Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 12:49   #3001
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ehh dobrze pamiętam jak zrobiłam test. Szykowałam się do pracy. Nasikałam, maluję się i tak zerknęłam kątem oka. Potem było tylko soczyste kur.a mać jak dziś pamiętam usiadłam na kiblu, poryczałam się i gadałam do kota bo usiadł na przeciwko i patrzył co odwalam Nie było jak w filmach, chociaż świadomie odstawiliśmy anty to pierwsze dni był szok, płacz i strach

ja miałam paranoję od owulacji, czułam że się udało a w ostatni weekend czerwca mieliśmy lecieć na wycieczkę samolotem i nie wiedziałam co robić... lecieć, nie lecieć? poszłam zrobić beta hcg dzień przed wylotem, ale nic nie wyszło więc poleciałam na spokoju myśląc, że jednak nic z tego, ale mimo wszystko robiłam co rano test dopiero po powrocie wycieczki, dzień przed terminem okresu zaczęła wychodzić baaaaardzo blada kreska, aż upewniałam się czy TŻ też to widzi... widział, więc szybko do laba i już miałam pewność
Zresztą już drugi raz miałam coś takiego, wracając z tej Francji kupiłam sobie desperadosa i tak mi strasznie nie smakował, że po kilku łykach oddałam TŻ, on mówi, że już wtedy wiedział bo przed poronieniem miałam to samo.. w ogóle mi alkohol nie smakował!

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2016-02-03 o 12:51
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 12:49   #3002
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Ehh dobrze pamiętam jak zrobiłam test. Szykowałam się do pracy. Nasikałam, maluję się i tak zerknęłam kątem oka. Potem było tylko soczyste kur.a mać jak dziś pamiętam usiadłam na kiblu, poryczałam się i gadałam do kota bo usiadł na przeciwko i patrzył co odwalam Nie było jak w filmach, chociaż świadomie odstawiliśmy anty to pierwsze dni był szok, płacz i strach
"kur.a mać" wyraża więcej niż tysiąc słów
Ja zrobiłam popołudniu test więc ta druga kreska wyszła blada.. Chwila konsternacji a po chwili skakałam jak głupia po łazience zrobiłam wieczorem jeszcze jeden i też blady wyszedł ale wiedziałam mimo że kilka cykli minęło bezowocnie jak pokazałam tż-towi to też powiedział, że czuł od razu i cieszył się, że akurat w jego urodziny sprawdziłam i do dzisiaj mówi, że nigdy drugiego takiego cudownego prezentu urodzinowego nie dostanie
Stary 2016-02-03, 12:50   #3003
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ciekawe co tam u verrerie, już się długo nie odzywa
Nadia też zamilkła...
Stary 2016-02-03, 12:52   #3004
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
ciekawe co tam u verrerie, już się długo nie odzywa
Nadia też zamilkła...
Tak, Verrerie już długo nie pisała a Nadia chyba wczoraj? Czy mi się wydaje?
Stary 2016-02-03, 12:54   #3005
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z opóźnieniem i w słabym humorze brzuch mnie boli dzisiaj jak na okres
Masz się Dziewczyno z tymi bólami myślałam że z pessarem nie dzieją się takie rzeczy a tu widzę że Też powinnam uważać.
Odpoczywaj dzisiaj, meliska nospa standardowo

Ja po powrocie ze szpitala też zastałam pustą lodówkę, mój Tż ma mamę pod nosem i tam się żywi w sytuacjach kryzysowych a że ja z głodu zdechnę to już mniej ważne

U mnie cykle zawsze 28 dni z zegarkiem w ręku, od lat prowadziłam kalendarzyk i tak się "zabezpieczaliśmy", sprawdzało się aż Mąż stwierdził że to przypadek że nie zachodzę w ciążę, oczywiście była dyskusja że tyle czasu już to stosujemy i działa
No a potem przyszły dni płodne, Tż powiedział że obali moją teorię kalendarzykową... no i nie obalił, bo zaszłam w ciążę ale reakcję miałam podobną jak u Moni, trochę trwało zanim się otrząsnęłam.
Już po tym konkretnym przytulanku mówiłam mu że będę w ciąży, po 14 dniach zrobiłam 4! testy i wszystkie były negatywne no ale okres się nie pojawiał a powinien, pojechałam do gina i już było widać pęcherzyk

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 12:58   #3006
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Już po tym konkretnym przytulanku mówiłam mu że będę w ciąży, po 14 dniach zrobiłam 4! testy i wszystkie były negatywne no ale okres się nie pojawiał a powinien, pojechałam do gina i już było widać pęcherzyk
ciekawe, że te testy jednak czasem nie wychodzą! Miałam to samo przed poronieniem, dlatego byłam taka zdziwiona że to ciąża, bo przecież ROBIŁAM TEST i NIC! Dlatego za drugim razem zrobiłam betę, jest jednak bardziej wiarygodna...
Stary 2016-02-03, 13:00   #3007
lala_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Polly u mnie tez nie policzyl roku przestepnego na takim magicznym kole fortuny tekturowym bo wszędzie w internetach wychodzi mi 6.03 a w karcie 7.03 i tak tez mam na 1stronie
Mój też na tym kole obliczał i też mi wpisał 26, aplikacja pokazuje mi 24, pierwsze usg 25, a te trzecie usg 21, a znając życie i mojego pecha urodzę nie prędzej niż w kwietniu
lala_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:01   #3008
misia880
Zakorzenienie

A mnie bardzo bolal brzuch, lezalam i kulilam sie z bolu wieczorem. Wpadlo mi do glowy.. ciaza. Pomysl z du.py ale taki impuls mialam. Wyslalam TZ do apteki nasikalam i 1 krecha. Ok to nie ciaza, moze sie zatrulam.
Nastepny dzien nocka w pracy a ja wisze blada nad wc i rzygam kolezanka wszystko zrobila za mnie i przynosila mi herbatki i ryła ze mnie ciaza, ciaza, ciaza a ja ze nie bo test wczoraj robilam.
Ale nie dalo mi to spokoju, wrocilam z nocki - zrobilam test, odlozylam za 4 min patrze 2 kreski ale blade. I moje pierwsze slowo O KUR.WA
Pojechalam do apteki kupilam 3 testy i wszystkie wyszly tak samo, patrzylam na nie śmialam sie i plakalam
I pojechalam na bete od razu

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:02   #3009
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Ja juz po obiedzie pomidorowa z pulpetem ja ostatni raz okres miałam 15.06 a test zrobiłam 20.07. Jak zobaczyłam 2 kreski to się popłakałam
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:04   #3010
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
ciekawe, że te testy jednak czasem nie wychodzą!
Ja już nigdy nie uwierzę testom ciążowym intuicja mi mówiła "jestes w ciązy" zaczęłam brać kwas foliowy chociaż nie planowaliśmy Maluszka a testy mnie oszukiwały ale jakoś tak podświadomie się już nastawiałam na tą informację. Za to pamiętam jak wracałam wtedy od gina autem, najszybsze 30km w życiu, nawet nie wiedziałam kiedy do domu dojechałam

Stary 2016-02-03, 13:05   #3011
201704101323
Konto usunięte

Witajcie kochane,
nie będę stronić od wątku przepraszam za smuty i dziekuję za miłe słowa. Już trochę ogarnęłam swoją depresję, moje płacze i smuty nikomu nie pomogą..

Czytam co tam u Was, nadał szalejecie z postami. Chciałam dziś spakowac torbę, okazało sie że nie mam torby :/ jak nie za duża, to za mała, jedna ok, ale zamek zepsuty. Więc czeka mnie jeszcze ten wydatek.
W sobotę była koleżanka, która niedawno rodziła i przypomniała mi wszystko o wyprawce.
A więc, u nas w szpitalu mama musi mieć tylko rzeczy dla siebie, i to po minimum (podkłady, żel do higieny intymnej , lignina, Tantum rosa , woda do picia wszystko daje szpital)
Dla dziecka tylko pieluszki, resztę szpital daje, chusteczek wilgotnych nie użawają więc nie każa zabierać (ubranka, mycie, MM w razie potrzeby..)
Czyli pakuje tylko rzeczy dla siebie, pampersy, a w inna torbę spakuje rzeczy dla Oskarka na wyjście, mąż już na wypis przywiezie.

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-02-03 o 13:10
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:07   #3012
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala_la Pokaż wiadomość
Lewelek Słoneczko jesteście czarnymi końmi zawodów na pierwszy poród Zrezygnije z rywalizacji bo nie mam szans z terminem na koniec marca.
Czytałam duzo co do nacięcia krocza i zgadzam się z Dorką że wszystko zalezy od tego jakie ma to być pęknięcie a sądze że nawet połozna tego nie przewidzi czy pękniesz lekko czy na całego. Nam na szkole rodzenia mówiła babka że jak rodzisz w pozycji lezącej na plecach (czyli pewnie w 90% szpitali) to główka napiera na ścianę w strone odbytu i pęknięcie na 100% będzie w tym kierunku a jak pójdzie aż do zwieraczy to ja niewyobrażam sobie życia z nietrzymaniem....
Matko jak tak czytam o tych peknieciach i nacieciach to już wolę dziurę w brzuchu
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:09   #3013
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
ja poszłam w pracy 2 piętra wyżej na ginekologię żeby sobie popatrzyć w USG co się dzieje bo miałam bóle podbrzusza, byłam z koleżanką moją pracową. I ginekolog ledwo wsadziła palca w bożenę to mówi- o szyjka rozpulchniona będzie ciąża, ja oczy jak 5zł, bierze głowicę- o pęcherzyk ciążowy, jesteś dziewczyno w ciąży wyszłam z koleżanką na ławkę na parkingu w szoku i powtarzałam " niemożliwe" a przecież staraliśmy się ale jednak był to dla mnie szok, że tak łatwo się udało.

jak przyjechałam, dałam mężowi miśka takiego dla dzieci i mówię to dla Ciebie- w ogóle nie pokojarzył, pokazuję mu kartkę z USG - jak byk 5t.c. Też nie było jak w filmie- całusy, dzika radość, raczej szok, niedowierzanie.

Trzydzieścdwa u mnie to samo- pusta lodówka może być i fajnie jest Po porodzie na pewno nie będę mogła dźwigać więc będzie musiał z listą latać po sklepach chyba wcześniej mu przygotuję listę rzeczy jakie się kupuje do domu i żeby sprawdzał na bieżąco czego brakuje

Cytat:
Fasolka ta umiem liczyć jak lekarza Internety wpisuje na kilku stronach w kalkulatorze ciążowym ost miesiączkę dl cyklu i jest 6.03 jak złoto
aaa zapomniałam o tych kalendarzach ostatni raz na nich sprawdzałam kiedy mam mieć niby owulację- nic się nie pokryło
wyszło mi - spodziewany termin porodu to 14 marca 2016 r. - obliczona data na podstawie następujących danych: pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 07.06.2015 r. i średnia długość cyklu menstruacyjnego 30 dni

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2016-02-03 o 15:01
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:15   #3014
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
A ja się martwię, że moja może do 3500 urosnąć

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Mój TŻ jest cudowny mówię mu, że brzuch mam twardy od rana, wzięłam już 3 tabletki i póki co zero poprawy. Mówiłam to akurat wyrabiając ciasto na pizze, pocięłam już warzywa, generalnie wszystko z grubsza przygotowane tylko wykończyć, na co mój przyszły ślubny stwierdził, że może mi do kuchni krzesło przynieść, żeby mi łatwiej było no ja go nie kochać nawet o dziwo się nie wkurzyłam, tylko mnie rozśmieszyło
Mój kiedyś mowi jak wracałam z zakupami z dwiema siatami: a czemu Tu tyle dźwigasz? Nie możesz na dwa razy tego przynieść? oczywiście żartował.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:16   #3015
marta1986222
Zakorzenienie

