Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 11:01   #1291
Panna Izabela
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy - o dziecko się staramy! Cz. II

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja właśnie wróciłam od kosmetyczki zrobiła mi regulację i hennę brwi i depilację Bo przez to niechodzenie do pracy ciut się zaniedbałam, a nie chcę zapominać że w końcu jestem kobietą a nie tylko ciężarną
Oo a jaką depilację? Wosk? Ja bym się wybrała ale szkoda mi kasy na zadawanie sobie bólu W ogóle do kosmetyczki bym poszła. I przez to tęsknię za Warszawą. Tam mąż zabierał samochód do pracy a ja grzecznie w tramwaj czy autobus, 15 min i jestem na miejscu. Ceny wiadomo, wysokie, ale mogłam wyskoczyć o każdej porze i otwarte do 20. I brwi miałam jak trzeba. Zresztą mogłabym mieć też nie wychodząc z domu, bo niektóre są mobilne. Tutaj wszystko otwarte do 17. Mąż zabiera samochód ale nawet jakby mi zostawił, to ja nie czuję się na tyle pewnie, żeby sama pojechać do miasta, zwłaszcza że tam wszędzie ciasno i ruch spory. Jakby chociaż jedna kosmetyczka miała do 18 to by mnie mąż zawiózł po pracy i byłoby git.
Zazdroszczę Wam tych kosmetyczek!!!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Vela ja też potrzebuje troche spokoju, ale w mojej pracy to nie możliwe póki co I przypuszczam, że jakbym chciała teraz gdzieś pójść na etacik, to nie wiem czy by mnie wzięli. Do listopadu byłam prezesem zarządku spółki teraz mam stanowisko dyrektora, tak se wymyśliłam haha

Za godzinke do fryzjera, jupiiiii! Będzie ombre jak ta lala!

No wiesz, żarty żartami, to jest stresujące, ale mały dreszczyk emocji haha TŻ już znalazł łazienke
Kiedyś nakryła nas w lesie policja - w samochodzie. Na szczęście jeszcze byliśmy ubrani hahahaha, ale mandat 400 zł za wjazd do lasu
W życiu się nie spotkałam z takim mandatem...

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Ja lubie paczki i chruscik tez bym wciagnela

Moje dziecie ma rok i 7 miesiecy
Wszystkiego najlepszego!

Ja w sobotę przeżywałam pół roku Córki... I tylko my pamiętaliśmy. W ogóle mam ostatnio strasznego nerwa na takie sytuacje. Teście mają 1,5 roczną wnuczkę i tak pieją nad nią... Ok, to zrozumiałe, że się cieszą. Tylko ona kroku nie może zrobić bez żadnego komentarza. Do urzygu. I przykro jest nam, bo nasza Wikusia tego nie doświadczy nigdy. Jeżdżą na cmentarz raz na jakiś czas, ale w ogóle nie wymieniają Jej imienia, tylko my. Szkoda

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Bo gdyby sie udalo to wole rodzic przed wakacjami a wczesniej tez bie chcielismy. Chwile odsapnac trzeba

Tam literowka sie wkradla, mialo byc " porobilam"
Aa myślałam, że poroniłaś.. To macie już jedno dziecię?

Cytat:
Napisane przez natlem Pokaż wiadomość
Ja dziś po monitoringu pęcherzyk dominujący 22mm pęknie na dniach, w piątek mam znowu przyjść zobaczyć co się stało. Zmartwil mnie tż :-( zobaczył jego wyniki i powiedział że jest źle :'(, może się udać ale nie jest to bardzo możliwe :-(. Kazał dobra dietę zastosować, żadnych suplementów nie zalecił mu, chyba zastosuje to co na internecie pisze ;-). I za 3 miesiące powtórzyć badanie nasienia. Ma iść jeszcze do urolog by wyeliminować żylaki powrozka. Ja natomiast za 3 miesiące laparoskopia.... Także chyba ciężka droga nas czeka :-(
Przykro mi, że będziecie mieli ciężko zajść. Ale mam nadzieję, że mimo wszystkich przeszkód uda się i będziecie nieziemsko szczęśliwi!

Cytat:
Napisane przez kissoflife001 Pokaż wiadomość
Odzywam się co by nie było żem przepadła

Wy tu o słodyczach a ja zgłodniałam. Teściowa dzisiaj taką kolację wymyśliła przez ostatni miesiąc jest dieta ale dzisiaj to przegięła. Zrobiła na obiad mięsko i naleśniki , co to wcale dietetyczne nie były po czym stwierdziła, że nie będzie kolacji i wiecie co ? Nie pozwoliła nam nic zjeść....terrorystka normalnie

Z tym lasem misiaczki to jest tak, że policja tu chyba wykorzystała moment. Pracuję w LP i w naszych lasach policja ma guzik do gadania. Za postoje w lesie mandaty wystawia Straż Leśna w wysokości 100zł. Nigdy nie spotkałam się z interwencją policji w takiej sprawie, no chyba, że parkując tam przeszkodziliście im w spaniumusieli reagować
Ja jako córka leśniczego potwierdzam, policja się tym nie powinna zajmować W ogóle o zakazie wjazdu do lasu to nie słyszałam, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ktoś u nas mandat dostał za wjazd czy postój

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba znowu się nie udało... Dziś mam niby dopiero 23 dzień cyklu jakieś 10 dni po owulacji (owulacja była ok 12, 13 dc) i pojawił się jakiś różowy śluz z nitkami krwi... Pewnie zaczyna się plamienie przed okresem 😢 niech to szlak wszystko trafi!!!! A miałam taką nadzieję...
Tak wcześnie miałabyś plamienie?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 11:33   #1292
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
O widzisz To następnym razem obowiązkowo melduje się u Ciebie

A z pracą niestety lipa. Tzn. mają dać znać do końca tygodnia ale raczej nic z tego nie będzie Mam za wysokie kwalifikacje Pomyśleli że z takim CV, przyszłam chyba na jaja na tą rozmowę, choć tłumaczyłam, że po prostu potrzebuje spokojnej pracy, na miejscu i że interesuje mnie to co sprzedają, ale dalej patrzyli na mnie jak na wariatkę. Co więcej menadżerka taka z że szok. Jej mina: przepraszam, że żyje. Właściciel już lepszy, ale skoro ja wiedziałam więcej od nich na temat konkurencji, obsługi klienta, marketingu, no to rzecz jasna że mnie nie zatrudnią
Chyba muszę na nowo zaprzyjaźnić się z branżą ślubną i poszukać pracy z tym związanej

Mnie pobolewa dzisiaj brzuch, tak jakoś dziwnie, nie okresowo, tylko tam w dole. Taki tępy i przerywany. Do testowania jeszcze 8 dni....
No to zapraszam 😀

Może to pobolewanie to jakaś ciunża mejbi? 😜

A z pracą to prawda, niekiedy zbyt wysokie kwalifikacje są przeszkodą w znalezieniu czegoś lżejszego... Ale może coś jeszcze dopadniesz 😉 tego Ci życzę 😊

Cytat:
No niestety, tak to właśnie jest. Oni do sprzedaży potrzebują "zwykłego pracownika" i jeśli ktoś ma już w CV napisane ciut więcej, to chyba boja się, że będzie lepszy od samego szefa i wiedział więcej od niego. A prawda taka, że taki pracownik mógłby tylko pomóc, no ale zaściankowe myślenie to u nas norma ala:
. Na szczęście znalazłam cukiernie w Krakowie, która przywiozła nam tort - 140 km w jedną stronę o zmaku czarnego bzu i białego wina prosecco i jego zjadłam
Jaki wymyślny smak! Ja nie znoszę alkoholu w słodyczach, to było nasączone tym prosecco czy jakiś krem szampański? Krem bym przełknęła 😜

Cytat:

A brzuch to dzisiaj naprawdę boli masakrycznie. Ostatni raz tak miałam w tym pechowym cyklu z ciążą biochemiczną. Ale dzisiaj dopiero 5 dpo więc za wcześnie na jakieś rewolucje w środku. Poczekamy, zobaczymy
Trzymam kciuki 😙

Cytat:
Ja dziś po monitoringu pęcherzyk dominujący 22mm pęknie na dniach, w piątek mam znowu przyjść zobaczyć co się stało. Zmartwil mnie tż :-( zobaczył jego wyniki i powiedział że jest źle :'(, może się udać ale nie jest to bardzo możliwe :-(. Kazał dobra dietę zastosować, żadnych suplementów nie zalecił mu, chyba zastosuje to co na internecie pisze ;-). I za 3 miesiące powtórzyć badanie nasienia. Ma iść jeszcze do urolog by wyeliminować żylaki powrozka. Ja natomiast za 3 miesiące laparoskopia.... Także chyba ciężka droga nas czeka :-(
Kurczę, będziecie mieć przeprawy, ale na pewno wszystko zakończy się sukcesem 😊 nie takie problemy ludzie mają i zostają rodzicami 😙

Cytat:
Dziewczyny chyba znowu się nie udało... Dziś mam niby dopiero 23 dzień cyklu jakieś 10 dni po owulacji (owulacja była ok 12, 13 dc) i pojawił się jakiś różowy śluz z nitkami krwi... Pewnie zaczyna się plamienie przed okresem 😢 niech to szlak wszystko trafi!!!! A miałam taką nadzieję...
A może to plamienie od prolaktyny? Ja takie obserwuję u siebie od jakiegoś czasu i wybieram się właśnie na zbadanie poziomu prolaktyny, bo kilka lat temu bardzo namieszała w moich cyklach...

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja w sobotę przeżywałam pół roku Córki... I tylko my pamiętaliśmy. W ogóle mam ostatnio strasznego nerwa na takie sytuacje. Teście mają 1,5 roczną wnuczkę i tak pieją nad nią... Ok, to zrozumiałe, że się cieszą. Tylko ona kroku nie może zrobić bez żadnego komentarza. Do urzygu. I przykro jest nam, bo nasza Wikusia tego nie doświadczy nigdy. Jeżdżą na cmentarz raz na jakiś czas, ale w ogóle nie wymieniają Jej imienia, tylko my. Szkoda
Oj u mnie kosmetyczki na każdym rogu, a ja nigdy u żadnej nie byłam😏 jakoś wolę zabiegi robić sama w domu, łącznie z brwiami i oczyszczaniem, jakoś nie mam zaufania do obcych pod tym względem... Ale od dłuższego czasu marzy mi się brazylijska depilacja pastą cukrową, moja przyjaciółka na to chodzi i bardzo poleca, tylko trzeba się porządnie zapuścić 😜

Współczuję podejścia rodziny😔, ale niestety nic na to nie poradzicie... Jeszcze jak mają inne dzieci wokół to siłą rzeczy one będą najważniejsze 😔

Piszę z telefonu-pozdro szejset

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A VelaLuca i zUa_tysica, super włosiska, ja niestety mam jasny blond i na ombre nie ma opcji, a bardzo mi się marzy...

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 11:50   #1293
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No to zapraszam 😀

Może to pobolewanie to jakaś ciunża mejbi? 😜

A z pracą to prawda, niekiedy zbyt wysokie kwalifikacje są przeszkodą w znalezieniu czegoś lżejszego... Ale może coś jeszcze dopadniesz 😉 tego Ci życzę 😊

Jaki wymyślny smak! Ja nie znoszę alkoholu w słodyczach, to było nasączone tym prosecco czy jakiś krem szampański? Krem bym przełknęła 😜

Trzymam kciuki 😙

Kurczę, będziecie mieć przeprawy, ale na pewno wszystko zakończy się sukcesem 😊 nie takie problemy ludzie mają i zostają rodzicami 😙

A może to plamienie od prolaktyny? Ja takie obserwuję u siebie od jakiegoś czasu i wybieram się właśnie na zbadanie poziomu prolaktyny, bo kilka lat temu bardzo namieszała w moich cyklach...

Oj u mnie kosmetyczki na każdym rogu, a ja nigdy u żadnej nie byłam😏 jakoś wolę zabiegi robić sama w domu, łącznie z brwiami i oczyszczaniem, jakoś nie mam zaufania do obcych pod tym względem... Ale od dłuższego czasu marzy mi się brazylijska depilacja pastą cukrową, moja przyjaciółka na to chodzi i bardzo poleca, tylko trzeba się porządnie zapuścić 😜

Współczuję podejścia rodziny😔, ale niestety nic na to nie poradzicie... Jeszcze jak mają inne dzieci wokół to siłą rzeczy one będą najważniejsze 😔

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A VelaLuca i zUa_tysica, super włosiska, ja niestety mam jasny blond i na ombre nie ma opcji, a bardzo mi się marzy...

Ja też lubię robić zabiegi w domu. Zbieram się do kupna paru rzeczy, żebym mogła mikrodermabrazję w domu robić -ogólnie zabiegi na twarz wolę robić sama, bo nie muszę na ulicę bez makijażu wychodzić. Ale nie radzę sobie z moimi brwiami. Są trochę krzaczaste i mam taką wystającą górkę, której się nie da usunąć niestety, bo miałabym krzywe i niskie brwi. Włoski mi dziwnie rosną i trudno im nadać ładny kształt. Ale gdyby nie chodzenie do kosmetyczki nie odkryłabym kremu z kwasem, który mi ratuje cerę od wyprysków.

Co do teściów to jedną ją mają, nasza Wiki była druga. Trochę to rozumiem, ale jestem na etapie "też tak chcę, czekałam na to długo i wkurza mnie, że tego nie mam". Tż uważa, że to normalne, że po takim bólu następuje złość. Być może ma rację... A moi rodzice nie wspominają w ogóle, licząc na to, że jakoś "zapomnę" i zacznę szukać pracy

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 11:57   #1294
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w sobotę przeżywałam pół roku Córki... I tylko my pamiętaliśmy. W ogóle mam ostatnio strasznego nerwa na takie sytuacje. Teście mają 1,5 roczną wnuczkę i tak pieją nad nią... Ok, to zrozumiałe, że się cieszą. Tylko ona kroku nie może zrobić bez żadnego komentarza. Do urzygu. I przykro jest nam, bo nasza Wikusia tego nie doświadczy nigdy. Jeżdżą na cmentarz raz na jakiś czas, ale w ogóle nie wymieniają Jej imienia, tylko my.
Przykro mi,ale moze z drugiej strony tescie nie wiedza poprostu jak sie zachowac przy Tobie,nie chcą Cie urazic i moze boja sie poruszac tego tematu zeby nie rozdrapywac ran,mysle ze mają swiadomosc ze cierpisz po stracie coreczki i moze nie chca o tym mowic bo nie wiedza poprostu jak,bo nikt tak naprawde nie wie co czujesz,oprócz Ciebie

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Ja jako córka leśniczego potwierdzam, policja się tym nie powinna zajmować W ogóle o zakazie wjazdu do lasu to nie słyszałam, ale jakoś nie wydaje mi się, żeby ktoś u nas mandat dostał za wjazd czy postój
Tak sobie mysle ze co np w sytuacji w ktorej jest susza i jednak jest zakaz wstepu do lasu jak w zeszlym roku,to wtedy policja moze dac mandat czy nie?

Edytowane przez Qazsew
Czas edycji: 2016-02-03 o 11:58
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 11:58   #1295
pater86
Zadomowienie

Panna Izabela może rodzina nie wspomina o Wikusi bo myślą, że przysporzy Ci to więcej bólu i cierpienia? Sama nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji...
Co do mojego plemienia to już sama nie wiem, bo na okresowe trochę za wcześnie, na implantacyjne na późno i w ogóle jest do duuuu.... Organizm płata figle po prostu...
Geosmina prokaktyna w normie, jedynie ta po obciążeniu za wysoka, myślisz że to może być powód? Do mojego lekarza mam termin dopiero 18, może pójść do innego wcześniej?

Poza tym piękne macie włosy kobietki😍 aż mnie naszło na ombre, powiedzcie czy to trzeba często "poprawiać"?
Stary 2016-02-03, 12:22   #1296
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Ja uwielbiam ciasta- tylko nie kremowe. Lubię kolocz z serem. Jablecznik tort zjem ale malutki kawałek bo by mnie zamulilo
Mam tak samo

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Ja korzystam z tego że jestem na L4, czuję się już lepiej niż na początku ciąży więc doszłam do wniosku że teraz jest dobra okazja żeby o siebie zadbać Bo mam dużo czasu, siły i chęci
Haha mam tak samo Zawsze ziewam u kosmetyczki, jest mi tak błogo i dobrze że od razu bym poszła spać A rzęs nie robię bo ze swoich jestem zadowolona bo mam gęste, czarne i długie ale niestety brwi mam straszne - rosną jak szalone, tak po prawdzie to codziennie bym musiała regulować je bo robią mi się szybko krzaki

Jasna sprawa
Pewnie, korzystaj póki możesz

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
prowadzę spółkę zoo, jestem wspólniczką i udziałowcem. Mój wspólnik w sumie więcej w nią wniósł dlatego jest teraz Prezesem, a ja sobie zostałam dyrektorem ale to tylko fajnie brzmi, nie polecam
Generalnie do lasu nie można wjeżdzać, i rzeczywiście taki jest mandat za to wykroczenie :/

Ja z zabiegów to robie brwi henną od czasu do czasu, ostatnio paznokcie, no i sporadycznie fryzjer
A z policją to my nie mielismy takiego szczęścia, że sobie pojechali haha a szkoda, bo głupia sytuacja
Efekty dzisiejszego fryzjera w załączniku, wyszło tak jak chciałam Będziemy rozjaśniać stopniowo, dlatego na razie nie ma efektu super jasnych końcówek, ale mi sie bardzo podoba, bo nie ma tez efektu domowego ombre"
Piękne włosy!

Cytat:
Przykro mi ale musicie pozytywnie myśleć..

Cytat:
O widzisz To następnym razem obowiązkowo melduje się u Ciebie

A z pracą niestety lipa. Tzn. mają dać znać do końca tygodnia ale raczej nic z tego nie będzie Mam za wysokie kwalifikacje Pomyśleli że z takim CV, przyszłam chyba na jaja na tą rozmowę, choć tłumaczyłam, że po prostu potrzebuje spokojnej pracy, na miejscu i że interesuje mnie to co sprzedają, ale dalej patrzyli na mnie jak na wariatkę. Co więcej menadżerka taka z że szok. Jej mina: przepraszam, że żyje. Właściciel już lepszy, ale skoro ja wiedziałam więcej od nich na temat konkurencji, obsługi klienta, marketingu, no to rzecz jasna że mnie nie zatrudnią
Chyba muszę na nowo zaprzyjaźnić się z branżą ślubną i poszukać pracy z tym związanej

Jeszcze ja się zgłaszam Nigdy nie mierzyłam temperatury, nawet nie wiem jak się to robi Śluzu też nie obserwuje, bo tego płodnego najzwyczajnie nie mam. Ani raz go nie zauważyłam
Więc lecimy na spontanie

Witaj Pochwal się ile Twój malec już ma i jak ma na imię?

Ombre! To jest to Sama mam ombre już od 2 lat i chyba nigdy się z nim nie rozstanę. A włosy mam ciemne, taka mleczna czekolada - przynajmniej na górze Dołu nie mam takiego stricte blond, bo głupio by to wyglądało, byłby za duży kontrast, ale odcienie rudego, ciemnego blondu są Poniżej moje zdjęcie wprost z salonu fryzjerskiego

Nie cierpię pączków! Chyba od pięciu lat nie zjadłam ani jednego.
Za to dzisiaj robię chrust/faworki. Mam nadzieję, że mi wyjdzie

Mnie pobolewa dzisiaj brzuch, tak jakoś dziwnie, nie okresowo, tylko tam w dole. Taki tępy i przerywany. Do testowania jeszcze 8 dni....
Kolejna z pięknymi włosami

Cytat:
Oo a jaką depilację? Wosk? Ja bym się wybrała ale szkoda mi kasy na zadawanie sobie bólu W ogóle do kosmetyczki bym poszła. I przez to tęsknię za Warszawą. Tam mąż zabierał samochód do pracy a ja grzecznie w tramwaj czy autobus, 15 min i jestem na miejscu. Ceny wiadomo, wysokie, ale mogłam wyskoczyć o każdej porze i otwarte do 20. I brwi miałam jak trzeba. Zresztą mogłabym mieć też nie wychodząc z domu, bo niektóre są mobilne. Tutaj wszystko otwarte do 17. Mąż zabiera samochód ale nawet jakby mi zostawił, to ja nie czuję się na tyle pewnie, żeby sama pojechać do miasta, zwłaszcza że tam wszędzie ciasno i ruch spory. Jakby chociaż jedna kosmetyczka miała do 18 to by mnie mąż zawiózł po pracy i byłoby git.
Gabinety kosmetyczne otwarte do 17? Sama prowadzę działalność w tym kierunku i tak naprawdę to od 16 do 21 mam największy ruch i nie wyobrażam sobie pracować do 17
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 12:53   #1297
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Panna Izabela może rodzina nie wspomina o Wikusi bo myślą, że przysporzy Ci to więcej bólu i cierpienia? Sama nie wiem jakbym się zachowała w takiej sytuacji...
Co do mojego plemienia to już sama nie wiem, bo na okresowe trochę za wcześnie, na implantacyjne na późno i w ogóle jest do duuuu.... Organizm płata figle po prostu...
Geosmina prokaktyna w normie, jedynie ta po obciążeniu za wysoka, myślisz że to może być powód? Do mojego lekarza mam termin dopiero 18, może pójść do innego wcześniej?

Poza tym piękne macie włosy kobietki😍 aż mnie naszło na ombre, powiedzcie czy to trzeba często "poprawiać"?
Tak jak piszę, kilka lat temu miałam spore problemy z prolaktyną, i nie do końca pamiętam jakie miałam wtedy wyniki, ale chyba też tylko tą po obciążaniu miałam bardzo wysoką. I u mnie obawiało się to nadmiernym krwawieniem, ciągnącym się przez ponad 7 dni, miałam przez 2 miesiące niemal cały czas krwawienia i to dość intensywne. I wtedy okazało się że to wina prolaktyny, że jest kosmiczna.

A teraz z kolei prawie nie mam okresu, co jakiś czas plamienie, takie nitki krwi w śluzie, ten cykl trwa już 37 dni i dwa razy plamiłam, poprzedni cykl 47 dni i też był pochrzaniony. Podejrzewam prolaktynę, bo tarczycę ostatnio badałam i wszystko gra, a niedawno zakończyłam u córki etap zasypiania z cycem i dlatego może hormony mi szaleją.
Mam zamiar tak za tydzień zbadać tą prolaktynę jak trochę się wszystko ustabilizuje, żeby wiedzieć co robić.

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
Stary 2016-02-03, 15:32   #1298
natlem
Zadomowienie

Odebrałam dziś wyniki z histopatologi - z polipa. Wprawdzie po łacinie ale dr Google mi pomógł i chyba jest wszystko git . Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowe
a jak słyszy o tym że ja co drugi dzień do gin i te laparoskopie to mówi po co mi to że dałabym se spokój.

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 16:03   #1299
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Odebrałam dziś wyniki z histopatologi - z polipa. Wprawdzie po łacinie ale dr Google mi pomógł i chyba jest wszystko git . Najbardziej mnie moi rodzice wkurzają mówię moim że byłam odebrać to ani nie zapytali co tam pisze czy wszystko ok, tylko mówi mi że moja siostra ma grypę żołądkowe
a jak słyszy o tym że ja co drugi dzień do gin i te laparoskopie to mówi po co mi to że dałabym se spokój.
O kurczę, ale co oni, jacyś zacofani za przeproszeniem są, żeby nie zorientować się, że MOŻE coś Ci dolega i jeżeli nie daj Boże coś jest na rzeczy, to na pewno poważniejsze niż grypa żołądkowa?? No ręce mi opadają przy takich ludziach, naprawdę 😤

Stary 2016-02-03, 16:04   #1300
MajWija
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny.
Orientujecie się, czy po owulacji śluz płodny nadal się utrzymuję?
Jak tak to ile dni?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 16:05   #1301
geosmina
Wtajemniczenie

I oczywiście super że wynik dobry😊

Stary 2016-02-03, 16:47   #1302
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie ze wszystko ok,a podejscie rodzicow conajmniej hmmm dziwnezwlaszcza ze przeciesz mialas usuwany ten polip w szpitalu i to nie jest jak wypad do spa...no dziwne podejscie,skoro takie mają podejscie to moze nie informuj ich o wizytach u lekarza bo widze ze tylko dodatkowo cie stresują
Stary 2016-02-03, 17:11   #1303
MajWija
Wtajemniczenie

Halooo!
odpowie ktoś?
Stary 2016-02-03, 17:27   #1304
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Super że wszystko dobrze ☺ A rodzice... szkoda gadać...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Halooo!
odpowie ktoś?
Ja bym z chęcią odpowiedziała, tylko że nie wiem 😉
Stary 2016-02-03, 17:29   #1305
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Halooo!
odpowie ktoś?
Niestety ja nie obserwuje wiec nie wiemczekaj cierpliwie,napewno ktoras z dziewczyn odpowie
Stary 2016-02-03, 17:56   #1306
201604261006
Konto usunięte

Ja obserwuje ale nie miewam śluzu płodnego więc nie odpowiem. Miałam kiedyś, raz, tylko przez jeden dzień
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 17:58   #1307
aska8999
Rozeznanie

Zazwyczaj w ostatni dzien sluzu plodnego jest owulacja.

Ja nadal czekam na okres. Jak do jutra nie przyhdzie to powtarzam test.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:16   #1308
kissoflife001
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
A jutro też Ci nie popusci?
Ha! wycwaniłam się i jutro rano jadę do swojej mamy podjem troszkę

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
to wy z TŻ tak na diecie? podziwiam ostro ze tesciowa tak pilnuje! ale fajnie ze wspiera
Kochana cała nasza 4 osobowa rodzinka ! :P Teściowa wymyśliła dietę i katuje nią wszystkich

Cytat:
O proszę , jakaś kobitka wreszcie w temacie ! A nie chciałaś pójść w ślady tatusia ?
kissoflife001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:54   #1309
201604261006
Konto usunięte

U nas niby nie można wjeżdżać do lasu (nie wszędzie) ale my wielokrotnie wjeżdżaliśmy () i nikt nas nie złapał
Zresztą do 'naszego' lasu musimy jechać przez państwowy więc
Stary 2016-02-03, 19:17   #1310
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Orientujecie się, czy po owulacji śluz płodny nadal się utrzymuję?
Jak tak to ile dni?
U
Moze sie utrzymac kilka dni po szczycie owulki.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Dzis 5dzien po a mnie bola piersi o.O i sa takie gorace jakies... Boje sie nastawiac, chyba juz sobie wmawiam symptomy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:32   #1311
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
U
Moze sie utrzymac kilka dni po szczycie owulki.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Dzis 5dzien po a mnie bola piersi o.O i sa takie gorace jakies... Boje sie nastawiac, chyba juz sobie wmawiam symptomy
ja też sobie wmawiam symptomy jestem zmęczona i boli mnie brzuch. Jutro idę badać progesteron u mnie 6po Piersi mnie nie bolą, trądzik się nasilił. Zobaczymy jak wypadnie progesteron jutro.
Kiedy testujesz?

widzę, 12 lutego. Co ta późno ?

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-02-03 o 19:33
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:33   #1312
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja obserwuje ale nie miewam śluzu płodnego więc nie odpowiem. Miałam kiedyś, raz, tylko przez jeden dzień

Na pewno jest tylko przy samej szyjce.
Czy lekarz zasugerował, że możesz mieć problem z zajściem w ciąże przez to, że tego śluzu nie zauważasz?
Stary 2016-02-03, 20:08   #1313
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
ja też sobie wmawiam symptomy jestem zmęczona i boli mnie brzuch. Jutro idę badać progesteron u mnie 6po Piersi mnie nie bolą, trądzik się nasilił. Zobaczymy jak wypadnie progesteron jutro.
Kiedy testujesz?

widzę, 12 lutego. Co ta późno ?
Ah zeby sie nie rozczarowac za szybko. W ktorym dc Ty testujesz?
Stary 2016-02-03, 20:21   #1314
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ah zeby sie nie rozczarowac za szybko. W ktorym dc Ty testujesz?
ja już w nd ale to dlatego, że w pon już wyjeżdżam i chciałbym wiedzieć wcześniej czy coś jest na rzeczy:P
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:07   #1315
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie ze wszystko ok,a podejscie rodzicow conajmniej hmmm dziwnezwlaszcza ze przeciesz mialas usuwany ten polip w szpitalu i to nie jest jak wypad do spa...no dziwne podejscie,skoro takie mają podejscie to moze nie informuj ich o wizytach u lekarza bo widze ze tylko dodatkowo cie stresują
Uważają chyba że skoro nie ma to nie ma, i nie rozumieją że można tak bardzo chcieć, że się zrobi i przejdzie wszystko. Skoro mi jest dobrze to po co mi dziecko... To same kłopoty i już nie będę mogła żyć jak sobie chce. Ale stwierdziłam że już nie będę mówić że idę do gina itp. Ciekawe kiedy coś sami zapytaja

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:23   #1316
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dzis 5dzien po a mnie bola piersi o.O i sa takie gorace jakies... Boje sie nastawiac, chyba juz sobie wmawiam symptomy
Mnie bolą w kazdym cyklu przed @ teraz juz z tydzien a planowo @ w sobote,ale to nic nie znaczy bo tak samo mialam jak zaszlam w ciąze tylko wtedy po terminie @ nie przestaly bolec i zaczynaly sie robic jak nabrzmiale balony ktore zaraz pęknąze 2 rozmiary urosly

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Uważają chyba że skoro nie ma to nie ma, i nie rozumieją że można tak bardzo chcieć, że się zrobi i przejdzie wszystko. Skoro mi jest dobrze to po co mi dziecko... To same kłopoty i już nie będę mogła żyć jak sobie chce. Ale stwierdziłam że już nie będę mówić że idę do gina itp. Ciekawe kiedy coś sami zapytaja
Pewnie jak bedziesz w 8 mcu to cos zauwazą i zapytaja co tak przytylaś
Stary 2016-02-03, 21:52   #1317
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Na pewno jest tylko przy samej szyjce.
Czy lekarz zasugerował, że możesz mieć problem z zajściem w ciąże przez to, że tego śluzu nie zauważasz?
Hmm wiesz, przez pcos nie mam owulacji więc dlatego śluzu też nie ma
Stary 2016-02-03, 22:01   #1318
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bolą w kazdym cyklu przed @ teraz juz z tydzien a planowo @ w sobote,ale to nic nie znaczy bo tak samo mialam jak zaszlam w ciąze tylko wtedy po terminie @ nie przestaly bolec i zaczynaly sie robic jak nabrzmiale balony ktore zaraz pęknąze 2 rozmiary urosly

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Pewnie jak bedziesz w 8 mcu to cos zauwazą i zapytaja co tak przytylaś
Oj ja tez pamietam ten bol, i zmiana rozm stanika co 3tyg :P
Stary 2016-02-03, 22:13   #1319
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja tez pamietam ten bol, i zmiana rozm stanika co 3tyg :P
Mimo tych "niedogodnosci"(na ktore tz jakos specjalnie nie narzekal) z checią to powtorze
Stary 2016-02-03, 22:23   #1320
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość

Polecam permanentne! Zrobiłam jakoś w zeszłym roku chyba i nie żałowałam nawet przez sekundę. Mam zupełnie inną twarz i teraz mega łatwo mi sie reguluje samej te brwi bo mam juz nadany kształt. Jeden kłopot z twarzy mniej

Kusi mnie przedłużanie rzęs, ale to juz nie jest takie piękne, bo trzeba chodzić i uzupełniać i jak się nie zrobi na czas, to się dziwnie wyglada, zostaje kilka takich długich a reszta krótka. Miałam pare razy i nie chciało mi się potem chodzić i uzupełniać, ale to jednak jest wygoda jak co rano oczy zrobione.
Ja marzę o pięknych brwiach juz nawet wybrałam salon kosmetyczny. Teraz tylko czekam na odwagę 😆 boję się, że zrobią mi nienaturalne i nie będę mogła się poznać w lustrze 😆

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości