![]() |
#391 | |||
Matka Smoka
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zakorzenienie
|
Akinomka współczuje Ci tych mdłości ale wiele już właśnie przypadków słyszałam że niektórym wracaja w ostatnich miesiącach bidulko
Gosiaczek żylaki no nie fajna sprawa nie wiem jak tam bolą bo nie mam i mam nadzieje że się obędzie bez nich ale kurka no może tak jak pisały wcześniej dziwczyny jakaś maść na załagodzenie bólu. Justyna może i dobrze że mama do Ciebie przyjedzie i chociąż będziesz miaął sie komu wyrzalić. Ale spinaj mocno pośladki i walcz o swoje ich do psychologa może uda się z tym zaświadczeniem,
#393 |
Zadomowienie
|
Zjawa na zalukaj i CDA tez jest:-P
#394 |
Zakorzenienie
|
Helou. Chyba w końcu jestem na bieżąco
![]() Justyna, mnie się wydaje, że Trisdom ma rację. Że przede wszystkim potrzebujesz mieć przy porodzie kogoś, komu możesz zaufać. Takiego adwokata. Czy to by była położna, mąż czy jakiś papier z jasnymi instrukcjami - ale to musi być coś, co da ci komfort psychiczny, że nie będą bagatelizować życzenia o znieczulenie, w razie komplikacji odpowiednio wcześnie zdecydują o cc i w ogóle będą się z tobą obchodzić jak z człowiekiem, który wie czego chce. Nie rozumiem, dlaczego na tym spotkaniu nie udało się tego tak rozwiązać. Może nadzieja jest w tej położnej od "trudnych przypadków"? Pomysł z psychotropami to już w ogóle śmiech na sali... O czym było jeszcze... ---żylaki--- Ja sobie nie wyobrażam, jak one na pipce mają wyglądać, ale moja przyjaciółka ma aktualnie - na nogach, tyłku i kroku właśnie i pomaga jej tylko leżenie. Mówi, że jak faktycznie leży z podniesionymi nogami dłuższy czas, np. po nocy, to te żylaki się chowają. Mają zniknąć po ciąży. .. więc Gosiaczek leż i trwaj, daleko juz nie masz a młody duży, naprawdę szybko minie. Tylko spróbuj ogarnąć pomoc, bo przy dzieciach to czarno widzę taką labę. .. ---poród - towarzystwo--- Nie wiem jak to będzie, z jednej strony nie chcę być bez małża, z drugiej mógłby być z młodym w domu, a ja sobie dam radę. .. ale to zależy, ile ten poród będzie trwał. I jak się będzie rozkręcał. Bo to nie jest tak, że się leży, a mąż trzyma za rękę i wkur...fia ![]() Mam napięty grafik ![]() ![]() No i w międzyczasie muszę ogarniać chatę. Znaleźć adaptery do wózka, wszystko od fotelika znaczy się tą wkładkę i klin... I nie wiem... pranie to spokojnie jakoś 2 tyg przed terminem... mam suszarkę, więc luzik myślę. W ogóle chillout ![]()
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko, ile kasy ![]() ![]() Kejka. Lucy nie chcę tż przy porodzie bo znam jego charakter. Nie pomógłby mi bo jest za delikatny, i na pewno lepiej mi będzie bez niego. Po co mi panikujący, zestresowany facet ![]() Ogolnie jest kochany, zawsze mogę na niego liczyć, ale wiem, że nie byłaby to dla niego ani dla mnie komfortowa sytuacja. Ineso śliczne łupy ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- -LEŻENIE Z NOGAMI W GÓRZE- leżycie? dla mnie i mojego kręgosłupa ta pozycja to zbawienie. Nogi trzymam na takiej dużej, twardej poduszce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Melduję że żyję ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Raczkowanie
|
Oo ludzie nadrabiam was od soboty i nadrobic nie moge
![]() ![]() Wyprawka Po tych akcjach marcowek i ja sie zmobilizowalam i wiekszosc rzeczy juz pokupowalam. Przyszla juz przesylka z gemini i hubiworld a dzis wkoncu wozek zamowilismy i do 21 mamy czekac.. Bylismy w weekend u moich rodzicow i mama mnie zaskoczyla bo zamowila mega paczke ciuszkow z Anglii dla dziewczynki i jakby wogole nie uzywane i firmy Next albo Disney wiec jestem mega zadowolona ![]() SR Co tydzien w poniedzialki chodzimy na szkole rodzenia. Tydzien temu mielismy zajecia z fizjoterapeutka na pilkach i workach sako i pokazywala nam rozne sposoby lagodzenia bolu a tz uczyla jak powinni nam plecy masowac ![]() Wizyta W piatek mam wizyte i gin ma mi robic to szczegolowe badanie usg wiec troche sie stresuje. Ostatnio Antosia byla ulozona posladkowo wiec mam nadzieje ze juz sie odwrocila bo czuje jej kopniaki w okolicach pepka.. Uczulenie? Nie wiem czy ktoras z was cos takiego miala ale na prawej dloni miedzy malym a serdecznym palcem zrobilo mi sie cia dziwnego, tzn. takie zaczerwienienie, troche chropowate i czasami swedzi i nie wiem czy to mnie cos uczulilo czy to wina hormonow w ciazy? |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Raczkowanie
|
Z tym porodem rodzinnym sama mam wątpliwości. Z jednej strony fajnie byłoby mieć pod ręką wsparcie, a z drugiej strony boję się, jak sama to zniosę, a co dopiero mężuś (który chce iść i twierdzi, że się nie boi i nic go nie zrazi). Więc myślę, że fajnie by było, jakby był obok, bo czy to wodę podać czy na duchu podnieść, a po prostu na najgorszy czas poproszę, żeby zaczekał za drzwiami. No i już po wszystkim będzie pod ręką
![]() ![]() Nie wiem, czy to ta pogoda czy moje zepsute kolana znów dają o sobie znać, ale od kilku dni wieczorami okrutnie bolą mnie łydki. Ani ciepło nie pomaga, choć po rozgrzaniu i masowaniu zawsze ból ustępował, ani zimne okłady nie dają rady... Mam teorię, że to ten halny winny - dzięki temu pozostaje nadzieja, że niedługo samo przejdzie :p Z tymi żylakami to straszna sprawa. Sama wciąż mam w głowie te nieszczęsne hemoroidy i codziennie sprawdzam, czy mi tam coś więcej nie urosło, brr :/ ale chociaż przestało boleć i da się już jakoś żyć. Pocieszam się tym, że powinny zejść po porodzie... i nagle się okazuje, że to jeszcze tyle czasu, ach :/
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wyobrazam sobie rodzic bez tz przy pierwszym porodzie byl i byl dla mnie ogromnym wsparciem caly czas powtarzał zeby oddychac ze jest przy mnie i za chwile bedzie po wszystkim mocno sciskal mi dlon bylo to dla mnie bardzo wazne . W pierwszej fazie jeszcze przez chwile byla ze mnq mama bo maz poszedl sobie cos zjesc potem on juz przyszedl .
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() |
#400 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę na żylaki tabletki cyclovena czy jakis tak. Juz mi wtedy zapisał co pojechałam z bólem brzucha. Biorę 2 razy dziennie. N opakowaniu pisze, ze tylko po konsultacji z lekarzem wiec mam nadzieje, ze facet wie co robi zapisując mi to... Cytat:
![]() ![]() Moj Kuboslaw był bardzo dzielny na wymrazaniu kurzajki. Maz obiecał mu mega prezent i pewnie dlatego tak zniósł. Wogole nie płakał, nie wyrywał soe. Ale za tydzisn powtórka, bo po oc duże to było. Kto by pomyślał, ze w takim miejscu soe dziadostwo zrobi. Hania miała na rece, fuuuj. Rożne rzeczy sie z przedszkola czy szkoły przynosi, masakra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Brawa dla mamy ![]() Mam takie między palcami, ale nie skojarzyłam tego z ciążą. Podejrzewam, że jak w nocy wstaję do wc i myję ręce na śpiocha, to mydła nie wypłukuję porządnie między palcami i to mnie podrażniło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
gosiaczek dobrze że niebedziesz rodzić sn bo wtedy taki żylak może pęknąć i to dopiero jest problem
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#405 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi od razu na pierwszych badaniach zlecił sprawdzenie grupy krwi i się w końcu dowiedziałam jaką mam 0Rh+ czyli taka jak 31 % polaków :P Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ta wasza grupa na fb jak już stwierdzicie że się udzielam i można mi zaufać dajcie znać :P ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Biedna z tym jesteś. Chyba ktoś obok komu będziesz mogła się wypłakać u wygadać to najlepsze co może być. Tak mi się wydaje. ![]() Paczuszka :P ogromne to to. Cytat:
No ja z mężem. Jakoś uznałam ze tak ma być on też obwieścił że na salę nikogo nie wpuści innego. Nie wiem jak to przeżyje ale nie będzie patrzył na dół co się dzieje tylko będzie obok mnie. Dlatego SR ciągle w planach, ale nie mogę się do nich dodzwonić ani nic. Odbierają nie odpowiadają i piszczy coś w słuchawce nie wiem o co chodzi, Cytat:
![]() ![]() Ja mojemu też nic nie mówię bo mi marudzi że głupoty tu piszemy że mnie straszą dziewczyny i w ogóle mnie wkurza gadaniem na ten temat więc nie ma tu wstępu i nic mu nie opowiadam. I dobrze że Ci to konto odblokowali, bo bardzo to dziwne moja ciocia ma skróty nie imię i sporo znajomych ma inaczej nazwy jak się nazywają. No ja jeszcze nie chwaliłam. No i zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
Lin wiesz że ja też ciągle nie gaszę swiatła w łazience i nie wiem o co chodzi chyba nie trafiam w ten wyłącznik bo macham ręką i jestem święcie przekonana że zgasiłam światło ![]() Ja dziś nie wstaję z łóżka. Raz męzowi nie zrobiłam śniadania i on już mi z tego powodu wyrzut zrobił. Strajkuję. Nie wstaję, nie pościeliłam łóżka obiadu nie odgrzeję jest zrobiony niech sobie poradzi, ja mam prawo czasem zalec na kanapie bez ruchu. Czytam co piszecie odpisuje i głaskam się po brzuchu. Spędzę czas z synkiem a co. Dziś mam dzień totalnego lenia. A co do kupowania ciągle nowych ciuszków to ja już nic nie mogę wziąć bo miejsca nie mam ale oglądam i oglądam i nie mogę co chwila widzę coś tak pięknego na fb że aż. Ale opanowuję się. Pamiętam że kasy nie ma co wydawać bez sensu, jeszcze są inne ważne wydatki a ubranek mam już nad to. |
||||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Mi do wyprawki został materac, wanienka, pościel, ochraniacze, poduszka klin, zwykły rożek i chyba tyle.
Zosia mi dziś strasznie szaleje w brzuszku. Jak się nie wypina dupka że robi się straszna górka po jednej stronie to daje kopniaki jak Ronaldo po drugiej stronie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Wtajemniczenie
|
NetaC no mozliwe niestety , a wytrzymac jakos wytrzymalam ale ciekawie nie bylo...
#408 |
Wtajemniczenie
|
Wrzucam moje dzisiejsze lumpkowe łupy z telefonu i zaraz spadam Was nadrabiac na lapku
![]() ![]()
#409 |
Rozeznanie
|
hejka witam w V części , nadrobiłam Was po łebkach , ale leżę i mnie dobija to leżenie . Dziś jadę na zajęcia w szkole rodzenia tylko dlatego że ma być o kąpieli inaczej Tż by się nie zgodził . Z wyprawki mi już nie dużo zostało same kosmetyki i pieluszki dla niuni a i jeszcze bujaczek ale to na samym końcu . Nie wiem co mam jeść bo normalnie po wszystkim mam zgagę tylko mleko zimne jest ok .
#410 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Mama Land
|
Haha, co do zmiany nazwiska:
Mój gin dziś powiedział, że z tym straszne zamieszanie jest i najlepiej, gdyby kobieta została przy swoim, a facet zmieniał ![]() ![]() ![]() Wizyta u gina na dwa razy: w piątek mam iść skonsultować z innym, bo mam za mało płynu owodniowego. Przepływy są ok i być może to od infekcji, którą posiadam. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Dziecko nadal małe, a ja mając 69 kg na wadze (przy wzroście 1,66m) mam wg położnej o 0,5 kg za dużo ![]() ![]() Potem wypisała mi L4 od jutra do... 2015 roku ![]() Więc jej nie pytałam o herbatki laktacyjne ![]() Następnie udaliśmy się na prezentację mieszkania, które chcielibyśmy kupić no i jest boskie ![]() ![]() ![]() Justyna: Świetnie, że Mama przyjeżdża! Przyda Ci się wsparcie i przytulasy ![]() Patulinka: Zazdroszczę paczki z Gemini. Zamawiałam w piątek. Nie dość, że mi w sobotę oznajmili, że nie mają produktu i zwrócą kasę (butelki i smoczki), to jeszcze raczyli powiadomić wczoraj o 21:30, że wysłali kuriera. Dziś dostaję smsa od UPS, że będzie kurier między 11-13. No to dzwonię do dziada i mówię, że mi nie pasuje, że może się wyrobi do tej 11:30, albo później. A on na to, że ma mnie w ![]() ![]() No i teraz nie wiem co z moją paczką i gdzie ona jest i czy będą te butelki, czy nie, bo z ich maila wynika, że owszem będzie ![]() Lulka: Ja jeszcze nie zdecydowałam, czy chcę rodzić sama, czy z Mężem. On też się waha. Przede wszystkim boi się, że będę drzeć na niego japę (a będę ![]() Z drugiej strony słyszałam, że ze wsparciem bliskiej osoby idzie szybciej, że ma Cię kto masować, podtrzymywać na duchu. Rodzinę mam daleko, więc jedyną opcją jest TŻ. Na szczęście mamy jeszcze czas by zmienić zdanie kilka razy ![]()
#412 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zjawa Tak zachwalacie to ja obejrzę, a co! ![]() Kupilam koszule nocne w koncu, za 20 zeta ![]() ![]() Poród-TŻ Moj raczej nie chce, ale o moim szpitalu chodzi pogloska, ze jak tż jest razem z rodzącą to polozne są o wiele milsze i w ogóle inna opieka, wiec sie umowilismy, że przez pierwsza faze jest ze mną, a jak juz Młody zacznie wychodzic to on sobie moze wyjsc i wrocic jak juz dziecie będzie na świecie ![]() ![]() Dzień naleśnika! Dzis jest dzien nalesnika, wiec na obiad nalesniory ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne rzeczy, szczególnie te bodziaki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do powyższego tooo... mój się nie boi darcia japy (poza tym twierdzę, że przy położnych nie zrobię wioski i zamknę się w sobie skupiając na "robocie"). A czemu miałby nie dać rady? On będzie rodził? Mój to się pobrania krwi boi a od kiedy poczytał to co Cloche napisała to twierdzi nawet, że ma zamiar przeciąć pępowine! U mnie położne mówią wprost, że lepiej mieć kogoś przy sobie bo jak już kobieta nie daje rady to lekarz wcześniej się zgodzi na CC, więc no ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bosh miałam więcej cytatów i..poszło... Gosiulka dzięki ![]() Gosiaczek fajnie, że Kuba dał radę, a tak się martwiłaś! Ineso Ty chyba pisałaś o pieluchach wielo? To mi się dziś na fejsie wyświetliło, może si przyda? http://www.mamowato.pl/2016/02/pielu...ch-uzywam.html Miki mi się opiera głową o żebra, bosh co za ból... ![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2016-02-09 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Kejka on sam nie chce. Może jeszcze mu się odmieni, nie wiem. Najlepszym wyjściem było by gdyby był chociaż w pierwszej fazie porodu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zadomowienie
|
Naleśniki!
Ale mi ochoty narobiłyście! Mmmm... Zrobię na kolację ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, że miałaś fajną położną, ja koniecznie chcę męza równiez ze względu na to, że mogę trafić na słaby personel, wiec licze że ktoś bardziej trzeźwo myślący niż ja w razie czego zainterweniuje jak coś bedzie nie po mojej mysli Cytat:
fajne łupy, szczególnie body ![]() przejrzałam Twoją liste i brakuje mi juz naprawdę niewiele masz jakiś sprawdzony sklep z kosmetykami naturalnymi? potrzebuję oleju kokosowego masła shea no i pewnie jeszcze paru pierdółek Cytat:
![]() Cytat:
z nogami w górze czasem leżę i faktycznie pomaga Cytat:
![]() Cytat:
masaz pleców, marzy mi się żeby mojego męza ktoś przeszkolił z masażu pleców ![]() ja tez mam czasem takie suche miejsca miedzy palcami szczegolnie jak jest mróz i żadne kremy nawiżające mi nie pomagają |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Winter is coming
|
kejka, a ty znowu nakupowałaś, niemożliwa jesteś
![]() pojeździłam po sklepach meblowych, ale lipa straszna, więc zamówiłam komodę na allegro ![]() ![]() ![]() Cytat:
co do kurierów to ja ich nie znoszę ![]() ![]() ![]() ![]() ja chcę żeby chłop był przy porodzie, ile da radę, tyle da. Byle był, nie wyobrażam sobie być sama. gosiaczek kurde ale lipa z tymi żylakami ;/ ale do marca coraz bliżej, niedługo się ich pozbędziesz. Już tam lepiej nie zaglądaj
Edytowane przez velika Czas edycji: 2016-02-09 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Matka Smoka
|
kejka - kupiłyśmy dziś takie same koszulki!
![]() Cytat:
Tż przy porodzie Dla mnie ważne jest, że gdybym ja ze zmęczenia czy bólu niezbyt kontaktowała to on musi przypilnować pewnych rzeczy. Np. gdyby coś ze mną było nie tak i nie mogłabym kangurować, to żeby on wziął od razu dziecko albo poszedł i przytargał lekarza, gdyby z położną nie dało się dogadać ![]() Gdyby nie mógł być, to chyba nikogo bym nie brała - ani mama ani koleżanka nie pasują mi do tej sytuacji, ale rozumiem że ktoś inny ma taką relację z inną kobietą, że to by pomogło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ineso piekne łupy ![]() Grupa krwi - mam jeszcze na panienskie nawisko, beda problemy? Gosiaczek wspolczuje tych wstretnych zylakow, chociaz to mnie na razie omineło, a w sumie to nawet nie sprawdzam :strach:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.