|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
#1622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1623 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, ogólnie nie doskwiera. Ja lubię dużo małej opowiadać i tłumaczyć codzienne czynności, ale czasem jak się ma gorszy dzień to jest to męczące. Bo ileż można tłumaczyć przy obieraniu marchewki, że to takie pożyteczne warzywo, które ma dużo witaminki A i jest dobre dla oczek
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez tak gadam do malej. Ona wtedy wydaje dźwięk "yyyy?". Takie pytanie bez słów. Zastanawiam się wtedy,,czy cos kuma, czy myśli "matka-wariatka",😁 ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Ja tam cos innego widziałam 😎 ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Zgaga mnie męczy. Jeny, jakie to okropne! W pierwszej ciąży praktycznie nie mialam. Tak sie zastanawiam, mleko sojowe tez moze być, czy tylko od krowy ?,😁 |
|
|
|
|
#1625 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj tam oj tam
To przez te zioła
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
EWKA bardzo zadowolona z Zaspy
juz chyba pisalam wcześniej na ten temat, jakbys chciala cos konkretnego sie dowiedzieć to pytaj Igi mial taki okres ze sie bal odkurzacza, jakos chyba okolo roku, poltora. Przeszlo po miesiacu czy dwoch. LMnie meczyly troche odwiedziny, przewaznie trwaly krotko i zwykle to na mnie czekano, bo to karmienie, a to obchod itd. Ale bylo to mile i tak. Na szczescie na oddzial nie mozna bylo wejsc. Za to powiedzialam.ze pierwszy tydzien dwa w domu nie zycze sobie odwiedzin to czas dla nas, aby sie siebie nauczyc i troche zorganizowac. To byla swietna decyzja w naszym przypadku. MADZIA zdecydowalismy ze ogarniemy sie z mezem.sami. i tak musielismy sie nauczyc obslugi dziecka, a tak robilismy to w spokoju, sami. Po tygodniu przyjechala tesciowa na weekend, to bardziej ogarniala chatę i obiady, bo maz nie wyrabial wzial ogolnie urlop ojcowski. Teraz tez jest taki plan. Musimy tylko pomyslec co z Igim na czas porodu...Rodzilam bez znieczulenia, nie chcialam i juz
|
#1628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zuzia tak docenia że do niej mówisz :P
|
|
#1629 |
|
Ania
|
Nie czytałam kilka godzin forum a tu maskara
) nie cytuje, bo na tablecie ciezko mi tyleee cytowac, takze wybaczcie Współczuję histerii dzieci, ale chyba przeczekanie to najlepszy sposob na dziecko, choc wiem, ze byws ciezko. I chcialam właśnie zapytac, co Wy pilyscie? , podzielcie sie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-06 o 22:27 |
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
W pierwszej ciąży miałam takie okropne zgagi, że piłam szklankę mleka małymi łyczkami cały wieczór. Niby po mleku przechodziło, ale na 10-15 minut...
|
|
#1632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
FIAZO hihi chcialas zeby rzygnal to haftnal
![]() KASKA b.dobre wiesci z wizyty tez mysle o tej rownowadze w przyrodzie i licze ze u nas bedzie wyjatek. Bo pierwsze nie dawalo i nie daje nam w kosc![]() ANIA wyjsc mozna juz po dwoch trzech dniach chyba ze na dworze -10. Juz sama sie nie moge doczekac srody. Stawiam.ze małe sie przekrecilo w tym tygodniu glowka w dol, bo wsadza mi raczki lub cos gminnego w pachwine dzisiaj namietnie ![]() Z mowieniem to do 2roku zycia dziecko powinno mowic ok.250 slow. Ale uwaga! Nie musza to byc dorosle slowa, tylko konkretne okreslenia, nazwy na konkretna rzecz. Co do zdrabniania to wyznajemy z mezem.zasade jak brat ktorejs z was rodzina szybko sie oduczyla, oprocz mojej mamy, ale Igi sam ja juz poprawia. Tyle ze on wyjatkowo szybko zaczal mowic calymi zdaniami jak na chlopaka. Ja od poczatku duzo gadalam do Galganka, opisywalam kazda rzecz. Najlepsze sie zaczelo jak on sam zanim zjadl to musial mi opowiedziec co dokladnie jest na łyżce![]() Czy cos palilyscie?;p
|
#1636 | |
|
Ania
|
Cytat:
widze właśnie "zielone herbatki" i inne specyfiki
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie czystek
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Biorę ale mi nie smakuje
Tą pod język mam
|
#1640 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się tu wesoło zrobiło
![]() Tak trzymać dziewczyny! U nas można wyjść następnego dnia po porodzie i 99% kobiet wychodzi tak szybko. Ja chciałam i zostalam 4 dni w szpitalu chociaż 3-go dnia zaliczylam zalamkę i ryczałam pod prysznicem, że tęsknię za mężem i chcę do domu... Ale było za póxno i musiałam już zostać do następnego dnia. Cytat:
ja leżałam na sali z 3 kobitkami do których przychodzily stada ludzi... Od partnera z dziećmi po koleżanki z pracy... Chore jak dla mnie! Na szczęście każde łożko miały zasłonkę dookoła i mogłam sie zasłonić od tego tabunu Cytat:
Dodam, że mąż tez miał kilka dni wolnego i naprawde chciał i dużo robił przy synku. Ale jednak mama ogarniała obiady i np. spacery a mi kazała spać ![]() Oczywiście zdarzały się spięcia ale możliwość odespania nocek w dzien naprawdę dużo daje. A synek dzieki temu mógł byc całe dnie na dworze Cytat:
Czekałam na rozwarcie... Cytat:
Normalnie nie podaje się znieczulenia przy takim rozwarciu. Musi byc minimum chyba 4 cm ale nie większe niż bodajże 7-8. W każdej ulotce/gazetce dot. znieczulenie czytałam o tych centymetrach a byłam/ jestem zainteresowana bo podczas pierwszego porodu miałam epidural w kręgosłup i czekałam na niego jak na zbawienie (nie miałam rozwarcia) Cytat:
![]() I faktycznie, podczas znieczulenia troszkę czujesz, że jest skurcz i tylko lekkie parcie. I w sumie po kilku razach synek wyszedł. Pewnie wszystko zależy od rodzącej. Ja rodziłam ze znieczuleniem, nie żałuję bo nie dałabym rady bez. A do tego miałam 2 wkłucia w kręgosłup bo pierwszy anestezjolog coś źle zrobił i znieczulenie nie zadziałało. Myślałam, ze go zagryzę bo nie dość, że musiałam siedzieć w bezruchu 40 min. okrakiem na łóżku ze skurczami co 3 min. i już ryczałam bo nie dawałam rady, to jeszcze spartolił robotę. Potem przyszedł drugi i po 3 min. już poczułam ulgę. Cytat:
Mój tez tak miał ![]() Polecam książeczkę "Kicia Kocia sprząta". Nam bardzo pomogła. Tytułowa Kicia też bała się odkurzacza... Głowa do góry, za kilka m-cy strach minie! Cytat:
![]() Mój synek wyszedł na pierwszy spacer po 5 dniach ale tylko dlatego, że było niezbyt ciepło. Pierwszy spacer trwał jakies 0,5 godz. ale następny (i każdy kolejny ) już chyba ze 3 godz. i czasami po 2 x dziennie ![]() ma jeszcze mnóstwo czasu na rozgadanie się! Mój synek zaczął mówić parę dni po 2-ich urodzinach. Osobiście uważam, że ilość gadania otoczenia (np. rodziców) nie ma wpływu na start w mówieniu. JA mówiłam baardzo dużo od samego poczatku. Łącznie z opowiadaniem co robimy podczas przebierania, co robię w kuchni...itd. I synek zaczął mowić stosunkowo późno. Ale na pewno pomaga w tym, że dziecko jak zacznie już gadać, to mówi bardzo ładnie i szybko rozwija się w tej mowie. Szybko zaczyna budować zdania z kilku słów itd. I podobnie jak Miquesi uważam, że książeczki baaardzo dużo dały. My czytamy bardzo dużo. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-06 o 23:18 |
|||||||
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
No ja pisalam co mowila mi polozna pracujaca w prywatnym szpitalu.
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
PAULINA i ja również pierwszy raz spotykam osobę, która wazyła ponad 5kg.
Tak jak pisałam, pilnuj tych wymiarów przed porodem zeby nie było niespodzianki jak u mnie Bo może się okazać, że duża mama= duża dzidzia.KAŚKA, ZEBRAH gratuluję siusiaków!!!
|
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Obudziłam się nagle z bólem nerki
wzięłam nospe i teraz nie mogę zasnąć powoli mniej boli, ale mam obawy taki nagły silny ból. Niech to będzie tylko chwilowe bo urologa mam 18.02 więc jeszcze chwila
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to wstaję w końcu, ech, nie ma to jak zacząć niedzielę o 6 rano
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Ania
|
Cytat:
oby to tylko chwilowe bylo ![]() Cytat:
Ja jade odwiedzić mame w sanatorium wiec musialam wczesniej wstac.. A akurat bym pospala milej niedzieli zycze wszystkim
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
Madzia jak się czujesz?
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jej co tu się wczoraj wyczyniało na wątku U nas wieje silny halny (oszaleć idzie) i słabo spałam. |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Ty się nacierpisz biedna. Mam nadzieje, ze juz dawno przeszlo i wszystko ok !
![]() A moja malutka się obudzila wieczorem, krzyk niesamowity, w łóżeczku nie, lozku zle, tylko na rękach. Myślałam ze zęby, ale zaczynala bardzo nowo plakac jak tylko na brzuszku się polozyla. Zaparzylam rumianku i w końcu jakos po 1 usnela. Ale ja dzis nie do życia jestem.. |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKA tyle ze Maks w otoczeniu obcokrajowców. Jestem pewna , ze szybciej zaczalby mowic, gdybyscie byli w PL. To normalne ze dzieci w srodowiskach dwujezycznych zaczynają chwilę później.
EWKA musial faktycznie brzuszek bolec...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

juz chyba pisalam wcześniej na ten temat, jakbys chciala cos konkretnego sie dowiedzieć to pytaj

to chyba bardzo długo.

No to wstaję w końcu, ech, nie ma to jak zacząć niedzielę o 6 rano