![]() |
#4351 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
![]() kolejny chłopak ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uspokoiłam się trochę z tym moim mlekiem. W sumie to lekarka sama odstawiła lek ( w tych tygodniach, ma się odstawić ten lek, tak mówi jedna szkoła, druga w ogóle nie leczy prolaktyny w ciąży) W ciąży z synem miałam siarę jeszcze przed 20 tc nie pamietam który to był tydzień. Spanikowałam wczoraj ![]()
![]() |
#4352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wooooow jaki brzusio ![]() Dziewczyny, życzę wszystkim udanych wizyt i spokojnego dnia. Tradycyjnie dzisiaj znowu śniły mi się totalne bzdury. Samopoczucie okej oprócz tego, że strasznie jestem senna i czuje się strasznie blada i niewyglądająca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam chodzić wcześniej na basen ale prosił bym odczekała do 12 tyg. No nic, kondycję można wypracować sobie zawsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4355 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do terminacji, nie ma co zakładać że ja zrobię tak czy inaczej. Oby żadna z nas nigdy nie była w takiej sytuacji! Ale prawda jest taka, że teraz możemy myśleć cokolwiek a jak człowiek znajduje się w takiej sytuacji to myśli inaczej. Ja uważam że to bardzo trudna decyzja i nie ma dobrego rozwiązania, zwłaszcza jesli lekarze nie dają żadnych szans... Ale też totalnie nieludzkie jest dla mnie rodzenie martwego dziecka SN. Podziwiam te kobiety, ja nie wiem czy miałabym w sobie tyle siły żeby sama urodzić. Aniula widzę że masz ciężki problem z córką swojego TŻ. To przykre słuchac takich rzeczy, ale dla pocieszenia powiem Ci że to taki durny wiek w życiu człowieka, że niejedna nastolatka podobnie mówi do swojej biologicznej matki. Jak moja mama kiedyś przeczytała mój pamiętnik to też nie chciałam jej znać i powiedziałam sporo przykrych słów. Nie powinnam, ale ona tez powinna uszanować moją prywatność - niestety moja mama zawsze była zaborcza i uważała że jako matka ma wręcz prawo do przeglądania moich rzeczy. Więc potraktuj to trochę z dystansem, taki wiek... Wczoraj byłam w C&A i niestety słaby wybór spodni ciążowych, sporo dużych rozmiarów 44-48, w rozmiarze 38-40 byly tylko 3 pary spodni i to same rurki. Po powrocie do domu zamówiłam kolejną paczkę z Bonprixu, 3 pary spodni z rozszerzaną nogawką i ogrodniczki. Z tych łącznie 10 par może coś wybiorę...
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4357 |
Raczkowanie
|
Gratuluję synka!!! Ale masz piękny brzuszek, rzeczywiście nieźle Cię wybrzuszyło jak na 13tc!
Co do terminacji, nie ma co zakładać że ja zrobię tak czy inaczej. Oby żadna z nas nigdy nie była w takiej sytuacji! Ale prawda jest taka, że teraz możemy myśleć cokolwiek a jak człowiek znajduje się w takiej sytuacji to myśli inaczej. Ja uważam że to bardzo trudna decyzja i nie ma dobrego rozwiązania, zwłaszcza jesli lekarze nie dają żadnych szans... Ale też totalnie nieludzkie jest dla mnie rodzenie martwego dziecka SN. Podziwiam te kobiety, ja nie wiem czy miałabym w sobie tyle siły żeby sama urodzić. Dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moje dziecko miało szansę na normalne życie, Twoje również. Ale dziecko z zespołem Turnera takiej mieć nie będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wady wykryto w czasie ciąży? Czyli dzięki USG płodu mają szansę na życie?
Ja uważam ze USG e ciąży jest ważne. I jakby go nie nazywać (genetyczne, prenatalne=płodu) to pozwała przygotować się. U mnie w mieście nie ma super oddziału neonatologii, specjalistów, profesorów itp. Wolałabym urodzić 50-100km dalej ale mieć pewność ze dzieckiem po porodzie ktoś się zajmie, ktoś kto będzie się na tym znał. A nie że będzie trzeba go przewieźć to 50-100km. Wiedząc o wadach juz w ciąży można zadbać o opiekę zaraz po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Wtajemniczenie
|
Nie odsyłałam, poczekam na tą drugą paczkę. Mam 14 dni na odesłanie więc zdążę. Z tych co teraz mam to na upartego wybiorę 2 pary, ale chcę poczekać bo łącznie chcę mieć 2 pary spodni ciążowych, powinno starczyć, więc jeśli w tej drugiej turze przyjdą fajniejsze to będę żałować że zostawiłam któreś teraz.
#4362 |
Zakorzenienie
|
Ładnie pocytowałam, poodpowiadałam i już kończyłam gdy mi się komputer wyłączył
![]() To co pamiętam Tinker ![]() ![]() Malenstwo gratuluję chłopca! ![]() Co do terminacji. Nigdy nikomu nie życzę musieć podejmować takich decyzji. Nie nam je oceniać. Nie mamy do tego prawa. Jest wątek o terminacji. Czytam go regularnie. Wielkie tragedie ![]() ![]()
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale do czego zmierzam. Taki oschły TŻ, nagle po pierwszym usg kiedy zobaczył pulsującą kropkę i usłyszał bicie serca, w drodze do domu powiedział mi: przecież to jest już człowiek, ono ma serce i to serce bije. Jak można zabić takie dziecko??? Więc naprawdę, możecie tu pisać różne rzeczy, nawet zarzekać się że "ja bym na pewno usunęła". Ale jak widać nawet zatwardziały facet potrafi zmienić zdanie. Piernik też z bonprixu zamawiałaś?
![]() |
#4365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie..na zala..ndo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Słuchajcie jak mnie dziś pozytywnie zaskoczono na USG na NFZ ![]() nie wiem czy mówiłam, ale prowadzę ciąże u dwóch lekarzy - ten na NFZ dał mi dwa tyg temu skierowanie na kontrolne USG, więc sądziłam, że sprawdzą jak tam krwiak, ile cm ma maluszek i niewiele więcej, a tymczasem zrobiono mi dziś USG genetyczne i sprawdzono wszystko ![]() generalnie to po krwiaku nie ma śladu, maluch ma 6,4cm, wszystkie pomiary wyszły prawidłowe, a samo USG trwało dość długo, bo moje dziecię tak się wierciło i skakało, że był problem ze zrobieniem tych bardziej szczegółowych pomiarów (głównie serduszko i przezierność karkowa) ![]() miałam iść w czwartek prywatnie na to USG prenatalne, ale ustaliłam ze swoim lekarzem prywatnym, że te zdjęcia co dziś zrobili na razie są wystarczające, a zamiast tego przyjdę za dwa tyg na kolejne USG - może uda się podejrzeć płeć ![]() oprócz zdjęć z pomiarami itd dostałam dwie fotki 'do albumu' jak to powiedziała Pani doktor - załączam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobitki.
Znalazłam Was dzisiaj i stwierdziłam,że fajnie będzie dołączyć,poradzić się czy po prostu wyżalić czasami. Przede wszystkim,każdej z Was gratuluję bardzoooo. My staraliśmy się kilka lat,raz się tylko udało 2 lata temu,ale niestety w 7 tyg poroniłam. No i w końcu się udało,to 11 tydzień,pełnia szczęścia i tyle samo obaw. Czekam na usg jak na zbawienie i trzęsę gaciami,dobrze,że pracuje normalnie to jakoś ten czas leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() na kiedy masz termin porodu? jak sampoczucie? BeataAmelka - jak u Ciebie sytuacja? |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ja siedzę w pracy do 20 tak mnie dzisiaj głowa boli ze szok ![]() ![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych dziesiątek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Przyczajenie
|
Termin na 27 sierpnia. A z samopoczuciem to różnie zależy od dnia,czasami,aż mnie energia rozpiera a czasami z łóżka nie wstaje cały dzień i zaczynam od wiszenia głową w sedesie. Ale tyle się naczekałam na tą ciążę,że nie narzekam,zniosę wszystko co trzeba byle wszystko było dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z jakich rejonów Pl jesteś? czym się zajmujesz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie np jest tak ze OM mialam 29.10 gin wyliczyla termin na 5 sierpnia a wg usg wyszło ze dopiero 14 sierpień wiec u mnie jest 9 dni różniy . Ginekolog powiedziała , że często takie przypadki ma że te terminy sie nie pokrywaja , ale umawiajac sie na badania bierze sie pod uwage terminy z usg . Maleństwo do badania genetycznego też musi mieć odpowiednia wielkość wiec lepiej aż tak sie nie śpieszyć i isc zgodnie z usg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4374 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale dzisiaj poczułam że jednak człowiek nie ma tyle siły i szybko sie męczy, dosłownie NIEmoc. Dzisiaj musiałam zająć sie moją babcia tak dokładniej znaczy wykąpać, przebrać, wysmarować balsamem, poobcinać paznokcie u rąk i stóp, rozczesać i uczesać włosy(ma do pasa), przebrać jej pościel. Powiem wam że już dawno nie byłam tak zmeczona. Znaczy zmęczenie niby mam prawie codziennie ale to mnie po prostu wykończyło.
Edytowane przez Aniol1985 Czas edycji: 2016-02-02 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4375 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A pracuje na recepcji w takim małym salonie piękności solarium,paznokcie... Tu sobie telefon odbiorę,tam sobie pogadam,przygotuje łózko do opalania,no narobić to się nie narobię,ale siedzę tu po 11 godzin. To też się długo staraliście? My cztery lata,cztery lata mojego płaczu,modlitw i przeklinania. I w końcu jak odpuściłam,przestałam sprawdzać i latać po lekarzach to się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zakorzenienie
|
hej
Ja się dziś fatalnie czuje, mam mega mdłości i zgagę ![]() w pracy roboty full a ja ledwo żyje. Wyszłam punkt 16 bo normalnie masakra dziś ze mną .... |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas to cieżko powiedzieć, ile się staralismy..w sumie to nie stosowaliśmy baardzo długo antykoncepcji i nastawiliśmy się, że co ma być to będzie i tak mineło wiele lat....jesteśmy osiem po ślubie... no ale nie celowaliśmy, nic nie mierzyliśmy, nie stosowaliśmy żadnych kalendarzyków/obliczania/testów... aż pół roku temu lekarz trochę mi stracha napędził / zaczął kierować na badania/do kliniki niepłodności, jak usłyszał jak to u nas wygląda.. no się i spięliśmy z działaniem przez to.. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- nie możesz wziąć wolnego jutro? zajedziesz się kobieto |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell;
Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze u Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz zeby juz nie smutac i niepotrzebnie nie dolowac powiem Wam ze juz od paru dni czuje pekajace babelki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TinkerrBell Trzymam kciuki za badania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiedziałam dziś wszystkim w biurze ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.