Mi test w dniu spodziewanej miesiączki i dzień po też wyszedł negatywny ale jakoś to czulam że jestem w ciąży, pojechałam na bete i wyszło że tak jest ciąża.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:20   #3016
201704101323
Konto usunięte

Jeśli chodzi o facetów, i ich porządki, pedanciki i te które sprzątają trochę, to są chyba rzadkie egzemplarze,zaz wyczaj faceci nie lubią się z porządkami.

My o ciąże staralismy się i chyba wyszło nam metodą kalendarzykową , w 5 tyg.ciąży zrobiłam test 2 krechy i poleciałam do gin bez wczesniejszej rejestracji (tak samo jak i w 1-ej ciąży, tylko wtedy o ciąży dowiedziałam się w 13 tyg.) w tym samym dniu co test .

Z moją sprawnością jest coraz to gorzej, to znaczy w domu jeszcze porobie, dziś nawet auto wyczyściłam ( 2 godz.mi to zajęło-odkurzanie, kurze, polerowanie), ale spacer to ból i męka. - Nie wiem dla czego tak, niby idę powolutku, a brzuch twardy, jakiś gorąc w bożenie, ból, skurcze nóg i rąk...
A! z nowości- w końcu dostałam apetytu Moge jesć co 2 godz. - nie mam zgagi, nie mam poczucia ociężałości i chce mi sie jesć zwyczajnie.
Stary 2016-02-03, 13:23   #3017
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość

Trzydzieścdwa u mnie to samo- pusta lodówka może być i fajnie jest Po porodzie na pewno nie będę mogła dźwigać więc będzie musiał z listą latać po sklepach chyba wcześniej mu przygotuję listę rzeczy jakie się kupuje do domu i żeby sprawdzał na bieżąco czego brakuje
ooo dobre! taka uniwersalna lista na lodówkę
Stary 2016-02-03, 13:24   #3018
MilkaPlus1
Raczkowanie

Fajne te Wasze historie
Ja, jako typowy control freak miałam dokładnie zaplanowane kiedy zajdę w ciążę, na parę miesięcy przed. Przejrzałam co mam aktualnie na tapecie, wyszło mi że muszę dokończyć zadania A, B i C, zrealizować to i tamto Rozpisałam sobie w kalendarzu szczegółowy plan na każdy miesiąc i tydzień ("3 m-ce przed ciążą...", "2 tygodnie przed..."), zrealizowałam go i zabraliśmy się do roboty (plan obejmował wszystko od dokończenia pewnych zadań w pracy na wypadek konieczności wczesnego L4, po wymianę plomb u dentysty na zapas żeby w ciąży się nie posypały.) No więc w dniu spodziewanej @ po pierwszym cyklu starań wstałam, lekko zaspana zrobiłam test i zero zdziwienia czy emocji, że są dwie kreski - w końcu taki był plan, co nie Schodzę na dół, M. pyta "i jak?", a ja zdziwiona jego niepewnością "no a jak ma być? jestem w ciąży" I pojechałam do pracy, dzień jak co dzień. Dopiero wieczorem do mnie tak naprawdę dotarło, przyszły emocje i miałam sama z siebie niezły ubaw
MilkaPlus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:36   #3019
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny a jak u Was z okresem bylo regularnie jak w zegarku czy raczej spóźniony? Bo mamuska mi dzis mowila ze jak miałam regularne okresy to raczej powinnam w terminie urodzić bo jej się spoznialy i lekarz mowil ze po terminie bedzie pewnie takze tego światełko w tunelu ze nie przenoszę za dlugo
U mnie jak w zegarku 3okresy po porodzie i ciąża

My się świadomie nie zabezpieczyliśmy w dni płodne, gdy powinnam mieć pierwszy dzień miesiączki to zrobiłam test i wiedziałam że będzie pozytywny. Potem było dużo przerażenia jak ja ogarnę dwóch maluchów i dużo szczęścia że się udało. Napisałam info dziewczynom z wątku styczniówek i każda zaskoczona była bo nikt mnie nie typował na pierwszą ponownie ciężarną

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:42   #3020
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o facetów, i ich porządki, pedanciki i te które sprzątają trochę, to są chyba rzadkie egzemplarze,zaz wyczaj faceci nie lubią się z porządkami.

My o ciąże staralismy się i chyba wyszło nam metodą kalendarzykową , w 5 tyg.ciąży zrobiłam test 2 krechy i poleciałam do gin bez wczesniejszej rejestracji (tak samo jak i w 1-ej ciąży, tylko wtedy o ciąży dowiedziałam się w 13 tyg.) w tym samym dniu co test .

Z moją sprawnością jest coraz to gorzej, to znaczy w domu jeszcze porobie, dziś nawet auto wyczyściłam ( 2 godz.mi to zajęło-odkurzanie, kurze, polerowanie), ale spacer to ból i męka. - Nie wiem dla czego tak, niby idę powolutku, a brzuch twardy, jakiś gorąc w bożenie, ból, skurcze nóg i rąk...
A! z nowości- w końcu dostałam apetytu Moge jesć co 2 godz. - nie mam zgagi, nie mam poczucia ociężałości i chce mi sie jesć zwyczajnie.
Auto wyczyściłaś i mówisz, że źle z Twoją sprawnością ?!
Dobrze, że apetyt wrócił i że się do nas odezwałaś
Stary 2016-02-03, 13:42   #3021
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
moje pierwsze słowa po zobaczeniu testu były takie same

Test zrobiłam po południu, bo coś mnie tknęło. To było tydzień przed spodziewaną @. Był szok, radość i wszystkie chyba emocje na raz.
A 3 dni wcześniej męczyła mnie zgaga okrutna i jeszcze śmiałam się sama do męża, że ja może w ciąży jestem. Ale zrobiłam wtedy 2 testy, bo na domiar złego przypałętała się infekcja i nie chciałam w razie co ryzykować, i oba były negatywne. Z czego na jednym wyszła co prawda II kreska, ale biała. Bledsza od tła nawet
Stary 2016-02-03, 13:58   #3022
Darkanddark
Zakorzenienie

A ja sobie dobre 8dni żyłam w błogiej nieświadomości ze jestem w ciazy, a okres się oczywiście spóźniał.. Tak sobie chodziłam do pracy i za każdym razem jak szłam do kibla w robocie to mówię "na pewno zastane na wkładce krew" ;-) ale nie było dzień, dwa, trzy, nie umiałam sobie tego jakoś trzeźwo uświadomić ze to jednak może być ciąża. Nie chciałam kupić testu bo u mnie zawsze tak było, że jak spóźniał się okres, szłam z paniką do apteki, nasikałam w domu, oczywiście negatywny, a po godzinie był okres :-P Wiec myślałam że teraz będzie tak samo, tym bardziej ze byłam przed wypłata i mówię sobie "eeee tam 10zl to przecież dużo kasy, wrócę do domu to będzie okres na bank, bez paniki"
Aż po 7 czy 8 dniach bez okresu mowie dobra, mam wypłatę idę do apteki.
Byłam po pracy, koło 18 w domu, tz jeszcze w pracy do 20 ale mówię sobie poczekam do rana... Ciekawości wciela górę i nasikałam. Po kilku sekundach druga krecha byłat tak czerwona, że aż świeciła :-P
Siedzę na kablu bez majtek, z mina i powtarzam w głosie "'kur#a, nie, niemożliwe"
Oczywiście płacz bo planów takich nie było... Ale będąc na studiach i mając zajęcia na ginekologii śmieszny pan profesor prowadząc zajęcia z antykoncepcji mawiał:
"stosunek przerywany to żadna metoda. Bo kto się ślizga, ten się prędzej czy później wypier#oli" :-D

Tz wrócił z pracy a ja zapłakana bo mi się świat zawalił :-D zanim mu powiedziałam zobaczył obok mnie test i strasznie się ucieszył
W trakcie rozmowy mowie mu, ze przecież uważalismy, że oczywiście ze trzeba się z tym liczyć, ale seksu nie było w dni płodne wcale i w ogóle jak to możliwe" a on mi powiedział "co się tak dziwisz, przecież sama chciałaś dziecko i mówiłaś ze możemy już mieć "
Wiec podejrzewam, że to było z jego strony zamierzone B-)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 13:58   #3023
Kiinga26
Zadomowienie

Hej Dziewczyny.
Nie wiem czy się dzisiaj witalam od rana miałam trochę do załatwienia.
Verrerie faktycznie bardzo długo milczy

Chwałę się, więc uwaga
uploadfromtaptalk1454504296991.jpg

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 14:15   #3024
201704101323
Konto usunięte

Darkanddark;- całkiem możliwe że to krem Cie uczula, u mnie w tej ciąży buzia zrobiła się taaaka sliczna
Ja też nie zasnę jak ktoś w domu nie spi, nauczyłam rodzinkę chodzić spać zawsze razem. A jak mąż wychodzi, to tak- nie śpie zanim nie wróci, wykapie, naje i położy

Gosiaczek2507;- ja byłam z Igorkiem na weselu jak miał 7-8 mies. ale tylko na chwilę.A takie maleństwo 3-4 mies. to bym nie brała chyba. Mleko odciągnij i już.

malinka9191- jak tak czytam że u Was co niektórych już 35-36 tydz. to jestem w szoku, to już tak blisko!!

Darkanddark;- wino czerwone i sery zdrowe? Mam inną teorie

marta1986222
;- jesu!współczuje, strasznie Ci choruje..może jakieś hartowanie? M

Bonku;
- ja również nie przypadam za pączkami domowymi, strasznie tłuste.Ogólnie to nie jadam pączków, bułeczek i tego typu rzeczy.. Z ciast to mogę zjeść szarlotkę, sernika lub jakiegoś z budyniem. Torty i inne mnie w ogóle nie kręca.
Okres- u mnie od zawsze nieregularny.

Gosiaczek2507- mniammm lasagnie jadlabym z grzybkami mniam!

Mnie testy nie zawodziły nigdy, a robiłam je tylko 2 razy w życiu

Jeszcze Wam filmik wrzucę:
każdej życzę takiego porodu!
https://www.youtube.com/watch?v=vvFbsgzTw9c

A i wiecie co pomaga na wywołanie porodu, skurczy? -olej rycynowy! 2 łyżeczki i skurcze murowane ( to nie jest potwierdzona naukowo teoria, ale ja już od wielu osób słyszałam że działał)

Edytowane przez 201704101323
Czas edycji: 2016-02-03 o 15:10
Stary 2016-02-03, 14:21   #3025
moooniaaaa
Zakorzenienie

Milka
szacun za idealny plan a nad plcią pracowaliscie czy bylo Wam wszystko jedno?

Monikmi
kurde, nie podejrzewałabym Cię o kalendarzyk

Cytat:
Witajcie kochane,
nie będę stronić od wątku przepraszam za smuty i dziekuję za miłe słowa. Już trochę ogarnęłam swoją depresję, moje płacze i smuty nikomu nie pomogą..

Czytam co tam u Was, nadał szalejecie z postami. Chciałam dziś spakowac torbę, okazało sie że nie mam torby :/ jak nie za duża, to za mała, jedna ok, ale zamek zepsuty. Więc czeka mnie jeszcze ten wydatek.
W sobotę była koleżanka, która niedawno rodziła i przypomniała mi wszystko o wyprawce.
A więc, u nas w szpitalu mama musi mieć tylko rzeczy dla siebie, i to po minimum (podkłady, żel do higieny intymnej , lignina, Tantum rosa , woda do picia wszystko daje szpital)
Dla dziecka tylko pieluszki, resztę szpital daje, chusteczek wilgotnych nie użawają więc nie każa zabierać (ubranka, mycie, MM w razie potrzeby..)
Czyli pakuje tylko rzeczy dla siebie, pampersy, a w inna torbę spakuje rzeczy dla Oskarka na wyjście, mąż już na wypis przywiezie.
i tak powinno byc, a nie czlowiek idzie do szpitala, oplaca skladki i kurde musi sobie podklady pod tyłek swoje brać! Chociaz moim zdaniem pampersy to cos co tez powinno byc w szpitalu dostępne.
A w torbie mozesz wymienic zamek jesli ją lubisz u mnie to koszt 10zł.
Ze sprawnoscią mam tak samo. Mogę szorować lazienkę, drewno przyniesc i rozlozyc, no wszystko, a jak po prostu idę z punktu a do punktu b to zaraz coś kluje, brzuch twardnieje bo mała się wypina, idę powoli, a i tak musze przystanać.
A i chodzenie po schodach, szczegolnie wieczorem, po kazdym zejsciu i wejsciu muszę isc do lazienki bo czuję ucisk na pecherz.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 14:25   #3026
misia880
Zakorzenienie

Ja jestem pod tym wzgledem dziwna wole miec swoje podklady, swoje podpaski, swoja koszule do porodu, swoje ciuszki dla dziecka itp

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 14:35   #3027
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny.
Nie wiem czy się dzisiaj witalam od rana miałam trochę do załatwienia.
Verrerie faktycznie bardzo długo milczy

Chwałę się, więc uwaga
Załącznik 6162986

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Śliczny ten dresik
Stary 2016-02-03, 14:40   #3028
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Monikmi
kurde, nie podejrzewałabym Cię o kalendarzyk
Czemu nie? Sprawdzało się, więc z czasem niepokój był mniejszy
Z resztą nie bałam się ciąży, do momentu aż w nią zaszłam nie chciałam jedynie iść z brzuszkiem do ślubu kiedy już wszystko było zaklepane albo co gorsza zapłacone ale poza tą jedną kwestią to mieliśmy stabilną sytuację emocjonalną i finansową, więc dalibyśmy radę, tak myślę -chociaż panika byłaby pewnie kosmiczna

Ale wiem na pewno że po tej ciąży inwestuję we wkładkę antykoncepcyjną bo hormony nie wchodzą u mnie w grę, w razie gdyby Tżowi znów przyszło do głowy obalać moje misternie wyliczane teorie

A i byłam w zusie- bezproblemowa babka chyba mi się trafiła, nawet w kolejce mnie przepuścili pytała o charakter mojego zatrudnienia, zakres obowiązków, czy planuję wrócić do tej konkretnej pracy po macierzyńskim i czy chcę poszerzać kompetencje w tym kierunku. O podwyżce o 2 tysie ani słowa

Stary 2016-02-03, 14:46   #3029
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Darkanddark;- wino czerwone i sery zdrowe? Mam inną teorie
o ile może sery nie są do końca zdrowe, tak lampka czerwonego wina jest wskazana
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja jestem pod tym wzgledem dziwna wole miec swoje podklady, swoje podpaski, swoja koszule do porodu, swoje ciuszki dla dziecka itp
też wolę mieć większość swoich rzeczy

a ciuszki to już w ogóle
Stary 2016-02-03, 14:49   #3030
Darkanddark
Zakorzenienie

Nadia - owszem, sery, w rozsądnych ilościach są bardzo zdrowe ;-) mają mnóstwo białka, witamin
I może niekoniecznie mowie o strach typu Gouda z Tesco za 11,99/kg
A mówiłam to w odniesieniu do Francuskiej kuchni, oni raczej mają bardziej wyszukany gust.
Nasze polskie sery też są bardzo zdrowe.
Tylko wiadomo, ten tłuszcz ;-)
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości