Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-08, 09:30   #1741
motylek1984
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Ja niestety jestem leniwa jeśli chodzi o smarowanie - smaruję się jak mi się przypomni, czyli średnio dwa razy w tygodniu Rozstępy miałam już wcześniej, więc w sumie nie bardzo się przejmuję tym, że dochodzą kolejne Jedynie co, to przeraża mnie wygląd piersi - jak ostatnio się zobaczyłam w lustrze po kąpieli, to doszłam do wniosku, że wyglądam jak jakaś maciora I znowu muszę rozjerzeć się za większym rozmiarem stanika, masakra
Cześć dziewczyny, a ja zazdroszcze dużych piersi, bo moje to tylko trochę urosły, chociaż nie mam okruszków, to miałam nadzieję, że chociaż w ciąży będa jak Pameli :-D. Ja to nawet puki co w staniku nie muszę chodzić, jeszcze stoją :-P

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

No i oczywiaście trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :-D znowu cały tydzień jestem sama, mąż wyjechał :-P płaczę i smarkam :-(
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:38   #1742
soffinka
Zadomowienie

O boziu a ja dziś 24 tydzień rozpoczelam

Jak ten czas leci
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:47   #1743
anuszka1984
Zadomowienie

Witajcie kochane

Jestem, jestem. Byłam ostatnio w piątek, bo w weekendy zazwyczaj jesteśmy poza domem i nie mam czasu zajrzeć na wizaz. Ogólnie to jakoś ostatnio nie moge znaleźć czasu na przeglądanie sieci. Cały dzień jestem sama z Zuzią i jakoś nie mam sumienia włączać jej bajki, żeby czytać na spokojnie internety A ona ostatnio wyjątkowo potrzebuje mojej uwagi. Więc dni nam lecą na zabawach i spacerach.

Co do tematu rozwoju mowy u dzieci to Zuzia zaczęła mówić tak naprawdę jakoś w grudniu, czyli miała 2 lata i 3 miesiące. Ale jestem w szoku, bo mowa rozwija się bardzo szybko. Zaczęła od razu składać zdania, pięknie wymawia R. Nigdy nie zdrabniałam słów mówiąc do niej. Jakoś czułabym się z tym nienaturalnie.

Ogólnie mam podejście do dzieci, żeby nie panikować z ich rozwojem. Nie latam po specjalistach jak moje dziecko nie mieści się w "widełkach" rozwojowych. Nigdy nie przejmowałam się tym, że w wieku takim i takim moja córka powinna robić już to i to a tego nie robi. Podobnie u nas było z chodzeniem. Zuzia zaczęła chodzić 2 dni przed skończeniem 14 mż, więc stosunkowo późno, ale jak zaczęła chodzić to upadki zdarzały jej się naprawdę rzadko i wyglądało to naprawdę zgrabnie, a kilka miesięcy później już pięknie biegała

Nie jestem alfą i omegą, ale uważam, że takie spokojne podejście do rozwoju naszych dzieci pozwala nam się cieszyć macierzyństwem. Oczywiście nie mam na myśli zaniedbania typu: moje dziecko nie chodzi w wieku 2 lat i się tym nie przejmuję. W takim przypadku jak najbardziej trzeba szukać przyczyny i pomóc dziecku. Ale najważniejsze jest zrozumienie, że jedne dzieci osiągają pewne umiejętności wcześniej a inne później i nie ma to absolutnie żadnego wpływu na to jak będą się rozwijać w przyszłości.
Zuzia nie różni się od rówieśników, którzy zaczęli chodzić w wieku 10 miesięcy, a z mową nadgoniła dzieci, które już w wakacje coś tam mówiły, a ona milczała wtedy jak zaklęta

Dziewczyny powodzenia na wizytach!!!! Moja dziś bez usg, posłuchamy tylko serducha

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:49   #1744
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Pędzicie jak szalone cały weekend was podczytwalama.

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

W piątek jak poszłam się zdrzemnac koło 19 to o 23 mąż mnie do sypialni z salonu wygonil. Obudziłam się w sobotę po 9 aż się pytał TŻ co mi się stało rzadko kiedy mi się drzemka w ciągu dnia zdarza ale widocznie organizm potrzebował :p

Co do pomocy po porodzie chciałabym wszystko sama z TŻ ogarnąć ale jak rodzice jedni albo drudzy wpadna z obiadem albo zabiorą mała na spacer to się nie obrażę ale do sprzątania to męża zagodnie nie wyobrażam sobie żeby teściowa miala mi kible myć.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 09:56   #1745
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

Jak ten czas leci
Nooo pędzi jak szalony! Jak tak sobie teraz leżę i mnie ktoś kopie od środka, to już bym chciała czerwiec i tulić maleńką

Aaa, dziś parę wizyt, więc powodzenia wszystkim! :kicuki:
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 10:09   #1746
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Co do pomocy po porodzie chciałabym wszystko sama z TŻ ogarnąć ale jak rodzice jedni albo drudzy wpadna z obiadem albo zabiorą mała na spacer to się nie obrażę ale do sprzątania to męża zagodnie nie wyobrażam sobie żeby teściowa miala mi kible myć.
Ja po porodzie niestety musiałam sobie radzić sama. Mamy pracujących dziadków, więc nie mogliśmy liczyć na ich pomoc. Mój mąż wrócił do pracy po tygodniu. Było ciężko, ale dałam radę. Tak naprawdę to 1 miesiąc jest najcięższy, gdy uczymy się naszego dzieciątka, poznajemy się nawzajem i ogólnie zmienia nam się świat! Potem to już z górki, choć przyznam, że nie spodziewałam się, że przy dziecku jest tyyyyyyyyle pracy, przecież noworodki teoretycznie większość dnia przesypiają hehehehe - ja takich nie znam
Najważniejsze przy braku pomocy przy dziecku to wyłączyć w sobie syndrom perfekcyjnej pani domu. Ja niestety taką jestem i choć nie lubię sprzątać to kocham mieć porządek w domu. Przy małej Zuzi musiałam porzucić tę miłość na rzecz zajęcia się dzieckiem i sobą. Mąż ogarniał mieszkanie w weekendy

Stary 2016-02-08, 10:15   #1747
kiara92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulinagm Pokaż wiadomość
to strasznie dużo tego masz, na blogach/stronach int. piszą żeby każdego rodzaju ubranka kupić 5-6 szt, myślałam, ze to wystarczy!
w ogóle to zazdroszczę takich zakupów, mój TŻ często twierdzi że to jeszcze na wszystko za wczesnie i te parę ubranek to musiałam mu długo tłumaczyc, że kupuje bo teraz jest połowę taniej bo wyprzedaże, a w maju wszystko będzie drogie!
tak samo wozek, łóżeczko, musze go namawiać, że marzec to odpowiedni czas na takie rzeczy a on sie upiera że za wcześnie. ostatecznie stanęło na tym, że w marcu zaczynamy intensywnie szukać i ogladac a kupimy w kwietniu
Tak, wiem, że za dużo, ale poszalałam na wyprzedażach i już wtedy miałam jakieś 2 razy więcej rzeczy, niż wszędzie podają, a potem dostałam jeszcze ubranka od siostry i tak jakoś wyszło
Mój mąż też marudził, że za wcześnie, ale jakoś bardzo się tym nie przejęłam i teraz już nic nie mówi Wytłumaczyłam mu, że z jego podejściem to musielibyśmy za tym wszystkim biegać na tydzień przed porodem, a może się tak zdarzyć, że dziecko urodzi się wcześniej albo ja nie będę w stanie i wtedy musiałby sam to wszystko pokupować. Ten ostatni argument przemówił do niego najbardziej Ale takie duże zakupy, jak łóżeczko, wózek, fotelik to też kupimy w kwietniu albo nawet w maju.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 10:22   #1748
anuszka1984
Zadomowienie

Ojj, kupowanie ubrań dla dzieci to mój największy nałóg z którym ciężko mi walczyć Zuzia ma ich dużo za dużo. Olek też już goni siostrę. Teraz jeszcze mam większe pole do popisu, bo mogę kupować te dla dziewczynek i dla chłopców

Stary 2016-02-08, 10:25   #1749
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość
Ja po porodzie niestety musiałam sobie radzić sama. Mamy pracujących dziadków, więc nie mogliśmy liczyć na ich pomoc. Mój mąż wrócił do pracy po tygodniu. Było ciężko, ale dałam radę. Tak naprawdę to 1 miesiąc jest najcięższy, gdy uczymy się naszego dzieciątka, poznajemy się nawzajem i ogólnie zmienia nam się świat! Potem to już z górki, choć przyznam, że nie spodziewałam się, że przy dziecku jest tyyyyyyyyle pracy, przecież noworodki teoretycznie większość dnia przesypiają hehehehe - ja takich nie znam
Najważniejsze przy braku pomocy przy dziecku to wyłączyć w sobie syndrom perfekcyjnej pani domu. Ja niestety taką jestem i choć nie lubię sprzątać to kocham mieć porządek w domu. Przy małej Zuzi musiałam porzucić tę miłość na rzecz zajęcia się dzieckiem i sobą. Mąż ogarniał mieszkanie w weekendy
Moi rodzice i tesciowie mieszkają bardzo blisko do jednych mam 5 min spacerkiem a do drugich 10 więc na pewno będą chcieli pomoc ale wolę pomoc moich bo jak mi się coś nie spodoba to im powiem i się nie obraża a teściowa złota kobieta ale czasami chce aż za dobrze jak widzę jak chodzi z tesciem do mojej szwagierki 50razy dziennie to mi się słabo robi nawet z "gołym tylkiem" we własnym domu nie można pochodzić. Ja sobie na pewno na głowę nie pozwolę wejść.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 10:43   #1750
201711281320
Konto usunięte

Dziewczyny patrzcie i się rozczulajcie jak ja
https://www.facebook.com/evavietnam/...30749/?fref=nf
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:05   #1751
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cześć brzuchatki i dzieciaczki

Nie mam ostatnio czasu tu z Wami być,a jak mam to albo nie umiem się wbić, albo jakoś nie jestem w nastroju

Trzymam za dzisiejsze wizyty
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:14   #1752
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Slodziaki też bym chciała sesję dla Dzidzi
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:21   #1753
Asiek121
Zakorzenienie

zrobilam posiew 30zł
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:22   #1754
misia880
Zakorzenienie

No posiew jest drogi. Ja zawsze mam skierowanie od urologa

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:34   #1755
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja się smaruje jak mąż na delegacji,bo nie lubię się przytulać cała taka klejąca xD i też wieczorem po myciu,a jak rano wezmę prysznic to też o ile mam na tyle dużo czasu zeby sie od razu nie ubierać

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

U mnie 20 tydzień od czwartku i też trzymam kciuki za wizyty, a szczególnie za uspokojenie Mam spokojnych Maluszków ;-) i niech się Dzieci ujawniają

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Madzius,to w sumie dokładnie połowa u Ciebie gratulacje:-*
Ja wybieram właśnie takie smarowidła żeby nie być cała lepiąca

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, trzymam kciuki za wizyty ! )

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mąż wczoraj pojechał po pojemnik na posiew, nie mieli wiec dali na posiew kalu, ale mówili ze moze być. Pojechał dzis z moim moczem do laboratorium i babka nie przyjęła. I jeszcze chcieliśmy Zuzi pobrać, przykleiliśmy jej na noc woreczek, który sie odkleil, poszlo w pampersa i jeszcze jak rano tz ja przebieral, to uciekla mu, stanela przy kanapie i nasiusiala na podłogę. Do d.&py taka robota 😁😁

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A gdzie anuszka tak w ogóle ?

O matko ale atrakcje hehe
Masakra z tym pobieraniem siusiek od malucha.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Ja po zrobieniu około 3km moze 4 wczoraj mialam dosc.. Ale moze taki dzien ale 15 km to o tak dla mnie wyczyn )

Aniu, z tego co wiem, niektore kobiety czują nawet w 24 tygodnii, także na pewno jest wszystko w porządku

gratuluję 21 tygodnia

I mocne kciuki za wizytujace dzis

Ja sie wczoraj położyłam i poczułam co to stawiający się brzuch. Byl twardy jak kamien
Ale usnelam i jak sie obudzilam na siusiu to już bylo wszystko ok.

Hehe
A latem na rowerach miejskich robiliśmy z psem po 50 km polniakami.Dodam że mój pies 90% drogi biegł

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty!!!

maz przed chwila dzwonil ze ma jelitowke, ciesze sie,ze jestem poza domem!

co do siary - u mnie jest od bardzo dawna, jeszcze przed pierwsza ciaza, mimo prolaktyny w normie (badana kilkukrotnie) - lekarz mnie uswiadomil,ze osoby uprawiajace sporty maja czesto niewielki wyciek. takze jestem spokojna.

w PL piekna wiosna,a u nas po sniegu ani sladu i teraz pada ( w tej czesci Norwegii jest klimat bardziej angielski niz norweski).

zauwazylam,ze brzuch robi mi sie twardy w dwoch sytuacjach - albo jak dlugo jestem w pozycji stojacej albo jak leze na plasko w lozku czy na kanapie, w sensie na plecach,dlatego unikam jednego i drugiego i wczoraj tylko raz mi stwardnial..

mala szaleje az milo musiala przybrac na wadze, bo wariacje sa juz tak mocno widoczne,ze az jestem w szoku

widze, ze rowniez czujecie dyskomfort przy zmianie pozycji jak lezycie. mimo naprawde malego brzuszka -w obwodzie na wysokosci pepka mam 79cm, to jednak czuje jak wszystko sie rozciaga i zmienia. na szczescie nie mam zadnego bolu krzyza czy kregoslupa

u nas od srody piekne slonce ma byc, co prawda chlodno,ale pojedziemy do fajnego parku zeby sie dotlenic

Faktycznie dobrze że jesteś poza domem. Jelitówka dla ciężarnej bywa niebezpieczna.

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, a ja zazdroszcze dużych piersi, bo moje to tylko trochę urosły, chociaż nie mam okruszków, to miałam nadzieję, że chociaż w ciąży będa jak Pameli :-D. Ja to nawet puki co w staniku nie muszę chodzić, jeszcze stoją :-P

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

No i oczywiaście trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :-D znowu cały tydzień jestem sama, mąż wyjechał :-P płaczę i smarkam :-(

Cytat:

Jak ten czas leci

Ja tam wolę moje małe cycki

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Pędzicie jak szalone cały weekend was podczytwalama.

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze.

W piątek jak poszłam się zdrzemnac koło 19 to o 23 mąż mnie do sypialni z salonu wygonil. Obudziłam się w sobotę po 9 aż się pytał TŻ co mi się stało rzadko kiedy mi się drzemka w ciągu dnia zdarza ale widocznie organizm potrzebował :p

Organizm potrzebował widocznie odpoczynku.A w ciąży trzeba słuchać organizmu

Cytat:
Ja też jestem pedantką i już się tego obawiam w połączeniu z małym dzieckiem:P
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 11:51   #1756
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Hej, trzymam kciuki za wizyty ! )

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Mąż wczoraj pojechał po pojemnik na posiew, nie mieli wiec dali na posiew kalu, ale mówili ze moze być. Pojechał dzis z moim moczem do laboratorium i babka nie przyjęła. I jeszcze chcieliśmy Zuzi pobrać, przykleiliśmy jej na noc woreczek, który sie odkleil, poszlo w pampersa i jeszcze jak rano tz ja przebieral, to uciekla mu, stanela przy kanapie i nasiusiala na podłogę. Do d.&py taka robota 😁😁

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A gdzie anuszka tak w ogóle ?
O rety takie zabawy z pobraniem siku od małego dziecka

Cytat:

Jak ten czas leci
U mnie jutro 24 tydzień

Cytat:
Witajcie kochane

Jestem, jestem. Byłam ostatnio w piątek, bo w weekendy zazwyczaj jesteśmy poza domem i nie mam czasu zajrzeć na wizaz. Ogólnie to jakoś ostatnio nie moge znaleźć czasu na przeglądanie sieci. Cały dzień jestem sama z Zuzią i jakoś nie mam sumienia włączać jej bajki, żeby czytać na spokojnie internety A ona ostatnio wyjątkowo potrzebuje mojej uwagi. Więc dni nam lecą na zabawach i spacerach.

Co do tematu rozwoju mowy u dzieci to Zuzia zaczęła mówić tak naprawdę jakoś w grudniu, czyli miała 2 lata i 3 miesiące. Ale jestem w szoku, bo mowa rozwija się bardzo szybko. Zaczęła od razu składać zdania, pięknie wymawia R. Nigdy nie zdrabniałam słów mówiąc do niej. Jakoś czułabym się z tym nienaturalnie.

Ogólnie mam podejście do dzieci, żeby nie panikować z ich rozwojem. Nie latam po specjalistach jak moje dziecko nie mieści się w "widełkach" rozwojowych. Nigdy nie przejmowałam się tym, że w wieku takim i takim moja córka powinna robić już to i to a tego nie robi. Podobnie u nas było z chodzeniem. Zuzia zaczęła chodzić 2 dni przed skończeniem 14 mż, więc stosunkowo późno, ale jak zaczęła chodzić to upadki zdarzały jej się naprawdę rzadko i wyglądało to naprawdę zgrabnie, a kilka miesięcy później już pięknie biegała

Nie jestem alfą i omegą, ale uważam, że takie spokojne podejście do rozwoju naszych dzieci pozwala nam się cieszyć macierzyństwem. Oczywiście nie mam na myśli zaniedbania typu: moje dziecko nie chodzi w wieku 2 lat i się tym nie przejmuję. W takim przypadku jak najbardziej trzeba szukać przyczyny i pomóc dziecku. Ale najważniejsze jest zrozumienie, że jedne dzieci osiągają pewne umiejętności wcześniej a inne później i nie ma to absolutnie żadnego wpływu na to jak będą się rozwijać w przyszłości.
Zuzia nie różni się od rówieśników, którzy zaczęli chodzić w wieku 10 miesięcy, a z mową nadgoniła dzieci, które już w wakacje coś tam mówiły, a ona milczała wtedy jak zaklęta

Dziewczyny powodzenia na wizytach!!!! Moja dziś bez usg, posłuchamy tylko serducha
Też tak myślę, nie ma co na wyrost panikować, zaniedbania tez są niedopuszczalne tak jak piszesz

Cytat:
Też lubię porządek. TŻ na tygodniu duzo pracuje więc nie mam serca wymagać zeby codzienne sprzatał. Po przyjściu na świat dziecka na pewno wszystko się zmieni. Ciekawe czy bedę chciala być dalej perfekcyjną pania domu

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
No posiew jest drogi. Ja zawsze mam skierowanie od urologa
Ja czasem internistę proszę o skierowanie zebym miała gotowy pakiet wyników dla urologa czy nefrologa.

Jutro idę obciażenie glukozą Nie pytałam czy w Medicover można dolać soku z cytrynki,w razie co wezmę

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 12:19   #1757
201711281320
Konto usunięte

Syndrom perfekcyjnej pani domu... Ja właśnie przez zbyt długi czas nie umiałam go wyłączyć i byłam zajechana na maksa. Nadal lubię porządek ale już tak nie schizuję... Ciężko mieć idealnie z dziećmi.
Ja uczę ich, że jak się coś wyleję czy spadnie z talerza to trzeba za sobą posprzątać ale wiecie, takie dziecięce sprzątanie nie jest idealne- często wytarcie stołu na który spadł np. makaron kończy się jego totalnym roztarciem i jest gorzej niż było. To samo na podłodze...
No i do tego jeszcze te kocie włosy wszędzie
Stary 2016-02-08, 12:45   #1758
Paula_ck
Raczkowanie

Cytat:
Slodziaki też bym chciała sesję dla Dzidzi
Super zdjęcia wychodzą z takiej sesji. Myślałam o czymś takim ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie weekend tak szybko zleciał... Nie było czasu nawet do komputera siąść. Ale to raczej dobrze bo widzę że mniej mnie boli kręgosłup jak się tyle ruszam. I kupiłam też piłkę gimnastyczną na której siedzę teraz dużo i jest super Kładę się też na niej i rozciągam kręgosłup
W piątek w ogóle byłam u cioci mojej i dała mi mnóstwo ubranek bo kiedyś miała sklep z rzeczami dla dzieci i jej dużo zostało. Więc mam pełno nowych bodziaków, spodenek, czapeczek. Zobaczę tylko jak z jakością bo to raczej nie popularnych firm rzeczy, głównie Babalono, Minoti i 2be3 trendy. Wrzucam kilka zdjęć, może któraś spotkała się z takimi ubrankami? No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (76,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (56,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (47,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (45,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (151,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (177,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (160,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (175,3 KB, 19 załadowań)
Stary 2016-02-08, 12:54   #1759
201711281320
Konto usunięte

Śliczne te rzeczy! Ale fajny prezent dostałaś.
A farby są normalnie dostępne takie specjalne nietoksyczne, wodne i bezzapachowe. Wystarczy w sklepie zapytać.
Stary 2016-02-08, 12:56   #1760
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez Paula_ck Pokaż wiadomość
Super zdjęcia wychodzą z takiej sesji. Myślałam o czymś takim ale sama nie wiem czy to dobry pomysł.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

U mnie weekend tak szybko zleciał... Nie było czasu nawet do komputera siąść. Ale to raczej dobrze bo widzę że mniej mnie boli kręgosłup jak się tyle ruszam. I kupiłam też piłkę gimnastyczną na której siedzę teraz dużo i jest super Kładę się też na niej i rozciągam kręgosłup
W piątek w ogóle byłam u cioci mojej i dała mi mnóstwo ubranek bo kiedyś miała sklep z rzeczami dla dzieci i jej dużo zostało. Więc mam pełno nowych bodziaków, spodenek, czapeczek. Zobaczę tylko jak z jakością bo to raczej nie popularnych firm rzeczy, głównie Babalono, Minoti i 2be3 trendy. Wrzucam kilka zdjęć, może któraś spotkała się z takimi ubrankami? No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
Piękne rzeczy!!!)

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:11   #1761
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość

Paula śliczne ubranka

U nas taka piękna pogoda, cieplutko..... a Zuzka protestuje i nie chce wyjść na spacer Żadne przekonywanie jej do wyjścia nie działa. Zaczęła gotować w swojej kuchni i nie zwraca na mnie uwagi. Przecież siłą jej nie wyciągnę

Stary 2016-02-08, 13:13   #1762
olinka012
Zadomowienie

U nas wieje
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:14   #1763
kanwa
Zakorzenienie

Paula super ciuszki
Fajnie dostać taki prezent

Byłam na spacerku z psem, u mamy na herbatce, wstawiłam i rozpakowałam zmywarkę, jedno pranie zrobiłam i rozwiesiłam a drugie leci teraz, posprzatałam w kuchni.
Teraz usiadłam na d.. i spać mi się zachciało:P
Chyba muszę być ciągle w ruchu.
Mam wrażenie że każdego dnia wstaję z coraz większym brzuchem.
Stary 2016-02-08, 13:20   #1764
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Mam wrażenie że każdego dnia wstaję z coraz większym brzuchem.
Mam dokładnie tak samo

Stary 2016-02-08, 13:21   #1765
__Veronique
Wtajemniczenie

U mnie pogoda była piękna wczoraj, a dzisiaj tak wieje, że nigdzie się nie ruszam.

Śliweczka, też się rozczuliłam! Chociaż jak w pewnym momencie tatuś trzymał synusia jedną dłonią to mnie ciarki przeszły!

Paula, piękne te ciuszki!! co do firm to nie znam, będziesz musiała przetestować

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:25   #1766
anuszka1984
Zadomowienie

O nie! Mam nadzieję, że wiatrzysko do nas nie dotrze U nas wiosna na całego! Piękne słoneczko, cieplutko, bezwietrznie i jeszcze ptaszki tak wiosennie śpiewają Tylko co z tego jak Zuzia woli urządzać kuchenne rewolucje

Stary 2016-02-08, 13:28   #1767
kanwa
Zakorzenienie

U mnie również bardzo silny wiatr wieje od rana.Pewnie przywieje deszcz bo już się zachmurzyło.
Stary 2016-02-08, 13:40   #1768
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się smaruje jak mąż na delegacji,bo nie lubię się przytulać cała taka klejąca xD i też wieczorem po myciu,a jak rano wezmę prysznic to też o ile mam na tyle dużo czasu zeby sie od razu nie ubierać

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

U mnie 20 tydzień od czwartku i też trzymam kciuki za wizyty, a szczególnie za uspokojenie Mam spokojnych Maluszków ;-) i niech się Dzieci ujawniają

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Madzius,to w sumie dokładnie połowa u Ciebie gratulacje:-*
No tak dziś u mnie dokładnie połówka
U Ciebie niebawem tez

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Cytat:

Jak ten czas leci
O super, gratulacje!
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:47   #1769
LaLaRe87
Rozeznanie

dziewczyny czy na lekki bol gardla moge zastosowac tabletki strepsils z miodem i cytryna? znalazlam jeszcze u mamy doppel herz aktiv na gardlo i natursept

Moja Marcelinka
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-08, 13:51   #1770
ewka555
Zakorzenienie

U mnie wczoraj bylo 11st i słonko, dzis okroooopnie wieje, wiec sie nie ruszamy. Ja moze potem sama do biblioteki skocze 😎

Ja tez mialam syndrom perfekcyjnej pani domu, po porodzie mi to zostalo, dopiero jak Zuzia skonczyla 6mscy to uświadomiłam sobie, ze dom to nie muzeum, a czas na przesadne sprzatanie wole poświęcić dziecku, z reszta ogarnelam ze zajeżdżam sie tym sprzątaniem i nie wyrabiałam juz, od tej pory wyluzowalam troche
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości