|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Ja mam częstoskurcze napadowe - nieregularny, dużo mocniejszy skurcz serca, potem rozkurcz powodujący wrażenie, że serce jest dwa razy za duże, nierównomierne bicie przez kilka sekund, a jednocześnie z tym natychmiastowo lodowate dłonie i stopy. Pojawia się przypadkowo, w zasadzie niezależnie od wszystkiego. Jeżeli występuje za często, biorę potas, taki na receptę.
|
|
|
|
#3212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle też tak macie, że jesteście mega senne? Mogłabym leżeć całe dnie w łóżku.---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Ja, zdecydowanie. Ostatnio coraz czesciej w tygodniu chodze spac o 21 plus drzemki popoludniowe, gdy tylko mam możliwośc.
|
|
|
|
#3215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie bylam jeszcze na usg i nie widzialam serduszka a karte ciazy mam..
|
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kartę ciąży trzeba mieć do 10tyg założona by móc jak coś potem dostać becikowe, warto sobie pilnować albo zapytać gina czy jak coś potem wypisze z terminem do tyłu paranoja
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-02-07 o 22:30 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
hm to inne info dostałam, a nie orientujesz się jak wygląda sprawa z partnerem?tzn czy moje wynagrodzenie bedzie zalezne od tego czy dostanę czy tzta też?
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to nie wiem, nie interesowałam się tym więc nie chcę wprowadzać w błąd. |
|
|
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Może to było tylko tak żartobliwie?
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak jak mówię, normalną kontrolę lekarz zlecił za 3-4 lata, natomiast powiedział, ze w ciazy 2 razy trzeba zrobić echo. Tylko właśnie nie dopytalam kiedy pierwszy raz, bo nie sądziłam, ze nagle po 3 latach starań zajde w ciążę Natomiast drugie echo, to juz blisko porodu zeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu - jednak ciąża może obciążyć serce, stąd trzeba to sprawdzić ![]() Jadę do gina, zaraz się zrzygam w tramwaju
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wiem że już był poruszany temat badań prenatalnych. Jeśli mój lekarz nie robi to mogę samowolnie się gdzieś na takie badania zapisać?
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czuje się dziś masakrucznie. Myślałam, że to mnie nie dopadnie, ale właśnie dołączyłam do grona ciężarówek witajacych się rano z Neptunem. Mam o tyle gorzej, że doszły mi jeszcze problemy żołądkowe... Więc snuje się od łóżka do łazienki i z powrotem, chociaż najchętniej po prostu polozylabym się w łazience i tak została...
|
#3228 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny,
jestem strasznie wymęczona po tej nocy. Halny daje o sobie znac: i mnie dopadła migrena i do tego doszły nocne bóle brzucha i ud. Mam nadzieje, ze to rozciąganie macicy. Nie bede panikowac, jutro mam wizytę. Cytat:
Oczywiście mozna. Ja wlasnie zadzwoniłam i sie umowilam, a w zasadzie zmieniłam i lekarza i termin za rada dziewczyn, z 14 t 0 D udało mi sie gdzie indziej na 12 t 5 d. |
|
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, doradźcie mi coś, błagam. Od trzech dni boli mnie głowa, praktycznie bez przerwy. Poszłam spać o 22, dwie godziny później obudził mnie ból i to był koniec. Poszłam nawet coś zjeść, bo sądziłam, że to może z głodu, ale nie pomogło. Parzę teraz kawę. Przychodzą mi do głowy dwa wytłumaczenia - brak tlenu od ciągłego siedzenia w domu i za mało jedzenia. Ale co ja mam zrobić, skoro na widok jedzenia mam od razu odruch wymiotny? Pewnie, jem mniej niż przed ciążą, ale po prostu fizycznie nie mogę. Pójdę dzisiaj na krótki spacer, taki naokoło bloku, może to coś da.
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na "pocieszenie" powiem wam, że siostra będąc w ciąży wymiotowala od pierwszego dnia do ostatniego...
|
|
#3231 |
|
Zadomowienie
|
Miałam nadzieję, że te mdłości już mi przeszły. Teraz jest odwrotnie - nie mdli mnie cały czas, ale na widok jedzenia wszystko podchodzi mi do gardła. Nie wymiotowałam jeszcze, ale mam wrażenie, że to tylko kwestia czasu.
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
I hop - powrót do pracy, a pracy mam tyle że już
. Ledwie wyjechaliśmy z gór wróciły mdłości i senność, ruszyła mi za to przemiana materii, która uparła się na czas wyjazdu zrobić sobie wolne (jeśli wiecie, co mam na myśli ).Zaczynamy 8 tydzień wagą +1,2 od wyjściowej. Założenie to do marca przybrać 0,8kg, do końca ciąży +10/11kg. Aktualnie w jednych spodniach guzik ciśnie mnie w pasie. Wszystko inne bez zmian parametrycznych. Założenie to chodzić w swoich ubraniach do oporu, bo ciążowe ubrania mi się strasznie nie podobają ![]() W tym tygodniu wizyta u dżina. Trasy po 14km w śniegu i wietrze spokojnym spacerem mnie nie zabiły, poza jednodniowym bólem jajnika jaki opisałam czułam się lepiej, jak w domu. Jak dżin uzna, że fasolce też to nie przeszkadza i wszystko jest ok a krwiak znikł lub nadal jest minimalny, to wracam do codziennych spacerów,2x w tygodniu pilates i raz coś umiarkowanie siłowego. Wczoraj od śniadania (100g chleba i 100g twarożku, bo jeszcze schodzliśmy ze schroniska z plecakami) do popołudnia specjalnie nic nie jadłam żeby zrobić sobie miejsce na 4 cienkie kawałki pizzy - uwaga - z nutellą i bananami Trzy inne normalne, ale polecam spróbować tej pierwszej wariacji. Robimy ciasto na pizzę (takie cienkie, włoskie), kładziemy kawałki 2 bananów i pieczemy w piecu. W międzyczasie 10 łyżeczek nutelli rozpuszczamy w szklance w mikrofali. Po upieczeniu polewamy pizzę nutellą i dekorujemy każdy kawałek plamką bitej śmietany. Smacznego! Polecam jednak nie jeść tego dużo i przemieszać z normalniejszym posiłkiem ![]() Na kolację zupa i soczek, żeby nie wykończyć żołądka ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry !
Od trzech dni tak mnie mdli że szok, są na to sposoby jakieś?
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
no ale się uśmiałam, boki zrywać. to było takie bekowe, że aż bobo w brzuszku zawył ze śmiechu i nie mógł się uspokoić. już nie mówiąc o tż, który do dzisiaj powtarza ten super żarcik.
no zastanów się co Ty piszesz, laska wredna była i tyle, to były prawie jej jedyne słowa jakie do mnie powiedziała oprócz "rozbierz się i siadaj na fotel" i zaznaczeniu na kartce tabsów "kup sobie to, wizyta za miesiąc". dziwne masz poczucie humoru albo tylko ja go nie kumam
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczyny,
u mnie ciagle plamienia, szczerze to mam serdecznie dosc krwiak nadal zadomowiony, ja juz nie mam na niego sily ![]()
|
#3236 |
|
Zadomowienie
|
Kawa pomogła na głowę, ale na spacer pójdę i tak, nie chcę pić kawy codziennie.
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3238 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowałam wczoraj pomogło na krótko ,chyba że trzeba pić takie że 3 na dzień.
|
#3240 |
|
Zadomowienie
|
Dziwne to niezakładanie kart ciąży do 12 tc. Przecież ta ciąża już tam jest, puls oznacza żywy płód, nawet, gdyby kobieta miała stracić dziecko to powinien być ślad, że była w ciąży. Tak jakby lekarze nie chcieli marnować szablonów kart, bo a nuż poroni o.O
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

w ogóle też tak macie, że jesteście mega senne? Mogłabym leżeć całe dnie w łóżku.
żeby wszystko było ok

Natomiast drugie echo, to juz blisko porodu zeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu - jednak ciąża może obciążyć serce, stąd trzeba to sprawdzić

. Ledwie wyjechaliśmy z gór wróciły mdłości i senność, ruszyła mi za to przemiana materii, która uparła się na czas wyjazdu zrobić sobie wolne (jeśli wiecie, co mam na myśli
Trzy inne normalne, ale polecam spróbować tej pierwszej wariacji. Robimy ciasto na pizzę (takie cienkie, włoskie), kładziemy kawałki 2 bananów i pieczemy w piecu. W międzyczasie 10 łyżeczek nutelli rozpuszczamy w szklance w mikrofali.