|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Kanwa, żeby tylko twojej córeczce nie wyrosło coś między nóżkami, tak jak mojej :-D
|
|
|
|
#1832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super że wizyta udana ![]()
|
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
U mnie hemoglobina 11,8 a hematokryt 33,5 ale 2,lekarzy mówiło że jest dobrze bo w ciąży troche innaczje się patrzy na te wyniki. Ja się nie nakrecam narazie zobaczę co mi w tym miesiącu wyjdzie
|
|
|
|
#1834 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- [QUOTE=K_a_s_i_a_86;553725 46]No mój mąż również nie ma ochoty na to wszystko ale mam navdzięję że go jakoś przekabacę
|
|
#1835 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
Kanwa gratuluje córci !
)Kociak to dluga historia. Zaczelysmy chodzić jak Zuzia miała 5mscy prywatnie bo nie bylo miejsc na nfz. Niby wzmożone napięcie mięśniowe, mimo to rozwijala sie normalnie, szybko raczkowala, stala itd. Tylko np zaciskala raczki w piąstki. Od listopada chodzimy na nfz, tam gadają ze za niskie napięcie jest. Ciekawe co pani doktor powie jutro. Do tego mala jak stoi to obkreca stopy na zewnątrz, obciąża jakby tylko wewnetrzna czesc stopy, jeszcze nie dawno stawala na paluszkach. A wkurzam sie, bo mala ma nosić łuski kiedy stoi, jak raczkuje to nie. Tylko jak ja mam to zorganizować? Wiadomo ze takie dziecko chwile stoi, potem czworakuje, wchodzi na kanapę i z niej schodzi itd. A do tego rehabilitacje srednio raz na 2-3tygodnie po 30minut to jak dla mnie kpina... Olinka, nie, nie jestem przeziębiona jedynie czuje ze jest jakas infekcja, wiec pewnie stad leukocyty w moczu.Miqesi nie martwię się ale wiem ze cos się dzieje, bo jak siusian to jest problem, jutro zrobie posiew i zobaczę co tam wyjdzie. Asiek? Chyba pisalas, sory nie pamiętam. Ze czekasz na wynik tydzień? U mnie 3dni sie czeka. |
|
|
|
#1837 | ||
|
Ania
|
Cytat:
dobre wiesci Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Anuszks gratuluję wizyty. Mam nadzieje ze szybko się poprawią wyniki !
|
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ten problem też mnie nie dotyczy
![]() Jesooooooooo, jak mnie swędzi brzuch ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Miqesi no dokladnie. Tak to mialam moze jedną -dwie takie infekcje, teraz musiało się przyplatac ...
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
anuszka gratuluje udanej wizyty
Kanwa gratuluje córeczki, jutro potwierdzisz ewka też z małym chodziłam na rehabilitacje. My czekaliśmy ok miesiąca i zajęcia 2x w tyg przez pół roku. U nas było wzmożone napięcie kończyn górnych i dopiero po pierwszych zajęciach ruszył z rozwojem. Skierowanie mieliśmy ze wzgl na zaciskanie piąstek jak u Was. |
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz.. A u nas mówią ze mala zaciskala wczesniej piąstki, teraz niby stopy zle obciąża przez zbyt niskie napięcie i żeby jakos się stabilizować, to musi na siłę ponapinac raczki/stopki.. |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rehabilitacja max. 2x w miesiącu to naprawdę żal..A co to są te łuski??
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Cierpliwość to nasze łuski.
Nie wiem, czasem patrzę z przymrużeniem oka na to co gadają bo mam wrażenie ze dramatyzują. Nie oszukujmy sie, jest wiele mam, które nie widzą nieprawidłowości w rozwoju/postawie dziecka etc, a fizjoterapeuci zapewne i tak by tym dzieciom cos przypisali
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
kanwa gratuluje córeczki
Moja hemoglobina to 11,5. W ciąży z Zuzią nigdy nie zeszła mi poniżej 12,7. No, ale w poprzedniej ciąży byłam mięsożercą. Teraz mięcho mogłoby dla mnie nie istnieć
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
O rety, straszne te łuski, jak w tym chodzić??
|
#1848 | ||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() czas nie leci a zapitala![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też tak mam ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
może to i z przemęczenia, oszczędzaj sięCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||||||||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas taką miała piękną wiadomość i sobie skasowałam....
Kanwa gratki córeczki ![]() Ja odcięta w dzień od świata jestem bo mój stary pecet umarł a mąż lapatopa zabiera do pracy... Zjadłam dziś kilka suszonych śliwek i miałam takie wzdęcie, że musiała się ratować kminkiem. Myslałam, że mi brzuch rozsadzi i szczerze powiedziawszy troche się przestraszyłam bo szczególnie rozbolało mnie tam gdzie jest dzidzia... Taki miałam brzuch napięty jak balon Na szczęście juz mi przechodzi a córcia skacze jak szalona ![]() Kolorowych snów Mamusie
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-02-08 o 23:41 |
|
|
|
#1850 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam w klubie. U mnie tez brzuszek rośnie jak szalony ![]() Cytat:
Teraz musisz dużo odpoczywać .Cytat:
wszystkie będzie mi robić moja fotografka ślubna. Mam taki pomysł, żeby powtórzyć niektóre ujęcia z sesji plenerowej ( mieliśmy akurat w pięknych ogrodach) i potem je koło siebie zestawić . Resztę niech wymyśla moja pani fotograf. Ja w pełni jej ufam i każdemu polecam. A te zdjęcia w otulaczach są moim zdaniem przepiękne, ale wiadomo - jak kto lubi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My już po połówkowym. Wojtek jest na 100% Wojtkiem.Wszystko ma na swoim miejscu i w dobrym stanie Mój synek ma prawie 19 cm długości od głowy do pupy i waży 376 gramy. Ogólnie to śliczne dziecko z niego
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-02-09 o 00:01 |
||||||
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję i oby się wreszcie ktoś mądry trafił i nie męczył Ci dziecka ![]() Znam ten ból, często mi się tak na tel robi :glaszcze: A ja idę spać, tylko się Wam jeszcze pożalę. Byliśmy w piątek na II prenatalnych w Żorach. Z racji, że nie znam tam żadnego lekarza, to tym razem umówiłam się do innego (poprzedni był taki neutralny: nie zachwycił mnie, ale też nie przestraszył) i to był BŁĄD Pojechaliśmy jak zawsze z córką. Wchodzę z nią do gabinetu, mąż dwa kroki za nami, a doktor na moje dzień dobry odpowiedział: "dziecko wychodzi, a pani się kładzie do badania". Trudno opisać, co wtedy poczułam. Z jednej strony byłam nastawiona o tak , bo mąż zamiast oglądać najmłodsze dziecko, czytał starszej książeczki w poczekalni; a poza tym od kiedy byłam sama u gina i dowiedziałam się, że moje dziecko nie żyje, boję się kłaść do usg nie mając przy sobie nikogo bliskiego. No i jeszcze ten jego ton, zero wyjaśnień i w ogóle. Potem nie było wcale lepiej. Niby normalne badanie, ale lekarz gburowaty i jeszcze jak mu się malutka nie tak ustawiała, a chciał serduszko zobaczyć, to mi zaczął tak szarpać brzuchem, że aż bolało W życiu na takim badaniu nie byłam i już nie pójdę! Na ostatnie prenatalne pójdziemy do tego lekarza, co I razem, no i na wszelki wypadek córki nie weźmiemy (choć u niego mogła być).Dodam jeszcze, że mam prenatalne refundowane, ciekawi mnie czy szanowny pan doktor prywatne pacjentki też tak traktuje, bo bym za takie badanie chyba nie zapłaciła, a na pewno byłaby awantura.
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Cierpliwość, jest mi bardzo smutno, że Cię spotkała taka przykrość!! Okropnie się zachował ten lekarz! A swoją drogą, możesz zdradzić jego nazwisko? Mieszkam niedaleko Żor
|
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Już Cię miałam pytać w którym jesteś tygodniu, ale zdążyłaś edytować wagę
|
|
|
#1854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
|
|
#1855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O czyli wśród ślązaczek jest jednak ktoś bardziej z mojej części ![]() Może ktoś się jeszcze wybiera an warsztaty Bezpieczny maluch w Jankowicach? Fajnie byłoby się tam z kimś spotkać ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
Jeszcze przy Twoim nickuDziękuję dziewczyny
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jankowice, coś mi to mówi... To bardziej w stronę Rybnika?
|
|
|
#1857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Jankowice tak, z tym, że te warsztaty w Hotelu Laskowo będą, a to jednak w Jankowicach Rudzkich, nie rybnickich. Pewnie to już od Ciebie dalej (gdzie mieszkasz?), ale i tak zapraszam, bo ładna okolica ![]()
|
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
My jedziemy do Katowic na polowkowe w pt i tez się zastanawiam co z Ola bo nie mamy z kim jej zostawić. Pewnie zostanie z mężem w poczekalni. Ja z drugiej strony - oprócz okropnego tonu- rozumiem lekarza który nie chce dziecka na badaniu. To b ważne badanie chce się skupić i wykonać je dokladnie i sama bije się z myślami czy dobrym pomysłem jest aby Ola tam byla. Nie chce nikogo rozpraszać. Myślimy nad wzięciem DVD z badania. Mojemu lekarzowi Ola nie przeszkadza ale lekarze sa różni i liczę się z tym. Chyba zadzwonię do Katowic i zapytam wprost jak to jest z obecnością dzieci na USG
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-09 o 06:52 |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Pocytowałam i mi skasowało ![]() ![]() Dzięki za gratki i miłe komentarze.Dziś połówkowe na 16.20.Już nie mogę się doczekać. Chyba skoczę po wizycie do jakiejś galerii na zakupy ![]() ![]() Z tą hemoglobiną to widzę że większość z Was ma podobne wyniki do mnie więc się nie martwię Nadal mam brać Żelazek raz dziennie. Rozmawiałam też z położną i mówiła że w ciąży takie wyniki to w zasadzie norma.Cierpliwosc współczuję wizyty w takich warunkach.Gburowaty lekarz. Nie idź do niego bo szkoda nerwów. Wizyta ma być przyjemnością a nie stresem. Z tego co widzę to dużo dzieciaczków potrzebuje rehabilitacji niestety. Sama w dzieciństwie miałam pieluszkę Freyki na bioderka. Przytyłam 3kg.To 21 tc.A jak u Was z wagą? Mam cały czas ochotę na pasztet.Jem codziennie choć wiem że to świństwo. Ale nie mogę się powstrzymać. Tż mówi że widocznie jakiś składnik z tego pasztetu jest mi potrzebny w organizmie ![]() Na wzdęcia w ciąży bezpieczny jest espumisan. Eee nie pamiętam co jeszcze miałam napisać. Pewnie jak wyślę post to sobie przypomnę. Miłego dnia Brzuszki ![]()
|
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
Kanwa
Veronique Ewka Powodzenia na wizytach!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

A rehabilitacja max. 2x w miesiącu to naprawdę żal..

, bo mąż zamiast oglądać najmłodsze dziecko, czytał starszej książeczki w poczekalni; a poza tym od kiedy byłam sama u gina i dowiedziałam się, że moje dziecko nie żyje, boję się kłaść do usg nie mając przy sobie nikogo bliskiego.
klask i: