Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 14:36   #721
201607111040
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]Jeśli to zapchajdziura, to proponuję unsubować również Szusz, hejlobuzy, RLM, Nissiax83 i inne kanały bogate we vlogi i vlogmasy
Sama nie lubię vlogów i po prostu takich filmików nie oglądam, za to nie pogardzę np. ulubieńcami czy denkiem na tych kanałach, więc nadal subskrybuję.

I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam.

Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...

Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE]
Wynika to z niewiedzy czym jest feminizm. Mowienie ze feministki (uogólnienie ze wszystkie feministki) sa takie siakie i owakie to jakby powiedziec ze wszyscy chrześcijanie to katolicy. A przeciez przez tyle wiekow chrześcijaństwo sie tak porozbijalo ze sa katolicy, protestanci, prawoslawni itp. Tak samo jest z feminizmem tez sie porozbijał i sa rozne feministki.

Sama nie popieram takich dzialan jak np furczenie na faceta ze mi drzwi otworzy, ale wkurza mnie niesamowicie jak slysze od kobiety ze nie jest feminista i mam ochote jej wtedy powiedziec marsz do garow i nie odzywaj sie jak ci mezczyzna nie pozwoli Wkurzaja mnie feministki z femenu, bo potem spoleczenstwo ocenia feministki jako rozwydrzone baby. Wkurza mnie tak jak ktos mowi ze jakas kobieta sie jakos zachowuje bo ma menopauze czy okres. Wkurza mnie jak ktos mnie traktuje gorzej tylko dlatego ze jestem baba

Tak co druga na ulicy tak powie, ale powie tak bo nie wie o co w tym chodzi. Sa tez "normalne" feministki ktore maja dzieci i nawet sa przeciwne aborcji, ktore maja mezow, ktore lubia facetow i nawet takie co sie gola i nie maja krótkich wlosow Niestety, ale sa zakrzyczane przez takie pseudofeministki.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:38   #722
201607231711
Konto usunięte

I dlatego lubię ten wątek, że oprócz nowości ytubowych dowiedziałam się sporo o feminizmie i zmieniłam swój pogląd na sprawę. Dzięki dziewczyny
201607231711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:41   #723
201607111040
Konto usunięte

Pomylilam posty.

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2016-02-02 o 14:45
Stary 2016-02-02, 14:42   #724
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apiaQ Pokaż wiadomość
A skąd mam wiedzieć? Ja tak nie twierdzę.

Wydaje mi sie po prostu, że nie zrobiłaby tego z czystej nie wiem "przyzwoitości" może? Gdyby nie chodziło o zobowiązanie od Clarins.
Czy to znaczy, że jak ktoś nie żyje to trzeba o nim zapomnieć, nie wspominać? Zdjęcie jest normalne, razem brały udział w spotkaniu, jest wzmianka, że Maddinki już nie ma. Jak dla mnie zachowanie jak najbardziej ok, nie widzę w tym nic złego
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:45   #725
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natuso Pokaż wiadomość
Czy to znaczy, że jak ktoś nie żyje to trzeba o nim zapomnieć, nie wspominać? Zdjęcie jest normalne, razem brały udział w spotkaniu, jest wzmianka, że Maddinki już nie ma. Jak dla mnie zachowanie jak najbardziej ok, nie widzę w tym nic złego
Nie twierdze, że to coś złego.
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:52   #726
bubus900
Zakorzenienie

Piękna plama na oku
https://www.youtube.com/watch?v=5mRBygFuu1Q
Stary 2016-02-02, 14:52   #727
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez apiaQ Pokaż wiadomość
Dziewcyzny co myślicie o tym ze Laura RGP wstawiła post o Clarins gdzie pojawia się również na zdjęciach Maddinka (zmarła w lipcu 2015)
Post Laury pochodzi ze stycznia 2016
http://rockglamprincess.blogspot.com...rins.html#more.

Zastanwia mnie fakt, ze nie mogła tego odpuścić czy firma się upomniała?
Ale dlaczego mialaby sie nie pojawic? To ze ktos umiera nie oznacza ze mamy o nim juz nie wspominac.
Stary 2016-02-02, 14:57   #728
apiaQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ale dlaczego mialaby sie nie pojawic? To ze ktos umiera nie oznacza ze mamy o nim juz nie wspominac.
Dobra, widze że poruszyłam temat z którego większość uchwyciła tylko taki przekaz. Otóż nie, nie twierdze, że to coś złego. Nie spotkałam sie z tym u blogerek po prostu, stąd moj post. Skoro myślicie inaczej to ok ;-)
apiaQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:50   #729
201607250928
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
aproposowo paszek - polecam Wam dziołszki najlepszy deo ever - pachnie, jakby się właśnie umyło owe paszki wspaniale chroni, same dodatnie plusy
http://www.idoveyou.pl/pl/Produkty/m...n-Comfort.aspx
wiem, że męski, ale mi ten zapach bardzo odpowiada.
Konkubentowi zakosiłaś?
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:05   #730
201701230959
Konto usunięte

Może komuś się przyda- w Lidlu na wyprzy są takie blachy do pizzy za 29zł chyba https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...CjN-mPSJ9f3GBc Kiedyś, ktop chyba szukał
201701230959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:06   #731
SandyClaws
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Osoby zapoznane z koreańskimi towarami / filmiki o tym oglàdajàce! Co koreańskiego warto kupić? Bb kremy, poduszeczkowe podkłady, maseczki z dziurami na oczy - nic mi więcej nie przychodzi do głowy. Pretty please o sygestie w tej kwestii
Zazdroszczę wyjazdu! Koniecznie wypróbuj poduszeczkowych podkładów, ewentualnie kremów bb i obowiązkowo coś z pielęgnacji- kremy ze śluzem ślimaka to cudo po prostu
Mam adres do fajnego bloga o azjatyckich kosmetykach, nie wiem czy tu mogę wkleić, więc jakby coś to prześlę Ci na priv to sobie zrobisz rekonesans

Mi ten olejek z isany śmierdoli mokrym psem, ale domywa pięknie
SandyClaws jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:08   #732
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
I tym sposobem dokładasz starań, by feminizm nie był rozumiany jako walka o lepsza sytuacje matek na rynku pracy, godne traktowanie kobiet i traktowanie kobiet jako równie wartościowe a by był utożsamiany z ekstremalnym radykalizmem, który znajdziesz w każdym nurcie.

Denerwują Cie jak to nazywasz "pseudofeministki"? Naucz sie wiec nazywać je właściwie i przestań powielać krzywdzące stereotypy, które stanowią oręż w rekach przeciwników walczących przeciw wartościom na których (jak piszesz) Ci zależy.
Nazywam je pseudofeministkami i moim zdaniem to właściwy termin.
I żeby przeciwnicy prawdziwych wartości, o które warto walczyć dla dobra kobiet, nie mieli tego oręża, trzeba właśnie podchodzić do tematu racjonalnie, spokojnie, bez zapieniania się, gdy tylko ktoś wspomni o tym, że facet i kobieta to jednak nie to samo i że statystycznie to facet jest silniejszy i kobieta czasem skorzysta z jego pomocy (i w drugą stronę też to działa, w innych dziedzinach).

U mnie w domu to facet prasuje i dość często gotuje i pomaga w sprzątaniu, ja zazwyczaj całkiem nieźle radzę sobie z okołokomputerowymi problemami, czasem nawet lepiej od niego. To nie są umiejętności przypisane jednej płci, wystarczy użyć mózgu i się nauczyć i mieć do tego chęci. Z drugiej strony nie zaprzeczę, że to on wniesie meble czy większe zakupy do mieszkania bo chociaż regularnie chodzę na siłownię, to po prostu nie dam rady wnieść czegoś większego od krzesła. Podobnie nie bawię się w żadne bardziej skomplikowane naprawy ponieważ zwyczajnie nie mam doświadczenia i mogłoby się to skończyć zwarciem w mieszkaniu albo jakimś poważniejszym urazem, nie mówiąc już o czasie, który by mi to zajęło, podczas gdy mój TŻ zabierze się do tego szybko i sprawnie, wiedząc, co robi i nie będzie groził mu żaden uraz, nie będzie też martwił się, że smar, farba czy zadra zniweczy efekty peelingów, balsamów i innych zabiegów Z drugiej strony on polega na mojej opinii podczas kupowania ciuchów czy wyboru stroju na jakąś ważniejszą okazję, wyboru prezentu dla bliskich, zapakowania tego prezentu, wystroju naszego mieszkania itp. bo wie, że on nie ma o tym bladego pojęcia. Nie obraża go stwierdzenie, że jednak kobieta wie więcej na takie tematy i że ja zrobię to lepiej (w dodatku z przyjemnością, w przeciwieństwie do niego).

Rozumiem, gdyby Kajmanowa stwierdziła, że nie jest feministką bo nie utrzyma się bez faceta/ nie da sobie rady w życiu itp. to mogłybyście ją oskarżać o jakiejś herezje i obrażanie kobiet, ale ten niewinny przykład z pralką (chyba chodziło o pralkę?) jest akurat całkiem niewinny, moim zdaniem, bo odnosi się tylko do statystycznie większej siły fizycznej mężczyzn (co jest faktem, przynajmniej w przypadku 99% par, które znam) a nie do niższości intelektualnej czy zawodowej kobiety.

Robienie z tego wielkiej afery to nie obrona prawdziwego feminizmu, tylko pójście w ślady słynnych pań z telewizji, które tylko odwracają uwagę od tego, co jest rzeczywiście istotne w tej kwestii i utwierdzanie innych w przekonaniu, że feministki to zacietrzewione baby, które na siłę szukają problemu w każdym słowie, bo nie mają nic bardziej istotnego do przekazania. To jest dopiero szkodliwe i wypacza obraz nowoczesnego feminizmu, gdzie chyba chodzi (lub powinno chodzić) o coś ważniejszego, nie o takie pierdoły.

Róbcie aferę, gdy wasza koleżanka w pracy nie dostanie przedłużenia umowy po urlopie macierzyńskim. Róbcie aferę, gdy podczas rekrutacji, w której bierzecie udział ktoś stwierdzi po wyjściu kandydatki, że ta nie, bo dopiero co wyszła za mąż, więc pewnie za chwilę dziecko, po co nam problem. Róbcie aferę, gdy na rozprawie sądowej sędzia zdecyduje o śmiesznie niskiej karze dla sprawcy, albo gdy wasza koleżanka nie może zostawić swojego męża-palanta ponieważ ma dużo niższe dochody i nie będzie w stanie zatrzymać dziecka przy sobie....Wtedy naprawdę warto walczyć i krytykować winnych

Myślę, że wyczerpałam temat ze swojej strony i z chęcią wrócę do znacznie przyjemniejszych dyskusji o kanałach urodowych, bo feminizm to temat na osobny wątek.

Edytowane przez d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767
Czas edycji: 2016-02-02 o 16:21
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:13   #733
201605301111
Konto usunięte

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54993121]Nazywam je pseudofeministkami i moim zdaniem to właściwy termin.
I żeby przeciwnicy prawdziwych wartości, o które warto walczyć dla dobra kobiet, nie mieli tego oręża, trzeba właśnie podchodzić do tematu racjonalnie, spokojnie, bez zapieniania się, gdy tylko ktoś wspomni o tym, że facet i kobieta to jednak nie to samo i że statystycznie to facet jest silniejszy i kobieta czasem skorzysta z jego pomocy (i w drugą stronę też to działa, w innych dziedzinach).

U mnie w domu to facet prasuje i dość często gotuje i pomaga w sprzątaniu, ja zazwyczaj całkiem nieźle radzę sobie z okołokomputerowymi problemami, czasem nawet lepiej od niego. To nie są umiejętności przypisane jednej płci, wystarczy użyć mózgu i się nauczyć i mieć do tego chęci. Z drugiej strony nie zaprzeczę, że to on wniesie meble czy większe zakupy do mieszkania bo chociaż regularnie chodzę na siłownię, to po prostu nie dam rady wnieść czegoś większego od krzesła. Podobnie nie bawię się w żadne bardziej skomplikowane naprawy ponieważ zwyczajnie nie mam doświadczenia i mogłoby się to skończyć zwarciem w mieszkaniu albo jakimś poważniejszym urazem, nie mówiąc już o czasie, który by mi to zajęło, podczas gdy mój TŻ zabierze się do tego szybko i sprawnie, wiedząc, co robi i nie będzie groził mu żaden uraz, nie będzie też martwił się, że smar, farba czy zadra zniweczy efekty peelingów, balsamów i innych zabiegów Z drugiej strony on polega na mojej opinii podczas kupowania ciuchów czy wyboru stroju na jakąś ważniejszą okazję, wyboru prezentu dla bliskich, zapakowania tego prezentu, wystroju naszego mieszkania itp. bo wie, że on nie ma o tym bladego pojęcia. Nie obraża go stwierdzenie, że jednak kobieta wie więcej na takie tematy i że ja zrobię to lepiej (w dodatku z przyjemnością, w przeciwieństwie do niego).

Rozumiem, gdyby Kajmanowa stwierdziła, że nie jest feministką bo nie utrzyma się bez faceta/ nie da sobie rady w życiu itp. to mogłybyście ją oskarżać o jakiejś herezje i obrażanie kobiet, ale ten niewinny przykład z pralką (chyba chodziło o pralkę?) jest akurat całkiem niewinny, moim zdaniem, bo odnosi się tylko do statystycznie większej siły fizycznej mężczyzn (co jest faktem, przynajmniej w przypadku 99% par, które znam) a nie do niższości intelektualnej czy zawodowej kobiety.

Robienie z tego wielkiej afery to nie obrona prawdziwego feminizmu, tylko pójście w ślady słynnych pań z telewizji, które tylko odwracają uwagę od tego, co jest rzeczywiście istotne w tej kwestii i utwierdzanie innych w przekonaniu, że feministki to zacietrzewione baby, które na siłę szukają problemu w każdym słowie, bo nie mają nic bardziej istotnego do przekazania. To jest dopiero szkodliwe i wypacza obraz nowoczesnego feminizmu, gdzie chyba chodzi (lub powinno chodzić) o coś ważniejszego, nie o takie pierdoły.

Róbcie aferę, gdy wasza koleżanka w pracy nie dostanie przedłużenia umowy po urlopie macierzyńskim. Róbcie aferę, gdy podczas rekrutacji, w której bierzecie udział ktoś stwierdzi po wyjściu kandydatki, że ta nie, bo dopiero co wyszła za mąż, więc pewnie za chwilę dziecko, po co nam problem. Róbcie aferę, gdy na rozprawie sądowej sędzia zdecyduje o śmiesznie niskiej karze dla sprawcy, albo gdy wasza koleżanka nie może zostawić swojego męża-palanta ponieważ ma dużo niższe dochody i nie będzie w stanie zatrzymać dziecka przy sobie....Wtedy naprawdę warto walczyć i krytykować winnych

Myślę, że wyczerpałam temat ze swojej strony i z chęcią wrócę do znacznie przyjemniejszych dyskusji o kanałach urodowych, bo feminizm to temat na osobny wątek.[/QUOTE]

takie ilosci tekstu offtopu to moze na szaro?
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:17   #734
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SandyClaws Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wyjazdu! Koniecznie wypróbuj poduszeczkowych podkładów, ewentualnie kremów bb i obowiązkowo coś z pielęgnacji- kremy ze śluzem ślimaka to cudo po prostu

Mam adres do fajnego bloga o azjatyckich kosmetykach, nie wiem czy tu mogę wkleić, więc jakby coś to prześlę Ci na priv to sobie zrobisz rekonesans

Mi ten olejek z isany śmierdoli mokrym psem, ale domywa pięknie

O, o ślimaku zapomniałam! Podeślij ten link, proszę, za kilka godzin już wybywam i robię rozeznanie w szale i emocjach
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:18   #735
201606270916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
Pięknie napisane, Munia.

Dziewczyny, jak oceniacie nowy sezon Pretty Litlle Liars? ;-)
Spencer jest jeszcze piękniejsza <3

Mam jeszcze pytanie do hejterek z Torunia, planuję się wybrać niedługo, polecicie miejsca ze smacznym jedzeniem, przytulne kawiarnie? Może są jeszcze jakieś ciekawe miejsca,które warto zobaczyć? Widziałam wszystkie eee.. "popularne" i uczęszczane, a gdzie warto się zapuścić żeby trafić na nieoczywiste perełki?
To już jest nowy? Sa napisy? Jak tak to mam zajęcie na wieczór
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:19   #736
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
takie ilosci tekstu offtopu to moze na szaro?
Pardon, następnym razem będzie na szaro.

Mimo wszystko zaczęło się od dyskusji dotyczącej filmiku Kajmanowej, stąd nie pomyślałam, żeby to zakwalifikować do off topu - następnym razem będę pamiętać, jam tu nowa
d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:23   #737
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Wynika to z niewiedzy czym jest feminizm.

Wkurzaja mnie feministki z femenu, bo potem spoleczenstwo ocenia feministki jako rozwydrzone baby.

Sa tez "normalne" feministki ktore maja dzieci i nawet sa przeciwne aborcji, ktore maja mezow, ktore lubia facetow i nawet takie co sie gola i nie maja krótkich wlosow [/COLOR]

Mnie też.

Nie nazwałabym ich 'normalnymi', ale tak - masa feministek ma dzieci, chce mieć mężów i żyć na ich utrzymaniu, to nadal feminizm, jeśli tylko mają ochotę tak siebie nazwać.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Oczywiście, że mężczyźni są silniejsi. Natomiast to, że potrafią wbić gwóźdź w ścianę, to nie jest męska domena, żaden facet nie rodzi się z umiejętnością naprawienia samochodu, tylko właśnie facetów głównie takich rzeczy się uczy, zakładając z góry, że kobiety to nie interesuje albo że nie da rady. Tak samo faceci zakładają że kobieta z automatu wie jak dobrze wyprasować koszulę. Otóż nie, nie wie, ale to kobiety są uczone takich rzeczy, mimo iż mężczyzna poradziłby sobie równie dobrze.
To się nazywa gender, ale i tak większość powie, że nieee, bo gender to potwór w postaci chłopca przebranego w sukienkę

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez _Caoimhe_ Pokaż wiadomość
I dlatego lubię ten wątek, że oprócz nowości ytubowych dowiedziałam się sporo o feminizmie i zmieniłam swój pogląd na sprawę. Dzięki dziewczyny
jak się cieszę, nawet nie wiesz!
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:24   #738
fiss
Raczkowanie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54993121]Nazywam je pseudofeministkami i moim zdaniem to właściwy termin.

Myślę, że wyczerpałam temat ze swojej strony i z chęcią wrócę do znacznie przyjemniejszych dyskusji o kanałach urodowych, bo feminizm to temat na osobny wątek.[/QUOTE]

a ja chcę i będę robić aferę także wtedy, kiedy ktoś rzuca żenującym, krzywdzącym i głupim tekstem, a potem przylatuje mówiąc, że nie przemyślał. No to może, OLABOGA! odkrycie ameryki, zacząć myśleć zanim coś się palnie. Bo wyobraź sobie w tym tekście nie chodzi o to, że faceci są silniejsi statystycznie, tylko o to, że feministki durne baby wymyślają jakieś pierdoły i cwaniakują, że są lepsze od mężczyzn, a jak przychodzi co do czego, to wracają z podkulonym ogonem do facetów i błagają o pomoc bo sobie w życiu nie poradzą^^
Ty się dopiero co popisałaś tekstem jaka to tragedia mieć jakieś tam udo, także nie dziwi mnie, że do Ciebie tekst kajmanowej trafia
fiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:34   #739
Munkaa
Zakorzenienie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54993121]

[/QUOTE]

Pogrubione 1. - nie ma 'prawdziwych wartości'. Są takie, które są ważne dla jednostek. Dla jednych sprawy molestowania, dla drugich chęć wyrwania się z konwenansów tak po prostu. Nie można oceniac tego wyłącznie według siebie. A w kwestii matek samotnie wychowujących dzieci, przemocy czy molestowania - o których pisałaś - działają organizację, specjalne telefony zaufania, fundacja feminoteka, wiele kobiet robi co w ich mocy, żeby pomóc innym kobietom, wiele jeździ do Afryki, żeby pomagać, uświadamiać, podnosić na duchu - religijnych ustaleń same nie zmienią, ale działań jest wiele, także najpierw poczytaj, zorientuj się, potem praw teorie.

Pogrubione 2. - no masz rację, feministki myślą tak jak Ty, chyba Cię to zaskoczy.

Pogrubione 3. - też nie utrzymam się bez faceta i jestem feministką na 100% - i co? Nie rozumiesz czym jest feminizm, te teorie nijak się mają do nurtu, o którym dyskutujemy.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Hermiona111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli chodzi o feminizm to polecicie jakieś dobre książki o tej tematyce?

Niektóre dziewczyny przecież wręcz szczycą się tym, że absolutnie nie są feministkami. Nikt w szkole nie wyjaśnia kobietom, dziewczynom z czym to się je i że nie ma się czego wstydzić, a wręcz przeciwnie. Z drugiej storny nie dziwię się, że niektórzy uciekają od utożsamiania się z feminizmem, bo jak słucham wypowiedzi kobiet typu K. Szczuka to...jaki jest obraz Polskich feministek? Nie interesowałam się bardziej tematem- wiem, błąd jako że jestem kobietą Także dziewczyny poradzcie jak to naprawić i jak to właściwie jest, co gdzie ciekawego czytać itd.

Olenkasz napisała chyba o najlepszych pozycjach, jakie też sama znam, ale i tak polecam Judith Butler - aczkolwiek to cięższa lektura. Ale bardzo rozwijająca. Od siebie polecam jeszcze Feministyczną Krytykę Literacką Krystyny Kłosińskiej - nie wszystkie rozdziały - jeśli nie interesujesz się mocno literaturą i badaniami nad nią, ale początkowe świetnie przybliżają historię kobiet

No i masz rację, że nie uczy się o feminizmie, stąd cały ocean ignorancji. A co do Szczuki - bardzo mądra kobieta, ale naznaczona kilkoma głupimi akcjami, a te zdarzają się każdemu.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
munia jest moim herosem!
Jak zobaczyłam respons kajmanowej, to mi się odechciało walić w klawisze, no ale munia

#munianators
<3 <3 <3

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół[/QUOTE]

Tradżedi, jak mówią. Zastanów się, co mają powiedzieć Afganki, a potem podsumowanie rób, że co miało być, to wywalczone.

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
I tym sposobem dokładasz starań, by feminizm nie był rozumiany jako walka o lepsza sytuacje matek na rynku pracy, godne traktowanie kobiet i traktowanie kobiet jako równie wartościowe a by był utożsamiany z ekstremalnym radykalizmem, który znajdziesz w każdym nurcie.

Denerwują Cie jak to nazywasz "pseudofeministki"? Naucz sie wiec nazywać je właściwie i przestań powielać krzywdzące stereotypy, które stanowią oręż w rekach przeciwników walczących przeciw wartościom na których (jak piszesz) Ci zależy.
Milion braw, owacje, uściski.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:34   #740
L e n a a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
To się nazywa gender, ale i tak większość powie, że nieee, bo gender to potwór w postaci chłopca przebranego w sukienkę
L e n a a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:36   #741
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fiss Pokaż wiadomość
a ja chcę i będę robić aferę także wtedy, kiedy ktoś rzuca żenującym, krzywdzącym i głupim tekstem, a potem przylatuje mówiąc, że nie przemyślał. No to może, OLABOGA! odkrycie ameryki, zacząć myśleć zanim coś się palnie. Bo wyobraź sobie w tym tekście nie chodzi o to, że faceci są silniejsi statystycznie, tylko o to, że feministki durne baby wymyślają jakieś pierdoły i cwaniakują, że są lepsze od mężczyzn, a jak przychodzi co do czego, to wracają z podkulonym ogonem do facetów i błagają o pomoc bo sobie w życiu nie poradzą^^
Ty się dopiero co popisałaś tekstem jaka to tragedia mieć jakieś tam udo, także nie dziwi mnie, że do Ciebie tekst kajmanowej trafia
Udo mi się nie podobało, fakt A jakbym powiedziała coś takiego o facecie (np. że nie podoba mi się jego klata, bo zero mięśni) to byłoby ok? Ktoś publikując takie zdjęcie na insta wystawia się na ocenę innych ludzi, ja swoją opinię wyraziłam, choć nie pod jej zdjęciem bo tutaj, jak sądzę, jest miejsce na dyskusje o takich rzeczach.
Co do tekstu Kajmanowej to nie siedzę w jej głowie i nie wiem, co miała na myśli, ja odebrałam jej uwagę jako całkiem niewinny i nawet sensowny komentarz. Nie uważam, że niezależna kobieta musi z podkulonym ogonem wracać do faceta w razie potrzeby, jak pisałam parę postów wcześniej, może wynająć firmę przewozową i opłacić kogoś, kto jej pomoże wnieść tę nieszczęsną pralkę. Jeśli jednak taka feministka ma sprawnego faceta, to z pewnością poprosi go o pomoc i ja nie widzę w tym nic złego. Podejrzewam, że Kajmanowa ironicznie wyraziła się raczej o takich pseudofeministkach, które robią szum o byle co, a nie są w stanie przyznać się do podstawowych różnic między mężczyzną a kobietą, które, chcemy tego czy nie, ISTNIEJĄ. I nie mam w tym nic strasznego, nie czyni to jedną płeć lepszą a drugą gorszą, ale nie ma co zaprzeczać, że różnice są, są również skutki tych różnic. I jasne, że feministka może zajmować się domem i nie pracować - o to też powinny walczyć feministki, żeby takie kobiety też były szanowane i miały zabezpieczoną przyszłość na wypadek rozwodu czy śmierci małżonka. Na takich sprawach raczej trzeba się skupić a nie na tym, kto wnosi pralkę.
Stary 2016-02-02, 16:38   #742
201607131114
Konto usunięte

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54993121]

Nazywam je pseudofeministkami i moim zdaniem to właściwy termin.

Myślę, że wyczerpałam temat ze swojej strony i z chęcią wrócę do znacznie przyjemniejszych dyskusji o kanałach urodowych, bo feminizm to temat na osobny wątek.
[/QUOTE]

I kolejną wypowiedzią pokazujesz, ze nie rozumiesz czym jest feminizm i nie widzisz, ze wlasnie takimi wypowiedziami sama umacniasz stereotypy.
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:42   #743
Riddim
Zadomowienie

Cytat:

Mam jeszcze pytanie do hejterek z Torunia, planuję się wybrać niedługo, polecicie miejsca ze smacznym jedzeniem, przytulne kawiarnie? Może są jeszcze jakieś ciekawe miejsca,które warto zobaczyć? Widziałam wszystkie eee.. "popularne" i uczęszczane, a gdzie warto się zapuścić żeby trafić na nieoczywiste perełki?
Dostałam kiedyś od znajomego zrobioną przez niego mapkę jednodniowego zwiedzania Torunia, mogę Ci podesłać jeśli chcesz
Stary 2016-02-02, 16:49   #744
fiss
Raczkowanie

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54994991]Udo mi się nie podobało, fakt A jakbym powiedziała coś takiego o facecie (np. że nie podoba mi się jego klata, bo zero mięśni) to byłoby ok? Ktoś publikując takie zdjęcie na insta wystawia się na ocenę innych ludzi, ja swoją opinię wyraziłam, choć nie pod jej zdjęciem bo tutaj, jak sądzę, jest miejsce na dyskusje o takich rzeczach.
Co do tekstu Kajmanowej to nie siedzę w jej głowie i nie wiem, co miała na myśli, ja odebrałam jej uwagę jako całkiem niewinny i nawet sensowny komentarz. Nie uważam, że niezależna kobieta musi z podkulonym ogonem wracać do faceta w razie potrzeby, jak pisałam parę postów wcześniej, może wynająć firmę przewozową i opłacić kogoś, kto jej pomoże wnieść tę nieszczęsną pralkę. Jeśli jednak taka feministka ma sprawnego faceta, to z pewnością poprosi go o pomoc i ja nie widzę w tym nic złego. Podejrzewam, że Kajmanowa ironicznie wyraziła się raczej o takich pseudofeministkach, które robią szum o byle co, a nie są w stanie przyznać się do podstawowych różnic między mężczyzną a kobietą, które, chcemy tego czy nie, ISTNIEJĄ. I nie mam w tym nic strasznego, nie czyni to jedną płeć lepszą a drugą gorszą, ale nie ma co zaprzeczać, że różnice są, są również skutki tych różnic. I jasne, że feministka może zajmować się domem i nie pracować - o to też powinny walczyć feministki, żeby takie kobiety też były szanowane i miały zabezpieczoną przyszłość na wypadek rozwodu czy śmierci małżonka. Na takich sprawach raczej trzeba się skupić a nie na tym, kto wnosi pralkę.
[/QUOTE]

kompletnie nie zrozumiałaś, a w sumie to nie chce mi się szarpać, więc sobie daruję co do reszty również widzę, że nie dociera, także to co piszą dziewczyny i ciągle snujesz jakieś kosmiczne teorie. Powiem Ci tylko, że nie masz pojęcia co dziewczyny wypowiadające się tutaj robią, jak działają czy udzielają się w środowisku, więc daruj sobie takie teksty. I nikt się na skupia na pralce, tylko na KRZYWDZĄCYCH, DURNOWATYCH STEREOTYPACH, a na tym zawsze warto, bo inaczej, tak jak Ty to cały dzień pięknie prezentujesz, tylko się je umacnia.
fiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:50   #745
MostlyAhhhs
Wtajemniczenie

Piękny do-najedzenia-się wegański jadłospis u PinkySoFoxy:
MostlyAhhhs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:03   #746
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
warto

Haleb
generalnie to ja juz nie wiem co się tam dzieje, ale uwielbiam
To już od dawna przestało mieć znaczenie co się dzieje,ale i tak chce się oglądać ;-)

Cytat:
Napisane przez Czocherovsky Pokaż wiadomość
ja nie z Torunia, ale jak byłam to jadłam w Widelcu i byłam zadowolona mocno

nie wiem, która tak mocno kciuki trzymała, ale dostałam 4,5
A tak,znam Widelec, a zapomniałam o nim, dzięki i gratuluję ładnej oceny!

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Małgośka, Central Coffee Perks, Manekin (chociaż tu ludzi mnóstwo), Royal India. Jak coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to napiszę
Dziękuję! Wszyscy szaleją za Manekinem, aż mnie kusi.

Cytat:
Napisane przez MostlyAhhhs Pokaż wiadomość
Podoba mi się. Śmieszy trochę, jak chcą podkreślić dorosłość kłamczuszków, przebierając je w te dziwne stroje :/ Gdzie jest Dżejsyn? Pożądam go lekko :/ Ali tak mocno spuchnięta, jak ja kiedy się najem owoców - nie mogę się skupić na jej scenach, bo o tym spuchnięciu myślę. Spencer piękna, Aria mi się nie podoba, a najbardziej to bym chciała, żeby ten jej chłopina nowy już się nie rozbierał przed kamerą. No i Speleb! Tego romansu się nie spodziewałam, ale mózgowo pasują do siebie mocno. Ezra do przytulenia - zawsze miałam słabość do pokrzywdzonych przez los arystów. No i Melissa i jej wyostrzony humor Podoba się! A Tobie?
Mi też się podoba, ja mogę je oglądać nawet jeśli siedzą w kanjpie i piją kawę :-D Masz rację, na siłę je postarzają, też zwróciłam na to uwagę. Dżejsyn wkroczy w odpowiednim momencie zapewne ;-)

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Pokaż wiadomość
To już jest nowy? Sa napisy? Jak tak to mam zajęcie na wieczór
Jest,ale np.na kinoman.tv wrzucają nowe odcinki do poprzedniego sezonu.

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Dostałam kiedyś od znajomego zrobioną przez niego mapkę jednodniowego zwiedzania Torunia, mogę Ci podesłać jeśli chcesz
Wow, brzmi super, będę wdzięczna za podesłanie. Dziękuję!

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:09   #747
ladybird1395
( ͡° ͜ʖ ͡°)

GG do ladybird1395

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
Ja poproszę!
ladybird1395 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:10   #748
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Dziękuję! Wszyscy szaleją za Manekinem, aż mnie kusi.
osobiscie srednio lubie Manekina :P
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:12   #749
floooowers
Raczkowanie

moje kochane feministki. chwile mnie nie było... CO TU SIE DZIEJE?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

swoją drogą..... wizaż mnie zadziwia

https://wizaz.pl/Makijaz/Nowy-TREND-...m_campaign=NYT

Tęczowe piegi?! czy ktoś jest w stanie tak chodzić?
[/COLOR]

Edytowane przez floooowers
Czas edycji: 2016-02-02 o 17:13
floooowers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:16   #750
201607131110
Konto usunięte

[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54994991]Udo mi się nie podobało, fakt A jakbym powiedziała coś takiego o facecie (np. że nie podoba mi się jego klata, bo zero mięśni) to byłoby ok? Ktoś publikując takie zdjęcie na insta wystawia się na ocenę innych ludzi, ja swoją opinię wyraziłam, choć nie pod jej zdjęciem bo tutaj, jak sądzę, jest miejsce na dyskusje o takich rzeczach.
[/QUOTE]

Słowa klucze.
1. Serio, napisanie o czyjej części ciała, że jest tragiczna to jest opinia? Bo moim zdaniem to po prostu obelga. Opinia to - nie w moim guście, nie podoba mi się. Wyczuwam różnicę, wyczułabym ją, gdyby ktoś mi powiedział, że mój łokieć jest tragiczny albo że mój łokieć nie jest w jego stylu.
2. Dyskusje - nie obrażanie. Dyskusja to raczej wymiana zdań, np. o tym, co komu pasuje bardziej, czy udało się przytyć/schudnąć, ogólnie w szacunku do osób, a nie wypowiedź "fu, masakra, co za mięsień czworogłowy, ble".

Edytowane przez 201607131110
Czas edycji: 2016-02-02 o 17:18
201607131110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości