Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 18:45   #2401
NinaSimone
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.33

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Tzn?

Raczej mam na myśli jeżeli kogos nie stać na prywatny żłobek to taki publiczny. Jakie to mogą być koszta? Dajmy na to 8h dziennie.
300- 500 zl

Wyciśnięte z jeżynki
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:52   #2402
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
No, też chciałam kupić ostatnio i lipton. Teraz to chyba ma, tylko citi handlowy i millenium, ale tam to trzeba mieć konta normalne.
Wiem ze jeszcze MBank ma ale kurde nie chce zakładać specjalnie konta żeby mieć tylko kartę
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:53   #2403
jaksy
Zasiedzenie

Cytat:
Napisane przez Veredise Pokaż wiadomość
No właśnie, tam jest ta przystawka przez co już nie trzeba takiego osobnego urządzonka A ja nienawidzę siekać cebuli, bo zawsze łzawię wtedy strasznie :/ A chodzi mi o to, żeby nie mieć 150 różnych rzeczy.
Do ubijania piany w sumie można użyć trzepaczki (takiej zwykłej), do naleśników tak samo, tylko wiadomo - zabiera to więcej czasu, ale w blenderze to pewnie się szybko kręci, więc powinno być ok.
Ja mam blender z Lidla, wygląda jak ten w załączonym linku, ale ma tez końcówkę z trzepaczką. Co prawda jeszcze jej nie używałam, ale myślę, że jest właśnie do tego - białek i naleśników. Ja ciasto na naleśniki rozrabiam zwykłą trzepaczką, bo to chwilka, a nie chce mi się wyciągać blendera.

Edit: teraz zauważyłam, że w pierwszym poście załączyłaś zdjęcie innego blendera :p Taki mam właśnie na myśli.

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2016-02-03 o 18:58
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:58   #2404
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Jeśli chodzi o rozciąganie butów to skarpetka powinna być mokra. Można też but rozgrzać nad parą z czajnika i jeszcze gorący założyć na stopę w skarpetce, mocno majtać palcami i rozpychać nimi czubki, dopóki buty nie wystygną. Może to coś da.
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:10   #2405
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Ja mam blender z Lidla, wygląda jak ten w załączonym linku, ale ma tez końcówkę z trzepaczką. Co prawda jeszcze jej nie używałam, ale myślę, że jest właśnie do tego - białek i naleśników. Ja ciasto na naleśniki rozrabiam zwykłą trzepaczką, bo to chwilka, a nie chce mi się wyciągać blendera.

Edit: teraz zauważyłam, że w pierwszym poście załączyłaś zdjęcie innego blendera :p Taki mam właśnie na myśli.
No tak, ale ubicie piany z białek to już grubsza sprawa Mnie najbardziej chodzi o to, żeby nie trzeba było do tego osobno kupować miksera z tymi takimi łopatkami.
Dzięki za opinię, kupiłam ten co pokazałam na zdjęciu, bo znalazłam na Allegro z odbiorem osobistym dwie ulice ode mnie za 115 zł

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:18   #2406
maddd
Wtajemniczenie

Dziewczyny, może wy miałyście taką sytuację.
Mam telefon samsung galaxy s3. Jest już w użyciu 2 lata. Od jakichś 2 miesięcy dzieją się z nim dziwne rzeczy jak go ładuję
Otóż mamy w domu 3 ładowarki pasujące do tego telefonu. Jedną oryginalną samsunga, drugą nie-oryginalną, a trzecią do telefonu mojego TŻ (huawei).
Najpierw ładowałam swój samsung tą oryginalną ładowarką. Ale zauważyłam, ze ładowała później tylko do jakiegoś poziomu, najpierw do około 80%, potem spadło do 70%, a potem zeszło tylko do kilku% Nie dałam rady ją na maksa naładować, i nieważne jak długo ta ładowarka byłaby podłączona do telefonu. Kiedyś wystarczyły 4-5 h i byla naladowana na maksa.
Jak zauważyłam, że ladowarka przestała ładować, to od razu pomyślalam, że coś się dzieje z baterią..
Ale TŻ sprawdził najpierw na swojej ładowarce, a po całkowitym rozladowaniu sprawdziliśmy na tej nie-oryginalnej - i bateria znów po kilku godzinach naładowana w 100%
No to zadowolona zaczęłam używać tę nie-orginalną (jakiś miesiąc temu) i ładowała elegancko do 100%.
Ale znów zaczęło się dziać coś dziwnego - najpierw ładowala całą noc i tylko do poziomu 90%, potem zeszło na maks.80%, a tej nocy naladowało mi do 68%,i nie chciala dalej drgnąć ani troszkę więcej:/

Teraz podkradłam ładowarkę TŻ (tę do huawei), i wlaśnie minęły dwie godzinki i już jest 100% baterii! (podłączylam jak było 5%).

Czy to możliwe, że mój samsung "psuje" ładowarki? Czy to raczej coś z baterią?
Nie wiem czy kombinować i kupić nową ladowarkę, czy lepiej kupić nową baterię/ zmienić telefon (a wolalabym uniknąć tego ostatniego:/).

Tak wiem, długi wywód Ale mam nadzieję że z=rozumiecie o co mi chodzi Miała któraś z was taką sytuację, albo wiecie o co może tu chodzić?
maddd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:34   #2407
maluchna1
Przyczajenie

Rozpoczęłam pracę 1 października. Teraz jest luty wiec przepracowałam na razie 4 miesiące. Ile dni przysługuje mi urlopu na dzień dzisiejszy?
maluchna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 19:42   #2408
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez maluchna1 Pokaż wiadomość
Rozpoczęłam pracę 1 października. Teraz jest luty wiec przepracowałam na razie 4 miesiące. Ile dni przysługuje mi urlopu na dzień dzisiejszy?
A jaki wymiar urlopu Ci przysluguje? Jesli 20 dni to 1,66 za kazdy przepracowany miesiąc czyli 6,67 (pewnie zaokragla do 7), zalezy tez jaka umowe masz obecnie,bo być moze masz juz tez caly wymiar na dany rok.

Stanisław Lem

Edytowane przez Vivienne
Czas edycji: 2016-02-03 o 19:45
Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:46   #2409
maluchna1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
A jaki wymiar urlopu Ci przysluguje? Jesli 20 dni to 1,66 za kazdy przepracowany miesiąc, zalezy tez jaka umowe masz obecnie.
Tak, mam 20 dni. Do stycznia miałam umowę na czas próbny a teraz od stycznia mam umowę na rok. Czyli przysługuje mi 6 dni?
Stary 2016-02-03, 19:47   #2410
NinaSimone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może wy miałyście taką sytuację.
Mam telefon samsung galaxy s3. Jest już w użyciu 2 lata. Od jakichś 2 miesięcy dzieją się z nim dziwne rzeczy jak go ładuję
Otóż mamy w domu 3 ładowarki pasujące do tego telefonu. Jedną oryginalną samsunga, drugą nie-oryginalną, a trzecią do telefonu mojego TŻ (huawei).
Najpierw ładowałam swój samsung tą oryginalną ładowarką. Ale zauważyłam, ze ładowała później tylko do jakiegoś poziomu, najpierw do około 80%, potem spadło do 70%, a potem zeszło tylko do kilku% Nie dałam rady ją na maksa naładować, i nieważne jak długo ta ładowarka byłaby podłączona do telefonu. Kiedyś wystarczyły 4-5 h i byla naladowana na maksa.
Jak zauważyłam, że ladowarka przestała ładować, to od razu pomyślalam, że coś się dzieje z baterią..
Ale TŻ sprawdził najpierw na swojej ładowarce, a po całkowitym rozladowaniu sprawdziliśmy na tej nie-oryginalnej - i bateria znów po kilku godzinach naładowana w 100%
No to zadowolona zaczęłam używać tę nie-orginalną (jakiś miesiąc temu) i ładowała elegancko do 100%.
Ale znów zaczęło się dziać coś dziwnego - najpierw ładowala całą noc i tylko do poziomu 90%, potem zeszło na maks.80%, a tej nocy naladowało mi do 68%,i nie chciala dalej drgnąć ani troszkę więcej:/

Teraz podkradłam ładowarkę TŻ (tę do huawei), i wlaśnie minęły dwie godzinki i już jest 100% baterii! (podłączylam jak było 5%).

Czy to możliwe, że mój samsung "psuje" ładowarki? Czy to raczej coś z baterią?
Nie wiem czy kombinować i kupić nową ladowarkę, czy lepiej kupić nową baterię/ zmienić telefon (a wolalabym uniknąć tego ostatniego:/).

Tak wiem, długi wywód Ale mam nadzieję że z=rozumiecie o co mi chodzi Miała któraś z was taką sytuację, albo wiecie o co może tu chodzić?
Miałam ten sam problem na s 3. Kilka razy. Luzowalo się gniazdo ladowania

Wyciśnięte z jeżynki
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:48   #2411
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
co kupić na bierzmowanie? od razu mówię, że krzyżyk, pismo święte i takie tam dostanie na pewno od mamy i dziadków. Ja się składam z chłopakiem, będziemy mieć tak z 50-70 zł. Myślałam nad naszyjnikiem, ale przeglądam allegro i widzę tylko te paskudne celebrytki. Pomoże ktoś?
A to jakas gruba impreza? Pierwsze slysze, zeby ktos 'wyprawial' bierzmowanie i zeby z tej okazji prezenty dawac.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 19:48   #2412
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez maluchna1 Pokaż wiadomość
Tak, mam 20 dni. Do stycznia miałam umowę na czas próbny a teraz od stycznia mam umowę na rok. Czyli przysługuje mi 6 dni?
Nie, to w takim przypadku przysluguje Ci 20 dni za ten rok, i za poprzedni ok 5.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:51   #2413
Jall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
co kupić na bierzmowanie? od razu mówię, że krzyżyk, pismo święte i takie tam dostanie na pewno od mamy i dziadków. Ja się składam z chłopakiem, będziemy mieć tak z 50-70 zł. Myślałam nad naszyjnikiem, ale przeglądam allegro i widzę tylko te paskudne celebrytki. Pomoże ktoś?
Klasyczne srebrne kolczyki. Dostałam, chodzę do dziś i w sumie uważam za najlepszy prezent, jaki wtedy otrzymałam.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę
Jall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:52   #2414
maluchna1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Nie, to w takim przypadku przysluguje Ci 20 dni za ten rok, i za poprzedni ok 5.
Dziękuję bardzo za pomoc
Stary 2016-02-03, 19:52   #2415
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Wiem, że już pisałam. Do kiedy pracodawca musi wypłacić mi za urlop?
Kasy nadal brak a niby do końca umowy musi zapłacić. Jutro idę do biura, upomnieć się o to? Może tak być że myślą że ja nie wiem iż coś mi się należy i nie zamierzają zapłacić?
Stary 2016-02-03, 19:53   #2416
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
A to jakas gruba impreza? Pierwsze slysze, zeby ktos 'wyprawial' bierzmowanie i zeby z tej okazji prezenty dawac.
Tak, z 20 osób zaproszonych, impreza.
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:54   #2417
moja imaginacja
Zakorzenienie

Czy w jakiś sieciowych cukierniach robią paczki beztluszczowe? marzy mi się taki pieczony, a jak kogoś pytam to nikt nie wie o co mi chodzi
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:06   #2418
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Dziękuje

Mam jeszcze jedno pytanie.

Czy jest szansa dostać dofinansowanie z Urzędu Pracy na firmę ale zupełnie nie związaną z kierunkiem mojego wykształcenia?
Przykładowo: mam szkołę skończoną jako barman/kucharz a chciałabym otworzyć bardziej męskie zajęcie? (Nie mam udokumentowanej takowej pracy - pracowałam na "czarno")
Stary 2016-02-03, 20:17   #2419
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

Czy jest szansa dostać dofinansowanie z Urzędu Pracy na firmę ale zupełnie nie związaną z kierunkiem mojego wykształcenia?
Przykładowo: mam szkołę skończoną jako barman/kucharz a chciałabym otworzyć bardziej męskie zajęcie? (Nie mam udokumentowanej takowej pracy - pracowałam na "czarno")

o ile przedstawisz biznesplan słabe i mocne strony przedsięwzięcia, to nie powinni robić problemów ja nie miałam doświadczenia, ale nie przyjęli mojego pomysłu, bo chciałam do swojej firmy kupować używany sprzęt - bzdurne formalności na to nie pozwalają.
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 20:22   #2420
Keket
Zakorzenienie

Jutro wybieram się na masaż pierwszy raz w życiu, czekoladowy i zastanawiam się jak to będzie wyglądało?

Keket jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:23   #2421
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje

Oczywiście, że masz szansę.
Stary 2016-02-03, 20:30   #2422
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Czy w jakiś sieciowych cukierniach robią paczki beztluszczowe? marzy mi się taki pieczony, a jak kogoś pytam to nikt nie wie o co mi chodzi
Ja mam zamiar jutro sama upiec z tego przepisu
http://www.mojewypieki.com/post/pieczone-paczki
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:34   #2423
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Czy dostanę gdzieś stacjonarnie bazę peel off do paznokci? Wiem, że Sally Hansen, Essence i Miss sporty miało takie bazy ale szukałam w ich szafach i ich nie było.
Miss Sporty PeelOff kupowałam w Ross
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:45   #2424
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że masz szansę.
Ale jest to szansa duża czy raczej minimalna? Nie będę potrafiła udowodnić że to potrafię robić sama. Straciłam prace teraz i chciałabym coś swojego właśnie mieć. Tz się zna na tym chcemy ale on dotacji wziąć nie może już.
Stary 2016-02-03, 21:10   #2425
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
A jakieś strony www poza Allegro do kupna startera Semilac polecacie?

Wyciśnięte z jeżynki

semilac, e-zebra, mintishop. ALe nigdzie nie dostaniesz startera poniżej 200 zł, raczej wszędzie za 239 zestaw z tą małą ledową lampką.
Na podforum hybrydowym jest wątek dotyczący zakupu zestawów w internecie. Rzuć okiem
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:11   #2426
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest to szansa duża czy raczej minimalna? Nie będę potrafiła udowodnić że to potrafię robić sama. Straciłam prace teraz i chciałabym coś swojego właśnie mieć. Tz się zna na tym chcemy ale on dotacji wziąć nie może już.
Priv.
Stary 2016-02-03, 22:27   #2427
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
Zostawiłam kartkę po uszkodzeniu komuś auta. Sprawa poszła do ubezpieczalni, która uznała, że kasa się nie należy. I się zaczęło - nękanie telefonami, krzyki i wantury, grożenie sądami. Pani chciała 1500zł na naprawę. Na szczęście przypomniałam pani, że stała na trawniku i wtedy się skończyło.

Wspólczuje przeżyć i dzięki za odpowiedź. Kiedyś słyszałam, że ktoś komuś lekko przerysował auto na parkingu, zostawił karteczkę, a później ubezpieczalnia, jak prosiła o potwierdzenie zdarzenia, przekazała dokumenty, z których wynikało, że połowa auta była powgniatana i porysowana jak po wypadku. Nie wiem jak to się skończyło, ale też średnio przyjemna sprawa.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 22:28   #2428
ewanka1989
Zakorzenienie

Polecacie jakiś sklep online gdzie można kupić ręczniki kąpielowe? Zależy mi na takich, które szybko nie stracą na "miękkości". A może kupowała któraś z Was ręczniki w Ikei?

Edytowane przez ewanka1989
Czas edycji: 2016-02-03 o 22:40
ewanka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 22:30   #2429
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

krem nawilżający

poszukuję czegoś co dobrze nawilży, nie zapcha i będzie do cery tłustej. Dobrze by było jakby nie kosztował milionów monet, ale nie jest to warunek konieczny.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 22:35   #2430
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
krem nawilżający

poszukuję czegoś co dobrze nawilży, nie zapcha i będzie do cery tłustej. Dobrze by było jakby nie kosztował milionów monet, ale nie jest to warunek konieczny.
Ja kupiłam ostatnio to:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...aluronowy.html
i chyba jest OK, nie używam tego za długo, może z miesiąc, nie narzekam

oraz krem:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...en-spf-10.html
kupiłam sobie typowo na zimę, jest bogaty i czuć go na twarzy, ale nie tłusty, nie świecę się po nim jakoś mocno, bardzo fajny produkt; ja w ogóle bardzo lubię kremy Eris, z różnych linii
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości