|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- No i oczywiaście trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :-D znowu cały tydzień jestem sama, mąż wyjechał :-P płaczę i smarkam :-( |
|
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
O boziu a ja dziś 24 tydzień rozpoczelam
Jak ten czas leci
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane
Jestem, jestem. Byłam ostatnio w piątek, bo w weekendy zazwyczaj jesteśmy poza domem i nie mam czasu zajrzeć na wizaz. Ogólnie to jakoś ostatnio nie moge znaleźć czasu na przeglądanie sieci. Cały dzień jestem sama z Zuzią i jakoś nie mam sumienia włączać jej bajki, żeby czytać na spokojnie internety A ona ostatnio wyjątkowo potrzebuje mojej uwagi. Więc dni nam lecą na zabawach i spacerach.Co do tematu rozwoju mowy u dzieci to Zuzia zaczęła mówić tak naprawdę jakoś w grudniu, czyli miała 2 lata i 3 miesiące. Ale jestem w szoku, bo mowa rozwija się bardzo szybko. Zaczęła od razu składać zdania, pięknie wymawia R. Nigdy nie zdrabniałam słów mówiąc do niej. Jakoś czułabym się z tym nienaturalnie. Ogólnie mam podejście do dzieci, żeby nie panikować z ich rozwojem. Nie latam po specjalistach jak moje dziecko nie mieści się w "widełkach" rozwojowych. Nigdy nie przejmowałam się tym, że w wieku takim i takim moja córka powinna robić już to i to a tego nie robi. Podobnie u nas było z chodzeniem. Zuzia zaczęła chodzić 2 dni przed skończeniem 14 mż, więc stosunkowo późno, ale jak zaczęła chodzić to upadki zdarzały jej się naprawdę rzadko i wyglądało to naprawdę zgrabnie, a kilka miesięcy później już pięknie biegała Nie jestem alfą i omegą, ale uważam, że takie spokojne podejście do rozwoju naszych dzieci pozwala nam się cieszyć macierzyństwem. Oczywiście nie mam na myśli zaniedbania typu: moje dziecko nie chodzi w wieku 2 lat i się tym nie przejmuję. W takim przypadku jak najbardziej trzeba szukać przyczyny i pomóc dziecku. Ale najważniejsze jest zrozumienie, że jedne dzieci osiągają pewne umiejętności wcześniej a inne później i nie ma to absolutnie żadnego wpływu na to jak będą się rozwijać w przyszłości. Zuzia nie różni się od rówieśników, którzy zaczęli chodzić w wieku 10 miesięcy, a z mową nadgoniła dzieci, które już w wakacje coś tam mówiły, a ona milczała wtedy jak zaklęta ![]() Dziewczyny powodzenia na wizytach!!!!
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
Pędzicie jak szalone cały weekend was podczytwalama.
Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. W piątek jak poszłam się zdrzemnac koło 19 to o 23 mąż mnie do sypialni z salonu wygonil. Obudziłam się w sobotę po 9 aż się pytał TŻ co mi się stało rzadko kiedy mi się drzemka w ciągu dnia zdarza ale widocznie organizm potrzebował :pCo do pomocy po porodzie chciałabym wszystko sama z TŻ ogarnąć ale jak rodzice jedni albo drudzy wpadna z obiadem albo zabiorą mała na spacer to się nie obrażę ale do sprzątania to męża zagodnie nie wyobrażam sobie żeby teściowa miala mi kible myć. |
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe - ja takich nie znam ![]() Najważniejsze przy braku pomocy przy dziecku to wyłączyć w sobie syndrom perfekcyjnej pani domu. Ja niestety taką jestem i choć nie lubię sprzątać to kocham mieć porządek w domu. Przy małej Zuzi musiałam porzucić tę miłość na rzecz zajęcia się dzieckiem i sobą. Mąż ogarniał mieszkanie w weekendy
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż też marudził, że za wcześnie, ale jakoś bardzo się tym nie przejęłam i teraz już nic nie mówi Ale takie duże zakupy, jak łóżeczko, wózek, fotelik to też kupimy w kwietniu albo nawet w maju.Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
Ojj, kupowanie ubrań dla dzieci to mój największy nałóg z którym ciężko mi walczyć
Zuzia ma ich dużo za dużo. Olek też już goni siostrę. Teraz jeszcze mam większe pole do popisu, bo mogę kupować te dla dziewczynek i dla chłopców
|
#1749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1750 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny patrzcie i się rozczulajcie jak ja
![]() https://www.facebook.com/evavietnam/...30749/?fref=nf |
|
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Cześć brzuchatki i dzieciaczki
![]() Nie mam ostatnio czasu tu z Wami być,a jak mam to albo nie umiem się wbić, albo jakoś nie jestem w nastroju Trzymam za dzisiejsze wizyty
|
|
#1752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też bym chciała sesję dla Dzidzi
|
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam posiew 30zł
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
No posiew jest drogi. Ja zawsze mam skierowanie od urologa
|
|
|
|
#1755 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O matko ale atrakcje heheMasakra z tym pobieraniem siusiek od malucha. Cytat:
Hehe A latem na rowerach miejskich robiliśmy z psem po 50 km polniakami.Dodam że mój pies 90% drogi biegł ![]() Cytat:
Faktycznie dobrze że jesteś poza domem. Jelitówka dla ciężarnej bywa niebezpieczna. Cytat:
Ja tam wolę moje małe cycki ![]() Cytat:
Organizm potrzebował widocznie odpoczynku.A w ciąży trzeba słuchać organizmu ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1756 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jutro 24 tydzień ![]() Cytat:
Też tak myślę, nie ma co na wyrost panikować, zaniedbania tez są niedopuszczalne tak jak piszesz ![]() Cytat:
Ja czasem internistę proszę o skierowanie zebym miała gotowy pakiet wyników dla urologa czy nefrologa. Jutro idę obciażenie glukozą Nie pytałam czy w Medicover można dolać soku z cytrynki,w razie co wezmę
|
|
#1757 |
|
Konto usunięte
|
Syndrom perfekcyjnej pani domu... Ja właśnie przez zbyt długi czas nie umiałam go wyłączyć i byłam zajechana na maksa. Nadal lubię porządek ale już tak nie schizuję... Ciężko mieć idealnie z dziećmi.
Ja uczę ich, że jak się coś wyleję czy spadnie z talerza to trzeba za sobą posprzątać ale wiecie, takie dziecięce sprzątanie nie jest idealne- często wytarcie stołu na który spadł np. makaron kończy się jego totalnym roztarciem i jest gorzej niż było. To samo na podłodze... No i do tego jeszcze te kocie włosy wszędzie |
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
Super zdjęcia wychodzą z takiej sesji.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() U mnie weekend tak szybko zleciał... Nie było czasu nawet do komputera siąść. Ale to raczej dobrze bo widzę że mniej mnie boli kręgosłup jak się tyle ruszam. I kupiłam też piłkę gimnastyczną na której siedzę teraz dużo i jest super ![]() W piątek w ogóle byłam u cioci mojej i dała mi mnóstwo ubranek bo kiedyś miała sklep z rzeczami dla dzieci i jej dużo zostało. Więc mam pełno nowych bodziaków, spodenek, czapeczek. Zobaczę tylko jak z jakością bo to raczej nie popularnych firm rzeczy, głównie Babalono, Minoti i 2be3 trendy. Wrzucam kilka zdjęć, może któraś spotkała się z takimi ubrankami? No i jeszcze ma dać nam łóżeczko dziecięce, tylko jest w kolorze sosnowym, więc pewnie przemalujemy na biało. Zastanawiam się tylko jaką farbą, żeby była bezpieczna dla dzidziusia?
|
#1759 |
|
Konto usunięte
|
Śliczne te rzeczy! Ale fajny prezent dostałaś.
A farby są normalnie dostępne takie specjalne nietoksyczne, wodne i bezzapachowe. Wystarczy w sklepie zapytać. |
|
|
|
#1760 | |
|
Ania
|
Cytat:
)
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paula śliczne ubranka U nas taka piękna pogoda, cieplutko..... a Zuzka protestuje i nie chce wyjść na spacer Żadne przekonywanie jej do wyjścia nie działa. Zaczęła gotować w swojej kuchni i nie zwraca na mnie uwagi. Przecież siłą jej nie wyciągnę
|
|
#1762 |
|
Zadomowienie
|
U nas wieje
|
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Paula super ciuszki
![]() Fajnie dostać taki prezent ![]() Byłam na spacerku z psem, u mamy na herbatce, wstawiłam i rozpakowałam zmywarkę, jedno pranie zrobiłam i rozwiesiłam a drugie leci teraz, posprzatałam w kuchni. Teraz usiadłam na d.. i spać mi się zachciało:P Chyba muszę być ciągle w ruchu. Mam wrażenie że każdego dnia wstaję z coraz większym brzuchem. |
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
Mam dokładnie tak samo
|
#1765 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie pogoda była piękna wczoraj, a dzisiaj tak wieje, że nigdzie się nie ruszam.
Śliweczka, też się rozczuliłam! Chociaż jak w pewnym momencie tatuś trzymał synusia jedną dłonią to mnie ciarki przeszły! Paula, piękne te ciuszki!!
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
O nie! Mam nadzieję, że wiatrzysko do nas nie dotrze
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również bardzo silny wiatr wieje od rana.Pewnie przywieje deszcz bo już się zachmurzyło.
|
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie niebawem tez ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- O super, gratulacje!
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy na lekki bol gardla moge zastosowac tabletki strepsils z miodem i cytryna? znalazlam jeszcze u mamy doppel herz aktiv na gardlo i natursept
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wczoraj bylo 11st i słonko, dzis okroooopnie wieje, wiec sie nie ruszamy. Ja moze potem sama do biblioteki skocze 😎
Ja tez mialam syndrom perfekcyjnej pani domu, po porodzie mi to zostalo, dopiero jak Zuzia skonczyla 6mscy to uświadomiłam sobie, ze dom to nie muzeum, a czas na przesadne sprzatanie wole poświęcić dziecku, z reszta ogarnelam ze zajeżdżam sie tym sprzątaniem i nie wyrabiałam juz, od tej pory wyluzowalam troche
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

Rozstępy miałam już wcześniej, więc w sumie nie bardzo się przejmuję tym, że dochodzą kolejne
Jedynie co, to przeraża mnie wygląd piersi - jak ostatnio się zobaczyłam w lustrze po kąpieli, to doszłam do wniosku, że wyglądam jak jakaś maciora 

rzadko kiedy mi się drzemka w ciągu dnia zdarza ale widocznie organizm potrzebował :p

za dzisiejsze wizyty

Też tak myślę, nie ma co na wyrost panikować, zaniedbania tez są niedopuszczalne tak jak piszesz

Żadne przekonywanie jej do wyjścia nie działa. Zaczęła gotować w swojej kuchni i nie zwraca na mnie uwagi. Przecież siłą jej nie wyciągnę