|
|
#931 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
![]() Takie chwilowe twardnienie macicy będzie się zdarzało w drugiej połowy ciąży. Dopóki nie zdarza się często i nie jest jakieś bolesne to nie trzeba się tym przejmować. Taak, to mój syneczek zafundował sobie na spacerek na odstresowanie Ale obiecał mi wczoraj, że już więcej tego nie zrobi i znajdzie sobie w szkole jakieś inne ustronne miejsce żeby móc ochłonąć w razie czego ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uparłam się na Rafałka, a mąż powiedział, że w takim razie kolejny syn będzie Jaś Tylko teraz jakoś słabo mu zależy na tym Janie (coś mu się zmieniło) i Leon mu się podoba.Paulina- ja też trafiłam na ostatnią promocję na te bodziaki- zostało może z parę szt. Justyna, Ania- grunt, że z dzieciaczkami wszystko w porządku- na pewno niedługo wyczujecie ruchy. Sliweczka, Anuszka- dzięki za pocieszenie Rzeczywiście teraz imiona są wymyślne- kuzyn nazwał obie córki tak, że po pół roku się myliliśmy. Lecę na kawkę do koleżanki (cudowne L4!) Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-02-03 o 15:50 |
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Muszę was troche nadrobić ![]() Od weekendu nie czytałam i się nazbierało
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, w pracy jak trafiałam na jakąś Wiktorię to każda była, hmmm, średnio mądra No ale nie wiem, może mi się jeszcze odmieni. Ale... najgorsze właśnie, że przez pracę z dziećmi prawie z każdym imieniem mam jakieś skojarzenia i są takie imiona, które są u mnie skreślone na zawsze
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
my jak jeszcze nie wiedzieliśmy, że chłopiec to dla dziewczynki stworzylismy dlugaśną listę i nic sie nie moglismy zdecydować, mi sie podobała Łucja, Izabela, Alicja, Julia, a mężowi mało co się podobalo. A dla chłopca jakos tak od razu wyszło, ze chyba będzie Krzysio - imię po teściu a mąż tak ma na drugie i ja się strasznie jaram tym, że taka kontynuacja będzie
jeszcze nam sie podoba Tomasz i Wojciech, więc jakby co drugiego syna też możemy mieć, chociaz mi sie potem marzą dziewczynki
|
|
|
|
#936 |
|
Konto usunięte
|
australia, to prawda, że imię Wiktoria aktualnie dosyć popularne. Moja córa ma w klasie Wikę ( tak ją nazywają) i z tego co wiem dobrze się uczy i jest bardzo sympatyczna
. Syn mój też ma w klasie jedną Wiktorię i ona jest podobno jego dziewczyną, więc tutaj to już na pewno nic złego na przyszłą synową nie mogę powiedzieć |
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszły wylicytowane na allegro jeansy-rurki ciążowe H&M
|
|
|
|
|
#939 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam w rodzinie 6-letnią Wiktorie. Bardzo urocza dziewczynka. Co prawda nie uczy się zbyt dobrze, ale w tym przypadku to zaniedbanie rodziców. Wiki jest za to uzdolniona w kierunku plastycznym i przepięknie rysuje i koloruje ;-)
Leon dla chłopca mega mi się podoba! Piękne imię i wcale nie jest wydziwiate w dobie Dżesik i Vaness... Mój kuzyn z żoną mieli tak nazwać synka, ale synek okazał się córcią ;-) a w sumie szkoda, bo bardzo czekałam na małego Leosia :-P
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się Laseczki dziś cały dzień jestem w domku i planuje wielkie porządki ciuchowe, walaja się już wszędzie ubrania, a jakby ktoś moja szafę otworzył to by się złapał za głowę. Póki co zjadłam zdrowe śniadanko po wczorajszych dietowych grzeszkach i czekam na ruchy Dzidzia chyba chciałabym żeby to był Tymek. Do tej pory myślałam,że wolałabym dziewczynkę, ale jakoś tak od początku jest rodzaju męskiego i wyobrażam sobie,że będzie podobny do Męża ![]() Od wczoraj ciągle myślę o kp. Na serio zaczynam się bać. Do tej pory myślałam,że to jest proste i naturalne,teraz mam mieszane uczucia. Dobra,przestaje smecic ![]() Dziewczynki wizytujace,kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku na przeglądzie;-) A wszystkim Mamusiom i Dzidziusiom życzę pozytywnego dnia
|
|
|
|
|
#941 | ||||
|
Ania
|
o matko truskawki ze smiatanka, mniam Cytat:
taka jest wlasnie ppmocc w szpitalu ![]() Czyli jest szansa ze beda sterczace, choc troche ) hura. Cytat:
dokladnie ja tez bede miala problem, jesli chodzi o chlopca, moj maz zupelnie inne typy podaje a moje dla niego sa bee.. ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze, pp prostu juz sie nie przemeczaj ![]() A i ja prawie cały czas pisze bez polskich znakow, bo na tablecie ciezej.. wiec ja wybaczam Ok, ja mam dzis wizyte mam nadzieje, ze w końcu poznam plec, o ile dziecko bedzie współpracować I trzymam kciuki za reszte dziewczyn wizytujacych Australia-mi tez imiona kojarzą sie teraz z dziecmi, ktore mialam w żłobku :/
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-03 o 09:52 |
||||
|
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo fajne imię LEON zawsze będzie mi się kojarzył ze świetnym filmem LEON ZAWODOWIEC
))Mi po cc ole przyniosła polozna a Ola instynktownie zalapala o co chodzi. Pokarmu miałam masę pewnie dlatego ze bardzo chciałam karmic |
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na którą masz wizytę ?
|
|
|
|
|
#944 | |
|
Ania
|
Cytat:
)
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Twojego uparciucha/uparciuchę ![]() Spotkałam się w pracy z Leonem, ale też z Leonardem Tak jak już któraś napisała - nie jest to nadzwyczajne imię w ostatnich latach
|
|
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby nie to, że w rodzinie jest już Krzyś, pierwszy synek też prawdopodobnie byłby Krzyś ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Haneczka, kciuki za wizytę, obyś poznała pleć
|
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty. Lalarey super, że lot praktycznie bez niespodzianek. Teraz odpoczywaj z rodzicami :-D. Ja też będę miała problem z imieniem, podoba mi sie Ignacy, jak bedzie mały to będzie Ignaś, jak dorosły to Ignacy,a jak nastolatek? Bruno, też ładne, ale to ramo, No Tymuś, Tymek, Tymon chyba najlepsze. No i jeszcze Jakub mi sie podoba, ale dużo u nas na wiosce tych Kubusiów, ale w okolicy na szczęście nie, no i Leon też :-D. Wrzucajcie jeszcze wasze propozycję, może którejś sie spodoba :-D
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za poznanie płci! Faktycznie mało dziewczyn już zostało, które nie wiedzą czy synuś czy córka. A ciekawe ile niespodzianek będzie przy porodzie! I za resztę wizyt! Co do położnych w szpitalu... ja też nie mam najlepszych wspomnień. Pierwsze próby karmienia nieudane, to mnie akurat nie zraziło, tylko co babeczka do mnie przyszła to mówiła co innego, kazała inaczej przykładać do piersi, i byłam zdezorientowana. Nie wiedziałam której słuchać, a jedna przeczyła drugiej. Dopiero położna środowiskowa poświęciła mi dużo uwagi, w razie wątpliwości mogłam do niej dzwonić, więc kp jakoś się rozkręciło. Tymek - bardzo podoba mi się to zdrobnienie
|
|
|
#951 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O Ignacym myślę dokładnie tak, jak Ty. Bo zdrobnienie fajne, dla dorosłego forma Ignacy, ale nastolatek, to tak dziwnie mówić Ignacy, jakoś mi to też nie pasuje. Ale samo imię jest fajne. Bruno nie dałabym nigdy, bo sąsiedzi mieli takiego psa a i kuzyni też mają psa o tym imieniu ![]() Tymek dla mnie średnie, u nas jest ich już sporo.. Będzie trudno w przypadku chłopca, z dziewczynką byłoby łatwiej.... ale dylematy ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
A ruchów w końcu się doczekasz |
||
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam wrażenie, że jak czuje ruchy to wtedy mi chwilowo tak macica twardnieje
Jutro zapytam lekarza |
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie, Tymon to już w ogóle odpada, to już lepszy ten Tymoteusz...
w gimnazjum był taki jeden Tymoteusz... fajny był :-D ale nawet to nie pomogło, żeby to imię mi wpadło w gust ;-) chociaż wtedy marzyłam, że urodze syna i dam mu na imię Tymek Jeśli chodzi o chłopięce imiona, to podoba mi się jeszcze Maks. Maksymilian. Piękne imię
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-03 o 10:31 |
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to z pierwszym dzieckiem nie mieliśmy problemu- ja juz w liceum powiedziałam ze jak będę miała kiedyś syna to będzie Bartosz. Później poznałam mojego męża i jak zaczęliśmy rozmawiać o dzieciach h to powiedziałam mu ze jak będzie syn nazwiemy go Bartosz. No i jest
![]() Teraz trochę większy problem. Bo dla męża nic się nie podoba ![]() Ja na początku myślałam o Gabrielu, Ignacym, ale bardzo popularne się robią i nie wiem. Nie chciałabym żeby w klasie czy gdzieś było kilkoro dzieci o tym samym imieniu. Pamiętam ze u mnie zawsze był z tym problem bo Magdalena była popularnym imieniem ![]() Mój Bartosz jest jedyny z całej grupy i fajnie tak Dla chłopca podoba mi się jeszcze Miłosz i ewentualnie Dominik. A dla dziewczynki Zuzanna (ale też bardzo popularne niestety) i Alicja. |
|
|
|
#956 |
|
Ania
|
Dziewczyny, dziękuję za kciuki
![]() No do tej pory lekarz mi nie chciał powiedzieć plci.. Wiec mam nadzieje , ze dziś dzidzia bedzie wspolpracowac Moj maz wymyslil dzis, ze jak bedzie chłopak to bedzie Blażej mi sie srednio podoba.. I dalej bedzie problem, jak bedzie chlopak
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#957 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podobają mi się jeszcze poza powyższymi Adaś, Antoś, Maksymilian, Maciek, Wojtek.. |
||
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 22 tc
Czytam Was na bieżąco, mało piszę, ale mam ostatnio słabe dni Jakoś tam wyszło..W piatek mam połówkowe. Mam nadzieję, że płeć się nie zmieni, bo w zeszłym tygodniu kupiłam parę różowych ubranek Nie mogłam się powstrzymać i kupiłam hihi. Pisałyście o rajstopkach dla dziewczynki z falbankami na pupci i właśnie takie kupiłam Postaram się Wam później pokazać co upolowałam.Co do imienia to jeszcze nie mamy wybranego. Tak wstępnie myśleliśmy o Karolinie, Paulinie, Kindze, Wiktoria też mi się podoba. No zobaczymy
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#960 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam kolegę o tym imieniu, fajny jest ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
jest na mojej liście imion dla dziewczynki ) Kinga i Karolinka też ładnie ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
za to jak zje kiszonego ogórka, to szaleje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.

Ale obiecał mi wczoraj, że już więcej tego nie zrobi i znajdzie sobie w szkole jakieś inne ustronne miejsce żeby móc ochłonąć w razie czego 
Tylko teraz jakoś słabo mu zależy na tym Janie (coś mu się zmieniło) i Leon mu się podoba.

za Twojego uparciucha/uparciuchę