie wklęsłe sutki.. nie wiem, czy jak przyjdzie co do czego to one same hmm... "urosną" trochę, czy takie pozostaną? teraz mam tak, że nieraz są równe z brodawką..nie widać sutka.. dopiero jak dotknę, pobudzę je to robią się wypukłe.. i właśnie kiedyś byłam u ginekologa, który sprawdzał mi piersi i powiedział, że mam je codziennie naciągać, żeby później nie mieć problemów z karmieniem.. Któraś z Was też tak ma może?
Ja czytałam, że w takich przypadkach dziecko gdy dobrze uchwyci pierś samo wysysa ten wklęsły sutek. niektórzy zalecają też przy problemach stosować nakładki. W każdym razie na pewno takie piersi też dadzą radę wykarmić maluszka
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:03   #812
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Wiadomo, że mleko matki najlepsze ale... Znam przypadki, gdy ktoś karmił piersią i dziecko mimo to bardzo chorowało. Inni karmią sztucznie i dzieci zdrowe jak ryby. Nie ma reguły.
Osobiście uważam, że nic za wszelką cenę... Ja zamiast cieszyć się macierzyństwem nieustannie stresowałam się kolejnym karmieniem i nadchodzącą nocą. Martwiło mnie, że dziecko nie chce ssać, źle przybiera, płacze na widok piersi. Karmienie na śpiocha też przechodziłam tak jak Veronique.
Tyle nerwów wtedy straciłam, że jak sobie o tym dzisiaj pomyślę to stwierdzam, że nigdy więcej.
Jak będzie ok to będę karmić jak najdłużej, w razie problemów wiadomo, najpierw zamierzam stawić im czoła ale nie do upadłego i nie kosztem depresji i wyrzutów sumienia.

motylku Ty pisałaś niedawno o smoczkach jakichś cudownych z USA. Czy miałaś na myśli może soothie?
Tak, tak soothie, nie wiem czy takie cudowne, ale u nas w rodzinie się sprawdziły :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:05   #813
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Bylam u doradcy lakt. I mowila ze czasami dziecko nie przybiera bo nie ssie aktywnie. Zle jest przystawaiane lub ma alergie na laktozę i mowila żeby nie dać sobie wmówić ze mleko kobiece jest zle bo coś takiego nie istnieje
To nasz przypadek, Roza wisiała po półtorej godziny na cycku, z czego aktywnie piła 5-10minut. A po godzinie od odstawienia płacz i domaganie się piersi. Położna środowiskowa mówiła, że to na początku normalne, że dziecko czasem zaspakaja tylko odruch ssania albo uczucie bliskości z mamą (w końcu to dla niego szok, jak 9 miesięcy cały czas czuł mamusię, a tu bach i jakieś obce zapachy), ale po czasie to się unormuje. No cóż, u nas się nie unormowało

A tak na marginesie - przypomniało mi się w trakcie pisania - jak przyniesiemy nasze maluszki do domu, to dobrze jest włożyć do łóżeczka jakąś naszą znoszoną koszulkę. Pisząc "znoszoną" mam na myśli taką, którą nosiłyśmy dwa/trzy dni, żeby przeszła naszym zapachem. Łatwiej wtedy zaadaptować dziecko do codzienności. Tak jak pisałam wyżej, dziecko czuje się niepewne, kiedy nie czuje naszego zapachu, a tak to będzie spokojniejsze. Można tak dzieciaczka łatwo oszukać - taką koszulkę ma przewieszoną przez ramie tatuś, nosi maluszka, maluszek szybciej się uspakaja, a my możemy w tym czasie wziąć normalny prysznic i - uwaga, luksus - umyć jak człowiek włosy bez pośpiechu A najlepiej jak na samym początku damy do łóżeczka naszą szpitalną koszulę. Dziecko jak się rodzi to na początku zna tylko ten zapach i to on jest dla niego normalny. Potem przywozimy go do domu i zapach całkiem inny i szok dla dziecka. A tak to dzięki naszej śmierdzącej szpitalem koszuli, maluszek jest spokojniejszy. U nas sposób się sprawdził

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:06   #814
Paulinagm
Zadomowienie

Witajcie można dołączyć?
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:07   #815
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz co jak jechałam do Bieszczad na początku ciąży( gdzie męczyły mnie dodatkowo mdłości) to dojechałam normalnie a nawet lepiej niż zwykle, a to 500km(jako pasażer).
Ale myślę, że duże znaczenie ma też to, że przez 3 lata dojeżdżałam ponad 40km do pracy busem pracowniczym.. gdzie było miejsce,tam siadałam, nie mogłam sobie wybrać, często na samym końcu, gdzie wiadomo jak jest.. dlatego sądzę, że albo mój organizm się przyzwyczaił, albo psychicznie się nastawiłam, że musi być dobrze, bo codziennie miałoby mi być nie dobrze? zwariowałabym i chyba musiałabym się zwolnić.. A tak się przyzwyczaiłam, że spałam w busie a nawet czytałam podczas jazdy, co wiadomo, przy chorobie lokomocyjnej nie jest wskazane!

I tak mi się przypomniało, jak mówimy o tym karmieniu piersią.. dzisiaj mi się śniło właśnie, że karmiłam swoje dziecko... i to było piękne uczucie.. mam nadzieję, że naprawdę też takie będzie.. ale obawiam się, bo mam strasznie wklęsłe sutki.. nie wiem, czy jak przyjdzie co do czego to one same hmm... "urosną" trochę, czy takie pozostaną? teraz mam tak, że nieraz są równe z brodawką..nie widać sutka.. dopiero jak dotknę, pobudzę je to robią się wypukłe.. i właśnie kiedyś byłam u ginekologa, który sprawdzał mi piersi i powiedział, że mam je codziennie naciągać, żeby później nie mieć problemów z karmieniem.. Któraś z Was też tak ma może?
Ja też tak mam niestety, zazdroszczę dużych, sterczących sutków :-D

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
Witajcie można dołączyć?
Witamy, pewnie :-D
Stary 2016-02-02, 12:15   #816
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliweczka oczywiście ze nic za wszelką cenę. tak jak ty znam dzieci na mm zdrowe i kp chorowitki. Trzeba pamiętać ze karmienie to JEDEN z najważniejszych elementów pielęgnacji. czy matka ktora karmi mm kocha mniej? Absolutnie nie! Niestety dzisiejsze media i matki zafiksowane na punkcie kp czuja sie lepsze i tak zamyka się chore kolo poczucia winy w momencie karmienia mm
Dokładnie, dobrze napisane! A te zafiksowane matki są takie AGRESYWNE w tym wszystkim! znam taką jedną. Co człowiek nie zrobi z dzieckiem to źle. Tylko ona jedna zna receptę na zajmowanie się dzieckiem, a wszystkie inne metody beee.... Najmądrzejsza we wszystkim. Dużo znajomych przez to straciła, co mnie w ogóle nie dziwi, bo ileż możne wysłuchiwać ataków w swoją stronę...

Cytat:
Witajcie można dołączyć?
Witamy
Napisz coś o sobie więcej

Stary 2016-02-02, 12:20   #817
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam coś podobnego...moja Mama też i mówi ze sie strasznie umeczyla z karmieniem mnie i mojego rodzeństwa...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:23   #818
kiara92
Rozeznanie

Czytam o Waszych doświadczeniach z karmieniem piersią i trochę mnie to przeraża, tzn. konkretnie to, że nie zawsze wszystko jest takie proste. Ale uzbroję się w cierpliwość i wytrwałość i może jakoś się uda. Z drugiej strony to wiadomo, że są sytuacje, że nie jest możliwe kp i nikt z tego powodu nie powinien mieć poczucia winy ani też atakować innych.

Cytat:
Witajcie można dołączyć?
Witaj
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:25   #819
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Witamy
Napisz coś o sobie więcej
Termin porodu mamy 07.06., dzisiaj zaczynam 23 tydzień
trochę przeglądnęłam wątek, to widzę, że niektóre z Was są o wieeele bardziej przygotowane, ja na razie kupiłam tylko kilka ubranek. No i powoli rozglądamy sie za wozkiem, chociaż na razie tylko czytając internet 25.01. dowiedzialam się, że w moim brzuchu mieszka chlopiec widzieliśmy z mężem to bardzo ewidentnie i nie mamy wątpliwości
Stary 2016-02-02, 12:25   #820
olinka012
Zadomowienie

No niestety zafiksowane matki widza tylko swój punkt widzenia. Z perspektywy czasu umiem to olewać. Zrobię co się da aby kp ale mam na uwadze też starsze dziecko które nie mam zamiaru zaniedbać w żaden sposób tylko dlatego że mam dać cycka zdrowy rozsądek to podstawa

Paulinagm witaj)

Edytowane przez olinka012
Czas edycji: 2016-02-02 o 12:27
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:29   #821
haneczkab92
Ania

Cytat:
Ja czytałam, że w takich przypadkach dziecko gdy dobrze uchwyci pierś samo wysysa ten wklęsły sutek. niektórzy zalecają też przy problemach stosować nakładki. W każdym razie na pewno takie piersi też dadzą radę wykarmić maluszka
No oby tak było, bo jednak chociaż chwilę chciałabym karmić piersią..no ale jeśli nie, to mam nadzieję, że nie będę się czuć winna. Kurcze, dla mnie to wszystko totalna nowość..

Cytat:
A tak na marginesie - przypomniało mi się w trakcie pisania - jak przyniesiemy nasze maluszki do domu, to dobrze jest włożyć do łóżeczka jakąś naszą znoszoną koszulkę. Pisząc "znoszoną" mam na myśli taką, którą nosiłyśmy dwa/trzy dni, żeby przeszła naszym zapachem. Łatwiej wtedy zaadaptować dziecko do codzienności. Tak jak pisałam wyżej, dziecko czuje się niepewne, kiedy nie czuje naszego zapachu, a tak to będzie spokojniejsze. Można tak dzieciaczka łatwo oszukać - taką koszulkę ma przewieszoną przez ramie tatuś, nosi maluszka, maluszek szybciej się uspakaja, a my możemy w tym czasie wziąć normalny prysznic i - uwaga, luksus - umyć jak człowiek włosy bez pośpiechu A najlepiej jak na samym początku damy do łóżeczka naszą szpitalną koszulę. Dziecko jak się rodzi to na początku zna tylko ten zapach i to on jest dla niego normalny. Potem przywozimy go do domu i zapach całkiem inny i szok dla dziecka. A tak to dzięki naszej śmierdzącej szpitalem koszuli, maluszek jest spokojniejszy. U nas sposób się sprawdził
O proszę, nie wiedziałam.. śmiesznie to brzmi: śmierdząca koszula dobra dla dziecka ale jeśli ma to pomóc, to czemu nie

Cytat:
Witajcie można dołączyć?
Witaj powiedz coś więcej o sobie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam niestety, zazdroszczę dużych, sterczących sutków :-D

o tak tak też zazdroszczę!

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:30   #822
__Veronique
Wtajemniczenie

Paulinagm, w takim razie gratuluję chłopca Chociaż najważniejsze, żeby ciąża przebiegała bezproblemowo, a dzieciaczek był zdrowy

Stary 2016-02-02, 12:36   #823
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Paulinagm, w takim razie gratuluję chłopca Chociaż najważniejsze, żeby ciąża przebiegała bezproblemowo, a dzieciaczek był zdrowy
dziękuję mi w zasadzie było wszystko jedno, chłopcy sa fajni a dziewczynki są takie słodkie mąż cały czas twierdził, że tez mu wszystko jedno, a teraz okazuje się że jak syn to jednak najlepiej już zaczyna oglądać klocki i samochody na pilota
dzieciaczek mam nadzieję, będzie zdrowy, na USG wszystko było jak trzeba, coraz więcej się rusza ale troszkę stresu mam, bo przeciwciala toxo mialam ujemne, w dodtku Rh- i niedoczynność tarczycy (oczywiście pod kontrolą, w normie i tak dalej, ale wiecie jak to jest )
Stary 2016-02-02, 12:39   #824
olinka012
Zadomowienie

Odnośnie kp najbardziej obawiam się chlustania o czym nie miałam pojęcia w 1 ciąży. Okazał się u nas refluks

http://www.babyboom.pl/forum/temat/u...rmienia.60303/
Stary 2016-02-02, 12:40   #825
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję mi w zasadzie było wszystko jedno, chłopcy sa fajni a dziewczynki są takie słodkie mąż cały czas twierdził, że tez mu wszystko jedno, a teraz okazuje się że jak syn to jednak najlepiej już zaczyna oglądać klocki i samochody na pilota
dzieciaczek mam nadzieję, będzie zdrowy, na USG wszystko było jak trzeba, coraz więcej się rusza ale troszkę stresu mam, bo przeciwciala toxo mialam ujemne, w dodtku Rh- i niedoczynność tarczycy (oczywiście pod kontrolą, w normie i tak dalej, ale wiecie jak to jest )

Gratuluje synka

Nie martw sie, ja i teraz i w pierwszej ciąży toxo mam ujemne, i tez mam ujemna gr krwi i wszystko ok
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:43   #826
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Będzie synuś tatusia, nie przejmój sie, jest tu kilka dziewczyn z niedoczynnościa, bierzemy leki i jest ok :-D
Stary 2016-02-02, 13:23   #827
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Odnośnie kp najbardziej obawiam się chlustania o czym nie miałam pojęcia w 1 ciąży. Okazał się u nas refluks

No moja chlusnęła raz, bodajże jak miała 3 tygodnie, byłam przerażona!! Normalnie przez pół pokoju rzygnęła! Na szczęście byłam wtedy u mamy i ona mnie uspokoiła. Bałam się potem małą karmić ;-)

Stary 2016-02-02, 13:24   #828
Madzia9999
Zakorzenienie

Dziewczynki ja dalej czekam na konsultację urologa, już mnie coś trafia

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:27   #829
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
A na obchodzie co lekarze mówili?
Stary 2016-02-02, 13:30   #830
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
No moja chlusnęła raz, bodajże jak miała 3 tygodnie, byłam przerażona!! Normalnie przez pół pokoju rzygnęła! Na szczęście byłam wtedy u mamy i ona mnie uspokoiła. Bałam się potem małą karmić ;-)

Ola chlustala a wręcz wylewala z siebie to co zjadła. Do dziś nie wiem jak to powinnam byla rozwiązać
Stary 2016-02-02, 13:38   #831
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Tak, tak soothie, nie wiem czy takie cudowne, ale u nas w rodzinie się sprawdziły :-D
O dzięki. Na allegro znalazłam z dostawą w ciągu 1 dnia i to mnie zastanowiło. Szukałam jakiegoś dobrego smoczka żeby polecić mojej bratowej dla dziecka, bo już nie dają rady, a boją się podać zwykły smoczek ze względu na ciągłe problemy z dostawianiem do piersi...

I tak mi się te smoczki spodobały, że chyba też zakupię

Cytat:
To nasz przypadek, Roza wisiała po półtorej godziny na cycku, z czego aktywnie piła 5-10minut. A po godzinie od odstawienia płacz i domaganie się piersi. Położna środowiskowa mówiła, że to na początku normalne, że dziecko czasem zaspakaja tylko odruch ssania albo uczucie bliskości z mamą (w końcu to dla niego szok, jak 9 miesięcy cały czas czuł mamusię, a tu bach i jakieś obce zapachy), ale po czasie to się unormuje. No cóż, u nas się nie unormowało
I to jest dokładnie ten sam problem z którym się borykają, tylko właśnie dochodzą jeszcze te problemy z poprawnym uchwyceniem.

Cytat:

Współczuję, moje dzieci dużo ulewały ale na szczęście żadnego chlustania mlekiem nie było.

Witaj Paulinagm

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Ola chlustala a wręcz wylewala z siebie to co zjadła. Do dziś nie wiem jak to powinnam byla rozwiązać
Ja kiedyś czytałam, że podaje się chyba przed karmieniem dziecku jakieś zagęszczacze pokarmu.
Stary 2016-02-02, 13:58   #832
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
O dzięki. Na allegro znalazłam z dostawą w ciągu 1 dnia i to mnie zastanowiło. Szukałam jakiegoś dobrego smoczka żeby polecić mojej bratowej dla dziecka, bo już nie dają rady, a boją się podać zwykły smoczek ze względu na ciągłe problemy z dostawianiem do piersi...

I tak mi się te smoczki spodobały, że chyba też zakupię

I to jest dokładnie ten sam problem z którym się borykają, tylko właśnie dochodzą jeszcze te problemy z poprawnym uchwyceniem.

Współczuję, moje dzieci dużo ulewały ale na szczęście żadnego chlustania mlekiem nie było.

Witaj Paulinagm

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Ja kiedyś czytałam, że podaje się chyba przed karmieniem dziecku jakieś zagęszczacze pokarmu.
Jak bedziesz kupować, to nie są te z polskiego aventu, bo one są sztywne z innej gumy.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Sliweczka to będą chyba te, moje byly w takich opakowaniach i w lewym dolnym rogu flaga usa. Te niektóre z allegro tez na zdjęciu przedmiotu maja takie opakowanie, a jak opis otworzysz to już inne zdjęcie jest i nie wiem które orginalne, moja bratowa która też je ma, była wczesniej nianią i dziecko miało taki smoczek, tylko ze z polskiego aventu i byl zupelnie inny, byl twardy i nie miał napisów, a ten mój ma napis soothie i jakis numer i opis szpitalny, no i na paczce nie nasz kod kreskowy.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://olx.pl/i2/oferta/soothie-aven...ml#:b122a9da67

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://olx.pl/i2/oferta/soothie-aven...ml#:fc4ae238cd o od tej pani ja kupowałam, ale ja ajupilam różowy i fioletowy, a teraz tylko żółte chyba zostały. Moja bratowa kupila dla dziecka 2 od 0-3 i nie kupowała innych, do tej pory dziecko doi tego smoka a ma ponad rok.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Na zdjęciu widać napisy.
Stary 2016-02-02, 13:59   #833
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Jak bedziesz kupować, to nie są te z polskiego aventu, bo one są sztywne z innej gumy.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Sliweczka to będą chyba te, moje byly w takich opakowaniach i w lewym dolnym rogu flaga usa. Te niektóre z allegro tez na zdjęciu przedmiotu maja takie opakowanie, a jak opis otworzysz to już inne zdjęcie jest i nie wiem które orginalne, moja bratowa która też je ma, była wczesniej nianią i dziecko miało taki smoczek, tylko ze z polskiego aventu i byl zupelnie inny, byl twardy i nie miał napisów, a ten mój ma napis soothie i jakis numer i opis szpitalny, no i na paczce nie nasz kod kreskowy.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://olx.pl/i2/oferta/soothie-aven...ml#:b122a9da67

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

http://olx.pl/i2/oferta/soothie-aven...ml#:fc4ae238cd o od tej pani ja kupowałam, ale ja ajupilam różowy i fioletowy, a teraz tylko żółte chyba zostały. Moja bratowa kupila dla dziecka 2 od 0-3 i nie kupowała innych, do tej pory dziecko doi tego smoka a ma ponad rok.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Na zdjęciu widać napisy.
Dzięki za cenne rady, pewnie bym kupiła te gorsze
Stary 2016-02-02, 14:00   #834
motylek1984
Zadomowienie

Proszę bardzo :-D
Stary 2016-02-02, 14:02   #835
ewka555
Zakorzenienie

Śliweczka ponoc dobre smoczki to tez od medeli - calma. Chociaż moja nie chciała z tego pic bo trzeba popracować jak przy piersi.

Dokladnie, przy ulewaniu soe chyba wlasnie jakies zagęszczacze daje..
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:09   #836
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Śliweczka ponoc dobre smoczki to tez od medeli - calma. Chociaż moja nie chciała z tego pic bo trzeba popracować jak przy piersi.
Dzięki ale chodziło mi o smoczek do uspokajania
Stary 2016-02-02, 14:10   #837
olinka012
Zadomowienie

Dawaliśmy ale juz na mm
Stary 2016-02-02, 14:15   #838
__Veronique
Wtajemniczenie

No właśnie, a jak dziecko chlusta mlekiem z cycka, to można odciągąć i dać ten zagęszczać do niego? Czy to tylko do mm jest?

Stary 2016-02-02, 14:17   #839
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja właśnie wróciłam do domu, bo po wizycie jeszcze pojechałam w odwiedziny. Z maluchami wszystko super, tylko okazało sie, ze mojej jednej córeczce coś wyrosło między nóżkgami :-D
O ja cie! No i super w takim razie gratuluję córeczki i synka
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:17   #840
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Oby wszystko było dobrze i wypuścili Cię do domu

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości