Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-07, 21:45   #1711
zebrah
Rozeznanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Oglądacie CHŁOPAKI DO WZIĘCIA?
Nieee- przysypiam nad Chicago Med (zarzuciłam już te opisy porodów- nastawiać będę się w hmm maju). Dzidzia właśnie ma gimnastykę, bo co chwilę dostaję kuksańca.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:50   #1712
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja się katuję opisami porodów z innych wątków mamusiowych. Ehh chyba za wcześnie jeszcze o tym myślę, ale zastanawiam się, czy dałabym radę SN... (jestem po 1 cesarce więc w teorii mam wybór).

Siara, już? To hormony pracują pełną parą.

Oj, czemu mialabys nie dać rady ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 21:51   #1713
__Veronique
Wtajemniczenie

Ja oglądam "Prestiż". Chłopaków do wzięcia bym nie zdzierżyła :P

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:01   #1714
olinka012
Zadomowienie

W glowie się nie mieści ze ludzie tak żyją
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:07   #1715
zebrah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Oj, czemu mialabys nie dać rady ?
Hmm to chyba grubszy temat na psychologiczną rozkminę ;-)
No nic do czerwca jeszcze czas.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:11   #1716
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Oglądacie CHŁOPAKI DO WZIĘCIA?
Już któryś raz słyszę o tym programie, ale nawet nie wiem o czym mowa i na jakim kanale to leci.
Mnie mąż terroryzuje Gwiezdnymi Wojnami
Stary 2016-02-07, 22:12   #1717
kanwa
Zakorzenienie

U mnie też gwiezdne wojny a ja wizaż:P
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:13   #1718
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja też raz częściej czuje ruchy, raz wogole, mam nadzieje, że to początek i dlatego tak jest. Czy jak lezycie w lozku i obracacie się z jednego boku na drugi to czujecie dyskomfort. Ja mam problem jak się obracam i mam wrażenie że mnie coś tam uciska i bili 😭
Też tak mam niestety. Teraz już wiem, że żeby nie bolało muszę najpierw powoli na plecy i po chwili znowu powoli na drugi bok. Ale często nawet wtedy zaboli... Jak wstaję to albo mąż mnie popycha do siedzenia z leżenia na plecach albo najpierw obracam się na bok i dopiero wtedy siadam

Cytat:
Ja powoli czuje się jak slonik
Tak, ja powoli też. Jak siedzę to już nawet zgarbić się nie da

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Ja dziś przeszłam wałami i polami jakieś 15 km i czuje się ekstra Wiosna w powietrzu.

Gratki udanych wizyt

Nie pocytuje Was bo chyba bym dwa dni pisała:P

Co tam wieczorkiem porabiacie?
Wow, niezły spacerek Ja to bym aktualnie po takim spacerku chyba urodziła

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
wzielam no spe i juz nie boli ale ten brak ruchow, eh sama sobie juz wkrecam, pewnie spi wcisnieta w kregoslup :-P
Spokojnie, nie denerwuj się! Na pewno wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
A co u mnie...Otóż zaczęłam przeciekac z piersi. Nie wiem co o tym myśleć,czy to nie za wcześnie?
U mnie też się siara pojawiła 3 dni temu. Zauważyłam plamy na wewnętrznej stronie stanika. A jak nacisnę na piersi to się pojawiają kropelki.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:15   #1719
kanwa
Zakorzenienie

Sliweczko hehe no coś Ty.Trzeba dziecko dotleniać.A urodzić byś nie urodziła po tym

Ło matko już siara?
Stary 2016-02-07, 22:27   #1720
majkela12
Zadomowienie

Hejka

No dzisiaj to już miałam co czytać, nawet się uśmiała, szalone kobity jesteście
Za dużo by cytować, a pamiętam tyle:
kaska87 gratuluję wizyty My imienia też nie mamy i chyba szybko nie będziemy mieć.

Co do skojarzeń z imionami to obejrzyjcie sobie uwielbiam:
https://www.youtube.com/watch?v=NwtijvB7Z2o

Pomoc po porodzie:
Za I razem była, ale tylko typu pomóc posprzątać, ugotować-moja mama itp. ale to dlatego że byłam bardzo słaba po porodzie. Nawet przez pierwsze trzy dni przyszła nam pomóc przy kąpieli, bo nie byłam wstanie ustać na nogach (długi poród, straciłam dużo krwi, anemia itp).
Za II razem nie trzeba było pomocy, daliśmy radę sami, ale ja się cudnie czułam. Poród był szybki inne siły były. Poza tym w domu czekał na mnie synek więc i motywacja była.

Z góry nie rezygnujcie z pomocy i nie bądźcie honorowe. Zobaczcie najpierw jak się będziecie czuły po porodzie, bo czasem jednak honor trzeba schować do kieszeni

Odwiedziny w szpitalu:
Za I razem pozwoliłam przyjechać tylko mojej mamie i siostrze.
Tż był ze mną praktycznie 24h (wykupiliśmy pokój rodzinny), wracał tylko do domu się wykąpać.
Za II razem był tylko tż, bo przecież ktoś musiał się zająć synkiem.
Jak synek był w przedszkolu to tż do mnie przyjeżdżał, potem wracał go odebrać i dopiero na wieczór jak już położył synka spać, mama go pilnowała, a tż przyjeżdżał na jeszcze dwie godzinki.

Ja rodziłam i będę rodziła w kameralnym powiatowym szpitalu.
Wykupiliśmy pokój rodzinny (400zł). Sala na dwie położnice i dla tatusiów rozkładane fotele. Za I razem trafiłam na fajną dziewczynę, która była ze mną 1 dzień (ją odwiedził tylko mąż), później leżałam sama (mało rodzących było). Za II razem byłam sama. W ogóle podczas swojego pobytu urodziłam tylko ja. Czułam się jak w hotelu. W pewnym momencie włączyłam nawet radio, bo pomyślałam, że dziecko przyzwyczai się do ciszy, a w domu czeka żywiołowy czterolatek

Wyjście z dziecka na dwór:
Za I razem rodziłam w zimę, a zima była sroga Więc po ok 2 tygodniach dopiero zaczęliśmy się werandować, a potem spacer 5 minutowy. Więcej czasu zabierało nam ubieranie niż spacerowanie
Za II razem rodziłam w czerwcu. Mięliśmy pozwolenie na wyjście na dwór, bez werandowania następnego dnia po wyjściu ze szpitala, ale jak na złość była paskudna pogoda/ deszcz padał i w końcu po 5 dniach wyszliśmy na dwór i od razu na 2h. Potem byliśmy większość dnia na świeżym powietrzu.

Mówienie dzieci:
To my naszym dzieciom mnóstwo czasu poświęcamy, czytamy, nie pieścimy się, dużo do nich mówimy. Na pewno to ma wpływ, ale syn w wieku córki gadał że hoho, a w wieku 2 lat zasuwał pełnymi zdaniami. Córka niestety nie poszła w ślady brata. Mówi pojedyncze wyrazy, kilka też po swojemu, ale szału nie ma. A przecież dzieci tak samo wychowywane. Córka nawet powinna mówić lepiej, bo przecież poszła wcześniej do żłobka, ma starszego brata itp. ale widocznie nie ma na to reguły.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Jutro chyba zadzwonie rano do lekarza jak dzisiaj nic nie poczuje
Jak bardzo Cię to niepokoi to jedź na IP.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja tez uwazam ze adhd nie ma.. Ale to moje zdanie
Też tak uważam A większość przypadków to poprostu brak odpowiedniego wychowania

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Taaa, też o tym słyszałam, że on to wymyślił, a potem przed śmiercią powiedział, że tego nie ma. Jasne, że to temat rzeka. Nie chcę się czepiać słówek, ale ADHD nie jest chorobą, a zaburzeniem (z choroby można się wyleczyć, zaburzenie towarzyszy nam przez całe życie)
To tak jak podobno z nietolerancją glutenu

Weekend poleciał zdecydowanie za szybko. A od jutra znowu młyn
Dla podwójnych mam, mam filmik skąd się biorą dzieci. Mój starszy bardzo lubi. Dla mam, które jeszcze nie mają malucha, obejrzyjcie, jak to kiedyś było-film końcówka lat 80/90
http://ninateka.pl/film/halo-tutaj-jestem-smf
Stary 2016-02-07, 22:39   #1721
olinka012
Zadomowienie

Na dobranoc....

http://m.podaj.to/post/2072,1,zanurz...zruszajce.html
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 22:40   #1722
Kociak85
Zadomowienie

A tak przy okazji. Jestem prawie pewna, że miałam dzisiaj skurcze braxtona-kicksa... Chociaż w pierwszej ciąży albo ich nie miałam albo nie czułam. Średnio przyjemne :P
Stary 2016-02-07, 23:14   #1723
ania230
Zakorzenienie

Dzisiaj dzień szybciutko minął.Do taty potem do koleżanki i przewożenie reszty rzeczy. Zostało nam do zabrania pieluchy i proszek i tyle
Jutro będę miała zajęcie bo powkładam Małej ubranka do komody i naciesze tym oczy

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Kiedy tylko Ty będziesz się czuła na siłach Szczególnie latem.
Dziękuje za odpowiedź, bo tak sobie myślałam czy jest jakiś okres kiedy nie można wychodzić z domu z dzieckiem.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zależy...pewnie bedzie ciepło...5 czy 6 dzień życia myśle że ok bedzie. Tylko pierwszy spacer krótki 30min. Jak jest zimno to najpierw sie weranduje na balkonie
Dzięki wielkie..czyli zawsze mogę do wózeczka włożyć i koło balkonu go położyć

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
jeśli bedzie ładna pogoda to nie ma na co czekac
Mój synek wyszedł na pierwszy spacer po 5 dniach ale tylko dlatego, że było niezbyt ciepło.
Pierwszy spacer trwał jakies 0,5 godz. ale następny (i każdy kolejny ) już chyba ze 3 godz. i czasami po 2 x dziennie
Dziękuje

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Też sobie tak to tłumacze żeby nie oszaleć. Pierwsza ciąża i łożysko z przodu. Trudno jednak tak zupełnie o tym nie myśleć.

A jak brzuszki? Mi się wydaj,e że mój codziennie rośnie i rośnie. od początku ciąży mam 5 kg na plusie i z jednej strony dziwie się że tylko tyle - bo jem jak oszalała a z drugiej strony czuje się jak słoń...
Wczoraj byłam w końcu kupić nowe staniki bo stare od dłuższego czasu już mnie uwierały. I tak z biustu C/D przed ciążą zmieściłam się dopiero w miseczkę Fjestem w szoku. Jak jeszcze do karmienia urosną, to będę jak krowa się prezentować w tym staniku do karmienia bez fiszbin... i jeszcze w środku lata to raczej swetra nie ubiorę żeby o ukryć ... Muszę się przyzwyczaić do mojego owego ciała bo inaczej w depresje popadnę .
chudziaszek ja też takie ostatnio mam myśli... i muszę je zmienić ... po na prawdę można popaść w depresje :/

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kolejna marcowka rozpakowana
Gratki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 23:23   #1724
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

RADENA nie dziwie ci sie, bo tez czuje sie z tym jakos tak... ale tak to juz jest

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 23:28   #1725
ania230
Zakorzenienie

wczoraj miałam taką zgagę że aż sie poryczałam... o 24 Tż mleko mi przyniósł i wypiłam duszkiem. Pomogło. Przespałam noc ale rano obudziłam się z bólem brzucha.

Najprawdopodobniej je mam jak zjem coś słodkiego.. więc nie będę jeść.

U mnie dalej cisza aaa jest 21 tydzień i parę dni i cisza w brzuszku chyba się nie doczekam i zaczynam się martwić ... w piątek dopiero wizyta.

Uciekam spać. Dobranoc.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-07, 23:29   #1726
Madzia9999
Zakorzenienie

Ja się nie boję dużych piersi po porodzie tylko ewentulanych rozstępów :P I tak mam blizny po operacjach nerek ale rozstępy mnie przerażają Wiem głupie myslenie...

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 05:20   #1727
kanwa
Zakorzenienie

Wczoraj napisałam że moje dziecko ostatnio spokojne a dzisiaj rano chyba ćwiczyło zumbę w brzuchu. Z dwóch stron brzucha kopało i waliło.Wczoraj się wybujało na spacerze to spało a dziś nadrabia.

Proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę żebyśmy poznali płeć naszego dzidziusia

Co prawda wizyta dopiero o 17 ale ja już z podniecenia nie mogę spać:P
A jutro połówkowe.
Stary 2016-02-08, 07:00   #1728
fiazo
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty i niech dzieciaczki pokazują co mają między nóżkami

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 07:24   #1729
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość

U mnie dalej cisza aaa jest 21 tydzień i parę dni i cisza w brzuszku chyba się nie doczekam i zaczynam się martwić ... w piątek dopiero wizyta.

Uciekam spać. Dobranoc.
Ania spokojnie . Na pewno już niebawem poczujesz swoją dzidzie. Gdzieś musiała się głębiej schować stąd ta cisza w brzuszku

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Ja się nie boję dużych piersi po porodzie tylko ewentulanych rozstępów :P I tak mam blizny po operacjach nerek ale rozstępy mnie przerażają Wiem głupie myslenie...
Moim zadaniem to jak najbardziej prawidłowe myślenie. Przecież nie tylko będziemy matkami, ale też kobietami i normalne jest to,że chcemy dobrze wyglądać
Cytat:
Wczoraj napisałam że moje dziecko ostatnio spokojne a dzisiaj rano chyba ćwiczyło zumbę w brzuchu. Z dwóch stron brzucha kopało i waliło.Wczoraj się wybujało na spacerze to spało a dziś nadrabia.

A jutro połówkowe.
Kciuki za wizytę i za poznanie płci.

Dziś o 13.00 mam połówkowe. Jak na razie nerwów nie ma, tylko radosne oczekiwanie pewnie bliżej badania dojdą nerwy
Stary 2016-02-08, 07:28   #1730
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Eeeee no coś Ty Ja już widzę, że mam rozstępy na piersiach, ale stwierdziłam, że trudno, w końcu to ciąża

Cytat:

A jutro połówkowe.
Po wczorajszym spacerze to na pewno się rozkraczy dla świętego spokoju
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 07:48   #1731
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty i niech dzieciaczki pokazują co mają między nóżkami

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ania spokojnie . Na pewno już niebawem poczujesz swoją dzidzie. Gdzieś musiała się głębiej schować stąd ta cisza w brzuszku

Moim zadaniem to jak najbardziej prawidłowe myślenie. Przecież nie tylko będziemy matkami, ale też kobietami i normalne jest to,że chcemy dobrze wyglądać

Kciuki za wizytę i za poznanie płci.

Dziś o 13.00 mam połówkowe. Jak na razie nerwów nie ma, tylko radosne oczekiwanie pewnie bliżej badania dojdą nerwy

Kciuki

Cytat:
Eeeee no coś Ty Ja już widzę, że mam rozstępy na piersiach, ale stwierdziłam, że trudno, w końcu to ciąża

Po wczorajszym spacerze to na pewno się rozkraczy dla świętego spokoju
Hehe
Może faktycznie walnie szpagacik

Wczoraj się pierwszy raz posmarowałam Mustelą bo masło kokosowe mi się skończyło i jak na pierwsze wrażenie to jestem zadowolona. Ładnie nawilżona skóra i po nocy nadal taka.Minus tylko że w tubce i jak się smaruję to tubka cała tłusta od moich paluchów bo masuje się obiema dłońmi.
Stary 2016-02-08, 08:21   #1732
australia87
Zakorzenienie

Ja niestety jestem leniwa jeśli chodzi o smarowanie - smaruję się jak mi się przypomni, czyli średnio dwa razy w tygodniu Rozstępy miałam już wcześniej, więc w sumie nie bardzo się przejmuję tym, że dochodzą kolejne Jedynie co, to przeraża mnie wygląd piersi - jak ostatnio się zobaczyłam w lustrze po kąpieli, to doszłam do wniosku, że wyglądam jak jakaś maciora I znowu muszę rozjerzeć się za większym rozmiarem stanika, masakra
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:21   #1733
soffinka
Zadomowienie

Trzymam kciuki za wizyty i mam nadzieje ze pierwsza strona znow zostanie odpowiednio pokolorowana
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:26   #1734
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niestety jestem leniwa jeśli chodzi o smarowanie - smaruję się jak mi się przypomni, czyli średnio dwa razy w tygodniu Rozstępy miałam już wcześniej, więc w sumie nie bardzo się przejmuję tym, że dochodzą kolejne Jedynie co, to przeraża mnie wygląd piersi - jak ostatnio się zobaczyłam w lustrze po kąpieli, to doszłam do wniosku, że wyglądam jak jakaś maciora I znowu muszę rozjerzeć się za większym rozmiarem stanika, masakra
Ja się smaruję się cała codziennie wieczorem po kąpieli.Rano nie lubię.

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizyty i mam nadzieje ze pierwsza strona znow zostanie odpowiednio pokolorowana
Stary 2016-02-08, 08:38   #1735
madzius90
Zakorzenienie

Witam się w 21 tygodniu

kciukasy za wszystkie wizyty!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:42   #1736
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ja się smaruję się cała codziennie wieczorem po kąpieli.Rano nie lubię.
Ja się smaruje jak mąż na delegacji,bo nie lubię się przytulać cała taka klejąca xD i też wieczorem po myciu,a jak rano wezmę prysznic to też o ile mam na tyle dużo czasu zeby sie od razu nie ubierać

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tygodniu

U mnie 20 tydzień od czwartku i też trzymam kciuki za wizyty, a szczególnie za uspokojenie Mam spokojnych Maluszków ;-) i niech się Dzieci ujawniają

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Madzius,to w sumie dokładnie połowa u Ciebie gratulacje:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:53   #1737
ewka555
Zakorzenienie

Hej, trzymam kciuki za wizyty ! )

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mąż wczoraj pojechał po pojemnik na posiew, nie mieli wiec dali na posiew kalu, ale mówili ze moze być. Pojechał dzis z moim moczem do laboratorium i babka nie przyjęła. I jeszcze chcieliśmy Zuzi pobrać, przykleiliśmy jej na noc woreczek, który sie odkleil, poszlo w pampersa i jeszcze jak rano tz ja przebieral, to uciekla mu, stanela przy kanapie i nasiusiala na podłogę. Do d.&py taka robota 😁😁

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A gdzie anuszka tak w ogóle ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:55   #1738
Radena
Zadomowienie

Faktycznie,dawno jej nie było...
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:56   #1739
haneczkab92
Ania

Cytat:
Plecy mnie trochę bolą bo jednak teraz mam spacery z obciążeniem w brzuchu.My z Tż kochamy
spacery długie, wycieczki do lasu albo na łąki Wtedy gadamy i gadamy a pies sobie biega.

Przyjdzie dziecko to każda prawie z nas będzie spacerować pół dnia
Warto włączyć wtedy pomoc mierzoną kilometrami w sezonie

Nie mogę tego oglądać. Tragiczne to jest dla mnie. Sami faceci chorzy psychicznie z totalnego ubóstwa.

Ja po zrobieniu około 3km moze 4 wczoraj mialam dosc.. Ale moze taki dzien ale 15 km to o tak dla mnie wyczyn )

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam taką zgagę że aż sie poryczałam... o 24 Tż mleko mi przyniósł i wypiłam duszkiem. Pomogło. Przespałam noc ale rano obudziłam się z bólem brzucha.

Najprawdopodobniej je mam jak zjem coś słodkiego.. więc nie będę jeść.

Uciekam spać. Dobranoc.

Aniu, z tego co wiem, niektore kobiety czują nawet w 24 tygodnii, także na pewno jest wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Witam się w 21 tygodniu

gratuluję 21 tygodnia

I mocne kciuki za wizytujace dzis

Ja sie wczoraj położyłam i poczułam co to stawiający się brzuch. Byl twardy jak kamien
Ale usnelam i jak sie obudzilam na siusiu to już bylo wszystko ok.

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 08:58   #1740
LaLaRe87
Rozeznanie

Kciuki za wizyty!!!

maz przed chwila dzwonil ze ma jelitowke, ciesze sie,ze jestem poza domem!

co do siary - u mnie jest od bardzo dawna, jeszcze przed pierwsza ciaza, mimo prolaktyny w normie (badana kilkukrotnie) - lekarz mnie uswiadomil,ze osoby uprawiajace sporty maja czesto niewielki wyciek. takze jestem spokojna.

w PL piekna wiosna,a u nas po sniegu ani sladu i teraz pada ( w tej czesci Norwegii jest klimat bardziej angielski niz norweski).

zauwazylam,ze brzuch robi mi sie twardy w dwoch sytuacjach - albo jak dlugo jestem w pozycji stojacej albo jak leze na plasko w lozku czy na kanapie, w sensie na plecach,dlatego unikam jednego i drugiego i wczoraj tylko raz mi stwardnial..

mala szaleje az milo musiala przybrac na wadze, bo wariacje sa juz tak mocno widoczne,ze az jestem w szoku

widze, ze rowniez czujecie dyskomfort przy zmianie pozycji jak lezycie. mimo naprawde malego brzuszka -w obwodzie na wysokosci pepka mam 79cm, to jednak czuje jak wszystko sie rozciaga i zmienia. na szczescie nie mam zadnego bolu krzyza czy kregoslupa

u nas od srody piekne slonce ma byc, co prawda chlodno,ale pojedziemy do fajnego parku zeby sie dotlenic

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości