Wrześniówki 2016 <3 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 21:04   #3211
Samarinda
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Ja mam częstoskurcze napadowe - nieregularny, dużo mocniejszy skurcz serca, potem rozkurcz powodujący wrażenie, że serce jest dwa razy za duże, nierównomierne bicie przez kilka sekund, a jednocześnie z tym natychmiastowo lodowate dłonie i stopy. Pojawia się przypadkowo, w zasadzie niezależnie od wszystkiego. Jeżeli występuje za często, biorę potas, taki na receptę.
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:13   #3212
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Ja mam częstoskurcze napadowe - nieregularny, dużo mocniejszy skurcz serca, potem rozkurcz powodujący wrażenie, że serce jest dwa razy za duże, nierównomierne bicie przez kilka sekund, a jednocześnie z tym natychmiastowo lodowate dłonie i stopy. Pojawia się przypadkowo, w niezależnie od wszystkiego. Jeżeli występuje za często, biorę potas, taki na receptę.
Ja mam wypadanie platka zastawki mitralnej ale jest to wada bezobjawowa i nie wymaga leczenia. Natomiast nie wiem czy ma to jakis wplyw na ciaze,musze isc skontrolowac i przy okazji sie dowiedziec.
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:18   #3213
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dziewczyny, dziś trochę ogarnełam mieszkanie i boli mnie pod brzuchem:-( też tak macie jak trochę "pogimnastykujecie" się?
-
czy któraś z was chodzi na basen?
Też tak mam, albo jak coś cięższego niose, np torebkę wypchana zakupami, to boli mnie w ogóle też tak macie, że jesteście mega senne? Mogłabym leżeć całe dnie w łóżku.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Dziewczyny na zatkany nos, katar- WACHAJCIE
CHRZAN!!!!! Najlepiej taki samemu robiony albo kupny mocny!!! Pomaga mega! Bez ograniczeń można wąchać! Jak trzeba to słoik w torebkę i jak sie zatka dziurka to wąchać!

Ogólnie trzeba go wąchać często ale rezultaty widac po 1-2 dniach!
Świetna wskazówka, dzięki
Stary 2016-02-07, 21:19   #3214
Polta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Też tak mam, albo jak coś cięższego niose, np torebkę wypchana zakupami, to boli mnie w ogóle też tak macie, że jesteście mega senne? Mogłabym leżeć całe dnie w łóżku.
Ja, zdecydowanie. Ostatnio coraz czesciej w tygodniu chodze spac o 21 plus drzemki popoludniowe, gdy tylko mam możliwośc.
Polta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:25   #3215
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Ana - żeby wszystko było ok

Słuchajcie, bo zaczynam się martwić. Czy któraś z was ma tak, że leży cały dzień i w trakcie leżenia ma takie jakby napady odpływania krwi z rąk i nóg? Mnie tak łapie od czasu do czasu, czasem kilka razy dziennie, czasem raz. Nagle mi się robi strasznie zimno w dłonie i stopy, a generalnie mam ciepło w domu i są momenty, że potrafi mi być za gorąco. A nic się nie zmienia ani w moim położeniu ani w temperaturze otoczenia...
Generalnie mój układ krążenia nie ogarnia, nie mogę dłużej siedzieć czy stać bo zaczyna mi się robić słabo i nasilają się mdłości. Nie mogę też brać gorącego prysznica, tylko taki lekko ciepły, bo też od razu słabo ... Staram się pić dużo soków i wody, ale to nie ma żadnego znaczenia czy więcej piję czy mniej. To dziwne uczucie i tak się pojawia :/ Mówiłam gin na wizycie tydzień temu, że generalnie mi jest słabo i sama bym do niej nie dojechała gdyby nie mąż. Niby ciśnienie miałam ok. Powiedziała, że jak organizm potrzebuje to mam leżeć ile potrzebuję. Ale już mam dość tego leżenia, coś by się zrobiło ze sobą, a tu się nie da. Ostatnio udało mi się zmienić pościel i to był wyczyn dnia :/
Może masz anemie? Może przyjmujesz za mało żelaza. Ja się czuję podobnie, dużo leżę a jak wyjdę na dwór to po 15 min już nie mam siły i zaczyna mi być niedobrze.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ana-współczuję przejść.

Wracamy z gór. Jak dla mnie wszystko jest ok,szukam tylko dalej patentu na pęcherz bo szczypie. Reszte dżin zbada w czwartek na kontrolnym.

Jak macie pytania jak się buja w I trym po górach to piszcie. Odpisze jak odeśpię
Żurawina
Stary 2016-02-07, 21:27   #3216
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie mówiła tego w złym tonie ani w złych intencjach?
nie mówiła czego? ze takie są konsekwencje nie brania tabletek? a w jakim innym tonie i intencjach? bo nie wiem jakie mogła mieć, oświeć mnie proszę.
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:29   #3217
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jutro idę do gina, skoro było serduszko na USG, to już mi chyba założy kartę ciąży, prawda?
Czy na tej wizycie powinnam sie o coś ważnego dopytać?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Ja nie bylam jeszcze na usg i nie widzialam serduszka a karte ciazy mam..
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:34   #3218
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Jutro idę do gina, skoro było serduszko na USG, to już mi chyba założy kartę ciąży, prawda?
Czy na tej wizycie powinnam sie o coś ważnego dopytać?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
ja mam połowę 12t i jeszcze nie mam karty ciąży za tydzień idę dopiero z wynikami badań i wtedy będę miała założoną. dużo zależy od lekarza, ale wuj gin mówił, że wielu nie zakłada karty ciąży do 3 miesiąca, bo jest duże prawdopodobieństwo poronień, poza tym trzeba mieć co wpisać na kartę więc często jak badania już są to zakładają
Stary 2016-02-07, 22:28   #3219
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
ja mam połowę 12t i jeszcze nie mam karty ciąży za tydzień idę dopiero z wynikami badań i wtedy będę miała założoną. dużo zależy od lekarza, ale wuj gin mówił, że wielu nie zakłada karty ciąży do 3 miesiąca, bo jest duże prawdopodobieństwo poronień, poza tym trzeba mieć co wpisać na kartę więc często jak badania już są to zakładają

a kartę ciąży trzeba mieć do 10tyg założona by móc jak coś potem dostać becikowe, warto sobie pilnować albo zapytać gina czy jak coś potem wypisze z terminem do tyłuparanoja

ℒℴѵℯ ..

Edytowane przez lianeska
Czas edycji: 2016-02-07 o 22:30
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:55   #3220
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
a kartę ciąży trzeba mieć do 10tyg założona by móc jak coś potem dostać becikowe, warto sobie pilnować albo zapytać gina czy jak coś potem wypisze z terminem do tyłuparanoja
nie trzeba, karta jest dla lekarzy nie dla becikowego. musisz być pod opieką lekarza do 10t.
Stary 2016-02-07, 23:00   #3221
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
nie trzeba, karta jest dla lekarzy nie dla becikowego. musisz być pod opieką lekarza do 10t.
hm to inne info dostałam, a nie orientujesz się jak wygląda sprawa z partnerem?tzn czy moje wynagrodzenie bedzie zalezne od tego czy dostanę czy tzta też?

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 23:04   #3222
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
hm to inne info dostałam, a nie orientujesz się jak wygląda sprawa z partnerem?tzn czy moje wynagrodzenie bedzie zalezne od tego czy dostanę czy tzta też?
ja takie dostałam od lekarza, potem na forum sie potwierdziło, że różnie w gminach jest- czasem dostajesz swistek i idziesz po podpis do gina, najlepiej sie dowiedzieć u sobie. a też na necie czytałam, że kartę trzeba mieć bo inaczej lipa z becikowym.
a to nie wiem, nie interesowałam się tym więc nie chcę wprowadzać w błąd.
Stary 2016-02-08, 07:18   #3223
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
nie mówiła czego? ze takie są konsekwencje nie brania tabletek? a w jakim innym tonie i intencjach? bo nie wiem jakie mogła mieć, oświeć mnie proszę.
Tak. Może to było tylko tak żartobliwie?
Stary 2016-02-08, 07:23   #3224
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konwalia39 Pokaż wiadomość
Ja mam wypadanie platka zastawki mitralnej ale jest to wada bezobjawowa i nie wymaga leczenia. Natomiast nie wiem czy ma to jakis wplyw na ciaze,musze isc skontrolowac i przy okazji sie dowiedziec.
Ja też mam wypadanie płatka zastawki i przez to lekki przeciek miedzyprzedsionkowy. Mimo, ze to wada bezobjawowa i w moim przypadku bardzo niewielka, to moi rodzice pilnowali żebym co kilka lat chodziła to kontrolowac, bo z czasem może się powiększyć.

No i tak jak mówię, normalną kontrolę lekarz zlecił za 3-4 lata, natomiast powiedział, ze w ciazy 2 razy trzeba zrobić echo. Tylko właśnie nie dopytalam kiedy pierwszy raz, bo nie sądziłam, ze nagle po 3 latach starań zajde w ciążę Natomiast drugie echo, to juz blisko porodu zeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu - jednak ciąża może obciążyć serce, stąd trzeba to sprawdzić

Jadę do gina, zaraz się zrzygam w tramwaju
Stary 2016-02-08, 08:04   #3225
kasia_wroc
Zadomowienie

Dziewczyny wiem że już był poruszany temat badań prenatalnych. Jeśli mój lekarz nie robi to mogę samowolnie się gdzieś na takie badania zapisać?
Stary 2016-02-08, 08:26   #3226
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

Żurawina
Jeśli można to ok
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:36   #3227
Fortuna1
Zakorzenienie

Dziewczyny czuje się dziś masakrucznie. Myślałam, że to mnie nie dopadnie, ale właśnie dołączyłam do grona ciężarówek witajacych się rano z Neptunem. Mam o tyle gorzej, że doszły mi jeszcze problemy żołądkowe... Więc snuje się od łóżka do łazienki i z powrotem, chociaż najchętniej po prostu polozylabym się w łazience i tak została...
Stary 2016-02-08, 08:37   #3228
milako
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny,

jestem strasznie wymęczona po tej nocy. Halny daje o sobie znac: i mnie dopadła migrena i do tego doszły nocne bóle brzucha i ud. Mam nadzieje, ze to rozciąganie macicy. Nie bede panikowac, jutro mam wizytę.

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiem że już był poruszany temat badań prenatalnych. Jeśli mój lekarz nie robi to mogę samowolnie się gdzieś na takie badania zapisać?

Oczywiście mozna. Ja wlasnie zadzwoniłam i sie umowilam, a w zasadzie zmieniłam i lekarza i termin za rada dziewczyn, z 14 t 0 D udało mi sie gdzie indziej na 12 t 5 d.
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:37   #3229
Samarinda
Zadomowienie

Dziewczyny, doradźcie mi coś, błagam. Od trzech dni boli mnie głowa, praktycznie bez przerwy. Poszłam spać o 22, dwie godziny później obudził mnie ból i to był koniec. Poszłam nawet coś zjeść, bo sądziłam, że to może z głodu, ale nie pomogło. Parzę teraz kawę. Przychodzą mi do głowy dwa wytłumaczenia - brak tlenu od ciągłego siedzenia w domu i za mało jedzenia. Ale co ja mam zrobić, skoro na widok jedzenia mam od razu odruch wymiotny? Pewnie, jem mniej niż przed ciążą, ale po prostu fizycznie nie mogę. Pójdę dzisiaj na krótki spacer, taki naokoło bloku, może to coś da.
. /Sting

Stary 2016-02-08, 08:40   #3230
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie mi coś, błagam. Od trzech dni boli mnie głowa, praktycznie bez przerwy. Poszłam spać o 22, dwie godziny później obudził mnie ból i to był koniec. Poszłam nawet coś zjeść, bo sądziłam, że to może z głodu, ale nie pomogło. Parzę teraz kawę. Przychodzą mi do głowy dwa wytłumaczenia - brak tlenu od ciągłego siedzenia w domu i za mało jedzenia. Ale co ja mam zrobić, skoro na widok jedzenia mam od razu odruch wymiotny? Pewnie, jem mniej niż przed ciążą, ale po prostu fizycznie nie mogę. Pójdę dzisiaj na krótki spacer, taki naokoło bloku, może to coś da.
Miejmy nadzieję że szybko minie na "pocieszenie" powiem wam, że siostra będąc w ciąży wymiotowala od pierwszego dnia do ostatniego...
Stary 2016-02-08, 08:44   #3231
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Miejmy nadzieję że szybko minie na "pocieszenie" powiem wam, że siostra będąc w ciąży wymiotowala od pierwszego dnia do ostatniego...
Miałam nadzieję, że te mdłości już mi przeszły. Teraz jest odwrotnie - nie mdli mnie cały czas, ale na widok jedzenia wszystko podchodzi mi do gardła. Nie wymiotowałam jeszcze, ale mam wrażenie, że to tylko kwestia czasu.
. /Sting

Stary 2016-02-08, 08:50   #3232
weselna01
Zadomowienie

I hop - powrót do pracy, a pracy mam tyle że już . Ledwie wyjechaliśmy z gór wróciły mdłości i senność, ruszyła mi za to przemiana materii, która uparła się na czas wyjazdu zrobić sobie wolne (jeśli wiecie, co mam na myśli ).

Zaczynamy 8 tydzień wagą +1,2 od wyjściowej. Założenie to do marca przybrać 0,8kg, do końca ciąży +10/11kg.
Aktualnie w jednych spodniach guzik ciśnie mnie w pasie. Wszystko inne bez zmian parametrycznych. Założenie to chodzić w swoich ubraniach do oporu, bo ciążowe ubrania mi się strasznie nie podobają

W tym tygodniu wizyta u dżina. Trasy po 14km w śniegu i wietrze spokojnym spacerem mnie nie zabiły, poza jednodniowym bólem jajnika jaki opisałam czułam się lepiej, jak w domu. Jak dżin uzna, że fasolce też to nie przeszkadza i wszystko jest ok a krwiak znikł lub nadal jest minimalny, to wracam do codziennych spacerów,2x w tygodniu pilates i raz coś umiarkowanie siłowego.

Wczoraj od śniadania (100g chleba i 100g twarożku, bo jeszcze schodzliśmy ze schroniska z plecakami) do popołudnia specjalnie nic nie jadłam żeby zrobić sobie miejsce na 4 cienkie kawałki pizzy - uwaga - z nutellą i bananami Trzy inne normalne, ale polecam spróbować tej pierwszej wariacji. Robimy ciasto na pizzę (takie cienkie, włoskie), kładziemy kawałki 2 bananów i pieczemy w piecu. W międzyczasie 10 łyżeczek nutelli rozpuszczamy w szklance w mikrofali.
Po upieczeniu polewamy pizzę nutellą i dekorujemy każdy kawałek plamką bitej śmietany.
Smacznego!
Polecam jednak nie jeść tego dużo i przemieszać z normalniejszym posiłkiem
Na kolację zupa i soczek, żeby nie wykończyć żołądka

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny,

jestem strasznie wymęczona po tej nocy. Halny daje o sobie znac: i mnie dopadła migrena i do tego doszły nocne bóle brzucha i ud. Mam nadzieje, ze to rozciąganie macicy. Nie bede panikowac, jutro mam wizytę.

Oczywiście mozna. Ja wlasnie zadzwoniłam i sie umowilam, a w zasadzie zmieniłam i lekarza i termin za rada dziewczyn, z 14 t 0 D udało mi sie gdzie indziej na 12 t 5 d.
Yhh...szliśmy przez ten wiatr, serdecznie współczuję mieć go teraz na co dzień..
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:15   #3233
MagicGirls
Zakorzenienie

Dobry !
Od trzech dni tak mnie mdli że szok, są na to sposoby jakieś?
Stary 2016-02-08, 09:23   #3234
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Tak. Może to było tylko tak żartobliwie?
no ale się uśmiałam, boki zrywać. to było takie bekowe, że aż bobo w brzuszku zawył ze śmiechu i nie mógł się uspokoić. już nie mówiąc o tż, który do dzisiaj powtarza ten super żarcik.
no zastanów się co Ty piszesz, laska wredna była i tyle, to były prawie jej jedyne słowa jakie do mnie powiedziała oprócz "rozbierz się i siadaj na fotel" i zaznaczeniu na kartce tabsów "kup sobie to, wizyta za miesiąc".
dziwne masz poczucie humoru albo tylko ja go nie kumam
Stary 2016-02-08, 09:25   #3235
Montii
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny,
u mnie ciagle plamienia, szczerze to mam serdecznie dosc
krwiak nadal zadomowiony, ja juz nie mam na niego sily

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:25   #3236
Samarinda
Zadomowienie

Kawa pomogła na głowę, ale na spacer pójdę i tak, nie chcę pić kawy codziennie.
. /Sting

Stary 2016-02-08, 09:27   #3237
navioe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
Dobry !
Od trzech dni tak mnie mdli że szok, są na to sposoby jakieś?
spróbuj herbaty z imbirem albo rumianku.
Stary 2016-02-08, 09:27   #3238
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
wuj gin mówił, że wielu nie zakłada karty ciąży do 3 miesiąca, bo jest duże prawdopodobieństwo poronień, poza tym trzeba mieć co wpisać na kartę więc często jak badania już są to zakładają
Też tak słyszałam. Przy czym prywatny założył mi od razu jak tylko było bicie serca (7tc) a państwowy, u którego byłam tydzień później jeszcze nie założył.

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Oczywiście.

Cytat:
Faktycznie niezłe "pocieszenie"
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:36   #3239
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
spróbuj herbaty z imbirem albo rumianku.
Próbowałam wczoraj pomogło na krótko ,chyba że trzeba pić takie że 3 na dzień.
Stary 2016-02-08, 09:40   #3240
Samarinda
Zadomowienie

Dziwne to niezakładanie kart ciąży do 12 tc. Przecież ta ciąża już tam jest, puls oznacza żywy płód, nawet, gdyby kobieta miała stracić dziecko to powinien być ślad, że była w ciąży. Tak jakby lekarze nie chcieli marnować szablonów kart, bo a nuż poroni o.O
. /Sting

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości